Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

ΕΛ.ΑΣ.: Εσωτερική έρευνα για τον ξυλοδαρμό Κουμουτσάκου


Έρευνα για να διαπιστωθεί εάν η αστυνομία ενήργησε όπως έπρεπε την ώρα του ξυλοδαρμού του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου, το απόγευμα της Πέμπτης, στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, διέταξε το πρωί του Σαββάτου το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Την έρευνα προανήγγειλε μιλώντας στο Mega ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Ο υπουργός αναγνώρισε ότι υπήρξε αδράνεια των αστυνομικών στο σημείο και δήλωσε: «Έχει διαταχθεί ΕΔΕ, γιατί πράγματι έχει εντοπιστεί κάποια αδράνεια των αστυνομικών που βρίσκονταν εκεί στην περιοχή ή τέλος πάντως για να διερευνηθεί η πρακτική που εφαρμόστηκε και θα δούμε τα αποτελέσματα».

Πρόσθεσε ότι «εντοπίστηκε αδράνεια που ερευνάται».

Αναφορικά με το στάδιο, στο οποίο βρίσκεται η έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών δήλωσε πως έχει συλληφθεί ένα άτομο και έχουν ταυτοποιηθεί άλλα τέσσερα, με το πρώτο άτομο -όπως είπε- να έχει παίξει ρόλο «λίγο περίεργο», καθώς φαίνεται να συνομιλεί και να δίνει κατευθύνσεις.

Τόνισε ότι στα σπίτια των δυο εξ αυτών που έχουν ταυτοποιηθεί έχει γίνει έρευνα και βρέθηκε υλικό της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Τόσκας απέρριψε τις αιτιάσεις για αδράνεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου ή της κυβέρνησης υπογραμμίζοντας ότι «πιέσαμε σε όλες τις κατευθύνσεις, ήρθαμε σε συνεργασίας με Ποντίους και όποια ομάδα μπορούσαμε οι οποίοι καλόπιστα διαδηλώνανε εκεί».


Newsroom ΔΟΛ


Η Αθήνα γιόρτασε με τον καλύτερο Μαραθώνιο!



Περισσότεροι από 40.000 δρομείς, δεκάδες χιλιάδες θεατές και η Αθήνα ολόκληρη γιόρτασε σε μία ηλιόλουστη μέρα, τον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο.

Το κλίμα ήταν γιορτινό από το πρωϊ στην Αθήνα και με σύμμαχο τον καιρό κατευθύνθηκαν στο κέντρο της πόλης για να συμμετάσχουν με κάθε τρόπο στον 33ο Μαραθώνιο. Πρώτα, στις 7.45 έγινε ο δρόμος των 5.000 μέτρω, ακολούθησε μία ώρα αργότερα το δεκάρι, μετά τα 1.200 μέτρα των παιδιών και των Special Olympics και στη συνέχεια ο τερματισμός των πρώτων στο Μαραθώνιο.

Περισσότεροι από 50.000 θεατές βρέθηκαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο για να ζήσουν την γιορτή της Αθήνας, της Ελλάδας, του αθλητισμού.

Με την ικανοποίηση για το αποτέλεσμα ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του και χιλιάδες θεατές να χειροκροτούν όρθιοι, ο Χριστόφορος Μερούσης διέσχισε την τελική ευθεία του Παναθηναϊκού σταδίου και τερμάτισε πρώτος για τρίτη διαδοχική χρονιά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου και για πρώτη στον διεθνή Μαραθώνιο.

Ο έμπειρος δρομέας από την Χίο τερμάτισε σε 2 ώρες 21.22 ενάμιση περίπου μήνα από την συμμετοχή του στον Μαραθώνιο του Βερολίνου. Ο Μερούσης σημείωσε την καλύτερη επίδοση του στην κλασική διαδρομή και έδειξε πως την Ανοιξη θα είναι σε θέση να διεκδικήσει το ακόμη καλύτερες επιδόσεις. Δεύτερος όπως και το 2014 ήταν ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος με 2.27.03, στον πρώτο αγώνα του ενόψει της προσπάθειας που θα κάνει φέτος να διεκδικήσει το όριο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Η πρώτη τριάδα των Ανδρών έκλεισε με τον Δήμο Ευαγγελίδη με 2.27.28.

Oι τρεις πρώτοι δήλωσαν:

Χριστόφορος Μερούσης (1ος – Βροντάδες Χίου) «Η νίκη αυτή είναι αφιερωμένη στον γιο μου, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα έγινε ενός έτους, τη γυναίκα μου, την οικογένειά μου και όλη τη Χίο. Ομως, ευχαριστώ πολύ και όλο τον κόσμο που με στήριξε στη διαδρομή. Ο αγώνας αυτός βοηθάει να δίνουμε ελπίδα.», είπε ο Μερούσης, ο οποίος  αναφέρθηκε και στον στενό του φίλο, Δημήτρη Θεοδωρακάκο. «Είναι ένας μεγάλος αθλητής που μοχθεί και προσπαθεί».

Δημήτρης Θεοδωρακάκος (2ος- Ολυμπιακός):  «Στόχευα σε ένα μετάλλιο σήμερα καθώς είναι μια μεταβατική περίοδος για μένα, καθώς πλέον ρίχνω το βάρος στο μαραθώνιο και αφήνω το βουνό. Τα κατάφερα και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Δεν με απασχολεί χρόνος, αλλά η ποιότητα του αγώνα. Είναι η 14η φορά που τερματίζω και επί τη ευκαιρία θα ήθελα να συγχαρώ τόσο τον Χριστόφορο Μερούση, όσο και τον «ιπτάμενο γιατρό» μας, τον Δημοσθένη Ευαγγελίδη που ήρθε από το Λονδίνο για να πάρει μέρος στον αγώνα».
Δήμος Ευαγγελίδης(3ος – OKA Καβάλας): «Είμαι πολύ χαρούμενος. Αυτός ο αγώνας μας δίνει να καταλάβουμε ότι αν ο καθένας μας προσπαθεί και μοχθεί στον τομέα του μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

Ιαπωνίδα νικήτρια στις γυναίκες

Η Γιαπωνέζα Minori Hayakari έκανε την έκπληξη και πήρε την πρώτη θέση στον 33ο Μαραθώνιο. Η αθλήτρια των 3.000 μ. Στιπλ, στην δεύτερη συμμετοχή της στην διοργάνωση πέτυχε 2.52.06. Η Ουρανία Ρεμπούλη κατέκτησε την πρώτη της νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με 2.54.32 και πέτυχε τον στόχο της για την φετινή διοργάνωση, που ήταν να τερματίσει και όχι ο χρόνος. Η αθλήτρια του Παναγιώτη Χαραμή, τον Σεπτέμβριο αγωνίστηκε στο Μαραθώνιο του Βερολίνου, όπου έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς. Η τριάδα της γενικής κατάταξης έκλεισε με την Μάγδα Γαζέα με 2.55.35, ενώ η τριάδα του πανελληνίου πρωταθλήματος με την Κωνσταντίνα Στεφανοπούλου με 2.59.08.



Μετά τον αγώνα δήλωσαν:

Χαγιακάρι Μινόρι (1η Ιαπωνία): Δεν το πιστεύω ότι τερμάτισα πρώτη. Δεν το περίμενα. Είναι ο δεύτερος μαραθώνιος που τρέχω. Για πρώτη φορά έτρεξα πέρυσι και πάλι εδώ στην Αθήνα. Είμαι πολύ χαρούμενη. Ήταν μια υπέροχη διαδρομή και ευχαριστώ πολύ τον κόσμο που με στήριξε και με βοήθησε στον αγώνα.
Ουρανία Ρεμπούλη (2η ΓΣ Νέων Λέρου): «Ηθελα πολύ να νικήσω στον Μαραθώνιο. Ημουν πρώτη ως το 33ο τρίτο χιλιόμετρο, αλλά μετά κάποιες ενοχλήσεις στο πόδι μου με κράτησαν πίσω. Μία μέρα πριν είχα στομαχικές διαταραχές... Αυτός είναι ο τελευταίος μου Μαραθώνιος και ελπίζω στο Ρίο να αντιπροσωπεύσω την Ελλάδα επάξια. Ως τότε να έχω την υγεία μου και το 2016 να είναι οπως το 2015 και ακόμη καλύτερο.

Μάγδα Γαζέα (3η- ΑΓΕ Ζακύνθου):  «Είμαι πολύ χαρούμενη που τερμάτισα μπροστά σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο. Αφιερώνω το μετάλλιο μου στο σύζυγό μου, την κορούλα μου και την οικογένειά μου που με βοηθάει να είμαι πιστή σε αυτό το ραντεβού τα τελευταία 12 χρόνια».
Κωνσταντίνα Στεφανοπούλου (4η- Παναχαΐκή): «Δεν το περίμενα να είμαι στα μετάλλια. Είναι ο πρώτος επίσημος αγώνας μου και η διάκριση αυτή ανήκει στον προπονητή μου, Νίκο Αργυρόπουλο που με στήριξε πολύ».
Οι νικητές στα 10.000 μέτρα

Την απόλυτη κυριαρχία της διατήρησε η Αναστασία Καρακατσάνη, που για τέταρτη διαδοχική χρονιά κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στα 10χλμ, στο πλαίσιο του 33ου Μαραθωνίου Αθήνας, που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθήνας και Μαραθώνα και μεγάλο χορηγό την ΟΠΑΠ ΑΕ.

Η έμπειρη δρομέας τερμάτισε σε 34.59 και έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει της νέας χρονιάς. «Η χαρά και η συγκίνησή μου είναι μεγάλη. Είναι εκπληκτικό να ξυπνάς το πρωί και να ετοιμάζεσαι να έρθεις να μετάσχεις σε αυτόν τον αγώνα που βελτιώνεται κάθε χρόνο και συμμετέχουν σε αυτόν χιλιάδες κόσμου. Βελτιώνομαι κι εγώ και χαίρομαι πολύ», είπε η αθλήτρια του Παναγιώτη Χαραμή, που στο μέλλον θα ρίξει το βάρος της στον μαραθώνιο.  Δική του υπόθεση έχει κάνει το 10άρι και ο Κώστας Γκελαούζος, που όπως και πέρυσι έτσι και φέτος ήταν το...απόλυτο αφεντικό. Ο έμπειρος αθλητής πέτυχε 32.03 και ξεκίνησε με το δεξί τη σεζόν. «Νίκησα και πέρυσι. Είναι ένας ξεχωριστός αγώνας ο Μαραθώνιος. Είναι μεγάλη τιμή να αγωνίζεσαι σε αυτόν τον αγώνα και να τερματίζεις σε αυτό το Στάδιο. Συμβαίνουν τόσα αρνητικά αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα και ένα τόσο ωραίο γεγονός μόνο καλά μας προσφέρει», είπε ο Γκελαούζος.  Δεύτερος άνδρας ήταν ο Χρήστος Μπουντούλης 32.12  και τρίτος ο Ραφαήλ Νικοδήμος με 32.15.

Στις γυναίκες δεύτερη ήταν η Τσέχα Μόιρα Στεβάρτοβα (35.37) : «Είμαι πολύ κουρασμένη. Είναι πολύ γρήγορος αυτός ο αγώνας για μένα. Πρώτη φορά τρέχω στην Αθήνα και ευτυχώς έτρεχε μπροστά μου ένα αγόρι και λειτούργησε σαν λαγός και με βοήθησε να τρέξω αρκετά γρήγορα», είπε η νεαρή. Η τριάδα των γυναικών έκλεισε με την Παναγιώτα Βλαχάκη (36.33). «Ηταν μία πανέμορφη εμπειρία. Κουράστηκα λίγο γιατί πήγα πιο γρήγορα από ότι περίμενα. Είμαι ικανοποιημένη από το χρόνο, ήταν πολύ κοντά στο ρεκόρ μου. Μας βοήθησε και ο κόσμος στην διαδρομή αν και όταν τρέχουμε και κείμαστε κουρασμένες δεν καταλαβαίνουμε ολλά...

Πολλά», είπε η Βλαχάκη. Από την πλευρά του ο Μπουντούλης, δήλωσε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος, όλα πήγαν μία χαρά ήταν καλή κούρσα, μας εμψύχωσε ο κόσμος και έφτασα στην 2η θέση», ενώ ο Κύπριος δρομέας σχολίασε «Ήταν καλός ο αγώνας. Η διαδρομή μου φάνηκε κάπως απότομη αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Παντού υπήρχε κόσμος και μας βοήθησε στην προσπάθεια και νομίζω ότι έγινε ένας ωραίος αγώνας».

Οι νικητές στα 5.000 μέτρα

Ο Χρήστος Καλλίας ήταν ο πρώτος αθλητής που μπήκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στο πλαίσιο του 33ου Μαραθωνίου Αθήνας. Ο Ελληνας αθλητής διένυσε τα 5χλμ σε 15.09 και βελτίωσε το ρεκόρ διαδρομής. «Ποτέ ξανά στη ζωή μου δεν έχω μπει πρώτος στο Καλλιμάρμαρο! Είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Αυτή η μέρα είναι μια γιορτή! Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους διοργανωτές για την άρτια οργάνωση. Θα ήθελα να βλέπω όλο και περισσότερους ξένους να συμμετέχουν σε αυτόν τον αγώνα. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 40.000. Αυτή είναι μια σημαντική οικονομική ανάσα για την πόλη και βοηθάει σημαντικά στον τουρισμό μας», είπε ο 27χρονος δρομέας. Ο έμπειρος Κώστας Νακόπουλος κατέλαβε την δεύτερη θέση με 15.19 σε μία ακόμη συμμετοχή του στην απόσταση.

«Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ήταν μία ωραία εμπειρία», είπε ο αθλητής του Χρήστου Παπαχρήστου.  Την τρίτη θέση στο αγώνισμα κατέλαβε ο Μάρκος Γκούρλιας με 15.25.

Στις γυναίκες η Αναστασία Μαρινάκου έκοψε πρώτη το νήμα με 17.23, στο ντεμπούτο της στην διοργάνωση: «Είναι μόλις η πρώτη φορά που έτρεξα. Δεν είχα δοκιμάσει στο παρελθόν. Δεν ήταν δύσκολη διαδρομή. Απεναντίας ήταν πολύ ευχάριστη. Η συγκίνηση όταν μπαίνεις στο Στάδιο είναι μεγάλη. Είναι καλό για όλους μας και για την υγεία μας να συμμετέχουμε σε αυτή τη διοργάνωση», είπε η νεαρή. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η δεύτερη της απόστασης, η Ελευθερία Πετρουλάκη, που πέτυχε 17.34 «Πρώτη φορά που τρέχω 5άρι στη συγκεκριμένη διοργάνωση και η εμπειρία ήταν πολύ ωραία. Ο Μαραθώνιος Αθήνας είναι ένα σπουδαίο γεγονός για όλο τον κόσμο, μα πολύ περισσότερο για τους μαραθωνοδρόμους, η μέρα είναι δική τους. Αυτό που θέλω για τη νέα χρονιά είναι ένα νέο ατομικό ρεκόρ και μια διάκριση σε Πανελλήνια επίδοση». Σε καλή κατάσταση έδειξε πως είναι η Σοφία Πιτούλη (17.38), που έκανε τον πρώτο της αγώνα στην Ελλάδα μετά από πολύ καιρό. Η αθλήτρια, που αυτή τη σεζόν θα γυμναστεί στην Ελλάδα και όχι στις ΗΠΑ, όπου σπουδάζει, είπε: «Πολύ ευχαριστημένη τόσο από τον αγώνα και την διοργάνωση όσο και από την δική μου εμφάνιση».




Πηγή : gazzetta.gr



Βούλτεψη: Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει εξωκοινοβουλευτικός αρχηγός κόμματος



Την εκτίμησή της ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει εξωκοινοβουλευτικός αρχηγός κόμματος, εκφράζει η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, η οποία αναφέρει ότι στηρίζει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη από σεβασμό για τις προσπάθειες που κατέβαλε να διατηρήσει τα εκλογικά ποσοστά και την ενότητα.
 
 "Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει εξωκοινοβουλευτικός αρχηγός ό,τι και να λέμε. Διότι πρώτον δεν μπορεί να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, αν κερδίσει τις εκλογές και διότι δεν μπορεί εκτός Κοινοβουλίου να είναι ο αρχηγός και εκτός Κοινοβουλίου οι εκπρόσωποί του. Δεν γίνεται αυτό στην κοινοβουλευτική δημοκρατία" τόνισε η κ. Βούλτεψη, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή "Καθημερινά" των Νίκου Γιώτη και Φάνη Γρηγοριάδη.
 
Υπογράμμισε, ότι ο κ. Μεϊμαράκης κατάφερε να κρατήσει "σε τόσο υψηλά ποσοστά τη ΝΔ σε μια τόσο δύσκολη περίοδο", είπε ότι αυτό που είναι τώρα το ζητούμενο είναι η ενότητα της παράταξης και εκτίμησε ότι οι προεκλογικές τριβές θα σταματήσουν μετά την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος.

   Η κ. Βούλτεψη, αφού καταδίκασε την επίθεση κατά του κ. Κουμουτσάκου, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μέχρι στιγμής αποφεύγει να τοποθετηθεί επίσημα, αν συμφωνεί ή διαφωνεί με την άποψη του υπουργού Παιδείας για το ζήτημα με τους Ποντίους και τόνισε ότι ο κ. Φίλης δεν είναι πλέον δημοσιογράφος, αλλά υπουργός.

  "Δεν πιστεύω ότι θα πρέπει να δαιμονοποιείται κάποιος με βάση την άποψή του. Ο κ. Φίλης όμως δεν είναι πλέον ένας δημοσιογράφος ούτε καν ένας απλός βουλευτής. Από τη στιγμή που είσαι υπουργός έχουν τελειώσει οι προσωπικές σου απόψεις" υπογράμμισε.

  Κατηγόρησε ακόμα τον υπουργό και την κυβέρνηση ότι δίνουν το δικαίωμα στην Τουρκία να υποστηρίζει ότι δεν επρόκειτο για γενοκτονία, ενώ στράφηκε και κατά υπουργών και βουλευτών της κυβέρνησης οι οποίοι -όπως είπε- υιοθετούν τις απόψεις του υπουργού Παιδείας.
 
 Καταλήγοντας είπε ότι όλα τα κόμματα πρέπει να συμφωνήσουν αν αυτά τα πραγματικά εθνικά θέματα είναι εθνικά θέματα ή -όπως υπογράμμισε- πρόκειται για "λεγόμενα εθνικά θέματα, όπως αναφέρει το τμήμα δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ".



Πηγή : imerisia.gr


Σοβαρές καταγγελίες Πανούση για σχεση πολιτικών με τρομοκράτες και ποινικούς



Πολιτικοί που σχετίζονται με τρομοκράτες με απειλούν λέει ο Γ. Πανούσης και μεταφέρει τον εκρηκτικό διάλογο με τον υπ. Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο.

Πολιτικό σεισμό αναμένεται να προκαλέσουν οι καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη  Γ. Πανούση ότι πολιτικοί που σχετίζονται με τρομοκράτες απειλούν τη ζωή του.

Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα ο Γ. Πανούσης μιλά για το σχέδιο πολιτικής και φυσικής του εξόντωσης και αποκαλύπτει: «Πολιτικοί που έχουν σχέση με τρομοκράτες απειλούν τη ζωή μου»

Ο πρώην υπουργός σύμφωνα έχει ήδη  καταθέσει για λόγους προστασίας του σε συμβολαιογράφο ένα κείμενο 9 σελίδων στο οποίο περιγράφει τη συνωμοσία σε βάρος του με τα ονόματα των εμπλεκόμενων. «Οταν τελείωσα τη θητεία μου έγραψα ένα αστυνομικό κείμενο. Είναι στην ουσία οι 7 μήνες μου στο υπουργείο» εξηγεί ο ίδιος για το κείμενο στο οποίο όπως εξηγεί περιλαμβάνει « Τι έχει γίνει με την τρομοκρατία, που υπάρχουν διασυνδέσεις πολιτικών με την τρομοκρατία, και με ποιον τρόπο αυτοί οι πολιτικοί απειλούν εμένα. Γιατί απειλούν τη ζωή μου»      

Ο πρώην υπουργός λέει: «Εχουν χάσει τον ύπνο τους γιατί ξέρουν ότι ξέρω...Το ερώτημα είναι ως που μπορεί να φτάσουν Εγώ πάντως τους ξέρω ονομαστικά». Στο ερώτημα γιατί δεν έχει καταθέσει στις αρμόδιες αρχές το κείμενο λέει « δεν τα έχω καταθέσει σε εισαγγελέα. Είναι μια μορφή ασφάλειας. Αν συμβεί κάτι κακό σε μένα να ξέρουν τι έχει συμβεί».  

Πως με στοχοποίησαν

 Μεταφέροντας στιχομυθίες από την εκρηκτική του σχέση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο περιγράφει και πως θεωρεί ότι τον στοχοποίησαν.

Ο διάλογος – φωτιά με τον Παρασκευόπουλο

Όπως ο ίδιος περιγράφει στην συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα: «Την τελευταία, όχι σύγκρουση, ας πούμε διαφωνία με τον Παρασκευόπουλο την είχα όταν δημοσιοποιήθηκε ότι μπήκε η Αστυνομία στις φυλακές. Και γράφανε ότι δύο μέρες πριν παραιτηθεί η κυβέρνηση “οι μπάτσοι του Πανούση μπήκαν στις φυλακές και ελέγξανε τα κελιά των Πυρήνων της Φωτιάς”. Παίρνω τηλέφωνο τον Παρασκευόπουλο και του λέω: “Μπήκα στις φυλακές;”. “Οι θεσμικοί…”, μου απαντά. “Μπήκα εγώ στις φυλακές; Μπήκα χωρίς την άδειά σου και χωρίς τον εισαγγελέα; Μπήκα;” του λέω. “Το Μαξίμου είπε να μη δώσουμε έκταση…” μου είπε. “Χριστιανέ μου, μπήκα στις φυλακές; Αφού δεν μπήκα. Βγες και διέψευσε!” του ξαναλέω. Ποτέ δεν διαψεύστηκε… Αρα, αυτή η ιστορία, με τον Πανούση να μπαίνει στις φυλακές και να ελέγχει τα κελιά κλπ., είναι κατασκευασμένη. Από τους ίδιους κύκλους με τα ονόματα που έχω δώσει στον συμβολαιογράφο, οι οποίοι θέλουν να πουν στους ποινικούς και στους άλλους ότι “ο Πανούσης μας απαγορεύει να κάνουμε τις μεγάλες καινοτομίες και να σας βγάλουμε έξω”. Μεταφέρουν δηλαδή την ευθύνη που έχουν ως υπουργείο Δικαιοσύνης σε εμένα, που δεν ήμουν υπεύθυνος για τις φυλακές. Ο κακός Πανούσης… Αυτό το παιχνίδι κάνανε. Ετσι, λοιπόν, με στοχοποίησαν, με αποτέλεσμα οι μέσα, είτε είναι ποινικοί είτε οι άλλοι, που δεν μπορούσαν να ξέρουν και πολλά πράγματα, να λένε “θα τον φτιάξουμε”, “θα τον κανονίσουμε” κλπ. Διότι εγώ με αυτούς δεν έχω καμία επαφή. Δεν έχω καμία σχέση με το έγκλημα. Πώς μπορεί, λοιπόν, να με μισούν; Με μισούν γιατί οι άλλοι φροντίζουν γι’ αυτό. Στη λογική της δημοφιλίας. Ότι δηλαδή είσαι δημοφιλής έξω στην κοινωνία και θα σε φτιάξουμε εμείς οι μέσα. Και κάνανε αυτό το παιχνίδι».

Παρέμβαση Τσίπρα ζητεί το Ποτάμι

«Οι συνταρακτικές αποκαλύψεις του Γ.Πανούση, που ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρισκόταν διαρκώς στο στόχαστρο συγκεκριμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, συνιστούν μείζον θέμα για τη λειτουργία της δημοκρατίας. Διαβάζοντας τα όσα αποκαλύπτει ο κ.Πανούσης αναρωτιέσαι αν ζεις σε μια ευρωπαϊκή χώρα ή σε χώρα που κάνουν κουμάντο μαφίες. Θεωρούμε αυτονόητη την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Καλούμε τον κ.Τσίπρα να πάρει θέση για όσα καταμαρτυρούνται και αφορούν τον ίδιο και στελέχη της κυβέρνησης του».

Eνωση Κεντρώων

«Οι καταγγελίες του πρώην Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούση έχουν μείζονα σημασία και αναφέρουν εκτός των άλλων ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο για την εξόντωσή του από ανθρώπους του υποκόσμου αλλά και από κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που διεπλέκοντο με την τρομοκρατία. Επειδή τυγχάνει να μην ζούμε στην Σικελία και στα μέσα του 19ου αιώνα όπου τέτοιες πράξεις αναλάμβανε η "Κόζα Νόστρα" και επειδή στις μέρες μας η δημοκρατία και η δικαιοσύνη λειτουργούν, εάν ευσταθούν οι καταγγελίες αυτές, οφείλει άμεσα να πάρει θέσει η Κυβέρνηση αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός» αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.


Πηγή : thetoc.gr


Πανούσης: «Το ότι η κυβέρνηση σιώπησε έως τώρα από τις καταγγελίες μου, πρέπει να προβληματίσει





Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στο «Βήμα», δηλώνει προβληματισμένος από τη σιωπή της κυβέρνησης

«Το γεγονός ότι δεν δέχτηκα ούτε ένα τηλεφώνημα από κυβερνητικό στέλεχος και συνεπώς ότι η κυβέρνηση σιώπησε έως τώρα από τις καταγγελίες ότι απειλείται η ζωή μου, αυτό πρέπει να  προβληματίζει», ανέφερε μιλώντας στο «Βήμα» την Κυριακή το μεσημέρι ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, καθηγητής Γιάννης Πανούσης. Επιμένει στις καταγγελίες περί απειλής κατά της ζωής του από «πολιτικούς που έχουν σχέση με τρομοκράτες» αποκαλύπτοντας  παράλληλα ότι:

* Μέλη της κυβέρνησης ήταν ενήμερα των καταγγελιών του.

* Αυτοί που τον απείλησαν δεν είναι ούτε υπουργοί, ούτε βουλευτές, αλλά ενεργά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

* Ορισμένες από τις απειλές εναντίον του έγιναν εγγράφως και επωνύμως και έχουν παραδοθεί στον διοικητή της ΕΥΠ Ι. Ρουμπάτη, ο οποίος και αυτός είναι ενήμερος της όλης υπόθεσης.

* Δεν υπάρχουν απειλές από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προσχώρησαν στο κόμμα του Π. Λαφαζάνη.

* Τον προβληματίζει το γεγονός ότι δεν υπήρξε έως το μεσημέρι της Κυριακής καμία αντίδραση εκ μέρους της κυβέρνησης.

* Την τελευταία απειλή  κατά της ζωής του που δέχτηκε ήταν μόλις πριν από μία εβδομάδα, ενώ υπήρξε και την Κυριακή ανακοίνωση από γνωστό χώρο για τις καταγγελίες που έκανε, μία ανακοίνωση που στρέφεται εναντίον του «χωρίς να είμαι τώρα υπουργός», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πανούσης σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» κατήγγειλε σχέδιο φυσικής και πολιτικής εξόντωσής του.: «Πολιτικοί που έχουν σχέση με τρομοκράτες απειλούν τη ζωή μου. Το πόσο ψηλά κι ως πού μπορούν να φθάσουν εναντίον μου, τα έχω κατατεθειμένα σε συμβολαιογράφο, μήπως μου συμβεί κάτι», είπε συγκεκριμένα.  Οι αποκαλύψεις του πρώην υπουργού καθίστανται σημαντικές καθώς στο σχέδιο εναντίον του πρωταγωνιστούν, όπως λέει χαρακτηριστικά, όχι μόνο άνθρωποι του υποκόσμου, δηλαδή από τον χώρο των ποινικών και της τρομοκρατίας, αλλά και από κομματικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.
Παρέμβαση της δικαιοσύνης ζητά το Ποτάμι

Να παρέμβει η Δικαιοσύνη αλλά και να τοποθετηθεί ο Αλέξης Τσίπρας ζητά με ανακοίνωσή του «Το Ποτάμι» σχετικά με τις συνταρακτικές αποκαλύψεις του Γιάννη Πανούση στο «Πρώτο Θέμα».

«Οι συνταρακτικές αποκαλύψεις του Γιάννη Πανούση, που ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρισκόταν διαρκώς στο στόχαστρο συγκεκριμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, συνιστούν μείζον θέμα για τη λειτουργία της δημοκρατίας.

Διαβάζοντας τα όσα αποκαλύπτει ο κ. Πανούσης αναρωτιέσαι αν ζεις σε μια ευρωπαϊκή χώρα ή σε χώρα που κάνουν κουμάντο μαφίες. Θεωρούμε αυτονόητη την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Καλούμε τον κ.Τσίπρα να πάρει θέση για όσα καταμαρτυρούνται και αφορούν τον ίδιο και στελέχη της κυβέρνησης του».





Νικος Χασαπόπουλος

Πηγή : tovima.gr