Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Χαϊκάλη εκτός ψηφοδελτίων των ΑΝΕΛ



Εκτός των ψηφοδελτίων των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μένει ο πρώην υφυπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα, Παύλος Χαϊκάλης, με απόφαση του Πάνου Καμμένου.

Η απόφαση να μην συμπεριληφθεί στις λίστες ελήφθη μετά τις καταγγελίες για off shore του κ. Χαϊκάλη στην Κύπρο και παρά τις εξηγήσεις που είχε δώσει ο πρώην υφυπουργός.




Συγκλονιστικές καταγγελίες Κουίκ για τη Ζωή για «θαμμένη δικογραφία» εξοπλιστικών



Σην «κρυμμένη δικογραφία» αναφέρθηκε το πρωί της Παρασκευής ο πρώην υφυπουργός Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ, με συνέντευξή του στην ΕΡΤ1.

«Επειδή πολύ μιλάμε για ισοδύναμα, ένα βασικό ισοδύναμο είναι αυτό που δεν πρόκειται ποτέ να βρει αυτό το δίπολο της εξουσίας που ήταν τόσα χρόνια στις κυβερνήσεις», είπε ο κ. Κουίκ απευθυνόμενος τους εκπροσώπους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο πάνελ της εκπομπής.

Ο Τέρενς Κουίκ τόνισε ότι αυτά τα δύο κόμματα δεν έκαναν τίποτα για την πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής.

«Προστατεύανε πάντοτε τους φοροφυγάδες και τους διαφθορείς. Όλους, όλους. Ακόμα και η κ. Κωνσταντοπούλου. Μέσα στο συρτάρι της βουλής έβαλε τη δικογραφία που αφορούσε τους 4 πρώην υπουργούς άμυνας με το θέμα των υποβρυχίων.

Στις 3 Φεβρουαρίου διαβιβάστηκε στη βουλή η δικογραφία. Εστάλη από τον στρατιωτικό εισαγγελέα στον Άρειο Πάγο και μάλιστα υπάρχει και υπογραφή Ράϊκου. Εστάλη στη Βουλή για να κοιτάξει το κοινοβούλιο το θέμα των υποβρυχίων. Μπήκε στο συρτάρι.

Δεν βγήκε να πάει για συζήτηση στη βουλή ως όφειλε ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι στην δικογραφία περιλαμβάνει βαριά ονόματα. «Ο ένας είναι στη φυλακή. Τσοχατζόπουλος, Παπαντωνίου, Βενιζέλος, Μεϊμαρακης. Για τα 105 εκατομμύρια που έδωσε χωρίς μάλιστα να υπογράψει η γερμανική εταιρεία.

Μιλάμε για συμβάσεις 1 δισ. Δεν μιλάμε για τσιχλόφουσκες. Γιατί λοιπόν η κ. Κωσνταντοπούλου έβαλε αυτό το πράγμα σε ένα συρτάρι και δεν το ξανάβγαλε ποτέ; Γιατί αυτό το θέμα δεν απασχόλησε τη Βουλή; Αν ήμουν εγώ μέσα, και ρωτώ τους συναδέλφους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, θα απαιτούσαν αυτό το θέμα να πάει στις επιτροπές και μετά στην ολομέλεια για να αρχίσει η διερεύνηση του θέματος;», διερωτήθηκε ο Τέρενς Κουίκ.

Ο πρώην υφυπουργός τόνισε μάλιστα πως «κανένα μέσο δεν ασχολείται με αυτό το θέμα και ότι αν στη δικογραφία υπήρχαν άλλα ονόματα θα είχε γίνει παντιέρα», ενώ απαντώντας στο ερώτημα, γιατί οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν απαίτησαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου να βγει από το συρτάρι και να ξεκινήσει η διαδικασία διερεύνησης, ο ίδιος απάντησε:

«Όποτε σηκωνόταν από το βήμα της βουλής να μιλήσει ο Πάνος Καμμένος, μίλαγε για αυτά τα θέματα. Και μάλιστα στις τελευταίες συνεδριάσεις που είπε ο Καμμένος στον Βενιζέλο πως ακόμα και να ψηφίσεις τη συμφωνία δεν θα τη γλυτώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Πηγή : tribune.gr


Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας μέχρι τις εκλογές θα ξαναγίνει αντιμνημονιακός



Βήμα-βήμα χτίζει την προεκλογική του στρατηγική ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επενδύοντας στους χαμηλούς τόνους κόντρα στη σκληρή ρητορική του Αλέξη Τσίπρα για τις συνεργασίες την επόμενη μέρα των εκλογών και το σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας.

Παρατηρώντας τη μεταστροφή στο λόγο στελεχών της Κουμουνδούρου για τις συμμαχίες που θα αναζητήσει μετά τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εγκαταλείπεται σταδιακά η γραμμή περί αυτοδυναμίας, ο κ. Μεϊμαράκης ρίχνει γέφυρες ακόμη και προς τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

«Αυτονόητο είναι ότι αυτός που διαπραγματεύθηκε, υπέγραψε, συμφώνησε, εισηγήθηκε και ψήφισε το μνημόνιο να έρθει να συμμετέχει στην προσπάθεια να το αλλάξουμε», είπε ο κ. Μεϊμαράκης μιλώντας στο Action24 αποφεύγοντας να βάλει ευθέως θέμα πρωθυπουργού για την επομένη των εκλογών αν και ο ίδιος δήλωσε... «μεταβατικός πρόεδρος στο δρόμο προς το Μαξίμου».

Το άνοιγμα του κ. Μεϊμαράκη προς τον τέως πρωθυπουργό εκδηλώνεται τη στιγμή που ο τελευταίος ανεβάζει τους τόνους προς της ΝΔ, κλείνοντας κάθε χαραμάδα συνεργασίας σε μια προοπτική συγκρότησης του «μεγάλου συνασπισμού» μετά τις εκλογές και στη σκιά ενός δημοσκοπικού θρίλερ όπου τα δυο κόμματα στήθος με στήθος μπαίνουν στις δυο κρίσιμες εβδομάδες πριν από τις εκλογές.

Η ΝΔ συνεχίζει να κρατά χαμηλούς τόνους σε ότι αφορά στις δημοσκοπήσεις επενδύοντας πολλά στην τηλεμαχία του κ. Μεϊμαράκη με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ παράλληλα πιέζει την Κουμουνδούρου με το αίτημα να γίνουν ακόμη και θεματικά debate μεταξύ των αρμοδίων στελεχών για όλα τα ζητήματα της προεκλογικής ατζέντας.

«Μέχρι τις εκλογές θα έχει γίνει και πάλι αντιμνημονιακός», είπε για τον κ. Τσίπρα ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος, όπως έχει συζητήσει με τους συνεργάτες του, την επομένη των εκλογών εάν ο ΣΥΡΙΖΑ βρεθεί στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κρατήσει σκληρή στάση απέναντι στην εφαρμογή του μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου.

Ο κ. Μεϊμαράκης ανεβαίνει στη Λάρισα και το απόγευμα μιλά στη «δύσκολη» πλατεία Ταχυδρομείου η οποία, σύμφωνα με τους παλαιότερους κοινοβουλευτικούς, αποτελεί σημείο αναφοράς για την πρωτιά σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα απαντήσει στις χθεσινές εξαγγελίες και υποσχέσεις του κ. Τσίπρα από τη Λιβαδειά για το αγροτικό από το οποίο η ΝΔ, όπως εκτιμά, μπορεί να κερδίσει ένα σημαντικό κομμάτι από τους ψηφοφόρους που έχασε στις προηγούμενες εκλογές.

Στο ζήτημα των ψηφοδελτίων, όπως εμμέσως παραδέχθηκε χθες ο κ. Μεϊμαράκης, δεν αναμένονται σημαντικές εκπλήξεις καθώς ουδείς στη Λ. Συγγρού θέλει να διαταράξει τις εσωκομματικές ισορροπίες.

Πρόσωπα που θέλουν να ενταχθούν στις γαλάζιες λίστες και προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους, το πιθανότερο είναι πως θα πάρουν μη εκλόγιμες θέσεις, ενώ σε ότι αφορά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας οι πληροφορίες επιμένουν πως θα υπάρξουν αλλαγές στις πρώτες εκλόγιμες θέσεις.



Πηγή : real.gr


Ο Μητρόπουλος αποδέχθηκε τη μη εκλόγιμη θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ



Αποδέχθηκε τελικά ο Αλέξης Μητρόπουλος την απόφαση της Επιτροπής συγκρότησης των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί στην τελευταία θέση της λίστας.
Ο Μητρόπουλος αποδέχθηκε (τελικά) τη μη εκλόγιμη θέση στα ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ

Αποδέχθηκε τελικά ο Αλέξης Μητρόπουλος την απόφαση της Επιτροπής συγκρότησης των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί στην τελευταία θέση της λίστας.

Μάλιστα, αποκάλυψε το sms που έστειλε στον Αλέξη Τσίπρα στον οποίο έγραψε:

«Σύντροφε Πρόεδρε, σε ευχαριστώ για την τιμή της πρότασης. Την αποδέχομαι. Καλή επιτυχία. Σας τιμώ, Αλέξης Μητρόπουλος».

Μιλώντας στο MEGA ανέφερε ότι η τελευταία θέση είναι τιμητική για εκείνον αλλά όχι για το κόμμα.

Χθες η επιτροπή συγκρότησης των ψηφοδελτίων των εκλογών της 20ης Σεπτέμβρη μετά από δυο συνεδριάσεις, αποφάσισε να εισηγηθεί στην Κ.Ε. να μην συμπεριληφθεί σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Αττικής ο Αλέξης Μητρόπουλος.

«Μέχρι την πλήρη εκκαθάριση όσων θεμάτων βρίσκονται σε εκκρεμότητα και τον αφορούν, η εισήγηση προς την Κ.Ε. περιλαμβάνει την δυνατότητα να τοποθετηθεί στην τελευταία θέση εφόσον και ο ίδιος το επιθυμεί», ανέφερε.

Κατόπιν αυτών ο πρώην βουλευτής γνωστοποίησε χθες την απόφαση να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Μέσω του ΣΚΑΪ διεμήνυσε ότι μετανιώνει που δεν καταψήφισε το νέο Μνημόνιο, αλλά ψήφισε «παρών».




Πηγή : euro2day.gr


Τέσσερις οι νεκροί από τη φωτιά στο Δαφνί




Έχασε τη μάχη για τη ζωή ένας από τους ασθενείς του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στο Δαφνί, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων της χθεσινής πυρκαγιάς στους τέσσερις, όπως δήλωσε μιλώντας στον σταθμό μας ο πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου, Νίκος Παναγούλης.

Ακόμη δύο ασθενείς συνεχίζουν να νοσηλεύονται στην εντατική. Τον επικίνδυνο και εξαιρετικά επιθετικό χαρακτήρα του φερόμενου ως δράστη του εμπρησμού, ο οποίος τον περασμένο Μάιο είχε τραυματίσει θανάσιμα έναν ασθενή στο ίδιο Ίδρυμα, είχαν επισημάνει οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, με συνολικά 30 αναφορές προς το υπουργείο Υγείας, τις εισαγγελικές αρχές και τη διοίκηση του Νοσοκομείου.

Στο μεταξύ, ένορκη διοικητική εξέταση, για τη διερεύνηση των συνθηκών του θανάτου των ασθενών, διέταξε ο υπουργός, Υγείας Θάνος Δημόπουλος, ο οποίος προχωρά στη συγκρότηση επιτροπής με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας των ασθενών στα ψυχιατρικά νοσοκομεία.


Πηγή: athina984.gr


Ο πάτος για την Εθνική δεν έχει τελειωμό δεν έχουν πάθος και τεχνική



 Ότι και να πει κανείς, είναι λίγο. Η Εθνική ομάδα έχασε και από την (μετριότατη) Φινλανδία στο γήπεδο Καραϊσκάκη με 1-0 χάρη σε γκολ του Πογιάνπαλο (75'), παραμένοντας τελευταία και δίχως νίκη σε επτά αγώνες στα προκριματικά του EURO 2016. Το ένα αρνητικό ρεκόρ σπάει μετά το άλλο, αφού η γαλανόλευκη μετράει πλέον τέσσερις εντός έδρας ήττες και μάλιστα δίχως να έχει πετύχει έστω ένα γκολ. Μηδέν εις το πηλίκον...

Το ότι χάθηκαν και οι όποιες μαθηματικές ελπίδες για την 3η θέση, δεν πρέπει καν να συζητείται, με την ομάδα να μην μπορεί με τίποτα να σηκώσει κεφάλι. Η πορεία σε αυτά τα προκριματικά δεν έχει προηγούμενο, με τους παίκτες του Κώστα Τσάνα να έχουν μια αρκετά καλή εικόνα στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο... θύμισαν την Εθνική που βλέπουμε σε όλα τα προκριματικά.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παραμένει τελευταίο και λογικά εκεί θα τερματίσει, αφού τίποτα δεν φαίνεται να μπορεί να σταματήσει τον κατήφορο. Ούτε οι αλλαγές προπονητών, ούτε κάποια νέα πρόσωπα. Χρειάζεται ριζικές αλλαγές σε όλα τα μέτωπα, να παρθούν γενναίες αποφάσεις, διότι έχουν γίνει άλματα προς τα πίσω μέσα σε ένα χρόνο.