Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Λαφαζάνης: Πιεστικές εκλογές Τσίπρα για να αποφύγει τις βαρύτατες συνέπειες του μνημονίου



Το στίγμα της "Λαϊκής Ενότητας", του νέου πολιτικού σχηματισμού του οποίου ηγείται, έδωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βουλή, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στην κυβέρνηση για την επιλογή των εκλογών - εξπρές.

Ο κ. Λαφαζάνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πήρε την πρωτοβουλία αυγουστιάτικα να παραιτηθεί και να προχωρήσει σε εκλογές εξπρές, γιατί θέλει να αποφύγει να αισθανθεί ο πολίτης τις βαρύτατες συνέπειες του μνημονίου.
"Οι εκλογές εξπρές εκφράζουν μια αντιδημοκρατική νοοτροπία, η οποία δείχνει φόβο απέναντι στο λαό", τόνισε και πρόσθεσε ότι "γίνονται για να αποπροσανατολίσουν και να υφαρπάξουν την ψήφο του λαού".
Υποστήριξε ακόμη ότι "η κυβέρνηση νομίζει πως επισπεύδοντας τις εκλογές θα αιφνιδιάσει την Αριστερή Πλατφόρμα, θα την βρει ανέτοιμη και επομένως θα φιμώσει την τελευταία συνεπή αντιμνημονιακή φωνή που υπάρχει και διαθέτει εναλλακτική πρόταση".

Δεν μας αιφνιδιάζουν, δεν θα μας βρουν ανέτοιμους", υπογράμμισε και εκτίμησε ότι η "Λαϊκή Ενότητα" θα αναδειχθεί σε καθοριστική πολιτική δύναμη.

Ερωτηθείς σχετικά με τα περί ανατροπής της κυβέρνησης από την Αριστερή Πλατφόρμα απάντησε ότι η κυβέρνηση δεν ανετράπη, αλλά παραιτήθηκε, φοβούμενη "να πάει στη Βουλή και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης για να δούμε πώς μετριέται".

"Το να αναζητά ανατροπείς δείχνει φόβο, αμηχανία και θα έλεγα πανικό", είπε υποστηρίζοντας ότι "η κυβέρνηση μπορεί να ανατραπεί από άλλους λόγους", όπως ότι "συνομολόγησε μνημόνια και τα μνημόνια δεν τα δέχεται ο ελληνικός λαός".

"Να τελειώνουμε με τα μνημόνια"

Στους πρώτους άξονες των προγραμματικών δεσμεύσεων της "Λαϊκής Ενότητας", όπως εξήγησε, είναι η ακύρωση των μνημονίων και η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.
Για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη ο κ. Λαφαζάνης εκτίμησε ότι "δεν συνιστά έναν καταστροφικό δρόμο". "Η λογική ότι έξω από την ευρωζώνη υπάρχει μόνο η κόλαση είναι μια δαιμονοποίηση που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα...αν χρειαστεί για να απαλλαγούμε από τα μνημόνια θα ακολουθήσουμε και μια πορεία εξόδου από την ευρωζώνη συντεταγμένα και στη βάση ενός προοδευτικού προγράμματος", είπε.

Τόνισε ακόμη ότι η "Λαϊκή Ενότητα" δεν θα είναι άλλο ένα κόμμα, αλλά φιλοδοξεί να γίνει ένα μεγάλο μέτωπο, κοινωνικό και πολιτικό", καθώς και ότι είναι μια δύναμη που στοχεύει στην κυβέρνηση και μπορεί να εφαρμόσει μια νέα πολιτική χωρίς μνημόνια και λιτότητα.
Σημαία της στις εκλογές, όπως δήλωσε, θα είναι το "όχι¨" του δημοψηφίσματος, το οποίο "μεταφράστηκε σε 'ναι' από την κυβέρνηση αλλά δεν εκφράζει τον ελληνικό λαό". "Το 'όχι' θα νικήσει ξανά", τόνισε.

"Όχι σε συνεργασία με δυνάμεις μνημονιακών πολιτικών"

Με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, Ευ. Μεϊμαράκη, ότι θα συνομιλήσει και με τον κ. Λαφαζάνη στο πλαίσιο της διευρευνητικής εντολής που έχει λάβει, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι "η 'Λαϊκή Ενότητα' δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κανένα πολιτικό κόμμα που συνομολόγησε μνημόνια και εφαρμόζει μνημονιακές πολιτικές"¨.
Απηύθυνε, ωστόσο, πρόσκληση σε όλες τις αριστερές προοδευτικές δυνάμεις, καλώντας τες στη διαμόρφωση μιας κοινής πορείας. Η πρόσκληση, όπως διευκρίνισε, αφορά και το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

"Θα λάβουμε τη διερευνητική εντολή"

Η "Λαϊκή Ενότητα", ως τρίτη πολιτική δύναμη, όπως εξήγησε, θα λάβει και θα χρησιμοποιήσει τη διερευνητική εντολή, κάνοντας επαφές με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, πλην της Χρυσής Αυγής.
Ο κ. Λαφαζάνης, ωστόσο, εκτίμησε ότι "δεν μπορεί να προκύψει από αυτή τη Βουλή κυβέρνηση με αντιμνημονιακή κατεύθυνση".



Πηγή : ethnos.gr


ΝΔ: Σειρά "κρουσμάτων" που παραπέμπουν σε εκτροπή από την υπηρεσιακή κυβέρνηση



Αυστηρή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ "υπενθυμίζει" στον Άλεξη Τσίπρα ότι έχει παραιτηθεί. Στηλιτεύει την απάντηση στον Πρόεδρο του κόμματος μέσω της δημοσιοποίησης του "σημειώματος για Μεϊμαράκη", προειδοποιεί ότι δεν θα ανεχθεί καμία κίνηση - πρωτοβουλία εκτός της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών και καλεί σε παραίτηση τον γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

«Μια σειρά “κρούσματα” που παραπέμπουν σε εκτροπή, μας υποχρεώνουν να υπενθυμίσουμε σε όσους παριστάνουν ότι το έχουν λησμονήσει ότι ο κ. Τσίπρας έχει παραιτηθεί και ότι η παρούσα κυβέρνηση είναι υπηρεσιακή, σημειώνεται σε σημερινή, Παρασκευή, ανακοίνωση της ΝΔ.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες – και ενώ ο κ. Τσίπρας είχε ήδη υποβάλει την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας – η απάντηση στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκδόθηκε μέσω της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και μάλιστα υπό τον υποτιμητικό τίτλο “Σημείωμα για Μεϊμαράκη”, υπογραμμίζει η ΝΔ στην ίδια ανακοίνωση.

"Επίσης χθες (Πέμπτη) - αναφέρεται περαιτέρω -  με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, πληροφορηθήκαμε ότι το ΤΑΙΠΕΔ σκοπεύει να προχωρήσει σε “καθολική αλλαγή των διοικήσεων των δέκα περιφερειακών λιμανιών”, εντός του προσεχούς δεκαημέρου".

"Προειδοποιούμε  - τονίζεται στην ανακοίνωση - ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα ανεχθεί οποιαδήποτε κίνηση ή πρωτοβουλία που δεν εντάσσεται στη διαδικασία των διερευνητικών εντολών και καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους να απέχουν από ενέργειες και συμπεριφορές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές".

"Επιπλέον, το Εθνικό Τυπογραφείο οφείλει να λειτουργεί μόνο στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας και να αναστείλει την έκδοση οιωνδήποτε άσχετων με τη συγκεκριμένη διαδικασία ΦΕΚ", επισημαίνει με νόημα η ΝΔ ζητώντας παραίτηση του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.




Πηγή: skai.gr


Αυγά πέταξαν στον Πάνο Καμμένο οι κάτοικοι στην Κω! Τον εκδίωξαν κακήν κακώς



«Φτου σου ρε, στα τέσσερα!» φώναζαν οι κάτοικοι και του πετούσαν μπουκάλια - Τον αντιμετώπισαν σαν ανεπιθύνητο - Εισέπραξε την οργή των κατοίκων για το χειρισμό της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό

Δεν μπορούν να αντέξουν άλλο την κατάσταση οι κάτοικοι της Κω, με τις καθημερινές ορδές των παράνομων μεταναστών να φτάνουν και να κατακλύζουν το νησί, χωρίς να υπάρχουν οι στοιχειώδες δομές για να μπορέσουν να τους φιλοξενήσουν. Την οργή τους εξέφρασαν σήμερα οι κάτοικοι του νησιού στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, που υποδέχτηκαν, στο πλαίσιο της περιοδείας τους, με αυγά, μπουκάλια και πλούσιο... λεξιλόγιο.

Ο Πάνος Καμμένος, δεν πρόλαβε να πατήσει το πόδι του στο νησί και χρειάστηκε να τον φυγαδεύσουν άρον άρον, αφού κατά την επίσκεψή του στο νησί προκάλεσε το μένος των κατοίκων.

Οι αγανακτισμένοι Κώοι μην αντέχοντας άλλο την κατάσταση που επικρατεί στο νησί, λόγω της μεγάλης εισροής παράνομων μεταναστών, ξέσπασαν στο πρόσωπο του Πάνου Καμμένου, που επισκέφτηκε το νησί στο πλαίσιο της περιοδείας του, με φόντο τις εκλογές που πλησιάζουν.

Ωστόσο, δεν περίμενε τέτοια υποδοχή. Οι κάτοικοι, έξαλλοι, εξέφρασαν την οργή τους, πετώντας του αυγά, μπουκάλια, τον καθύβριζαν, με αποτέλεσμα οι άντρες που τον συνόδευαν να χρειαστεί να τον φυγαδεύσουν.

«Φτου σου ρε!», «είσαι καραγκιόζης», «ουστ!» φώναζαν κάποιοι κάτοικοι, ενώ οι υπόλοιποι γιουχάιζαν και τον... μούτζωναν.

Με λερωμένο το σακάκι, από τα αυγά, ο Πάνος Καμμένος έτρεχε να γλιτώσει από τους κατοίκους, που έβγαιναν από κάθε σοκάκι του νησιού, για να του εκφράσουν την αγανάκτιση και την οργή τους.

Να σημειωθεί πως αρχικά στο χώρο έφτασε ισχυρή αστυνομική δύναμη, αλλά μόλις ο κόσμος που είχε μαζευθεί αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς εξαγριώθηκε, με αποτέλεσμα οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ μετά από λίγο να αποχωρήσουν και να παραμείνουν λίγα μέτρα πιο πέρα διακριτικά.



Πηγή : kosnews.gr



Εκλογές: Μετά τη Ζωή, εκτός λίστας και ο Βαρουφάκης



Ζωή Κωνσταντοπούλου και Γιάνης Βαρουφάκης: δυο από τα πλέον πολυσυζητημένα πρόσωπα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο που φαίνεται ότι ήταν... last year, αφού στις επερχόμενες εκλογές αμφότεροι θα μείνουν εκτός λίστας.
Μετά την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα στις λίστες των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι ούτε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε εντολή τον κομματικό μηχανισμό της Κουμουνδούρου να μην συμπεριλάβει τον Βαρουφάκη στις εκλογικές λίστες.

Εκτός όμως από Κωνσταντοπούλου και Βαρουφάκη υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές που ακόμη κανείς δεν ξέρει πότε θα γίνουν δεν θα είναι, επίσης με απόφαση Τσίπρα, ούτε άλλοι 43 βουλευτές που δεν ψήφισαν το Μνημόνιο!

Πάντως, στον Γιάνη Βαρουφάκη δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη πως θα μείνει έξω από τις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ.



Πηγή : newsit.gr


Κρότου λάμψης από συνοριοφύλακες της ΠΓΔΜ στα σύνορα με την Ελλάδα για απώθηση μεταναστών



Ένταση προκλήθηκε στην ουδέτερη ζώνη, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, στο ύψος της Ειδομένης, όπου εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί, περιμένοντας να εισέλθουν στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Κιλκίς, συνοριοφύλακες της ΠΓΔΜ χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης για να απωθήσουν το πλήθος των συγκεντρωμένων που, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέρχεται σε περισσότερα από 2.000 άτομα.

Η αστυνομία ανέφερε, επίσης, στο ΑΜΠΕ ότι υπάρχουν δύο τραυματίες, οι οποίοι αναμένεται να μεταφερθούν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ κήρυξε τις μεθοριακές περιοχές της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του τεράστιου προσφυγικού κύματος.


Πηγή


Λαϊκή Ενότητα: Ποιοι είναι οι 29 πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στο νέο κόμμα Λαφαζάνη



Λαϊκή Ενότητα θα ονομάζεται το νέο κόμμα, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, που θα αποτελείται από 29 πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Το νέο κόμμα θα είναι η τρίτη πολιτική δύναμη στην παρούσα Βουλή, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης αμέσως μετά τον Ευαγγ. Μεϊμαράκη. Πιθανότατα αυτό να συμβεί τη Δευτέρα, εφόσον η ΝΔ εξαντλήσει το τριήμερο. Με δεδομένο ότι και ο Π. Λαφαζάνης θα θελήσει να εξαντλήσει το δικό του χρόνο, τα περιθώρια γίνονται όλο και πιο ασφυκτικά για διεξαγωγή εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου, αν και τίποτε δεν αποκλείεται.

Ποιοι μετέχουν στη Λαϊκή Ενότητα

Η δήλωση ανεξαρτητοποίησης των πρώην βουλευτών που θα απαρτίζουν το νέο κόμμα, αναφέρει:

«Οι υπογραφόμενοι, που έχουμε εκλεγεί βουλευτές, με τους συνδυασμούς του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κατά τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, από τις οποίες προήλθε η παρούσα Bουλή, γνωστοποιούμε και δηλώνουμε προς την κυρία Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων ότι συνεπείς με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, αποχωρούμε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος στην οποία ανήκαμε και συγκροτούμε ενιαία ανεξάρτητη Κοινοβουλευτική Ομάδα, κατά τις διατάξεις των άρθρων του Κανονισμού της Βουλής, ιδία των άρθρων 15 και 16 αυτού, και των διατάξεων του Τμήματος Γ' Μέρος Τρίτο του Συντάγματος της Ελλάδας.

Επιθυμούμε και δηλώνουμε ότι η επωνυμία της συγκροτούμενης Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι «Λαϊκή Ενότητα».

Αρχηγός και Πρόεδρος της συγκροτούμενης Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης του Γεωργίου, βουλευτής Β' Περιφέρειας Πειραιώς.

Τα μέλη της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, βουλευτές και υπογράφοντες την παρούσα δήλωση είναι οι εν συνεχεία αναφερόμενοι:

1. Λαφαζάνης Παναγιώτης του Γεωργίου, βουλευτής Β' Περιφέρειας Πειραιώς
2. Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία (Λίτσα) του Γεωργίου, βουλευτής Β' Περιφέρειας Θεσσαλονίκης
3. Γαϊτάνη Ιωάννα του Γεωργίου, βουλευτής Α' Περιφέρειας Θεσσαλονίκης
4. Δελημήτρος Κωνσταντίνος του Ευαγγέλου, βουλευτής νομού Μαγνησίας
5. Διαμαντόπουλος Ευάγγελος του Περικλή, βουλευτής νομού Καστοριάς
6. Ζάννας Ζήσης του Γρηγορίου, βουλευτής νομού Πιερίας
7. Ζερδελής Ιωάννης του Χριστοφόρου, βουλευτής νομού Λέσβου
8. Ήσυχος Κωνσταντίνος-Ηρακλής του Νικολάου, βουλευτής Β' Περιφέρειας Αθηνών
9. Ιωαννίδης Ηλίας του Λαζάρου, βουλευτής νομού Καβάλας
10. Κριτσωτάκης Μιχαήλ του Γεωργίου, βουλευτής νομού Ηρακλείου
11. Κυρίτση Αγλαΐα του Λαζάρου, βουλευτής Επικρατείας
12. Κώτσιας Θωμάς του Μάρκου, βουλευτής νομού Ευρυτανίας
13. Λαπαβίτσας Κωνσταντίνος του Αντωνίου, βουλευτής νομού Ημαθίας
14. Λεουτσάκος Ευστάθιος (Στάθης) του Πιέρρου, βουλευτής Α' Περιφέρειας Πειραιώς
15. Μακρή Ραχήλ του Κωνσταντίνου, βουλευτής νομού Κοζάνης
16. Ουζουνίδου Ευγενία του Χρήστου, βουλευτής νομού Κοζάνης
17. Πετράκος Αθανάσιος του Κωνσταντίνου, βουλευτής νομού Μεσσηνίας
18. Σαμοΐλης Στέφανος του Κωνσταντίνου-Νικολάου, βουλευτής νομού Κέρκυρας
19. Σκούμας Αθανάσιος του Δημητρίου, βουλευτής νομού Βοιωτίας
20. Σταθάς Ιωάννης του Παναγιώτη, βουλευτής νομού Βοιωτίας
21. Στρατούλης Δημήτρης του Ιωάννη, βουλευτής Β' Περιφέρειας Αθηνών
22. Τσανάκα Αλεξάνδρα του Δημητρίου, βουλευτής νομού Καβάλας
23. Χαραλαμπίδου Δέσποινα του Δημητρίου, βουλευτής Α' Περιφέρειας Θεσσαλονίκης
24. Ψαρρέα Ελένη του Παναγιώτη, βουλευτής νομού Μεσσηνίας.
25. Βαλαβάνη Όλγα-Νάντια του Γεωργίου, βουλευτής Β' Περιφέρειας Αθηνών
26. Κοδέλας Δημήτριος του Παναγιώτη, βουλευτής νομού Αργολίδος.
27. Κυριακάκης Βασίλειος του Κωνσταντίνου, βουλευτής νομού Φθιώτιδος.
28. Σωτηρίου Ελένη του Δημητρίου,βουλευτής νομού Αττικής.
29. Χατζηλάμπρου Βασίλης του Σάββα,βουλευτής νομού Αχαΐας.

Σημειώνεται τέλος ότι οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν θα μετέχει στο νέο κόμμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν επαφές με τους Αλέκο Αλαβάνο και Μανώλη Γλέζο, ενώ στο νέο κόμμα θα υπάρχει συντονιστική επιτροπή που θα εκπροσωπεί όλες τις τάσεις.
Σημειώνεται τέλος ότι υπάρχουν πληροφορίες και για επαφές με το Μίκη Θεοδωράκη, προκειμένου να στηρίξει τη δημιουργία του νέου κόμματος.


Πηγή : imerisia.gr


Καλοι μαθητές στα χειρότερα μαθήματα πολιτικής




Γράφει ο πρόεδρος της κοινωνίας αξιών Στέλιος Φενεκος

Τα χειρότερα μαθήματα πολιτικής που μπορεί να πάρει κάποιος από τους ταγούς της σήμερα, είναι πώς να μην τηρεί το λόγο του και τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει, πως να ξεγελάσει τους πάντες παραπειστικά για να καρπωθεί προσωπικά οφέλη, πώς να υποσχεθεί ψεύτικα για να γίνει αρεστός, πώς να αποκλείσει τους άλλους για να μην τον ξεπεράσουν, πώς να σπαταλάει το χρόνο του σε ίντριγκες, διαπλοκές, εκλογομαγειρέματα και πελατειακές σχέσεις, χωρίς να παράγει τελικά τίποτε σε οιονδήποτε τομέα και πώς να ζει παρασιτικά εις βάρος των άλλων.

Εκτός από τους παλαιοκομματικούς πολιτικούς που είναι προφέσορες στη "κακή αυτή παιδεία", συνάντησα και πολλούς νέους πολιτικούς, άριστους μαθητές τους, που εμπεδώνουν θαυμάσια τα μαθήματα τους .ξεπερνώντας ακόμη και τους ίδιους τους δασκάλους τους.

Ευτυχώς όμως, υπάρχουν και κάποιοι λίγοι, που επιμένουν να ανθίστανται σ’ αυτή τη “κακή παιδεία”, να είναι σε συνεχή εγρήγορση, με ισχυρές αντιστάσεις, ήθος και “μπέσα” και στους οποίους ευεπλιστώ ότι μπορούμε να στηρίξουμε τις ελπίδες μας 


Οι 15 «φονικές» ατάκες Μεϊμαράκη για Τσίπρα



Σκληρή επίθεση Μεϊμαράκη στον παραιτηθέντα πρωθυπουργό  -  Τον χαρακτήρισε ψευτράκο, πονηρούλη και τακτικιστή - Να μας πει ποια συμφέροντα εξυπηρετεί, τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ

Κινούμενος σε πολύ υψηλούς τόνους και με έντονα επικριτικό ύφος, ο κ. Μεϊμαράκης δεν δίστασε να απευθυνθεί με πολύ αιχμηρά σχόλια και χαρακτηρισμούς προς τον κ. Τσίπρα και την απόφασή του να παραιτηθεί βάζοντας τη χώρα σε νέα εκλογική περιπέτεια.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε αμέσως μετά το διάγγελμα Τσίπρα, ο αρχηγός της ΝΔ απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Μεϊμαράκης χρησιμοποίησε πολλές χαρακτηριστικές ατάκες που σίγουρα προκάλεσαν εντύπωση με την καυστικότητά τους. Από αυτές ξεχωρίσαμε τις πιο χαρακτηριστικές, οι οποίες ήδη έχουν αρχίσει να κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου και να συζητούνται στα social media.

-«Πρέπει να συνέλθει το παιδί! Εχει ξεφύγει! Μας κουνάει και το δάχτυλο»

-«Γιατί μας πάει σε εκλογές; Τον πείραξε ο ήλιος; Είναι και Αύγουστος»;

-«Είναι λίγο ψευτράκος, είναι λίγο τακτικιστής, είναι και λίγο πονηρούλης. Με το χαμόγελο πάντα»,

-«Δεν αξίζει στην Ελλάδα τέτοιος πρωθυπουργός»

- «Aιφνιδίασε και τους ίδιους τους υπουργούς του αν λάβουμε υπόψη ότι τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο τον βρήκε μεσοπέλαγα».

- «Να μην πηγαίνει συχνά στο Μαξίμου αλλά μόνο για τα απαραίτητα. Και να πηγαίνει στην Κουμουνδούρου, γιατί θα τη βρει καμιά μέρα κατειλημμένη από τον Λαφαζάνη»

- «Το ότι δεν με ενημέρωσε συνιστά πολιτική αλητεία»

-«Μπανανία είναι εδώ πέρα; Τσιφλίκι του είναι; Πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι ο δικτάτορας!

-«Το παιδί πρέπει να συνέλθει, τον έχει πιάσει αλαζονεία»

-«Είναι δραπέτης και ανεύθυνος»

-«Τις μάχες τις κερδίζουν οι πραγματικοί ηγέτες και όχι οι πελαγωμένοι που πάνε και παραδίδουν την εντολή»

-«Το φάντασμα Λαφαζάνη τον καταδιώκει, έχει τρομερές ενοχές».

-«Αρκετά έπαιξε, επτά μήνες βούλιαξε την χώρα»

-«Υπηρετεί και εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. Ποιοι τον έβαλαν να τα κάνει αυτά;»

-«Ο κύριος Τσίπρας κόπτεται για την Δημοκρατία αλλά φασιστίζει».



Πηγή


Στόν κόσμο της «Άκυρη» θεωρεί η Ζωή την απόδοση της διερευνητικής εντολής στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη



Δεν έχει ενημερωθεί θεσμικά ως πρόεδρος της Βουλής, άρα δεν μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία, διαμηνύει η κυρία Κωνσταντοπούλου

«Άκυρη» θεωρεί η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου την επίδοση της διερευνητικής εντολής στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως διαμηνύει το πρωί της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, η πρόεδρος της Βουλής υποστηρίζει πως δεν έχει ενημερωθεί θεσμικά από τον Προκόπη Παυλόπουλο για τις εξελίξεις και επομένως, επικαλείται το άρθρο 37 του Συντάγματος και υποστηρίζει ότι η διαδικασία των διερευνητικών εντολών δεν μπορεί να ξεκινήσει.

Πάντως η στάση που θα κρατήσει η κυρία Κωνσταντοπούλου παραμένει γρίφος, καθώς δεν έχει ανοίξει στα χαρτιά της, αλλά επιμένει να στέκεται στον θεσμικό της ρόλο και να επιμένει ότι εφόσον δεν έχει ενημερωθεί θεσμικά, τότε δεν... υπάρχει καμία εξέλιξη ώστε να σχολιάσει.

Μάλιστα χθες κατά την πρώτη αντίδραση, σχολίασε επίσης ότι το ερχόμενο Σάββατο θα συνεδριάσει κανονικά η Διάσκεψη των Προέδρων για τη συνέχιση του κοινοβουλευτικού έργου της παρούσας Βουλής.



Πηγή : protothema.gr


Βίντεο σοκ: Η στιγμή που κεραυνός χτυπάει αεοπλάνο!



Ένα βίντεο και μία φωτογραφία με ένα αεροπλάνο τη στιγμή που το χτυπάει κεραυνός κάνει τον γύρο του ίντερνετ τις τελευταίες ώρες.

Η φωτογραφία του αεροπλάνου της Delta Air Lines που κάνει ήδη τον γύρο του διαδικτύου, πραγματικά σοκάρει. Το συγκεκριμένο αεροπλάνο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Hartsfield-Jackson της Ατλάντα των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα, και ένα ερασιτεχνικό βίντεο κατέγραψε την στιγμή που το χτύπησε κεραυνός!

Τη στιγμή που ο κεραυνός χτύπησε το αερτοσκάφος, επέβαιναν σε αυτό 111 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα, όλοι εκ των οποίων είναι καλά στην υγεία τους.

Δείτε το βίντεο που κόβει την ανάσα:





Πηγή


Η "στοιχειωμένη" τετραετία! Ποια κυβέρνηση "άντεξε" 4 χρόνια για τελευταία φορά;


Κι όμως, η τελευταία φορά που μία ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να εξαντλήσει... ολόκληρη την τετραετία, ήταν στο μακρινό 2000, όταν ο Κώστας Σημίτης με το ΠΑΣΟΚ έμεινε στην εξουσία μέχρι το 2004.
"Στόχος μας να εξαντλήσουμε την τετραετία".

Ποια κυβέρνηση... δεν το έχει πει τα τελευταία χρόνια;

Κάτι που μοιάζει λογικό, αν συλλογιστούμε πως η τελευταία φορά που μία κυβέρνηση έμεινε για τέσσερα χρόνια στο Μέγαρο Μαξίμου, ήταν το 2000!

Και πρόκειται για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη.

Στην Ελλάδα της δραχμής και του... νεοκατασκευασθέντος μετροπόντικα, ο Κώστας Σημίτης βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος είχε μόλις διαδεχθεί τον Μιλτιάδη Έβερτ στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφερόμαστε φυσικά στις "επεισοδιακές" εκλογές του 2000, τότε που... κοιμηθήκαμε με κυβέρνηση Καραμανλή και ξυπνήσαμε με κυβέρνηση Σημίτη, αφού τα exit polls "έδιναν" επικράτηση... στο νήμα για τη Νέα Δημοκρατία, πρόβλεψη που στα τελικά αποτελέσματα ανατράπηκε!

Ο Κώστας Σημίτης, λοιπόν, κέρδισε τις εκλογές με ποσοστό 43,79%, ενώ η Νέα Δημοκρατία ήρθε δεύτερη με ποσοστό 42,74%.

"Στοιχειωμένο" ρεκόρ!

Από τότε, είχαμε την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή το 2004, που αναγκάστηκε να πάει σε εκλογές ένα χρόνο πριν την λήξη της θητείας της το 2007 και τη νέα κυβέρνηση Καραμανλή που έκανε ξανά εκλογές σε 2 μόλις χρόνια το 2009.

Αμέσως μετά είχαμε την κυβέρνηση Παπανδρέου το 2009, η οποία δύο χρόνια αργότερα έδωσε... τα ηνία στην τρικομματική κυβέρνηση Παπαδήμου (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) που άντεξε λίγο περισσότερο από 6 μήνες.

Ακολούθησε η υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμμένου που έκανε τις εκλογές του Μαΐου του 2012, από τις οποίες δεν σχηματίστηκε κυβέρνηση, με νέες κάλπες να στήνονται τον Ιούνιο του ίδιου έτους.

Τότε που σχηματίστηκε η νέα τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ), η οποία και άντεξε για σχεδόν 2,5 χρόνια, δηλαδή μέχρι τις 25 Ιανουαρίου του 2015.

Τότε που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πήρε "σάρκα και οστά" κι έμεινε στην εξουσία μέχρι την αποψινή βραδιά, δηλαδή ούτε για επτά μήνες...



Πηγή : newsit.gr


Πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός



Προς υπηρεσιακή πρωθυπουργός οδεύει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου, η οποία εφόσον δεν ευοδωθούν οι διερευνητικές εντολές για τον σχηματισμό κυβέρνησης, θα είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας για 21 ημέρες, μέχρι δηλαδή τις εκλογές.

Η κ. Θάνου, μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, ανέλαβε τη θέση της προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου την 1η Ιουλίου διαδεχόμενη τον κ. Αθανάσιο Κουτρουμάνο, που αποχώρησε λόγω συνταξιοδότησης. Η κ. Θάνου αποτέλεσε πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου για την ηγεσία του ανωτάτου δικαστηρίου, προς το υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε στις 28 Ιουνίου, λίγες ημέρες πριν από το δημοψήφισμα. Η επιλογή της κ. Θάνου για τη θέση της προέδρου του Αρείου Πάγου προκάλεσε ποικίλα σχόλια, κυρίως λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης, αλλά και της θέσης που έλαβε κρίνοντας αντισυνταγματικό και παράνομο το «χαράτσι» της ΔΕΗ και παραπέμποντάς το για οριστική κρίση στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Χαρακτηριστικότερη των αντιδράσεων ήταν αυτή του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος διά ανακοινώσεως εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι παρεκάμφθη η επετηρίδα και η κ. Θάνου επελέγη εξαιτίας της σύμπλευσής της με την κυβερνητική «γραμμή».

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Αθανασίου επεσήμαινε πως η κ. Θάνου ήταν τέταρτη κατά σειρά αρχαιότητας στην επετηρίδα και ότι η επιλογή της έγινε σε συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου στις 2 το πρωί. «Προφανώς η επιστολή της κυρίας Θάνου προς τον κ. Γιουνκέρ πριν από μερικούς μήνες αποτέλεσε επαρκές ουσιαστικό προσόν για την επιλογή της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου. Στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης απάντησε ο νυν, Νίκος Παρασκευόπουλος, επισημαίνοντας ότι η επετηρίδα δεν είναι το μοναδικό κριτήριο καθώς και ότι η κ. Θάνου ήταν δεύτερη κατά σειρά μεταξύ των εκλογίμων που θα μπορούσαν να έχουν θητεία άνω του ενός έτους.

Εκτός από πρόεδρος του Αρείου Πάγου, η κ. Θάνου είναι και πρόεδρος του Εκλογοδικείου, καθώς είναι η αρχαιότερη των τριών προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, δηλαδή του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Αρείου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.Το Εκλογοδικείο είναι αρμόδιο να κρίνει ενστάσεις κατά του κύρους των βουλευτικών εκλογών, των εκλογών και των δημοψηφισμάτων.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου είναι μητέρα τριών παιδιών και εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Απρίλιο του 1975. Μετά την προαγωγή της σε αρεοπαγίτη, από το 2008 έως το 2014 υπηρέτησε στο Δ΄ Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, ενώ το 2014 προήχθη σε αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου. Η κ. Θάνου τα τελευταία έξι χρόνια διδάσκει Αστικό Δίκαιο στην Εθνική Σχολή Δικαστών, ενώ από το 2012 είναι πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.


Πηγή : kathimerini.gr


Σαρωτική η πρώτη απάντηση Μεϊμαράκη: Να καταλάβει ο Τσίπρας ότι δεν είναι δικτάτορας




«Τις μάχες τις κερδίζουν οι πραγματικοί ηγέτες» - «Υπηρετεί και εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. Ποιοι τον έβαλαν να τα κάνει αυτά;» - Μαξίμου: Καλοδεχούμενη η παράσταση

Σαρωτική επίθεση εξαπέλυσε το βράδυ της Πέμπτης, αμέσως μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά του Αλέξη Τσίπρα. Ο κύριος Μεϊμαράκης χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «δραπέτη», «ανεύθυνο» και «ψευτράκο», ενώ επεσήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία, αν και είναι πανέτοιμη για εκλογές και δεν αιφνιδιάστηκε, θα αξιοποιήσει την διερευνητική εντολή και θα εξαντλήσει τα περιθώρια σχηματισμού κυβέρνησης από αυτή τη Βουλή.


«Δεν μας αιφνιδίασε η προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Η ΝΔ είναι πανέτοιμη» τόνισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην καταιγιστική συνέντευξη Τύπου που έδωσε από τα γραφεία του κόμματος στην Συγγρού. «Τις μάχες τις κερδίζουν οι πραγματικοί ηγέτες και όχι οι πελαγωμένοι που πάνε και παραδίδουν την εντολή» είπε ο κ. Μεϊμαράκης και συνέχισε: «Κανείς δεν κατάλαβε γιατί παραιτήθηκε ο κ. Τσίπρας». Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του με την οποία απάντησε στο διάγγελμα του πρωθυπουργού ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για «πολιτική αγυρτεία» και «πολιτική αλητεία». «Εκείνος είπε ότι θα σκίσει τα Μνημόνια» είπε για τον κ. Τσίπρα ο κ. Μεϊμαράκης. «Είναι λίγο ψευτράκος, είναι λίγο τακτικιστής, είναι λίγο πονηρούλης» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο χαρακτήρισε ανέντιμο.

«Οι εκλογές θα είναι η τελευταία λύση και όχι η πρώτη» κατά τον κ. Μεϊμαράκη που τόνισε ότι η ΝΔ θα λάβει και θα αξιοποιήσει την διερευνητική εντολή προκειμένου να εξαντλήσει τις δυνατότητες για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είπε ότι θα ζητήσει συνάντηση από τον Σταύρο Θεοδωράκη, την Φώφη Γεννηματά και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον Πάνο Καμμένο και τον Νίκο Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής για το οποίο θα αποφασίσουν τα όργανα της ΝΔ.

Μάλιστα ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ΝΔ υπό συνθήκες μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση χωρίς την διεξαγωγή εκλογών εφ' όσον ο κ. Λαφαζάνης συμφωνήσει να δώσει ψήφο ανοχής σε κυβέρνηση συνασπισμού υπό τη ΝΔ.

Επαναλαμβάνοντας ότι η ΝΔ θα λάβει και θα εξαντλήσει τις διερευνητικές εντολές ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είπε: «Δεν θα μας επιβάλει το πότε θα γίνουν εκλογές. Τι αλαζονεία είναι αυτή; Ο κ. Τσίπρας στην ουσία δραπετεύει, προσπαθεί να ξεφύγει από τα προβλήματα». Και πρόσθεσε αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: Το φάντασμα Λαφαζάνη τον καταδιώκει, έχει τρομερές ενοχές.

«Η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα»

«Είμαστε πανέτοιμοι. Τα ψηφοδέλτιά μας είναι έτοιμα. Είμαστε έτοιμοι για την εκλογική μάχη» διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά, δεν παίζουμε, αρκετά έπαιξε, επτά μήνες βούλιαξε την χώρα» επισήμανε ο κ. Μεϊμαράκης και συνέχισε: «Η ΝΔ θα διεκδικήσει την πρώτη θέση και εγώ πιστεύω ότι θα την πάρει».

«Το δικό μας αφήγημα είναι ότι θα είμαστε πρώτο κόμμα» διαβεβαίωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Μας πάει για εκλογές. Γιατί; Είναι τρελό!» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα. «Πού τα βρήκε όλα αυτά; Μπανανία είναι εδώ πέρα; Τσιφλίκι του είναι; Πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι ο δικτάτορας! Πρέπει να συνέλθει το παιδί! Εχει ξεφύγει! Μας κουνάει και το δάχτυλο» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ και εξαπέλυσε την βαριά κατηγορία ότι ο κ. Τσίπρας με τις κινήσεις του εξυπηρετεί συμφέροντα. «Ευθέως σας το λέω. Υπηρετεί και εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. Ποιοι τον έβαλαν να τα κάνει αυτά;» είναι τα ερωτήματα που έθεσε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Ο κ. Λαφαζάνης είναι η άλλη άποψη. Με εκείνον πρέπει να μιλάω. Ο κ. Τσίπρας είναι εδώ σ' αυτό το γήπεδο, στο Μνημόνιο» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: «Ζητώ να ανοίξει η Βουλή. Να δούμε πόσους βουλευτές έχει ο κ. Τσίπρας.

Επαναλαμβάνοντας ότι η ΝΔ θα λάβει και θα εξαντλήσει τις διερευνητικές εντολές ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είπε: «Δεν θα μας επιβάλει το πότε θα γίνουν εκλογές. Τι αλαζονεία είναι αυτή; Ο κ. Τσίπρας στην ουσία δραπετεύει, προσπαθεί να ξεφύγει από τα προβλήματα». Και πρόσθεσε αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: Το φάντασμα Λαφαζάνη τον καταδιώκει, έχει τρομερές ενοχές. «Τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά, δεν παίζουμε, αρκετά έπαιξε, επτά μήνες βούλιαξε την χώρα» επισήμανε ο κ. Μεϊμαράκης.

Όσο μπορούμε να καθυστερήσουμε τον κύριο Τσίπρα, θα το κάνουμε γιατί το παιδί πρέπει να συνέλθει, τον έχει πιάσει αλαζονεία, είπε. Ο κύριος Τσίπρας κόπτεται για την Δημοκρατία αλλά φασιστίζει, είναι έκανε την τούμπα, την πολιτική αγυρτεία.

Τί απαντά το Μαξίμου
Ο κ. Μεϊμαράκης δεν μπορεί να κρύψει την αγωνία του μπροστά στην κάλπη, σχολίαζαν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου μετά την συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Οι ίδιοι κύκλοι έκαναν λόγο για «καλοδεχούμενη παράσταση».
«Την άποψη του ελληνικού λαού θα υποχρεωθούν, για άλλη μια φορά, να την σεβαστούν και ο κ. Μεϊμαράκης και το παλιό πολιτικό σύστημα», σημείωναν οι ίδιες πηγές.


Πηγή : protothema.gr


Γλέζος: Η κυβέρνηση Μαξίμου αποφάσισε εσπευσμένες εκλογές, αγνοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ




«O στόχος είναι φανερός: Η υποταγή στους δανειστές και την ολιγαρχία»

«Η κυβέρνηση Μαξίμου αποφάσισε να οδηγήσει σε εσπευσμένες εκλογές, στις 20/9 αγνοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, γι αυτό και δεν συγκάλεσε πλατιά σύσκεψη» δήλωσε ο Μανώλης Γλέζος και συνέχισε «ο στόχος είναι φανερός: Η υποταγή στους δανειστές και την ολιγαρχία».

Ο κ. Γλέζος επισήμανε: «Ύστερα από αυτό καλούνται όλοι οι ιδρυτές του ΣΥΡΙΖΑ και όλοι εκείνοι οι οποίοι δεν θέλουν την επανάληψη ενός νέου Λιβάνου σε ένα μέτωπο Αντίστασης, σε μια ενιαία λαϊκή αντιστασιακή συνεργασία για να αποτραπεί η αφαίμαξη του λαού μας και η καταστροφή της χώρας, για να κρίνει ο ΛΑΟΣ ο μόνος αρμόδιος, το μέλλον του».


Πηγή: enikos.gr



Ευρύ αντιμνημονιακό μέτωπο προανήγγειλε η Αριστερή Πλατφόρμα



«Οι δυνάμεις του περήφανου και συντριπτικού “όχι” θα βρουν τρόπο να εκφραστούν πολιτικά, μέσα από ένα μεγάλο αντιμνημονιακό, πατριωτικό και δημοκρατικό μέτωπο, το οποίο θα έχει στόχο την κατάργηση του μνημονίου», προανήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης.

Ο κ.Στρατούλης μίλησε στο Mega από το περιστύλιο της Βουλής και λίγο πριν το διάγγελμα Τσίπρα για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, έκανε σαφές ότι η Αριστερή Πλατφόρμα και άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις «εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ» θα κλιμακώσουν την δράση τους.
«Ο αγώνας συνεχίζεται, το "όχι" θα νικήσει κοινωνικά και πολιτικά ... είναι μαζί μας το 62% του ελληνικού λαού», όχι μόνο οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν, όπως υποστήριξε.
Κατά τον κ.Στρατούλη, στόχος του μετώπου αυτού θα είναι η ακύρωση των δύο πρώτων μνημονίων και του τρίτου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, «και η αντικατάστασή του από πολιτική ανάπτυξης και αναγέννηση της χώρας».
Αποχωρεί από τα όργανα του κόμματος ο Αλ.Καλύβης
Την παραίτηση του από την πολιτική γραμματεία και την κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνει με δήλωσή του ο Αλέκος Καλύβης, χαρακτηρίζοντας την κίνηση του ως τη «μόνη άμεση στάση πολιτικής διαμαρτυρίας που απομένει» ασκώντας ταυτόχρονα κριτική σε υψηλούς τόνους στον πρωθυπουργό.
Ο Αλέκος Καλύβης αναφέρει ότι παρά τις σοβαρότατες διαφωνίες, ήταν υπέρ μιας ύστατης προσπάθειας να λειτουργήσει το κόμμα, όπως λέει, και να λειτουργήσει ενωτικά με στόχο την απεμπλοκή του από τα μνημόνια. Αναφέρει ότι «η σύγκληση της Π.Γ. για αύριο το μεσημέρι, μετά το σημερινό διάγγελμα του πρωθυπουργού και τα τετελεσμένα που δημιουργεί, μόνο ως προσβολή των συντρόφων μπορεί να εκληφθεί», ενώ φαίνεται να προαναγγέλλει κινήσεις των διαφωνούντων, προσθέτοντας ότι: «η ζωή φυσικά δεν σταματά. Η ριζοσπαστική αριστερά, ο αριστερός και προοδευτικός κόσμος που πάλεψαν ενάντια στα μνημόνια και τον νεοφιλελευθερισμό, θα αναζητήσουν εκ των πραγμάτων κινηματική και πολιτική εκπροσώπηση».

Αναλυτικά η δήλωση παραίτησης του Αλέκου Καλύβη:

Η μόνη άμεση στάση πολιτικής διαμαρτυρίας και αξιοπρέπειας που απομένει είναι η παραίτησή μου από την Π.Γ. και την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας και μια μικρή ομάδα στελεχών αποφάσισαν για πολλοστή φορά να γράψουν το κόμμα στα παλιά τους τα παπούτσια και πρακτικά να το καταργήσουν, να ασκήσουν πολιτική με όρους ″πολιτικής χαρτοπαιξίας″ και να προχωρήσουν σε εκλογές - εξπρές για να νομιμοποιήσουν τον εναγκαλισμό των μνημονίων και την εκδίωξη όσων διαφωνούν. Διαμορφώνεται ως οριστική πια η πολιτική ενός σχήματος που απαρνιέται τελικά το πρόγραμμα, τις αξίες, την δημοκρατική λειτουργία και την ψυχή του.
Παρά τις σοβαρότατες διαφωνίες και το κλίμα εσωκομματικής σύγκρουσης που διαμορφωνόταν, εντούτοις ήμουν υπέρ μιας ύστατης προσπάθειας να λειτουργήσει επί τέλους το κόμμα και να αντιμετωπίσει την βαθειά κρίση του, συγκροτημένα και ενωτικά, με στόχο την απεμπλοκή του από τα μνημόνια. Οι νέες εξελίξεις ακυρώνουν αυτή την προοπτική. Η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα έκλεισε ερμητικά αυτή την πόρτα.

Έτσι, η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ αποκτά στρατηγικά χαρακτηριστικά, διότι μέρος της ηγεσίας του κόμματος, όχι μόνο υπέκυψε στον εκβιασμό της ευρωπαϊκής ελίτ, αλλά αποδέχεται, επίσης, την ηγεμονία του νεοφιλελευθερισμού, όταν πρακτικά ισχυρίζεται ότι για να παραμείνει στην εξουσία μια αριστερή κυβέρνηση πρέπει να ασκεί δεξιά πολιτική. Όταν στο όνομα του να μην γίνει παρένθεση η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τότε γίνεται παρένθεση η αριστερή πολιτική.
Η ζωή φυσικά δεν σταματά. Η ριζοσπαστική αριστερά, ο αριστερός και προοδευτικός κόσμος που πάλεψαν ενάντια στα μνημόνια και τον νεοφιλελευθερισμό, θα αναζητήσουν εκ των πραγμάτων κινηματική και πολιτική εκπροσώπηση, αλλά είναι τεράστια η ευθύνη και μεγάλο πλήγμα το ότι η ίδια η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσε τελικά τόσο γρήγορα και τόσο κυνικά τον ιστορικό του ρόλο.

Υ.Γ.: Η σύγκληση της Π.Γ. για αύριο το μεσημέρι, μετά το σημερινό διάγγελμα του πρωθυπουργού και τα τετελεσμένα που δημιουργεί, μόνο ως προσβολή των συντρόφων μπορεί να εκληφθεί.


Πηγή : ethnos.gr


Παρέλαβε τη διερευνητική εντολή ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης



Στις 10.00 το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφτεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας

Μέσω mail απέστειλε στον πρόεδρο της ΝΔ, Β. Μεϊμαράκη, τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, όπως ορίζει η διαδικασία μετά την παραίτηση της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι θα «τιμήσει την εντολή» και θα διερευνήσει όλα τα ενδεχόμενα σχηματισμού κυβέρνησης. Το πρωί στις 10, ο κ. Μεϊμαράκης θα επισκεφτεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.


Πηγή : newsbeast,gr