Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Το υπουργικό γνώριζε ότι θα κλείσουν οι τράπεζες - τρικομματική η κυβέρνηση




Για πολιτική γάγγραινα μίλησε ο Γιάννης Πανούσης, ο οποίος θεωρεί βέβαιες τις εκλογές και παρατηρεί ότι 9 μήνες η κυβέρνηση δεν έχει δείξει αριστερό προφίλ.

Την έντονη αντίδραση του Ποτάμιου, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του Γιάννη Πανούση, ότι το υπουργικό συμβούλιο, γνώριζε ότι θα κλείσουν οι τράπεζες, από το βράδυ της Παρασκευής 26 Ιουνίου, ημερομηνία κατά την οποία προκηρύχθηκε και το δημοψήφισμα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Mega ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, του ζητήθηκε να περιφρουρήσει τις τράπεζες η αστυνομία η οποία όπως είπε ήταν ήδη σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο. Ο κύριος Πανούσης αποκάλυψε ακόμη ότι η αστυνομία ήταν έτοιμη ακόμα και για το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή.

Επιπλέον, έκανε λόγο και για «τρικομματική κυβέρνηση», σχολιάζοντας τις διαφωνίες στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όπως ανέφερε «βλέπει» εκλογές τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

«Έχουμε τρικομματική κυβέρνηση. Διότι είναι άλλο πράγμα να διαφωνείς σε ένα νομοσχέδιο και άλλο πράγμα να έχεις ένα συντονισμένο, συγκροτημένο, άλλο κέντρο εξουσίας» ανέφερε ο κύριος Πανούσης, ο οποίος έκανε λόγο για "πολιτική γάγγραινα", εξηγώντας ότι  «ή πρέπει να αλλάξει ο κύριος Τσίπρας ή πρέπει να αλλάξουν αυτοί, διότι αυτό θα έρχεται κάθε μέρα μπροστά μας».

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογών απάντησε ότι το θεωρεί βέβαιο, διευκρινίζοντας:

«Έξι μήνες ένα πολύ μεγάλο μέρος της κυβέρνησης διαπραγματευόταν ενώ δεν όφειλε να διαπραγματεύεται, όφειλε να δουλεύει, να κυβερνάει. Διαπραγματεύονταν και άνθρωποι, οι οποίοι ήταν αναρμόδιοι σε αυτόν τον τομέα. Τώρα αν τρεις μήνες έχουμε αυτό το μετέωρο βήμα, πάμε σε εκλογές τον Σεπτέμβρη» δήλωσε ο Γιάννης Πανούσης, προσθέτοντας πάντως ότι ο ίδιος στο υπουργείο δεν έχει λάβει κάποια ειδοποίηση για πρόωρες εκλογές.

Τέλος ο υπουργός άφησε την δική του αιχμή σχετικά με τον τρόπο που πολιτεύεται η κυβέρνηση:
«στην ουσία έχεις εννιά μήνες που μια κυβέρνηση δεν έχει δείξει τι είναι αριστερό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κύριος Πανούσης.


.skai.gr


Αρχηγοί προς Τσίπρα: Όχι σε εκλογικό αιφνιδιασμό.... Και εκείνος δεν απάντησε...



Να μην γίνουν εσπευσμένα εκλογές, αν δεν έχει ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του νέου προγράμματος και δεν ξεκινήσουν οι συνομιλίες για τη διαμόρφωση οδικού χάρτη για την ρύθμιση του χρέους, ζήτησαν από τον πρωθυπουργό οι πολιτικοί αρχηγοί στο γεύμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Τσίπρας δεν απάντησε.

Στον πρωθυπουργό επισημάνθηκε πως μπορεί να αξιοποιήσει τη μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 230 βουλευτών, για να ψηφιστούν νομοσχέδια σημαντικών μεταρρυθμίσεων και να μην αιφνιδιάσει η κυβέρνηση με επίμαχα νομοσχέδια, όπως το αναμενόμενο για την Παιδεία.

Επίσης, κατα τη διάρκεια του γεύματος εθίγη και το θέμα της στάσης της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου με ενθάρρυνση προς τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε σχετικές πρωτοβουλίες.

Εγινε ακόμη γνωστό ότι η κ. Γεννηματά ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να εκλείψουν πλήρως γεγονότα στοχοποίησης από κυβερνητικά στελέχη προς την αντιπολίτευση.



Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μεϊμαράκης: Τα μέτρα έχουν υπογραφή Τσίπρα - Καμμένου



Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, την οποία και κατηγόρησε ότι «μέσα σε έξι μήνες γκρέμισε τη χώρα» άσκησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, κατά την ομιλία του το μεσημέρι της Παρασκευής στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε μεταξύ άλλων, πως η Ελλάδα διέρχεται κρίσιμες περιστάσεις και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχασε πολύτιμο χρόνο τους τελευταίους έξι μήνες με τεράστιο κόστος για τη χώρα.

«Η πατρίδα μας διέρχεται κρίσιμες περιστάσεις. Αυτές τις μερες εξαρτάται αν θα προχωρήσει μπροστά. Χάθηκαν πολλά τους τελευταίους μήνες. Με τεράστιο κόστος. Οι έξι μήνες που πέρασαν γύρισαν στα πιο βαθιά της κρίσης. Ημασταν σε τροχιά ανάπτυξης και γυρίσαμε σε τροχιά ύφεσης. Τώρα πάμε σε ύφεση. Είχε αρχίσει να μειώνεται η ανεργία, τώρα είναι πάλι σε έξαρση. Η οικονομία έχει παγώσει», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος υπερασπίστηκε το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά επισημαίνοντας πως η χώρα έβγαινε από τα μνημόνια και την κρίση.

«Οι κίνδυνοι είναι μπροστά μας. Δεν επιτρέπεται στους πολίτες να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν γιατί έχουν και αυτοί ευθύνη με την πολιτική τους συμπεριφορά. Η αλήθεια είναι γνωστή πλέον. Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για ευθύνες», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης καλώντας τον πρωθυπουργό να υπογράψει τη συμφωνία με τους εταίρους.

«Τα μνημόνια ήταν αναγκαία πολιτική για να ορθοποδήσει η χώρα. Η τελευταία ευκαιρία δεν μπορεί να χαθεί. Κοστίζει η σύγκρουση με την λογική και την πραγματικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως έριξε την προηγούμενη κυβέρνηση για να μην φανούν τα οφέλη των θυσιών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ τα χρονικά περιθώρια για το τρίτο μνημόνιο είναι ασφυκτικά και κάλεσε τον πρωθυπουργό να βρει ισοδύναμα μέτρα. «Δεν ξέρουμε τι θα κάνει η κυβέρνηση. Θεωρούμε επιτακτικά αναγκαίο να φτιάξει ένα σχέδιο η κυβέρνηση και να προτείνει άλλα μέτρα εκεί που προτείνονται υφεσιακά και άδικα. Είμαστε παρόντες να τους βοηθήσουμε. Τα μέτρα που παίρνουν είναι ιδιοκτησίας της κυβέρνησης και φέρουν την υπογραφή του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου», είπε, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα πως θα υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

«Εμείς θέλουμε η κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Θα πρέπει να μας εξηγήσει γιατί θα πάει σε εκλογές. Για να λύσει τα εσωτερικά τους προβλήματα; Πρέπει να τους πείσουμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Οφείλουμε να είναι δυναμικά παρόντες», ανέφερε, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως απεργάζεται σχέδια πόλωσης.

Επίθεση σε Κωνσταντοπούλου

Εξαπέλυσε δε βολές και κατά της Προέδρου της Βουλής κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου. «Δεν είναι δυνατόν να χειροκροτεί η Πρόεδρος της Βουλής τον Πρωθυπουργό, ο Πρωθυπουργός να την ασπάζεται και μέσα στη Βουλή εκείνη να υβρίζει την κυβερνητική πολιτική, να διαφωνεί και να μην παραιτείται», είπε και πρόσθεσε:«Μας λένε γιατί δεν κάνετε πρόταση μομφής. Είναι δικό τους το θέμα. Εμείς θα της ξαναδώσουμε λουλούδια αν χρειαστεί, αυτή να κοιτάζει πώς θα συμπεριφέρεται στους συναδέλφους».

Ιστορική αναδρομή με στόχο την ενότητα

Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στα ιστορικά στελέχη της ΝΔ και προσδιόρισε και πάλι το πολιτικό στίγμα του κόμματος. «Η ΝΔ ακολουθεί τον μεσαίο δρόμο, του κοινωνικού και μεταρρυθμιστικού κέντρου, της μετριοπάθειας, της λογικής, της σύνθεσης δυνάμεων. Πρέπει να αθροίζουμε δυνάμεις. Θέλουμε όλους τους σοβαρούς και λογικούς ανθρώπους να έρθουν στη ΝΔ να συνδιαμορφώσουμε το νέο πρόγραμμα. Τους απλώνουμε το χέρι να προχωρήσουμε όλοι μαζί» είπε, προτάσσοντας την ανάγκη της εθνικής ενότητας.

«Είμαστε η παράταξη που υπηρετεί την εθνική ενότητα, η παράταξη της ευθύνης που δεν διστάζει να αναλάβει το κόστος που απαιτείται. Εμείς έχουμε στο επίκεντρο της πολιτικής μας τον άνθρωπο. Είναι η παράταξη της γνήσιας κοινωνικής ευαισθησίας. Η παράταξη που στηρίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία, την παραγωγή, τη δημιουργία με στόχο την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή».


Καθημερινή



Σεισμός 5 Ρίχτερ δυτικά της Νισύρου και 3,5 στην Αττική



Σεισμική δόνηση 5 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 13.00 στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Νισύρου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό, ο σεισμός  εκδηλώθηκε στις 12:58 και είχε επίκεντρο 29 χιλιόμετρα δυτικά της Νισύρου και 52,2 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κω. Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 126 χιλιόμετρα.
Η δόνηση έγινε αισθητή και στο Ηράκλειο αλλά και στην ανατολική Κρήτη.

Ασθενής σεισμική δόνηση, μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίματας Ρίχτερ, σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 12.00 με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο της Αττικής.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η δόνηση σημειώθηκε στις 12.03 και είχε επίκεντρο στον θαλάσσιο χώρο 28χλμ ανατολικά - βορειοανατολικά της Αθήνας.







Στην Κίνα ο Παναθηναϊκός




Στην Κίνα θα βρεθεί το Σεπτέμβριο ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ευρωλίγκα κόντρα σε ομάδες από τη χώρα της Ασίας!

Η Ευρωλίγκα ενημέρωσε για τις αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού στην Κίνα. Της πιο επιτυχημένης ομάδας αυτό τον αιώνα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά!

Οι έξι φορές Πρωταθλητές Ευρώπης θ’ αντιμετωπίσουν τους Zhejiang Lions στις 28 Σεπτεμβρίου, ενώ δύο ημέρες αργότερα θα παίξουν κόντρα στους Guangdong Tigers. Φυσικά, στόχος της Ευρωλίγκας είναι ν’ αυξήσει το ενδιαφέρον για το ευρωπαϊκό μπάσκετ στη συγκεκριμένη αγορά.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

Η πιο επιτυχημένη ομάδα της Turkish Airlines Euroleague αυτόν τον αιώνα, ο Παναθηναϊκός, θα επιστρέψει στην Κίνα για δύο συναρπαστικά παιχνίδια αυτό το φθινόπωρο, στο πλαίσιο του Euroleague Basketball World Tour 2015. Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τους Zhejiang Lions στις 28 Σεπτεμβρίου στην πόλη Hangzhou και δύο μέρες αργότερα θα τεθεί αντιμέτωπος των Guangdong Tigers στην πόλη Macau.

Τα παιχνίδια στην Ασία, ως μέρος της παγκόσμιας περιοδείας, δίνουν συνέχεια σε  μια αυξανόμενη παράδοση της Euroleague όπου ομάδες της διοργάνωσης παίζουν αγώνες στη συγκριμένη ήπειρο. Από το 2007 οι CSKA Moscow, Real Madrid, FC Barcelona, Alba Berlin και Benetton Treviso έχουν επίσης παίξει εκεί. Αυτή θα είναι η δεύτερη εμφάνιση του Παναθηναϊκού στην Κίνα καθώς έκανε το ντεμπούτο του εκεί το 2013, όταν και αγωνίστηκε κόντρα στους Foshan Long Lions.

Η επίσκεψη του Παναθηναϊκού στην Κίνα ενισχύει την παρουσία της Euroleague στην Ασία μέσω συμφωνιών με την εταιρεία Oceans Marketing, η οποία κατέχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη διαχείριση της Euroleague Basketball Asia Tour, καθώς και με τον «γίγαντα» των  ΜΜΕ, την εταιρεία ΗΒΝ (Beijing Hualu Baina Film & TV Inc.), η οποία πρόσφατα προσχώρησε σε μια 15-ετή συμφωνία, έναντι 30 εκατομμυρίων ευρώ για την προώθηση της κορυφαίας διοργάνωσης της Ευρώπης στους αμέτρητους φίλους του μπάσκετ στην Κίνα και ακόμη πιο μακριά.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο Παναθηναϊκός συνδέεται με τους φιλάθλους από την Ασία εντός κι εκτός παρκέ, καθώς έχουμε ξεκινήσει μια μακροχρόνια σχέση ώστε να μοιραστούμε την αξία του Ευρωπαϊκού μπάσκετ εκεί”, δήλωσε ο Τζόρντι Μπερτομέου και συνέχισε: "Το Euroleague Basketball World Tour δεν είναι μόνο για να δείξουμε τα αστέρια μας και το ιδιαίτερο στιλ μας, αλλά και για να χτίσουμε και γέφυρες ανάμεσα στους πολιτισμούς και θα είναι συναρπαστικό να το δούμε αυτό στην Χανγκζού και για πρώτη φορά στο Μακάου”.

O Μάνος Παπαδόπουλος τόνισε: “Αυτό θα είναι το δεύτερο μας ταξίδι στην Κίνα και νοιώθουμε πολύ καλά. Βρήκαμε πολύ ενδιαφέροντες ανθρώπους στο πρώτο μας ταξίδι εκεί, με αρκετές δημιουργικές ιδέες για το μπάσκετ.

Φυσικά, είναι μεγάλη τιμή να εκπροσωπήσουμε τη Euroleague, έναν κορυφαίο οργανισμό, σε μια μεγάλη αγορά και να έχουμε την ευκαιρία να προωθήσουμε το ευρωπαϊκό μπάσκετ στην Κίνα. Σίγουρα, όλα τα μέλη του Παναθηναϊκού θα καταβάλουμε τα δυνατά μας ώστε να έχουμε μια πολύ αποδοτική εμπειρία. Δεν ξεχνάμε ποτέ ότι είμαστε ένας από τα πιο πετυχημένα club στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Πρέπει να είμαστε πρωτοπόροι κι επίσης συνεργαζόμενοι σε μια τόσο σπουδαία προσπάθεια που φέρνει όλους τους ανθρώπους που αγαπούν το μπάσκετ πιο κοντά”

Από μέρους του ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα είπε: “Είμαι πολύ χαρούμενος από το γεγονός ότι εμείς, ο Παναθηναϊκός, ένα από τα πιο πετυχημένα clubs στην Ευρώπη θα εκπροσωπήσουμε τη Euroleague στην Κίνα. Θα είναι μια εξαιρετική συνεργασία και ο στόχος μας είναι να προωθήσουμε τον κορυφαίο ευρωπαϊκό οργανισμό σε μια χώρα με δισεκατομμύρια ανθρώπους που έχουν αποδείξει ότι αγαπούν το μπάσκετ.

Το ξέρω καλά γιατί έχει παίξει στην Κίνα. Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι-αθλητές, προπονητές, υπάλληλοι-που συμμετέχουν στη Euroleague θα πρέπει πάντα να είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν σε τόσο εξαιρετικές ενέργειες με στόχο να προωθήσουν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.”

Ο πρόεδρος της OCEANS Sports & Entertainment Inc. Σότο Ζου δήλωσε: “Για τρίτη χρονιά το  Euroleague Basketball Asia Tour θα φέρει ενθουσιασμό στους αφοσιωμένους φίλους του μπάσκετ. Μέσω της εμπειρίας μας, η OCEANS θα προσφέρει μια εντυπωσιακή και αξέχαστη εμπειρία σε θεατές και αθλητές

Εύχομαι στον Παναθηναϊκό ένα εξαιρετικό ταξίδι και ελπίζω να κρατήσουν φανταστικές αναμνήσεις από την Κίνα, με την επιστροφή τους σπίτι. Ανυπομονούμε να σας δούμε στο παρκέ”.

Το πλαίσιο των αγώνων επίδειξης, ο Παναθηναϊκός θα λάβει μέρος σε δραστηριότητες προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, τις οποίες θα επισκεφθεί η ομάδα, μεταξύ αυτών το One Team, το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Euroleague, το οποίο έχει ήδη γνωρίσει επιτυχία στην Κίνα, χάρη στη συμμετοχή της FC Barcelona την περασμένη σεζόν και Real Madrid την αμέσως προηγούμενη χρονιά.

Ο Παναθηναϊκός είναι έξι φορές πρωταθλητής Ευρώπης –δεύτερος σε κατακτήσεις στην ιστορία του θεσμού- έχει κερδίσει πέντε τίτλους από το 2000, περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα, ενώ καμία άλλη δεν έχει κερδίσει περισσότερους από το 1988 όταν και ξεκίνησαν τα Final 4. Τους “πράσινους" θα οδηγήσει νέος του προπονητής, Αλεξάνταρ Τζόρτζεβιτς, ο θρυλικός Δημήτρης Διαμαντίδης (πρώτος σε ασίστ κλεψίματα στο θεσμό) ο ιπτάμενος Τζέιμς Γκιστ και οι ανερχόμενοι αστέρες, Νίκος Παππάς και Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς.

Οι Zhejiang Guangsha Lions είναι μια από τις πιο ισχυρές ομάδες στην κινεζική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, τερμάτισαν έβδομοι στην κανονική περίοδο 2014-15 με ρεκόρ 27-11. Η άφιξη Τζέρεμι Πάργκο θα τους ενισχύσει πολύ επερχόμενη σεζόν. Οι Zheng Wang και Zhijie Ling είναι οι καλύτεροί τους παίκτες. Οι Zhejiang έχουν εμπειρία με ομάδες Euroleague, αφού ήταν ο πρώτος αντίπαλος για την ομάδα FC Barcelona στην περιοδεία της περασμένης σεζόν.

Οι Guangdong Southern Tigers κέρδισαν την κανονική περίοδο 2014-15 της CBA με ρεκόρ 34-4 προτού πέσουν στα ημιτελικά με τους Beijing Ducks. Οι Guangdong έχουν τον δικό τους τοπικό σούπερ σταρ τον Yi Jianlian, ο οποίος είχε κατά μέσο όρο 27,6 πόντους και 10,8 ριμπάουντ σε 46 παιχνίδια την περασμένη σεζόν. Ιδρύθηκαν το 1993, Guandong και ήταν η πρώτη μη-κρατική επαγγελματική ομάδα μπάσκετ στην Κίνα.

Το Euroleague Basketball World Tour έχει δει ομάδες σε περισσότερες από δώδεκα χώρες σε τέσσερις ηπείρους ώστε να ευχαριστήσουν τους οπαδούς και να αλληλεπιδρούν με τις τοπικές κοινωνίες. Εκτός από την επίσκεψη του Παναθηναϊκού στην Κίνα, περιοδεία το επόμενο φθινόπωρο θα κάνουν στις ΗΠΑ οι ομάδες της Euroleague, Maccabi Tel Aviv και EA7 Emporio Armani σε Σικάγο και Νέα Υόρκη.  Η πρωταθλήτρια Ισπανίας, Real Madrid θα αντιμετωπίσει τους Boston Celtics στην ισπανική πρωτεύουσα.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια του Euroleague Basketball World Tour θα ανακοινωθούν σύντομα.



gazzetta.gr



Δολοφονία 42χρονου καπετάνιου. Τον σκότωσε η σύζυγός του που τον έψαχνε στη Νικολούλη!



Το σκοτάδι που κάλυπτε το μυστικό της δολοφονίας του εξαφανισμένου καπετάνιου από την Κοιλάδα της Αργολίδας, φωτίστηκε. Δράστης η ίδια του η γυναίκα η οποία έπαιζε θέατρο επτά ολόκληρους μήνες!
Εξιχνιάστηκε από τις αστυνομικές αρχές η υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 42χρονου καπετάνιου, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός στην αυλή φιλικού του σπιτιού στην Κοιλάδα Ερμιονίδας, στις 8 Δεκεμβρίου 2014, γεγονός και είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία.
Το έγκλημα, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έχει διαπράξει η εν διαστάσει σύζυγός του, η οποία έχει συλληφθεί και φέρεται να ομολόγησε την πράξη της. Σημειώνεται ότι αρχικά είχε γίνει λόγος για αυτοκτονία του 42χρονου, όμως τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης έδειξαν ανθρωποκτονία.
Ο Εισαγγελέας Ναυπλίου άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση εναντίον της χήρας του καπετάνιου.
Μετά το ένταλμα σύλληψης η Δήμητρα Βούλγαρη- Λάμπρου καθηγήτρια Αγγλικών, κρατείται και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα για να πάρει προθεσμία για την απολογία της στον ανακριτή.
Ομολόγησε το φόνο και μετά το πήρε πίσω
Τα ξημερώματα της Παρασκευής 24 Ιουλίου είχε ομολογήσει την δολοφονία του συζύγου της Θανάση Λάμπρου παρουσία Εισαγγελέα , αλλά μετά την πήρε πίσω αρνούμενη να την υπογράψει.
Η Δήμητρα Βούλγαρη- Λάμπρου ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ναυπλίου, ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το σύζυγο της, αλλά όλα έγιναν πάνω σε συμπλοκή στο σπίτι του οικογενειακού τους φίλου.
Εκείνο το μεσημέρι επέστρεψε σπίτι της από το Κρανίδι και δεν βρήκε εκεί το σύζυγο της. Ανησύχησε, όπως ισχυρίστηκε και τον αναζήτησε στο σπίτι του φίλου τους, που βρίσκεται κοντά στο δικό τους στην περιοχή της Κοιλάδας.
Σύμφωνα με την ομολογία της, όταν τον βρήκε ήταν ιδιαίτερα επιθετικός απέναντι της. Τελευταία η σχέση τους ήταν πολύ κακή και τη ζήλευε παθολογικά. «Με όποιον άνδρα μιλούσα, πίστευε ότι ήταν και εραστής μου. Η κατάσταση ήταν αφόρητη. Έφτανε ακόμη και να με χτυπάει», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Καυγάδισαν έντονα και κάποια στιγμή ο άνδρας της βρέθηκε με το όπλο του φίλου τους στα χέρια. Προσπάθησε να του το πάρει και όταν τα κατάφερε το έστρεψε, όπως λέει, στον κρόταφό της λέγοντας του ότι «αυτό που θέλεις να κάνεις εσύ, θα το κάνω μόνη μου». Στη συμπλοκή που ακολούθησε δεν κατάλαβε, όπως ισχυρίζεται, πως «πρόεκυψε» η πρώτη σφαίρα που τον έπληξε στη θωρακική χώρα. Ο άνδρας της έπεσε στα γόνατα και χωρίς να το καταλάβει «προέκυψε» και δεύτερος πυροβολισμός στο κεφάλι.
Στην πορεία κάλυψε τα ίχνη της και έστησε σκηνικό αυτοκτονίας βάζοντας το περίστροφο στο χέρι του θανάσιμα τραυματισμένου συζύγου της.
Στη συνέχεια άρπαξε το τσαντάκι και το τηλέφωνο του που δεν το αποχωριζόταν ποτέ και τα άφησε σε πολυθρόνα του σπιτιού τους για να δείξει ότι κάτι ξαφνικό και σοβαρό τον απομάκρυνε από το σπίτι.
Τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, είχαν βρει το DNA της στα νύχια του θύματος, γεγονός που μαρτυρούσε τη συμπλοκή τους. Υπάρχουν και άλλα στοιχεία από τα εργαστήρια που επιβεβαιώνουν την ομολογία της.
«Λειτουργούσα σαν ρομπότ με μηχανικές κινήσεις και δεν θυμάμαι όσα ακολούθησαν» είπε στους αστυνομικούς.
Σύμφωνα με την ομολογία της δεν υπάρχει εμπλοκή δεύτερου προσώπου στη δολοφονία του καπετάνιου και όλα έγιναν από την ίδια «πάνω σε μια κακιά στιγμή». Εκτιμάται, όμως, ότι δεν λέει όλη την αλήθεια και πιθανότατα καλύπτει κάποιο άλλο πρόσωπο που πρέπει να βρισκόταν στον ίδιο χώρο.
Την υπόθεση ερευνούσε προσεκτικά η Ασφάλεια Ναυπλίου σε συνεργασία τον τελευταίο καιρό και με το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Αθήνας.
Επίσημες δηλώσεις για την εξιχνίαση της υπόθεσης θα γίνουν το απόγευμα από την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας.
Η παράσταση της χήρας στο «Τούνελ»
Η «διαβολική χήρα» είχε εμφανιστεί δύο φορές στο στούντιο του «Τούνελ» για να αναζητήσει το σύζυγο της. Από την πρώτη στιγμή και με τις κατάλληλες ερωτήσεις της Αγγελικής Νικολούλη, φάνηκε η ψυχρότητα και η αδιαφορία της για το νεκρό σύζυγο της. Έλεγε πως ζει μόνο και μόνο για να δει τη σύλληψη και την τιμωρία των δολοφόνων του άνδρα της.
Όταν η δημοσιογράφος τη ρώτησε για την ταυτότητα που φορούσε στο λαιμό της με το όνομα του συζύγου της Θανάση, εκείνη απάντησε πως έτσι τον νιώθει κοντά της και της δίνει δύναμη να προχωρήσει στην έρευνα για τη δολοφονία του.
Στην τελευταία εκπομπή για τη σεζόν φιλοξενήθηκε πάλι στο στούντιο κατηγορώντας τους αστυνομικούς του Ναυπλίου ότι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους και ζήτησε τη συμμετοχή και άλλων έμπειρων αστυνομικών από την Αθήνα. Όταν οι ερωτήσεις της Αγγελικής Νικολούλη έγιναν πιεστικές για τον τρόπο που βρέθηκαν στο σπίτι της το τσαντάκι και το κινητό του θύματος, έχασε τα λόγια της. Ήταν από τις λίγες φορές που ο λόγος της δεν είχε ροή και δεν έβρισκε άμεσα την απάντηση, όπως συνήθιζε.

Η επιστολή
Η υπόθεση είχε βαλτώσει στην αρχή από λανθασμένους χειρισμούς που έστρεφαν την ιστορία στην εκδοχή της αυτοχειρίας. Ήρθε στην επιφάνεια μετά από επιστολή που έστειλε στον Αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούση η αδερφή του θύματος που ζητούσε βαθύτερη έρευνα και σύλληψη των δραστών. Όλοι ήταν πεπεισμένοι πλέον ότι ο άνθρωπος τους δεν αυτοκτόνησε, αλλά δολοφονήθηκε.
Το γεγονός αναστάτωσε τη χήρα του καπετάνιου. Έγινε πιο φιλική με την οικογένεια του νεκρού συζύγου της και προσπαθούσε να τους πείσει ότι και η ίδια έκανε το παν για να φωτιστεί το σκοτάδι.
Όταν οι αστυνομικοί πήγαν πριν από λίγους μήνες στο σπίτι της ξημερώματα για να της ζητήσουν να τους ακολουθήσει στο τμήμα για κατάθεση μαζί με την κόρη της, αντέδρασε έντονα. Τους απείλησε ότι θα τους καταγγείλει στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και θα στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα για τον τρόπο που της φέρονται. «Αντί να ψάχνετε τους δολοφόνους του άνδρα μου για να τους συλλάβετε, γυρνάτε συνεχώς γύρω από μένα λες και τον σκότωσα εγώ» τους έλεγε θρασύτατα.



πηγή: Φως στο Τούνελ, ΑΠΕ, news247.gr


Συντάξεις: "Σφαγή" τον Σεπτέμβριο – Έρχεται τριπλή μείωση



Θα μοιράσουν... εγκεφαλικά τα ασφαλιστικά ταμεία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με τις συντάξεις που θα δώσουν σε 2,6 εκατομμύρια συνταξιούχους. Το ποσό που θα πάρουν στα χέρια τους οι συνταξιούχοι θα έχει υποστεί τριπλή μείωση λόγω των αλλαγών στις κρατήσεις βάσει μνημονίου.
Ουσιαστικά λόγω αδυναμίας είσπραξης των επιπλέον εισφορών ασθενείας από την 1η Ιουλίου τα Ταμεία θα κάνουν τις κρατήσεις μαζεμένες (για τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο) από τη σύνταξη του Σεπτεμβρίου και έτσι οι συνταξιούχοι θα λάβουν αρκετά μικρότερο ποσό από αυτό που υπολογίζουν.

Από εδώ και πέρα αρχίζει να εφαρμόζεται η αύξηση της εισφοράς ασθενείας στο 6% από 4% στις κύριες συντάξεις και επιπλέον 6% από 0% στις καταβαλλόμενες επικουρικές.

Σε ό,τι αφορά στα ποσά που θα λάβουν οι συνταξιούχοι τον Σεπτέμβριο αυτή θα είναι ανάλογη με το ύψος των συντάξεων. Για παράδειγμα, σύμφωνα με την “Ημερησία”, ένας συνταξιούχος του Δημοσίου με κύρια σύνταξη 1.445,44 ευρώ και επικουρική 324,42 ευρώ, θα επιβαρυνθεί με επιπλέον 144,60 ευρώ στο τρίμηνο (επιπλέον 48,20 ευρώ τον μήνα έναντι των 58 ευρώ που πλήρωνε), ενώ χαμηλοσυνταξιούχος του ΙΚΑ με 486,84 ευρώ κύρια σύνταξη και επικουρική από το ΤΕΑΥΕΚ - ΕΤΕΑ 236,75 ευρώ θα χάσει επιπλέον 72 ευρώ (24 ευρώ x 3 μήνες έναντι 19,50 ευρώ που πληρώνει κάθε μήνα έως σήμερα υπέρ του ΕΟΠΥΥ).



Πηγή : newsit.gr


Παράταση... ζωής ως τον Σεπτέμβρη



Το «χαρτί» της παράτασης σε όλα τα επίπεδα της εσωκομματικής πυραμίδας εξετάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να δώσει σαφείς απαντήσεις σε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που αμφισβητούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο το «οχυρό μάχης» που διαμορφώνει το Μέγαρο Μαξίμου εν όψει και της προσδοκώμενης νέας συμφωνίας με τους εταίρους.

Το χθεσινό τετ α τετ στο Μέγαρο Μαξίμου, ύστερα από μια εξαντλητική διαδικασία μέχρι τα ξημερώματα στη Βουλή, του κ. Τσίπρα με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου φαίνεται ότι έδωσε... παράταση ζωής, με βάση το «χαρτί» που ο πρωθυπουργός τραβά ώστε να κλείσει, όσο το δυνατόν «αναίμακτα» και χωρίς περαιτέρω αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, τη διαπραγμάτευση για τη συμφωνία με τους δανειστές.
Ισορροπία τρόμου μέχρι τον Σεπτέμβρη, που ο κ. Τσίπρας θα ανοίξει διάπλατα τον φάκελο των κρίσιμων αποφάσεών του; Οι γνωρίζοντες λένε ότι ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να δώσει τη μάχη κατ' αρχάς για τη διάσωση της χώρας από τον κίνδυνο του Grexit με ό,τι αυτό συνεπάγεται και ταυτόχρονα να καλέσει τους διαφωνούντες σε ειλικρινή διάλογο και αντιπαράθεση απόψεων για τη στάση της κυβερνώσας Αριστεράς εφεξής.
Ο πρωθυπουργός δέχτηκε χθες -ήταν το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση- την πρόεδρο της Βουλής ύστερα από αίτημά της. Σύμφωνα με πληροφορίες του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Αλέξης Τσίπρας άκουσε προσεκτικά τις απόψεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου και έριξε «κεραυνούς» στο δίωρο τετ α τετ.
«Της εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη θεσμική δυσαρμονία που προκαλείται από την κατά τα άλλα σεβαστή επιλογή της να διαφοροποιείται από τη συλλογική κατεύθυνση της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που τη στηρίζει.
Η συνάντηση έγινε σε κλίμα ειλικρίνειας και συντροφικότητας» ανέφεραν χαρακτηριστικά πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, επιχειρώντας ναι μεν να εμφανίσουν τη δυσφορία του πρωθυπουργού από τη στάση της κυρίας Κωνσταντοπούλου, αλλά επίσης να κρατήσουν χαμηλά τις έντονες εσωκομματικές διαφωνίες για τον χειρισμό των πλέον δύσκολων αποφάσεων που αφορούν στην υπογραφή του νέου Μνημονίου. Αλλες πληροφορίες επιμένουν εν τω μεταξύ ότι στη συνάντηση η πρόεδρος της Βουλής αντέκρουσε τα επιχειρήματα λέγοντας ότι η ίδια συμβάλλει με τις τοποθετήσεις της στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων.
Οι καλά γνωρίζοντες λένε ότι ο κ. Τσίπρας έχει επιλέξει να στείλει εγκαίρως μηνύματα αλλά να δώσει χρόνο και χώρο στη διαβούλευση ώστε μετά τη συμφωνία να προχωρήσει σε ανοιχτό Συνέδριο, προς το τέλος του Σεπτέμβρη. Στον ίδιο σχεδιασμό ξεχωρίζει το σενάριο των πρόωρων εκλογών, που πολλοί θεωρούν πια ότι θα γίνουν ίσως και εντός του Σεπτέμβρη -εκτός και αν οι διαπραγματεύσεις ξεπεράσουν τις προθεσμίες και δεν έχει κλειστεί το πλάνο της συμφωνίας που θα συμπεριλαμβάνει και την «προίκα» μιας συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέους.
Κομματικά στελέχη εξηγούν ότι η Αριστερή Πλατφόρμα διεκδικεί ένα Διαρκές Συνέδριο που βάσει του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ διεξάγεται «σε περίπτωση κρίσιμων αποφάσεων και συγκαλείται από τους αντιπροσώπους του προηγούμενου Τακτικού Συνεδρίου, ενώ η θεματολογία είναι απολύτως περιορισμένη στο θέμα για το οποίο συγκαλείται».
Αντιθέτως, Εκτακτο Συνέδριο στον ΣΥΡΙΖΑ «συγκαλείται το πολύ μέσα σε τρεις μήνες από τη στιγμή που διατυπωθεί το σχετικό αίτημα είτε από την Κεντρική Επιτροπή είτε από τις Οργανώσεις που αντιπροσωπεύουν το ? των μελών του ΣΥΡΙΖΑ». Είναι πασιφανές ότι ο κ. Τσίπρας και η προεδρική πτέρυγα δεν επιδιώκει Συνέδριο που θα εγκλωβίσει τη διαδικασία στα οργανωμένα μέλη και θα απομακρύνει από τις διαδικασίες τον «κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ». Θέλει δηλαδή άνοιγμα στην κοινωνία και διεύρυνση του κόμματος μετά την αυτονόητη ρήξη με την Αριστερή Πλατφόρμα και τις άλλες τάσεις.
Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι είναι θέμα ωρών ένα ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη -να σημειωθεί δε ότι μέχρι χθες δεν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία παρά την πρόθεση της ηγεσίας της Αριστερής Πλατφόρμας να υπάρξει δρόμος ανταλλαγής απόψεων. Εκτακτο Συνέδριο πάντως ζητούν οι της Κομμουνιστικής Τάσης και της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένοντας αντιδράσεις σύντομα από την ηγετική ομάδα.
Πάντως η συνεδρίαση χθες της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος υπό τον γραμματέα κ. Κορωνάκη ολοκληρώθηκε πριν καλά καλά αρχίσει, με την έννοια ότι τα μέλη της έδωσαν ραντεβού τη Δευτέρα για να λάβουν αποφάσεις για τις «συλλογικές διαδικασίες» στις οποίες αναφέρθηκε προ ολίγων ημερών ο πρόεδρος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, όπως δεν συμφώνησε στο να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά της κυρίας Κωνσταντοπούλου, έτσι και δεν προωθεί πρωτοβουλίες που να δυναμιτίζουν αυτήν τη στιγμή την κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.


ΦΩΦΗ ΓΙΩΤΑΚΗ

ethnos.gr


Προβληματισμός από το διπλό σεισμό των 4,3 και 4,6 Ρίχτερ στη Σαμοθράκη



Ο Εγκέλαδος χτύπησε με διαφορά μιας ώρας - Αφορά το ρήγμα της Ανατολίας λένε οι σεισμολόγοι - Το επίκεντρο εντοπίστηκε σε θαλάσσιο χώρο, 65 χιλιόμετρα ανατολικά – νοτιοανατολικά του νησιού

Δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις μεγέθους 4,3 και 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκαν στις 04:26 και 5:39 αντίστοιχα, σε θαλάσσιο χώρο κοντά στη Σαμοθράκη, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο των σεισμών εντοπίζεται σε θαλάσσιο χώρο 65 χιλιόμετρα ανατολικά - νοτιονατολικά της Σαμοθράκης και 333 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας. Ο πρώτος είχε εστιακό βάθος 45 χιλιομέτρων και ο δεύτερος 58.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η διπλή σεισμική δόνηση δεν είναι κάτι το πρωτοφανές για την περιοχή, αλλά το φαινόμενο δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, διότι αφορά το ρήγμα της Ανατολίας, το οποίο στο παρελθόν έχει δώσει πολύ μεγάλους σεισμούς.



protothema.gr


Νέα σφαγή σε σινεμά των ΗΠΑ, μαρτυρίες - σοκ



Νέα φονική επίθεση συγκλονίζει τις ΗΠΑ. Ένας 58χρονος άνοιξε πυρ σε κατάμεστη κινηματογραφική αίθουσα στην πόλη Λαφαγιέτ της Λουιζιάνα, το απόγευμα της Πέμπτης, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας επτά και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Το περιστατικό σημειώθηκε στη διάρκεια της προβολής της ταινίας "Train Wreck", σχεδόν τρία χρόνια από τότε που ένας άλλος δράστης είχε σκοτώσει 12 άτομα μέσα σε κινηματογράφο της πόλης Ορόρα στο Κολοράντο.

Ο επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος της Λαφαγιέτ Τζιμ Κραφτ δήλωσε ότι οι αρχές γνωρίζουν την ταυτότητα του δράστη αλλά δεν δίνουν το όνομά του στη δημοσιότητα ακόμη καθώς η έρευνα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο.

Οι αρχές πραγματοποίησαν έρευνες σε αυτοκίνητα, τα οποία βρίσκονταν σταθμευμένα στο χώρο στάθμευσης του κινηματογράφου και έστειλαν ενισχύσεις σε άλλους κινηματογράφους και στο σπίτι του δράστη και αυτόχειρα.

Ωστόσο, δεν αναφέρθηκαν σε κίνητρο του δράστη, το πτώμα του οποίου παρέμεινε στον χώρο της επίθεσης για πολλές ώρες. Επίσης δεν ανακοίνωσαν την ταυτότητα των θυμάτων του.

Η αυτόπτης μάρτυρας Κέιτι Ντομίνγκ δήλωσε στην τοπική εφημερίδα Advertiser ότι ο ένοπλος ήταν ένας λευκός άνδρας, ο οποίος σηκώθηκε όρθιος μέσα στην αίθουσα και άρχισε να πυροβολεί. "Δεν έλεγε τίποτα. Ούτε άκουσα κανέναν να φωνάζει".

Ο Κέιφερ Σάντερς είπε στο CNN ότι μέσα στην αίθουσα βρίσκονταν περίπου 100 άνθρωποι όταν άνοιξε πυρ ο ένοπλος. 

Τους τελευταίους δύο μήνες έχουν σημειωθεί αρκετές ένοπλες επιθέσεις στις ΗΠΑ.

Σε συνέντευξή του στο BBC που προβλήθηκε πριν από την επίθεση, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι η μεγαλύτερη απογοήτευσή του είναι η αποτυχία θέσπισης "λογικών νόμων για την οπλοχρησία" στη χώρα του.




«Εκστρατεία» στο Facebook για πρόταση μομφής κατά της Ζωής



Μετά τις φωνές εντός Βουλής, κυρίως από την αντιπολίτευση, για πρόταση μομφής κατά της προέδρου Ζωής Κωνσταντοπούλου, το αίτημα για να αφήσει το πόστο της μεταφέρεται και στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, εδώ και δύο ημέρες στο Facebook έχει δημιουργηθεί ένα group με όνομα «Πρόταση μομφής στην ΠτΒ» και ήδη απαριθμεί 6,830 μέλη.

Το σκεπτικό των διαχειριστών του γκρουπ αναφέρει: «Κάθε λογικός και με σώας τας φρένας άνθρωπος, κάθε δημοκρατικός πολίτης που συναισθάνεται πού βρίσκεται η χώρα μας και τι διαλυτικό ρόλο παίζει η συγκεκριμένη ΠτΒ, οφείλει να πιέσει ώστε να κατατεθεί πρόταση μομφής εναντίον της και να αποχωρήσει αμέσως από τη θέση της».


Πηγή




Βόμβα Πανούση: Όταν αποφασίστηκε το δημοψήφισμα η κυβέρνηση ήξερε ότι μπορεί να κλείσουν οι τράπεζες



Ο Τσίπρας είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση δεν περίμενε ότι θα υπάρξει αυτή η αντίδραση - Δεν μας είχε ζητηθεί αλλά η αστυνομία είχε σχέδιο και για Grexit, είπε ο υπουργός - Η κυβέρνηση είναι πλέον τρικομματική

Η κυβέρνηση γνώριζε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να κλείσουν οι τράπεζες όταν αποφάσισε να προχωρήσει σε δημοψηφίσμα αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.

Όπως είπε μιλώντας στο MEGA αυτό συζητήθηκε το βράδυ εκείνο που ελήφθη η απόφαση να γίνει το δημοψήφισμα.

Σε ερώτηση για το αν του είχε ζητηθεί να εκπονήσει σχέδιο για το ενδεχόμενο Grexit ο κ. Πανούσης είπε ότι αυτό δεν του είχε ειπωθεί αλλά πρόσθεσε ότι η αστυνομία οφείλει να έχει κάθε φορά διάφορες εκδοχές. «Αν αποφασιζόταν να βγούμε (σσ. από το ευρώ) έπρεπε να έχει ένα σχέδιο και είχε τέτοιο σχέδιο».

Ο κ. Πανούσης έκανε επίσης λόγο για τρικομματική κυβέρνηση με αφορμή τα όσα συνέβησαν στις ψηφοφορίες για τα δύο πακέτα προαπαιτουμένων βάσει όσων προβλέπονται στη συμφωνία της 12ης Ιουλίου.

«Είναι άλλο πράγμα να διαφωνείς σε νομοσχέδιο και άλλο να έχεις συγκροτημένο σχέδιο για την εξουσία. Όταν βλέπεις ότι ψηφίζουν οι ίδιοι αριθμοί τότε υπάρχει συγκροτημένή σκέψη» παρατήρησε ο κ. Πανούσης.

Έκανε λόγο για «πολιτική γάγγραινα» και τόνισε: «ή πρέπει να αλάξει ο τσίπρας ή αυτοί».

«Πόσο μπορεί να αντέξει το κόμμα να μείνει ενωμένο;» αναρωτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Δεν δίστασε, πάντως, να «καρφώσει» την κυβέρνηση λέγοντας ότι «δεν έχει δείξει τι είναι αριστερό».

«Για μένα το πρόβλημα μου είναι το εξής ότι έχεις 3,5 χρόνια για να δείξεις ότι ξέρεις να κυβερνάς αριστερά. Όλοι μιλούν για αριστερό ή δέξιο κράτος αλλά δεν έχουμε κράτος» συμπλήρωσε με νόημα.