Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Έχει χαθεί η μπάλα : Η Ζωή "έστησε" μισή ώρα πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στο ΥΠΕΘΑ και κάνει επιθεώρηση σε άγημα


Με καθυστέρηση περίπου μισής ώρας η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου , έφθασε στο ΥΠΕΘΑ και επιθεώρησε το άγημα μαζί με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο που την ανέμενε επί 28 λεπτά. Μαζί με το άγημα.

Η Πρόεδρος της Βουλής μαζί με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία πήγε στην αίθουσα ΚΥΣΕΑ όπου και θα ενημερωθεί λεπτομερώς για την κατάσταση των ΕΔ.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου στον χαιρετισμό της είπε ότι η βοήθεια που θα δώσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στο έργο της επιτροπής για το χρέος που η ίδια ανακοίνωσε χθες θα είναι πολύτιμη. Και αναφέρθηκε σ΄ όλες εκείνες τις “προβληματικές” συμβάσεις του παρελθόντος.

Ο κ.Καμμένος αφού την καλοσώρισε δεσεμεύτηκε ότι κάθε δύο μήνες η Πρόεδρος της Βουλής θα μπορεί να ενημερώνεται για όλα τα θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αυτή την ωρα ενημερώνεται από την στρατιωτική ηγεσία με επικεφαλής των Α/ΓΕΕΘΑ.



Πηγή : onalert.gr


Ο Παππάς "στολίζει" τον Σόιμπλε με σκληρή γλώσσα



Ασύμβατες με τη θεσμική του θέση και με την πορεία προς μια ενωμένη και δημοκρατική Ευρώπη χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Βόλφκανγκ Σόιμπλε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Είναι σαφές ότι η αποτυχία του σχεδίου ασφυξίας της Ελλάδας έχει φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση, σημειώνει ο κ. Παππάς, ο οποίος τονίζει πως ο κ. Σόιμπλε είναι ο βασικός υποστηρικτής των αποτυχημένων πολιτικών σε Ελλάδα και σε Ευρώπη.

Ο Παππάς τονίζει ακόμη πως είναι σαφές πως οι δηλώσεις του κ. Σόιμπλε απευθύνονται στο εσωτερικό και εσωκομματικό του ακροατήριο.

Αυτές οι δηλώσεις είναι ασύμβατες τόσο με τη θεσμική θέση που κατέχει, όσο και με την προσδοκία που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη για εξεύρεση μίας νέας λύσης, επισημαίνει ο υπουργός και προσθέτει ότι:

Η εμμονή και η επιμονή του σε αυτή την πολιτική και σε αυτό το ύφος είναι ασύμβατες με την πορεία προς μια ενωμένη και δημοκρατική Ευρώπη.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους μετά το Ecofin, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέλαβε σήμερα ότι η Ελλάδα θα πάρει χρήματα μόνο αν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και ότι "πρέπει να συζητήσει με τους θεσμούς για την εκπλήρωση του μνημονίου", χαρακτήρισε απαραίτητο τον επιτόπιο έλεγχο από τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα, ενώ εξαπέλυσε πρωτοφανή επίθεση κατά του Γιάννη Βαρουφάκη.

Ο κ. Σόιμπλε είπε ότι όλες οι πληροφορίες που δίνει ο Έλληνας υπουργός σε συνεντεύξεις "είναι εντελώς λανθασμένες" και σχολίασε καυστικά τις χθεσινές αναφορές του κ. Βαρουφάκη με αφορμή το δημοσίευμα της Corriere dela Sera λέγοντας με ειρωνεία προς τους δημοσιογράφους "εσείς φταίτε για όλα τα προβλήματα".

Ειδικά για το θέμα της παρουσίας των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα, ο Β. Σόιμπλε είπε ότι αυτό το έχει υπογράψει ήδη ο Έλληνας υπουργός στην ανακοίνωση του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, σημειώνοντας: "Πρέπει να τη διαβάσει. Στην ανάγκη είμαι έτοιμος να θέσω στη διάθεσή του ένα αντίτυπο".

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, μάλιστα, αναφέρθηκε στη διμερή συνάντηση που είχε χθες το βράδυ με τον Γ. Βαρουφάκη, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: "Το να είναι τόσο ανόητα αφελής σε θέματα επικοινωνίας, του είπα, ότι δεν θα το πίστευα. Αλλά ποτέ δεν σταματά κανείς να μαθαίνει".


Πηγή : megatv.com


Οι δέκα καλύτερες παραλίες της Ελλάδας για το 2015



Το Tripadvisor δημοσίευσε τη λίστα με τις 10 καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα για το 2015, όπως τις ανέδειξαν οι αναγνώστες του ταξιδιωτικού σάιτ μετά από ψηφοφορία.

10. Άγιος Προκόπιος – Νάξος 


Σχόλιο χρήστη:

"Μεγάλη έκταση!" "Όμορφη και καθαρή παραλία για μπάνιο και βόλτες! Και το χειμώνα ακόμα, πάρτε τα ποδήλατα τις Κυριακές και βγείτε στον θαλασσινό αέρα! Το καλοκαίρι είναι τα πάντα ανοιχτά και η περιοχή ζωντανεύει, γίνεται αγνώριστη!"

Καλύτερη εποχή για να την επισκεφθείτε: Μάιος – Οκτώβριος

9. Άντονι Κουίν - Φαληράκι, Ρόδος 


Σχόλιο χρήστη:

 "Ο κορυφαίος κολπίσκος των Βαλκανίων " «Τα κανόνια του Ναβαρόνε» γυρίστηκαν στην συγκεκριμένη παραλία το 1961.Ο Άντονι Κουίν μαγεύτηκε από αυτόν τον μικροσκοπικό κόλπο. Η παραλία κέρδισε το όνομά του Άντονι Κουίν, όχι μόνο επειδή στη ταινία πρωταγωνίστησε ο διάσημος ηθοποιός, αλλά και επειδή ο ίδιος ο Anthony Quinn ήθελε να την αγοράσει κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.  

Καλύτερη εποχή για να την επισκεφθείτε: Μάιος – Οκτώβριος

8. Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα 



"Σχόλιο χρήστη:

Το τοπίο στην Παλαιοκαστρίτσα είναι επιβλητικό με τους βράχους και τα καταγάλανα νερά...Σίγουρα από τα καλύτερα που έχω δει...Η βόλτα μέχρι το μοναστήρι καθώς και το χωριό Λάκωνες συνοδεύουν τέλεια την εκδρομή εκεί. Αξιόλογο επίσης είναι και το ενυδρείο στην Παλαιοκαστρίτσα όπου στο πίσω μέρος του έχει μια όμορφη μικρή παραλία και την καλύτερη θέα..!"
Καλύτερη εποχή για να την επισκεφθείτε: Ιούλιος – Αύγουστος

7. Μύρτος, Κεφαλονιά


Σχόλιο χρήστη:

"Το τοπίο είναι μαγικό!" "Η θέα κόβει την ανάσα, όσο για τη παραλία είναι μαγευτική! Υπάρχει οργάνωση και αυτό είναι πολύ βασικό, Στην άκρη της παραλίας υπάρχουν μια σπηλιά και το χειμώνα ένας καταρράκτης, το τοπίο είναι φανταστικό! Όταν, όμως, έχει κακοκαιρία γίνεται επικίνδυνος, δυστυχώς!" Είναι η πιο διάσημη παραλία του νησιού. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Κεφαλονιάς, ανήκει στο δήμο Πυλάρου και απέχει γύρω στα 30 χλμ. από το Αργοστόλι.  

Καλύτερη εποχή για να την επισκεφθείτε: Μάιος - Σεπτέμβριος

6. Σαρακίνικο, Μήλος


Σχόλιο χρήστη:

"Μοναδικό τοπίο" "Παραλία που δεν βρίσκεις εύκολα. Μοναδικό τοπίο. Ωραία νερά. Ηρεμία και χαλάρωση. Έχει λίγο περπάτημα για να φτάσεις, αλλά αξίζει να το δείτε."   Τα ηφαιστειογενή διαβρωμένα βράχια διεισδύουν στη θάλασσα δημιουργώντας μικρές και μεγάλες σπηλιές, ενώ η έλλειψη πρασίνου, σε συνδυασμό με το λευκό χρώμα βράχων και την έντονη αντανάκλαση του φωτός, δημιουργούν ένα μοναδικό τοπίο. Το Σαρακήνικο, το οποίο πήρε το όνομά του από τους Σαρακηνούς πειρατές, έχει θέα στην Σίφνο και στην Κίμωλο.

Καλύτερη εποχή για να την επισκεφθείτε: Μάιος – Οκτώβριος

5. Ναυάγιο, Ζάκυνθος 


Σχόλιο χρήστη:

"Ένας must προορισμός για τον κάθε επισκέπτη" Το Ναυάγιο είναι από τις πιο πολύ φωτογραφημένες παραλίες στο κόσμο. Σε πολλά βιβλία και περιοδικά περιγράφεται ως το καλύτερο αξιοθέατο της Ζακύνθου και από τις πιο διάσημες παραλίες της Ελλάδας.  

Καλύτερη εποχή για να την επισκεφθείτε: Μάιος – Οκτώβριος

4. Κόλπος Άγιου Παύλου, Λίνδος 


Σχόλιο χρήστη:

"Μια από τις καλύτερες παραλίες." "Στον Άγιο Παύλο πρέπει να πάς νωρίς για να βρεις ελεύθερη ξαπλώστρα, το μπάνιο όμως εκεί είνια μια πραγματική αποκάλυψη. Κρυσταλλένια γαλαζοπράσινα νερά, βράχοι και πολύ γαλάζιο σε κάνουν να μην θες να φύγεις από την θάλασσα. Και στο τέλος, στην καντίνα στην άλλη πλευρά του όρμου, μια γευστική πανδαισία."   Ο Άγιος Παύλος είναι ένας μικρός, κλειστός κολπίσκος με δύο μικρές παραλίες. Οι παραλίες είναι στρωμένες με βότσαλα. Ακριβώς από πάνω μπορείτε να δείτε την περίφημη Ακρόπολη της Λίνδου.

Καλύτερη εποχή για να την επισκεφθείτε: Μάιος – Οκτώβριος

3. Λιμνοθάλασσα του Μπάλου, Χανιά 


Σχόλιο χρήστη:

"Πολύ όμορφο από ψηλά " Είναι μια ρηχή αμμουδερή παραλία που σχηματίζεται ανάμεσα στο Ακρωτήριο της Γραμβούσας και το μικρότερο ακρωτήριο Τηγάνι. Ο Μπάλος αποτελεί σίγουρα την πιο πολυφωτογραφημένη παραλία της Κρήτης, ένα πολύ αγαπημένο θέμα όλων των τουριστικών οδηγών της Ελλάδας.

Καλύτερη εποχή για να την επισκεφθείτε: Μάιος – Οκτώβριος

2. Εγκρεμνοί, Λευκάδα


Σχόλιο χρήστη:

"Ιδιαίτερη" Ο επισκέπτης μπορεί να προσεγγίσει την αμμώδη παραλία είτε κατεβαίνοντας τα 338 σκαλοπάτια είτε με κάποιο από τα σκάφη που καθημερινά φθάνουν στην παραλία. Έχει έκταση περίπου 2 χλμ. και βρέχεται από το Ιόνιο Πέλαγος. Απέχει 38 χιλιόμετρα από τη πόλη της Λευκάδας και 4 χιλιόμετρα από το χωριό Αθάνι.

Καλύτερη εποχή για να την επισκεφθείτε: Μάιος – Σεπτέμβριος

1. Ελαφονήσι, Κρήτη 


Σχόλιο χρήστη:

"Παράδεισος" "Η θάλασσα ήταν γαλήνια και όμορφη. Τα χρώματα είναι έντονα: γαλάζια νερά, ροζ άμμος. Παράδεισος." Έχει ενταχθεί στις προστατευόμενες περιοχές Natura, καθώς είναι γεμάτο αμμοθίνες με κρινάκια της άμμου και κέδρους. Επίσης, εδώ φωλιάζουν οι απειλούμενες χελώνες careta careta και πολλά είδη σπάνιων ζώων.

Καλύτερη εποχή για να την επισκεφθείτε: Μάιος – Οκτώβριος


Πηγή : lifo.gr


Έκλεψαν οι ληστές, έκλεψαν και οι ταμίες την ΕΥΔΑΠ στο Μαρούσι


Όλα έγιναν στις 2 Μαρτίου. Δυο κουκουλοφόροι μπήκαν στο υποκατάστημα της ΕΥΔΑΠ στην συμβολή των οδών Τσαλδάρη και Μιαούλη στο Μαρούσι.

Οι υπάλληλοι περίμεναν την χρηματαποστολή και είχαν τα χρήματα κάτω από το γκισέ. Όμως προηγήθηκαν οι ληστές οι οποίοι με την απειλή όπλων πήραν 56.000 ευρώ.

Θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται για μια κλασική ληστεία, όμως η ιστορία δεν τελειώνει εδώ.

Αφού ειδοποιήθηκε η αστυνομία άρχισε να ερευνά τον χώρο και να παίρνει καταθέσεις από τους υπαλλήλους. Οι δυο ταμίες κατέθεσαν ότι εκτός από τα χρήματα που ήταν κάτω από το γκισέ, οι ληστές πήραν και χρήματα από το χρηματοκιβώτιο.

Αυτό προβληματίζει τους αστυνομικούς οι οποίοι το βρίσκουν κλειστό. Μελετώντας το υλικό από τις κάμερες που υπάρχουν μέσα στον χώρο βλέπουν τον έναν από τους δυο ληστές να πλησιάζει το χρηματοκιβώτιο, να το βλέπει κλειστό και να φεύγει!

Διαπιστώνουν λοιπόν ότι ο ένας από τους δυο ταμίες έχει ανοίξει λίγο μετά την ληστεία το χρηματοκιβώτιο και έχει πάρει από μέσα 17.000 ευρώ!

Τα χρήματα μάλιστα τα τοποθέτησε στην τσάντα της συναδέλφου του! 

Βλέποντας όλα αυτά οι αστυνομικοί τους φώναξαν κατά μόνας στην ασφάλεια όπου και τελικά αφού στην αρχή μάσησαν τα λόγια τους τελικά ομολόγησαν ότι έβαλαν χέρι στο βάζο με το μέλι!

Ο 46χρονος ταμίας και η 60χρονη συνεργός του - η οποία έχει και εγγόνια - σύμφωνα με την αστυνομία έβαλαν στο κόλπο και τον τρίτο ταμία έναν 48χρονο ο οποίος είχε ρεπό εκείνη την ημέρα, προφανώς για να του κλείσουν το στόμα.

Το ποσό βρέθηκε στο σύνολό του εκτός από περίπου 1.000 ευρώ τα οποία πρόλαβαν να ξοδέψουν...


Πηγή : newsit.gr


Ξέπλυμα χρήματος: Διεξοδικός έλεγχος ακόμα και σε μικρές συναλλαγές



Στη διάθεση των φορολογικών αρχών είναι όλα τα στοιχεία για τις μεταφορές εμβασμάτων άνω των 100.000 ευρώ που έγιναν τον προηγούμενο χρόνο, αλλά και τους τελευταίους μήνες, ακόμη και αν πρόκειται για ποσό που δεν διακινήθηκε μέσω μιας συναλλαγής, αλλά μέσω περισσότερων κινήσεων κατά το διάστημα του τελευταίου χρόνου.

Τα παραπάνω αποκαλύπτει σχετικό δημοσίευμα της Καθημερινής, σύμφωνα μάλιστα με το οποίο, το όριο των 100.000 ευρώ δεν ισχύει μόνο για περιπτώσεις πολυάριθμων συναλλαγών από μία τράπεζα, αλλά αφορά και τις κινήσεις που έγιναν κατά τον προηγούμενο χρόνο από έναν δικαιούχο εφάπαξ ή τμηματικά και από διαφορετικές τράπεζες.

Οι τράπεζες, οι οποίες διαθέτουν αναλυτικά τα εν λόγω στοιχεία, τα έχουν αποστείλει στην εφορία και ενδεχομένως, αν υπάρχουν υπόνοιες για ύποπτη συναλλαγή, και στην Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Συναλλαγές υπό έλεγχο

Το ρεπορτάζ της Καθημερινής αναφέρει ότι το εύρος της καταγραφής είναι τέτοιο, που δεν περιορίζεται στις μεταφορές χρημάτων μέσω τραπεζικών λογαριασμών, αλλά:

επεκτείνεται σε κάθε μορφής έμβασμα από φυσικό ή νομικό πρόσωπο, που καταλήγει σε αγορά χρηματοπιστωτικών προϊόντων
περιλαμβάνει κάθε συναλλαγή που αφορά τη λήψη ή την αποπληρωμή δανείων, όταν αυτές δεν δικαιολογούνται από το συναλλακτικό προφίλ και τα οικονομικά δεδομένα του πελάτη
αφορά και όλες τις συναλλαγές, που γίνονται στο πλαίσιο της επιχειρηματικής δραστηριότητας ενός ιδιώτη ή επιχειρηματία
Επιπλέον, στο μικροσκόπιο μπήκαν πρόσφατα και οι κινήσεις μέσω νέων μεθόδων πληρωμής, όπως οι προπληρωμένες κάρτες, τα ATM και οι συναλλαγές μέσω internet banking.

Εξάλλου, οι πελάτες κατηγοριοποιούνται σε υψηλού, μεσαίου ή χαμηλού ρίσκου, και επιβάλλεται η καταγραφή:

των ελεύθερων επαγγελματιών που διατηρούν ή είναι δικαιούχοι λογαριασμών στους οποίους πιστώθηκαν κατά τη διάρκεια του έτους συνολικά ποσά άνω των 200.000 ευρώ
των νομικών προσώπων, στους λογαριασμούς των οποίων οι συνολικές καταθέσεις ή οι αναλήψεις μετρητών υπερέβησαν μέσα στο έτος τις 300.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι, μεταξύ των πελατών που κατατάσσονται στην κατηγορία υψηλού κινδύνου είναι και τα "πολιτικώς εκτεθειμένα πρόσωπα".

Οι συναλλαγές για τις οποίες οι τράπεζες οφείλουν να δείχνουν "αυξημένη δέουσα επιμέλεια". Υποψίες μπορεί να εγείρουν:

η επαναδραστηριοποίηση αδρανούς λογαριασμού φυσικού προσώπου ή εταιρειών
το άνοιγμα λογαριασμών που δεν εμφανίζουν κίνηση ανάλογα με το οικονομικό προφίλ του πελάτη και χρησιμοποιούνται μόνο για μεταφορές κεφαλαίων
η αγορά ή πώληση τίτλων χωρίς προφανή οικονομικό σκοπό που καταλήγει σε συστηματική ζημία του επενδυτή
η αποπληρωμή δανείων χωρίς να δικαιολογείται από το εισόδημα του φορολογούμενου
οι μεταφορές ποσών σε χώρες που θεωρούνται φορολογικοί παράδεισοι ή αφορούν off shore

Πηγή : pathfinder.gr


Μετά την επίσημη πρώτη: Τι μπορεί να κάνει το ρολόι της Apple;



Το πρώτο smartwatch της Apple είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα ρολόι, αν και η ικανότητά του να λέει την ώρα είναι επίσης αξιοσημείωτη, αφού η Apple αναφέρει ότι έχει ακρίβεια 50 χιλιοστών του δευτερολέπτου (ms) στο διεθνές σύστημα αναφοράς χρόνου UTC. H Apple σημειώνει πως η ακρίβεια του εξαρτάται από τον τακτικό συγχρονισμό με το iPhone.

Η πιο εντυπωσιακή ίσως λειτουργία του Apple Watch είναι η δυνατότητα λήψης κλήσεων από το iPhone με το οποίο βρίσκεται σε ζεύξη -«κάτι που περίμενα από τότε που ήμουν πέντε ετών», είπε με ενθουσιασμό ο Τιμ Κουκ κατά την παρουσίαση του ρολογιού.

Επίσης, ο χρήστης μπορεί να στείλει μήνυμα, να διαβάσει e-mail, να ζωγραφίσει στην οθόνη του σκίτσα προς αποστολή σε άλλους κατόχους του ρολογιού της Apple ή, ακόμα και τους... χτύπους της καρδιά του (η συσκευή έχει αισθητήρα καρδιακού παλμού).

Επίσης, στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου προς το παρόν περιορίζεται η χρήση του Apple Pay, του συστήματος ανέπαφων πληρωμών της Apple, όσοι φορούν Apple Watch θα μπορούν να πληρώσουν περνώντας το ρολόι τους από τον αναγνώστη πιστωτικών καρτών.

Το πλήθος των δυνατοτήτων εξαρτάται από την διαθεσιμότητα συμβατών app -στην παρουσίαση της 9ης Μαρτίου αναφέρθηκε το app της American Airlines για την χρήση της ηλεκτρονικής κάρτας επιβάτη στα αεροδρόμια (η οποία ήταν αποθηκευμένα στο λεγόμενο Passbook του τηλεφώνου).

Επίσης, το ρολόι επιτρέπει την αξιοποίηση της δυνατότητας ενεργοποίησης του Siri με φωνητικές εντολές -«σηκώστε τον καρπό σας για να ζητήσετε οδηγίες πλοήγησης από το Siri μέσω των Χαρτών».

Στην αρχική οθόνη του Apple Watch ο χρήστης βλέπει την ώρα -με δυνατότητα επιλογής της εμφάνισης- την ημερομηνία, την ώρα που ανατέλλει και δύει ο ήλιος, το χρονόμετρο αλλά και τα προγραμματισμένα ραντεβού του (από το Calendar).

Με ένα πέρασμα του δακτύλου του στο κάτω μέρος της οθόνης αφής, ο χρήστης μεταβαίνει στα λεγόμενα Glances και επαναλαμβάνοντας την κίνηση μπορεί να δει την πρόγνωση καιρού, τα ραντεβού του, την τρέχουσα θέση του στον χάρτη (το ρολόι αξιοποιεί το GPS και το Wi-Fi του iPhone σε ζεύξη) ή να ελέγξει την αναπαραγωγή μουσικής από το τηλέφωνό του.

Το Apple Watch αναμένεται να εμπλουτιστεί με app που ελέγχουν διάφορους αισθητήρες ενσωματωμένους στα πράγματα, όπως για παράδειγμα μια γκαραζόπορτα. Μπορεί επίσης, να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει το αυτοκίνητό του προφανώς όταν πρόκειται για συμβατή κλειδαριά.

Το Apple Watch θα κάνει αισθητή την λήψη ειδοποιήσεων με μια απαλή δόνηση στον καρπό, παραγόμενη από την "Taptic Engine" του ρολογιού. Η επιλογή από το μενού ή η εστίαση (zoom) στο Apple Watch γίνεται είτε περιστρέφοντας το Digital Crown στο πλάι του, και ο χειρισμός άλλων λειτουργιών με την αφή, όπως για παράδειγμα η μετάβαση σε πληροφορίες με μια ματιά (τα Glances).


Τέλος, το Apple Watch αναλαμβάνει και ρόλο προσωπικού προπονητή, που παρακολουθεί και καταγράφει την καθημερινή σωματική δραστηριότητα του κατόχου του (Activity app) -θερμίδες, δράση, πόσο συχνά σηκωθήκατε ενώ καθόσαστε όλη μέρα. Μετρήσεις καταγράφονται και κατά την διάρκεια τριών ασκήσεων, και συγκεκριμένα, για το περπάτημα, το τρέξιμο και την ποδηλασία. Τα στοιχεία αυτά συλλέγονται από την εφαρμογή Activity στο iPhone και καταγράφονται στο ιστορικό του χρήστη. Το Apple Watch τα αξιοποιεί για να κάνει προτάσεις και να θέσει στόχους στον χρήστη και τον επιβραβεύει για να του δώσει κίνητρο να συνεχίσει την προσπάθειά του.

Οι ελάχιστες απαιτήσεις του Apple Watch είναι η ζεύξη με iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6 ή iPhone 6 Plus με iOS 8.2 ή μεταγενέστερη έκδοση -το iOS 8.2 κατέστη διαθέσιμο την ίδια ημέρα. 

Ανάμεσα στα app που θα είναι άμεσα διαθέσιμα για το Apple Watch είναι τα εξής: Instagram, MLB.com At Bat, Nike+ Running, OpenTable, Shazam, Twitter, WeChat. Στην ενημέρωση του iOS 8.2 περιλαμβάνεται το Apple Watch app, από το οποίο ο χρήστης αποκτά πρόσβαση στο Apple Watch App Store για να δει, να αγοράσει και να κατεβάσει app για το ρολόι του.

H αυτονομία του Apple Watch, που «σχεδιάστηκε για να φοριέται όλη μέρα», είναι 18 ώρες, ονομαστική τιμή που εξαρτάται από τις ρυθμίσεις, την χρήση και άλλες παραμέτρους, με αποτέλεσμα η πραγματική τιμή να διαφέρει.

Το Apple Watch θα είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένα καταστήματα πολυτελείας σε Παρίσι, Λονδίνο και Τόκιο μόνο για παρουσίαση και δοκιμή από τις 10 Απριλίου. Θα γίνει διαθέσιμο προς πώληση online από την Apple και μόνο στα φυσικά καταστήματα της εταιρείας και κάποιους εξουσιοδοτημένους μεταπωλητές σε Κίνα και Ιαπωνία. Εξάλλου, το Apple Watch ακόμα και στην πιο οικονομική, σπορ εκδοχή του (Apple Watch Sport) θα πωλείται αντί 349 δολαρίων ή 399 δολαρίων (38mm, 42mm). To Apple Watch θα πωλείται από 549 δολάρια έως και 1.099 δολάρια και η ειδική έκδοσή του με χρυσό 18 καρατίων θα πωλείται ως Apple Watch Edition σε τιμές που ξεπερνούν τα 10.000 δολάρια.





Μπακογιάννη: Ημουν πάντα παρούσα στην πρώτη γραμμή της μάχης



Παρούσα για την επόμενη ημέρα στη ΝΔ δηλώνει η Ντόρα Μπακογιάννη, υπογραμμίζοντας πως είναι επιτακτική ανάγκη να οδηγηθεί το κόμμα σε τακτικό συνέδριο, ενώ για τη δική της στάση σημείωσε: «Ήμουν πάντα παρούσα στην πρώτη γραμμή της μάχης για την ανασυγκρότηση της ΝΔ».

Υποστήριξε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά». πως πρέπει και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς να πειστεί ότι πρέπει η ΝΔ να πάει σε συνέδριο και να εκφραστεί η βάση του κόμματος.
«Έχω πει στον κ. Σαμαρά να μην φοβάται το συνέδριο. Αν αντιληφθεί ότι θα τεθεί θέμα ηγεσίας και ότι ο ίδιος θα μείνει εκτός, τότε θα έχει την ευκαιρία να παραιτηθεί από πριν. Είναι αρκετοί οι βουλευτές που επιθυμούν να οδηγηθεί το κόμμα σε συνέδριο κι όχι σε συνδιάσκεψη.
Η Νέα Δημοκρατία έχει να αντιμετωπίσει ένα ουσιαστικό πρόβλημα. Πρέπει να κάνει μια σοβαρή αυτοκριτική για το πώς έχασε τις εκλογές. Δεν την κάναμε ακόμη. Η ΝΔ πρέπει να ξαναβρεί τον τρόπο να ξαναγίνει "συνομιλητής" της κοινωνίας. Να μπορέσουμε να δώσουμε φωνή στη βάση. Η ονομαζόμενη βάση ενός κόμματος δεν είναι κάτι στη σφαίρα του ιδεατού, είναι άνθρωποι που δίνουν μάχη είτε στον συνδικαλισμό, είτε στη νεολαία. Αυτοί οι άνθρωποι μετέχουν στο συνέδριο της ΝΔ, ενώ στη συνδιάσκεψη δεν έχουν δικαίωμα ψήφου.
Στο συνέδριο έχουν αυτό το δικαίωμα. Γι' αυτό είναι αναγκαίο να υπάρξει ένα συνέδριο» ανέφερε και υπογράμμισε: «Στην ΚΟ είναι πλειοψηφία οι βουλευτές που θέλουν το συνέδριο. Αυτό που κανείς μας δεν θέλει είναι η εσωτερική ρήξη. Γι' αυτό η προσπάθεια γίνεται προκειμένου να πειστεί ο ίδιος ο κ. Σαμαράς. Είναι οφθαλμοφανές ότι πρέπει να πάμε σε συνέδριο. Είναι δύναμη ο διάλογος για ένα κόμμα που πρόσφατα έχασε τις εκλογές».

Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Δένδια ότι η ΝΔ κινδυνεύει να γίνει ένα ακροδεξιό κόμμα, η κ. Μπακογιάννη σχολίασε: «Είναι σημαντικό να ξέρεις ποιο είναι το πρόγραμμα που θέλει να εφαρμόσει ένα κόμμα. Θα περίμενα με λίγο περισσότερο σεβασμό και ταπεινοφροσύνη να εκφράζει ο καθένας την άποψή του... Όταν κέρδισε τις εκλογές, ήταν "η μεγάλη κεντροδεξιά", όταν εξέφρασε το κέντρο, αλλά κάλυψε και όλο τον χώρο της δεξιάς. Αυτό περιμένω εγώ από τη μεγάλη κεντροδεξιά. Δεν περιμένω να γίνουμε ένα κακέκτυπο άλλων κομμάτων. Η μεγάλη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά δεν είναι ένα κόμμα που είναι ακραίo».

Πηγή


Σάλος από νέες δηλώσεις Βαρουφάκη σε ντοκιμαντέρ




Ως την πιο χρεοκοπημένη χώρα στον κόσμο χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε ντοκιμαντέρ που μεταδόθηκε από την γερμανική τηλεόραση.

Ωστόσο, το σχόλιο Βαρουφάκη, που προκάλεσε ένταση στα γερμανικά ΜΜΕ, ήταν πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες γνώριζαν ότι η Αθήνα δεν πρόκειται να αποπληρώσει τα χρέη της, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε στο γερμανικό δημόσιο κανάλι ARD τη μέρα που υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες.

«Έξυπνοι άνθρωποι σε Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη και Βερολίνο γνώριζαν ήδη από το Μάιο του 2010 ότι η Ελλάδα δεν θα εξοφλήσει ποτέ τα χρέη της. Ενήργησαν σαν να μην ήταν η Ελλάδα σε κατάσταση πτώχευσης, αλλά σαν να είχε απλά ένα πρόβλημα ρευστότητας», υποστηρίζει ο Βαρουφάκης στο ντοκιμαντέρ.

«Σε αυτήν την περίπτωση το να δοθεί στην πιο χρεοκοπημένη χώρα η μεγαλύτερη πίστωση στην ιστορία, ήταν ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», δήλωσε ο Βαρουφάκης, σύμφωνα με γερμανική μετάφραση.

Δεν ήταν σαφές πότε καταγράφηκε το πρόγραμμα, υπογραμμίζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο και προσθέτει:

Παρόλο που η άσκηση κριτικής στον τρόπο συμπεριφοράς προς την Ελλάδα είναι χαρακτηριστικό του κ.  Βαρουφάκη, ενός μαρξιστή οικονομολόγου, οι παρατηρήσεις του προκάλεσαν σάλο στη Γερμανία, όπου οι ψηφοφόροι και οι πολιτικοί είναι απρόθυμοι να δανείσουν χρήματα στην Ελλάδα.

Η Bild δημοσίευσε κύριο άρθρο, το οποίο συνοδεύει τα σχόλια Βαρουφάκη, και προτρέπει  τους ευρωπαίους ηγέτες να σταματήσουν να παρέχουν όλο και περισσότερη οικονομική στήριξη στην Ελλάδα.

«Η ελληνική κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν να πρέπει ο καθένας να χορεύει στους ρυθμούς της. Ωστόσο, πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή την τρέλα. Η Ευρώπη δεν πρέπει να φαίνεται ηλίθια», σημειώνει.


Πηγή : Nooz.gr


ΒΙΝΤΕΟ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ Η στιγμή της σύγκρουσης των ελικοπτέρων στην Αργεντινή




Ενα βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει τη στιγμή που συγκρούονται στον αέρα τα δύο ελικόπτερα στην Αργεντινή κατέγραψε ερασιτεχνική κάμερα.

Το δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της εκπομπής "Dropped" του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου TF1, σηματοδοτώντας την μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία των τηλεοπτικών ριάλιτι επιβίωσης.
Νεκροί οκτώ Γάλλοι, ανάμεσά τους η ιστιοπλόος Φλοράνς Αρτό και η κολυμβήτρια Καμίγ Μυφά, σκοτώθηκαν στην Αργεντινή όταν τα δύο ελικόπτερα που είχαν ναυλωθεί από την παραγωγή για τις ανάγκες της εκπομπής συγκρούστηκαν.
Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η Φλοράνς Αρτό, 57 ετών, η Καμίγ Μυφά, 25 ετών και ο πυγμάχος Αλεξίς Βαστίν, 28 ετών, βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων. Τα πέντα άλλα μέλη της ομάδας του "Dropped" που σκοτώθηκαν ήταν, σύμφωνα με τις αρχές της Αργεντινής, "οι Λοράν Σμπασνίκ, Λουσί Μέι-Νταλμπί, Βολόντια Γκινάρ, Μπρις Γκιλμπέρ και Εντουάρ Ζιλ". Οι δύο αργεντινοί πιλότοι των ελικοπτέρων είναι επίσης νεκροί.

«Οπως φαίνεται, τα δύο ελικόπτερα συγκρούσθηκαν κατά τη διάρκεια του γυρίσματος. Δεν υπάρχουν επιζώντες. Δεν γνωρίζουμε σε τι οφείλεται η σύγκρουση, οι μετεωρολογικές συνθήκες ήταν καλές», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος των τοπικών αρχών.





Πηγή 


Έχει καταντήσει σώμα δολοφόνων η αμερικάνικη αστυνομία : Και νέος νεκρός από πυρά αστυνομικού στην Ατλάντα



Είναι θέμα ανίκανων που καταφέρνουν να μπαίνουν στις σχολές τις αστυνομίας;
Δεν υπάρχει σωστός έλεγχος των υποψηφίων αστυνομικών;
Φταίει η ελλιπής ανύπαρκτη εκπαίδευση σωστής διαχείρισης περιστατικών;

Όπως και να έχει η αμερικάνικη αστυνομία χρειάζεται αναδιάρθρωση και απολύσεις γιατί έχει καταντήσει σώμα ανεξέλεγκτων δολοφόνων.

Οργή στις ΗΠΑ για τη συχνή χρήση όπλων από ενστόλους

Aστυνομικός αυτή την φορά στήν Ατλάντα πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα γυμνό και άοπλο αφροαμερικάνο ο οποίος συμπεριφερόταν αλλοπρόσαλα στους χώρους του κτηριακού συγκροτήματος όπου διέμενε, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Δευτέρα και είναι συνέχεια δολοφνικών επιθέσεων ενόπλων αστυνομικών σε αφροαμερικάνους στο Μιζούρι και στην Νέα Υόρκη, οι οποίοι έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη χώρα σχετικά με τη χρήση υπερβολικής βίας κυρίως εις βάρος μειονοτήτων, φτωχών και ψυχικά ασθενών.

Ο αστυνομικός από την κομητεία Ντεκάλμπ απάντησε σε κλίση ατόμου, ο οποίος είπε ότι ένας άνδρας «συμπεριφερόταν σαν τρελός, χτυπούσε τις πόρτες και κυλιόταν γυμνός στο έδαφος» περίπου στη μία το μεσημέρι τοπική ώρα, είπε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της αστυνομίας της κομητείας αυτής Σέντρικ Αλεξάντερ.

Ο εν λόγω αστυνομικός, ο οποίος είναι λευκός, εντόπισε τον άνδρα αυτόν να περιφέρεται γυμνός στον χώρο στάθμευσης του συγκροτήματος, είπε ο κ. Αλεξάντερ.

Ο άνδρας έτρεξε προς το μέρος του αστυνομικού, ο οποίος υποχώρησε και του ζήτησε να σταματήσει προτού τον πυροβολήσει δύο φορές, πρόσθεσε ο Αλεξάντερ, που σχολίασε ότι «ευλόγως υπέθεσε» ότι το άτομο αυτό έπασχε μάλλον από κάποια ψυχική ασθένεια.

Ο κ. Αλεξάντερ αρνήθηκε να αποκαλύψει την ταυτότητα του θύματος, αλλά σύμφωνα με τους New York Times πρόκειται για τον 27χρονο Άντονι Χιλ.

Διευκρίνισε ακόμη ότι ο αστυνομικός, ο οποίος εργάζεται εδώ και επτά χρόνια σε αυτό το τμήμα, ήταν εξοπλισμένος με taser την ώρα του επεισοδίου.

Ο Χιλ είναι τουλάχιστον ο τρίτος Αφροαμερικανός από την περασμένη Παρασκευή, ο οποίος είτε ήταν άοπλος ή έδειχνε να είναι άοπλος όταν πυροβολήθηκε από την αστυνομία. Την Παρασκευή, η αστυνομία κοντά στο Ντένβερ πυροβόλησε και σκότωσε άοπλο, ο οποίος ήταν καταζητούμενος φυγάς.

Την ίδια ημέρα, λευκός αστυνομικός στο Μάντισον του Ουινσκόνσιν τραυμάτισε θανάσιμα τον 19χρονο Αφροαμερικανό Τόνι Ρόμπινσον, γεγονός που έβγαλε στους δρόμους περίπου 2.000 φοιτητές που διαδήλωσαν στην πρωτεύουσα της πολιτείας.


Υπουργός της Θάτσερ «έθαψε φάκελο για παιδόφιλους βουλευτές»



Δεν έχουν τελειωμό οι καταγγελίες για συγκάλυψη γύρω από δίκτυο παιδοφιλίας στο Ουέστμινστερ τη δεκαετία του '80: Δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι είχε φτάσει στα χέρια του υλικό που έδειχνε πως o υπουργός Εσωτερικών της Θάτσερ, Λίον Μπρίταν, «έθαψε» σχετικές καταγγελίες και εμπόδισε τη διερεύνησή τους.

Ο δημοσιογράφος Ντον Χέιλ αναφέρει στο Daily Beast ότι το καλοκαίρι του 1984 έφτασε στο γραφείο του στην μικρή τοπική εφημερίδα Bury Messenger μία βουλευτής των Εργατικών, η Μπάρμπαρα Καστλ, και του έδωσε τον επίμαχο φάκελο.

Ο φάκελος, λέει ο Χέιλ, έδειχνε πως ο Μπρίταν -έμπιστος της Θάτσερ- συγκάλυπτε τις καταγγελίες σε βάρος βουλευτών για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. Ο ίδιος ο Μπρίταν δεν φαίνεται να ήταν μέλος του δικτύου, αλλά στον φάκελο φαινόταν ότι τους προστάτευε, ως πολιτικός προϊστάμενος των αρχών που θα έκαναν την όποια έρευνα.

Η Κάστλ ανέφερε στον Χέιλ, σύμφωνα με τα όσα λέει ο ίδιος, πως είχε απευθυνθεί προηγουμένως σε όλες τις μεγάλες εφημερίδες αλλά κανείς δεν άγγιζε τον φάκελο ως τοξικό. 

Μέσα σε λιγότερο από μία ημέρα, υποστηρίζει ο Χέιλ, στο γραφείο του είχε εμφανιστεί έξαλλος τοπικός βουλευτής του κόμματος του Μπρίταν που απαιτούσε να του παραδώσει όλα τα έγγραφα. Ο Χέιλ δεν το έκανε, αλλά στη συνέχεια, υποστηρίζει, ήρθε στο γραφείο του κλιμάκιο της αστυνομίας που πήρε το υλικό και του ανέφερε πως θα συλληφθεί εάν δημοσίευσε οτιδήποτε σχετικό.

Ο Μπρίταν, όπως και η Καστλ, πέθαναν πρόσφατα, όπως και αρκετοί άλλοι που εμπλέκονται στις θολές ακόμη αναφορές για το φερόμενο «δίκτυο» στο Ουέστμινστερ -οι περισσότερες καταγγελίες, και όσες υπήρχαν στον φάκελο για τον οποίο κάνει λόγο Χέιλ, είχαν συγκεντρωθεί από τον βουλευτή Τζέφρι Ντίκενς.


Πηγή : tanea.gr


Ακτιβιστές απειλούν να μολύνουν το βρεφικό γάλα!


Ζητούν να σταματήσει η χρήση ενός γεωργικού δηλητηρίου μέχρι το τέλος του μήνα

Έρευνα για τον μεγάλο αριθμό επιστολών, οι οποίες προέρχονται προφανώς από ακτιβιστές που απειλούν να δηλητηριάσουν το βρεφικό γάλα σε σκόνη, ξεκινά η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας. Οι ακτιβιστές ζητούν από την κυβέρνηση να σταματήσει τη χρήση ενός γεωργικού δηλητηρίου για τον έλεγχο του πληθυσμού τρωκτικών, όπως αρουραίων και πόσουμ.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, πολλές επιστολές εστάλησαν τον Νοέμβριο στην Εθνική Ένωση Αγροτών και στον κολοσσό γαλακτοκομικών Fonterra, συνοδευόμενες από συσκευασίες βρεφικού γάλακτος, μολυσμένου με το δηλητήριο 1080. Οι συντάκτες τους απαιτούσαν να σταματήσει η χρήση του δηλητηρίου μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Ωστόσο η αστυνομία ανέφερε ότι δεν εντοπίστηκαν ίχνη από το συγκεκριμένο δηλητήριο σε προϊόντα στα εργοστάσια.

Το υπουργείο Πρωτογενούς Βιομηχανίας επιχείρησε κι αυτό από την πλευρά του να καθησυχάσει τους καταναλωτές, λέγοντας ότι οι πιθανότητες μόλυνσης είναι μηδαμινές.

Η αστυνομία ανακοίνωσε, πάντως, ότι τα μέτρα ασφαλείας στις μονάδες παραγωγής και στην αλυσίδα προμηθειών έχουν αυξηθεί.

«Παρότι υπάρχει πιθανότητα η απειλή αυτή να είναι φάρσα, θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και διεξάγεται έρευνα», ανέφερε ο αναπληρωτής Επίτροπος της αστυνομίας Μάικ Κλέμεντ σε ανακοίνωσή του.

Ο ίδιος είπε ότι δεν ελήφθησαν άλλες επιστολές και ότι η υπόθεση αντιμετωπίζεται ως εκβιασμός και όχι ως τρομοκρατία.

Το δηλητήριο 1080 είναι εξαιρετικά τοξικό και χρησιμοποείται ευρέως στη Νέα Ζηλανδία για τον έλεγχο παρασίτων και τρωκτικών που προκαλούν μεγάλες καταστροφές στην άγρια ζωή και στα δάση.

Οικολογικές οργανώσεις έχουν καταγγείλει πολλές φορές την χρήση του, ενώ έχουν υπάρξει και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και αποτυχημένες εκστρατείες για την απαγόρευσή του.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τέταρτο των εσόδων από εξαγωγές στη χώρα και πάνω από το 7% του ΑΕΠ της Νέας Ζηλανδίας.

Οι έλεγχοι του βρεφικού γάλακτος στην χώρα έχουν αυξηθεί από το 2013 όπου προκλήθηκε συναγερμός εξαιτίας του φόβου ότι το προϊόν ενδεχομένως να είχε μολυνθεί από την τοξίνη που προκαλεί την αλλαντίαση, γεγονός που οδήγησε σε ανακλήσεις προϊόντων παγκοσμίως.


Πηγή : newsbeast.gr


Η έλλειψη αστυνόμευσης στο κέντρο άφησε τους δράστες ελεύθερους να φτιάξουν το έκτρωμα στο Πολυτεχνείο



Πρύτανης ΕΜΠ ανέφερε ως Απαράδεκτη την ενέργεια το γκράφιτι  και έριξε ευθύνες στην ΕΛΑΣ φωτογραφίζοντας την έλλειψη αστυνόμευσης που επικρατεί στο κέντρο τις τελευταίες ημέρες μετά την αλλαγή πολιτικής που έχει φέρει ο κύριος Πανούσης.

Ο Πρύτανης είπε ότι :  «Απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια σε ένα ιστορικό κτίριο, ως ίδρυμα έχουμε ευθύνη να φυλάξουμε το ίδρυμα, όχι τον περιβάλλοντα χώρο. Υπήρχαν φύλακες (την ώρα του γκράφιτι) που όμως είναι επιφορτισμένοι να φυλάνε να μην μπει κανείς μέσα από τις πύλες. Δεν είδε ο κόσμος τίποτε; Αυτοί που είναι επιφορτισμένοι με περιπολίες να φυλάνε τον περιβάλλοντα χώρο δεν είδαν τίποτε; Δεν είμαστε επιφορτισμένοι να περιπολούμε τον περιβάλλοντα χώρο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γκόλιας διευκρίνισε ότι η επαναφορά του κτιρίου δεν είναι απλή υπόθεση. «Οι απλοί τοίχοι μπορούν να βαφτούν, τα μάρμαρα δεν είναι τόσο απλό γίνεται με υδροβολή ή αμμοβολή στόχος η λιγότερη ζημιά στο μάρμαρο»






Πέντε βουλευτές από το Ποτάμι, τρεις του ΣΥΡΙΖΑ και ένας από τη ΝΔ δήλωσαν ότι δεν θα παραλάβουν βουλευτικά αυτοκίνητα




 Κατά τη σημερινή κλήρωση, που είναι σε εξέλιξη στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μαζί με τους βουλευτές του κόμματος του, Αντιγόνη Λυμπεράκη, Γιώργο Αμυρά, Παναγιώτη Καρακατσούλη και Σταυρούλα Αντωνάκου, δήλωσαν ότι δεν θέλουν να παραλάβουν βουλευτικό αυτοκίνητο.

Ήδη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Λένα Ψαρρέα, Γιώργος Δημαράς, Μουσταφά Μουσταφά και ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος έχουν δηλώσει ότι δεν θέλουν βουλευτικό αυτοκίνητο.




Απίστευτο… Η ΕΚΤ αγοράζει 150 δις. ευρώ ομόλογα της Ιταλίας



Αν δε θέλουμε ας μη συμφωνήσουμε με τους εταίρους και δανειστές μας το συντομότερο δυνατό, εκβιάζουν από τις Βρυξέλλες και λένε πως κρατάμε «ομπρέλα» ενώ «έβρεχε» χρήμα στην Ευρωζώνη, το οποίο ανακούφιζε τις πιεσμένες από τις αγορές κεντρικές τράπεζες των υπερχρεωμένων χωρών του ευρωπαϊκού νότου… Τα νούμερα κυριολεκτικά ζαλίζουν, ενώ η επί τοις εκατό αναγωγή για να εκτιμηθεί το ποσό που θα δαπανούνταν για την αγορά ελληνικών ομολόγων, είναι εγχωρίως καταθλιπτική.
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η Τράπεζα της Ιταλίας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αγοράσουν συνολικά ιταλικά κρατικά ομόλογα αξίας συνολικά 150 δισεκ. ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης που μόλις ξεκινά η ΕΚΤ, ανακοίνωσε το ιταλικό κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα χθες.
Ο ισολογισμός της Τράπεζας της Ιταλίας θα αυξηθεί κατά 30% ως τα τέλη του προγράμματος λόγω των αγορών κρατικών ομολόγων, εγγυημένων τιτλοποιημένων ομολογιών και καλυμμένων αξιόγραφων, ανέφερε η Τράπεζα της Ιταλίας σε ένα έγγραφο που δημοσίευσε στον ιστότοπό της.
Η ΕΚΤ άρχισε σήμερα τις αγορές τίτλων κρατικού χρέους χωρών μελών της ευρωζώνης, στο πλαίσιο μιας διαδικασίας η οποία προβλέπεται να οδηγήσει στη χορήγηση ρευστότητας ύψους 1,1 τρισ. ευρώ στην ευρωπαϊκή οικονομία.
Η κεντρική τράπεζα της Ιταλίας ανέφερε ότι θα αγοράσει κρατικά ομόλογα αξίας 130 δισεκ. ευρώ, ενώ η ΕΚΤ θα αγοράσει ομόλογα αξίας 20 δισεκ. ευρώ. Η Τράπεζα της Ιταλίας θεωρεί ότι ήδη, το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης έχει επιπτώσεις στις χρηματαγορές.
Οι αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων μειώθηκαν κατά 0,9% την περίοδο από την 5η Νοεμβρίου, λίγο πριν η ΕΚΤ αρχίσει να συζητάει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, και την 22η Ιανουαρίου, όταν ορίστηκε η ημερομηνία έναρξής του, εξήγησε η ιταλική κεντρική τράπεζα.



Χωρίς αύξηση στα τέλη η επανίδρυση της ΕΡΤ



Χωρίς αύξηση στα τέλη η επανίδρυση της ΕΡΤ Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας το νομοσχέδιο για την επανίδρυση της ΕΡΤ με τίτλο «Ρυθμίσεις Θεμάτων Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα, Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία και τροποποίηση του άρθρου 48 του Ν2190-1920».

Η διάρκεια της διαβούλευσης προσδιορίζεται έως την Πέμπτη στις 10:00. Μεταξύ άλλων, στο προτεινόμενο νομοσχέδιο, σημειώνεται πως «οι κάθε είδους συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του προσωπικού, το οποίο την 11η Ιουνίου 2013 απασχολείτο στην Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. οι οποίες λύθηκαν, καθοιονδήποτε τρόπο, με το άρθρο 3 της υπ' αριθμόν 02/11.6.2013 κοινής Απόφασης του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό (Β' 1414), όπως ισχύει αναβιώνουν από την ημέρα δημοσίευσης του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θεωρούνται εφ' εξής συμβάσεις που έχουν συναφθεί με την εταιρεία του άρθρου 1 του παρόντος νόμου».

Εξάλλου, ως αντιστάθμισμα για την εκπλήρωση των σκοπών της δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας, επιβάλλεται και εισπράττεται υπέρ της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. ανταποδοτικό τέλος ύψους τριών ευρώ, ενώ στις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 6 του ν.4173/2013 όπου αναφέρεται η φράση «ΝΕΡΙΤ Α.Ε.», αντικαθίσταται ως «Ε.Ρ.Τ. Α.Ε» Επίσης, συστήνεται «Ειδική Επιτροπή Ελέγχου με σκοπό τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της εκκαθάρισης της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και των θυγατρικών της που καταργήθηκαν με την αριθμ.2/11.6.2013 Κοινή Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, όπως ισχύει».

Η εταιρεία θα επαναλειτουργήσει σε πλήρη ανάπτυξη με μουσικά σύνολα, διαδικτυακούς τόπους και οπτικοακουστικό αρχείο. Προβλέπεται η επαναπρόσληψη όλων όσοι είχαν συμβάσεις αορίστου χρόνου που λύθηκαν με το «λουκέτο» της 11ης Ιουνίου 2013, οι οποίες αναβιώνουν από την ημερομηνία που θα πάρει ΦΕΚ το νομοσχέδιο και εφόσον αυτοί το επιθυμούν. Επίσης, οι συμβάσεις εργασίας στη ΝΕΡΙΤ διατηρούνται.

Η επαναφορά αυτή, με βάση τα αναφερόμενα, δεν προκαλεί δημοσιονομική επιβάρυνση ούτε επιβαρύνει τον πολίτη. Η χρηματοδότηση της εταιρείας θα γίνει μέσω του ανταποδοτικού τέλους, το οποίο θα παραμείνει στο σημερινό ύψος των 3 ευρώ μηνιαίως ανά παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ υπάρχει μέριμνα για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με βάση κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια για την εξαίρεση αυτών. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ θα διορίζεται από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Απαρτίζεται από 7 μέλη, εκ των οποίων πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος και τρία μέλη με ειδικές γνώσεις, που θα επιλέγονται με δημόσια πρόσκληση και δύο που θα εκπροσωπούν τους εργαζόμενους, που θα εκλέγονται με καθολική ψηφοφορία.



Πηγή : dikaiologitika.gr


Ρωσίδα τραυματιοφορέας χλεύαζε ετοιμοθάνατους ασθενείς με αρρωστημένες selfies



Εξοργισμένοι οι συγγενείς των θυμάτων απειλούν με μηνύσεις

Με χαρακτηρισμούς «άλλος ένας βλάκας» ή «πόσο μισώ αυτή τη δουλειά» η Kulikova ανέβαζε selfies στα social media

Είναι από τις πιο αρρωστημένες selfies που μπορεί να βγάλει κάποιος. Ο λόγος για μια Ρωσίδα τραυματιοφορέα η οποία συνήθιζε να βγάζει φωτογραφίες με ασθενείς που πέθαιναν μέσα στο ασθενοφόρο και στη συνέχεια τις ανέβαζε στα social media.



Η «ανάλγητη και αναίσθητη», όπως την χαρακτήρισαν συνάδελφοί της Tatiana Kulikova ανέβαζε τις φωτογραφίες τις οποίες συνόδευε με αποκρουστικές λεζάντες και χειρονομίες.

Συγγενείς που είδαν τις φωτογραφίες των δικών τους ανθρώπων εξοργίστηκαν και κατήγγειλαν στις αρχές την 25χρονη τραυματιοφορέα η οποία χωρίς κανένα ίχνος μεταμέλειας παραδέχτηκε τις πράξεις της.

Με χαρακτηρισμούς «άλλος ένας βλάκας» ή «πόσο μισώ αυτή τη δουλειά» η Kulikova ανέβαζε selfies στις οποίες πόζαρε όλο καμάρι. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσει τη δουλειά της ενώ δεν αποκλείεται οικογένειες των θυμάτων να υποβάλλουν μηνύσεις εναντίον της.

«Είναι προφανές ότι όσο έβγαζε τις εν λόγω φωτογραφίες δεν έδινε καμία προσοχή στους ασθενείς που ήταν ετοιμοθάνατοι», λέει εκπρόσωπος των τραυματιοφορέων.


Με αυτή την απρεπή χειρονομία συνόδευε ασθενή που είχε πέσει θύμα τροχαίου και πάλευε για τη ζωή του


Με το σήμα της νίκης ποζάρει με ασθενή που έχει υποστεί καρδιακή προσβολή και γράφει: «Αλλος ένας βλάκας»


Η Tatiana Kulikova παραδέχθηκε τις αρρωστημένες πράξεις της αλλά δεν ζήτησε ούτε μια συγγνώμη


Πηγή : protothema.gr


ΝΒΑ: Ρεκόρ καριέρας από τον Αντετοκούνμπο με 29 πόντους!




Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πραγματοποίησε τα ξημερώματα την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του στο ΝΒΑ, αν και οι Μιλγουόκι Μπακς, ηττήθηκαν εντός έδρας με 114-103 από τους Πέλικανς. Ο 20χρονος άσος έπαιξε 37,5 λεπτά και τελείωσε τον αγώνα με 29 πόντους (που συνιστούν ρεκόρ καριέρας), πέντε ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ και τρία κλεψίματα.

Από τους φιλοξενούμενους, ξεχώρισε ο Αντονι Ντέιβις με 43 πόντους, εκ των οποίων 30 σημείωσε με τρίποντα!

Παράλληλα, οι Μέμφις Γκρίζλις νίκησαν 101-91 στο Σικάγο τους Μπουλς, με τον Κώστα Κουφό να παίζει 12,5 λεπτά (4π, 2ρ, 1ασ.) και τον Νικ Καλάθη να σημειώνει δύο πόντους και να μοιράζει μία ασίστ σε έξι λεπτά συμμετοχής.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Σάρλοτ-Ουάσινγκτον 69-95

Ατλάντα-Σακραμέντο 130-105

Μαϊάμι-Βοστόνη 90-100

Σικάγο-Μέμφις 91-101

Μιλγουόκι-Νέα Ορλεάνη 103-114

Ντένβερ-Νέα Υόρκη 106-78

Φοίνιξ-Γκόλντεν Στέιτ 80-98

ΛΑ Κλίπερς-Μινεσότα 89-76




Πηγή : tanea.gr


Σύγκρουση ελικοπτέρων με 10 νεκρούς στην Αργεντινή




Nεκροί δύο Γάλλοι Ολυμπιονίκες

Δύο Γάλλοι ολυμπιονίκες και η περίφημη ιστιοπλόος Φλοράνς Αρτό είναι μεταξύ των 10 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους έπειτα από σύγκρουση δύο ελικοπτέρων που πετούσαν σε μια τουριστική περιοχή της επαρχίας Λα Ρόχα στη βόρεια Αργεντινή.

Νεκρή είναι η κολυμβήτρια Καμίλ Μουφά, κάτοχος τριών Ολυμπιακών μεταλλίων στους Αγώνες του Λονδίνου το 2012 και ο χάλκινος Ολυμπιονίκης της πυγμαχίας το 2008 στο Πεκίνο, Αλεξίς Βαλτί.

«Υπάρχουν δέκα νεκροί. Δεν υπάρχουν επιζώντες» ανέφερε ο τοπικός υφυπουργός Ασφάλειας Σέζαρ Ανγκούλο στο ειδησεογραφικό δίκτυο TN. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον στο ένα από τα δύο ελικόπτερα επέβαιναν ξένοι υπήκοοι.

Όπως είπαν λίγοι αργότερα τοπικοί αξιωματούχοι μεταξύ των θυμάτων είναι γάλλοι πολίτες που συμμετείχαν στα γυρίσματα μιας τηλεοπτικής εκπομπής.

Οι πιλότοι ήταν οι δυο μη Γάλλοι που εργάζονταν για τις επαρχιακές κυβερνήσεις.





Πηγή : newsbeast.gr


Μακραίνει ο κατάλογος με τα θύματα της γρίπης- Δεν υπάρχει κίνδυνος από τους μετανάστες



Τους 78 έφτασαν οι συνάνθρωποί μας που κατέληξαν αυτό το χειμώνα από επιπλοκές της γρίπης. Όπως μας δηλώνει ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αθ. Τσακρής ειδικά για το θέμα των μεταναστών που απελευθερώνονται στο κέντρο της Αθήνας, "είναι προτιμότερη η παραμονή τους σε ανοιχτές κοινωνικές δομές παρά στις κλειστές δομές των κέντρων κράτησης που και λόγω του μεγάλου συγχρωτισμού είναι πολύ πιο εύκολη η εμφάνιση ακι εξάπλωση μεταδοτικού νοσήματος".

Κοντεύουμε τα μέσα Μαρτίου και η επιδημία γρίπης δεν λέει να κοπάσει... Μέχρι σήμερα 177 άνθρωποι έχουν χρειαστεί στην χώρα μας νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από τους οποίους οι 78 έχασαν την μάχη.

Σήμερα σε ΜΕΘ νοσηλέύονται άλλοι 28, αριθμός που δεν μειώνεται παρά το γεγονός ότι ο χειμώνας μετράει τις τελευταίες του εβδομάδες.

Τα θύματα είναι συνήθως ηλικιωμένοι με υποκείμενα νοσήματα που δεν εμβολιάστηκαν και αυτό πρέπει να μας γίνει "μάθημα" για το επόμενο φθινόπωρο.

Σε ό,τι αφορά τους μετανάστες που απελευθερώθηκαν από τα Κέντρα Κράτησης και την πιθανότητα να μεταφέρουν στο κοινωνικό σύνολο μεταδοτικές ασθένειες, ο καθηγητής Τσακρής που είναι μέλος του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ, συστήνει να μην ανησυχούμε για την δημόσια Υγεία καθώς οι άνθρωποι αυτοί και είχαν εξεταστεί προηγουμένως και έχουν δυνατότητα πρόσβασης χωρίς φόβο στο δημόσιο σύστημα υγείας.


Πηγή : iatropedia.gr


Κυβερνητική σύσκεψη για την εξεταστική για το μνημόνιο



Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη με θέμα τις πρωτοβουλίες για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Μνημόνια, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Επίσης, στη σύσκεψη συζητήθηκε η επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν τις ήδη διαβιβασθείσες στη Βουλή δικογραφίες που σχετίζονται «με την υπαγωγή της χώρας στην μνημονιακή επιτροπεία αλλά και με ζητήματα που αφορούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για το PSI, την 1η και 2η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών».

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένος, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος, ο υπουργός αρμόδιος για θέματα διαφθοράς κ. Νικολούδης, ο ΓΓ της Κυβέρνησης κ. Σαγιάς και ο ΓΓ του πρωθυπουργού κ. Τζανακόπουλος.


Πηγή : ethnos.gr


Η συγκίνηση Σαμαρά και η καταγγελία Δένδια για «κλακαδόρους»



Μετά την επεισοδεική συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, την ατμόσφαιρα στη ΝΔ φορτίζει ο ορισμός των νέων αντιπροέδρων στη θέση του Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Σταύρου Δήμα

Στον απόηχο της έντασης που σημάδεψε τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης φορτίζεται από τις παρασκηνιακές συζητήσεις για την κάλυψη των κενών θέσεων των δύο αντιπροέδρων της Νέας Δημοκρατίας, μετά την πρόσφατη παραίτηση του Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου και, παλαιότερα, του Σταύρου Δήμα.

Οι πληροφορίες από τη Συγγρού θέλουν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά να σχεδιάζει "ανοίγματα" προς το στρατόπεδο των αμφισβητιών της ηγεσίας, αλλά και προς τη νεώτερη γενιά των κομματικών στελεχών, αλλά, όπως λένε συνομιλητές του, δεν έχει καταλήξει ακόμη στα πρόσωπα που θα επιλέξει, καθώς αναμένει πρώτα να δρομολογηθούν οι εκλογικές διαδικασίες που έχει επιλέξει προκειμένου να αναδειχθούν οι κοινοβουλευτικοί αξιωματούχοι (τομεάρχες, κ.ά.) με την ψήφο των συναδέλφων τους.

Το κλίμα, πάντως, που επικράτησε στην κυριακάτικη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής διχάζει το γαλάζιο στρατόπεδο. Οι υποσηρικτές του κ. Σαμαρά εστιάζουν την προσοχή τους στο γεγονός ότι η μεγάλη πλειονότητα όσων έλαβαν τον λόγο στήριξαν τις επιλογές του Προέδρου και απέρριψαν το αίτημα για έκτακτο Συνέδριο που διατύπωσαν οι εσωκομματικές αμφισβητίες ως πρώτο βήμα για να θέσουν το ζήτημα της διαδοχής.

«Δεν πήγαινα σπίτι μου...»

Επισημαίνουν ακόμη τη συγκινισιακή ατμόσφαιρα που επικράτησε προς το τέλος της συνεδρίασης του κομματικού οργάνου όταν ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες της διακυβέρνησης που τον υποχρέωναν όχι μόνον να μην πηγαίνει στο κομματικά γραφεία, αλλά ούτε καν στο σπίτι του...

Απευθυνόμενος στα στελέχη του κόμματός του, ο κ. Σαμαράς είπε: «Οποιον έβλεπα τον έπιανα από το μανίκι. "Κάνε κάτι" του έλεγα. Πάλευα 24 ώρες την ημέρα, δεν είχε σημασία ούτε το πρόβλημα στο μάτι μου, ούτε το ένα ούτε το άλλο. Εδώ ήταν η πατρίδα».

Το ακροατήριο των γαλάζιων στελεχών στο σημείο αυτό τον διέκοψε με χειροκροτήματα, αλλά ο πρώην πρωθυπουργός, που ήταν ήδη φορτισμένος, προσπάθησε να συνεχίσει: «Δεν έβγαζα ποτέ δελτίο Τύπου. Δεν υπήρχε για μένα τίποτε άλλο. Είπε κάποιος "δεν ερχόμουν εδώ". Μα δεν πήγαινα σπίτι μου...».

Αμέσως μετά, έκλεισε εμφανώς συγκινημένος το μικρόφωνο μη μπορώντας να συνεχίσει τα λόγια του, ενώ ακολούθησαν επευφημίες και η συνεδρίαση, που διακρούσε ήδη περισσότερες από επτά ώρες έκλεισε πρόωρα, αφού οι εναπομείναντες ομιλητές παραιτήθηκαν
Τα στελέχη της ΝΔ, όρθια τον χειροκρότησαν ξανά με τον Α. Σαμαρά να απαντά ψυθιρίζοντας «σας ευχαριστώ πολύ».
Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα στο 4ο λεπτό του βίντεο που ακολουθεί:

Δένδιας: Κλακαδόροι

Διαφορετική, ωστόσο, ήταν η εικόνα για τη συνεδρίαση που έδωσε ο πρώην υπουργός Νίκος Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται πλέον σε ανοικτή αντιπαράθεση με την ηγεσία, καθώς είναι ένα από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που δεν κρύβουν τη φιλοδοξία να διεκδικήσουν την προεδρία του κόμματος.

Ο κ. Δένδιας, ο οποίος είχε αποχωρήσει από τη συνεδρίαση διαμαρτυρόμενος επειδή δεν του δόθηκε ο λόγος, κατήγγειλε ότι στην Πολιτική Επιτροπή «είδαμε κλακαδόρους, που δεν είναι μέλη του κόμματος, με συγκεκριμένο σκοπό». «Δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο, δεν είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα», συμπλήρωσε.

Ο πρώην υπουργός, με δηλώσεις του στον Σκάι εξέφρασε την ελπίδα να μην διασπαστεί η ΝΔ, προειδοποιώντας ότι «δεν έχει σημασία ποιος είναι πρόεδρος της ΝΔ, αν είναι ακροδεξιό γκρουπούσκουλο». Ο ίδιος μίλησε για διαρκή (ιδεολογική) διολίσθηση της ΝΔ και συμπλήρωσε: «Πρέπει να ξαναδούμε το ιδεολογικό μήνυμά μας, δεν πρέπει να γίνουμε ακροδεξιό γκρουπούσκουλο του 4- 5%, όχι φασιστικό, αλλά δημοκρατικό...».


Πηγή : protothema.gr


Σε τι είπε “ναι” ο Πλατινί και σε τι “όχι”




Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για την “άτυπη” συνάντηση Πλατινί – Κοντονή, για την ενόχληση του προέδρου της UEFA, για όσα συμφώνησε, αλλά και για όσα αρνήθηκε να συζητήσει. H ατάκα για τον “αποκλεισμό” ελληνικών ομάδων.

Ο πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί, δέχτηκε πολύ ευχαρίστως να συναντηθεί με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή και μάλιστα το έκανε και κατά παράβαση... Βοήθησε σε αυτό και οι πολύ καλές σχέσεις του Υφυπουργού, (ο οποίος είχε προετοιμαστεί πολύ καλά και είχε δουλέψει εδώ και καιρό τις λεπτομέρειες αυτής της συνάντησης) με τον Θόδωρο Θεοδωρίδη, υψηλόβαθμο στέλεχος της UEFA και δεξί χέρι του Πλατινί.
Εξυπακούεται ότι και ο κύριος Θεοδωρίδης συμμετείχε σε αυτήν την άτυπη συνάντηση. Στο “άτυπη” δεν επιμένω προσωπικά, αλλά επιμένει η ίδια η UEFA. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο κανείς αξιωματούχος της δεν έκανε δηλώσεις επί του θέματος, για αυτό ακριβώς τον λόγο, δεν επιβεβαιώνουν καν επίσημα ότι έγινε η συνάντηση, για αυτόν ακριβώς τον λόγο, το meeting ξεκίνησε με γκρίνια από την πλευρά των ανθρώπων της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας προς τον Ελληνα Υπουργό...

Η ενόχληση προς τον κύριο Κοντονή...
Γιατί όλη αυτή η τυπολατρία... Δεν είναι ακριβώς τυπολατρία, είναι θέμα καταστατικού της UEFA. Σύμφωνα με αυτό, δεν επιτρέπεται ο πρόεδρος της UEFA να συναντηθεί με οποιονδήποτε Υπουργό ή αξιωματούχο, κάποιας κυβέρνησης, χωρίς στη συνάντηση αυτή να υπάρχει και κάποιος εκπρόσωπος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της εκάστοτε χώρας. Με λίγα λόγια ο Πλατινί έκανε εξαίρεση, όταν αποδέχτηκε το αίτημα του Ελληνα Υπουργού να συναντηθεί μαζί του και με τους συνεργάτες του, χωρίς την παρουσία κάποιου εκπροσώπου της ΕΠΟ (είπαμε ο Κοντονής το είχε δουλέψει πολύ καλά και το είχε προετοιμάσει άριστα αυτό το ταξίδι).

Η γκρίνια των ανθρώπων της UEFA όταν λοιπόν έφτασε ο κύριος Κοντονής στα γραφεία της, στην Νιόν ήταν μεγάλη. “Κακώς ανακοινώσατε ότι θα συναντηθούμε. Κακώς δώσατε τόσες λεπτομέρειες στην δημοσιότητα. Η συνάντηση αυτή είναι πολύ ουσιαστική, αλλά άτυπη, όπως σας έχουμε τονίσει. Ναι, θα τα πούμε, ναι είμαστε μαζί σας στο να βρούμε λύση στα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά τύποις δεν συναντηθήκαμε ποτέ...”.

Φυσικά το θέμα ξεπεράστηκε με τον Υπουργό να απαντά στην ενόχληση των παραγόντων της UEFA ότι αντιλαμβάνεται αυτό που του λένε, αλλά το ενδιαφέρον στην Ελλάδα για το θέμα είναι τεράστιο και δεν γίνονταν να μην είχε μία βασική ενημέρωση ο ελληνικός λαός. Για αυτό ακριβώς τους είπε ότι μετά το τέλος της συνάντησης θα έδινε και μία τυπική πληροφόρηση για όσα ειπώθηκαν σε αυτήν, διότι δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά...

Πάμε τώρα και στην μη τυπική ενημέρωση. Στην ουσία δηλαδή. Σύμφωνα με όσα είναι σε θέση να γνωρίζει το gazzetta από ανθρώπους που συμμετείχαν στη συνάντηση αυτή, το κλίμα ήταν πολύ καλό, υπήρξαν πράγματα στα οποία συμφώνησαν, πράγματα στα οποία διαφώνησαν (σε ένα από αυτά κάθετα) και πράγματα τα οποία όχι απλώς δεν τους τρόμαξαν τους ιθύνοντες της UEFA αλλά τους άφησαν σχεδόν παγερά αδιάφορους.

Που συμφώνησαν...
Οι εκπρόσωποι της UEFA άκουσαν με πολύ μεγάλη προσοχή τον Υπουργό στα θέματα βίας. Και αυτοί είναι πολύ ενοχλημένοι από τις εικόνες που είδαν από το ντέρμπι και αυτοί γενικώς έχουν προβλήματα και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τα ελληνικά club αναφορικά με τα περιστατικά βίας. Ο κύριος Πλατινί κατάλαβε τους λόγους για τους οποίους ο Κοντονής δεν επέτρεψε να γίνουν αγώνες με κόσμο, του είπε να πάρει όσο πιο αυστηρά μέτρα γίνεται, του τόνισε ότι έχει την αμέριστη συμπαράστασή του και του πρότεινε και λύση. “Αστους να λύσουν το πρόβλημα μόνοι τους, όπως οι Αγγλοι. Εσείς μαζί με την ΕΠΟ βάλτε το πλαίσιο (ηλεκτρονικό εισιτήριο, κάμερες, κ.τ.λ.π) και μετά κάντε το όπως στην Αγγλία. Για ότι συμβαίνει μέσα στο γήπεδο, να έχουν την ευθύνη αυτοί, οι σύλλογοι, να έχουν την αστυνόμευση και την προστασία του χώρου, ιδιωτικές εταιρείες που θα πληρώνουν οι ομάδες. Και εσείς να παίρνεται τα στοιχεία και να κάνετε συλλήψεις και να μην αφήνετε κανέναν ταραχοποιό να ξαναμπεί στο γήπεδο” ήταν μέσες άκρες η πρόταση του Πλατινί με τον Υπουργό να μην διαφωνεί, ή τουλάχιστον να μην λέει κάτι αντίθετο. Απλώς ο κύριος Κοντονής επέμενε στο να εφαρμοστεί το πλαίσιο ποινών που εφαρμόζεται και στους αγώνες των διοργανώσεων της UEFA με τον Πλατινί να λέει “ασφαλώς, αυτό δεν μπορεί να σας το αρνηθεί η ΕΠΟ”.

Γενικά σε αρκετά ζητήματα από αυτά που έθεσε η ΕΠΟ από την πλευρά της UEFA υπήρξε μεγάλη κατανόηση και διάθεση για συνεργασία με τους ανθρώπους της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας να προσπαθούν να δείξουν στον Υπουργό, ότι όχι μόνο δεν είναι “απέναντί του” αλλά έχουν διάθεση και να τον βοηθήσουν. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και στο θέμα των στημένων αγώνων. Ο κύριος Κοντονής έκανε αναφορά και η απάντηση που πήρε ήταν περίπου “ότι θες να σε βοηθήσουμε”. Του εξήγησαν τους μηχανισμούς που έχουν φτιάξει προκειμένου να εντοπίζουν τέτοιο ματς, του επιβεβαίωσαν ότι υπάρχουν συχνά ενδείξεις για ύποπτα ελληνικά ματς και του τόνισαν ότι σε αυτό το θέμα θα του προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια που θα ζητήσει.

Που διαφώνησαν...
Εκεί που δεν υπήρξε κανένα σημείο επαφής και πιθανότατα δεν θα υπάρξει και ποτέ ήταν στο θέμα της εκλογής του προέδρου της ΕΠΟ και στον τρόπο με τον οποίο διεξάγονται οι εκλογές της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Ο κύριος Κοντονής έθεσε το θέμα και πριν καν ολοκληρώσει ο κύριος Πλατινί χαμογελούσε... Ηταν προφανώς προετοιμασμένος για το ενδεχόμενο μία ακόμη Κυβέρνηση να θέσει αυτό το θέμα και απάντησε. “Μην κουράζεστε με το να μας εξηγήσετε λεπτομέρειες. Αυτό δεν γίνεται. Ο τρόπος με τον οποίο εκλέγεται ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας, είναι ο ίδιος με τον οποίο εκλέγομαι και εγώ και ο κάθε πρόεδρος της UEFA. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν πρόκειται να τον αμφισβητήσω, ούτε εγώ, ούτε η FIFA, ούτε κανένας ποδοσφαιρικός θεσμός παγκοσμίως. Αν υπάρχουν παρατυπίες ή παρανομίες, ή καταγγελίες για δωροδοκίες να τις ψάξετε μέχρι τέλους, πάντως να αλλάξει ο τρόπος εκλογών, απλά δεν γίνεται. Οπως στην UEFA η ψήφος της Ανδόρας έχει την ίδια δύναμη και σημασία με την ψήφο της Γερμανίας, έτσι συμβαίνει και στην Ελλάδα".

Το ενδεχόμενο αποκλεισμού των ελληνικών συλλόγων...
Ο κύριος Κοντονής κάποια στιγμή όντως όπως ανέφερε και το δελτίο Τύπου του Υπουργείου έθεσε το θέμα μη συμμετοχής των ελληνικών συλλόγων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Χωρίς να ξέρω τι ακριβώς στόχευε ο κύριος Κοντονής βάζοντας στο τραπέζι των συζητήσεων αυτό το ενδεχόμενο οι ιθύνοντες της UEFA δεν αντέδρασαν. Του είπαν ένα τελείως τυπικό “εμείς δεν θα θέλαμε να συμβεί κάτι τέτοιο και δεν θα θέλαμε να φτάσετε σε αυτό το σημείο. Ελπίζουμε να βρείτε λύση και να μην χρειαστεί να φτάσετε σε αυτό το σημείο, αλλά και πάλι είναι δικό σας θέμα. Απλώς αν το αποφασίσετε να μας ενημερώσετε σύντομα προκειμένου να φτιάξουμε τους πίνακες των ευρωπαϊκών διοργανώσεων για την επόμενη σεζόν, χωρίς να υπολογίζουμε τα ελληνικά club”.
Και εδώ που τα λέμε είναι και φυσιολογικό. Σιγά μην κάτσει να σκάσει η UEFA για το αν θα παίξει στην Ευρώπη, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ ή ο Αστέρας Τρίπολης.

Συμπερασματικά...
Γενικά η συνάντηση πήγε μάλλον καλά για τον κύριο Κοντονή αν ήξερε τι να περιμένει. Για αυτό και σε γενικές γραμμές ήταν ικανοποιημένος. Αυτό βέβαια που έγινε σαφές είναι ότι από εδώ και στο εξής, σε όλες τις συζητήσεις, αλλά και τις επιτροπές που θα δημιουργηθούν θα μετέχει και η ΕΠΟ, πράγμα που ο Υπουργός και ήξερε ότι θα συμβεί και το περίμενε. Οι ισορροπίες είναι πλέον λεπτές. Κάποια πράγματα είναι βέβαιο ότι μπορούν να προχωρήσουν, κάποια άλλα όχι...


Πηγή :  gazzetta.gr



Στις 20 Απριλίου αρχίζει η δίκη της Χρυσής Αυγής



O κύβος ερρίφθη και η πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής θα ξεκινήσει στις 20 Απριλίου σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στις φυλακές Κορυδαλλού, με κατηγορουμένους στο εδώλιο 18 βουλευτές του εν λόγω κόμματος που εξελέγησαν με τα ψηφοδέλτιά του στις εκλογές του Ιουνίου του 2012.

Στο εδώλιο επίσης θα καθίσει πλειάδα στελεχών της Χ.Α., μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Ρουπακιάς, φυσικός αυτουργός της στυγερής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Η δίκη για την πολυσύνθετη εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, η πρώτη τα τελευταία χρόνια σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για εγκλήματα ναζιστικού τύπου, αναμένεται να προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον όχι μόνον των ελληνικών αλλά και των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης, καθώς είναι μία δίκη-σταθμός για τις εγκληματικές δράσεις του ένοπλου πυρήνα της Χρυσής Αυγής που κλιμακώθηκαν μετά την είσοδό της στη Βουλή τον Ιούνιο του 2012.

Η δικογραφία που συνιστά και το υλικό αυτής της δίκης είναι ογκωδέστατη, ξεπερνάει τις 30.000 σελίδες και υπήρξε προϊόν των συντονισμένων ερευνών που διενήργησαν οι δικαστικές αρχές, ξεκινώντας από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, ο οποίος παρήγγειλε και τις πρώτες διώξεις, ενώ τη σκυτάλη των ερευνών παρέλαβε ο ειδικός ανακριτής Σπύρος Γεωργουλέας προτού η υπόθεση φθάσει, λόγω της μείζονος σπουδαιότητάς της, στο Εφετείο και στα χέρια ειδικών ανακριτριών.

Οι ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου είναι που σήκωσαν και το μεγάλο βάρος των ερευνών τόσο για τη δράση των βουλευτών όσο και των εμπλεκομένων στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Από τις πολύμηνες έρευνες των δικαστικών αρχών που εποπτεύθηκαν από τον εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο (σημερινό προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών) προέκυψαν εκατοντάδες επιβαρυντικά στοιχεία για εγκληματικές δραστηριότητες βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής σε όλη την επικράτεια.

Πληθώρα ρατσιστικών επιθέσεων σε στοχοποιημένα άτομα, κυρίως αλλοδαπούς και πολιτικούς αντιπάλους, ξυλοδαρμοί και απόπειρες ανθρωποκτονιών συνθέτουν το εγκληματικό παζλ της δράσης του σκληρού πυρήνα της Χρυσής Αυγής, με κορωνίδα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι λίγο προτού αρχίσει ο κύκλος των ερευνών που έφερε στο εδώλιο τους παράνομους της Χρυσής Αυγής.

Τόσο η εμπεριστατωμένη εισαγγελική πρόταση του Ισίδωρου Ντογιάκου, που αριθμεί 700 σελίδες, όσο και το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, που παρέπεμψε τους κατηγορουμένους σε δίκη, θεμελιώνουν με επιχειρήματα την εγκληματική οργάνωση που δρούσε μέσα στους κόλπους της Χρυσής Αυγής.

Ο σκληρός πυρήνας του κόμματος, όπως αναφέρεται στο βαρύ κατηγορητήριο, συνιστούσε εγκληματική οργάνωση με πολιτικό μανδύα, διέθετε ένοπλο τμήμα, στρατιωτική οργάνωση, ναζιστικού τύπου ιεραρχία και δομή, ναζιστική ιδεολογία και πρωτίστως είχε ως σκοπό την εξόντωση διά της βίας πολιτικών αντιπάλων και ατόμων που για λόγους ρατσιστικούς είχαν στοχοποιηθεί.

Ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος διαδραμάτιζε, κατά την κατηγορία, νευραλγικό ρόλο στον εγκληματικό μόρφωμα, καθώς ήταν ο απόλυτος αρχηγός και κυρίαρχος κατά τα ναζιστικά πρότυπα, γνωρίζοντας και εγκρίνοντας τα πάντα.


Πηγή


Στη Βουλή οι γερμανικές αποζημιώσεις



Με πρωτοβουλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου, συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια η επανασύσταση της Επιτροπής για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.
Στη Βουλή οι γερμανικές αποζημιώσεις

Στη Βουλή φέρνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Με πρωτοβουλία της προέδρου, συζητείται στις 19:30 το απόγευμα η επανασύσταση, επανασυγκρότηση και αναβάθμιση της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

Η πρόταση της προέδρου της Βουλής ορίζει ως προθεσμία υποβολής του πρώτου πορίσματος της επιτροπής την 15η Ιουλίου 2015, ενώ στα πλαίσια των εργασιών της θα πραγματοποιηθούν επαφές με άλλα ευρωπαϊκά κοινοβούλια και με το ευρωκοινοβούλιο αλλά και με ευρωπαϊκά και διεθνή όργανα που έχουν αντιμετωπίσει ανάλογες περιπτώσεις, καθώς και της διοργάνωσης συνεδρίων και διαλέξεων για το ζήτημα των αποζημιώσεων.

«Η διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προς το ελληνικό Δημόσιο και τον ελληνικό λαό συνιστά, αναντίρρητα, εθνικό ζήτημα» υπογράμμισε η πρόεδρος της Βουλής, επισημαίνοντας «την ολιγωρία των προηγούμενων κυβερνήσεων να διεκδικήσουν αυτό το ιστορικό χρέος». Τα μέλη της Επιτροπής θα συμμετέχουν στην διαδικασία χωρίς αποζημίωση.

Την ίδια στιγμή, το θέμα των γερμανικών οφειλών εξετάσθηκε χθες σε σύσκεψη των εμπλεκομένων φορέων στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Κώστα Ήσυχου. Στην σύσκεψη τέθηκαν στο τραπέζι οι δυνατότητες για την πραγματοποίηση διεθνούς διάσκεψης για το θέμα αλλά και την ενεργοποίηση του απόδημου ελληνισμού, καθώς και οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για την αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης και αντιναζιστικής-αντιφασιστικής θωράκισης της νέας γενιάς τόσο στα σχολεία όσο και στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Όπως τονίστηκε οι ελληνικές διεκδικήσεις απέναντι στη Γερμανία δεν είναι απλά μια διμερής διαφορά αλλά ένα διεθνές ζήτημα. «Στα πλαίσια των πρωτοβουλιών που θα προωθήσει και θα στηρίξει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε συνεργασία με άλλα υπουργεία και φορείς, περιλαμβάνονται πολύμορφες εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Αθήνα και σε περιοχές της Ελλάδας που έχουν υποστεί τις ναζιστικές θηριωδίες αλλά και σε τόπους όπου έδρασε η Εθνική Αντίσταση συνεχίζοντας την ηρωική αντίσταση του Ελληνικού Στρατού απέναντι στα ιταλικά και τα γερμανικά στρατεύματα εισβολής», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

«Ανάμεσα στις εκδηλώσεις που σχεδιάζονται είναι η πραγματοποίηση εκδήλωσης στο Πολεμικό Μουσείο, εκθέσεων σε κεντρικούς σταθμούς των μετρό της Αθήνας, εκδήλωση στο ΥΠΕΘΑ για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και του προσωπικού του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς και εκδηλώσεις στις παραγωγικές σχολές (Ευελπίδων, Δοκίμων, Ικάρων).

Επίσης, θα υπάρχει συμμετοχή με περίπτερο προβολής των ελληνικών διεκδικήσεων, στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στη Μόσχα στη μεγάλη γιορτή για τα 70 χρόνια της αντιφασιστικής νίκης, όπου θα παραστεί και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας».


Πηγή : euro2day.gr


Βαρουφάκης: Θα υποβάλλουμε και νέες προτάσεις προς τους εταίρους




Η Τρόικα δεν υπάρχει αλλά θα δώσουμε στους θεσμούς όσα στοιχεία μας ζητήσουν - Είναι ευπρόσδεκτοι και στην Αθήνα αν χρειαστεί - Δεν υπάρχει λόγος για δημοψήφισμα αφού δέχθηκαν τις προτάσεις μας - Δεν μου επιτέθηκε ο Σόιμπλε για την ανθρωπιστική κρίση

Την Τετάρτη στις Βρυξέλλες ξεκινούν και επίσημα οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.

«Κανείς δεν περίμενε πως η συμφωνία του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου επρόκειτο να ολοκληρωθεί σε μία μέρα, αλλά σταδιακά θα ολοκληρώνεται και πάντως θα επιτύχουμε την ολοκλήρωσή της πριν την καθορισμένη ημερομηνία του Απριλίου», τόνισε αμέσως μετά το Eurogroup ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Επίσης ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε, ότι στις 5 Μαρτίου ζήτησε με επιστολή του προς τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ την άμεση έναρξη των διαπραγματεύσεων. «Σήμερα, μπορούμε συλλογικά και συναδελφικά να ανακοινώσουμε ότι την Τετάρτη, ξεκινάμε τις διαπραγματεύσεις των τεχνικών κλιμακίων εδώ, στις Βρυξέλλες». Στη συνάντηση που προηγήθηκε αποφασίστηκε ότι οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, δηλαδή της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, ξεκινούν αυτήν την Τετάρτη στις Βρυξέλλες. Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ ανέφερε ακόμη ότι κατά την συνεδρίαση τέθηκε το πλαίσιο «ώστε να δούμε την πραγματικότητα και μετά το 2015».

Μιλώντας για το κείμενο που εστάλη την προηγούμενη εβδομάδα στον Γερούν Ντάισελμπλουμ ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι «εμείς υποβάλαμε πρόταση επτά παραδειγμάτων, ήταν η πρώτη δόση των προτάσεων που υποβάλαμε, θα έχουμε ένα νέο πακέτο 7-8 προτάσεων για να εξηγήσουμε ποια θα είναι η τελική λίστα των προτάσεων που θα υποβάλουμε προκειμένου να δώσουμε ώθηση στην ελληνική οικονομία».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει παρουσία τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι «όπως είπα στην πρώτη συνέντευξη Τύπου ως ΥΠΟΙΚ, οι τρεις θεσμικοί φορείς είναι θεσμοί στους οποίους ανήκουμε και ως μέλη αυτών των θεσμών θα συνεχίσουμε να έχουμε επαφές και είναι θεσμοί από τους οποίους έχουμε δανειστές. Η ιδεά ότι θα έχουμε την Τρόικα να εμφανίζεται με μεγάλο αριθμό τεχνοκρατών για να επιβάλλουν προγράμματα που απέτυχαν αυτό δεν θα το επιτρέψουμε, θα κάνουμε όμως ό,τι περνάει από το χέρι μας να τους δώσουμε πληροφορίες που χρειάζονται. Είμαστε ανοιχτή χώρα και τους περιμένουμε» ενώ συμπλήρωσε: «Η εικόνα των τριών θεσμών να μας επιβάλουν ως άλλο παιχνίδι εξουσίας αυτό που θέλουν, αυτό δεν υπάρχει πια».

Απαντώντας, μάλιστα, σε όσα ανέφερε ο επικεφαλής του Eurogroup ότι χάθηκε χρόνος, ο κ. Βαρουφάκης επισήμανε ότι «όχι μόνο δεν χάσαμε χρόνο, αλλά ήμασταν ταχείς στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίσαμε τα προβλήματα που κληρονομήσαμε».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει πρόβλημα με τη ρευστότητα της Ελλάδας ο κ. Βαρουφάκης απάντησε ότι «ξεκινήσαμε τη διαδικασία μαζί με τους θεσμούς, αυτές οι προτάσεις (σ.σ. της Δευτέρας) μετουσιώνουν σε κάτι πιο απτό τη διαδικασία ώστε να επιτραπεί στους θεσμούς να κάνουν αυτό που πρέπει και έτσι τα κράτη-μέλη να έχουν διασφαλισμένη τη ρευστότητα».

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι πριν το Eurogroup συναντήθηκε με τον Μοσκοβισί, τον Ντράγκι, τον Τόμσεν και μετά το Eurogroup με τον Κλάους Ρέγκλινγκ και τον Σόιμπλε. «Κοινός τόπος ο τρόπος για να προχωρήσει αυτή η διαδικασία πιο αποτελεσματικά ώστε να φύγουν οι σκιές» συμπλήρωσε.


Ο Σόιμπλε δεν μου έχει επιτεθεί ποτέ

Ερωτηθείς αν υπήρξε επεισόδιο με τον κ. Σόιμπλε όσον αφορά στις ελληνικές προτάσεις για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι «ο κ. Σόιμπλε δεν μου έχει επιτεθεί ποτέ και ούτε αυτό συνέβη σήμερα, η απάντηση που του έδωσα πιστεύω ότι τον κάλυψε αλλά θα πρέπει να τον ρωτήσετε και τον ίδιο».

Επιπλέον, διευκρίνισε ότι «δεν θα κάνουμε μονομερείς ενέργειες αλλά και από την άλλη δεν μπορούμε να ζητάμε την άδεια για να κάνουμε και το παραμικρό. Η διαβούλευση θα γίνεται όταν μπαίνει θέμα δημοσιονομικής ή χρηματοπιστωτικής ισορροπίας. Θα προσπαθούμε να ενημερώνουμε για τα πάντα, αλλά η κυβέρνηση θα νομοθετεί στο πλαίσιο της λαϊκής κυριαρχίας που είμαστε δεσμευμένοι να σεβαστούμε».


Δεν θα γίνει δημοψήφισμα

Γέλασε ο υπουργός Οικονοιμικών σε ερωτήση δημοσιογράφου σχετικά με το αν θα πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα, όπως αναφέρθηκε πως δήλωσε σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera.

Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε: «Είχα την τιμή πριν μερικές μέρες να βρεθώ σε ένα συνέδριο στη Βενετία, με τον ομόλογό μου και άλλους εξαιρετικούς συμμετέχοντες. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, πέραν της δικής μου ομιλίας, ερωτήθηκα σχετικά με το ενδεχόμενο Grexit και τόνισα πως δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο» είπε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, προσθέτωντας: «Πιστεύω ότι ακόμη και η υποσυνείδητη ενασχόληση με το θέμα "Grexit" δημιουργεί αρνητικό αίσθημα».

Σχετικά με το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, όπως φερόταν να υποστήριξε σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ υπογράμμισε: «Ένας συγκεκριμένος δημοσιογράφος της εφημερίδας μου ζήτησε τη συνέντευξη. Με ρώτησε, υποθετικά, πώς θα αντιδράσουμε αν οι εταίροι απορρίψουν κάθε μία από τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις που έχουμε καταθέσει. Τότε, λοιπόν, του απάντησα πως αν οι εταίροι αρνηθούν κάθε μία από τις προτάσεις, που αυτή η περίπτωση δεν υπάρχει, τότε θα στραφούμε στο λαό, είτε για δημοψήφισμα, είτε για εκλογές».

Μάλιστα, ο κ. Βαρουφάκης, δεν δίστασε να επισημάνει πως τα λόγια του παρερμηνεύτηκαν, ίσως όχι από τον ίδιο το δημοσιογράφο, αλλά από κάποιον ανώτερό του. «Για μένα είναι δυστυχές μια μερίδα Τύπου να χρησιμοποιεί τέτοιες πρακτικές. Δεν πρέπει να δίνουμε το οξυγόνο που έχει ανάγκη ο κίτρινος Τύπος».

Ο ίδιος υποστήριξε πως αν οι εταίροι αρνηθούν κάθε μία απο τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις, «σε αυτή την περίπτωση θα πάμε σε δημοψήφισμα. Ωστόσο, δεν έχουν αρνηθεί καμία πρόταση, συνεπώς δεν πηγαίνουμε σε δημοψήφισμα. Για την ακρίβεια έχουν δεχτεί τα πάντα, και ίσως συζητήσουμε και περισσότερο κάποιες επιπλέον μεταρρυθμιστικές προτάσεις».


Πρότασεις και όχι τα τελικά μετρά, η επιστολή στον Ντάισελμπλουμ

Όταν ο κ. Ντάισελμπλουμ απάντησε ότι η λίστα μεταρρυθμίσεων που έλαβε δεν ήταν ολοκληρωμένη ήταν γιατί αυτό του είχα πει κι εγώ, εξηγώντας ότι πρόκειται για πρώτη δέσμη μέτρων, την οποία θα ακολουθήσουν κι άλλες, υποστήριξε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ και πρόσθεσε: «Δεν θέλουμε να κάνουμε μόνο επτά μεταρρυθμίσεις».

Η κυβέρνηση θα καλύψει όλες τις υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές, τόνισε ο κ. Βαρουφάκης, αναφερόμενος στις συζητήσεις περί αποπληρωμής του ΔΝΤ και όχι της ΕΚΤ. Οι δόσεις προς το ΔΝΤ πρέπει να αποπληρωθούν τώρα, της ΕΚΤ τον Ιούνιο, οπότε μέχρι τότε μπορούμε να συζητάμε και το ενδεχόμενο αλλαγής όλων όσων ισχύουν αυτή τη στιγμή, ανέφερε σχετικά.

«Συνεργαζόμαστε απόλυτα καλά με τον κύριο Δραγασάκη, είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι είμαστε πολύ καλοί συνεργάτες και θα γίνουμε φίλοι, είναι ο υπεύθυνος συντονισμού του κυβερνητικού έργου», δήλωσε ο κύριος Βαρουφάκης αναφερόμενος στα σημερινά δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για «αντικατάστασή» του στις διαπραγματεύσεις από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης,

«Οι διαπραγματεύσεις σε επίπεδο Eurogroup είναι αποκλειστικά αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών και εγώ βλέπω την παρουσία του κυρίου Δραγασάκη ως απόλυτα υποστηρικτική» διευκρίνισε σχετικά, προσθέτοντας ότι «βεβαίως στις συχνές μας συναντήσεις συζητάμε όλα τα θέματα, και θέματα στρατηγικής».


Λύνεται το πρόβλημα με το χρηματοπιστωτικό κενό της Ελλάδας

Όσον αφορά στο πώς θα καλυφθούν οι χρηματοπιστωτικές ανάγκες της Ελλάδας κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δήλωσε: «Από την Τετάρτη θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να παράσχουμε στους θεσμούς όλα τα απαιτούμενα στοιχεία που χρειάζονται από τα υπουργεία, ώστε να μπορούν να βασίζονται σε δεδομένα. Κατά συνέπεια, οι μεταρρυθμίσεις, μαζί με έναν κοινό σχεδιασμό για τους επόμενους μήνες, θα αποτελέσουν τη βάση του review, ενώ αυτό που μας έχει εγγυηθεί το σύνολο των θεσμών, είναι πως με την εκκίνηση της διαδικασίας, την Τετάρτη, ξεκινά παράλληλα και η επίλυση των προβλημάτων. Λύνεται το χρηματοπιστωτικό κενό που υπάρχει στην Ελλάδα» τόνισε ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε: «Από την πλευρά μας, όποιες σημαντικές κινήσεις κάνουμε, που θα έχουν αντίκτυπο στις χρηματοπιστωτικές ανάγκες, θα τις καταθέτουμε προς συζήτηση με τους θεσμούς, όμως σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν θα ζητεί άδεια για το κάθε τι που θα κάνει».

Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ διευκρίνισε μεταξύ άλλων, πως «η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου είναι υπό εφαρμογή και στο πλαίσιο αυτής της εφαρμογής η ρευστότητα της ελληνική κυβέρνησης θα διασφαλιστεί. Όποιες σημαντικές κινήσεις κάνουμε σε νομοθετικό πλαίσιο που έχουν αντίκτυπο σε δημοσιονομικά ή ανάπτυξη, θα τις συζητάμε με τους θεσμούς. Να συμφωνήσουμε από κοινού με τους θεσμούς για να εφαρμόσουμε κάποια πράγματα και μετά να κριθούμε, όμως πλέον είμαστε εμείς οι συγγραφείς της κοινής μας μοίρας. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα επιτυχώς», τόνισε ο κύριος Βαρουφάκης.

Όσον αφορά στις διαρροές από το Eurogroup περί διαφωνίας του Έλληνα υπουργού με την Πορτογαλίδα ομόλογό του, ο κύριος Βαρουφάκης ξεκαθάρισε ότι δεν είχαν καν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και το διάψευσε κατηγορηματικά.


Πηγή