Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

Ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί και υπονομεύει τις εθνικές επιτυχίες που καταγράφει η Κυβέρνηση

 



Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί μόνιμα, αφενός να επενδύει σε προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα -όπως η πανδημία και η παγκόσμια ενεργειακή κρίση- και αφετέρου να αμφισβητεί και να υπονομεύει εθνικές επιτυχίες που καταγράφει η Κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό είναι και η τακτική που ακολουθεί σε ό,τι αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης. Δεν αντέχει το γεγονός ότι η η Ελλάδα, χάρη στη διαπραγμάτευση που έκανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει κερδίσει από το Ταμείο Ανάκαμψης περισσότερους πόρους, ως ποσοστό του Α.Ε.Π., από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, 20% του Α.Ε.Π., από 15% που είναι ο μέσος όρος στην υπόλοιπη Ευρώπη. Μπροστά στην επιτυχία αυτή, που ήδη αξιοποιείται από τη χώρα μας, ο κ. Τσίπρας, αναπτύσει μια απέλπιδα προσπάθεια  να παραπλανήσει την κοινωνία και να  διασπείρει μια σειρά από ψέματα  σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης, να δημιουργήσει αμφιβολίες, να συκοφαντήσει.


Η αλήθεια είναι ότι το Ταμείο Ανάκαμψης  χαρακτηρίζεται εξαρχής από απόλυτη διαφάνεια, καθώς το σύνολο των σχετικών αποφάσεων δημοσιεύονται και είναι διαθέσιμες σε όλους τους πολίτες, φυσικά και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ταυτόχρονα, εφαρμόζεται σε πλήρη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ένα εξαιρετικά αυστηρό και απαιτητικό σύστημα διαχείρισης και ελέγχου, με πρόσθετες δικλείδες διαφάνειας. Μην λησμονούμε άλλωστε ότι τελικός ελεγκτής στη διαχείριση των πόρων του Ταμείου παραμένει το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, από ευρωπαϊκής πλευράς, και το Ελεγκτικό Συνέδριο από πλευράς εθνικής νομοθεσίας.

Το «Ελλάδα 2.0» έχει ενεργοποιηθεί εδώ κι ένα χρόνο,  και η υλοποίηση του εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε μόνιμη αύξηση του Α.Ε.Π., κατά 7% περίπου και σε 180.000-200.000 νέες, μόνιμες, θέσεις εργασίας μέχρι το 2026. 

Η εκταμίευση των πόρων μέχρι στιγμής από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων υπερβαίνει το 1,22 δισ. ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός των έργων που έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ξεπερνά μέχρι στιγμής τα 11 δισ. ευρώ.

Ενδεικτικά παραδείγματα πρόσφατων εντάξεων είναι:

Αναβάθμιση Ταμειακών μηχανών, φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών και μηχανισμών ηλεκτρονικών πληρωμών.

Βελτίωση της ψηφιακής ετοιμότητας των νοσοκομείων.

Προληπτικά διαγνωστικά τεστ μαστογραφίας κατά του καρκίνου.

Παρεμβάσεις σε 13 περιφερειακά αεροδρόμια.

Δράσεις προληπτικών εξετάσεων για άλλες κατηγορίες πολιτών. Συνολικά θα χρηματοδοτηθούν πάνω από 4 εκατ. προληπτικές εξετάσεις.

Εκσυγχρονισμός του πρωτογενούς τομέα, με αναδιάρθρωση καλλιεργειών, γενετική βελτίωση ζώων, παρεμβάσεις σε ό,τι αφορά τα εγγειοβελτιωτικά έργα.

Προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού για μαθητές.

Δημιουργία χώρων φύλαξης βρεφών και νηπίων σε επιχειρήσεις.

Προγράμματα Εξοικονομώ για επιχειρήσεις.

«Πράσινα» ταξί.

Στοχευμένα προγράμματα απασχόλησης σε κρίσιμες περιοχές της χώρας για  μακροχρόνια άνεργους ηλικίας 45 ετών και άνω.

Πρόγραμμα προστασίας για ανέργους νέους ηλικίας 18 έως 30 ετών.

Ολοκληρωμένες δράσεις κατάρτισης και απασχόλησης 15.000 ανέργων ηλικίας 25 έως 45 ετών.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου