Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2025

Κατέστρεψαν τις διακοπές των Χριστουγέννων ετοιμάζονται να καταστρέψουν και της Πρωτοχρονιάς

 


Η κραυγή αγωνίας των ξενοδόχων, των επιχειρηματιών της εστίασης, εμπορικών καταστημάτων, και εκδρομέων δεν έφτασε για να κάμψει τους ανάλγητους αγρότες που δεν υπολόγισαν κανένα συνάνθρωπος τους.

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εξετάζουν οι αγρότες, καθώς όπως αναφέρουν δεν υπάρχει ικανοποίηση των αιτημάτων τους, αδιαφορώντας για όλους τους υπόλοιπους.

Όπως μετέδωσε το Ertnews, οι αγρότες εμφανίζονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις δράσεις τους μετά τις γιορτές. Αυτό που τονίζουν είναι ότι θα διευκολύνουν την επιστροφή των εκδρομέων, για να τους κάνουν την χάρη και με βαριά καρδιά.

Οι αποφάσεις του αναμένεται να ληφθούν σε νέα πανελλαδική σύσκεψη που ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί την Κυριακή. Η ημερομηνία προς το παρόν δεν έχει οριστεί.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το μεσημέρι του Σαββάτου στη Νίκαια θα γίνει σύσκεψη για να αποφασιστεί η στάση που θα κρατήσουν στην πανελλαδική.

Την ίδια ώρα στη δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με το Ertnews που επικαλείται επικεφαλής των δύο μπλόκων, το βράδυ της Παρασκευής θα υπάρξει σύσκεψη για να επαναξιολογηθεί η κατάσταση και να αποφασιστεί η επόμενη μορφή των κινητοποιήσεων.

Αυτό που εξετάζουν είναι να μετακινήσουν τα τρακτέρ εκ νέου από την άκρη του οδοστρώματος και να τοποθετηθούν ενδιάμεσα, ώστε τα μπλόκα να αποκτήσουν πιο αυστηρό χαρακτήρα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε σαφές μήνυμα προς τους αγρότες ότι «αυτή η κυβέρνηση σε εκβιασμούς δεν πρόκειται να υποκύψει και ούτε από την άλλη μεριά μπορούμε να μεροληπτήσουμε υπέρ μιας κοινωνικής ομάδος εις βάρος των υπολοίπων», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε πως έχει καταστεί σαφές το πλαίσιο των δυνατοτήτων που υπάρχουν για την επίλυση των ζητημάτων που έχουν θέσει αγρότες και κτηνοτρόφοι. Άλλωστε, τα 20 από τα 27 αιτήματα είτε έχουν ικανοποιηθεί είτε βρίσκονται σε διαδικασία επίλυσης.

Κυβερνητικά στελέχη διαβεβαιώνουν πως η πόρτα της κυβέρνησης, ακόμα και του πρωθυπουργού παραμένει ανοιχτή για συνάντηση και συζήτηση, παρά την πόλωση που επιχειρείται από ορισμένους αγροτοσυνδικαλιστές. Επίσης, στο τραπέζι συνεχίζουν να βρίσκονται τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και τα οποία ικανοποιούν πάγια αιτήματα του πρωτογενούς τομέα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου