Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Τσίπρας: Πήρε το ρίσκο… να καταδικάσει τη βία

 



Πανικόβλητος από το γεγονός πως όσο απομακρυνόμαστε από τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης τόσο αποκαλύπτεται ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ στη διαμόρφωση κλίματος κοινωνικής αναταραχής, ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί τώρα να πείσει ότι είναι υπέρ της ενότητας, υπέρ της κοινωνικής ομοψυχίας και πρέπει να επικρατήσουν η ψυχραιμία και η ενσυναίσθηση.

Με ανάρτηση στο facebook και δήλωση on camera, λίγες ώρες πριν από τη συζήτηση στη Βουλή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί να πείσει την κοινή γνώμη πως τα όσα «στήθηκαν» στην πλατεία της Νέας Σμύρνης είναι δήθεν αποτέλεσμα αντιπερισπασμού της κυβέρνησης.

Εχει δε σημασία το γεγονός πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης -προφανώς υιοθετώντας τις προτροπές των συμβούλων του να καταδικάσει επιτέλους τη βία από όπου και αν προέρχεται και να σταματήσει να συμπεριφέρεται ως ο ΣΥΡΙΖΑ του 3%- είπε χθες ότι όπως «κανένας δεν έχει το δικαίωμα, φορώντας μάλιστα το εθνόσημο, να χτυπάει ανελέητα και να απειλεί ζωές συμπολιτών του, με την ανοχή της κυβέρνησης», έτσι και «κανένας δεν έχει το δικαίωμα να χτυπά αστυνομικούς, με τρόπο φρικτό και απάνθρωπο».

Εστειλε και τον Χρήστο Σπίρτζη να επισκεφθεί τον αστυνομικό που νοσηλεύεται στο 401 για να πει μπροστά στις κάμερες βγαίνοντας πόσο λυπάται και ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση «πρέπει να σταματήσουν να επενδύουν στο διχασμό».

Οι πολίτες όμως ξέρουν ποιος επενδύει στη βία και το διχασμό. Η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να εμφανιστεί δήθεν ενωτικός γίνεται την ώρα που η συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινής γνώμης έχει καταλάβει το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στην υποδαύλιση του κλίματος και τη στρατηγική πρόκλησης κοινωνικής έκρηξης, ρόλο που ανέδειξε η προχθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Τσίπρας όμως δεν πιέστηκε μόνο από τη δήλωση του πρωθυπουργού, αλλά και από την πραγματικότητα.

Εκατοντάδες video στα social media από την πλατεία της Νέας Σμύρνης τον ανάγκασαν να καταδικάσει δημοσίως μαζί με την επίθεση του αστυνομικού που χθες τέθηκε σε διαθεσιμότητα και την επίθεση δεκάδων «μπαχαλάκηδων» κατά του αστυνομικού που βρίσκεται στο νοσοκομείο. «Μπαχαλάκηδων» που μέχρι χθες αρνιόταν να αποδοκιμάσει.

Τι είδε ο κόσμος…

Οι πολίτες είδαν τους βουλευτές του ΣΥΡΤΙΖΑ να εμποδίζουν τους αστυνομικούς να διακόψουν την κατάληψη του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη.

Οι πολίτες, επίσης, είδαν τον Νίκο Φίλη να λέει ότι καλά έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ που σε καιρό πανδημίας κάλεσε τον κόσμο να διαδηλώσει στη Νέα Σμύρνη κατά της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας. Και την ίδια στιγμή, διάβασαν το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη που κατήγγειλε στα social media ότι η Κουμουνδούρου κάλεσε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ από Γλυφάδα, Αλιμο, Ελληνικό, Παλαιό Φάληρο, Ηλιούπολη, Καλλιθέα, Μοσχάτο και από δήμους του Πειραιά να διαδηλώσουν στη Νέα Σμύρνη.

«Ετσι ξέρει ο Τσίπρας να κάνει αντιπολίτευση, με συγκεντρώσεις για τον Κουφοντίνα και σαν την σημερινή… Γι’ αυτό φτάσαμε στην Αττική να έχουμε 1.500 κρούσματα, όπως σήμερα. ΠΗΡΕ ΤΟ ΡΙΣΚΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΓIA TH METAΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΛΟΓΩ COVID-19 (όπως εξάλλου δήλωσε πρόσφατα)… ΑΙΣΧΟΣ… ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ…», έγραψε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης.

…τι διάβασε…

Οι πολίτες διάβασαν επίσης τον συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο

-τον ίδιο κ. Αλιβιζάτο που επικαλέστηκε ο κ. Τσίπρας στην επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό- να γράφει για τον ΣΥΡΙΖΑ σε άρθρο του στην «Καθημερινή»:

«Μόνον αρρωστημένα μυαλά μπορούν να θεωρούν ότι περιστατικά όπως οι βόμβες μολότοφ στις “ειρηνικές” διαδηλώσεις συνιστούν κανονικότητες, που θα πρέπει κάποιος να τις ανέχεται στο πλαίσιο της ελευθερίας της έκφρασης», αλλά και ότι «με την ουσιαστική συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Κουφοντίνα δεν έχουμε πια να κάνουμε με την αντιπαράθεση ενός τρομοκράτη, από τη μια μεριά, και της κυβέρνησης από την άλλη. Βρισκόμαστε ξανά, όπως το 2008 και το 2011, ενώπιον μιας ακόμη εκδοχής της προνεωτερικής σύγκρουσης Δεξιάς και Αριστεράς για την ανοχή που θα πρέπει να επιδεικνύεται στην πολιτική βία».

Και, τέλος, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα να υπογραμμίζει: «Στο πολιτικό, ωστόσο, επίπεδο νομίζω ότι τα πράγματα είναι πιο απλά: αν η υπόθεση Κουφοντίνα αντιμετωπισθεί στις πραγματικές της διαστάσεις, αν δηλαδή θεωρηθεί ως σύγκρουση ενός περιθωριακού ρεύματος ιδεών κάποιων αμετανόητων υποστηρικτών της ένοπλης βίας με τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου, νομίζω ότι η ένταση θα πέσει.

Για να γίνει όμως αυτό, την κύρια ευθύνη τη φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι καιρός να το αντιληφθεί ο κ. Τσίπρας».

…και τι άκουσε

Ο κόσμος άκουσε τον ίδιο να λέει ότι «δέχεται το ρίσκο» των διαδηλώσεων όταν τον ρώτησαν αν διακινδυνεύει την υγεία των πολιτών μπροστά στο ενδεχόμενο να μη γίνονται διαδηλώσεις την περίοδο της πανδημίας.

Ακουσαν και τον κ. Δρίτσα να λέει ότι «δεν τρομοκράτησε κανέναν η “17Ν”» και τα trolls του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν like κάτω από τα συνθήματα «να πεθάνει η Ελλάδα, να ζήσουμε εμείς» στο άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Τα γεγονότα οδήγησαν τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι από κατήγοροι υπόλογοι. Πρώτον, για την προσπάθεια πρόκλησης κοινωνικής αναταραχής και τεχνητής αποσταθεροποίησης, με συνταγή 2011.

Δεύτερον, επειδή παρακινεί χιλιάδες κόσμου σε διαδηλώσεις σε καιρό πανδημίας, αφενός «κλείνοντας το μάτι» σε αρνητές του Covid-19 και άλλους «ψεκασμένους», αλλά και παρακινώντας ψηφοφόρους και υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ να βγουν στο δρόμο για να «πέσει η κυβέρνηση», αδιαφορώντας για την επίπτωση όλων αυτών στην πανδημία.

Ο κόσμος κατάλαβε τον κ. Τσίπρα. Και γι’ αυτό τρέχει άρον άρον να καταδικάσει τη βία «από όπου και αν προέρχεται», να μιλήσει για την ανάγκη ενότητας όταν οι βουλευτές και τα στελέχη του γράφουν στα social media «ή αυτοί ή εμείς», να ενισχύσει κάπως το συστημικό του προφίλ.

Επειδή κατάλαβε ότι αποκαλύφθηκε στον κόσμο -από τη συμπεριφορά του τις τελευταίες ημέρες- ο ΣΥΡΙΖΑ του 3%, που επιχειρεί με νέο ρεσάλτο τύπου 2011 και 2014 να επανέλθει στην εξουσία.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου