Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Ποιος είναι ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας Ελλάδας στην οποία ο Βίτσας υποσχέθηκε ιθαγένεια;


Μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε ανοικτή κόντρα με την Ελληνική Αστυνομία, είναι ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας στην εκδήλωση της οποίας ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, υποσχέθηκε ιθαγένεια στους Πακιστανούς της πρωτεύουσας. 

Ο Τζαβέντ Ασλάμ, που βρίσκεται δίπλα ακριβώς στον υπουργό σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για διακίνηση μεταναστών από την πακιστανική δικαιοσύνη, έχει εκδοθεί σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Interpol ενώ βρίσκεται σε πόλεμο με τον πρόξενο της χώρας του στην Αθήνα. Παράλληλα, κατέθεσε ως μάρτυρας εναντίον της Χρυσής Αυγής στη δίκη, και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει απαντήσει με σκληρό τρόπο στις επιθέσεις που δέχονται οι μετανάστες. 

Όπως για παράδειγμα τα όσα είπε στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο: “Και οι μετανάστες έχουν χέρια και μπορούν να τα σηκώσουν και κάποια στιγμή στις απειλές που δέχονται να απαντήσουν” είπε με νόημα ο κ. Ασλάμ. 

Συλλήψεις 

Πρώτη φορά συνελήφθη στις 6 Δεκεμβρίου του 2006 από την ΕΛ.ΑΣ καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα της Interpol προερχόμενο από το Πακιστάν με ημερομηνία 2 Σεπτεμβρίου του 2006 σύμφωνα με το οποίο κατηγορείτο για παράνομη μετανάστευσή και λαθραία διακίνηση ανθρώπων. Λίγους μήνες αργότερα η ελληνική δικαιοσύνη απορρίπτει ομόφωνα το αίτημα των πακιστανικών αρχών για την έκδοση του Τζαβέντ Ασλάμ στην πατρίδα του καθώς εκτιμά πως δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται. 

Η εισαγγελία Εφετών άσκησε έφεση κατά του βουλεύματος που απέρριπτε το αίτημα έκδοσης του Τζαβέντ Ασλάμ και τελικά λαμβάνοντας υπόψη και την αθωωτική απόφαση για τη συγκεκριμένη υπόθεση από τα ελληνικά δικαστήρια αποφασίστηκε να μην εκδοθεί στο Πακιστάν. Μάλιστα, οι μάρτυρες υπεράσπισης του προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας είπαν ότι στην περίπτωση που εκδοθεί, δεν θα έχει δίκαιη δίκη και επιπλέον κινδυνεύει η ζωή του. 

Τον Μάιο του 2012, συλλαμβάνεται και πάλι μετά από ένταλμα σύλληψης που εξέδωσαν οι αρχές του Πακιστάν για την ίδια υπόθεση. Κατέθεσε όμως αίτημα για πολιτικό άσυλο και έγινε δεκτό. Από εκείνη την ημέρα και μετά ξεκινά μια κόντρα του ιδίου με τον Πακιστανό πρέσβη στην Αθήνα Χαλέντ Οσμάν που τα έχει όλα... Συλλήψεις, καυτές ανακοινώσεις, υπονοούμενα σε μια διαμάχη που ακόμη δεν έχει τελειώσει. 

Με κελεμπίες σε όχημα με ακυρωμένες πινακίδες 

Στις 8 Αυγούστου του 2015, ο Τζαβέντ Ασλάμ συλλαμβάνεται από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ για εξύβριση και αντίσταση κατά της αρχής. Τότε οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το όχημα στο οποίο επέβαινε ο ίδιος και άλλα τέσσερα άτομα φορώντας κελεμπίες καθώς οι πινακίδες που έφερε το όχημα είχαν καταργηθεί μετά από δήλωση απώλειας του ιδιοκτήτη τους. Όπως προέκυψε το αυτοκίνητο δεν είχε κλαπεί απλώς ο Πακιστανός που το αγόρασε δεν προχώρησε στις απαραίτητες διαδικασίες για να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση και έτσι ο Έλληνας πρώην ιδιοκτήτης αναγκάστηκε να τις ακυρώσει για φορολογικούς λόγους. Τότε μάλιστα ο Τζαβέντ Ασλάμ είχε μηνύσει αστυνομικό για ρατσιστική επίθεση και ο αστυνομικός από την πλευρά του απάντησε με μήνυση. 

Στις 20 Σεπτεμβρίου του 2015, συλλαμβάνεται και πάλι μαζί με δέκα ακόμη μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας στην Αθήνα μετά από κινητοποιήσεις για να φύγει ο πρέσβης του Πακιστάν από την Αθήνα. Τότε μάλιστα, είχε καταγγείλει η Πακιστανική Κοινότητα διαφθορά στην πρεσβεία με δωροδοκίες, εκβιασμούς και απειλές κατά μελών της Πακιστανικής Κοινότητας. 

Λίγους μήνες αργότερα στις 5 Ιανουαρίου του 2016, μετά από μήνυση που καταθέτει ο πρόξενος του Πακιστάν στην Αθήνα για συκοφαντική δυσφήμιση, εξύβριση και απειλή, ο Τζαβέντ Ασλάμ συλλαμβάνεται για μια ακόμα φορά από αστυνομικούς του Α.Τ Συντάγματος.

Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου