Σάββατο 17 Ιουνίου 2017
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο κ. Τσίπρας είπε ότι στο τέλος κερδίζουν οι καλοί. Δεν κέρδισε τίποτα και εξακολουθεί να κάνει κακό στην πατρίδα»
«Ο κ. Τσίπρας είχε βάλει τον πήχη πολύ ψηλά. Δυστυχώς για τη χώρα, πέρασε από κάτω. Θυμίζω ότι ο κ. Τσίπρας είχε συνδέσει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης με μία οριστική λύση για το χρέος και με την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Είχαμε μεν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αποφύγαμε δηλαδή την καταστροφή, αλλά, δυστυχώς, η λύση για το χρέος μετατέθηκε για το τέλος του προγράμματος. Και δεν φαίνεται στον ορίζοντα ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης». Αυτά τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και τον δημοσιογράφο κ. Αντώνη Σρόιτερ.
«Και βέβαια», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, «όλα αυτά, συνοδεύονται από ένα πολύ σκληρό πακέτο μέτρων για όλους τους Έλληνες. Με πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα ύψους 5 δις ευρώ, για μετά το τέλος του προγράμματος. Η απόφαση του Eurogroup λέει με σαφήνεια ότι, για 5 χρόνια, θα έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%. Αυτό για τους πολίτες σημαίνει περισσότερους φόρους, μειώσεις στις συντάξεις, μείωση του αφορολόγητου. Σημαίνει μια διαρκής λιτότητα, η οποία μάλιστα δεν συνδέεται με τον ρυθμό ανάπτυξης».
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι η πλειοψηφία της κοινωνίας επιθυμεί την πολιτική αλλαγή, ενώ συμπλήρωσε ότι «ο κ. Τσίπρας δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να πανηγυρίζει. Ο κ. Τσίπρας έχει υποχρέωση, όπως του ζήτησα σήμερα εγγράφως, να έρθει άμεσα στη Βουλή των Ελλήνων, να ενημερώσει τη Βουλή και τον ελληνικό λαό για το τι πέτυχε. Να κάνουμε έναν συλλογικό απολογισμό, όχι μόνο του τελευταίου μήνα, αλλά και της συνολικής πορείας της χώρας, τα τελευταία δύο χρόνια. Που βρισκόμαστε, που πηγαίνουμε, τι θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει εάν ο κ. Τσίπρας δεν είχε διαπραγματευθεί, έτσι όπως διαπραγματεύθηκε».
«Ο κ. Τσίπρας μας είπε ότι στο τέλος κερδίζουν οι καλοί. Δεν κέρδισε τίποτα για τη χώρα και εξακολουθεί να κάνει κακό στην πατρίδα» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.
Μιλώντας για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε ότι το Κόμμα καταθέτει καθημερινά τις προτάσεις του και έχει έτοιμο το μεταρρυθμιστικό του πρόγραμμα. Επισήμανε ότι υπάρχει περιθώριο συμμαζέματος του Κράτους και ανέφερε ως παράδειγμα τις προμήθειες, αλλά και «αρμοδιότητες που το Κράτος μπορεί να διώξει από πάνω του και να τις παραχωρήσει σε ιδιώτες», όπως είπε χαρακτηριστικά. Για ακόμη μια φορά, με απόλυτη σαφήνεια, δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά θα ακολουθηθεί πιστά η αναλογία μιας πρόσληψης ανά πέντε αποχωρήσεις για πέντε χρόνια.
Για τα ζητήματα ασφάλειας, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε μεγάλο πρόβλημα τις εστίες ανομίας στην Δυτική Αθήνα. «Πριν ένα χρόνο, επισκέφθηκα το Μενίδι και το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα. Από τις 100 οργανικές θέσεις, καλύπτονται μόνο οι 40. Ζήτησα, τότε, τη στελέχωσή τους από τον αρμόδιο Υπουργό. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έγινε απολύτως τίποτα» τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
«Η κατάσταση στη χώρα, και στο κέντρο της Αθήνας ήταν σαφώς καλύτερη πριν δύο χρόνια. Σήμερα, έχουμε δεκάδες κτίρια υπό κατάληψη στα Εξάρχεια. Δεν υπάρχει το Κράτος στα Εξάρχεια. Υπάρχει Κ.Ε.Π. αναρχικών, ενώ δεν υπάρχει ταχυδρομείο» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Είναι θέμα πολιτικής βούλησης».
Σχολιάζοντας την πρόθεση των αστυνομικών να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι αρχικά δεν διέκρινε για ποιο λόγο δεν θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί. «Αλλά έχω ευθύνη να διασφαλίσω την κοινωνική ηρεμία» δήλωσε και πρόσθεσε: «Δεν θεωρώ ότι, αυτή τη στιγμή, η συγκεκριμένη διαδήλωση θα είναι χρήσιμη. Θα τάραζε τα νερά, αλλά θα ανοίξει και τον ασκό του Αιόλου. Το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι μιας μεγάλης έκτασης σύρραξη εντός των Εξαρχείων» σχολίασε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ανέφερε ότι σύντομα θα συναντηθεί με εκπροσώπους των αστυνομικών και θα τους ζητήσει να μην προχωρήσουν στη συγκέντρωση.
Αναφερόμενος στο θάνατο του πατέρα του, πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, υπογράμμισε: «Είναι δύσκολο να πενθείς σε δημόσια θέα. Αλλά είναι υποχρέωση των δημοσίων προσώπων. Γνωρίζω ότι δεν συμφωνούσαν όλοι με τις απόψεις του, αλλά του αναγνώριζαν όλοι τη διορατικότητα που τον χαρακτήριζε … Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, την ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη, είχε το κουράγιο να σηκωθεί στη Βουλή και να ζητήσει να πέσουν οι τόνοι … Είναι ένα καλό μάθημα για το πως οι πολιτικές συγκρούσεις μπορεί να είναι σκληρές, αλλά γίνονται μέσα στη Βουλή. Όχι στα “τρολ” του διαδικτύου».
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου