Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Τραγικός θάνατος 16χρονης στη Γλυφάδα



Τραγωδία στη Γλυφάδα. Ένα κορίτσι 16 ετών, βρέθηκε στις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας απαγχονισμένη στο δωμάτιο της.

Οι αστυνομικοί που κατέφθασαν στο σημείο μετά από κλήση των οικείων της, βρήκαν το κορίτσι κρεμασμένο με μαντήλι που είχε δέσει στο πόμολο της ντουλάπας της. Συγκεκριμένα την αναζήτησε μια δασκάλα που της έκανε ιδιαίτερο μάθημα, η οποία βρήκε την πόρτα του σπιτιού της κλειδωμένη. Κάλεσε τη μητέρα της, η οποία ξεκλείδωσε το σπίτι και διαπίστωσαν το τραγικό συμβάν…

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, η Ι. Α. , γεννημένη το 2001, έπαιζε το συγκεκριμένο παιχνίδι στο διαδίκτυο, κατά το οποίο ο παίκτης δένεται στο λαιμό με ένα σκοινί, μέχρι να ζαλιστεί
Η αστυνομία κατέγραψε ως αυτοκτονία το συμβάν, εν τούτοις πιθανολογείται και το ενδεχόμενο να συμμετείχε στο λεγόμενο «choking game» -ένα παιχνίδι πρόκλησης με συμμετοχή νεαρών παιδιών που ασκούν την «οριακή ασφυξία».

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, η Ι. Α. , γεννημένη το 2001, έπαιζε το συγκεκριμένο παιχνίδι στο διαδίκτυο, κατά το οποίο ο παίκτης δένεται στο λαιμό με ένα σκοινί, μέχρι να ζαλιστεί.

Οικείοι της αποδίδουν τον τραγικό θάνατο ίσως και σε δυστύχημα κατά τη διάρκεια του «παιχνιδιού». Όπως αναφέρουν, η κοπέλα ήταν γενικά χαρούμενη και δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ πρόσφατα είχε πραγματοποιήσει ταξίδι στο εξωτερικό.

Για αυτό το λόγο η αστυνομία πήρε το laptop της κοπέλας προκειμένου να προχωρήσει σε περαιτέρω έρευνα. Επίσης ερευνώνται και πρόσφατες γραπτές εκθέσεις της, ώστε να εξακριβωθούν τα αίτια που οδήγησαν είτε στο απονενοημένο διάβημα είτε στη συμμετοχή της στο διαδικτυακό «παιχνίδι».

Τι είναι το choking game

Το «παιχνίδι» αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που αποκαλείται στο εξωτερικό «choking game», δηλαδή «παιχνίδι ασφυξίας» ή αλλιώς γνωστό και ως «παιχνίδι λιποθυμίας».

Στο συγκεκριμένο «παιχνίδι» κάποιος θεωρείται ότι λαμβάνει μέρος είτε μετά από πρόκληση κάποιου τρίτου, είτε από περιέργεια για την αίσθηση μιας κατάστασης λιποθυμίας ή ημιλιποθυμίας ή ακόμα και μια εμπειρία πολύ κοντινή στον θάνατο. Επίσης, υπάρχει μια πεποίθηση ότι προκαλεί μια αίσθηση ευφορίας.

Οι αιτίες που μπορεί να οδηγήσουν κάποιον να παίξει αυτό το παιχνίδι διαφέρουν από τα κίνητρα για την ερωτική ασφυξία, καθώς το παιχνίδι της ασφυξίας παίζεται συνήθως από εφήβους και παιδιά που θέλουν να βιώσουν κατάσταση μέθης χωρίς να λάβουν ναρκωτικές ουσίες.

Η αίσθηση αυτή μπορεί να προκληθεί έπειτα από υποξία ή αλλιώς έλλειψη οξυγόνωσης του εγκεφάλου. Αυτό προκαλείται με δύο τρόπους: είτε με τον στραγγαλισμό, είτε με την επιτηδευμένη αύξηση του ρυθμού της αναπνοής με απότομη παύση της αναπνοής, που στην πορεία επιφέρει αντίστοιχα αποτελέσματα.

Μια έρευνα σε Κέντρο Ψυχικής Υγείας στον Καναδά βρήκε το 2008 ότι περισσότεροι από 79.000 φοιτητές στο Οντάριο είχαν δοκιμάσει το συγκεκριμένο παιχνίδι. Αντίστοιχη έρευνα στο Οχάιο το 2006, είχε βρει ότι είχαν δοκιμάσει το παιχνίδι το 11% σε ηλικίες 12-18 και το 19% σε ηλικίες 17-18.





Πηγή: zougla.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου