Την άρση της ασυλίας της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου αποφάσισε με 225 «υπέρ» η Ολομέλεια της Βουλής για την επίθεση που έκανε σε δικαστές στον Βόλο και λίγο έλειψε να τινάξει στον αέρα την δίκη με τη συμπεριφορά της.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν συνήγορος υπεράσπισης πολιτών οι οποίοι είχαν μηνυθεί από την τοπική δημοτική αρχή για διατάραξη συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου. Κατά τη διάρκεια της δίκης, διέκοψε σε πολλές περιπτώσεις την πρόεδρο του δικαστηρίου, κατηγορώντας την έδρα ότι λειτουργεί ως υποχείριο του δημάρχου Βόλου, απαιτώντας τη μετάθεση της έναρξης της συνεδρίασης και τραβώντας μικρόφωνα. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να καλέσει την αστυνομία ώστε να ζητήσει τη σύλληψη της προέδρου του δικαστηρίου και του εισαγγελέα της έδρας, ενώ συνεργάτης της αποπειράθηκε να κινηματογραφήσει με το κινητό συνεδρίαση, κάτι που απαγορεύεται αυστηρά.
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας φώναζε μέσα στην αίθουσα πώς η δικαστής η οποία αθώωσε τους κατηγορουμένους ήταν «πιόνι» πολιτικών συμφερόντων.
Η πρόεδρος του δικαστηρίου έστειλε τα πρακτικά της δίκης στις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες μετά την αξιολόγηση που έκαναν ζήτησαν την άρση ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου για δύο πλημμελήματα: παρακώλυση της συνεδρίασης του δικαστηρίου και απόπειρα αθέμιτης επιρροής στη δικαστή.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε την άρση της ασυλίας της, αλλά ισχυρίστηκε ότι η δίωξη είναι πολιτική και εκπορεύεται από τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Θάνος Πλεύρης σημείωσε ότι το αίτημα της άρσης σχετίζεται αυστηρά με τα όσα έπραξε η κα Κωνσταντοπούλου ως δικηγόρος στο δικαστήριο, και δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική της υπόσταση.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου