Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2024

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση με Αλβανούς αρχηγούς

 


Το κύκλωμα αποτελούνταν από 4 εγκληματικές οργανώσεις και πραγματοποιήθηκαν 28 συλλήψεις εκ των οποίων οι 21 είναι μέλη των οργανώσεων, ενώ διακινήθηκαν πάνω από 1,5 τόνος κάνναβης και περισσότερα από 43,5 κιλά κοκαίνης, με την αξία τους να ξεπερνά τα 8.455.000 ευρώ.

Τα βασικά μέλη του εγκληματικού αυτού δικτύου εκτός από υποθέσεις να ναρκωτικών έχουν απασχολήσει και για οπαδική βία καθώς έχουν συμμετάσχει σε επεισόδια εντός και εκτός γηπέδων και συνδέσμων αλλά και για ληστείες σε βάρος οπαδών αντίπαλων ομάδων.

Η βασική εγκληματική οργάνωση, είχε τέσσερα επίπεδα.

Στο πρώτο ήταν οι δύο φερόμενοι αρχηγοί από την Αλβανία.

Ένας 36χρονος με το προσωνύμιο «Κοντός», ή «Αρχηγός» ή «D» , ο οποίος συνελήφθη πρώτη φορά το 2011 για ληστεία μαζί με ακόμα ένα άτομο γνωστό στον οπαδικό χώρο με το προσωνύμιο «Μητσάκος». Το 2011 ήταν σε δικογραφία μαζί με άλλα άτομα προχωρούσαν σε ληστείες σε βάρος ατόμων αντίπαλων ομάδων.

Στις 14/2/2016 είχε μαχαιρώσει στην κοιλιά οπαδό του Ατρομήτου, μετά την λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE 2015-2016.

Ο δεύτερος φερόμενος αρχηγός είναι ένας 32χρονος με προσωνύμιο «Σαλ»ή «Σαλαχ»ή «Τόνι». O 32χρονος ήταν «αφανής» ιδιοκτήτης ψητοπωλείου στον Άγιο Δημήτριο.

Επίσημα το ψητοπωλείο είναι ιδιοκτησίας εταιρείας που ιδρύθηκε την 19/10/2017, με συνιδιοκτήτες τον αδερφό του , με ποσοστό 49%, και έναν ακόμα αλλοδαπό με ποσοστό 51%, ο οποίος είναι επίσης οργανωμένος οπαδός μεγάλης ομάδας. Το συγκεκριμένο άτομο έχει ποινικό παρελθόν με παραβάσεις της νομοθεσίας περί αθλητισμού και περί ναρκωτικών νομοθεσίας. Στις 05/07/2024 ομάδα οργανωμένων φιλάθλων επιτέθηκαν στο ψητοπωλείο, προκαλώντας φθορές, ενώ έριξαν και μία φωτοβολίδα.

Ο Σαλ»ή «Σαλαχ»ή «Τόνι», ήταν σε δικογραφία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου καθώς στις 6/5/2017 συμμετείχε σε επεισόδια στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου, πριν τον ποδοσφαιρικό αγώνα για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος, 2016-2017, μεταξύ του Π.Α.Ο.Κ και της Α.Ε.Κ.

Οι ανέσεις στη φυλακή Κορυδαλλού: Κινητό, smart tv, router στο κελί

Παράλληλα από το έτος 2018 έως τις 02/12/2020, κρατούνταν στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς είχε κατηγορηθεί ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά σε Αττική και Μύκονο. Παρά την κράτηση του δεν σταμάτησε την εγκληματική του δράση, καθώς μέχρι την αποφυλάκισή του συντόνιζε από το κελί του τις αγοραπωλησίες ναρκωτικών με τη χρήση των κρυπτογραφημένων εφαρμογών.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε μηνύματα που αντάλλασσε ο 32χρονος , κατά τη διάρκεια της κράτησής του με άλλον κρατούμενο σε φυλακές της Γαλλίας, περιέγραφε την κατάσταση στις φυλακές.

Ο ίδιος, σύμφωνα με τις πληροφορίες αναφερόταν στις ανέσεις που είχε όπως κινητό, smart tv ασύρματο ρούτερ για ίντερνετ καθώς και σε ΙΕΚ που ήταν εγγεγραμμένος, αλλά και στις καλές σχέσεις που είχε με τους υπαλλήλους των φυλακών.

Αφανείς συνιδιοκτήτες εταιρείας ενοικιάσεων στη Συγγρού και μπίζνες στη Μύκονο

Μάλιστα ανέφερε πως με τη βοήθεια των φυλάκων έβαζε κινητά στις φυλακές σημειώνοντας πως γνώριζε κάποιον αρχιφύλακα και κάποιον «φύλακα» από όταν δραστηριοποιούταν στην Μύκονο και πως κάποια βράδια στη διάρκεια της βάρδιας του, ο φύλακας εκείνος έκανε χρήση κοκαΐνης λέγοντας χαρακτηριστικά «πίνει καμιά μυτιά».

Οι δύο φερόμενοι αρχηγοί, είχαν αναλάβει την εύρεση και χρηματοδότηση των ναρκωτικών ουσιών της βασική εγκληματικής οργάνωσης.

Ήταν μάλιστα και αφανείς συνιδιοκτήτες, εταιρείας ενοικιάσεων οχημάτων στη Συγγρού με συγγενικά τους πρόσωπα να φαίνονται ως ιδιοκτήτες. Η εταιρεία , σχετίζεται με άλλη εταιρεία στη Μύκονο που δημιουργήθηκε το 2017, διαθέτει τουλάχιστον 50 αυτοκίνητα και 18 δίκυκλα, πολλά εκ των οποίων οδηγούνται από τα βασικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ή έχουν κατασχεθεί σε υποθέσεις ναρκωτικών και οπαδικής βίας.

Το δεύτερο επίπεδο της εγκληματικής οργάνωσης: Ο «Βλάχος», ο Αλέξης και ο «Blu»

Στο δεύτερο επίπεδο ήταν οι στενότεροι συνεργάτες των δύο φερόμενων αρχηγών.

Ένας 36χρονος Έλληνας με το προσωνύμιο «Βλάχος» ο οποίος δραστηριοποιείται σε πρακτορείο Ο.Π.Α.Π. ιδιοκτησίας του αδελφού του, το οποίο χρησιμοποιεί για την «πώληση» κερδισμένων δελτίων στοιχήματος, προκειμένου άτομα που ασχολούνται με τη διακίνηση ναρκωτικών να μπορούν να νομιμοποιήσουν χρηματικά ποσά μέσω αυτών.

Ένας 30χρονος Αλβανός αποκαλούμενος Αλέξης και ένα μη ταυτοποιημένο άτομο με ψευδώνυμο «BLU»

Ήταν επιφορτισμένοι με τη μεταφορά την εισαγωγή και την διακίνηση των ναρκωτικών .

Στο τρίτο επίπεδο ήταν τα επιχειρησιακά μέλη και στο

Τέταρτο επίπεδο οι εισπράκτορες- ταμίες. Πρόκειται για συγγενικά-φιλικά πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης των ηγετικών μελών και αναλάμβαναν την παραλαβή-παράδοση των χρημάτων από τα ναρκωτικά.

Τον Ιούνιο του 2022, ηγετικό μέλος της οργάνωσης, 29ετών από την Αλβανία, με ρόλο την προμήθεια ακατέργαστης κάνναβης από την Ισπανία και την Αλβανία ,ο οποίος είχε πλούσιο ποινικό παρελθόν, δολοφονήθηκε στην Αλβανία έπειτα από έκρηξη μηχανισμού που σημειώθηκε στο αυτοκίνητο του.

Από τους βασικότερους και σταθερούς αγοραστές κάνναβης είναι ένας 36χρονος Έλληνας. Ήταν επαγγελματίας στρατιωτικός και ο αδερφός του οργανωμένος οπαδός μεγάλης ομάδας είχε δολοφονηθεί στις 26/02/2018 μέσα σε καφετέρια στην οδό Φωκίωνος Νέγρη στην Κυψέλη.

Το «κλειδί» για την εξάρθρωση του κυκλώματος

«Κλειδί», για την εξάρθρωση αυτού του πολυδαίδαλου δικτύου διακίνησης ναρκωτικών στάθηκαν κρυπτογραφημένα μηνύματα γραπτά και φωνητικά, μελών εγκληματικών οργανώσεων σε όλη την υφήλιο, που αφορούσαν στη διακίνηση ναρκωτικών , υλικό που βρισκόταν αποθηκευμένο σε servers που κατασχέθηκαν στη Γαλλία.

Πρόκειται για κρυπτογραφημένες εφαρμογές με ονομασίες «EncroChat» της οποίας το κόστος χρήσης ανερχόταν σε 1000 ευρώ η προμήθεια και 1500 ευρώ το εξάμηνο η συνδρομή΄.

Η δεύτερη ήταν η «Sky ECC», η ύπαρξη της εφαρμογής μέσα στη συσκευή ήταν κρυφή (stealth mode) και τη γνώριζε μόνο ο χρήστης, υπήρχε μοναδικός κωδικός πιν , τα κρυπτογραφημένα μηνύματα, «αυτοκαταστρέφονταν» μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που όριζε ο χρήστης, ενώ συνήθως για την είσοδο στην εφαρμογή απαιτούνταν συγκεκριμένη εξίσωση που όριζε ο χρήστης στην αριθμομηχανή της τηλεφωνικής συσκευής. Το κόστος ανά συσκευή κυμαινόταν στα 1.000-1.500 €.

Οι ελληνικές αρχές συνδυάζοντας αυτές τις σημαντικές πληροφορίες που είχαν με αυτές άλλων χωρών όπως της Γαλλίας, της Ολλανδίας και του Βελγίου , μέσω της Eurojust και της Europol, προχώρησαν κοινή έρευνα που οδήγησε στις συλλήψεις.Τι βρέθηκε στις έρευνες των αρχών

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, σε οικίες, επιχειρήσεις – εταιρείες και οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:




9 κιλά και 576,5 γραμμάρια κάνναβης (SKUNK, ακατέργαστη, κατεργασμένη, φύλλα),

1.450 δενδρύλλια κάνναβης,

1 κιλό και 351,1 γραμμάρια κοκαΐνης,

6 ζυγαριές, τρίφτης, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων,

ρολόι μεγάλης χρηματικής αξίας,

4 πιστόλια, 463 φυσίγγια, δίκανη καραμπίνα, σιγαστήρας πιστολιού, κάνη όπλου, 6 γεμιστήρες,

16 μαχαίρια, 2 γκλοπ, σιδερογροθιά, μεταλλικό ρόπαλο,

4 φωτοβολίδες, 13 κροτίδες,

49 συσκευές τηλεφωνίας,

5 λάπτοπ, 3 τάμπλετ,

πλαστό δελτίο ταυτότητας, καταγραφικό με σκληρό δίσκο, μετρητής χρημάτων,

περισσότερα από 30 Ι.Χ.Ε. και 7 δίκυκλες μοτοσικλέτες,

475.300 ευρώ, 160 δολάρια Αυστραλίας, 2 senti Γκάνας, 140 σλοτ Πολωνίας, 160 Dirhma Η.Α.Ε., 7.400 ΛΕΚ Αλαβνίας, χρυσή λίρα.


iefimerida.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου