Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Στο ναδίρ η ερωτική διάθεση τα Χριστούγεννα

 





ΛΟΝΔΙΝΟ. Η διάθεση για σεξ μειώνεται δραματικά ενόψει Χριστουγέννων, αλλά αυξάνεται εκ νέου τις μέρες πριν και μετά την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Στάνφορντ. Φαίνεται πως τα ψώνια της τελευταίας στιγμής και το συνεπαγόμενο άγχος, η υπερκατανάλωση φαγητού και κρέατος περιορίζουν τις σεξουαλικές ορμές, οι οποίες αναβιώνουν στη συνέχεια. 

Οι επιστήμονες ανέλυσαν τις διαφορές μεταξύ του ρυθμού γεννήσεων σε διάφορες χρονικές στιγμές, χωρίς όμως να μπορούν να καταλήξουν στο συμπέρασμα αν οι αποκλίσεις οφείλονται σε διακυμάνσεις γονιμότητας ή σεξουαλικής δραστηριότητας. Για να ερευνήσουν ενδελεχώς το φαινόμενο, οι ερευνητές του Στάνφορντ κάλεσαν μισό εκατομμύριο γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γαλλία, στη Βραζιλία και στις ΗΠΑ να καταγράψουν τη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών τους την περίοδο των Χριστουγέννων.

Πρόκειται για μία από τις μαζικότερες έρευνες που έγιναν ποτέ σε αληθινό χρόνο με εθελοντική συμμετοχή γυναικών, εξήγησε η Λόρα Σιούμιλ, επικεφαλής της μελέτης. Από τις παρατηρήσεις προέκυψε ότι οι διακοπές, συμπεριλαμβανομένων των αργιών και της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, σχετίζονται με κορύφωση της σεξουαλικής δραστηριότητας. Το ίδιο ισχύει και για τα Σαββατοκύριακα σε σχέση με τις καθημερινές, αναφέρει στο σχετικό ρεπορτάζ της η εφημερίδα Guardian. «Υπάρχει μεγάλη διαφορά, οι άνθρωποι κάνουν πολύ περισσότερο σεξ τα Σαββατοκύριακα», σχολίασε η Μικαέλα Μαρτίνες του Πανεπιστημίου Κολούμπια στη Νέα Υόρκη. 

Με βάση τα στοιχεία, οι τρεις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα αποτελούν απαγορευμένη ζώνη για τις περισσότερες γυναίκες, καθώς οι νεότερες περνούν τις γιορτές μάλλον με τους γονείς παρά με τους συντρόφους τους. Από την άλλη, μαμάδες και εργαζόμενες γυναίκες είναι φορτωμένες την ίδια περίοδο με μια σειρά από αποστολές, από την οργάνωση της αγοράς και το τύλιγμα των δώρων μέχρι την αποστολή χριστουγεννιάτικων καρτών και το μαγείρεμα. «Δεν είναι ακριβώς η κατάλληλη συνταγή για να νιώσει κανείς σέξι», σημειώνει η δρ Κέιτ Μπόγερ από το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ. 


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου