Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Και όμως είναι υπουργός παιδείας! Γαβρόγλου υπέρ καταληψιών μαθητών: Υπερβολικοί οι δικαστές



Αποδεικνύεται ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήρθαν για να διαλύσουν και όχι για να βελτιώσουν τους τομείς εποπτείας τους.

Και άλλος υπουργός της κυβέρνησης όπως ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, στράφηκε κατά των δικαστών, που τιμώρησαν τρεις μαθητές που μετείχαν σε καταλήψεις στο Ρέθυμνο πέρυσι αλλά και του διευθυντή του σχολείου τους που τους παρέπεμψε κακός όπως ισχυρίζεται στην Δικαιοσύνη.

Ο Κώστας Γαβρόγλου χαρακτηρίζει απαράδεκτη την κίνηση του διευθυντή και υπερβολική την απόφαση του δικαστηρίου, που καταδίκασε τους μαθητές σε κοινωνική εργασία, προσθέτοντας ότι στιγματίζει 14χρονα παιδιά. 

Ακόμα, ο υπουργός Παιδείας προτίθεται να ζητήσει από τον υπουργό Δικαιοσύνης την επανεξέταση των σχετικών άρθρων του ποινικού κώδικα, ώστε να αποτραπούν ανάλογες καταδίκες.

Δηλαδή ο κ. Γαβρόγλου θέλει να γίνει ανεξέλεγκτη η δράση των μαθητών που θέλουν να κλείνουν τα σχολεία όποτε θέλουν και χωρίς συνέπειες. Με λίγα λόγια να μοιάσουν στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα που έχει προϊστορία στο κομμάτι των καταλήψεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας:

«Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με αφορμή την καταδικαστική απόφαση σε κοινωνική εργασία τριών μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου που πήραν μέρος στις καταλήψεις του περασμένου Σεπτεμβρίου, θεωρεί απαράδεκτη την αντιμετώπιση των μαθητών από την πλευρά του διευθυντή του σχολείου που προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση χωρίς να έχουν διαπιστωθεί φθορές εντός του σχολείου. 

Υπερβολική κρίνεται και η απόφαση των δικαστικών αρχών που εξάντλησαν την αυστηρότητά τους στιγματίζοντας 14χρονα παιδιά εφ’ όρου ζωής, επειδή συμμετείχαν σε μια κατάληψη.

Ο υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, προτίθεται να ζητήσει από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρο Κοντονή, να επανεξετάσει τα σχετικά άρθρα του ποινικού κώδικα που αναφέρονται σε παρόμοιες περιπτώσεις, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογες καταδίκες.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων νομοθέτησε πέρσι την κατάργηση του "μαθητικού ιδιώνυμου" που είχε θεσπιστεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από τον Δεκέμβριο του 1999 και είχε αποκτήσει ισχύ νόμου με τον νόμο 2811 του 2000. Με τη διάταξη αυτή είχε καταργηθεί η προβλεπόμενη ποινή φυλάκισης των μαθητών που συμμετείχαν σε καταλήψεις.

Τέτοια θέματα πρέπει να επιλύονται με ευθύνη των διευθυντών σχολείων, των συλλόγων διδασκόντων και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, εντός της σχολικής μονάδας και όχι με προσφυγή στις δικαστικές αρχές».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου