Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Ντόρα Μπακογιάννη : Θέλουμε να διανείμουμε μέρισμα ευημερίας και όχι επιδοματική πολιτική



Η βουλευτής της ΝΔ και υπεύθυνη του τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης Ντόρα Μπακογιάννη συμμετείχε σήμερα στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Λιανεμπορίου και Βιομηχανίας, ECR HELLAS, και μίλησε για τις αναπτυξιακές προτεραιότητες της ΝΔ.

«Σήμερα, η οικονομία βρίσκεται κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού. Κάθε «υπερήφανη διαπραγμάτευση» της κυβέρνησης έχει υψηλό λογαριασμό. Το 2015, μας κόστισε ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο και μέτρα 8 δισ. Τη δεύτερη φορά, ήρθε το υπερταμείο που δέσμευσε την ελληνική περιουσία για 99 χρόνια, ο «κόφτης» συν αυξημένοι φόροι και εισφορές. Αναρωτιόμαστε πόσο θα κοστίσει η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση. Ο δε κ. Χουλιαράκης δήλωσε ότι, αν δεν κλείσει προσεχώς η συμφωνία, τότε η χώρα θα χρειαστεί και 4ο Μνημόνιο. Μόνο που ένα 4ο Μνημόνιο ίσως σημάνει την έξοδο από την ευρωζώνη. Και τότε οι συνέπειες θα είναι ολέθριες» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Παρουσιάζοντας τις θέσεις της ΝΔ σημείωσε ότι "η πολιτική μας βασίζεται σε τρεις άξονες: Πρώτον, λιγότεροι φόροι, λιγότερες δαπάνες, σταθερό φορολογικό σύστημα. Δεύτερον, κίνητρα για ανάπτυξη και υγιή επιχειρηματικότητα. Τρίτον, ευέλικτη δημόσια διοίκηση και διαρθρωτικές αλλαγές για τη διαμόρφωση του νέου παραγωγικού μοντέλου» και πρόσθεσε ότι «το επεξεργασμένο σχέδιό μας για τη μείωση των εταιρικών φορολογικών συντελεστών (συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της φορολόγησης των μερισμάτων, η οποία θα βοηθήσει κυρίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις), συνοδεύεται από θεσμικές μεταρρυθμίσεις. Θέλουμε να αποκτήσει η οικονομία το χαμένο δυναμισμό της. Θέλουμε επενδύσεις που θα φέρουν δουλειές".

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της η Ντόρα Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι στόχος είναι "να μπει τέλος στην επιδοματική πολιτική. Θέλουμε να διανείμουμε μέρισμα ευημερίας στους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Θέλουμε τα κονδύλια να στηρίξουν την επιχειρηματικότητα και τους εργαζομένους".

"Για να το πούμε απλά, η οικονομία δεν χρειάζεται την επιδότηση άλλων εστιατορίων ή κομμωτηρίων. Ούτε χρειαζόμαστε νέες πλατείες. Είναι καιρός να πάψουμε να αντιμετωπίζουμε τους πόρους των Διαρθρωτικών Ταμείων ως μέσο βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης μιας αναποτελεσματικής πολιτικής. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε το πλέον σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης από τις κοντόφθαλμες πολιτικές σκοπιμότητες" είπε η βουλευτής της ΝΔ.Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Παντελιάδη, τον κ. Τσεντεμεΐδη, τον κ. Φανδρίδη και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την ευγενική πρόσκληση να απευθυνθώ στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του ECR HELLAS. Η ιδέα της συνεργασίας μεταξύ λιανεμπορίου και βιομηχανίας είναι επωφελής και για τις επιχειρήσεις και για τους καταναλωτές. Κοινός στόχος σας – με τον οποίον συμφωνούμε απολύτως – είναι η προσφορά καλύτερων υπηρεσιών με χαμηλότερο κόστος.

Σήμερα, η οικονομία βρίσκεται κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού. Κάθε «υπερήφανη διαπραγμάτευση» της κυβέρνησης έχει υψηλό λογαριασμό. Το 2015, μας κόστισε ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο και μέτρα 8 δισ. Τη δεύτερη φορά, ήρθε το υπερταμείο που δέσμευσε την ελληνική περιουσία για 99 χρόνια, ο «κόφτης» συν αυξημένοι φόροι και εισφορές. Αναρωτιόμαστε πόσο θα κοστίσει η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση. Ο δε κ. Χουλιαράκης δήλωσε ότι, αν δεν κλείσει προσεχώς η συμφωνία, τότε η χώρα θα χρειαστεί και 4ο Μνημόνιο. Μόνο που ένα 4ο Μνημόνιο ίσως σημάνει την έξοδο από την ευρωζώνη. Και τότε οι συνέπειες θα είναι ολέθριες.

Γιατί, λοιπόν, η κυβέρνηση ακολουθεί αντιαναπτυξιακή πολιτική; Διότι η υπερφορολόγηση είναι προϊόν της ιδεολογίας του ΣΥΡΙΖΑ που αντιμετωπίζει την επιχειρηματικότητα με καχυποψία και συγκαλυμμένη εχθρότητα. Θεωρεί το κράτος ως το μοναδικό εργαλείο ανάπτυξης. Και ποια τα αποτελέσματα; Συντηρείται ένα πολυδάπανο οικονομικό μοντέλο και δημιουργούνται πρόσοδοι προς διανομή σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Η οικονομία παραμένει καθηλωμένη, χτίζονται πελατειακά δίκτυα και αυξάνεται η διαφθορά. Σε αυτό το περιβάλλον, η κυβέρνηση αφαιμάζει κάθε διαθέσιμο πόρο της οικονομίας, προκειμένου να προστατεύσει το σπάταλο κράτος.

Σε αυτό το αρνητικό κλίμα, δύο είναι τα βασικά ερωτήματα που μας απασχολούν:

Τι ανάπτυξη θέλουμε;

Πώς θα την εξασφαλίσουμε;

Το πρώτο ερώτημα το έχουμε προσεγγίσει ως χώρα. Ο τουρισμός, η ναυτιλία, τα τρόφιμα, οι μεταφορές και η εφοδιαστική αλυσίδα, το εμπόριο και η βιομηχανία είναι τομείς στους οποίους η ελληνική παραγωγή μπορεί να είναι ανταγωνιστική. Στο μεταξύ, η ανάπτυξη έχει καταντήσει ανέκδοτο. Όπως ανέκδοτο έχουν καταντήσει και οι πλαστές προσδοκίες που γρήγορα δημιουργεί και γρήγορα γκρεμίζει ο λαϊκισμός.

Πώς εξασφαλίζεται η ανάπτυξη;Έχουμε κουραστεί να επαναλαμβάνουμε την απάντηση: με επενδύσεις. Επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η χώρα έχει κατρακυλήσει στην 131η θέση στην προσέλκυση επενδύσεων.

Πρώτη προτεραιότητα για την αυριανή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι η αποτελεσματική λειτουργία του κράτους, προκειμένου ν’ ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στην οικονομία. Η σημερινή κυβέρνηση, παγιδευμένη στις εμμονές της, αποδεικνύει διαρκώς ότι δεν μπορεί να κάνει όσα απαιτούνται. Έτσι, δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος: Οι επιχειρήσεις δεν εμπιστεύονται το κράτος. Το κράτος κυνηγάει τους επιχειρηματίες και η κοινωνία αντιμετωπίζει τους τελευταίους με επιφύλαξη.

Για την αυριανή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είναι επιτακτική η ανάγκη ανασχεδιασμού της οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής. Κι εδώ εντοπίζεται η δομική μας διαφορά με την κυβέρνηση. Εμείς ξέρουμε καλά ότι η ανάπτυξη θα έρθει από την ιδιωτική οικονομία, από τους δημιουργικούς Έλληνες.

Γι’ αυτό η πολιτική μας βασίζεται σε τρεις άξονες:

Πρώτον, λιγότεροι φόροι, λιγότερες δαπάνες, σταθερό φορολογικό σύστημα.

Δεύτερον, κίνητρα για ανάπτυξη και υγιή επιχειρηματικότητα.

Τρίτον, ευέλικτη δημόσια διοίκηση και διαρθρωτικές αλλαγές για τη διαμόρφωση του νέου παραγωγικού μοντέλου.

Φίλες και φίλοι,το επεξεργασμένο σχέδιό μας για τη μείωση των εταιρικών φορολογικών συντελεστών (συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της φορολόγησης των μερισμάτων, η οποία θα βοηθήσει κυρίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις), συνοδεύεται από θεσμικές μεταρρυθμίσεις. Θέλουμε να αποκτήσει η οικονομία το χαμένο δυναμισμό της. Θέλουμε επενδύσεις που θα φέρουν δουλειές.

Θα αναρωτηθείτε:

Υπάρχει περιθώριο για περιορισμό των δημοσίων δαπανών σε μία οικονομία που βρίσκεται επί μακρόν σε πρόγραμμα προσαρμογής;

Ναι, υπάρχει, πάντοτε με την υπόμνηση ότι ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός πρέπει να αποτελέσει οριστικό παρελθόν. Για μας, κάθε μείωση φόρου πρέπει να είναι κοστολογημένη. Έτσι, δεν μιλάμε για οριζόντιες περικοπές δαπανών αλλά για στοχευμένες. Πρώτες στον κατάλογο είναι εκείνες που λειτουργούν αντιαναπτυξιακά στερώντας πόρους και κίνητρα από την οικονομία, καθώς και όσες δεν θίγουν την παροχή κοινωνικής προστασίας στους ασθενέστερους πολίτες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει παρουσιάσει αναλυτικά τη Συμφωνία Αλήθειας, που προβλέπει την ταυτόχρονη μείωση φόρων και δαπανών, μαζί με χαμηλότερα πλεονάσματα σε λογικά ποσοστά. Που προβλέπει συνέχιση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και στήριξη των συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.Μόνον έτσι θα πετύχουμε ένα «αναπτυξιακό σοκ» που θα κινητοποιήσει τις παραγωγικές δυνάμεις και θα στείλει θετικό μήνυμα στους πιθανούς επενδυτές. Και ανάπτυξη δεν θα έχουμε, όσο η κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει την «ιδιοκτησία» των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων. Άλλωστε, το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο που έπρεπε να παρουσιαστεί το Μάρτιο του 2016, ακόμη αναμένεται.

Η υφιστάμενη οικονομική δραστηριότητα εγκλωβίζεται σε κλάδους με χαμηλή προστιθέμενη αξία. Παρά τα 16.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής, δεν έχουμε μαρίνες. Παράγουμε ποιοτικά αγροτικά και διατροφικά προϊόντα που δεν εξάγουμε. Έχουμε επιστήμονες που διαπρέπουν στο εξωτερικό και δεν μπορούμε να τους κρατήσουμε. Έχουμε πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα και φυσικό περιβάλλον που δεν αξιοποιούμε. Αυτά τα παράδοξα πρέπει να σταματήσουν. Στη Νέα Δημοκρατία, είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα έναντι της σημερινής πολιτικής επιδομάτων. Η λογική μας είναι σαφής: θέλουμε τη φιλελευθεροποίηση του οικονομικού και νομικού πλαισίου με άμεση κατάργηση όλων των διατάξεων που εμποδίζουν την επιχειρηματικότητα και τον υγιή ανταγωνισμό.

Σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, θέλουμε να μειώσουμε επιπλέον το φορολογικό συντελεστή για επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 50 ατόμων που αυξάνουν την απασχόληση κατά τουλάχιστον 10%. Αυτό θα αποτελέσει κίνητρο για τις επιχειρήσεις να μεγαλώσουν, αυξάνοντας το ανθρώπινο δυναμικό τους κι επεκτείνοντας τις δραστηριότητες τους.Σχεδιάζουμε αυτή τη στιγμή μια εναλλακτική πρόταση για τις ασφαλιστικές εισφορές. Δεν μπορεί να συμπιέζονται μισθοί και αμοιβές, και να εκτοξεύονται οι εισφορές. Είχαμε και το αλαλούμ με τα μπλοκάκια και τις διπλές εισφορές που καλούνται να πληρώσουν χιλιάδες επαγγελματίες. Και ο αρμόδιος υπουργός κ. Πετρόπουλος δηλώνει ότι στο δρόμο οι πολίτες του λένε πόσο χαρούμενοι είναι με αυτό το νέο παράλογο σύστημα.

Η άρνηση της πραγματικότητας δεν οδηγεί πουθενά. Στη Νέα Δημοκρατία λέμε ευθέως ότι η επιχειρηματικότητα χρειάζεται στήριξη. Χρειάζεται τολμηρή υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων. Να αποκτήσουμε, επιτέλους, σύγχρονη δημόσια διοίκηση. Ένα ισχυρό, επιτελικό και ψηφιοποιημένο κράτος που δεν θα στέκεται εμπόδιο σε κανέναν.

Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, έχουμε το τέταρτο πιο αργό δικαστικό σύστημα στον κόσμο. Μας ξεπερνάει ακόμα και το Αφγανιστάν. Ο χρόνος που απαιτείται στην Ελλάδα για την πρωτοβάθμια εκτέλεση δικαστικής απόφασης είναι 1.580 ημέρες. Εσείς οι άνθρωποι του εμπορίου το ζείτε καθημερινά, όταν περιμένετε μήνες ολόκληρους για την έκδοση διοικητικών πράξεων, με αποκορύφωμα τις καθυστερήσεις στις πολεοδομίες.

Στη Νέα Δημοκρατία, προσανατολιζόμαστε να θεσπίσουμε ειδικά δικαστικά τμήματα για υποθέσεις οικονομίας και επενδύσεων, με εξειδικευμένους δικαστές. Ταυτόχρονα, είναι στις προθέσεις μας η επέκταση του ωραρίου των ακροατηρίων μέχρι και τις 5 το απόγευμα. Μόνον έτσι θα στηρίξουμε τις επιχειρήσεις και θα στείλουμε θετικό μήνυμα στους επενδυτές.Ακόμη, δεν θα βαρεθούμε να το επαναλαμβάνουμε: η οικονομία έχει ανάγκη από ρευστότητα. Πώς θα το πετύχουμε; Με τη σταδιακή αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου και τη γενναία αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων. Η Νέα Δημοκρατία έχει επανειλημμένα ζητήσει να εφαρμοστεί ο νόμος 4307 που θα δώσει ανάσα. Γι’ αυτό και παρουσιάσαμε ένα  ολοκληρωμένο σχέδιο. Για τα δάνεια επιχειρήσεων, θέλουμε εξωδικαστική επίλυση για εταιρίες με τζίρο μέχρι 2.500.000. Παράλληλα, θεσμοθετούμε ταχεία δικαστική επίλυση για τις μεγάλες επιχειρήσεις που χρωστούν και αναμορφώνουμε την πτωχευτική διαδικασία. Η διαφορά με τη σημερινή κυβέρνηση είναι ξεκάθαρη. Εμείς θέλουμε τις αναδιαρθρώσεις να λειτουργούν υπέρ της επιχείρησης και των εργαζομένων, όχι μόνον υπέρ των μετόχων που συχνά ευθύνονται για κακοδιαχείριση. Η πτωχευτική διαδικασία θα αντιμετωπίζει αυστηρά τους κακοπληρωτές και θα διευκολύνει όλους όσοι έπεσαν, να ξανασηκωθούν γρήγορα.

Επιπλέον, είμαστε αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε όλα τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Ας πάρουμε λ.χ. το ΕΠΑΝΕΚ. Η κυβέρνηση αδιαφορεί, με αποτέλεσμα να μένουν αναξιοποίητοι πόροι για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, ένα χρόνο μετά την προκήρυξη των δράσεων. Η απορρόφηση είναι μηδενική και οι επιχειρήσεις χάνουν ακόμη μια ευκαιρία ανάπτυξης.Τα ίδια κάνουν και στο ΕΣΠΑ. Μιλάνε για δήθεν υπερκάλυψη του στόχου απορρόφησης, όταν έχουν απορροφήσει μόλις το 30% από τον αρχικό σχεδιασμό. Στη Νέα Δημοκρατία παρουσιάσαμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων προς όφελος της πραγματικής οικονομίας. Το τρίπτυχό μας περιλαμβάνει:

Σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο, ενισχυμένους μηχανισμούς εφαρμογής πολιτικών και μόχλευση επιπλέον πόρων που είναι απαραίτητοι για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Θέλουμε να μπει τέλος στην επιδοματική πολιτική. Θέλουμε να διανείμουμε μέρισμα ευημερίας στους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Θέλουμε τα κονδύλια να στηρίξουν την επιχειρηματικότητα και τους εργαζομένους. Για να το πούμε απλά, η οικονομία δεν χρειάζεται την επιδότηση άλλων εστιατορίων ή κομμωτηρίων. Ούτε χρειαζόμαστε νέες πλατείες. Είναι καιρός να πάψουμε να αντιμετωπίζουμε τους πόρους των Διαρθρωτικών Ταμείων ως μέσο βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης μιας αναποτελεσματικής πολιτικής. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε το πλέον σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης από τις κοντόφθαλμες πολιτικές σκοπιμότητες.

Έρχομαι στα δικά σας. Η συμβολή των κλάδων που εκπροσωπείτε στην οικονομία είναι εξαιρετικά σημαντική. Αποτιμάται στο 7% του ΑΕΠ, ενώ παράλληλα προσφέρετε 300.000 άμεσες και 200.000 έμμεσες θέσεις εργασίας. Τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν το ρόλο που διαδραματίζουν οι επιχειρήσεις σας στην ελληνική αγορά.

Όμως η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε στις μείον 67,8 μονάδες τον Ιανουάριο. Ο τζίρος στο λιανεμπόριο καταρρέει και οι τράπεζες έχουν κλείσει την κάνουλα της χρηματοδότησης. Το λειτουργικό κόστος του εμπόρου εκτοξεύθηκε στο 20% του τζίρου, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος κινείται στο 10%. Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, η Ελλάδα είναι τελευταία στην Ευρώπη στη στήριξη της επιχειρηματικότητας. Το ΓΕΜΗ επιβεβαιώνει τα στοιχεία, καθώς πέρσι ιδρύθηκαν περίπου 28.000 επιχειρήσεις και έκλεισαν 35.000. Το σκηνικό θυμίζει το «θάνατο του εμποράκου».

Και οι συγχωνεύσεις που γίνονται στο χώρο των μεγάλων επιχειρήσεων, συνήθως είναι απότοκο της αποεπένδυσης και της ανάγκης για επιβίωση. Είναι λίγες οι περιπτώσεις συγχώνευσης που στηρίζονται σε συνειδητή απόφαση συνένωσης δυνάμεων. Και όλα αυτά πλήττουν τη βιομηχανία, καθώς λιανεμπόριο και παραγωγή είναι άρρηκτα συνδεδεμένα.Πρακτικά, θέλουμε να μειώσουμε τα κόστη των επιχειρήσεών σας για να καταστούν πιο ανταγωνιστικές. Η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και το αέριο θα κατεβάσει το ενεργειακό κόστος. Ακόμα, ανέκαθεν στηρίζαμε την προώθηση των συμβάσεων παροχής διακοπτόμενου ηλεκτρικού φορτίου.

Σχεδιάζουμε ριζική αναθεώρηση του πλαισίου παροχής επενδυτικών κινήτρων στην κατεύθυνση προτεραιοτήτων που να αντανακλούν το σύγχρονο παραγωγικό προφίλ της χώρας. Σας θυμίζω ότι στον αναπτυξιακό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, μόλις 821 επιχειρήσεις κατέθεσαν αίτηση μέσα σε 8 μήνες. Επίσης, μελετούμε την άμεση άρση αντικινήτρων και εμποδίων σε όλο το φάσμα της παραγωγικής διαδικασίας.

Επιπλέον, στη Νέα Δημοκρατία προσανατολιζόμαστε στη δημιουργία επενδυτικού ταμείου με εστίαση σε επενδύσεις κλίμακας και την οργανωμένη παραγωγή. Προς αυτή την κατεύθυνση, το πρόγραμμα Γιούνκερ, το οποίο η κυβέρνηση έχει παραμερίσει εντελώς, μπορεί να αποτελέσει μια καλή αρχή. Για παράδειγμα, μέσα από αυτό το πρόγραμμα θα μπορούσαν να συνεργαστούν επιχειρήσεις του ECR για τη δημιουργία κέντρου logistics στην Ελλάδα. Τέτοιες κινήσεις συμπιέζουν το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων και έχουν θετικό αντίκτυπο στους καταναλωτές.

Επιπροσθέτως, καταρτίζουμε λεπτομερή σχέδια ανάπτυξης ανά πεδίο και ανά διοικητική περιφέρεια, με έμφαση στην καινοτομία, την εξωστρέφεια και τις δεξιότητες των εργαζομένων. Ακόμη, σχεδιάζουμε οργανωμένη υποστήριξη της παρουσίας επιχειρήσεων σε διεθνείς αναδυόμενες αγορές, στις οποίες υπάρχει ήδη αξιόλογη ελληνική παρουσία. Είναι ο μόνος τρόπος για ταχεία αποκατάσταση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων και επιχειρήσεων.

Για τη Νέα Δημοκρατία, το εμπόριο και η βιομηχανία θα βρίσκονται στην αιχμή του σχεδίου ανάπτυξης. Οραματιζόμαστε μια Ελλάδα με περισσότερες επιχειρήσεις που να παράγουν κέρδη. Κέρδη που να επανεπενδύονται ώστε να μετατρέπονται σε περισσότερες δουλειές, άρα σε περισσότερα δημόσια έσοδα. Μόνον έτσι η Ελλάδα θα μεταβεί από το σημερινό μοντέλο διανομής φτώχειας στο αυριανό μοντέλο παραγωγής πλούτου.

Στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουμε στην παραγωγική Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι η ελεύθερη ανταγωνιστική οικονομία θα αναδείξει τα πιο υγιή και δημιουργικά γνωρίσματα των Ελλήνων.Ο δρόμος είναι δύσκολος. Αλλά στη Νέα Δημοκρατία είμαστε υπέρ των δύσκολων και χρήσιμων επιλογών.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου