Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Καταψήφισε το άρθρο του νομοσχεδίου για το άσυλο ο Δημήτρης Καμμένος



Πρωταγωνιστής «διαρροής» από την κοινοβουλευτική δικομματική πλειοψηφία, κατά τη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία επί διατάξεων νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, αναδείχθηκε ο και πρόσφατα εκλεγείς σε θέση αντιπροέδρου της Βουλής Δημ. Καμμένος.

Ο γνωστός για εξαιρετικά αρνητικές αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βουλευτής των ΑΝΕΛ, καταψήφισε το άρθρο του νομοσχεδίου αναφορικά με το πανεπιστημιακό άσυλο. Πρόκειται για το άρθρο 3, που υπό τον τίτλο «Ακαδημαϊκές Ελευθερίες», προβλέπει: «Επέμβαση δημόσιας δύναμης σε χώρους ΑΕΙ επιτρέπεται αυτεπαγγέλτως σε περιπτώσεις κακουργημάτων κατά της ζωής και ύστερα από απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση. Οι ανωτέρω περιορισμοί δεν ισχύουν για επεμβάσεις του Πυροσβεστικού Σώματος και επεμβάσεις σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων».

Αξιοσημείωτο είναι ότι έως τη στιγμή που ακούστηκε το όνομά του προκειμένου να ψηφίσει, ο εν λόγω συγκυβερνών βουλευτής βρισκόταν στα υπουργικά έδρανα, συζητώντας διαρκώς με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο.

Για το συγκεκριμένο θέμα, ως γνωστόν, κατεγράφησαν διαδοχικές εντάσεις κατά την διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου, με την αξιωματική αντιπολίτευση να επικρίνει σφοδρότατα την επίμαχη ρύθμιση, και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με υπουργούς, να εγείρουν ιδεολογικά ζητήματα προκειμένου να υπερασπιστούν με θέρμη τη ρύθμιση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυρ. Μητσοτάκης στην ομιλία του υπογράμμισε σχετικά: «Σε ό,τι αφορά το ακαδημαϊκό άσυλο, έχουμε άλλο ένα τεράστιο πισωγύρισμα. Με το νομοσχέδιό σας προβλέπετε την αυτεπάγγελτη επέμβαση των Αρχών μόνο για κακουργήματα και εγκλήματα κατά της ζωής. Ποιος θα το κρίνει αυτό και τι σημαίνει πρακτικά; Σημαίνει, για να το πούμε πολύ απλά ότι όταν διαπράττεται ένα αδίκημα, θα πρέπει να συνέλθει το Πρυτανικό Συμβούλιο, να αποφασίσει για τον νομικό χαρακτήρα του αδικήματος και μετά να κληθούν οι Αρχές. Στο μεταξύ, οι παραβάτες είτε θα συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση, είτε θα έχουν εξαφανιστεί, αξιοποιώντας φυσικά τον χρόνο που τους δίνεται γι’ αυτό.

Αναρωτιέμαι ποιος ωφελείται απ’ αυτό και ποιους θέλετε, τελικά, να προστατεύσετε. Νομίζω ότι είναι αυτονόητο. Ούτε τους φοιτητές ούτε τους καθηγητές ούτε την ακαδημαϊκή ελευθερία, η οποία προφανώς και δεν αμφισβητείται! Προστατεύετε τα εγκληματικά στοιχεία που έχουν ως ορμητήριό τους τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα!

Αντί να συζητάμε σήμερα για το πώς πραγματικά θα κάνουμε καλύτερα τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, συζητάμε για το αν η Αστυνομία θα χρειάζεται ειδική άδεια για να επέμβει όταν διαπράττονται κοινά εγκλήματα στους πανεπιστημιακούς χώρους. Νομίζω ότι ξέρετε πολύ καλά και πού μας πηγαίνετε και τι θέλετε να κάνετε. Όμως, με ποιο δικαίωμα πάτε να μετατρέψετε τους ακαδημαϊκούς χώρους σε άβατα ανομίας»;


Πηγή : kathimerini.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου