Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Πάγκαλος: Θα ψηφίσω Σαμαρά γιατί είναι ο λιγότερο απατεώνας από όλους


«Ποτέ δεν πρέπει να βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένα ατύχημα, ένα δυστύχημα για τη χώρα. Είναι απειλή καταστροφής», δήλωσε - «Θα ψηφίσω τη ΝΔ στις εκλογές, γιατί είναι ανάγκη για την πατρίδα», τόνισε - «Ο Βενιζέλος έχει μια καθεστωτική νοοτροπία και δεν θέλει να ακούσει τίποτα», είπε για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - Πώς σχολίασε τις εξελίξεις με τον Παπανδρέου

Ξανά Σαμαρά θα ψηφίσει τις επικείμενες εκλογές ο Θεόδωρος Πάγκαλος, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε εκπομπή του Βήμα FM. Ο κ. Πάγκαλος δεν θα ρίξει την ψήφο του στο ΠΑΣΟΚ, το κόμμα στο οποίο ανήκε όλα αυτά τα χρόνια διατελώντας και υπουργός στις κυβερνήσεις του, αλλά θα ψηφίσει Νέα Δημοκρατία και ο λόγος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος είχε ψηφίσει Νέα Δημοκρατία και στις ευρωεκλογές και όπως είχε εξηγήσει αναγκάστηκε να το πράξει για να μην έρθει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο αναλυτικά, όσον αφορά στις εκλογές και τη δική του επιλογή, ο κ. Πάγκαλος είπε χαρακτηριστικά πως η μόνη λύση για τους πολίτες είναι να ψηφίσουν ΝΔ «ή άλλα κόμματα που είναι πρόθυμα να συμβάλλουν στην ευρωπαϊκή διαχείριση της κρίσης. Αυτό είναι η εξήγηση της νοσηρότητας στην προεκλογική εκστρατεία: ότι κοιτάνε πρώτα τον εαυτό τους, μετά λίγο το κόμμα και αδιαφορούν τελείως για την παράταξη και δεν δίνουν μία δεκάρα για το λαό. Μία δεκάρα! Όλοι αυτοί είναι απατεώνες και ο λιγότερο απατεώνας και ο πιο σοβαρός απ’ όλους είναι ο Σαμαράς. Εγώ θα ψηφίσω Σαμαρά. Το Ποτάμι το παρατηρώ με πολύ προσοχή από την ίδρυσή του, αλλά δεν μπορώ να ψηφίσω κάτι που δεν ξέρω τι είναι. Έχει κάθε μορφής απόψεις, ιδεολογίες και εμπειρίες. […] Ποτέ δεν πρέπει να βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένα ατύχημα, ένα δυστύχημα για τη χώρα. Είναι απειλή καταστροφής».

Σχετικά με το ΠΑΣΟΚ και το μέλλον του, ο ίδιος σχολίασε πως «εν απελπισία βρισκόμενος, πήγα και είδα και τον Βενιζέλο και τον Παπανδρέου. Οι συζητήσεις ήταν εντελώς άκαρπες, δεν υπήρχε κανένα νόημα. Ο μεν Παπανδρέου έλεγε περίπου όσα έχει πει και στον Τύπο και επέμενε, αλλά δέχθηκε μια συνάντηση των τριών μας. Είχα βγάλει ένα συμπέρασμα ότι το πρόβλημα ήταν η διαχείριση της προεκλογικής εκστρατείας και το τι θα ακολουθούσε μετά. Τους είπα ότι, μεταξύ άλλων, αν και έχω αποχωρήσει από την πολιτική και δεν σκοπεύω να επανέλθω και δεν θέλω να διεκδικήσω καν βουλευτική έδρα και θα γύριζα σπίτι μου την επομένη των εκλογών, θα μπορούσα να είμαι και εγώ (σ.σ.: ως μεταβατικός πρόεδρος). Ο κ. Παπανδρέου δέχθηκε την περί αυτού συζήτηση. Μου είπε, όμως, ότι δεν πρόκειται να τη δεχθεί ο κ. Βενιζέλος και έτσι τη δέχθηκε επί του ασφαλούς».

«Ο δε κ. Βενιζέλος έχει μια καθεστωτική νοοτροπία και δεν θέλει να ακούσει τίποτα. Είναι αρχηγός του κόμματος, έχει εκλεγεί για μια συγκεκριμένη περίοδο και λέει ότι δεν προβλέπεται συνέδριο πριν από την εξάντληση της περιόδου αυτής. Είχε ένα θέμα αν το ΠΑΣΟΚ ερχόταν τρίτο κόμμα, που ήταν ο στόχος του και απολύτως εφικτός, ποιος θα έπαιρνε την εντολή για να πείσει τα άλλα κόμματα και εγώ έκανα εκεί την πρόταση, να συνέλθει αμέσως η κοινοβουλευτική ομάδα και να εκλέξει στις 24-48 ώρες μετά τις εκλογές νέο πρόεδρο, να πάρει την εντολή, να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης και παράλληλα να αρχίσει η διαδικασία του συνεδρίου, το οποίο μετά από τρεις μήνες θα έβγαζε συνέδριο και θα βλέπαμε τι θα κάναμε. Απορρίφθηκε αυτό από τον κ. Βενιζέλο, διότι είχε την άποψη ότι αυτός είναι ο πρόεδρος και δεν πρέπει να γίνει συνέδριο», πρόσθεσε.

Ο κ. Πάγκαλος, ακόμη, δεν άφησε ασχολίαστη τη δήλωση Σαμαρά για τις εικόνες. Τι θα πει «δεν θα κατέβουν οι εικόνες»;, διερωτήθηκε, προσθέτοντας πως «υοθέτω ότι ο πρωθυπουργός εννοούσε ότι δεν θα εφαρμοστεί αυτή η πολιτική απόφαση και η κυβέρνηση δεν θα πει σε όλες τις υπηρεσίες “κατεβάστε τις εικόνες”. Αυτή η απόφαση έχει σχέση με την αναθεώρηση της συνταγματικής διάταξης για τη σχέση κράτους-Εκκλησίας. Προφανώς αυτό εξαρτάται από τη συνταγματική αναθεώρηση και έτσι δεν έχει καμία σχέση αυτή η δήλωση. Αν όμως εννοούσε ότι υπάρχει ατομικά ή συλλογικά το δικαίωμα, σε ένα σύλλογο ή οργανισμό, να κατεβάσει κάποιος τις εικόνες, τότε έχει το δικαίωμα και έκανε λάθος ο κ. Σαμαράς με αυτή τη δήλωση. Παρόλο που θα ψηφίσω τη Ν.Δ. στις εκλογές, γιατί είναι ανάγκη για την πατρίδα, όπως μπορώ να καταλάβω με το μικρό μου το μυαλό, αν ήταν να κληθώ σε ένα δημοψήφισμα να ψηφίσω για το χωρισμό κράτους-Εκκλησίας, θα ψήφιζα υπέρ του χωρισμού κράτους-Εκκλησίας».


Πηγή : protothema.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου