Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Την ώρα που οι Γάλλοι επικροτούν τον Τσίπρα γιατί κάνει την δουλειά τους στην κορυφή η Ελλάδα στους φόρους


Οι Έλληνες υποφέρουν και ανέχονται τα ψέματα και την ανικανότητα Τσίπρα και καλά έκανε και αφιέρωσε το βραβείο στους Έλληνες.

Καταστροφικά για την χώρα και την οικονομία της τα νέα στοιχεία του ΟΟΣΑ.

Διαβάζουμε τα μαύρα για την χώρα μας και τους Έλληνες στοιχεία στο skai.gr

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, οι φόροι στη χώρα μας το 2016 «σκαρφάλωσαν» 38,6% του ΑΕΠ. Μεγαλύτερη «πληγή» η φορολόγηση αγαθών και υπηρεσιών.

Τη μεγαλύτερη αύξηση στην αναλογία της φορολόγησης έναντι της συνολικής οικονομικής δραστηριότητας κατέγραψε πέρυσι η Ελλάδα ανάμεσα στα 35 κράτη-μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός, οι φόροι στη χώρα μας το 2016 «σκαρφάλωσαν» 38,6% του ΑΕΠ, σημειώνοντας αύξηση 2,2 μονάδων σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Ολλανδία, με άνοδο 1,5 μονάδων.

Πρόκειται για το δεύτερο συναπτό έτος διόγκωσης του φορολογικού βάρους στην Ελλάδα, καθώς ανάμεσα στο 2014 και το 2015 είχε διαπιστωθεί αύξηση της φορολογίας κατά 0,5 μονάδες.

Η Ελλάδα κατατάσσεται συνολικά στη 10η θέση όσον αφορά το ύψος της άμεσης και έμμεσης φορολογίας έναντι του ΑΕΠ, και πάνω από τέσσερις μονάδες πάνω από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Δανία με 45,9%, ακολουθούμενη από τη Γαλλία με 45,3%. Στον αντίποδα, τελευταίο είναι το Μεξικό, όπου η φορολόγηση ανέρχεται στο 17,2% του ΑΕΠ, ενώ προτελευταία κατατάσσεται η Χιλή με 20,4%.

Μείγμα που χτυπά αγαθά και υπηρεσίες

Ενδιαφέρον προκαλεί ακόμα το μείγμα φορολόγησης στην χώρα μας. Η μεγαλύτερη επιβάρυνση – ισοδύναμη με 15,8% του ΑΕΠ – πηγάζει από τη φορολόγηση αγαθών και υπηρεσιών, δηλαδή από φόρους ή κρατήσεις που συνδέονται με το εμπόριο και τις δαπάνες των νοικοκυριών.

Αυτό αυτομάτως δείχνει φορολογική έμφαση στην εγχώρια κατανάλωση, που είναι παραδοσιακά «μηχανή» της οικονομίας.

Οι εισφορές για κοινωνική ασφάλιση είναι μία ακόμα μεγάλη πηγή κρατήσεων υπέρ του Δημοσίου, καθώς αναλογούν στο 11% του ΑΕΠ. Αντίθετα οι φόροι σε εισοδήματα και έσοδα αποτελούν μικρότερη «πληγή», και ισοδυναμούν με το 9,1% του ΑΕΠ.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου