Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Οπαδική βία: 7 προφυλακίστηκαν, 24 ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους - Σήμερα απολογούνται και οι τελευταίοι

 



Απολογήθηκαν χθες οι 31 από τους 67 συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Ρέντη, όπου δολοφονήθηκε ο αστυνομικός των ΜΑΤ Γιώργος Λυγγερίδης. 

Επτά προφυλακίστηκαν και οι υπόλοιποι έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν ήταν: Εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, απαγόρευση παρακολούθησης αθλητικών εκδηλώσεων οποιασδήποτε ομάδας και απαγόρευση συμμετοχής σε δραστηριότητες αθλητικών συνδέσμων.

Χθες επίσης στη φυλακή οδηγήθηκε ένας ακόμη κατηγορούμενος για την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη και άλλων εγκληματικών ενεργειών.

Πρόκειται για έναν 33χρονο, γνωστό με το προσωνύμιο «ΟΜΛΕ», εκ των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του 31χρονου αστυνομικού τον περασμένο Δεκέμβριο στου Ρέντη. Πλέον όμως της ηθικής αυτουργίας ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος απολογήθηκε και για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται ακόμη πέντε άτομα από τους συνολικά 67 κατηγορούμενους.

Νωρίτερα, είχε προφυλακιστεί ένα ακόμη διευθυντικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος είναι μάνατζερ γνωστού τράπερ.

Μετά την απολογία του με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως του αποδίδονται.

Ο 31χρονος φέρεται να έπαθε κρίση πανικού μετά την απόφαση για την προφυλάκισή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε στην κατοχή του μια τηλεκάρτα και αυτοτραυματίστηκε ενώ ήταν στην ΓΑΔΑ. Ωστόσο, έγινε αντιληπτός από τους αστυνομικούς και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Ο αποκαλούμενος «Κοκός» ηλικίας 31 ετών που πήρε μετά την απολογία του το δρόμο για τις φυλακές παρίσταται -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- στους αγώνες της ομάδας του Ολυμπιακού, σε όλα τα αθλήματα και βρίσκονταν συνήθως στον αγωνιστικό χώρο φορώντας διαπίστευση.

Πρόκειται δε σύμφωνα με τη δικογραφία για ένα από τα ηγετικά στελέχη και εμφανίζεται να υποκινεί οπαδούς του Ολυμπιακού στην εκδήλωση επεισοδίων.

Σήμερα απολογούνται οι τελευταίοι 32 κατηγορούμενοι.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου