Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Ο Βορίδης τελειώνει τον φιλότουρκο δήμαρχο Ιάσμου - Θέμα χρόνου η καρατόμηση του

 


Τελειώνει το ζήτημα της καρατόμησης του φιλότουρκου Δημάρχου Ιάσμου Μουμίν Οντέρ ο οποίος προχώρησε το προηγούμενο χρονικό διάστημα σε ένα κρεσέντο παράνομων ενεργειών, εξαπολύοντας μετωπική επίθεση στα στελέχη και τους εργαζόμενους της Δημοτικής Αρχής με την αιτιολογία ότι είναι… Γκιουλενιστές.

Οι αθλιότητες  του Δημάρχου Ιάσμου προκάλεσαν την παρέμβαση του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη ο οποίος ανέθεσε στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης Ιωάννη Σάββα να διερευνήσει τυχόν έκνομες ενέργειες από την πλευρά του Μουμίν Οντέρ.

Σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες του protothema.gr, η αιτιολογημένη έκθεση που συνέταξε ο κ. Σάββας συνιστά «καταπέλτη» κατά του Δημάρχου καθώς διαπιστώνεται σωρεία παράνομων ενεργειών που αιτιολογούν στο ακέραιο την παύση από τα καθήκοντά του.

Συγκεκριμένα, ο Μουμίν Οντέρ καρατόμησε τους αντιδημάρχους του μεταφέροντας όλες τις αρμοδιότητες τους στο πρόσωπό του επικαλούμενος λόγους Εθνικής Ασφάλειας και Δημοσίου Συμφέροντος, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να τους αποκαλέσει Γκιουλενιστές. Για τους ίδιους λόγους καρατόμησε και τους προϊσταμένους των υπηρεσιών του Δήμου και προχώρησε στην ανάκληση των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου υπαλλήλων που απασχολούνταν στον Δήμο.

Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί, αλλά αυθαιρέτως προχώρησε στη σφράγιση της Ταμειακής υπηρεσίας της τοπικής Αρχής, μετέφερε υπηρεσίες εκτός της έδρας του Δήμου Ιάσμου, ανέθεσε παράλληλα καθήκοντα σε υπαλλήλους του, ανακάλεσε αδικαιολογήτως τις κανονικές άδειες όλων των εργαζομένων και έφτασε στο σημείο να προσβάλει τη Διευθύντρια της Κοινωφελούς Επιχείρησης εμφανίζοντάς την στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης προκειμένου η ίδια να παραιτηθεί, γεγονός που τελικώς πέτυχε. Και σα να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων ξεκίνησε πειθαρχικές διώξεις σε βάρος μονίμων υπαλλήλων του Δήμου ενώ ευθύνεται και για τη μη εκταμίευση της πάγιας προκαταβολής, αποστερώντας από τον Δήμο του ένα σημαντικό κονδύλι.

Ενδεικτικό του πλήθους αλλά και του μεγέθους των παρανομιών στις οποίες προχώρησε ο Δήμαρχος Ιάσμου είναι το γεγονός ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση προχώρησε στην αιτιολογημένη ακύρωση ούτε μίας, ούτε δύο αλλά 17 συνολικά αποφάσεων του.

Σε κάθε περίπτωση έχει ήδη κινηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία της παύσης και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να εισαχθεί σχετικό θέμα στο αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο προκειμένου να διευθετηθεί αυτή η, χωρίς προηγούμενο, υπόθεση.



Ένας αποδεδειγμένα βλάκας προσπάθησε να απαξιώσει τον πρωθυπουργό με ύβρεις

 


Ένας αποδεδειγμένα αμόρφωτος και βλάκας πολιτικός, στριμωγμένος και αγχωμένος για το πολιτικό του μέλλον, προσπάθησε με ύβρεις να απαξιώσει τον πρωθυπουργό της χώρας.

Έτσι διάλεξε να αντιπαρατεθεί ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας στην ιστορία της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, με ύβρεις δημιουργώντας μεγάλη ένταση με την φράση, περί «μειωμένης αντίληψης» προς τον πρωθυπουργό.

Και το λέει ποιος ένας αποδεδειγμένα βλάκας με περιορισμένη αντίληψη πολιτικός που γελάει ο κόσμος εντός και εκτός Ελλάδας μαζί του.

Τι είπε ο φαιδρός Τσίπρας «Η χώρα σε κρίσιμες στιγμές έχει επικεφαλής έναν άνθρωπο επικίνδυνο. Η στάση σας είναι ανέκδοτο επικίνδυνο για την πατρίδα. Ας δεχθούμε ότι είστε μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας» και αυτό προκάλεσε την ισχυρή αποδοκιμασία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, που άρχισαν να διαπληκτίζονται με τους συναδέλφους τους από τον ΣΥΡΙΖΑ που ανέχονται ένα αποδεδειγμένα βλάκα για αρχηγό.

Με παρέμβασή του, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, προσπάθησε να βάλει τάξη, ζητώντας από τον Αλέξη Τσίπρα να ξανασκεφτεί αυτές τις εκφράσεις και αν θα τις χρησιμοποιεί εντός του Κοινοβουλίου.

Ο φαιδρός συνέχισε απατώντας «Είναι υποχρέωσή μου να πω την αλήθεια. Είναι δημοκρατικό μου δικαίωμα και θα το κάνω» και ζητώντας «να με προστατεύσετε από την οχλαγωγία» και με τον Κωνσταντίνο Τασούλα να λέει «θα το κάνω, αλλά όσο σας φαίνεται περίεργο το είπα για να σας προστατεύσω».



Σαντορίνη: Βρετανός γεωφυσικός προειδοποιεί για το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπος

 


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει Βρετανός γεωφυσικός του Imperial College του Λονδίνου για το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπος στη Σαντορίνη, το οποίο, όπως επισημαίνει, αποτελεί σοβαρή απειλή.

Τόνισε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος, όπως αναφέρουν η βρετανική εφημερίδα «Guardian» και η βερολινέζικη «Morgenpost».

Ο γεωφυσικός Καγετάν Κραπκίβιτς, που ηγείται μιας ερευνητικής ομάδας στο Imperial College του Λονδίνου, καλεί τους Έλληνες επιστήμονες να είναι σε εγρήγορση τοποθετώντας ένα σύστημα συνεχούς παρακολούθησης. Ουσιαστικά, κάνει λόγο για ένα δίκτυο μέτρησης σε πραγματικό χρόνο με το οποίο θα μπορούσε κανείς να εκτιμήσει καλύτερα «πότε θα μπορούσε να συμβεί μια έκρηξη», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Morgenpost».

Για την βρετανική εφημερίδα «Guardian», οι Έλληνες δεν πρέπει να εφησυχάζουν, καθώς επί σχεδόν 400 χρόνια, ο Κολούμπος, λίγο έξω από την Σαντορίνη, δεν «κοιμάται»».

«Ένας θάλαμος μάγματος που δεν είχε ανιχνευθεί προηγουμένως γεμίζει σταδιακά με τήγμα, γεγονός που δείχνει στους ερευνητές ότι πρέπει να παρακολουθούν το ηφαίστειο σε πραγματικό χρόνο», αναφέρει το σχετικό άρθρο επικαλούμενο την έρευνα του Imperial College του Λονδίνου.



Η βρετανική εφημερίδα υπενθυμίζει επίσης ότι ο Κολούμπος εξερράγη τελευταία φορά το 1650 μ.Χ προκαλώντας τον θάνατο 70 ανθρώπων που εισέπνευσαν τα αέρια της έκρηξης και υπέστησαν δηλητηρίαση.

Τότε, η έκρηξη οφειλόταν στο συσσωρευμένο μάγμα σε αντίστοιχο μαγματικό θάλαμο, πιθανώς σε αντίστοιχο βάθος 3 έως 4 χιλιομέτρων κάτω από τον βυθό.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες εκτιμήσεις της ομάδας του γεωφυσικού Καγετάν Κραπκίβιτς, μετά την τελευταία έκρηξη του ηφαιστείου το 1650 μ.Χ., ο μαγματικός θάλαμος μεγαλώνει, κατά μέσο όρο, με ρυθμό περίπου 4 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων το χρόνο.

Ο συνολικός όγκος που έχει συσσωρευθεί στο «ρεζερβουάρ» μάγματος (μαγματικό θάλαμο) κάτω από τον Κολούμπος, υπολογίζεται σε 1,4 κυβικά χιλιόμετρα.

Σήμερα, ωστόσο, λόγω της πληθυσμιακής και τουριστικής αύξησης του νησιού, μία αντίστοιχη έκρηξη θα οδηγούσε σε ακόμη μεγαλύτερη τραγωδία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το υποθαλάσσιο ηφαίστειο της Σαντορίνης ανήκει στην «εξαιρετικά εκρηκτική οικογένεια» των ηφαιστείων. Αυτά δηλαδή που μπορούν να προκαλέσουν μία έκρηξη ύψους δεκάδων χιλιομέτρων.

Χρησιμοποιώντας μια νέα τεχνική απεικόνισης, ο Καγκετάν Κραπκίβιτς και η ομάδα του εντόπισαν τη συγκέντρωση τήγματος περίπου 3,2 χιλιόμετρα κάτω από το ηφαίστειο.

Τα συμπεράσματά τους, τα οποία δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «Geochemistry, Geophysics, Geosystems», υποδηλώνουν ότι, αν και δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος, το ηφαίστειο αποτελεί σοβαρή απειλή.


Ασημίνα Αγγελίνη

protothema.gr



Με 156 ψήφους καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ

 



Καταψηφίστηκε, όπως αναμενόταν, η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε πριν από λίγο η Βουλή. Συγκεκριμένα σε σύνολο 299 ψηφισάντων, υπέρ της πρότασης ψήφισαν 143 βουλευτές και 156 καταψήφισαν. 

Με τον τρόπο αυτό η Βουλή έδωσε για ακόμα μια φορά ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση με την πλειοψηφία να εμφανίζεται αρραγής στην τελική ευθεία προς τις εκλογές.

Η συζήτηση διήρκησε 34 ώρες, από τις μεγαλύτερες, όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, που έχουν διεξαχθεί σε αντίστοιχες προτάσεις δυσπιστίας. Την πρώτη ημέρα, η συζήτηση ολοκληρώθηκε στις 3.30 τα ξημερώματα, την δεύτερη ημέρα ολοκληρώθηκε στις 4 τα ξημερώματα, προκειμένου να λάβουν τον λόγο όσο το δυνατόν περισσότεροι ομιλητές. 

Μίλησαν 126 βουλευτές, έξι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, 22 υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, ένας πρώην πρωθυπουργός (Γιώργος Παπανδρέου), μία πρώην γραμματέας ΚΟ (Αλέκα Παπαρήγα) ένας πρώην πρόεδρος της Βουλής (Νίκος Βούτσης), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμένος και οι πολιτικοί αρχηγοί, συνολικά δηλαδή 164 ομιλητές.



Μητσοτάκης : Στην επιστολή Ράμμου δεν υπάρχουν ονόματα, πού τα βρήκατε κ. Τσίπρα;


 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής "γλέντησε" για ακόμα μία φορά τον επικίνδυνο για την δημοκρατία και ανθέλληνα Αλέξη Τσίπρα και αποδόμησε μία προς μία τις αθλιότητες του Τσίπρα σε απόγνωση.

Για τις παρακολουθήσεις είπε ο πρωθυπουργός, αναλάβαμε από την αρχή τις πολιτικές ευθύνες, αλλάξαμε πρόσωπα και ψηφίσαμε ένα σύγχρονο πλαίσιο για την ΕΥΠ, αλλά δίχως να προσπαθήσουμε να διαλύσουμε την Υπηρεσία. Ο νέος νόμος προβλέπει πια ότι στην ηγεσία μπορούν να τοποθετούνται μόνο αξιωματικοί και διπλωμάτες. Ελέγχεται από δύο δικαστές, θα αποκτήσει Εσωτερικών Υποθέσεων.

Συνέχισε λέγοντας πρώτα διαρροές στοιχείων στα δικά σας φιλικά μέσα, ώστε στη συνέχεια να αποτελέσουν επιβεβαίωση των δικών σας πληροφοριών. Βγήκατε από την ΑΔΑΕ με έναν φάκελο. Εγραφε απόρρητο πάνω. Τον κάνατε φέιγ βολάν. Αν στην επιστολή που σας έδωσε, υπήρχαν τα ονόματα που δημοσιεύσατε σήμερα ή όχι; Στην επιστολή, τα ονόματα υπήρχαν; Αν δεν υπήρχαν, τότε παραπλανάτε το κοινοβούλιο. Μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας, στην επιστολή που μου έστειλε ο κ. Ράμμος, ονόματα δεν υπήρχαν. Αλλη έστειλε σε εσάς;

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο Τσίπρα προσπαθώντας να σωθεί απο τις κατηγορίες και τα έκανε χειρότερα, με τον πρωθυπουργό να επιμένει, απάντησε κ. Τσίπρα ότι δεν υπήρχαν ονόματα, φυσικά ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας στην ιστορία της Ελλάδας δεν απάντησε, με την πτέρυγα της ΝΔ να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

Εξι επιμέρους παρατηρήσεις για το θέμα αυτό: 

1ον Σύμφωνα με νόμο ΣΥΡΙΖΑ, οι υποτιθέμενες επισυνδέσεις καθίστανται προβληματικές αν η ΕΥΠ δεν τήρησε τα προβλεπόμενα. Ο φάκελος του κ. Ράμμου περιλαμβάνει τέτοια στοιχεία;

2ον  Πολιτικά έχω τοποθετηθεί για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη. Δεν ήταν πολιτικά αποδεκτή. Υπήρξε η δική μου άμεση αποδοκιμασία.

3ον Η διαδικασία που ακολουθήθηκε με άκρως θεατρικό τρόπο ο φάκελος, μοιάζει άκρως προβληματική. Οπως είπατε η έκθεση γράφτηκε κατόπιν αιτήματός σας. Ο ιδρυτικός νόμος της ΑΔΑΕ είναι ξεκάθαρος. Υποχρέωση του προέδρου της για άρση απορρήτου: Ενημερώνει τον Πρόεδρο Βουλής, αρχηγούς κομμάτων, υπουργό Δικαιοσύνης. Δεν αναφέρει ότι δέχεται αιτήματα και πρέπει να απαντά.

Ποτέ στην Ιστορία της Αρχης έχει υπάρξει προσωποποιημένη ενημέρωση. Αν όντως έχει υπάρξει. Ο κ. Ράμμος είναι προϊστάμενος διοικητικού οργάνου, τέως δικαστής και δεν δικάζει.

Ας υποθέσουμε ότι οι παρακολουθήσεις γινόντουσαν. Γιατί δεν τα έμαθα εγώ και τα μάθατε εσείς; Μήπως γνωρίζατε από πριν τα πρόσωπα στα οποία αναφερθήκατε;

Ενα απλό επιχείρημα: Το 2019 λίγο πριν καταρρεύσετε στις εκλογές, κρατήσατε τη Βουλή ανοιχτή για να αλλάξετε τον ΠΚ. Μετατρέψατε τις υποκλοπές από κακούργημα σε πλημμέλημα. Παρακολουθούσατε το ΚΚΕ κι άλλους πολλούς που θα μάθουμε στην πορεία. Δηλαδή επί ημερών σας, έγιναν από κακούργημα πλημμέλημα και σήμερα είναι το σκάνδαλο που ταλανίζει την κοινωνία. Σαν πολύ δεν πάει κ. Τσίπρα;

Κουβέντα δεν έχετε πει για τον δήθεν θάνατο της μικρής Μαρίας. Γιατί ήμασταν τόσο σίγουροι ότι δεν υπήρχε μικρή Μαρία; Γιατί ακριβώς, έχουμε υπηρεσίες πληροφοριών που μπορούν να μας παρέχουν τέτοια δεδομένα. Είστε αφελής ή επικίνδυνος όταν αδιαφορείτε συνειδητά για το εθνικό συμφέρον πάνω στην μανία σας να υπονομεύσετε την κυβέρνηση.

Θα γκρεμίσετε τον φράχτη; Θα συνεχίσετε να τον χτίζετε για να προστατεύσετε τα σύνορά μας; 

Συνεχίζετε να καλύπτετε τον κ. Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες; 

Ποιος είναι ο Α2; 

Τι ρόλο έπαιζε ο κ. Αρτεμίου; 

Και τέλος πείτε μας, πού πήγαν τα λεφτά του εκλεκτού σας κατασκευαστή κ. Καλογρίτσα;

Τόσες μέρες δεν είπατε κουβέντα για τις βαλίτσες με τα λεφτά που φαίνεται να κατέληγαν από τον κ. Καλογρίτσα στον ΣΥΡΙΖΑ; Πού πήγαν τα λεφτά στον ΣΥΡΙΖΑ, θα μάθουμε;

Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε χρηματοδότηση από την Βενεζουέλα; Μπορείτε να μας απαντήσετε;

Εμείς κ. Τσίπρα, μένουμε Ευρώπη. Το ερώτημα είναι αν εσείς μένετε Μαδούρο. Θα απαντηθούν τα ερωτήματα αυτά, συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Το 75% των μεταναστών που έμπαιναν στην Ευρώπη ήταν επί της διακυβέρνησής σας. Επί των ημερών μας, έπεσε στο 5%, είπε ο πρωθυπουργός, που συνέχισε με αναφορές αριθμών για κέντρα υποδοχής και την κατάσταση στα νησιά που δοκιμάστηκαν τα τελευταία χρόνια από τις ροές

Δέκα χρόνια δεν είχαν γίνει σοβαρές επενδύσεις. Πού νομίζεις ότι είμαστε; Στο Λουξεμβούργο; 

Δεν βλέπετε τον γείτονα; Και μας κουνάτε το δάχτυλο και να μας λέτε για τα εξοπλιστικά.

Την ΕΑΒ την είχατε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και παντελώς ανέτοιμη να προχωρήσει στην αναβάθμιση των αεροσκαφών. Την είχατε διαλύσει κ. Τσίπρα. Και μόλις πριν λίγες μέρες το 5ο Viper πέταξε από την ΕΑΒ στα Χανιά.

Τα Ναυπηγεία της χώρας μας; Η κυβέρνηση έσωσε και Σκαραμαγκά και Ελευσίνα, αλλά και το ΠΝ να έχει αξιόπιστα ναυπηγεία να συντηρεί και να ναυπηγεί. Υδρογονάνθρακες; Αυτή η κυβέρνηση προχώρησε τη διαδικασία. Τι έχετε κάνει εσείς όλα αυτά τα χρόνια;

Πώς ήταν η ανάπτυξη όταν κυβερνούσατε; 

Επί υπουργίας Τσακαλώτου 0,5% η χαμηλότερη στην ΕΕ. Μπράβο σας, ουραγοί. Πόση είναι στα 4 χρόνια της ΝΔ; Διπλάσια κι ενίοτε τριπλάσια του μ.ο. της ΕΕ. Τι έγινε με τις εξαγωγές; Εχουμε φτάσει στο 40% του ΑΕΠ. Υστερα από 11 συνεχόμενες αναβαθμίσεις, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το τελικό βήμα για να μειώσουμε το κόστος δανεισμού για νοικοκυριά κι επιχειρήσεις. Για το περίφημο μαξιλάρι, αποτελούσε το ενέχυρο των δανειστών έναντι της δικής σας αναξιοπιστίας. Θα το ξαναπώ, δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς, πολλοί συμπολίτες μας περνούν δύσκολα. Είμαι ο πρώτος που δεν θα παρουσιάσει ωραιοποιημένη εικόνα της οικονομίας, αλλά δεν θα ανεχτώ άδικη κριτική.

Εσείς κ. Τσίπρα το 2015 δεν παραλείψατε τόσους αξιόλογους δικαστές για να διορίσετε την δική σας κυρία Θάνου;

Ο ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα που οργάνωσε τη σκευωρία της Novartis και τώρα κάνει πως δεν ξέρει τον Μάξιμο Σαράφη που αγάπησε τον κουκουλωμένο μάρτυρα. Εχετε πολύ βεβαρημένο ιστορικό κ. Τσίπρα.

Μπορεί η κυρία Αχτσιόγλου να λέει πως η κανονικότητα δεν είναι ευκαιρία για την Αριστερά. Είναι όμως ευκαιρία για την Ελλάδα. Μια κυβέρνηση που νοιάζεται για τους πολίτες. Η δικιά μας κυβέρνηση καταπολέμησε την διάκριση στην εργασία. Εμείς κι όχι εσείς οι δήθεν προοδευτικοί καταπολεμήσαμε την διάκριση στους οροθετικούς, ΛΟΑΤΚΙ, κτλ

Τις κρίσεις του 2015 τις δημιουργήσατε εσείς, με τους ερασιτεχνισμούς σας. Είστε ένας φορέας καθηλωμένος στη μιζέρια. Μας φέρατε στο μηδέν και υπόσχεστε πάλι το μηδέν. Οι πολίτες συγκρίνουν και κρίνουν και θα δώσουν στην κάλπη την ίδια απόφαση που θα δώσει η Βουλή, ισχυρή αυτοδυναμία και δεύτερη τετραετία.




Χατσάνοφ - Τσιτσιπάς 1-3: O Στέφανος, προκρίθηκε στον τελικό του Australian Open

 


Ο Τσιτσιπάς ήταν εξαιρετικός, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδραση στον Ρώσο και το πρωί της Κυριακής (29/01, 10.30, Eurosport1) θα διεκδικήσει το πρώτο τίτλο του σε Grand Slam κόντρα στο νικητή του Τζόκοβιτς – Πολ.

Ο πρώτος που έφτασε στο break ήταν ο Τσιτσιπάς για να προηγηθεί με 3-1, όμως ο Χατσάνοφ απάντησε με το ίδιο νόμισμα αμέσως και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για το 3-3.



Γαϊτάνης: "Πως γίνεται πράγματα που δεν ξέρει ο Πρωθυπουργός, να τα γνωρίζει ο κ. Τσίπρας;"

 


Αυτό που αναρωτιούνται όλοι οι Έλληνες αναρωτιέται και ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της Ν.Δ. Τάσος Γαϊτάνης.

Οι πολίτες ζητούν απαντήσεις από την κυβέρνηση πώς γίνεται η συμμορία του ακροαριστερού πολιτικού απατεώνα Αλέξη Τσίπρα να ξέρει ονόματα; Και ποιός ο ρόλος του προέδρου της ΑΔΑΕ εκτός του ότι είναι ΣΥΡΙΖΑ, που στην θέση αυτή τον έχει τοποθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ;;;;

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της Ν.Δ., Τάσος Γαϊτάνης, σε δηλώσεις του στο ATTICA TV, αναρωτήθηκε πώς γίνεται ο Αλέξης Τσίπρας να ξέρει ποιοι παρακολουθούνται.

Ο κ. Γαϊτάνης τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να συνδέει τον πρωθυπουργό με αυτά τα γεγονότα. Παράλληλα πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ανέλαβε από το καλοκαίρι και μετά πρωτοβουλίες με τις οποίες άλλαξε το θεσμικό πλαίσιο που διέπει το καθεστώς των νόμιμων επισυνδέσεων και αναβαθμίστηκε η λειτουργία της ΕΥΠ.

Ο κ. Γαϊτάνης σημείωσε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις 8 Δεκέμβριου του 2022, στη Βουλή, είχε αναφερθεί σε συγκεκριμένο υπουργό και στον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων ότι παρακολουθούνται και έθεσε μια σειρά ερωτημάτων. «Πως γίνεται ο κ. Τσίπρας να γνωρίζει ποιοι παρακολουθούνται; Από που έχει την ενημέρωση για τα έξι ονόματα που ανέφερε στη Βουλή; Συμπεριλαμβάνονται στην επιστολή της ΑΔΑΕ τα έξι ονόματα; Έχει πάρει την άδεια των έξι προσώπων να τους αναφέρει ή παραβιάζει το νόμο για τα προσωπικά δεδομένα; Πως γίνεται πράγματα που δεν ξέρει ο Πρωθυπουργός, να τα γνωρίζει ο κ. Τσίπρας;».




Αποκαλύψεις Βασίλειου Υψηλάντη: Δεσμοί αναμφισβήτητοι μελών της ΑΔΑΕ με το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ

 


Καταγγελίες από το βήμα της βουλής έκανε ο βουλευτής της Νέας δημοκρατίας Βασίλειος Υψηλάντης, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στην Ολομέλεια.

Για εργαλειοποίηση της ΑΔΑΕ από την αξιωματική αντιπολίτευση και «δεσμούς αναμφισβήτητους» μελών της ανεξάρτητης αρχής με το «σύστημα ΣΥΡΙΖΑ» μίλησε ξεκάθαρα ο βουλευτής της Ν.Δ. αποκαλύπτοντας της αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εργαλειοποιείτε ακόμα και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας που έργο της είναι πράγματι πρωτίστως να διαθέτει τα απαιτούμενα εχέγγυα ανεξαρτησίας και αξιοπιστίας. Σήμερα θα μιλήσουμε στον ελληνικό λαό με ειλικρίνεια για την ανεξαρτησία αυτή που ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν υπηρέτησε, για την περίεργη στάση προσώπων. Είναι για μας βαθύτατα και αληθινά περίεργο ότι το μέλος της Επιτροπής της Ανεξάρτητης Αρχής, η κ. Αικατερίνη Παπανικολάου, ως μέλος ακριβώς της ΑΔΑΕ, πρωτοστατεί σε τηλεοπτικά παράθυρα για την υπόθεση των υποκλοπών. Η συμπεριφορά της αυτή, αλλά και η διαδρομή της, βάζει κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο σε λογικό προβληματισμό για τη στάση της».

Ανέφερε επίσης ότι η κ. Παπανικολάου, τακτικό μέλος της ΑΔΑΕ σήμερα, «τη διετία 2002-2004 διορίζεται Νομική Σύμβουλος του τότε Διοικητή της ΕΥΠ κ. Αποστολίδη. Το 2003 διορίζεται ειδική συνεργάτης στον Συνήγορο του Πολίτη. Τον Νοέμβριο του 2005, επί πρωθυπουργίας Τσίπρα, αποσπάται στο γραφείο του Υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά και λίγους μήνες αργότερα διορίζεται Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ. Τον Οκτώβριο του 2016 ορίζεται τακτικό μέλος της ολομέλειας της ΑΔΑΕ με θέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και τη διετία 2020-2022 η ίδια εμφανίζεται να διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, κάτι που σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι παράτυπο. Το συγκεκριμένο έργο, τής το αναθέτει στο Πανεπιστήμιο ο καθηγητής Στέφανος Γκρίτζαλης που επίσης είναι τακτικό μέλος στην ολομέλεια της ΑΔΑΕ».

Ο βουλευτής της Ν.Δ. αναφέρθηκε και στον κ. Γκρίτζαλη, επίσης μέλος της ΑΔΑΕ, λέγοντας «είχε διατελέσει Ειδικός Γραμματέας στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης από το 2009 έως το 2012, με Υπουργό τότε τον σημερινό Βουλευτή και υπερασπιστή ακραίο της γραμμής ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Ραγκούση. Στις 3 Αυγούστου του 2022 ο κ. Γκρίτζαλης και η κ. Παπανικολάου συμμετείχαν στην τετραμελή επιτροπή για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη».

Για τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ κ. Ράμμο, ο κ. Υψηλάντης είπε αυτό που έμαθε όλη η Ελλάδα και έχει εξοργιστεί για την στημένη συμπεριφορά του λέγοντας ότι «με απόφαση του Μιχάλη Καλογήρου, δηλαδή του σημερινού Διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα και ενός από τους πιο έμπιστους συνεργάτες του μέχρι σήμερα, ένα μήνα πριν τις εκλογές του 2019 ορίζεται. Όλα αυτά τι δείχνουν; Δείχνουν δεσμούς αναμφισβήτητους με το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ».



Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές στην Αττική

 



Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κυρίως από οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Ωρωπού Αττικής.

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες, Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023, στην περιοχή των Νεόκτιστων Ασπροπύργου, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. καθώς και αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, συνελήφθησαν τρία (3) μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό.

Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος ακόμη δύο ατόμων, τα οποία αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, τελεσθείσες και σε απόπειρα από άτομα που έχουν ενωθεί για το σκοπό αυτό, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση καθώς και ληστρική κλοπή.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη και μεθοδική έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης, τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2021, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών από οικίες.

Πιο αναλυτικά, δρώντας μεθοδικά και έχοντας ως ορμητήριο την περιοχή των Νεόκτιστων Ασπροπύργου, διέπρατταν κλοπές από οικίες σε περιοχές των ορεινών εδαφικών ενοτήτων του Ωρωπού επιδεικνύοντας παράλληλα, ιδιαίτερη προτίμηση στην αφαίρεση κυνηγετικών όπλων.

Κατά τη διάρκεια της δράσης τους, χρησιμοποιούσαν ιδιόκτητα οχήματα ως «επιχειρησιακά», ακολουθούσαν σταθερά δρομολόγια προσέγγισης και απομάκρυνσης, ενώ ο τρόπος παραβίασης των οικιών ποίκιλε ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και τα ευάλωτα σημεία εισόδου.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί -30- κλοπές και απόπειρες κλοπής από οικίες, κλοπή από όχημα καθώς και ληστρική κλοπή, στην ευρύτερη περιοχή του Ωρωπού και συγκεκριμένα σε Αυλώνα, Μαλακάσα, Συκάμινο και Μαρκόπουλο, με το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν από αυτές να ανέρχεται στα 100.000 ευρώ περίπου.





Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες του συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

όχημα (επιχειρησιακό),

κυνηγετικό όπλο,

πλήθος ρολογιών και τιμαλφή,

πλήθος κινητών τηλεφώνων, tablet και κάρτες SIM,

πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών (τηλεοράσεις, ηχεία, παιχνιδομηχανές κλπ),

πλήθος ηλεκτρικών εργαλείων και

370 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή ενώ οι έρευνες, για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της παράνομης δραστηριότητάς τους, συνεχίζονται.




Έχουν έτοιμη και την μετά την βέβαιη ήττα μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητώντας την ακεραιότητα των εκλογών

 


ΣΥΡΙΖΑ ότι χειρότερο έχει δει η Ελλάδα μετά την μεταπολίτευση, φαιδροί και επικίνδυνοι.

Κόντρα Βορίδη-Βούτση για την εκλογική διαδικασία στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Θέτετε ζήτημα ακεραιότητας εκλογικής διαδικασίας; Είστε αλά Τραμπ; Θα έχουμε αυτή τη συζήτηση μετά τις εκλογές; γιατί η εκλογική διαδικασία διεξάγεται χωρίς να αμφισβητεί ποτέ στη μεταπολίτευση. Θέτετε τέτοιο ζήτημα; Να το ακούσω τώρα για να καθαρίσουμε το τοπίο». Με τα λόγια αυτά, ο υπουργός των Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, προκάλεσε στην Ολομέλεια κατά τη πρόταση δυσπιστίας, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσουν στο αν θεωρούν πως ενδέχεται να υπάρξει παρέμβαση στο αποτέλεσμα των επικείμενων εθνικών εκλογών, γιατί κυκλοφορούν φήμες ότι οι φαιδροί της Κουμουνδούρου έχουν έτοιμο και αυτό το σενάριο της επόμενης ημέρας.

Όταν ο υπουργός έλαβε την απάντηση πως « το έχουμε θέσει», εξαπέλυσε δικαιολογημένα σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας «καταλάβατε πως θα εξηγήσει ο Τσίπρας την επερχόμενη ήττα; Έχτε υπονομεύσει όλους τους θεσμούς, τη δικαιοσύνη, τις Ανεξάρτητες Αρχές, τη λειτουργία της ΕΥΠ, τώρα και την εκλογική διαδικασία. Είστε άξιοι της μοίρας σας πραγματικά».

Ο Νίκος Βούτσης, απάντησε και ομολόγησε χωρίς ντροπή και ηθική ότι είναι έτοιμο το σενάριο της νέας αθλιότητας που ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ «Η προσπάθεια επι 3 χρόνια που κάνετε – εσείς κ. Βορίδη το έχετε πει ευθαρσώς είναι να μπουν εμπόδια θεσμικά για να μην υπάρξει ξανά αριστερή κυβέρνηση. Όλη η προσπάθεια γίνεται με εταιρείες και μεθόδους Τραμπ και Μπάνον για να υπάρξει επιρροή εξωθεσμική και μεταδημοκρατική όχι για να αλλάξει το αποτέλεσμα. Δεν θα σας περάσει».



Η Κρήτη αποκτά ένα αεροδρόμιο αντάξιο της


 


Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του στο εργοτάξιο του νέου διεθνούς αερολιμένα Ηρακλείου, στο Καστέλι:

Η Κρήτη επιτέλους αποκτά ένα αεροδρόμιο αντάξιο της αναπτυξιακής της δυναμικής. Μιλάμε για το μεγαλύτερο εργοτάξιο αυτή τη στιγμή στην πατρίδα μας.

Μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια που κατασκευάζονται σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ένα αεροδρόμιο, μάλιστα, το οποίο τελικά θα είναι μεγαλύτερο από αυτό το οποίο είχε αρχικά προβλεφθεί κι αυτό διότι πρέπει να προνοήσουμε και να λάβουμε υπόψη τις πολύ θετικές εξελίξεις που μεσολάβησαν από τότε που το αεροδρόμιο αρχικά σχεδιάστηκε.

Η προσοχή μας θα στραφεί και στην αξιοποίηση του παλιού αεροδρομίου, του Αεροδρομίου “Καζαντζάκης”. Μιλάμε για μια πολύ σημαντική έκταση, η οποία βρίσκεται ουσιαστικά εντός του αστικού ιστού της πόλης του Ηρακλείου. Θα ακούσουμε τις σκέψεις και τις προτάσεις της τοπικής κοινωνίας και πιστεύω ότι και ο χώρος αυτός θα μπορεί να αξιοποιηθεί άμεσα προς όφελος όχι μόνο των κατοίκων του Ηρακλείου, αλλά και ολόκληρης της Κρήτης




Η απάντηση της κυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ για την αξιολόγηση στην εκπαίδευση


 

Ο Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, σε ανακοίνωση του χαρακτηρίζει την αξιολόγηση στην εκπαίδευση τιμωρητική και «Δούρειο ίππο για μείωση εισοδήματος». Με τις ανακοινώσεις τους, το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και ο Τομεάρχης του, υπενθυμίζουν -δυστυχώς γι’ αυτούς- στους πολίτες τα έργα και τις ημέρες  κατά τη διακυβέρνησή τους, στον τομέα της εκπαίδευσης. Από όσα ακούμε να λένε όλον αυτόν τον καιρό -όπως τόνισε η Υπουργός Νίκη Κεραμέως- γίνεται αντιληπτό ότι δεν διδάχθηκαν καθόλου από τα λάθη τους και συνεχίζουν να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. Βλέπουν παντού τιμωρίες, περικοπές, απολύσεις, τη στιγμή που το Υπουργείο Παιδείας διενεργεί μία αμιγώς βελτιωτική αξιολόγηση, με δυνατότητα ιεραρχικής και οικονομικής ανέλιξης σε περίπτωση θετικής αξιολόγησης και με επιμόρφωση σε περίπτωση που εντοπιστούν περιθώρια βελτίωσης, ενώ παράλληλα έχει ήδη προχωρήσει σε 25.000 μόνιμους διορισμούς. Θυμίζουμε κάποιες από τις μεγάλες διαφορές στην πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπαίδευση:


Με Νέα Δημοκρατία: Αξιολόγηση, διαδικασίες βελτίωσης, σχεδιασμός πολιτικής βάσει δεδομένων. Με ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς αξιολόγηση, σχεδιασμός στα τυφλά, υπακοή σε συνδικαλιστικά και μικροπολιτικά συμφέροντα.

Με Νέα Δημοκρατία: Διπλασιασμός Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων, επιδίωξη και επιβράβευση της αριστείας, η σημαία στον πρώτο σε βαθμολογία. Με ΣΥΡΙΖΑ: «Η αριστεία είναι ρετσινιά», εξίσωση όλων προς τα κάτω, σχεδόν απόλυτη εξαφάνιση των Προτύπων Σχολείων, η σημαία στον πιο τυχερό.

Με Νέα Δημοκρατία: Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, περισσότερες επιλογές για τους νέους μας, ποιοτικές εναλλακτικές και διαπερατότητα των επιπέδων εκπαίδευσης και κατάρτισης. Με ΣΥΡΙΖΑ: στα Πανεπιστήμια με 0,6/20, με αποτέλεσμα χαμηλό ρυθμό αποφοίτησης, επαγγελματικά αδιέξοδα, απαξιωμένη επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, λίγες και αβέβαιες επιλογές για τους νέους και τις νέες μας.

Με Νέα Δημοκρατία: Νέα προγράμματα σπουδών, σύγχρονος εξοπλισμός για όλους, 90.000 φορητές συσκευές στα σχολεία μας, αναβάθμιση πληροφοριακών συστημάτων, διαδραστικοί πίνακες και σετ ρομποτικής, δεξιότητες στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα. Με ΣΥΡΙΖΑ: Απαρχαιωμένα προγράμματα σπουδών, 4.500 φορητές συσκευές στα σχολεία, αποσπασματική μία θεματική εβδομάδα κατ’ έτος.

Με Νέα Δημοκρατία: 25.000 μόνιμοι διορισμοί στην Παιδεία, επιμορφώσεις εκπαιδευτικών, ψηφιακός εξοπλισμός για όλους τους εκπαιδευτικούς, έγκαιρος σχεδιασμός. Με ΣΥΡΙΖΑ: Κανένας διορισμός παρά τις εξαγγελίες, καμία ενασχόληση με τις πραγματικές ανάγκες του εκπαιδευτικού προσωπικού.




Η προληπτική ιατρική σώζει ζωές


 

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η πρόληψη σώζει ζωές. Ήδη 4.700 από τις 80.000 γυναίκες που πήραν μέρος στο πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού «Φώφη Γεννηματά» έχουν εντοπιστεί έγκαιρα με ευρήματα σε πρώιμο στάδιο. Το πρόγραμμα αφορά συνολικά 1,3 εκατομμύρια γυναίκες ηλικίας 50-69 ετών και περιλαμβάνει δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία, υπερηχογράφημα και κλινική εξέταση από γιατρό.

Στο πλαίσιο δράσεων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόληψης του Υπουργείου Υγείας:

Ψηφίστηκε  πρόγραμμα δωρεάν προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας για  όλα τα παιδιά της χώρας ηλικίας 6 έως 12 ετών. Αφορά 660.000 παιδιά και το κόστος καλύπτεται πλήρως από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή:

Το πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας που αφορά 2,5 εκατομμύρια γυναίκες ηλικίας 21-65 ετών και προβλέπει τεστ παπ, HPV DNA test, κολονοσκόπηση, βιοψία.

Το πρόγραμμα πρόληψης καρκίνου παχέος εντέρου που αφορά 3,8 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες 50-70 ετών.

Το πρόγραμμα για την πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων που αφορά 5,5 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες ηλικίας, 30-70 ετών. Περιλαμβάνει εξετάσεις αίματος για λιπιδαιμικό προφίλ και μεταβολικό σύνδρομο.




Ποινικό ατόπημα Αλέξη Τσίπρα δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο - Είναι απεγνωσμένος και επικίνδυνος για την Δημοκρατία



Ο νομικός κόσμος έχει προβληματιστεί με την στάση του Αλέξη Τσίπρα και το ποινικό του ατόπημα.

Η ενέργειες του Τσίπρας δεν είναι στα πλαίσια της πολιτικής αντιπαράθεσης, έχουν ξεφύγει και όσο σφίγγει ο κλοιός γύρω του με αποκαλύψεις για μαύρα λεφτά στο κόμμα, σύλληψη απατεώνα μάρτυρα Novartis, αποκαλύψεις για Νίκο Παππά που ακουμπάνε και τον ίδιο τον Τσίπρα, γίνεται επικίνδυνος για την Δημοκρατία.

Νομικοί της χώρας, έχουν ανησυχήσει με την συμπεριφορά Τσίπρα και έχει ανοίξει  συζήτηση για το εάν προκύπτει η τέλεση ποινικού αδικήματος από την πλευρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η τοποθέτησή του απεγνωσμένου και ανεύθυνου Αλέξη Τσίπρα με την βοήθεια της ΑΔΑΕ που ελέγχεται από τον ίδιο για «παρακολουθήσεις από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών» σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων, με δεδομένο πως η τοποθέτηση αυτή έγινε από το βήμα του ελληνικού Κοινοβουλίου, ότι τα στοιχεία για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ ήταν ήδη δημοσιευμένα σε πολλές εφημερίδες και στον ηλεκτρονικό Τύπο, δείχνουν ότι οι ποινικές ευθύνες Τσίπρα και όσων των βοήθησαν είναι τεράστιες.

Ο Ποινικός Κώδικας πάντως αναφέρεται συγκεκριμένα σε οποιονδήποτε διαδίδει δημόσια κρατικά μυστικά, στο άρθρο 146 του Ποινικού Κώδικα περί «παραβίασης μυστικών της Πολιτείας», το οποίο αναφέρει πως «όποιος παραδίδει ή αφήνει να περιέλθει στην κατοχή ή τη γνώση άλλου κρατικό απόρρητο τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη», ενώ η ίδια ποινή επιφυλάσσεται για «όποιον δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσω του Διαδικτύου ανακοινώνει ή διαδίδει κρατικό απόρρητο».

Με λίγα λόγια Αλέξης Τσίπρας και η πηγή πληροφόρησης του πρόεδρος ΑΔΑΕ, πρέπει και επιβάλλεται για το δημόσιο συμφέρον να αντιμετωπίσουν τις ποινικές τους ευθύνες.




Το μέλος της ΑΔΑΕ Κατερίνα Παπανικολάου απέκρυπτε στο αναρτημένο βιογραφικό της, ότι υπηρέτησε σε υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ

 


«Ανεξάρτητη» νομίζαμε ότι είναι η κ. Κατερίνα Παπανικολάου, αλλά μας βγήκε με υπηρεσία ετών σε υπουργικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ!

 Το μέλος της ΑΔΑΕ, απέκρυπτε από το αναρτημένο βιογραφικό της, ακόμη και ότι υπηρέτησε ως επιλογή υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Αριστείφη Μπαλτά, τόσο στο γραφείο του όσο και στο Φεστιβάλ Αθηνών.

Το "ανεξάρτητο" μέλος της ΑΔΑΕ Κατερίνα Παπανικολάου, αναγκάστηκε να επιβεβαιώσει τα δημοσιεύματα του Ελεύθερου Τύπου. Δηλαδή ότι υπήρξε συνεργάτιδα τόσο του υπουργού Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Αρ. Μπαλτά όσο και συνεργάτιδα του κ. Αποστολίδη, πρώην διοικητή της ΕΥΠ το 2002-2003 (κατά την «Απογευματινή») ή και του Γιώργου Καμίνη όταν ήταν Συνήγορος του Πολίτη.

Το θέμα μετά τις αποκαλύψεις για Ράμμο το πώς τοποθετήθηκε στην θέση αυτή, και για την Κατερίνα Παπανικολάου για το που υπηρέτησε πριν την ΑΔΑΕ, είναι κατά πόσο η συμμετοχή ενός προσώπου σε Ανεξάρτητη Αρχή, που έχει διατελέσει συνεργάτιδα υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, «επιβεβαιώνουν τις υπόγειες διαδρομές και το πώς ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να μετατρέψει μια Ανεξάρτητη Αρχή σε προεκλογικό του ορμητήριο.»

Η κ. Παπανικολάου υποστήριξε ξεκάθαρα σαν να μην συμβαίνει τίποτα ότι: «πράγματι υπήρξα νομική σύμβουλος, αποσπασμένη από τον Συνήγορο του Πολίτη, στο γραφείο του υπουργού Πολιτισμού Αρ. Μπαλτά, ο οποίος παραμένει προσωπικός και αγαπημένος μου φίλος». «Πράγματι υπήρξα συνεργάτις σημαντικών ανθρώπων. Εχω υπάρξει κι άλλα πράγματα στη ζωή μου όμως και νομίζω έχω τη δυνατότητα και το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζομαι. Δεν θα μιλήσω για σεξισμό ούτε για επιλεκτικές διαδρομές, αλλά νομίζω ότι το ταυτοτικό μου χαρακτηριστικό δεν είναι η ιδιότητά μου ως συνεργάτις του κ. Ράμμου, του κ. Μπαλτά ή του κ. Αποστολίδη. Τούς εκτιμώ ιδιαιτέρως και νιώθω ευγνώμων. Επιτρέψτε μου όμως να αυτοπροσδιοριστώ πλέον».



Ακόμα να παραιτηθεί ο "ανεξάρτητος" Ράμμος; Και όλο το "ανεξάρτητο" συμβούλιο της ΑΔΑΕ;

 



Δεν είναι μόνο ο Ράμμος "ανεξάρτητος" στην ΑΔΑΕ, είναι όπως ομολογούν και άλλα μέλη της ΑΔΑΕ "ανεξάρτητα", που δούλευαν σε υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής, η οποία όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής στην απάντησή της δικαιώνει τον κ. Τασούλα καθώς επισημαίνει πως «ουδείς άλλος έχει αρμοδιότητα να υποδεικνύει τον τρόπο λειτουργίας της (επί παραδείγματι αν η συνεδρίασή της θα είναι δημόσια ή μυστική)», δείχνει τον δρόμο της εξόδου και της παραίτησης στον Ράμμο.

Η επιστημονική επιτροπή επισημαίνει : «Από τις ανωτέρω διατάξεις προκύπτει ότι τα εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα, πλην των υπουργών και των υφυπουργών που δεν διαθέτουν τη βουλευτική ιδιότητα δεν δύνανται, εν γένει, να εμφανίζονται ενώπιον της Βουλής, αυτοκλήτως, και ότι οι κατά το Σύνταγμα Ανεξάρτητες Αρχές υποβάλλουν στον Πρόεδρο της Βουλής, αφενός, έκθεση πεπραγμένων, και μπορούν να υποβάλουν και ειδικές εκθέσεις για θέματα της αρμοδιότητάς τους, αφετέρου, αναφορές για την προώθηση και την επίλυση θεμάτων που ανάγονται στην εκπλήρωση της αποστολής τους».

Ο Ράμμος έστειλε απόρρητα στοιχεία για τις παρακολουθήσεις στους πολιτικούς αρχηγούς και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τα χρησιμοποίησε δημοσίως στη Βουλή παραβιάζοντας την εμπιστευτικότητα των πληροφοριών, και σε αυτό έχουν ποινικές ευθύνες και ο Ράμμος και ο Αλέξης Τσίπρας, κάτι που δεν πρέπει να μείνει έτσι και να αιωρείται.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Μαρκόπουλος, αποκάλεσε τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ «delivery boy» και «πέμπτη φάλαγγα» του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο βουλευτής Σερρών, Τάσος Χατζηβασιλείου, είπε για τον κ. Ράμμο ότι «ευτελίζει το αξίωμά του και την Αρχή της οποίας προΐσταται».

Επομένως το μόνο που μένει είναι οι παραιτήσεις και έχουν αργήσει.