Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού σε παραγωγική μονάδα στη Θεσσαλονίκη

 


«Δεν υπάρχουν επιτυχημένες επιχειρήσεις χωρίς ικανοποιημένους εργαζόμενους», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της επίσκεψής του στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΔΙΟΠΑΣ ΑΕ στη Νέα Μηχανιώνα, που ήταν ο πρώτος σταθμός της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη.

«Ένα μεγάλο κομμάτι της δικής μας μεταρρύθμισης της εργατικής αφορά ακριβώς στο να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε όχι απλά καλές συνθήκες εργασίας άλλα για εκείνους τους εργοδότες -εσείς δεν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία- οι οποίοι μπορεί να έχουν μία προδιάθεση να εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους να έχουν οι εργαζόμενοι όλα τα εργαλεία στη διάθεσή τους ώστε να μπορούν να αμύνονται και κυρίως να καταγραφούν τον πραγματικό χρόνο εργασίας», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

«Τελικά δεν έχω συναντήσει καμία επιτυχημένη επιχείρηση στην οποία να μην υπάρχει καλό κλίμα μεταξύ εργοδοσίας και εργαζομένων», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι επικεφαλής της επιχείρησης, που ειδικεύεται στην κατασκευή διχτυών, ενημέρωσαν τον Πρωθυπουργό για τον εξωστρεφή χαρακτήρα της παραγωγής -με εξαγωγές σε χώρες της βόρειας Ευρώπης, των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής- αλλά και για την καινοτόμα ερευνητική δραστηριότητα που υλοποιείται σε συνεργασία με φορείς όπως το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών και το ΑΠΘ.

Μεταξύ άλλων, η επιχείρηση έχει αναπτύξει ένα ειδικό δίχτυ που αποβλέπει στον διπλασιασμό του ιχθυοπληθυσμού στις θάλασσες, μέσω της δημιουργίας σχετικά ασφαλούς περιβάλλοντος για τα ψάρια μετά την εκκόλαψή τους.

Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης ανέφεραν επίσης στον Πρωθυπουργό ότι έχουν αναπτύξει προγράμματα εκπαίδευσης για την καταπολέμηση της ανεργίας, καθώς σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μηχανιώνας έχει συγκροτηθεί τμήμα εκμάθησης ραφής διχτυών, μέσω του οποίου ειδικευμένο προσωπικό της βιομηχανικής μονάδας διδάσκει εθελοντικά παραδοσιακή ραφή διχτυών σε άνεργες γυναίκες της περιοχής. Τριάνατα από τις γυναίκες που εκπαιδεύτηκαν κατ’ αυτόν τον τρόπο έχουν ενταχθεί στο προσωπικό της επιχείρησης.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε, επίσης, για το πρόγραμμα επέκτασης της εταιρείας και συνεχάρη τους υπεύθυνους για τα έντονα πράσινα χαρακτηριστικά του. Οι επενδύσεις προβλέπουν την προμήθεια νέου μηχανολογικού εξοπλισμού, τη δημιουργία ερευνητικού ενυδρείου και την κατασκευή νέων κτιριακών εγκαταστάσεων με οικολογικά υλικά, στις οποίες θα εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά συστήματα και μέθοδοι αξιοποίησης του βρόχινου νερού ώστε να ανακατευθύνεται στο ερευνητικό ενυδρείο.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, Θανάσης Κοντογεώργης, η επικεφαλής του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης.



Ομολόγησε ο Πολάκης ότι ήταν στημένο για να του γίνει μομφή - Αγωγή καταθέτει ο Γεωργιάδης


 

Ο βουλευτής και τραμπούκος του ΣΥΡΙΖΑ που έχει αναστατώσει των βουλή Παύλος Πολάκης, ξεπέρασε χθες κάθε προηγούμενο τη Δευτέρα, όταν ζήτησε το λόγο στη συζήτηση για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο. 

Αντί να μιλήσει για τον αναπτυξιακό και προφανώς με βρώμικο σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρα, άρχισε να μιλά για την υπόθεση Novartis και να επιτίθεται στον παριστάμενο υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Σήμερα σε νέα του εμφάνιση ομολόγησε ότι το σχέδιο ήταν να του γίνει πρόταση μομφής από το προεδρείο, και έδειξε έτσι το πόσο βρώμικα κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ίχνος ηθικής.

«Εγώ δεν έκανα καμιά κατάληψη της έδρας του κοινοβουλίου. Ο προεδρεύων κ. Αθανασίου έκανε κατάλυση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών χθες και μόνο από την τοποθέτηση την δική σας κύριε Πρόεδρε της Βουλής και την τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Οικονόμου, αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αποδοκιμάζετε τελικά αυτή την πρακτική, η οποία σταμάτησε τη διαδικασία χθες. Εγώ περίμενα να έρθετε να μου βάλετε μομφή. Δεν έκανα καμιά κατάληψη, μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο» είπε ο Παύλος Πολάκης, μιλώντας αυτή την ώρα στη Βουλή και αναφερόμενος στο χθεσινοβραδινό επεισόδιο.

Και συνέχισε προκαλώντας δικαιοσύνη και Γεωργιάδη λέγοντας :  «ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης στη συζήτηση κατά την πρόταση μομφής, αφιέρωσε την ομιλία του στη Novartis και με ένα πολύ έντονο ύφος, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να του ζητήσουν συγγνώμη γιατί αρχειοθετήθηκε η δίωξή του σε σχέση με την υπόθεση αυτή. Δεν θα σας ζητήσουμε ποτέ συγνώμη κύριε Γεωργιάδη. Το 2012 η συγκεκριμένη εταιρεία από την δαπάνη του ΕΟΠΥΥ στα φαρμακεία, πήρε 157 εκατομμύρια ευρώ. Υπήρξε προνομιακή μεταχείριση προς την Novartis που έγινε μέσα από υπουργικές αποφάσεις».

Αγωγή κατά του Παύλου Πολάκη καταθέτει ο Άδωνις Γεωργιάδης για τα όσα συνεχίζει να του καταλογίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τη Novartis μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης παίρνοντας το λόγο στη Βουλή μετά την σημερινή επανέναρξη της συζήτησης που είχε διακοπεί χτες μετά το πρωτοφανές επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον κ. Πολάκη.

«Δεν θα ξαναπαντήσω στον Παύλο Πολάκη ότι και αν ξαναπεί Η μόνη συζήτηση μαζί του θα γίνει στο δικαστήριο, στην αγωγή που καταθέτω» είπε καταλήγοντας ο Άδωνις Γεωργιάδης στην ομιλία του.

«Καταθέτω το σύνολο της πράξης αρχειοθέτησης. Είναι ύμνος. Καταλήγει ότι όχι μόνο δεν έχω ωφελήσει τη Novartis, αλλά την έχω βλάψει κιόλας. Η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε. Αθώος ήμουν από την αρχή. Αθώος είναι ο κάθε συμπολίτης μας μέχρι να καταδικαστεί σε δικαστήριο. Εμένα πριν 5 χρόνια με έλεγξαν για να καταλήξουν αν υπάρχουν ενδείξεις να οδηγηθώ σε κατηγορία. Δεν βρήκαν το παραμικρό», είπε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας τόνισε: «Τι πρέπει να κάνω για να σταματήσετε να μιλάτε για τη Novartis; Με κατηγορείτε ότι τα πήρα και έκαναν 5 χρόνια έρευνα. Θα θέλατε δικαστήριο με πρόεδρο τον Πολάκη και εισαγγελέα τον Βαξεβάνη, προφανώς. Επί δικής μου θητείας είχαμε τη χαμηλότερη δαπάνη στο υπουργείο Υγείας στα φάρμακα».



Πρεμιέρα για τα Rafale στο Αιγαίο - Εχθές ούτε ένας τούρκος δεν παραβίασε το FIR

 


Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι πτήσεις συντήρησης των Rafale θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες ενώ σταδιακά οι «ριπές» θα ενταχθούν στον εκπαιδευτικό σχεδιασμό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Εχθές το πρωί οι «ριπές» απογειώθηκαν από την 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα για πτήση συντήρησης των ιπτάμενων της 332 ΜΠΚ «Γεράκι». Ήταν ουσιαστικά η «πρώτη» των Rafale από την 19η Ιανουαρίου και πέταξαν πάνω απο το Αιγαίο

Τα αεροσκάφη πέταξαν στο Αιγαίο έως τη Σκύρο και τους Καλόγερους με στόχο κυρίως την εξοικείωση των ιπτάμενων στις πτήσεις εντός του FIR Αθηνών, τον έλεγχο των επικοινωνιών και την εκπαίδευση στις διαδικασίες προσγείωσης και απογείωσης από την καινούργια τους «φωλιά». 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό οι πτήσεις συντήρησης των Rafale θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες ενώ σταδιακά οι «ριπές» θα ενταχθούν στον εκπαιδευτικό σχεδιασμό της Πολεμικής Αεροπορίας. Πρόκειται για μια διαδικασία η οποία ναι μεν προχωρά με γρήγορο ρυθμό ωστόσο όπως επισημαίνεται από το αεροπορικό επιτελείο απαιτείται χρόνος και πολλές ώρες πτήσεων των Rafale αλλά και εκπαίδευσης των ιπτάμενων τόσο στον αέρα όσο και στο έδαφος έως ότου το game changer μαχητικό να λάβει μέρος στα εξαιρετικά σύνθετα σενάρια μάχης στα οποία εκπαιδεύεται η Πολεμική Αεροπορία. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι εχθές δεν παρουσιάστηκε ούτε μία παραβίαση από τουρκικά μαχητικά.



O πρωθυπουργός, παραβρέθηκε στην ορκωμοσία σπουδαστών της Εθνικής Σχολής Δικαστών

 


Ο πρωθυπουργός, παραβρέθηκε στην ορκωμοσία σπουδαστών της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών Θεσσαλονίκης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην ορκωμοσία τον 125 σπουδαστών όλων των κατευθύνσεων της 28ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών στη Θεσσαλονίκη, επισήμανε :

«Η οργανωτική και λειτουργική ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών αποτελεί προϋπόθεση για την εμβάθυνση του κράτους δικαίου στην εποχή μας, αλλά και συστατικό στοιχείο της δημοκρατικής ζωής στον τόπο μας, πολύ περισσότερο, όταν, δυστυχώς, στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν ωμές παρεμβάσεις της πολιτικής εξουσίας στο έργο τους και συμπεριφορές που πλήγωσαν το κύρος της Δικαιοσύνης. Με αυτή την εμπειρία θα σας ζητούσα και σήμερα να κλείσετε τα αυτιά σας σε οποιαδήποτε απειλή μπορεί να εκτοξεύεται εναντίον σας από κάποιους και με τις αποφάσεις σας να πιστοποιείται καθημερινά την ανεξαρτησία σας», είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους σπουδαστές.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα αναβαθμιστεί η Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών στη Θεσσαλονίκη με την ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και τη σημαντική αύξηση των αποδοχών των εκπαιδευομένων, ενώ θα καθιερωθεί και η εκπαίδευση των εκπαιδευτών.

Παράλληλα αναφέρθηκε σε θεσμικές και άλλες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με στόχο τη γρήγορη και άμεση απόδοση Δικαιοσύνης.

Στο πλαίσιο είπε ότι υπάρχει ένα σχέδιο με πενταετή ορίζοντα και σε αυτό εντάσσονται η αγορά κτιρίου 30.000 τετραγωνικών μέτρων για να λυθεί επιτέλους το ζήτημα του Δικαστικού Μεγάρου του Πειραιά για να γίνει η έδρα όλων των δικαστηρίων και των εισαγγελιών της πόλης. Η επέκταση του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Αθηνών σε νέο Δικαστικό Μέγαρο, οι ανακαινίσεις του ιστορικού κτιρίου του Αρσακείου όπου στεγάζεται το Συμβούλιο της Επικρατείας, του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Διαμορφώνεται σε όλη τη χώρα ένας νέος δικαστικός χάρτης, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Παράλληλα, τόνισε, είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα η συνέχιση της ψηφιοποίησης στο χώρο της δικαιοσύνης. Ανακοίνωσε, επίσης, την ίδρυση της Σχολής Δικαστικών Υπαλλήλων στα πρότυπα της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών και την ριζική αλλαγή του νέου κώδικα οργανισμού των δικαστηρίων με έμφαση στην αξιολόγηση στη λογοδοσία και στην αξιοκρατία παρέχοντας κίνητρα για όσους θέλουν πραγματικά να διακριθούν και διαφυλάσσοντας, όμως, την επετηρίδα ως βασικό κριτήριο προαγωγής και ανέλιξης.

Στην αρχή της εκδήλωσης ο γενικός διευθυντής της εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών Δημήτριος Εμμανουηλίδης απένειμε στον κύριο Μητσοτάκη αναμνηστική πλακέτα.




ΣΟΚ η αμόλυβδη θα αγγίξει τα €2 στα μεγάλα αστικά κέντρα - Στα €2,20 στα νησιά

 


«Η μέση τιμή σήμερα αγγίζει το 1,90€ πανελλαδικά, η οποία είναι πολύ υψηλή τιμή για την αμόλυβδη βενζίνη, όπως επίσης και για το πετρέλαιο θέρμανσης και το πετρέλαιο κίνησης το οποίο είναι κόστος ενέργειας για όλα τα παραγόμενα προϊόντα αλλά και για τις παροχές υπηρεσιών οι οποίες ανεβάζουν το κόστος και έτσι αυτός που το πληρώνει τελικά είναι ο καταναλωτής», τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο αντιπρόεδρος Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου.

Είναι σταθερά ανοδική η πορεία του διυλισμένου προϊόντος του πετρελαίου και αν κάνει για λίγο μια κάμψη, ξαναγυρίζει πάλι ανοδικά, ανέφερε ο κ. Ασμάτογλου. Οι πολύ μικρές μειώσεις που έχουν υπάρξει όχι μόνο δεν έχουν φανεί αλλά το αμέσως επόμενο διάστημα καλύπτεται η μείωση και ανεβαίνουν προς τα πάνω πάλι οι τιμές. «Συνεχίζει η ανοδική πορεία λίγο λίγο κάθε μέρα, το βλέπω και στις προβλέψεις τις διυλιστηριακές που και στην αυριανή μέρα θα είναι προσθετική, όπως και σήμερα ήταν αρκετά υψηλή η αύξηση για όσους θα πάρουμε καύσιμα σε σχέση με την χθεσινή χρέωση. Είναι ακριβότερο το καύσιμο που θα αγοράσουμε οι πρατηριούχοι σήμερα όπως θα είναι και αύριο και μεθαύριο, σύμφωνα με τις προβλέψεις». Εάν ήταν πράγματι παροδική η ανοδική πορεία των καυσίμων θα έπρεπε να είχε τελειώσει το αργότερο τον Δεκέμβριο, αλλά βρισκόμαστε ήδη στον Φεβρουάριο και οι αυξήσεις τραβούν την ανηφόρα, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ασμάτογλου. Αυτό δικαιολογεί και τις αυξήσεις που έχουμε δει στα προϊόντα στα ράφια των σουπερμάρκετ, καθώς προέρχονται από την υψηλή τιμή των καυσίμων. «Λέγαμε πάντοτε ότι θα πρέπει στις περιπτώσεις που αυξάνεται η διεθνής τιμή του αργού πετρελαίου να υπάρχει ένας μηχανισμός να μειώνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης, ο οποίος επιβαρύνεται και από τον ΦΠΑ και δεν ξέρω αν θα ξεπεράσουμε και τα 2 ευρώ την βενζίνη. Θα μπούμε σε μια μεγάλη ύφεση που δεν θα φέρει έσοδα στα ταμεία του κράτους, γιατί η μικρή τιμή και ο κύκλος εργασιών είναι αυτό που επιφέρει έσοδα» επεσήμανε ο κ. Ασμάτογλου.

Πρόσθεσε ακόμη, πως αυτές οι τιμές έχουν επηρεάσει πολύ την τσέπη του καταναλωτή. «Το είδαμε και με το πετρέλαιο θέρμανσης, με τον χιονιά, οι ποσότητες που είχαν παραγγελθεί ήταν πολύ μικρές, οι δεξαμενές ήταν άδειες και όπου δεν μπόρεσε να γίνει η διανομή, τουλάχιστον στα βόρεια προάστια που έπεσε πολύ χιόνι, έμειναν πάρα πολλά σπίτια χωρίς πετρέλαιο, δεν είχαν άλλους τρόπους θέρμανσης, με ηλικιωμένους και δεν μπορείτε να φανταστείτε τι αντιμετωπίσαμε αυτές τις μέρες».

«Κάτι πρέπει να γίνει» τόνισε ο κ. Ασμάτογλου, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο εγχώριο, αλλά αφορά όλη την Ευρώπη. Στην νησιωτική Ελλάδα, σε ορισμένες περιοχές η τιμή της βενζίνης ξεπερνά τα 2,20 ευρώ και θα αγγίξουμε τα 2 ευρώ και στα μεγάλα αστικά κέντρα» σημείωσε.


protothema



Τασούλας :«Θέλατε να σέρνουν τον Πολάκη από το βήμα για να διασυρθεί η χώρα;»

 


«Θέλατε να σέρνουν τον Πολάκη από το βήμα για να διασυρθεί η χώρα;» ρώτησε ο πρόεδρος της Βουλής για το στημένο σώου Πολάκη, που σκοπό είχε να πλήξει το κύρος της βουλής.

Τοποθέτησή προέδρου της βουλής : 

«Η χθεσινή συνεδρίαση του κοινοβουλίου ήταν αποκαρδιωτική απέναντι σε αυτό που περιμένει ο ελληνικός λαός. Η Βουλή δεν είναι  οποιοδήποτε μέρος όπου παίρνουμε το λόγο για να πούμε και να κάνουμε ότι θέλουμε. Υπάρχει Συνταγματική ελευθερία. Πουθενά το σύνταγμα για έκφραση γνώμης δεν απονέμει δικαίωμα του απεριόριστου. Το απεριόριστο έχει σχέση με την ελευθερία και όχι με την ανοργάνωτη διεξαγωγή συζητήσεων. Η συζήτηση γίνεται βάσει κανονισμού που μας προφυλάσσει από το να είμαστε τμήμα φωνασκούντων ή σπίκερ κόρνερ.

Η τελική ευθύνη για την διεξαγωγή συζητήσεων ανήκει στο Προεδρείο το οποίο είναι διακομματικό. Υπάρχει άρθρο που λέει ότι οι βουλευτές οφείλουν να συμμορφώνονται στις υποδείξεις προεδρείου.

Υπάρχει περίπτωση βουλευτές να νιώθουν αδικημένοι. Ο Κανονισμός προβλέπει ότι το θέμα λύνεται με συνέχιση του διαλόγου και υπογράμμιση μιας εσφαλμένης ενδεχομένως απόφασης, είτε με μομφή είτε είτε είτε. Αυτό που δεν προβλέπεται είναι θέματα που ανάγονται στον ΚτΒ να λύνονται με τρόπο αυτοδικίας και ακτιβιστικό.

Χθες το προεδρείο αφαίρεσε το λόγο από τον κ. Πολάκη. Δικαιούται ο καθένας να έχει άποψη αλλά το προεδρείο έχει τελικό λόγο. Ο κ. Πολάκης αντί να συμμορφωθεί και να καταφύγει στα μέσα κοινοβουλευτικής αιτίασης κατά της απόφασης κάθισε στο βήμα εμποδίζοντας την συνέχιση διεξαγωγής συζητήσεως. Υπάρχουν 2 θέματα: αφαίρεση του λόγου και το 2ο η συμπεριφορά του που πρακτικά αφαίρεσε το λόγο από τους 23 συναδέλφους τους που περίμεναν να μιλήσουν.

Η Βουλή από το 1875 έχει τελικό όριο. Το τελικό όριο είναι η πλειοψηφία. Το τελικό καταφύγιο είναι πλειοψηφία. Για θέματα συνταγματικότητας, μομφής, παραβίασης κανονισμού, πειθαρχικών μέτρων αποφασίζει η πλειοψηφία. Μπορούμε εδώ με πράξεις ακτιβισμού να ανατρέψουμε αποφάσεις πλειοψηφίας; Την πλειοψηφία την αλλάζει ο λαός κανείς άλλος. Δεν μπορούμε εμείς εδώ να αντικαταστήσουμε την πλειοψηφία με άλλες μεθοδεύσεις που αμαυρώνουν εικόνα του κοινοβουλίου και το διασύρουν. Το θέλατε να γίνει αν δεν θέλει ένας βουλευτής να κατέβει από το βήμα; Να τον σέρνουν για να διασυρθεί το κοινοβούλιο παγκοσμίως; Δεν γίνεται διαφορετικά. Αυτός που αλλάζει την πλειοψηφία δεν είναι ο εκπρόσωπος του λαού εδώ αλλά ο εκπροσωπούμενος όταν φτάσει η ώρα.

Παρακαλώ, όταν αισθάνεται κανείς ότι αδικείται μπορεί να το εκφράσει. Υπάρχουν κοινοβουλευτικά μέσα να το εκφράσει αλλά δεν μπορεί αυτός που αισθάνεται ότι αδικήθηκε να συμπεριφέρεται ως καταληψίας. Χθες ήμουν εκτός Αθηνών και η διαχείριση της εικόνας ενός κοινοβουλίου που κρεμόταν από την διάθεση ενός συναδέλφου που πίστευε ότι αδικήθηκε και προχώρησε σε κατάληψη του βήματος ήταν η χειρότερη στιγμή.

Έχετε δικαίωμα να θεωρείτε άδικες τις πράξεις του προεδρείου και να τις επικρίνετε αλλά δεν έχετε δικαίωμα να ξεπερνάτε τα όρια και να νομίζετε ότι με μεθόδους αυτοδικίας να διεκδικείτε ότι νομίζετε.

Η συνεδρίαση θα συνεχιστεί από το σημείο που διεκόπη. Ο κ. Πολάκης θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε και η σημερινή εικόνα να διορθώσει την χθεσινή αποκρουστική που απομακρύνει τους πολίτες από το κοινοβούλιο.

Υπάρχουν πολίτες που νομίζουν ότι είμαστε επιεικείς με τον κ. Πολάκη και άλλοι ότι τον αδικούμε. Δεν κάνουμε σφυγμομετρήσεις. Εφαρμόζουμε τους κανόνες και αν κάποιος αισθάνεται ότι αδικείται υπάρχουν τρόποι να το εκφράσει ενώ η τελική καταφυγή είναι η πλειοψηφία.

Ήθελα να τοποθετηθώ όχι για να συμφωνήσουμε αλλά για να διαφυλάξουμε τα έσχατα όρια του κοινοβουλίου».



Ισλαμιστές απειλούν να αποκεφαλίσουν δημοσιογράφο στην Γαλλία


 

Μια ομάδα αστυνομικών φυλάει την Γαλλίδα δημοσιογράφος Οφελί Μενιέ γιατί δέχεται απειλές για τη ζωή της.

Ο λόγος, η παρουσίαση ενός ντοκιμαντέρ για το ριζοσπαστικοποιημένο Ισλάμ.

Η 34χρονη Οφελί παρουσίασε πρόσφατα ένα ντοκιμαντέρ, υπό τον τίτλο: «Zone Interdite» (Απαγορευμένη Ζώνη), σχετικά με τον τρόπο με την επιρροή του ριζοσπαστικοποιημένου Ισλάμ στη γαλλική κοινωνία.

Στο ντοκιμαντέρ εμφανίζεται δε ένα εστιατόριο όπου δίνονται στις γυναίκες καμπίνες για να φάνε μακριά από τους άνδρες και ένα κατάστημα παιχνιδιών που πουλά απρόσωπες κούκλες για να συμμορφωθεί με τις αυστηρές ερμηνείες του Ισλάμ που απαγορεύουν την απεικόνιση χαρακτηριστικών του προσώπου.

Σε ένα κλιπ που κοινοποιήθηκε στην επίσημη σελίδα του Zone Interdite στο Twitter, ο ειδικός στο ριζοσπαστικό Ισλάμ, ο καθηγητής Bernard Rougier κρατά τις απρόσωπες κούκλες και τα αρκουδάκια καθώς εξηγεί: «Είναι ένας τρόπος να δείξετε ότι από την παιδική σας ηλικία, θα είστε καλύτερος μουσουλμάνος από τους άλλους και υπονοεί ότι οι άλλοι δεν είναι καλοί ή αληθινοί μουσουλμάνοι.

«Και λοιπόν είναι η εισαγωγή μιας ιδεολογικής αρχής στον κόσμο της παιδικής ηλικίας...με αυτή την έννοια είναι αρκετά ανησυχητικό, ναι», λέει. Το βίντεο με κρυφή κάμερα δείχνει τον μυστικό ρεπόρτερ να πηγαίνει στα καταστήματα που πουλάνε τις κούκλες, τα οποία προσφέρουν επίσης βιβλία με τις ίδιες εικόνες.



Μίλησε επίσης με την Amine Elbahi, 26 ετών, μια μουσουλμάνα δικηγόρο από το Roubaix που βοήθησε να αποκαλυφθεί το εκπαιδευτικό ίδρυμα που έλαβε 53.000 λίρες από δημόσιο χρήμα για να διδάξει φτωχά παιδιά, αλλά κατηγορήθηκε ότι διέδιδε ισλαμικές διδασκαλίες. Η Elbahi μίλησε κατά της επιρροής του ριζοσπαστικού Ισλάμ στην ταινία και τώρα χαρακτηρίστηκε «άπιστη» και απειλήθηκε με αποκεφαλισμό.

«Με απειλούν με αποκεφαλισμό, σκίσιμο, επίθεση, επειδή έκανα μια ομιλία αλήθειας με ακάλυπτο το πρόσωπό μου, και συγκεκριμένα για την αδράνεια του δημάρχου της κομμούνας μου», είπε ο Elbahi.




ΝΔ για Novartis: Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να προσβάλλει την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη


 

Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Novartis, που «αντί να βρει το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη, εξακολουθεί να προσβάλλει την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη», εξαπολύει η ΝΔ.

«Αντί ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσουν συγγνώμη από τα 10 πολιτικά πρόσωπα που στοχοποίησαν συστηματικά, με όργανο τον διαβόητο ”Ρασπούτιν” της εποχής και το στήσιμο μιας άθλιας σκευωρίας, ζητούν και τα ρέστα από πάνω», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στον τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλο Ξανθόπουλο.

«Η σκευωρία κατέρρευσε και οι πρωταγωνιστές της βρίσκονται σήμερα στα χέρια της Δικαιοσύνης. Ένας στο Ειδικό Δικαστήριο και οι άλλοι κατηγορούμενοι ή ύποπτοι. Όχι για την άποψή τους. Καλούνται από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη ως ύποπτοι για την τέλεση κακουργημάτων που έχουν σχέση με τη συμμετοχή στο στήσιμο της υπόθεσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να βρει, έστω και τώρα, το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη, εξακολουθεί να προσβάλλει την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία.

Καταληκτικά, το κυβερνών κόμμα επισημαίνει: «Τον καλούμε ξανά να απαντήσει: ο Άρειος Πάγος εκτελεί πολιτικές εντολές; Εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη ή όχι; Είναι απαράδεκτο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να υπερασπιστεί τους εκλεκτούς του, να αμφισβητεί τους θεσμούς».



ΝΔ: Το ΚΙΝΑΛ ταυτίζεται με τον πολακισμό του ΣΥΡΙΖΑ ως «επιτήδειος ουδέτερος»

 


Απαθέστατο το ΚΙΝΑΛ, στο καραγκιοζιλίκι του τραμπούκου Πάυλου Πολάκη στην βουλή.

Η απάθεια του ΚΙΝΑΛ, έγινε αντικείμενο δριμείας κριτικής, για την στάση που διατήρησε στο επεισόδιο που προκάλεσε χθες ο Παύλος Πολάκης στην Ολομέλεια της Βουλής, ασκεί η ΝΔ.

«Απέναντι σε ένα πρωτοφανές περιστατικό όπως το χθεσινό δεν μπορεί κανείς να κρατά ίσες αποστάσεις. Δεν μπορείς να κρατάς ίσες αποστάσεις ανάμεσα στον Πολάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ από τη μια και τους κανόνες της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλίου από την άλλη. Γιατί ίσες αποστάσεις στην περίπτωση αυτή σημαίνουν ταύτιση με τον Πολακισμό του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι βλαπτικό για τη Δημοκρατία. Πράγμα που θα έπρεπε να έχουν αντιληφθεί πολύ καλύτερα ιδίως όσοι έχουν εμπειρία στο Ευρωκοινοβούλιο», αναφέρει σε ανακοίνωση η ΝΔ και καταλήγει:

«Το ΚΙΝΑΛ απέναντι σε μια καθαρά αντιθεσμική συμπεριφορά, επέλεξε το ρόλου του "επιτήδειου ουδέτερου". Ο κομματικός μικροϋπολογισμός υπερισχύει της θεσμικής υπευθυνότητας».

Σε ανακοίνωσή του χθες το ΚΙΝΑΛ, αντί να δείξει σοβαρότητα, και να καταδικάσει την συμπεριφορά του ακροαριστερού τραμπούκου Παύλου Πολάκη, προτίμησε να επιτεθεί εξίσου σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δείχνοντας ότι δεν μπορεί να κάνει την διαφορά, και υποστηρίζοντας ότι «η χουλιγκανικού χαρακτήρα σύγκρουση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε πρωτοφανείς καταστάσεις και μετατρέπει τη Βουλή των Ελλήνων σε Βουλή μιας τριτοκοσμικής χώρας»



Σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ - Καλογρίτσας : Ηθελαν να με βάλουν μπροστινό στο ΣΥΡΙΖΑ CHANNEL

 


Τέσσερις ώρες κράτησε εχθές η απολογία του Χρήστου Καλογρίτσα για το σκάνδαλο  ΣΥΡΙΖΑ CHANNEL, στην ανακρίτρια του δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου Ευδοξίας Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη.

Η απολογία του επιχειρηματία θα συνεχιστεί σήμερα Τρίτη.

Ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, ήταν εκείνος που κατήγγειλε τις κινήσεις που γίνονταν στο παρασκήνιο ώστε να αποκτήσει κανάλι, το οποίο θα ήλεγχε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μαζί με τον δικηγόρο του, παρέδωσαν ένα πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα με τις θέσεις του και στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις της ανώτατης δικαστικής λειτουργού.

«Επαναλαμβάνω τα όσα έχω περιλάβει στη μηνυτήρια αναφορά μου και έχω καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Γνώριζα ότι θα καταστώ κατηγορούμενος εξαιτίας των όσων αποκάλυψα.

Το έκανα για να αποκαταστήσω το όνομα και την υπόληψή μου» είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του.

Ο κ. Καλογρίτσας έχει υποστηρίξει ότι η συμμετοχή του στον επίμαχο διαγωνισμό ουσιαστικά αφορούσε την επιθυμία της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑνα αποκτήσει «φιλικό» προς αυτήν τηλεοπτικό σταθμό.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες τού, λοιπόν, αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο ο τότε αρμόδιος υπουργός και επίσης κατηγορούμενος που απολογείται την Πέμπτη, Νίκος Παππάς, κανόνισε να εμφανιστεί ο κ. Καλογρίτσας με χρήματα ωστόσο του διεθνούς κατασκευαστικού ομίλου CCC.



Εσωκομματικά πυρά κατά Τσίπρα: Δυσώδες περιβάλλον με νεοαυριανιστική κουλτούρα

 


Δεν πρόλαβαν να σβήσουν τα φώτα στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής όπου διεξήχθη η συζήτηση και η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και στον ΣΥΡΙΖΑ ξαναξεκίνησε ο «καβγάς», με την μπάλα να παίρνει και τον ίδιο τον πρόεδρο.

Η πρώην βουλευτής και από τα γνωστά και σημαντικά στελέχη των 53+, Αννέτα Καββαδία, με άρθρο της στην «Εποχή», απορρίπτει τις προτάσεις Τσίπρα και «στολίζει» με ιδιαίτερα επιθετικό τόνο τόσο τον ίδιο όσο και τους στενούς του συνεργάτες, ενώ ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ και ένας εκ των τεσσάρων στελεχών της «Γέφυρας» Νίκος Μπίστης, με αφορμή τις εκλογές στην Πορτογαλία, στέλνει μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα να μην καταλήξει σαν τους συνοδοιπόρους του στο Μπλόκο, που μαζί με το Κομμουνιστικό Κόμμα Πορτογαλίας καταποντίστηκαν.

Συμβαίνει, δηλαδή, ήδη αυτό που υποστήριζαν τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ότι ο κ. Τσίπρας κατέφυγε στην πρόταση μομφής για να κερδίσει λίγο χρόνο από τα εσωκομματικά του προβλήματα. Τελικά, δεν κέρδισε ούτε τρεις ημέρες…

Αναγωγή στο παρελθόν

Με τη φράση «κάτσε κάτω, κουλοχέρη», που φώναξαν το 1975, πριν την πρώτη, μεγάλη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ οι «ανδρεοπαπανδρεϊκοί» στον πανεπιστημιακό δάσκαλο και εμβληματική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα Σάκη Καράγιωργα (σ.σ.: είχε χάσει το χέρι του από έκρηξη βόμβας), παρομοιάζει τον ιδεολόγο Σάκη Καράγιωργα με την εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και τους υποστηρικτές του κ. Τσίπρα με τους τότε υποστηρικτές του Ανδρέα Παπανδρέου, που ήταν οπαδοί του «αρχηγικού λαϊκιστικού ΠΑΣΟΚ» και καμία σχέση δεν είχαν με την Αριστερά.

«Η αναγωγή στο παρελθόν δεν γίνεται τυχαία», γράφει η κ. Καββαδία και, ερχόμενη στο σήμερα, στον κ. Τσίπρα και στους συνεργάτες του, μιλά για «δυσώδες περιβάλλον», για «εσωκομματικό διάλογο-κατάντια», για «άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον οποιουδήποτε τολμά (!) να διατυπώσει προβληματισμούς, ενστάσεις, αντιθέσεις», για «μπούλινγκ εναντίον συντρόφων και συντροφισσών ως απόδειξη πίστης στον αρχηγό και στο κόμμα με λεξιλόγιο υποκόσμου, χυδαιότητες, ύβρεις και απειλές» και κατηγορεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για «νεοαυριανίστικη κουλτούρα».

«Αλίμονο σε όποιον τολμήσει να διατυπώσει μια άλλη άποψη. Αλίμονο σε όποιον επιμένει να υπερασπίζεται την ανάγκη συλλογικών λειτουργιών στο κόμμα. Αλίμονο σε όποιον προτάσσει την ανάγκη επιχειρημάτων έναντι των χυδαίων υβρεολογίων. Αυτομάτως στοχοποιείται και γίνεται “υπονομευτής του προέδρου”, “καρεκλοκένταυρος”, “γραφειοκράτης”, “βολεμένος”». Για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι του κ. Τσίπρα στελέχη με «χρόνια προσφοράς στην υπόθεση της Αριστεράς» προβάλλει τα ρητορικά ερωτήματα: «Από πού αντλούν την άνεση να επιδεικνύουν μια τέτοια συμπεριφορά; Ποιος τους επέτρεψε να μεταφέρουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ χυδαίες παραδόσεις, ξένες και απορριπτέες σε όλη τη διαδρομή της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς; Ποιος έχει την ευθύνη για το πού, πώς και με ποιους όρους διεξάγεται ο προσυνεδριακός διάλογος;».

Το παρασκήνιο

Και απαντά, αποκαλύπτοντας το δυσώδες και σκοτεινό παρασκήνιο του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν είναι δείγμα επαφής με το λαϊκό αίσθημα οι απειλές για σφαλιάρες (!), επειδή κάποιος ψήφισε ενάντια στην πρόταση του προέδρου. Ούτε χαρακτηρισμοί όπως “κομματικοί μπράβοι”. Ούτε οι ύβρεις με ηλικιακά ή σωματοτυπικά χαρακτηριστικά. Αντί για αντιπαράθεση επιχειρημάτων, επιστρατεύεται ο τσαμπουκάς και η μαγκιά, και η πολιτική συζήτηση διεξάγεται με όρους ξεκαθαρίσματος λογαριασμών». Η κ. Καββαδία υπερασπίζεται την παράδοση της Αριστεράς και καταλήγει με ένα σαφές μήνυμα προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα: «Οποιος σε αυτή την κρίσιμη πολιτικά στιγμή επιτρέπει να σπάσει αυτή η παράδοση φέρει ακέραια και την ευθύνη των εξελίξεων».

Προειδοποίηση

Η Κουμουνδούρου προς το παρόν σιωπά για τις βαριές κουβέντες και κατηγορίες της κ. Καββαδία, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ήδη «ναρκοπέδιο».

Ο Νίκος Μπίστης, με αφορμή τη στρατηγική ήττα του Μπλόκου της Αριστεράς στην Πορτογαλία -συνομιλητή και ομοτράπεζο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωπαϊκή Αριστερά που συνιστούσαν το 2015 μαζί με ΣΥΡΙΖΑ και Ποδέμος το λαϊκιστικό τρίγωνο που θα «διέλυε» την ευρωπαϊκή Δεξιά και την ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία- προειδοποιεί τον Αλέξη Τσίπρα να μην καταλήξει σαν την ομοϊδεάτισσά του πρόεδρο του Μπλόκου της Αριστεράς, Μαρίζα Ματίας, που δήλωνε προχθές στην «Αυγή», ευχαριστώντας για τη στήριξη τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Κόστα ακολούθησε μια ανεύθυνη πολιτική. Ο εκβιασμός του προς το εκλογικό σώμα της Αριστεράς ήταν προφανής από την αρχή». Λίγες ώρες μετά, ο κ. Τσίπρας έστελνε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Κόστα, τον θριαμβευτή των πορτογαλικών εκλογών…

«Αποδοκιμάστηκε εκείνη η Αριστερά (Κ.Κ. Πορτογαλίας και Μπλόκο της Αριστεράς έχασαν τη μισή τους δύναμη) που έβαλε τη χώρα σε περιπέτεια, καταψήφισε τον προϋπολογισμό και προκάλεσε εκλογές και την τύχη της. Χωρίς πρόταση, με ένα βερμπαλιστικό αντισυστημισμό, αυτοχειριάστηκε», γράφει ο κ. Μπίστης για τους ομοϊδεάτες του κ. Τσίπρα και επικεντρώνει στην αντισυστημική στάση που επιχείρησε να δείξει το Μπλόκο της Αριστεράς και οδήγησε την Πορτογαλία σε εκλογές, καταψηφίζοντας τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης στην οποία μετείχε από κοινού με τους κομμουνιστές της χώρας.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, η ανάλυση του τι έγινε στην Πορτογαλία είναι διπλό κάζο. Αφενός επειδή η «πολιτική ΣΥΡΙΖΑ» αποδοκιμάστηκε και καταποντίστηκε, ενώ αυτό που ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν ειρωνικά «νεοφιλελεύθερη σοσιαλδημοκρατία» για να το απαξιώσουν θριάμβευσε.

Αφετέρου η κυβέρνηση που έριξαν ΚΚΠ και Μπλόκο της Αριστεράς (ως κυβερνητικοί εταίροι των σοσιαλιστών του Κόστα δεν ψήφισαν τον προϋπολογισμό) είναι η «φωτογραφία» αυτού που εννοεί ο κ. Τσίπρας όταν μιλά για «προοδευτική διακυβέρνηση»…


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση με γκαζάκια στον Δημήτρη Καμπουράκη


 

Η έκρηξη στο σπίτι του δημοσιογράφου σημειώθηκε στις 2:29 με αποτέλεσμα να ξεσηκωθεί ολόκληρη η γειτονιά και να προκληθούν υλικές ζημιές.

Από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης έχει καταγραφεί η επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη.





Σχόλιο Πρετεντέρη για τα sms του ποινικού Φουρθιώτη με Γεραπετρίτη



Ένα σχόλιο που μας άρεσε και θεωρούμε ότι τα λέει όλα.

Ξεκαθαρίζουμε και εμείς ότι στις επικοινωνίες μπορεί να μην προκύπτει τίποτα το επιλήψιμο, αλλά σίγουρα δεν βοηθάει την εικόνα της κυβέρνησης υπουργοί να συνομιλούν, έστω και με sms, με έναν παρουσιαστή της trash τηλεόρασης, που πήρε και πολιτική εμπομπή, παρέλασαν πολιτικοί απο όλα τα κόμματα στην εκπομπή του, ενώ ήξεραν ότι πρόκειται για ένα πρώην μάνατζερ πορνοστάρ, που αργότερα κατηγορήθηκε και για συμμετοχή σε συμμορία.

Αιχμηρό ήταν το σχόλιο του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη για τις επικοινωνίες του Γιώργου Γεραπετρίτη με τον υπόδικο Μένιο Φουρθιώτη. Επικοινωνίες πριν ο ποινικός βάλει να του πυροβολήσουν το σπίτι, να του βάλουν βόμβα για να κρατήσει αστυνομική φρουρά που του είχε δωθεί και αποκαλυφθούν οι απάτες του για να βγάλει χρήματα από το κράτος.

Το σχόλιο Πρετεντέρη για Γεραπετρίτη που το επικροτούμε 

"Μαθαίναμε παλιά στη δημοσιογραφία ότι "δεν μπαίνουμε σε κουβέντες με "ποινικούς”. Λογικό, δεν υπάρχει κοινή βάση συζήτησης. Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας αλλά εκείνοι προσπαθούν να γλιτώσουν τη φυλακή.

Δεν ξέρω εάν η συμβουλή ισχύει και στην πολιτική. Αν ίσχυε όμως υποθέτω πως κάποια μέλη της κυβέρνησης θα είχαν αποφύγει τα μπλεξίματα με διάφορους Φουρθιώτηδες και κομπανία. Διότι, σε τελευταία ανάλυση, κανείς δεν ευθύνεται για τους εχθρούς ή τους αντιπάλους του. Αντιθέτως όμως δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τους συνομιλητές του".



Νεκρός 19χρονος οπαδός από επίθεση με μαχαίρι

 



Ένας 19χρονος έχασε τη ζωή του όταν δέχτηκε μαχαιριά στο πόδι από άγνωστο άντρα στην περιοχή της Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το thestival.gr, το τραγικό συμβάν σημειώθηκε 40 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στην οδό Θ. Γαζή, λίγα μέτρα από το γήπεδο του Άρη.

Επίθεση με μαχαίρι δέχτηκαν και οι δύο φίλοι του 19χρονου, οι οποίοι περπατούσαν μαζί του. Νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο 19χρονος και 2 φίλοι του περπατούσαν, όταν δέχτηκαν επίθεση από άτομα που επέβαιναν σε 2 αυτοκίνητα.  

Πριν προλάβουν να αντιληφθούν τι συμβαίνει τους έβρισε και στη συνέχεια άρχισε να τους χτυπά με το μαχαίρι. Ο 19χρονος δέχτηκε μαχαιριά στο εσωτερικό μέρος του ποδιού του, κοντά στην βουβωνική χώρα. Ο δεύτερος νεαρός έφερε τραύμα στο κεφάλι και τον θώρακα. Το τρίτο μέλος της παρέας δέχτηκε μαχαιριά στον γλουτό.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα περιπολικό της άμεσης δράσης και βρήκε τους νεαρούς αιμόφυρτους να ζητούν βοήθεια. Οι αστυνομικοί παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες. Ο 19χρονος αιμορραγούσε ακατάσχετα. Άφησε την τελευταία του πνοή πριν την άφιξη του ασθενοφόρου και της κινητής μονάδας του ΕΚΑΒ. Οι δύο φίλοι του άτυχου 19χρονου διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Αμέσως άρχισαν αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό του οχήματος των δραστών. Δεν έχει διευκρινιστεί πόσα ήταν τα άτομα που πήραν μέρος στην δολοφονική επίθεση.

Η Αστυνομία έχει στη διάθεσή της βίντεο από παρακείμενα καταστήματα. Κλιμάκιο της υποδιεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών συνέλεξε στοιχεία από το σημείο που σημειώθηκε το περιστατικό.





10% μπροστά η κυβέρνηση - Οι πολίτες στηρίζουν την κυβέρνηση και όχι το κόμμα Πολάκη


 

Παρά τη δυσαρέσκεια για τη διαχείριση της κακοκαιρίας το κυβερνών κόμμα έχει συντριπτική υπεροχή στην παράσταση νίκης, έναντι στο κόμμα Πολάκη.

Στην ερώτηση το ποιος εκφράζει καλύτερα τον κεντρώο χώρο πρώτος έρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με δεύτερο τον «Κανένα», τρίτο τον Νίκο Ανδρουλάκη και τέταρτο τον Αλέξη Τσίπρα. 

Προβάδισμα 10 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, σύμφωνα με τη νέα μεγάλη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Σία Κοσιώνη, παρά τη δυσαρέσκεια των πολιτών για τη διαχείριση της κακοκαιρίας. 



Αναλυτικά, η ΝΔ συγκεντρώνει 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,5% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 14,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 3% και οι Έλληνες με 1,5%. Υψηλό ποσοστό της τάξεως του 8,5% συγκεντρώνουν οι αναποφάσιστοι και όσοι απάντησαν «άλλο» με ποσοστό 6,5%. 



 Στην παράταση νίκης συντριπτική είναι η υπεροχή του κυβερνώντος κόμματος έναντι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς προηγείται κατά 45%. Αναλυτικά, στην ερώτηση «ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσετε, ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα βγει πρώτο», το 56% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση δήλωσε «ΝΔ», το 21% «ΣΥΡΙΖΑ», το 12% «άλλο» και το 11% «δε γνωρίζω-δεν απαντώ». 



Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 15 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα, συγκεντρώνοντας το 38% έναντι 23% του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αντίθετα, το ποσοστό των ερωτηθέντων που απάντησαν «Κανένας από τους δύο» ανέρχεται στο 34% και εκείνων που είπαν «Δε γνωρίζω/Δεν απαντώ» στο 5%. 



Στην ερώτηση ποιος από τους πολιτικούς αρχηγούς εκφράζει καλύτερα τον κεντρώο χώρο, το 26% του δείγματος απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έπεται με 23% ο... «κανένας», με 22% ο Νίκος Ανδρουλάκης και 20% ο Αλέξης Τσίπρας. 

Η δημοσκόπηση σε κάρτες :













Ρουβίκωνας: Επίθεση στα γραφεία της Αττικής Οδού- Οκτώ συλλήψεις

 


Επίθεση στα γραφεία της Αττικής Οδού στο Κορωπί και στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας στην Λ. Κατεχάκη, πραγματοποίησαν μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας.

Ομάδα περίπου 8 ατόμων με βαριοπούλες προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο κουβούκλιο των διοδίων και στα γραφεία της εταιρείας.

Νωρίτερα, μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν τρικάκια και έγραψαν συνθήματα στην είσοδο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε σε οκτώ συλλήψεις, ανάμεσα τους και ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα.



Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεφτιλίσει την βουλή έστησε πάλι εχθές τον τραμπούκο Πολάκη να προκαλέσει

 


Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τους ίδιους ξεφτιλίζουν και την βουλή των Ελλήνων, έχοντας αμολήσει ένα ακροαριστερό τραμπούκο να προκαλεί καθημερινά.

Πρόκληση του Παύλου Πολάκη στην Ολομέλεια της Βουλής που δεν σέβεται τίποτα, με τον προεδρεύοντα Χαράλαμπο Αθανασίου να διακόπτει τη συνεδρίαση, προκειμένου να αναλάβει την έδρα ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Κώστας Τασούλας, και να απευθύνει μομφή στο πρόσωπο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τασούλας δεν ήταν παρών στη Βουλή, προκειμένου να απευθύνει μομφή στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας. Πρέπει όμως να σημειωθεί πως, ακόμα και αν ο πρόεδρος βρισκόταν στο Κοινοβούλιο, δεν είναι σίγουρο αν θα αναλάμβανε την έδρα. Και αυτό γιατί, σε περίπτωση που ο κ. Πολάκης αρνούνταν να συμμορφωθεί με την εφαρμογή του Κανονισμού και των διατάξεων περι μομφής, ο κ. Τασούλας θα αναγκαζόταν να καλέσει τους άνδρες της ασφάλειας της Βουλής για να κατεβάσουν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Ολομέλειας.

Το προεδρείο της Βουλής επιθυμεί να αποφύγει μια τέτοια εξέλιξη, ακόμα και αν την επιδιώκει ο Πολάκης γιατί την προκαλεί, δεν σέβεται τίποτα, είναι ακατάλληλος. Φαίνεται όμως πως και ορισμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν να αποφύγουν καταστάσεις που ευτελίζουν το Κοινοβούλιο και διακωμωδούν το κόμμα. Κατά πληροφορίες, η Όλγα Γεροβασίλη και ο Γιάννης Σαρακιώτης του ζητούσαν να κατέβει από το βήμα, όπου παρέμεινε επί μία ώρα, χωρίς να μιλάει! 

Η συνεδρίαση, όπως ανακοίνωσε ο γ' αντιπρόεδρος της Βουλής, Θανάσης Μπούρας, διακόπηκε οριστικά και θα επαναληφθεί σήμερα, Τρίτη.

«Επικοινώνησα με τον πρόεδρο της Βουλής και μου ζήτησε τη διακοπή της συνεδρίασης της Βουλής για σήμερα. Ο κ. Πολάκης δεν θα μεταβάλλει τον χώρο του Κοινοβουλίου σε χώρο φτηνού ακτιβισμού και κατάληψης, διασύροντάς τον. Οσοι τον ανέχονται και τον καλύπτουν έχουν τεράστιες ευθύνες» υπογράμμισε.

Ο ακροαριστερός τραμπούκος Πολάκης, με το που πήρε τον λόγο, άρχισε να επιτίθεται στον Άδωνι Γεωργιάδη για την υπόθεση Novartis. Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβήτησε την απόφαση της δικαιοσύνης και των εισαγγελέων οικονομικού εγκλήματος για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης του κ. Γεωργιάδη.

Ο κ. Αθανασίου κάλεσε επανειλημμένα τον ακροαριστερό τραμπούκο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει τον Κανονισμό της Βουλής και να τοποθετηθεί για το ζήτημα της ημερήσιας διάταξης που αφορά στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Η συνεχής άρνηση του κ. Πολάκη τον ανάγκασε να διακόψει τη συνεδρίαση.

Είναι, δε, χαρακτηριστικό, πως όταν ο κ. Αθανασίου έκλεισε το μικρόφωνο του κ. Πολάκη, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης πλησίασε τον κ. Γεωργιάδη στα υπουργικά έδρανα, προκειμένου να ακούγεται. Ο υπουργός, βλέποντας τη συγκεκριμένη συμπεριφορά, άρχισε να… σταυροκοπιέται!

Ο διάλογος έχει ως εξής:

Πολάκης: Σήμερα είχαμε 128 νεκρούς. Το χειρότερο ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας. Φέρτε τα μονοκλωνικά. Προμηθευτείτε πιο γρήγορα τα αντιικα, όπως της Pfizer.

Πάμε στο σκάνδαλο Novartis. Υποχρεούμαι να απαντήσω στην πρόκληση Γεωργιάδη, που ζήτησε να του πούμε συγγνώμη. Δεν θα σου πούμε συγγνώμη. Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι σεβαστές, αλλά κρίνονται. Σήμερα καταθέσαμε αίτηση να μας δημοσιοποιηθεί η απόφαση αρχειοθέτησης. Δεν είναι αθώος. Αρχειοθετήθηκε η υπόθεση

Δεν είναι ιδιωτική διαφορά. Αφορά υπουργούς και πολιτικούς και πρέπει να δημοσιοποιηθεί.

Μιλάμε για σκάνδαλο, στο οποίο η Novartis ήρθε σε συμβιβασμό με τις ΗΠΑ και πλήρωσε, γιατί στην Ελλάδα δωροδοκούσε πολιτικούς αξιωματούχους. Και εδώ λέμε ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο. Λέει η απόφαση αρχειοθέτησης... Πάμε στα συγκεκριμένα στοιχεία. Λέει ότι ο Γεωργιάδης δεν λειτούργησε προνομιακά για τη Novartis. Πάμε να δούμε τα πραγματικά στοιχεία που δεν έλαβαν υπόψη τους οι δύο από τους τρεις εισαγγελείς.

Οι άλλες εταιρείες κατακρημνίστηκαν και η Novartis είχε πτώση μόνο 7%.

Αθανασίου: Πηγαίνετε στο θέμα της συνεδρίασης.

Πολάκης: Πάτε να με κόψετε.

Αθανασίου: Κάντε μια επίκαιρη ερώτηση, να σας απαντήσει ο Γεωργιάδης. Θα σας κλείσω το μικρόφωνο. Σας υπενθυμίζω τον κανονισμό. Αν δεν συμμορφωθείτε με τις υποδείξεις του προεδρείου, θα σας αφαιρέσω τον λόγο

Πολάκης: Κύριε Γεωργιάδη αυτό ζητήσατε;

Αθανασίου: Αφήστε τα αυτά, αν δεν σταματήσετε θα εφαρμόσω τον κανονισμό

Πολάκης: Αυτός είναι ο εξευτελισμός του Κοινοβουλίου

Αθανασίου: Θα μάθετε να σέβεστε τον κανονισμό

Πολάκης: Κύριε Γεωργιάδη επειδή δεν μπορείτε να απαντήσετε, βάλατε τον πρόεδρο να με κόψει;

Αθανασίου: Θα σας ανακαλέσω στην τάξη. Μπείτε στο νομοσχέδιο.

Πολάκης: Παίρνει 130 και χάνει 130 η Novartis. Οι άλλοι πουλάνε 50 και παίρνουν 28. Αυτό δεν είναι προνομιακή μεταχείριση;

Αθανασίου: Σας ανακαλώ στην τάξη (σ.σ. σηκώθηκε όρθιος). Σας ανακαλώ

Πολάκης: Πάμε παρακάτω

Αθανασίου: Θα διακόψω τη Βουλή. Θα καλέσω τον πρόεδρο της Βουλής να σας απευθύνει μομφή

Πολάκης: Καλέστε τον. Θαυμάστε πρόεδρο. Εξευτελισμός του ελληνικού Κοινοβουλίου. Κύριε Γεωργιάδη σας τα λέω από εδώ...

Παρά τη διακοπή της συνεδρίασης, παρέμεινε στο βήμα της Ολομέλειας, συνεχίζοντας την... αγόρευσή του. Η στάση του προκάλεσε την «έκρηξη» των βουλευτών της ΝΔ, που του φώναζαν πως είναι ντροπιαστική η συμπεριφορά του και πως ευτελίζει το Κοινοβούλιο με την στάση του.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το παραλήρημα διακόπηκε, όταν χτύπησε το τηλέφωνο του κ. Πολάκη και απάντησε στην κλήση, στην γραμμή ήταν η Γεροβασίλη που προσπαθούσε ίσως να τον πιέσει να κατέβει, η κάποιοι του έλεγαν να συνεχίσει να προκαλεί.

«Παίρνεις γραμμή;» τον ρώτησαν «γαλάζιοι» βουλευτές, με τον ίδιο να απαντά: «Εγώ δεν παίρνω γραμμή, εγώ εχω επάγγελμα, χειρουργώ».

Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης αντέδρασε λέγοντας: «Η Βουλή έχει κανόνες και τους καταπατάτε!», για να προσθέσει: «Είναι άρρωστος, είναι για γιατρό ο άνθρωπος...».



Ολόκληρος ο διάλογος του επεισόδιου:


ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Θα περάσω κατευθείαν στην ουσία της σημερινής μου παρέμβασης και θα αφήσω τα παραπολιτικά σχόλια περί του χθεσινού επεισοδίου στο τέλος.

Πριν ξεκινήσω την ομιλία, όμως, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στους εκατόν είκοσι οκτώ νεκρούς της σημερινής καταμέτρησης από την πανδημία, όχι εκατόν δέκα εννιά. Στο Worldometer o ΕΟΔΥ έχει στείλει εκατόν είκοσι οκτώ. Είναι το τρίτο χειρότερο ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας.

Επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά αυτά που σας λέω εδώ και τόσο καιρό. Φέρτε ξανά τα μονοκλωνικά. Πεθαίνει κόσμος από «Δέλτα». Προμηθευτείτε πιο γρήγορα τα αντιικά χάπια και ειδικά το Paxlovid της Pfizer, διότι θα συνεχίσουμε να θρηνούμε νεκρούς. Χθες ο κ. Μητσοτάκης μίλησε εδώ για 84% ποσοστό εμβολιασμένων. Τότε γιατί συνεχίζουν να πεθαίνουν; Γιατί δεν έχουμε τα φάρμακα.

Πάω στην ουσία. Μιλάμε για το σκάνδαλο Novartis, γιατί υποχρεούμαι να απαντήσω στην πρόκληση του κ. Γεωργιάδη προχθές κατά την ομιλία του στην πρόταση δυσπιστίας, ο οποίος ζήτησε να του ζητήσουμε συγγνώμη.

Όχι, κύριε Γεωργιάδη, δεν θα σας ζητήσουμε συγγνώμη και θα σας πω γιατί. Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι σεβαστές, αλλά κρίνονται. Το πρώτο που θέλω να πω είναι ότι δεν είναι αθώωση, είναι αρχειοθέτηση. Δεν έχει δημοσιοποιηθεί, γι’ αυτό καταθέσαμε σήμερα σαράντα εννιά Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αίτηση κατάθεσης εγγράφων, γιατί δεν δημοσιοποιείται η απόφαση αρχειοθέτησης. Ο κ. Γεωργιάδης κατέθεσε έξι σελίδες και από αυτές θα πω αυτά που θα πω σε λίγο.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν αφορά ιδιωτική διαφορά. Αφορά Υπουργούς, αφορά σκάνδαλο διασπάθισης δημοσίου χρήματος και πρέπει να είναι δημόσιο έγγραφο. Δεν το δίνουν και κάναμε σαράντα εννιά Βουλευτές την αίτηση αυτή για να δημοσιοποιηθεί.

Και βέβαια, διαβάζοντας τις έξι σελίδες κατάλαβα γιατί δεν θέλει να δημοσιοποιηθεί. Μιλάμε για ένα σκάνδαλο στο οποίο η Novartis ήρθε σε συμβιβασμό με την αμερικανική δικαιοσύνη για να πάψει τη δίωξη και πλήρωσε 347 εκατομμύρια, επειδή στην Ελλάδα κυβερνητικοί αξιωματούχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες, δωροδοκηθέντες, χειραγώγησαν τις τιμές.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Κύριε συνάδελφε, ελάτε στο θέμα.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Κι εδώ λέμε ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο!

Διαβάζω, λοιπόν, από τις σελίδες που κατέθεσε ο κ. Γεωργιάδης. Λέει ότι: «Ο κ. Γεωργιάδης σίγουρα δεν λειτούργησε ως δωροδοκηθείς, καθώς δεν έπραξε τίποτα προς όφελος της ως άνω εταιρείας, μη φροντίζοντας να περιορίσει το προνόμιο των ανταγωνιστών. Εάν είχε λάβει τα χρήματα αυτά, τα 2 εκατομμύρια που λέει ότι έλαβε μία προστατευόμενη μάρτυρας…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Κύριε Πολάκη, θα πω αυτό που είπα στους προηγούμενους συναδέλφους σας ούτως ή άλλως και στον κ. Υψηλάντη και στον κ. Φάμελλο.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Μην με κόβετε, όμως, τώρα.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Ελάτε στο θέμα μας.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Μην με κόβετε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Δεν είναι αυτό το θέμα σήμερα.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Δεν προκύπτει καμία απολύτως διαφοροποίηση στις καταβολές. Εάν είχε καταβληθεί, συνεπώς, αυτό το τεράστιο χρηματικό ποσό των 2 εκατομμυρίων…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Καταθέστε το στα Πρακτικά, εν πάση περιπτώσει.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Μην με κόβετε, κύριε Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Δεν σας κόβω, αλλά δεν γίνεται αυτή η δουλειά.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Μην με κόβετε. Ηρεμήστε. Κι αυτά τα δευτερόλεπτα θα μετρήσουν.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Ίση μεταχείριση θα είναι.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Θα ήταν αχρεωστήτως καταβληθέν και παθητικό για την εταιρεία.

Πάμε στα συγκεκριμένα στοιχεία, λοιπόν, για να δούμε τι δεν πήρε υπόψη της η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, γιατί κάθε απόφαση κρίνεται. Λέει, λοιπόν, με λίγα λόγια ότι ο κ. Γεωργιάδης δεν λειτούργησε προνομιακά προς την εταιρεία και να ρίξει τους ανταγωνιστές της. Τα στοιχεία εδώ, που δεν τα πήραν υπόψη τους οι δύο από τους τρεις Εισαγγελείς, γιατί η απόφαση αρχειοθέτησης βγήκε με δύο-ένα, είναι τα εξής.

Το 2012 από τα φαρμακεία, αυτά που πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ εκεί, η Novartis είχε 157 εκατομμύρια, η Pfizer 143 εκατομμύρια, η Astra Zeneca 131 εκατομμύρια. Το 2014 η Novartis από τα 157 εκατομμύρια έπεσε στα 145 εκατομμύρια. Η Pfizer από τα 143 εκατομμύρια στα 78 εκατομμύρια. Η Astra Zeneca από τα 131 εκατομμύρια στα 82 εκατομμύρια. Πώς οι άλλοι κατακρημνίζονται και η Novartis μένει μόνο με 7% μείωση;

Δεύτερον, στα ακριβά φάρμακα το 2013 στα φάρμακα υψηλού κόστους….

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Δεν είναι αυτό το θέμα μας, σας παρακαλώ πολύ.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Το θέμα μας είναι να μη με διακόπτετε, κύριε Πρόεδρε.

Να μη με διακόπτετε!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Σας παραπέμπω στον Κανονισμό της Βουλής.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Ξέρω ότι έχετε συγκεκριμένο στήσιμο. Αυτά που θέλω να πω θα τα πω.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Αυτά θα τα λέτε για τον εαυτό σας.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: 2013…

Μη μιλάτε πάνω μου. Θα σταματήσω.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Ακούστε να σας πω. Μη με αναγκάσετε και κλείσω το μικρόφωνο.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Μη μιλάτε πάνω μου. Θα σταματήσω. Το 2013 τα φάρμακα υψηλού κόστους…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Ελάτε στο θέμα.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Το θέμα μας είναι αυτό. Ζήτησε απάντηση ο κ. Γεωργιάδης. Μας προκάλεσε. Απαντάμε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Αν δεν μπείτε στο θέμα σε μισό λεπτό, θα κλείσω το μικρόφωνο.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Κύριε Γεωργιάδη, δεν θέλετε να σας απαντήσουμε; Πείτε στον κύριο Πρόεδρο.

Το 2013 φάρμακα υψηλού κόστους από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Κάντε μία επίκαιρη ερώτηση να έλθει ο κ. Γεωργιάδης. Όχι τώρα. Σεβαστείτε τον Κανονισμό και την ημερήσια διάταξη.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Δεν γίνεται ερώτηση για την αρχειοθέτηση. Μη με διακόπτετε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Σας εξηγώ.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Το 2013…

Και εγώ σας εξηγώ ότι ό,τι και να κάνετε, εγώ θα τα πω.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Σας υπενθυμίζω τον Κανονισμό.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Τον ξέρω τον Κανονισμό. Ο Βουλευτής έχει αυτοτέλεια.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Αν δεν συμμορφωθείτε με τις υποδείξεις του Προεδρείου, γιατί είστε εκτός θέματος, θα σας αφαιρέσω τον λόγο.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Ο Βουλευτής έχει αυτοτέλεια στον λόγο του και στο τι λέει. Δεν είστε εσείς αυτός που θα μου πει αν είμαι εκτός θέματος.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ: Εσείς ποιος είστε;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Θα σας αφαιρέσω τον λόγο.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Κύριε Γεωργιάδη, αυτό ζητήσατε;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Θα σας αφαιρέσω τον λόγο.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Κάντε κι έτσι. Αυτό ζητήσατε;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ: Κλείστε τον, κύριε Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Να τα αφήσετε τα αυτά. Αυτά τα συνηθίζετε εσείς και οι όμοιοί σας.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Το 2013 φάρμακα υψηλού κόστους…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Θα εφαρμόσω τον Κανονισμό.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ: Κλείστε του το μικρόφωνο.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Η NOVARTIS πούλησε 130…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Αν δεν σταματήσετε, θα εφαρμόσω τον Κανονισμό.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Αυτό είναι, κύριοι συνάδελφοι, ο εξευτελισμός του ελληνικού Κοινοβουλίου.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ: Ντροπή σου!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Όχι, κύριε Πολάκη.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Αυτό είναι.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Θα εφαρμόσω τον Κανονισμό.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: …130 εκατομμύρια πούλησε και εισέπραξε 130 εκατομμύρια.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Θα μάθετε να σέβεστε τον Κανονισμό. Αν δεν σταματήσετε…

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Η ABBVIE πούλησε 31 και πήρε 14. Η MERCK πήρε 50 και πληρώθηκε 28.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Θα εφαρμόσω τον Κανονισμό.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Κύριε Γεωργιάδη, επειδή δεν μπορείτε να απαντήσετε, βάλατε τον Πρόεδρο να πει αυτά; Η AMGEN πήρε 49 και πλήρωσε 25.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Το πρώτο και πλησιέστερο που έχω να κάνω είναι το πρώτο πειθαρχικό, σας ανακαλώ στην τάξη. Σας ανακαλώ στην τάξη τώρα!

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Συνεχίζω. Ανακαλέστε με.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Αν δεν σταματήσετε, θα πάω στο δεύτερο.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Πηγαίνετε όπου θέλετε.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ: Πώς μιλάει έτσι; Πού είναι;

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Υπάρχει το επόμενο.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Μπείτε στο νομοσχέδιο.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Με βάση αυτά τα στοιχεία, φαίνεται ότι η NOVARTIS πουλάει 130, παίρνει 130. Δεν διαφύλαξε την πληρωμή της, όταν οι άλλοι πουλάνε 50 και παίρνουν 28, όταν οι άλλοι πουλάνε 49 και παίρνουν 11; Εκεί δεν υπάρχει προνομιακή μεταχείριση;

(Διαμαρτυρίες από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Ακούστε τώρα. Σας ανακάλεσα στην τάξη για δεύτερη φορά.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Δεύτερο στοιχείο…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Δεν συμμορφώνεστε;

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Υπάρχει…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Δεν συμμορφώνεστε, κύριε Πολάκη;

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Μη μιλάτε πάνω μου.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Εφαρμόζω τον Κανονισμό.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Μη μιλάτε πάνω μου. Υπάρχει το δεύτερο.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Σας αφαιρώ τον λόγο.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Πόσο στημένο είναι. Πάμε παρακάτω.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΧΑΡΗΣ) ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ: Δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Στο Κοινοβούλιο είμαστε.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Δεν θα μου αφαιρέσετε κανέναν λόγο. Πάμε παρακάτω.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Σας αφαιρώ τον λόγο. Διακόπτεται η συζήτηση.

(Θόρυβος στην Αίθουσα)

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Πάμε παρακάτω.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Αν δεν συμμορφωθείτε, θα διακόψω τη Βουλή και θα καλέσω τον Πρόεδρο της Βουλής να σας απαγγείλει πρόταση μομφής.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Καλέστε τον.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Αυτό που σας λέω.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Καλέστε τον!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Σας προειδοποίησα. Να σταματήσετε σε ένα λεπτό.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Σας το λέω, μέχρι τότε θα μιλάω.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Θα σταματήσετε σε ένα λεπτό.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Θα σταματήσω στα πέντε λεπτά που μου…

Μου έχετε φάει ήδη τριάμισι.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Τώρα θα σταματήσετε.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Το δεύτερο που λένε, οι σελίδες που καταθέσατε, κύριε Γεωργιάδη, που είναι…

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΧΑΡΗΣ) ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, είναι διασταλτική ερμηνεία του Κανονισμού. Στο Κοινοβούλιο είμαστε!

(Διαμαρτυρίες από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Δεν γίνονται αυτά. Καθίστε κάτω, σας παρακαλώ. Εφαρμόζω τον Κανονισμό.

Σας στέρησα τον λόγο, κύριε Πολάκη, δεν γράφεται τίποτα. Σας στερώ τον λόγο.

(Διαμαρτυρίες από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

Σας παρακαλώ, διαβάστε τον Κανονισμό.

Διακόπτεται η συνεδρίαση της Βουλής για πέντε λεπτά. Να κληθεί ο Πρόεδρος για να υποβάλλει το επόμενο, αν κρίνει, που είναι μομφή κατά του συναδέλφου.

(ΔΙΑΚΟΠΗ)

(ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ)

(Στο σημείο αυτό την Προεδρική Έδρα καταλαμβάνει ο Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αθανάσιος Μπούρας): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, επικοινώνησα με τον Πρόεδρο της Βουλής, τον κ. Τασούλα, και μου ζήτησε τη διακοπή της συνεδρίασης της Βουλής για σήμερα. Ο κ. Τασούλας μου προσέθεσε ότι ο κ. Πολάκης του οποίου αφαιρέθηκε ο λόγος, δεν θα μεταβάλλει τον χώρο του Κοινοβουλίου σε χώρο φθηνού ακτιβισμού και κατάληψης διασύροντάς τον. Όσοι τον ανέχονται και τον καλύπτουν, έχουν τεράστιες ευθύνες.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

Συνεπώς, λύεται η συνεδρίαση της Βουλής και θα συνεχιστεί αύριο.

Ώρα λήξης: 22.26΄




Άμεση η καταβολή των αγροτικών αποζημιώσεων

 



Η κυβέρνησή σε κάθε πρόβλημα ή φυσική καταστροφή- είτε πυρκαγιές είτε ακραία καιρικά φαινόμενα- ήταν και είναι στο πλευρό των παραγωγών καταβάλλοντας άμεσα αποζημιώσεις και όχι ύστερα από την πάροδο ετών όπως συνηθιζόταν μέχρι πρόσφατα. Αξιοποιώντας εθνικούς και συγχρηματοδοτούμενους πόρους:

Ενεργοποιήσαμε μέτρα του ΠΑΑ για την πρόληψη και αποκατάσταση ζημιών από καταστροφικά συμβάντα σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ και τις Δασικές Υπηρεσίες.

Νομοθετήσαμε άμεσα τα πρώτα μέτρα ανακούφισης προς όφελος των πληγέντων και τροποποιήσαμε το ΠΑΑ στην ίδια κατεύθυνση.

Συνολικά, ο ΕΛΓΑ πλήρωσε το 2021 σχεδόν 300 εκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις παραγωγών (παγετό της άνοιξης και λοιπές ζημιές έτους).

Πληρώσαμε σχεδόν 5,5 εκατομμύρια ευρώ στους ΤΟΕΒ (Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων ) της χώρας που επλήγησαν από τον ΙΑΝΟ για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας τους.

Υλοποιήσαμε άμεσες εκταμιεύσεις μέσω της Κρατικής Αρωγής, ύψους σχεδόν 6 εκατομμυρίων μόνο για τους αγρότες μας.

Δημιουργήσαμε γραμμή τηλεφωνικής υποστήριξης 1540 στο Υπουργείο για άμεση καταγραφή των προβλημάτων των πυρόπληκτων.

Και στις καταστροφές που προκάλεσε η χιονοθύελλα «Ελπίς» θα πράξουμε ανάλογα. Συνεργεία του ΕΛΓΑ κάνουν ήδη καταγραφή στις περιοχές που έχουν γίνει ζημιές και οι παραγωγοί θα αποζημιωθούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.