Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Προφυλακιστέος ο Πάνος ο Ερωτιάρης για τον βιασμό της 18χρονης

 


Στη φυλακή οδηγείται μετά την απολογία του ο 31χρονος βιαστής Πάνος ο Ερωτιάρης, που συνελήφθη με ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του για τα αδικήματα του βιασμού και της παράνομης οπλοχρησίας μετά από καταγγελία 18χρονης.

Η 18χρονη κατήγγειλε πως πριν από λίγες ημέρες ο κατηγορούμενος την βίασε σε διαμέρισμα στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου το θύμα πήγε μετά από ραντεβού που έκλεισαν, μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου, όπως ο 31χρονος της είπε, να αναλάβει τη φύλαξη του 3χρονου παιδιού της συντρόφου του.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος φέρεται να ομολόγησε την πράξη που του αποδίδεται, ισχυριζόμενος ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και ζήτησε συγγνώμη για ό,τι συνέβη.

Το θύμα από την πλευρά του, δήλωσε παράσταση Πολιτικής Αγωγής ζητώντας παραδειγματική τιμωρία του δράστη.



Δεν άντεξε τις απειλές συμμαθητών του και πήγε με αεροβόλο στο σχολείο


 

Τεράστιες ευθύνες φέρουν και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου που δεν προλαμβάνουν τέτοια φαινόμενα, και περιορίζονται μόνο να κάνουν το μάθημα και να φύγουν.

Μαθητής της Α’ Γυμνασίου, εντοπίστηκε έχοντας μαζί του αεροβόλο όπλο επειδή του έκαναν bullying και τον απειλούσαν με μαχαίρια.

 Ο συγκεκριμένος μαθητής, χαρακτηρίζεται από τους συμμαθητές του ένα ήρεμο παιδί, που απλά φοβήθηκε γιατί οι δράστες ήταν αδίστακτοι.

«Ήταν ήρεμο παιδί, ένιωθε φόβο» λένε τα παιδιά για τον μαθητή που έφερε το αεροβόλο.

«Τον απειλούν παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας ότι θα τον χτυπούσαν» λένε οι υπόλοιποι μαθητές, και ανάμεσα τους είναι παιδιά που είναι σε συμμορίες ανηλίκων.

«Περίπου έξι μήνες έχει ξεκινήσει αυτή η ιστορία, είχαμε ενημερώσει τη διεύθυνση του σχολείου και δεν έγινε τίποτα. Μία επίπληξη έκαναν σε έναν από τους μαθητές και είπαν ότι γνώριζαν ότι ήταν παραβατικά τα παιδιά αλλά δεν έκαναν τίποτα» λέει άνθρωπος από την οικογένεια του 13χρονου μαθητή.

«Προχθές τον χτύπησαν, γύρισε μελανιασμένο στο σπίτι και τον απείλησαν ότι αν πει κάτι στη διευθύντρια θα τον ξαναχτυπήσουν και θα του κάνουν κακό. Του έλεγαν ότι θα τον μαχαιρώσουν, θα τον σκοτώσουν και έτσι έφτασε το παιδί σε αυτό το σημείο (σ.σ. Να πάρει αεροβόλο)» λένε οι συγγενείς του.

Η διευθύντρια και ο σύλλογος γονέων το συγκαλύπτουν για να μην εκτεθεί το σχολείο, λένε μάρτυρες του τι συμβαίνει στο συγκεκριμένο σχολείο.

Ο 13χρονος μαθητής που συνελήφθη, ανέφερε ότι δεχόταν συνεχώς μπούλινγκ και απειλές, μάλιστα, κατά της ζωής του από άλλους μαθητές και σε κάποια στιγμή άρχισε να πηγαίνει στο σχολείο με ένα αεροβόλο που υπήρχε στο σπίτι του.

Η διευθύντρια του σχολείου, που αντιλήφθηκε ότι ο μαθητής οπλοφορούσε, ειδοποίησε την Αστυνομία που έσπευσε στο σχολείο και από την έρευνα που πραγματοποίησε βρήκε στην τσάντα του ένα αεροβόλο και ένα πολυεργαλείο με κατσαβίδι. Ο 13χρονος που συνελήφθη κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, αφέθηκε στη συνέχεια ελεύθερος με εντολή του εισαγγελέα. Σημειώνεται ακόμη, ότι σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος των γονέων του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Περιμένουμε και την σύλληψη των παιδιών που κακοποιούσαν τον ανήλικο, όπως και την Ε.Δ.Ε. για την διευθύντρια του σχολείου γιατί το άφησε να εξελιχθεί τόσους μήνες.



Άφαντος μόλις άκουσε την απόφαση ο ιερέας που υπεξαίρεσε 3,8 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο


 

Τη φυλάκισή του απέφυγε χθες ένας 45xpovoς ιερέας από τα Φάρσαλα, ο οποίος αποχώρησε από το Δικαστήριο μόλις ολοκλήρωσε την απολογία του και προτού το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας του ανακοινώσει τη βαριά ποινή που του επέβαλε, αυτή της κάθειρξή 15 ετών.

Ο 45χρονος ιερέας και άλλοτε εξουσιοδοτημένος για θέματα συναλλαγών από τη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος είναι τελικά ο μοναδικός από τους τρεις, χθες, κατηγορουμένους που καταδικάστηκε για την υπεξαίρεση 3,8 εκατ. ευρώ, αλλοιώνοντας μισθολογικές καταστάσεις ιερέων στα Φάρσαλα, αφού χθες οι δύο γυναίκες συγκατηγορούμενες και πρώην εφοριακοί της ΔΟΥ Φαρσάλων κηρύχθηκαν αθώες, ενώ πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί με κάθειρξη 12 ετών.

Πρωτόδικα ο 45xpovos ιερέας είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, ενώ χθες μετά και την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα καταδικάστηκε με τη μέγιστη ποινή για την κατηγορία της υπεξαίρεσης του Δημοσίου, αυτήν της κάθειρξης 15 ετών. Ενώ λοιπόν με την ανακοίνωση της ποινής  θα έπρεπε να συλληφθεί και να οδηγηθεί στη φυλακή για μικρό διάστημα και έως ότου αφαιρεθεί η ποινή (ο.ο. έχει ήδη εκτίσει φυλάκιση 8,5 ετών), ολοκληρώνοντας χθες την απολογία του επέλεξε να αποχωρήσει από το Δικαστήριο για να αποφύγει τη σύλληψη, πράξη που διαπιστώθηκε με την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων και καταγράφηκε από το Δικαστήριο.

Λόγω παραγραφή της πράξης της πλαστογραφίας έπαυσε σε βάρος του ιερέα και η σχετική δίωξη, όπως κρίθηκε αθώος (λόγω αμφιβολιών) και για την κατηγορία της νομιμοποίησή εσόδων, αφού μέχρι σήμερα δεν βρέθηκαν ποτέ τα 3,8 εκατ. ευρώ.


Πηγή: onlarissa.gr



Δίπλωμα στο σπίτι με… courier


Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δίνει πλέον την επιλογή της χρήσης εταιρείας ταχυμεταφοράς για την παραλαβή της νέας άδειας οδήγησης.

Σημαντικές αλλαγές για τους υποψήφιους οδηγούς, την έκδοση νέων διπλωμάτων, την διαδικασία εξετάσεων αλλά και τα νέα παράβολα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων η υπουργική Απόφαση που υπογράφει ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Ωστόσο η σημαντικότερη καινοτομία αφορά στην αποστολή της νέας άδειας οδήγησης με εταιρεία ταχυμεταφοράς (courier) με αποτέλεσμα να σταματήσει εντελώς το γρηγορόσημο αλλά και η ταλαιπωρία των πολιτών που δημιουργούν μεγάλες ουρές στις κατά τόπους Διευθύνσεις Μεταφορών ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών για την παραλαβή τους.

Ειδικότερα σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος επιθυμεί να του αποσταλεί το νέο έντυπο της άδειας οδήγησης με εταιρεία ταχυμεταφορών, το δηλώνει στην αρχική αίτηση ή σε συμπληρωματική αίτηση. Το κόστος αποστολής επιβαρύνει τον ίδιο.

Η υπουργική Απόφαση όπως δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης αναγράφει ότι: «Επικαιροποίηση διατάξεων της υπ΄αρ. 50984/7947/2013 υπουργικής απόφασης «Άδεια οδήγησης, εκπαίδευση και εξέταση υποψηφίων οδηγών μοτοποδηλάτων, μοτοσικλετών και αυτοκινήτων» (Β’ 3056).


Άρθρο 1


Επικαιροποίηση διατάξεων της υπ΄αρ. 50984/7947/2013 υπουργικής απόφασης


1.Η παρ. 13 του άρθρου 1 αντικαθίσταται ως εξής:


«13. Όταν η αίτηση και τα δικαιολογητικά για διαδικασία της παρούσας απόφασης υποβάλλονται ηλεκτρονικά σύμφωνα με τις απαιτήσεις της μηχανογραφικής εφαρμογής, εφόσον διαπιστωθεί μη πληρότητα του φακέλου σύμφωνα με την παρούσα απόφαση, ενημερώνεται από την αρμόδια Υπηρεσία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο ενδιαφερόμενος, ο οποίος υποχρεούται να αποστείλει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου οποιοδήποτε επιπλέον στοιχείο ή δικαιολογητικό του ζητηθεί. Αυτό αποστέλλεται αφού πρώτα βεβαιωθεί ψηφιακά μέσω της διαδικασίας «Ψηφιακή βεβαίωση εγγράφου» της ενότητας «Ψηφιακά έγγραφα gov.gr» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (govgr). Εάν πρόκειται για υπεύθυνη δήλωση, αυτή εκδίδεται μέσω της διαδικασίας «Έκδοση υπεύθυνης δήλωσης» της προαναφερθείσας ενότητας.

Εφόσον προκύπτει/διασταυρώνεται μέσω της μηχανογραφικής εφαρμογής το περιεχόμενο προβλεπόμενου στην παρούσα δικαιολογητικού, δεν απαιτείται η υποβολή του δικαιολογητικού αυτού».

2.Στο άρθρο 2, η περ. στ των παρ. 1 και 3 αντικαθίσταται ως εξής:


«στ. Δύο (2) πρόσφατες φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου.».


3.H περ.:


– ε της παρ. 3 του άρθρου 8


– η της παρ. 2 του άρθρου 11


– ζ της παρ. 3 του άρθρου 11Α


– ζ της παρ. 3 του άρθρου 11Β


– η της παρ. 3 του άρθρου 11Γ και


– ε της παρ. 1 του άρθρου 13


αντικαθίσταται ως εξής:


«Μία (1) πρόσφατη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου.».


4.Στο άρθρο 3, η περ. ε της παρ. 1 αντικαθίσταται ως εξής:


«ε. Κατηγορία Β

Κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και των δικαιολογητικών ο ενδιαφερόμενος απαιτείται να έχει συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας του.

Σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση με την έγγραφη συναίνεση του προσώπου που ασκεί την επιμέλεια του ενδιαφερομένου.

Σε ενδιαφερόμενο που δεν έχει συμπληρώσει την ηλικία των δεκαοκτώ (18) ετών και έχει ολοκληρώσει επιτυχώς την πρακτική δοκιμασία, παρέχεται η δυνατότητα οδήγησης με συνοδό, σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 6 έως 9 του άρθρου 4 του ν. 4850/2021 (Α’ 208) και της υπό στοιχεία Δ30/A3/347507/2021 (Β’ 5924) υπουργικής απόφασης.

Για την απόκτηση του Κωδικού 96, όπως προβλέπεται στο Παράρτημα V του π.δ. 51/2012 (Α’ 101), απαιτείται η κατοχή ισχύουσας άδειας οδήγησης Κατηγορίας Β.».


5.Στο άρθρο 7, η παρ. 9 αντικαθίσταται ως εξής:


«9. Οι παραπάνω διαδικασίες ισχύουν και για την επιστροφή ελληνικής άδειας οδήγησης που έχει μετατραπεί σε αντίστοιχων κατηγοριών άδεια οδήγησης χώρας εκτός Ε.Ε. βάσει υφιστάμενου πλαισίου περί αμοιβαίας αναγνώρισης και ανταλλαγής αδειών οδήγησης μεταξύ της Ελλάδας και της χώρας αυτής.».


6.Στο τέλος του άρθρου 8 προστίθεται νέα παρ. 4 ως εξής:


«4. Για την ανανέωση άδειας οδήγησης μιας εκ των κατηγοριών C1, C1Ε, C, CE, D1, D1E, D και DE έχουν παράλληλη ισχύ οι διατάξεις του π.δ. 74/2008 (Α’ 112), περί Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.) Εμπορευμάτων και Επιβατών. Σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος εμπίπτει στις εξαιρέσεις των παρ. 3, 4 και 5 του άρθρου 3 του π.δ. 74/2008, υποβάλλει συμπληρωματικά υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνονται τα εξής:


«Δεν επιθυμώ ως οδηγός κατηγορίας C1, C1Ε, C, CE, D1, D1E, D, DE (διαγράφεται ό,τι δεν ισχύει) να αποκτήσω/ανανεώσω (διαγράφεται ό,τι δεν ισχύει) Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.), διότι υπάγομαι στην εξαίρεση της ……………….….. [συμπληρώνεται η σχετική διάταξη (περίπτωση της παρ. 3 ή παρ. 4 ή παρ. 5)] του άρθρου 3 του π.δ. 74/2008 (Α’ 112) και συγκεκριμένα ως οδηγός (συμπληρώνεται συγκεκριμένα ο λόγος εξαίρεσης ως αυτός ορίζεται στη σχετική διάταξη).».


Στην περίπτωση ενδιαφερομένου για ανανέωση άδειας οδήγησης μιας εκ των κατηγοριών C1, C1Ε, C και CE που έχει συμπληρώσει το 62ο έτος της ηλικίας του, ή ενδιαφερομένου για ανανέωση άδειας οδήγησης μιας εκ των κατηγοριών D1, D1E, D και DE που έχει συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας του, στο τέλος της προαναφερθείσας συμπληρωματικής υπεύθυνης δήλωσης δηλώνονται περαιτέρω τα εξής:


«Έχω λάβει γνώση των οριζομένων στο άρθρο 41 του ν. 4850/2021 (Α’ 120).»».


7.Στο τέλος του άρθρου 10, προστίθεται νέα παρ. 4 ως εξής:


«4. Σε περίπτωση που απαιτείται ενημέρωση στοιχείων άδειας οδήγησης (όπως καταχώρηση ΑΦΜ), αυτή υλοποιείται ηλεκτρονικά μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής https://drivers-vehicles.services.gov.gr, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρατίθενται στον παραπάνω ιστότοπο.».


8.Στο άρθρο 11Γ, η περ. ε της παρ. 3 αντικαθίσταται ως εξής:


«ε. Επίσημη μετάφραση στην Ελληνική ή Αγγλική Γλώσσα, θεωρημένη από τη διπλωματική ή την προξενική αποστολή της Ελλάδας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ελλάδα, της προς ανταλλαγή ισχύουσας άδειας οδήγησης.


Εναλλακτικά, αντί της ως άνω μετάφρασης, δύναται να υποβάλλεται, θεωρημένο κατά τα ανωτέρω:


– Το Πιστοποιητικό με τίτλο «To whom it may concern Certificate», στην Αγγλική Γλώσσα, το οποίο εκδίδεται μέσω του ιστοτόπου https://es.adpolice.gov.ae/trafficservices/PublicS ervices/Introduction.aspx?Culture= en#DriversServices

ή

– Έγγραφο με τίτλο «Licence Data Verification», στην αγγλική γλώσσα, το οποίο εκδίδεται από την αρμόδια Αρχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, εμπεριέχει κατ’ ελάχιστον τα στοιχεία που αναγράφονται σε εκδοθείσα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα άδεια οδήγησης και δύναται να εμπεριέχει και περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την ισχύ και εγκυρότητα της άδειας οδήγησης.».


9.Το άρθρο 12 αντικαθίσταται ως εξής:


«Άρθρο 12


Περιορισμός κατηγοριών ισχύουσας άδειας οδήγησης


1.Ο περιορισμός των κατηγοριών ισχύουσας άδειας οδήγησης γίνεται για λόγους υγείας μετά από ιατρική εξέταση.


Ο ενδιαφερόμενος υποβάλει στην Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών του τόπου κατοικίας του, τα εξής δικαιολογητικά:


α. Αίτηση  – υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 και της παρ.  3 του άρθρου 3 του ν. 2690/1999, στην οποία δηλώνει:


– Ότι έχει τη συνήθη διαμονή στην Ελλάδα ή ότι έχει την ιδιότητα του σπουδαστή ή του μαθητή, επί έξι (6) μήνες τουλάχιστον στην Ελλάδα, πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και των δικαιολογητικών,


– Τα πλήρη στοιχεία της διεύθυνσης κατοικίας του,


– Τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ),


– Ότι δεν είναι κάτοχος άλλης άδειας οδήγησης ελληνικής ή κράτους-μέλους της Ε.Ε. και δεν του έχει αφαιρεθεί από οποιαδήποτε Αρχή.


– Ότι επιθυμεί την αναγραφή της Ομάδας Αίματός του στο έντυπο της άδειας οδήγησης και συγκατατίθεται στην τήρησή της στο Αρχείο Αδειών Οδήγησης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και η οποία καταχωρείται στη σελίδα 2, ως σημείο 14α, του εντύπου της Άδειας Οδήγησης.


– Τον αριθμό της κατεχόμενης άδειας οδήγησης και της τυχούσας κατεχόμενης παλαιού τύπου ελληνικής άδειας οδήγησης Μοτοσικλέτας.


– Τον εικοσαψήφιο κωδικό πληρωμής του ηλεκτρονικού παραβόλου.


β. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή ισχύοντος ελληνικού διαβατηρίου, κατά τα αναφερόμενα στην περ. β της παρ. 1 του άρθρου 2 της παρούσας.


γ. Οποιοδήποτε ισχύον δημόσιο έγγραφο βάσει των κείμενων διατάξεων, κατά τα αναφερόμενα στην περ. γ της παρ. 1 του άρθρου 2 της παρούσας.


δ. Αίτηση εκτύπωσης άδειας οδήγησης, σύμφωνα με το υπόδειγμα στο Παράρτημα της κ.υ.α. 18623/2372/2008 (Β’ 1697).


ε. Μία (1) πρόσφατη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου.


στ. Δύο (2) τουλάχιστον πιστοποιητικά υγείας ιατρικής εξέτασης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Παράρτημα III του π.δ. 51/2012 (Α’ 101), τα οποία γίνονται δεκτά από την αρμόδια Υπηρεσία εφόσον υποβάλλονται εντός έξι (6) μηνών από την έκδοσή τους.


ζ. Αποδεικτικό του προβλεπόμενου ποσού για την εκτύπωση του εντύπου της άδειας οδήγησης (όπως εμφανίζεται στο συνημμένο Παράρτημα VI).


Δεν απαιτείται η υποβολή του αποδεικτικού αυτού, εφόσον αναγράφεται στην αίτηση ο εικοσαψήφιος κωδικός πληρωμής του παραβόλου.


2.Η Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών, εφόσον πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις, χορηγεί νέα άδεια οδήγησης με όποιες από τις κατηγορίες ΑΜ, Α1, Α2, Α, Β, και ΒΕ κατέχει ο ενδιαφερόμενος.


Στο νέο έντυπο της άδειας οδήγησης καταχωρίζεται ο εθνικός κωδικός αριθμός 116.2.».


10.Στο άρθρο 13:


α. Το πρώτο εδάφιο της παρ. 1 αντικαθίσταται ως εξής:


«Μία ή περισσότερες κατηγορίες άδειας οδήγησης που κατείχε ο ενδιαφερόμενος πριν τον περιορισμό τους, είτε για λόγους υγείας, είτε λόγω συνταξιοδότησης ή υποβολής αίτησης συνταξιοδότησης έως τη θέση σε ισχύ των άρθρων 55 του ν. 4784/2021 (Α’ 40) και 41 του ν.4850/2021 (Α’ 208), δύναται να επαναχορηγούνται χωρίς θεωρητική και πρακτική εξέταση.».


β. H περ. στ της παρ. 1 αντικαθίσταται ως εξής:


«στ. Δύο (2) τουλάχιστον πιστοποιητικά υγείας ιατρικής εξέτασης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Παράρτημα III του π.δ. 51/2012 (Α’ 101), στις περιπτώσεις που ο περιορισμός έγινε για λόγους υγείας ή στις περιπτώσεις που έχει λήξει η διοικητική ισχύς των κατηγοριών των οποίων αιτείται επαναχορήγηση. Τα προαναφερόμενα πιστοποιητικά υγείας γίνονται δεκτά από την αρμόδια Υπηρεσία εφόσον υποβάλλονται εντός έξι (6) μηνών από την έκδοσή τους.».


γ. Διαγράφεται η περ. ζ της παρ. 1.


δ. Διαγράφεται η παρ.  3 ως είχε προστεθεί με την παρ.  11 του άρθρου 1 της υπό στοιχεία Δ30/Α3/113358/2021 (Β’ 1845) υπουργικής απόφασης.


11.Το άρθρο 17 αντικαθίσταται ως εξής:


«Άρθρο 17


Παραλαβή εντύπου άδειας οδήγησης


1.Ο ενδιαφερόμενος παραλαμβάνει αυτοπροσώπως την άδεια οδήγησης, από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών ή από το ΚΕΠ στο οποίο έχει υποβληθεί η σχετική αίτηση. Η άδεια οδήγησης παραδίδεται, με υπογραφή, στον κάτοχό της, ο οποίος πρέπει να είναι εφοδιασμένος με το δελτίο της αστυνομικής του ταυτότητας ή με το ισχύον διαβατήριό του, καθώς και σε πρόσωπο εφοδιασμένο με οποιοδήποτε νομιμοποιητικό έγγραφο, όπως, εξουσιοδότηση θεωρημένη νόμιμα για το γνήσιο της υπογραφής ή πληρεξούσιο.


2.Σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος επιθυμεί να του αποσταλεί το νέο έντυπο της άδειας οδήγησης με εταιρεία ταχυμεταφορών, δηλώνει τούτο στην αρχική αίτηση ή σε συμπληρωματική αίτηση. Το κόστος αποστολής επιβαρύνει τον ίδιο.


3.Στην περίπτωση που το υποβληθέν με την αίτηση έγγραφο πιστοποίησης της συνήθους διαμονής στην Ελλάδα ενδιαφερομένου, ο οποίος δεν είναι έλληνας υπήκοος, δεν βρίσκεται σε ισχύ κατά το χρονικό σημείο έκδοσης του νέου εντύπου, απαιτείται η υποβολή στην Υπηρεσία εκ νέου εγγράφου της περ. γ της παρ. 1 του άρθρου 2 που να πιστοποιεί αυτή.


4.Σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος είναι ήδη κάτοχος οποιασδήποτε ξένης άδειας οδήγησης, την παραδίδει υποχρεωτικά κατά την παραλαβή του νέου εντύπου.


5.Σε περίπτωση που η κατεχόμενη άδεια είναι ελληνική, αυτή παραδίδεται υποχρεωτικά εφόσον εμπεριέχει μία (1) τουλάχιστον κατηγορία σε ισχύ (όπως, επέκταση κατηγορίας Β σε C, ανανέωση κατηγορίας C ή D, ενώ η Β είναι ακόμη σε ισχύ).


Στην περίπτωση αυτή, για την εφαρμογή της παρ. 2, η Υπηρεσία ενημερώνει τον ενδιαφερόμενο για την υποχρέωσή του να παραδώσει το παλαιό έντυπο. Ο ενδιαφερόμενος παραδίδει αρχικά στην εταιρεία ταχυμεταφορών το παλαιό έντυπο, το οποίο παραδίδεται στην αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών.


Ακολούθως, η Υπηρεσία παραδίδει στον υπάλληλο της εταιρείας το νέο έντυπο της άδειας οδήγησης, προκειμένου να παραδοθεί στον δικαιούχο.


6.Η παλαιά άδεια, εάν είναι ελληνική, ακυρώνεται και φυλάσσεται στον φάκελο του υποψηφίου ενώ εάν είναι ξένη, είτε προέρχεται από χώρα της Ε.Ε. είτε εκτός, αποστέλλεται στην αρμόδια Αρχή της χώρας έκδοσής της με σχετική ενημέρωση.


7.Σε περίπτωση που ενδιαφερόμενος έχει υποβάλλει αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για οποιαδήποτε διοικητική διαδικασία της παρούσας απόφασης και ακολούθως, σε χρόνο μεταγενέστερο της υποβολής της αιτήσεως, απωλέσει ή του κλαπεί η κατεχόμενη ισχύουσα άδεια οδήγησης, εφόσον το επιθυμεί, συνεχίζεται και ολοκληρώνεται η ίδια διοικητική διαδικασία και χορηγείται νέο έντυπο άδειας οδήγησης στο πλαίσιο της ίδιας διαδικασίας και όχι αντίγραφο λόγω απώλειας ή κλοπής.


Στο νέο έντυπο δεν καταχωρίζεται ο κωδικός αριθμός 71.


Για την παραλαβή του νέου εντύπου, ο ενδιαφερόμενος:


– Υποβάλλει αίτηση – υπεύθυνη δήλωση, στην οποία δηλώνεται ότι, η άδεια χάθηκε ή εκλάπη και δεν κρατείται από οποιαδήποτε αρχή για οποιοδήποτε λόγο.


Πέραν του καταβληθέντος, με την αρχική αίτηση αποδεικτικού καταβολής του προβλεπόμενου ποσού για την εκτύπωση του εντύπου της άδειας οδήγησης, το οποίο δεν καταβάλλεται εκ νέου, καταβάλλει αποδεικτικό καταβολής παγίου τέλους χαρτοσήμου και εισφοράς υπέρ Τ.Σ.Α., καθώς και αποδεικτικό καταβολής του προβλεπόμενου ποσού για την απώλεια ή κλοπή του εντύπου της άδειας οδήγησης.».


12.Στη θέση του καταργούμενου με το άρθρο 32 του ν. 4850/2021 άρθρου 18, τίθεται νέο άρθρο 18 ως εξής:


«Άρθρο 18


Γενικές ρυθμίσεις εκπαίδευσης


1.Η θεωρητική εκπαίδευση πραγματοποιείται στα νόμιμα λειτουργούντα Κέντρα Θεωρητικής Εκπαίδευσης Υποψηφίων Οδηγών (ΚΕ.Θ.Ε.Υ.Ο.). Η διάρκεια κάθε ώρας θεωρητικής εκπαίδευσης καθορίζεται σε σαράντα πέντε (45) λεπτά της ώρας. Μετά από δύο (2) συνεχόμενες ώρες διδασκαλίας ακολουθεί υποχρεωτικά διάλειμμα δεκαπέντε (15) λεπτών της ώρας. Η θεωρητική εκπαίδευση κάθε υποψήφιου οδηγού ή οδηγού δεν μπορεί να υπερβαίνει ημερησίως τον ανώτατο αριθμό ωρών που προβλέπεται στην παρ. 5 του άρθρου 9 του π.δ. 208/2002 (Α’ 194).


Στον παραπάνω αναφερόμενο ημερήσιο ανώτατο αριθμό ωρών θεωρητικής εκπαίδευσης συμπεριλαμβάνεται τουλάχιστον μία (1) εκπαιδευτική ώρα για τη χρήση του Μηχανογραφικού Συστήματος Θεωρητικής Εξέτασης Υποψηφίων Οδηγών (Μ.Σ.ΘΕ.Υ.Ο.).


2.Η πρακτική εκπαίδευση πραγματοποιείται με ευθύνη των νομίμως λειτουργουσών Σχολών Οδηγών και υπό την παρουσία και ευθύνη Εκπαιδευτή υποψηφίων οδηγών. Η διάρκεια κάθε μαθήματος πρακτικής εκπαίδευσης καθορίζεται σε σαράντα πέντε (45) λεπτά της ώρας και αφορά αποκλειστικά και μόνο έναν (1) υποψήφιο οδηγό ή οδηγό. Η πρακτική εκπαίδευση κάθε υποψήφιου οδηγού ή οδηγού δεν μπορεί να υπερβαίνει ημερησίως τον ανώτατο αριθμό ωρών που προβλέπεται στην παρ. 5 του άρθρου 9 του π.δ. 208/2002 (Α’ 194).


3.Η θεωρητική εκπαίδευση των υποψηφίων οδηγών ή οδηγών πραγματοποιείται καθημερινά, εκτός των Κυριακών και των αργιών, από 07:00 π.μ. έως 12:00 μ.μ. Η πρακτική εκπαίδευση των υποψηφίων οδηγών ή οδηγών πραγματοποιείται καθημερινά, συμπεριλαμβανομένων των Κυριακών και των αργιών, από 07:00 π.μ. έως 12:00 μ.μ.».


4.Στο άρθρο 24, στην παρ. 8, το έκτο εδάφιο «Υποψήφιος που παρουσίαζε … δεκατεσσάρων (14) ημερών από αυτήν» αντικαθίσταται ως εξής:


«Υποψήφιος που παρουσιάζεται την προγραμματισμένη ημέρα για τη δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς χωρίς τα απαραίτητα για τον έλεγχο της ταυτοπροσωπίας δικαιολογητικά ή χωρίς την άδεια οδήγησης στην περίπτωση που κατέχει, ή χωρίς τα τυχόν απαραίτητα ιατρικά βοηθήματα, όπως αυτά αναγράφονται στο Δ.Ε.Ε., δεν εξετάζεται και προγραμματίζεται με την παρέλευση δεκατεσσάρων (14) ημερών από αυτήν. Ειδικά, στην περίπτωση υποψηφίου που δεν επιδεικνύει άδεια οδήγησης επειδή του έχει αφαιρεθεί, επαναπρογραμματίζεται μετά την επιστροφή της άδειας και την επίδειξή της στην αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών και εφόσον έχει παρέλθει το προαναφερθέν χρονικό διάστημα.».


14.Στο άρθρο 26:


α. Στο τέλος της παρ. 4 προστίθεται νέο εδάφιο ως εξής:


«Η ως άνω διαδικασία εφαρμόζεται και στην περίπτωση που ο υποψήφιος, για οποιοδήποτε λόγο, επιθυμεί αλλαγή του αρχικού αιτήματος από Κατηγορία και Π.Ε.Ι. σε μόνο Κατηγορία ή και αντιστρόφως.».


β. Η παρ. 6 αντικαθίσταται ως εξής:


«6. Ημερομηνία έκδοσης του Δ.Ε.Ε. είναι εκείνη της εκτύπωσής του, η οποία γίνεται το αργότερο εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης και των δικαιολογητικών.


Το Δ.Ε.Ε παύει αυτοδικαίως να ισχύει με την πάροδο τριετίας από την ημερομηνία έκδοσής του. Παράταση της τριετούς χρονικής ισχύος του Δ.Ε.Ε. απαγορεύεται, εξαιρουμένης της ενδεχόμενης περίπτωσης λήξης αυτής εντός χρονικού διαστήματος για το οποίο έχει αναβληθεί η δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς για λόγους ανωτέρας βίας με απόφαση του οικείου Περιφερειάρχη σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 8 του άρθρου 24 της παρούσας. Η ισχύς των Δ.Ε.Ε. αυτών δύναται να παρατείνεται με απόφαση του οικείου Περιφερειάρχη για χρονικό διάστημα κατά την κρίση του, και σε κάθε περίπτωση όχι μεγαλύτερο του ενός (1) μηνός από την ημερομηνία λήξης τους.


Άδεια οδήγησης εκδίδεται μόνο όταν η εξέταση προσόντων και συμπεριφοράς πραγματοποιείται μέχρι και την τελευταία εργάσιμη ημέρα πριν την λήξη ισχύος του Δ.Ε.Ε. Υποψήφιος ο οποίος εντός τριών (3) ετών από την ημερομηνία έκδοσης του Δ.Ε.Ε., με την επιφύλαξη της προαναφερθείσας περίπτωσης παράτασης για λόγους ανωτέρας βίας, δεν ολοκληρώνει επιτυχώς τις σχετικές διαδικασίες εξέτασης, υποχρεούται να υποβάλει εκ νέου αίτηση με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και υποχρεούται σε εκ νέου θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση και εξέταση.».


γ. Στην παρ. 10, διαγράφεται η φράση «, ανανέωση κατηγοριών άδειας οδήγησης μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών».


15.Το άρθρο 29 αντικαθίσταται ως εξής:


«Άρθρο 29


Υποχρεώσεις εξεταστή δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς


1.Ο εξεταστής, πριν ξεκινήσει η δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς:


α. Ελέγχει την ταυτοπροσωπία του υποψηφίου, μέσω της ταυτότητας ή του ισχύοντος διαβατηρίου. Εφόσον ο υποψήφιος κατέχει άδεια οδήγησης, ο εξεταστής την ελέγχει και εάν είναι σε μορφή κάρτας, η ταυτοπροσωπία δύναται να ελεγχθεί μέσω αυτής. Αν ο υποψήφιος είναι αλλοδαπός, η ταυτοπροσωπία ελέγχεται μέσω οποιουδήποτε ισχύοντος εγγράφου με το οποίο πιστοποιείται η ταυτοπροσωπία του.


β. Ελέγχει ότι ο παριστάμενος εκπαιδευτής κατέχει ισχύουσα άδεια οδήγησης, ισχύουσα άδεια εκπαιδευτή ή βεβαίωση νόμιμης άσκησης/ανανέωσης δικαιώματος άσκησης επαγγέλματος εκπαιδευτή, καθώς και φωτοαντίγραφο βεβαίωσης, εκδοθείσας από την αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών, στην οποία θα αναφέρονται όλοι οι εκπαιδευτές που συνδέονται με την παριστάμενη Σχολή Οδηγών με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, εξαιρουμένων των εκπαιδευτών (φυσικών προσώπων) που η παριστάμενη Σχολή λειτουργεί στο όνομά τους. Στη θέση της προαναφερθείσας βεβαίωσης δύναται να επιδεικνύεται Γνωστοποίηση της παριστάμενης Σχολής Οδηγών σύμφωνα με τις διατάξεις της Δ30/A3/276110/2021 (Β’ 4742), με φέροντα αύξοντα αριθμό από την αρμόδια Υπηρεσία.


γ. Ελέγχει την αναγραφή στο Δ.Ε.Ε. του ονοματεπωνύμου και του κωδικού του παρισταμένου εκπαιδευτή και την ύπαρξη της υπογραφής του, του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος, της σφραγίδας και του κωδικού της Σχολής Οδηγών στην οποία ανήκει το όχημα.


δ. Ελέγχει το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου του εκπαιδευτικού οχήματος, ή το Δελτίο Καταλληλότητας κατά περίπτωση, τα οποία πρέπει να είναι σε ισχύ.


ε. Ελέγχει το ισχύον ασφαλιστήριο συμβόλαιο ή το ειδικό σήμα ασφάλισης με την αναγραφή της ένδειξης «Εκπαιδευτικό» ή «Σχολή Οδηγών» ή «Σ.Ο.» ή οποιασδήποτε άλλης ένδειξης που αποδεικνύει ότι το όχημα έχει ασφαλισθεί ως εκπαιδευτικό.


στ. Ελέγχει τη «Βεβαίωση Ειδικού Ελέγχου (Κ.Τ.Ε.Ο) για τη συμμόρφωση των εκπαιδευτικών οχημάτων με τις προδιαγραφές του π.δ. 51/2012 (Α’ 101)» του Παραρτήματος IΧ για τις κατηγορίες BE, C1, C1E, C, CE, D1E, DE, σύμφωνα με τον Πίνακα Τεχνικών Χαρακτηριστικών και Βαρών Εκπαιδευτικών Οχημάτων του Παραρτήματος VIII.


ζ. Ελέγχει, εφόσον από τον έλεγχο των εγγράφων του οχήματος προκύπτουν ενδείξεις ότι το εκπαιδευτικό όχημα κατέχεται με χρηματοδοτική μίσθωση ή με οποιαδήποτε άλλη μορφή μίσθωσης, την ύπαρξη απλού φωτοαντιγράφου του συμφωνητικού μίσθωσης, το οποίο πρέπει να είναι σε ισχύ.


η. Υπογράφει, μετά τον έλεγχο των ανωτέρω, στην τέταρτη κατακόρυφη στήλη του Τμήματος ΙΙ της εμπρόσθιας πλευράς του Δ.Ε.Ε. και ξεκινά η δοκιμασία.


2.Ο εξεταστής, μόλις ξεκινήσει η δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς:


α. Συμπληρώνει την ημερομηνία και την ώρα έναρξης της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς, στις αντίστοιχες στήλες του Δ.Ε.Ε.


β. Κατά τη διενέργεια των ειδικών δοκιμασιών Οπισθοπορείας με στροφή, Στάθμευσης δεξιά ή αριστερά και Εκκίνηση σε ανήφορο κλίσης περίπου 10%, μεριμνά για την αποτροπή, εφόσον είναι εφικτό, της χρησιμοποίησης των μηχανισμών υποβοήθησης οδηγού (όπως κάμερες, βομβητές).


γ. Δίνει τα παραγγέλματα και τις οδηγίες για τη διεξαγωγή της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς.


δ. Ενημερώνει άμεσα τον υποψήφιο όταν αυτός υποπέσει σε σφάλμα και συμπληρώνει άμεσα τα σφάλματα του υποψηφίου στο Δ.Ε.Ε.


ε. Συμπληρώνει μετά το πέρας της δοκιμασίας τη λέξη «ΕΠΕΤΥΧΕ» ή «ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ» κατά περίπτωση, στις δύο θέσεις του Δ.Ε.Ε., στην εμπρόσθια και οπίσθια πλευρά του, με την ένδειξη «ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ».


στ. Συμπληρώνει την ώρα λήξης της δοκιμασίας στη σχετική οριζόντια γραμμή του Δ.Ε.Ε.


ζ. Θέτει την υπογραφή και το ονοματεπώνυμό του στο πίσω μέρος του Δ.Ε.Ε., μετά το πέρας της δοκιμασίας.


η. Ενημερώνει τον υποψήφιο που απορρίφθηκε, για τη δυνατότητα επανεξέτασής του από δευτεροβάθμια επιτροπή και ότι στην περίπτωση αυτή οφείλει εντός μίας (1) εργάσιμης ημέρας να απευθυνθεί στην οικεία Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών για τον προγραμματισμό της επανεξέτασής του.


θ. Συμπληρώνει μετά την εξέταση, το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου στο Πρακτικό Δοκιμασίας Προσόντων και Συμπεριφοράς (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 3), στην αντίστοιχη θέση, ως επιτυχόντα ή απορριφθέντα, ενώ συμπληρώνει τη φράση «ΔΕΝ ΠΡΟΣΗΛΘΕ» σε περίπτωση μη προσέλευσης υποψηφίου ή «ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΕ» σε όλη την έκταση των δύο στηλών κατά περίπτωση, καθώς και όλα τα αναφερόμενα σε αυτό στοιχεία.


ι. Επιστρέφει το Δ.Ε.Ε. στον υποψήφιο στην περίπτωση που αυτός απορριφθεί. Εάν ο υποψήφιος επιτύχει, το παραδίδει ή το αποστέλλει μαζί με το Πρακτικό Δοκιμασίας Προσόντων και Συμπεριφοράς, στην Υπηρεσία που είναι αρμόδια για την έκδοση της άδειας οδήγησης, την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά τη δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς.


ια. Συμπληρώνει, μετά την ολοκλήρωση των δοκιμασιών, όλα τα στοιχεία στο Πρακτικό Δοκιμασίας Προσόντων και Συμπεριφοράς (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 3), αριθμητικώς και ολογράφως τον αριθμό των επιτυχόντων, απορριφθέντων, μη προσελθόντων και μη εξετασθέντων υποψηφίων και υπογράφει στην αντίστοιχη θέση θέτοντας και το ονοματεπώνυμό του. Στην οπίσθια πλευρά του πρακτικού συμπληρώνει στην αντίστοιχη θέση τα στοιχεία του απορριφθέντος που επιθυμεί εξέταση από δευτεροβάθμια επιτροπή. Στο σημείο αυτό τίθενται οι υπογραφές του εξεταστή και του υποψηφίου που επιθυμεί εξέταση από δευτεροβάθμια επιτροπή. Η παρατήρηση «Επιθυμώ εξέταση από δευτεροβάθμια επιτροπή» αναγράφεται και στο Δ.Ε.Ε και υπογράφεται από τον εξεταστή και τον υποψήφιο.


ιβ. Καταχωρεί, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 3 της υπουργικής απόφασης οικ.49625/7760/2014 (Β’ 2428), στο Μηχανογραφικό Σύστημα Καταγραφής Αποτελεσμάτων των δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς (ΜΗΣΚΑ) τα στοιχεία από το πρακτικό Δοκιμασίας Προσόντων και Συμπεριφοράς.


3.Ο εξεταστής υποχρεούται να βρίσκεται στην τοποθεσία έναρξης της δοκιμασίας την προκαθορισμένη από την οικεία Υπηρεσία ώρα έναρξης. Μετά την παρέλευση τριάντα (30) λεπτών της ώρας, ειδοποιείται ο αναπληρωτής εξεταστής, ο οποίος και διενεργεί τη δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς, ακόμη και εάν στο μεταξύ παρουσιαστεί ο αρχικά ορισθέντας εξεταστής.


Ο εξεταστής αποχωρεί από την ορισθείσα τοποθεσία έναρξης της δοκιμασίας μετά την παρέλευση τριάντα (30) λεπτών της ώρας από την προκαθορισμένη ώρα στην περίπτωση απουσίας είτε υποψηφίου είτε εκπαιδευτή.


4.Οι υποχρεώσεις του παρόντος άρθρου ισχύουν και για τον εξεταστή που διενεργεί τη δευτεροβάθμια εξέταση.


5.Εξεταστής ο οποίος παραβαίνει αποδεδειγμένα τις υποχρεώσεις και δεν ασκεί τα καθήκοντά του, όπως ορίζονται στις διατάξεις της παρούσας, απομακρύνεται υποχρεωτικά, από το έργο της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς, την πρώτη φορά για έξι (6) μήνες, τη δεύτερη φορά για δώδεκα (12) μήνες και την τρίτη φορά οριστικά.


Η ποινή επιβάλλεται με απόφαση του οικείου Περιφερειάρχη ύστερα από σύμφωνη γνώμη του Προϊσταμένου της οικείας Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών.».


16.Στο άρθρο 30, διαγράφεται το τελευταίο εδάφιο «Ομοίως … εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών)» της παρ. 4.


17.Το Παράρτημα VI αντικαθίσταται ως ακολούθως:


«ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VI


Πάγια τέλη χαρτοσήμου, εισφορές υπέρ τρίτων και ανταποδοτικά ποσά [ν. 2556/1997 (Α’ 270), ν. 2873/2000 (Α’ 285) και ν. 4155/2013 (Α’ 120)]



Άρθρο 2

Ισχύς

Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.»


Γιώργος Κ. Ανδρής

newsauto.gr



Μαρία Αγγελικούση: Stop στο ρωσικό πετρέλαιο, με το βλέμμα σε Ιράν και Βενεζουέλα

 


Όλα όσα είπε η ισχυρή διεθνώς πλοιοκτήρια, υπ’ αριθμόν 9 στη Lloyd’s Lis σε συνέδριο των Finacial Times

Την κατάσταση που επικρατεί στη ναυλαγορά δεξαμενόπλοιων ανέλυσε η διευθύνουσα σύμβουλος του Ομίλου Αγγελικούση, Μαρία Αγγελικούση μιλώντας σε συνέδριο των Financial Times επεσήμανε ότι λόγω της ύπαρξης ανάγκης για περισσότερες ποσότητες πετρελαίου μετά τις κυρώσεις στις εξαγωγές του αργού πετρελαίου από τη Ρωσία η εφαρμογή των οποίων αρχίζει στις 22 Απριλίου, είναι πολύ πιθανόν να μπουν στο παιχνίδι τόσο το Ιράν όσο και η Βενεζουέλα. Σε βάρος και αυτών των δύο κρατών οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει κυρώσεις απαγόρευσης εξαγωγής πετρελαίου τα τελευταία χρόνια. Με την άδεια των Αμερικάνων το Ιράν και η Βενεζουέλα όπως εκτιμά η Μαρία Αγγελικούση θα εντείνουν τις εξαγωγές τους άρα θα αυξηθεί το μεταφορικό έργο για τον στόλο των δεξαμενόπλοιων που τα τελευταία σχεδόν δύο χρόνια “ξύνουν τον πάτο του βαρελιού” αφού η ναυλαγορά είναι στα πολύ χαμηλά της.

Ειδικά για τα υπερ δεξαμενόπλοια VLCC που καταγράφουν μεγάλες ζημιές σε ημερήσια βάση μπαίνοντας μέσα 12.000-20.000 δολάρια,σε ημερήσια βάση η κορυφαία Ελληνίδα πλοιοκτήτρια και υπ’ αριθμόν 9 στον κατάλογο της Lloyd’s List με τις 100 προσωπικότητες που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια ναυτιλία για το 2021, τόνισε ότι “υπάρχει πολύ λιγότερο πετρέλαιο για μεταφορά και αυτό έχει επηρεάσει δυσανάλογα τη ναυλαγορά των VLCC”.

Η Μαρία Αγγελικούση αναφερόμενη στις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία είπε ότι έχει μεγάλη επίδραση στην αγορά: “Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει κυρώσεις στις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου, ο ρωσικών συμφερόντων στόλος της Sovcomflot αντιμετωπίζει προβλήματα ενώ πολλοί πλοιοκτήτες είναι επιφυλακτικοί όσον αφορά τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου. Η κατάσταση αυτή έχει ως αποτέλεσμα τα ευρωπαϊκά διυλιστήρια να παραγγέλνουν πετρέλαιο από μακρινές χώρες και αυτό αυξάνει τα τονομίλια κυρίως στα μικρότερης χωρητικότητας πλοία με αποτέλεσμα να αυξάνεται η τιμή των ναύλων”.

Η ίδια ξεκαθάρισε ότι τα πλοία του Ομίλου δεν θα μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο: “Η απόφαση αυτή είναι απόρροια σειράς. Οι κυρώσεις εμπεριέχουν υψηλό βαθμό δυσκολίας ενώ υπάρχουν και ζητήματα ασφάλειας. Επομένως δεν μεταφέρουμε ρωσικό πετρέλαιο”.

Ο Όμιλος Αγγελικούση με τρεις εταιρείες, Maran Tankers, Maran Dry Maran Gas έχει στόλο από 146 πλοία εκ των οποία 53 είναι δεξαμενόπλοια, 51 φορτηγά και 42 LNG carriers.


Μηνάς Τσαμόπουλος

newmoney.gr



Στον εισαγγελέα ο Πάνος ο ερωτιάρης για τον βιασμό της 18χρονης

 



Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκε πριν από λίγη ώρα ο βιαστής της 18χρονης που την παγίδευσε με μια αγγελία νταντάς μέσω Facebook.



O 31χρονος σεσημασμένος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα και θα του απαγγελθούν κατηγορίες για την αποτρόπαια πράξη του.





Ο Ραγκούσης κατηγορεί την Ν.Δ. για νόμο που έφερε ο ίδιος και γελάει πάλι ο κόσμος

 


Δεν έχουμε τέλος με τα νούμερα του τσίρκου ΣΥΡΙΖΑ!!

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ για μία ακόμη φορά!

Το γέλιο που προσφέρουν καθημερινά είναι άφθονο και δείχνει το πόσο τυχεροί είμαστε που γλιτώσαμε.

Σκυτάλη στο τσίρκο, πήρε το νούμερο Γιάννης Ραγκούσης που κατηγόρησε την Ν.Δ. για νόμο που έφερε ο ίδιος.

Δείτε το νέο σώου από το νούμερο του τσίρκου ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση






Στο Φλοίσβο το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ

 


Στα «ανοιχτά» του Πειραιά έχει δέσει το πυρηνοκίνητο γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ.

Συνοδευόμενο από πλήθος πολεμικών πλοίων, μεταξύ και των οποίων και δυο ελληνικών, της φρεγάτας «Ύδρα» και του υποβρυχίου «Παπανικολής».

Το Γαλλικό πολεμικό πλοίο των 6.000 επιβατών, θα παραμείνει μέχρι και αύριο 25 Μαρτίου 2022, προκειμένου να τιμήσει την επέτειο της ελληνικής επανάστασης.

Αμέσως μετά την τελική υπογραφή των συμβάσεων απόκτησης από τη χώρα μας των φρεγατών Belh@rra και των επιπλέον 6 Rafale, σήμερα το απόγευμα, οι δύο αντιπροσωπείες, Ελλάδα και Γαλλίας, θα μεταβούν με πλωτά μέσα στο Γαλλικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο “Σαρλ Ντε Γκωλ”, και εκεί, μετά την ξενάγηση στους χώρους του αεροπλανοφόρου από τον κυβερνήτη του, οι Έλληνες και Γάλλοι επίσημοι θα ενημερωθούν γύρω από την αποστολή του Γαλλικού πλοίου στην περιοχή της Ν.Α Μεσογείου, ενώ κατά τη διάρκεια του δείπνου που πρόκειται να παρατεθεί στο καρέ των αξιωματικών, αναμένεται να εξεταστούν θέματα περεταίρω συνεργασίας των δύο υπουργείων Άμυνας. 

Κατ’ ιδίαν συνάντηση θα έχουν στο “Σαρλ Ντε Γκωλ” και ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ κ. Κωνσταντίνος Φλώρος με τον Γάλλο ομόλογό του Στρατηγό Thierry Burkhard. Οι δύο Αρχηγοί αναμένεται να συμφωνήσουν στη διεύρυνση της εκπαιδευτικής συνεργασίας ανάμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις των δύο χωρών, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτή και την διεξαγωγή κοινών εκπαιδεύσεων ανάμεσα στις Ελληνικές και τις Γαλλικές Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων. 

Στο πλαίσιο αυτό, δεν αποκλείεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα η διεξαγωγή κοινών ασκήσεων με τη συμμετοχή ελλήνων καταδρομέων και μελών της θρυλικής Γαλλικής «Λεγεώνας των Ξένων».



Γαϊτάνης: Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για ΕΝΦΙΑ δείχνει ότι ο Τσίπρας παραμένει το ίδιο ανεύθυνος με το 2015

 


Η αλλοπρόσαλλη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της ψήφισης του ΕΝΦΙΑ, δείχνει ότι ο κ. Τσίπρας παραμένει το ίδιο ανεύθυνος με το 2015» αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter o εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης, με αφορμή την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην χθεσινή συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τον ΕΝΦΙΑ στη Βουλή.

«Οι ανάγκες της πατρίδας απαιτούν ηγεσία και υπευθυνότητα» τονίζει στην ανάρτησή του ο κ. Γαϊτάνης συμπληρώνοντας «Δυο χαρακτηριστικά που ο κ. Τσίπρας δεν είχε ποτέ».




Πρόστιμο σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ 647.000 ευρώ για αισχροκέρδεια


 

Mετά από έλεγχο που διενήργησαν ελεγκτές της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι πωλούσε με μεγαλύτερο μεικτό περιθώριο κέρδους, δηλαδή κοινός αισχροκερδούσε κατά παράβαση του άρθρου 21 (παρ. 4β) της από 20/3/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’ 68) «Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού Covid-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης». 

Με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 647.000 ευρώ.

Για την εν λόγω παράβαση τα πρόστιμα ξεκινούν από 1.000 ευρώ και φτάνουν το 1 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έλεγχοι στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ που οδήγησαν στο βαρύ πρόστιμο έγιναν πριν από ενάμιση με δυο μήνες. Παράγοντες του υπ. Ανάπτυξης και της ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή επισημαίνουν ότι με το πρόστιμο αυτό δίνεται ένα «μήνυμα ότι, όπως συνέβη και επί της πανδημίας, δεν θα γίνουν ανεκτές συμπεριφορές κερδοσκοπίας ούτε σε αυτή την περίοδο των ανατιμήσεων».

Βέβαια καλό θα ήταν να εμφανίζεται και το όνομα του παραβάτη για να γνωρίζει ο καταναλωτής με ποιους έχει να κάνει.



Έρχεται το άσχημο τέλος του δικτάτορα Πούτιν αντιδράσεις και εντός Ρωσίας

 


Ο αριθμός με τα φέρετρα νεκρών Ρώσων στρατιωτών που φτάνουν στη Ρωσία, πληθαίνουν και δεν είναι όλοι οι νεκροί γιατί μεγάλος αριθμός μένει και σαπίζει στις πολεμικές περιοχές, οι εσωτερικές αντιδράσεις γίνονται χειρότερες για τον δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν και το μέλλον του διαγράφεται ζοφερό και άσχημο.

Οι αντιπολεμικές διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Ρωσίας είναι καθημερινές όπως και οι χιλιάδες συλλήψεις, από το καθεστώς του δικτάτορα. Το ίδιο συμβαίνει και στις πόλεις της Ουκρανίας που βρίσκονται υπό κατοχή απο τον δικτάτορα, όπως στη Χερσώνα, όπου οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής κάνουν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν τους διαδηλωτές.

Ένας οργισμένος πολίτης στη Ρωσία, κατά του εγκλήματος του δικτάτορα Πούτιν ρίχνει μια βόμβα μολότοφ στο Κρεμλίνο.

Την περασμένη εβδομάδα, 467 άνθρωποι συνελήφθησαν στη Μόσχα επειδή συμμετείχαν σε διαδηλώσεις κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Συνολικά, περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί σε τέτοιες διαδηλώσεις, αριθμός που δείχνει σαφέστατα πως στη χώρα υπάρχουν πολλοί πολίτες που εκφράζουν ενεργά την αντίθεσή τους στην εισβολή από το καθεστώς του δικτάτορα Πούτιν.

Οι αντιδράσεις αυξάνουν τον κίνδυνο πραξικοπήματος από την FSB κατά του Πούτιν, όπως αναφέρει Ρώσος πληροφοριοδότης.

Ο Πληροφοριοδότης ισχυρίζεται ότι έχει ξεσπάσει χάος και δυσαρέσκεια στις τάξεις της διαδόχου της KGB λόγω των αποτυχιών των ρωσικών δυνάμεων στα μέτωπα στην Ουκρανία και ότι η θέση του Πούτιν στο τιμόνι της χώρας είναι στον αέρα.

Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν πληροφορήσει εδώ και καιρό για οργανωμένο σχέδιο εκθρόνισης και πιθανώς δολοφονίας του Ρώσου δικτάτορα από ομάδα ανθρώπων με επιρροή που αντιτίθενται στον Πούτιν και η οποία σχηματίζεται στην επιχειρηματική και πολιτική ελίτ της Ρωσίας.

Ο Πούτιν φέρεται να ρίχνει στις μυστικές υπηρεσίες την ευθύνη για την αποτυχία ταχείας κατάληψης της Ουκρανίας, αλλά αξιωματούχοι της FSB απογοητεύονται από τις ολοένα και πιο σαρωτικές κυρώσεις που επιβάλλει η Δύση στη Ρωσία. Επικαλούμενος την πηγή του ο Οσέτσκιν είπε στη βρετανική εφημερίδα ότι τα υψηλόβαθμα στελέχη της υπηρεσίας δεν μπορούν να πάνε «στις βίλες τους στην Ιταλία» ή «να πάνε τα παιδιά τους στη Disneyland στο Παρίσι».

Οι μισθοί των στελεχών της FSB είναι πολύ υψηλότεροι από τον μέσο όρο στη Ρωσία, ενώ το κράτος τους παραχωρεί και διαμερίσματα. Ο ίδιος ο Πούτιν, πρώην κατάσκοπος της KGB, ήταν στο τιμόνι της FSB τη διετία 1998-1999 προτού παραλάβει την προεδρία της χώρας από τον Μπόρις Γιέλτσιν.

«Επί είκοσι χρόνια ο Πούτιν έφερε σταθερότητα στη Ρωσία κι οι άνθρωποι του συστήματος – στελέχη της FSB, εισαγγελείς και αστυνομικοί – ζούσαν καλή ζωή», είπε ο Οσέτσκιν. Αλλά με τις δυτικές κυρώσεις όλα αυτά χάθηκαν, η ρωσική οικονομία κλυδωνίζεται, το ρούβλι έχει καταποντιστεί κι έχουν συνηθίσει σε ένα υψηλό βιοτικό επίπεδο οι πράκτορες της FSB «δεν θέλουν να γυρίσουν πίσω στα χρόνια της ΕΣΣΔ», πρόσθεσε.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι απογοητευμένοι πράκτορες είναι πρόθυμοι να αλλάξουν ολόκληρο το σύστημα αν χρειαστεί. «Κάθε εβδομάδα και κάθε μήνα που συνεχίζεται ο πόλεμος αυτός, η πιθανότητα μιας ανταρσίας εκείνων που στελεχώνουν τις υπηρεσίες ασφαλείας αυξάνεται», τόνισε.



Ιδρύεται η Αστυνομία Ζώων για την αντιμετώπιση των περιστατικών κακοποίησης

 


Τμήμα προστασίας των ζώων δημιουργείται στην Ελληνική Αστυνομία για την καλύτερη εφαρμογή του νόμου, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε.

εκδόθηκε το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, βάσει του οποίου θα λειτουργεί το νεοσύστατο τμήμα. Αυτή η εξέλιξη αποτελεί ένα πάγιο αίτημα της φιλοζωικής κοινότητας της χώρας, ενώ εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει τα μέγιστα στη μείωση των θλιβερών περιστατικών κακοποίησης και θανάτωσης ζώων που παρατηρούνται στη χώρα μας.

Το Προεδρικό Διάταγμα κατέθεσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος για την ίδρυση Τμήματος Προστασίας Ζώων στην Ελληνική Αστυνομία με στόχο να συνεισφέρει τα μέγιστα στη μείωση των θλιβερών περιστατικών κακοποίησης και θανάτωσης ζώων που παρατηρούνται στη χώρα και ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα της φιλοζωικής κοινότητας.

Στο Προεδρικό Διάταγμα έχουν συμπεριληφθεί και διατάξεις που προβλέπουν την οργάνωση και λειτουργία της Υπηρεσίας εκπαιδευτών και συνοδών αστυνομικών σκύλων.

Πιο αναλυτικά, οι αρμοδιότητες του Τμήματος Προστασίας Ζώων είναι οι ακόλουθες:

α. Παρακολούθηση των υποθέσεων παραμέλησης, ενεργητικής και παθητικής κακοποίησης και θανάτωσης ζώων,

β. Καθοδήγηση, εποπτεία και συντονισμός των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, αφενός, μεν, για την ουσιαστική και αποτελεσματική διαχείριση των προαναφερόμενων υποθέσεων, αφετέρου, δε, για την ορθή εφαρμογή του ισχύοντος νομικού πλαισίου,

γ. Προετοιμασία νομοθετικών ρυθμίσεων και συναφών διοικητικών πράξεων, ο σχεδιασμός προληπτικών μέτρων, η εκπόνηση ειδικών επιχειρησιακών σχεδίων διαχείρισής τους και η αξιολόγηση της αρτιότητας υλοποίησής τους, με παράλληλη αναπροσαρμογή αυτών, σε συντρέχουσα περίπτωση, προς το σκοπό αποτροπής εξωτερίκευσης των εν λόγω παραβατικών συμπεριφορών,

δ. Κατάρτιση και επεξεργασία προτυποποιημένων – κωδικοποιημένων σημαντικών αναφορών που αφορούν σε εγκλήματα κατά των ζώων για την ορθή αντιμετώπισή τους και τον καθορισμό ενιαίου τρόπου καταγραφής των ουσιωδών στοιχείων των περιστατικών, από τις καθ’ ύλην αρμόδιες Υπηρεσίες,

ε. Συλλογή, τακτική τήρηση και περαιτέρω επεξεργασία και αξιοποίηση στατιστικών στοιχείων για κάθε περιστατικό κακοποίησης ζώων, καθώς επίσης και στοιχείων αναφορών – υποθέσεων ποινικών εξελίξεων, ιδιαίτερης βαρύτητας,

στ. Μελέτη των μέτρων πρόληψης και καταστολής, αλλά και των επιστημονικών και τεχνικών μεθόδων που εφαρμόζονται τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και διεθνές επίπεδο, η επεξεργασία αυτών και η τυχόν αξιοποίηση – ενσωμάτωσή τους στην εφαρμοζόμενη στρατηγική – πολιτική διαχείρισης,

ζ. Εισήγηση, εκπόνηση και υλοποίηση προγραμμάτων ηλεκτρονικής (on line) ή διά ζώσης εκπαίδευσης και διαρκούς επιμόρφωσης του προσωπικού που χειρίζεται υποθέσεις του προρρηθέντος χαρακτήρα μέσω σεμιναρίων, ημερίδων κ.α., σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων/Α.Ε.Α. ή και συναρμόδιους Φορείς και Αρχές σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο,

η. Ανάπτυξη δράσεων και πρωτοβουλιών για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των εν λόγω αδικοπραξιών, αλλά και προστασίας, αντίστοιχα, των ζώων, την ενίσχυση της συνεργασίας με τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και τη δημιουργία δικτύου συνεχούς και αμφίδρομης επικοινωνίας με αυτές, αλλά και τους λοιπούς συναρμόδιους Φορείς,

θ. Συνεργασία με όλες τις συναρμόδιες Αρχές και Υπηρεσίες, καθώς και λοιπούς κρατικούς και μη φορείς με σκοπό τον, από κοινού, όπου αυτό απαιτείται, σχεδιασμό δράσεων, ανταλλαγή τεχνογνωσίας, εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών και

ι. Εκπροσώπηση της Ελληνικής Αστυνομίας σε διοργανώσεις, σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, για το ζήτημα της προστασίας των ζώων.



Στάθης Καλύβας: Γιατί οι καλλιτέχνες στη «συναυλία ειρήνης» μας φλομώνουν στην υποκρισία


 

Ο Στάθης Καλύβας εξηγεί σε κείμενο του στο facebook γιατί ενοχλεί η «συναυλία για την ειρήνη», μιλά για την αδυναμία να ειπωθεί η λέξη «Ουκρανία», αλλά και για βαθιά υποκρισία.

Mε τίτλο τον γνωστό στίχο «Πού 'ναι τα χρόνια, ωραία χρόνια», ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στην Οξφόρδη Στάθης Καλύβας γράφει στο Facebook ένα κείμενο με σαφείς αναφορές στην πρόσφατη ιστορία και σαφείς αιχμές για τους διοργανωτές της συναυλίας ειρήνης που διοργανώνεται στις 29 Μαρτίου, χωρίς να γίνεται η παραμικρή αναφορά στην Ουκρανία και την πολεμική εισβολή που δέχεται από τη Ρωσία.

Ακολουθεί η ανάρτηση του Στάθη Καλύβα:

«Γιατί ενοχλεί τόσο πολύ η συναυλία "για την ειρήνη"; Επειδή είμαστε εναντίον της ειρήνης; Ποιος όμως είναι υπέρ του πολέμου; 'Η γιατί γίνεται με τρόπο που δεν κατονομάζει θύτες και θύματα, ουσιαστικά εξισώνοντάς τους; Μήπως όμως οι καλλιτέχνες μας είναι ευαίσθητοι άνθρωποι που δεν θέλουν να ανακατευτούν με σύνθετα γεωπολιτικά προβλήματα. Μήπως αυτά είναι για τους "ειδικούς" και όχι για τους καλλιτέχνες;

Ας πάμε 23 χρόνια πίσω, σχεδόν μέρα τη μέρα, στις 30 Μαρτίου 1999. Διανοούμενοι και καλλιτέχνες πραγματοποιούν τότε καθιστική ολονύκτια διαμαρτυρία, διαμαρτυρόμενοι για την επίθεση στη Γιουγκοσλαβία. Συμμετέχουν οι Θάνος Μικρούτσικος, Μάρω Δούκα, Διονύσης Τσακνής, Παντελής Βούλγαρης, Ιωάννα Καρυστιάνη, Γιώργος Νταλάρας, Λάκης Λαζόπουλος, Σωκράτης Μάλαμας, Κυριάκος Κατζουράκης κ.ά. Μάλιστα, με ανακοίνωσή τους καλούν τους πολίτες της Αθήνας να αφήσουν τη ''θαλπωρή της πολυθρόνας τους και να κατεβούν απόψε στην αμερικανική πρεσβεία, για να διαμαρτυρηθούν κατά των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ στη Σερβία''.

Δεν είναι βέβαια αυτή η μόνη τους δράση. Γίνονται τότε πολλές συναυλίες, σχεδόν καθημερινά. Για παράδειγμα, στις 26 Απριλίου πραγματοποιείται μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα με τον Μίκη Θεοδωράκη, που εκφωνεί και τον κεντρικό λόγο: ''…Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι μπαίνουμε σε έναν νέο Μεσαίωνα. Προμηθευτείτε ρουχαλάκια ζεστά, μας περιμένει ένας ιστορικός παγετός. Από την αρχή των βομβαρδισμών δήλωσα ότι όλα αυτά περί εθνοκάθαρσης είναι προσχήματα. Μοναδικός στόχος τους είναι να μεταβάλουν την αιρετική Γιουγκοσλαβία σε καμένη γη''. Για να καταλήξει: ''Βελιγράδι, τραγουδάμε για σένα, είμαστε στο πλευρό σας, το δίκαιο είναι μαζί σας και το δίκαιο θριαμβεύει''. Ούτε όμως γίνονται συναυλίες μόνο στην Ελλάδα!

Τον Απρίλιο κι ενώ μαίνονται οι βομβαρδισμοί στη Γιουγκοσλαβία, ταξιδεύει στο Βελιγράδι και πραγματοποιεί στην κεντρική πλατεία μια συναυλία συμπαράστασης ο Γιώργος Νταλάρας μαζί με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη κι εθελοντές μουσικούς. Εύκολα βρίσκουμε άπειρα τέτοια παραδείγματα για άπειρα θέματα. Οι Ελληνες καλλιτέχνες δεν είναι ευαίσθητες απολίτικες φωνές. Το αντίθετο. Δεν διστάζουν να καταγγείλουν, να στηλιτεύσουν και να καταδικάσουν με καθαρό και άμεσο τρόπο, με στεντόρεια φωνή. Θα μπορούσε να πει κανείς πως η "συναυλία συμπαράστασης" είναι ένα genre που αφθονεί στη χώρα μας. Να ένα πρόσφατο παράδειγμα: πριν λίγες μέρες και ενώ έβρεχε βόμβες στην Ουκρανία, την Τετάρτη 16 Μαρτίου, πραγματοποιείται στη Μυτιλήνη μεγάλη συναυλία συμπαράστασης για τους Αμίρ και Ακίφ, πρόσφυγες από το Αφγανιστάν που έχουν καταδικαστεί σε 50 χρόνια φυλακής o καθένας, με την κατηγορία του διακινητή, ενώ δεν είναι, ισχυρίζονται οι καλλιτέχνες που εδώ δεν διστάζουν να πάρουν καθαρά θέση. Στη συναυλία συμμετέχουν οι Φ. Δεληβοριάς, Μ. Φριντζήλα, Μ. Παπαγεωργίου, Δ. Μητσοτάκης, Δ. Μυστακίδης, Φ. Σιώτας, Σπ. Γραμμένος, SaLia Balia Band, Ν. Φασουλή και ο Κ. Πλατανιάς.

Μιλάνε λοιπόν οι καλλιτέχνες με τρόπο ευθύ και άμεσο, έξω από τα δόντια. Εκτός και αν επιλέξουν να μιλήσουν μέσα από τα δόντια, όπως γίνεται στην προκειμένη περίπτωση. Επιστρέφω λοιπόν στο ερώτημα γιατί ενοχλεί η συγκεκριμένη ενέργεια. Αφενός γιατί μας φλομώνουν στην υποκρισία ή, για να το πω αλλιώς, μας δουλεύουν κανονικά. Και αφετέρου γιατί δείχνει πως στην πραγματικότητα συντάσσονται με τους θύτες. Εμένα πάντως το πρώτο με ενοχλεί περισσότερο από το δεύτερο. Και αυτό γιατί το δεύτερο μας δίνει το μέτρο τους και μας βοηθά να τους κρίνουμε. Γιατί όταν δεν μπορείς να καταλάβεις τι εστί Πούτιν, τι είναι μια στρατιωτική εισβολή, ποιος είναι ο θύτης και ποιος το θύμα, τότε γιατί να σε πάρω στα σοβαρά όταν μου λες για την αθωότητα του Αμίρ και του Ακίφ ή για οποιοδήποτε άλλο θέμα που ξεφεύγει από τον χώρο της καλλιτεχνικής δημιουργίας; Προφανώς θα σε αγνοήσω, θυμίζοντάς σου την Ουκρανία που δεν τολμάς καν να κατονομάσεις και αυτό είναι μια κατάκτηση νομίζω».

Stathis Kalyvas
15 ώρες πριν

🎵 Που' ναι τα χρόνια, ωραία χρόνια 🎵

Γιατί ενοχλεί τόσο πολύ η συναυλία "για την ειρήνη"; Επειδή είμαστε εναντίον της ειρήνης; Ποιός όμως είναι υπέρ του πολέμου; Ισως μας ενοχλεί γιατί γίνεται με τρόπο που δεν κατονομάζει θύτες και θύματα, ουσιαστικά εξισώνοντας τους; Μήπως όμως οι καλλιτέχνες μας είναι ευαίσθητοι άνθρωποι που δεν θέλουν να ανακατευτούν με σύνθετα γεωπολιτικά προβλήματα. Μήπως αυτά είναι για τους "ειδικούς" και όχι για τους καλλιτέχνες;

Ας πάμε 23 χρόνια πίσω...

Δείτε περισσότερα
1,4 χιλ.
12
339


«Πάνος ο ερωτιάρης» δήλωνε στο Facebook το κάθαρμα που βίασε την 18χρονη


 

Ο 31χρονος βιαστής χρησιμοποιούσε το προσωνύμιο «Πάνος ο ερωτιάρης» στο προφίλ του στο facebook.

Μέσα από το facebook, παρέσυρε και επιτέθηκε τελικά στην άτυχη 18χρονη που πήγε ανυποψίαστη στο διαμερισμά του για να πιάσει δουλειά ως νταντά.

Ο σεσημασμένος κακοποιός, που δεν έχει παιδιά, έκλεισε ραντεβού σε διαμέρισμα πολυκατοικίας της οδού Αναγεννήσεως στη Νέα Φιλαδέλφεια με το πρόσχημα ότι αναζητούσε επειγόντως νταντά για την τρίχρονη κόρη του.




Όταν η 18χρονη έφτασε στο διαμέρισμα, ρώτησε πού είναι το κοριτσάκι. Ο βιαστής, για να υλοποιήσει το σχέδιο του, απάντησε ότι η τρίχρονη θα έρθει σε λίγο στο διαμέρισμα και για να καθησυχάσει τη νεαρή προσποιήθηκε ότι μίλησε στο τηλέφωνο με φιλικά του πρόσωπα που επρόκειτο σύντομα να έρθουν στο σπίτι.

Ο δράστης, ζήτησε από την 18χρονη να τον ακολουθήσει στο εσωτερικό του διαμερίσματος προκειμένου να της δείξει το παιδικό δωμάτιο, όπου τελικά την οδήγησε στο υπνοδωμάτιο και με την απειλή μαχαιριού της βίασε.

Αφού ολοκλήρωσε τον βιασμό, ο 31χρονος έφυγε από το διαμέρισμα αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάμερες από γειτονικά σπίτια έχουν καταγράψει τον 31χρονο να φεύγει τρέχοντας από την πολυκατοικία.

Το θύμα αναγνώρισε τον βιαστή από το προφίλ του στο facebook, και οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή του στην οδό Τσαμαδού στον Πειραιά αφού προηγουμένως εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία. 

Οι αστυνομικές αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν αν υπάρχουν κι άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις βιασμού ανυποψίαστων κοριτσιών που πιθανώς θα μπορούσαν να έχουν τελεστεί από το ίδιο πρόσωπο.