Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

"Δεν παραιτούμαι" λένε τα Golden boys του ΑΔΜΗΕ



Δεν παραιτήθηκαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, όπως είχαν δεσμευτεί ότι θα πράξουν ενώπιον του αρμόδιου υπουργού Ενέργειας Γ. Σταθάκη.

Παρά το γεγονός ότι η σημερινή συνεδρίαση είχε μάλλον τυπικό χαρακτήρα (σε περίπτωση παραίτησης το τυπικό αναφέρει για τον ΑΔΜΗΕ ότι αυτή υποβάλλεται στο Εποπτικό Συμβούλιο που είναι το όργανο που συνδέει τη θυγατρική με τον μητρικό όμιλο ΔΕΗ) καταγράφηκαν διαφωνίες εντός του οργάνου ενώ οι κ. Μπλάνας και Κορωνιωτάκης δεν δέχθηκαν να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα απερχόμενα μέλη της διοίκησης αποδίδουν στο υπουργείο λάθος χειρισμό της όλης υπόθεσης, με αποτέλεσμα οι ίδιοι να "δοθούν βορά στα ΜΜΕ και την κοινωνία".  Υπενθυμίζεται ότι οι παραιτήσεις ζητήθηκαν όταν αποκαλύφθηκε μετά από ερώτηση του τομεάρχη ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Σκρέκα το χρυσό πακέτο εφάπαξ 200 χιλιάδων ευρώ ο καθένας μαζί με μισθούς 20 χιλιάδων ευρώ που εξασφάλισαν κάνοντας χρήση του σχετικού νόμου που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση στα τέλη του 2015.

Μάλιστα κάποιες άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέλη του εποπτικού που προέρχονται από τη ΔΕΗ υποστήριξαν ότι πράγματι καλώς πήραν τα χρήματα τα μέλη της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ, αφού τους δόθηκε το πάτημα από το σχετικό νόμο της κυβέρνησης.

Στον αντίποδα τα μέλη του εποπτικού που προέρχονται από το Δημόσιο έχουν εντελώς αντίθετη άποψη και θεωρούν ότι έγινε κακή εφαρμογή του σχετικού νόμου.

Σύμφωνα τέλος με πηγές του υπουργείου, η αντικατάσταση των δύο μελών της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ είναι δεδομένη και δρομολογημένη, έχουν ήδη βρεθεί οι αντικαταστάτες και είναι διαδικαστικό θέμα να συνεδριάσει εκ νέου το εποπτικό ώστε να ολοκληρωθεί και τυπικά η αλλαγή.


Χάρης Φλουδόπουλος
Πηγή : capital.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου