Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Τα κόμματα καταδικάζουν την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη



Την επίθεση εναντίον του υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη, το βράδυ της Τρίτης στα Εξάρχεια, καταδικάζει με ανακοίνωσή της η ΝΔ, αναφέροντας ότι οι πρακτικές βίας δεν χωρούν στη Δημοκρατία.

Η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει: «Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται. Οι πρακτικές βίας δεν χωρούν στη Δημοκρατία».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης καταδίκασε εκ μέρους του κόμματος τον προπηλακισμό κατά του Γιάνη Βαρουφάκη. Σημείωσε ωστόσο: «Βλέπω μια προσπάθεια ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης να πάει στον Βαρουφάκη λες και δρούσε μόνος του... Είναι πολιτικές της κυβέρνησης που εξειδικεύει ο κ. Βαρουφάκης. Η κυβέρνηση αποψίλωσε τον Βαρουφάκη».

Ανεξάρτητοι Ελληνες

«Ο προπηλακισμός του κ. Βαρουφάκη συνιστά μία άκρως φασιστική και αποκρουστική ενέργεια. Δεν έχει την παραμικρή σημασία αν οι δράστες προέρχονται από μία μικρή μειοψηφία ή όχι» δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Η κ. Χρυσοβελώνη υπογράμμισε ότι «η βία και η βαναυσότητα δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία, όπου το μόνο μέτρο είναι ο διάλογος και δείκτης πολιτισμού ο σεβασμός στην άποψη του άλλου».

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουν απερίφραστα την επίθεση σε βάρος του υπουργού Οικονομικών» κατέληξε η εκπρόσωπος του κόμματος.

Το Ποτάμι
Το περιστατικό καταδίκασε με ανακοίνωσή του και το Ποτάμι: «Η επίθεση εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη και της Δανάης Στράτου χτες βράδυ σε εστιατόριο στα Εξάρχεια αναδεικνύει πόσο επικίνδυνοι είναι αυτοί που προστατεύουν και δικαιολογούν στη δημόσια σφαίρα τη βία των συμμοριών.

» Η Αθήνα δεν θα γίνει άθροισμα γκέτο που τα διαφεντεύουν φασίστες και χούλιγκανς. Είναι και αν δεν είναι -πρέπει να γίνει- μια πόλη ανοιχτή, χωρίς εσωτερικά σύνορα, με τους πολίτες της να μετακινούνται ελεύθερα και χωρίς φόβο από περιοχή σε περιοχή.

» Eίναι αυτονόητη η συμπαράστασή μας στο Γιάνη Βαρουφάκη και τη Δανάη Στράτου».

ΚΚΕ
«Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με τη γνήσια λαϊκή διαμαρτυρία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ


Πηγή : tanea.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου