Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, σύζυγος της Καρολάιν είναι ο δολοφόνος


 

Ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, ο σύζυγος της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς είναι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η αστυνομία και τα οποία κρίνονται επαρκή, ο δολοφόνος της. 

Ο δήθεν συντετριμμένος σύζυγος και πατέρας ενός μωρού, βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα, στη θέση του κατηγορούμενου.

Η αστυνομία έχοντας τα νέα στοιχεία στη διάθεσή της  ζήτησε από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο να επιστρέψει στην Αθήνα από την Αλόννησο  για να εξεταστεί εκ νέου, βάσει των καινούργιων στοιχείων. Για να μη δείξουν πόσο σοβαρά ήταν τα στοιχεία αυτά και τον «τρομάξουν» έκαναν δεκτό το αίτημά του να παραμείνει άλλη μια μέρα στην Αλόννησο, προκειμένου να είναι παρών στο μνημόσυνο για την άτυχη Καρολάιν Κράουτς, τη μητέρα της ενός έτους Λυδίας. 

Και τις δύο ημέρες τον παρακολουθούσαν διακριτικά και μετά το μνημόσυνο, όπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Απόστολος Σκρέκας, σε έκτακτες ανακοινώσεις λίγο μετά τις πεντέμισι το απόγευμα σήμερα, ο πιλότος παρελήφθη από πλωτό μέσο οδηγήθηκε στη Σκιάθο και από εκεί αεροπορικώς στην Αθήνα.

Από το πρωί ο Αναγνωστόπουλος κατέθετε στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ, στο τμήμα Ανθρωποκτονιών. Ωστόσο, οι απαντήσεις του δεν ήταν πειστικές  σε σχέση με τα επαρκή στοιχεία ενοχής που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία. 



Κρατούμενοι Ρομά και Αλβανοί κακοποιοί κάνουν πάρτι στις φυλακές και τηλεδιασκέψεις

 



Σύμφωνα με το βίντεο-ντοκουμέντο του STAR, κακοποιοί Ρομά και Αλβανοί με Πακιστανικές σημαίες στο κελί τους, κάνουν ανεξέλεγκτοι ζωντανές συνδέσεις, τηλεδιασκέψεις μέσω κινητών με άλλους φυλακισμένους ακόμη και στήνουν παράνομες δουλειές από τις φυλακές.

Kρατούμενοι σε φυλακές χρησιμοποιούν κινητά για να φλερτάρουν από το video chat μέσω των social media ενώ ακόμη, οργανώνουν πάρτι και στήνουν δουλειές.

Σύμφωνα με το βίντεο-ντοκουμέντο του STAR, μια παρέα κακοποιών Ρομά ανεβάζει βίντεο στην εφαρμογή TikTok μέσα από το κελί ενώ παίζει ραπ μουσική.

Σε αυτό φαίνονται οι Ρομά να έχουν ανεβάσει video στο TikTok μέσα από το κελί του, όπου τραγουδάνε ραπ, ενώ σε ένα άλλο φαίνονται κακοποιοί από την Αλβανία και στο βάθος μια πακιστανική σημαία στο κελί τους.

Παράλληλα, στήνονται και πάρτι έναντι κάποιου χρηματικού ποσού, το κόστος του οποίου κυμαίνεται από 500 ευρώ μέχρι και 4.500 ευρώ.



Ακόμη, κάποιοι φαίνεται πως κάνουν live στο Instagram λέγοντας πως είναι στις φυλακές των Τρικάλων και είναι έγκλειστοι επειδή «κλέψαμε κρουασάν».



8.517 μεγαλοοφειλέτες χρωστούν το μισό ΑΕΠ της χώρας

 


Νέα φέσια που ξεπέρασαν τα 3,5 δισ., γέννησε η πανδημία, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ. Ωστόσο το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι 8.517 οφειλέτες, επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, χρωστούν το ιλιγγιώδες ποσό στην Εφορία των 87,259 δισ., σε γενικό σύνολο οφειλών 109,1 δισ. το οποίο χρωστούν σχεδόν 4 εκατ. επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.

Και για την περίοδο της πανδημίας οι μεγάλοι οφειλέτες έχουν την μερίδα του λέοντος στην αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στην Εφορία, από τα 3,4 δισ. νέα χρέη, τα 2,5 δισ. ανήκουν σε αυτούς, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ.  

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, το σύνολο των οφειλών στο τέλος Απριλίου του 2021 διαμορφώθηκαν στα 109,1 δισ. ευρώ, και είναι αυξημένα κατά 3,4 δισ. ευρώ σε σχέση με τον Απρίλιο του 2020.

Η αύξηση αυτή έρχεται σε μία περίοδο πάντως που ένα μεγάλο μέρος των φορολογικών υποχρεώσεων, κυρίως για αυτούς που έχουν πληγεί, έχουν «παγώσει» μέχρι το τέλος του 2021. Την ίδια περίοδο ο συνολικός αριθμός των οφειλετών – φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις – αυξήθηκε κατά 20.637 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020 με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στους 3.937.848 οφειλέτες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ που επεξεργάστηκε το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, δείχνουν ότι:

Οι 8.517 μεγάλοι οφειλέτες που ο καθένας έχει χρέη άνω του 1 εκατ. ευρώ, οφείλουν συνολικά στην Εφορία87,259 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί με το μισό ΑΕΠ της χώρας. Στον καθένα οφειλέτη από την κατηγορία των μεγάλων οφειλετών αντιστοιχεί κατά μέσο όρο ληξιπρόθεσμο χρέος λίγο πάνω από 10 εκατ. ευρώ, ποσό που θεωρείται δύσκολο αν όχι αδύνατο να εισπραχθεί από τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό. 

Οιμεγαλοοφειλέτες,  χρωστάνε στην Εφορία το 80% του συνολικού ποσού που οφείλουν τα 3.937.848 οφειλέτες. Από αυτούς που οφείλουν πάνω από 1 εκατ. ευρώ, 5.195 είναι επιχειρήσεις και τα υπόλοιπα φυσικά πρόσωπα. Πολλά από αυτά τα χρέη είναι παλιά, δημιουργήθηκαν προ δεκαετιών, τα οποία έχουν διογκωθεί λόγω προστίμων και προσαυξήσεων και θεωρείται αδύνατον να εισπραχθούν ενώ αργά ή γρήγορα θα διαγραφούν.

Παρατηρείται μεγάλη αύξηση στον αριθμό των οφειλετών με μικρά χρέη μεταξύ 50 και 500 ευρώ. Στην κατηγορία αυτή συσσωρεύεται το 32,2% των οφειλετών. Ειδικότερα, 1.267.193 οφειλέτες ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και είναι 48.799 περισσότεροι σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Ο αριθμός των οφειλετών με χρέη έως 10 ευρώ εμφανίζεται μειωμένος σε ετήσια βάση κατά 86.076 οφειλέτες, γεγονός που οφείλεται κυρίως στη διαγραφή, κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2020, οφειλών από την ΑΑΔΕ σε οφειλέτες με χρέη ύψους έως και 10 ευρώ. Εντός του ανωτέρω εύρους και συγκεκριμένα στην κατηγορία οφειλής μικρότερη του 1 ευρώ το πλήθος των οφειλετών μειώθηκε κατά 54.034 πρόσωπα, με τον συνολικό αριθμό των οφειλετών να διαμορφώνεται σε 349.877.

Σήμα κινδύνου για  τα χρέη νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Σύμφωνα με την ανάλυση που έκαναν οι αναλυτές του Γραφείου Προϋπολογισμού «τα χρέη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων μπορεί να απειλήσουν την ανάκαμψη της οικονομίας».

Παράλληλα σημειώνουν ότι «τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις που αδυνατούν να επιστρέψουν στα προηγούμενα επίπεδα εισοδήματος είναι αναμενόμενο να μην μπορούν να αποπληρώσουν τις τρέχουσες και τις συσσωρευμένες φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις».

Ο δημόσιος τομέας ίσως χρειαστεί να τους παρέχει πρόσθετη οικονομική στήριξη, αφενός για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες και αφετέρου για να διευκολύνει τη μετάβασή τους σε πιο παραγωγικούς κλάδους και δραστηριότητες. Επομένως, συμπεραίνει, υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι στη διαδικασία αποκατάστασης της δημοσιονομικής ισορροπίας, τόσο από την πλευρά των εσόδων όσο και από την πλευρά των δαπανών, οι οποίοι θα πρέπει να παρακολουθούνται στενά.


Πηγή : newsit.gr



Μία πολύ περίεργη καταγγελία απο οικιακή βοηθό για σεξουαλική επίθεση απο 91χρονο

 


Μήνυση κατά ενός υπερήλικα 91χρονών, για απόπειρα βιασμού κατέθεσε το βράδυ της Τρίτης στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, μια 50χρονη Βολιώτισσα, που πήγε στο σπίτι του ηλικιωμένο σε χωριό της Λάρισας, για να εργαστεί ως οικιακή βοηθός.

Την περίεργη αυτή καταγγελία έκανε η 50χρονη οικιακή βοηθός, που κατήγγειλε τον 91χρονο ιδιοκτήτη του σπιτιού, ότι την ώρα που βρισκόταν η ίδια στο σπίτι και έκανε δουλειές, βγήκε από το μπάνιο γυμνός ο 91χρονος, και έπεσε πάνω της, ενώ η ίδια τον απώθησε.

Η γυναίκα ανέφερε ότι άμεσα έφυγε από το σπίτι του ηλικιωμένου, πήρε το λεωφορείο για Βόλο και προχθές το βράδυ κατάθεσε μήνυση σε βάρος του για απόπειρα βιασμού απο τον 91χρονο επαναλαμβάνουμε.

Η μήνυση κατατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, ωστόσο με την υπόθεση ασχολείται το Αστυνομικό Τμήμα Κιλελέρ, στην περιοχή του οποίου υπάγεται ο τόπος κατοικίας του υπερήλικα, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν συνελήφθη.

Η περίεργη υπόθεση απόπειρας βιασμού ερευνάτε απο την ΕΛ.ΑΣ.



Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού στην εκδήλωση για τις δράσεις του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0»

 


Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση για τις δράσεις του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0» στην Αρχαία Αγορά παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen.

Κυρίες και κύριοι, αγαπητή Ursula,

Υποδεχόμαστε σήμερα στην Αθήνα την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε μια στιγμή ιστορική για την Ευρώπη και την Ελλάδα: στην ουσιαστική αφετηρία των δράσεων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με την ταυτόχρονη έγκριση του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0».

Είναι -πιστεύω- η τελευταία πράξη της αναταραχής από την πανδημία. Αλλά και η πρώτη μιας νέας εποχής, η οποία, μαζί με το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Covid, έχει την υπογραφή και των δικών σας προσπαθειών, κυρία Πρόεδρε. Και γι’ αυτό και σας αξίζουν και συγχαρητήρια αλλά και ευχαριστίες.

Ένα όραμα πολλών ετών, λοιπόν, πριν από μήνες έγινε τολμηρή πρόταση και τώρα αποτελεί πραγματικότητα. Η Ένωση προχωρεί στην πρώτη έκδοση κοινού χρέους υπέρ των κρατών-μελών της.

Μία πρωτοβουλία την οποία, όπως γνωρίζετε, στήριξα εξαρχής μαζί με οκτώ ακόμη ευρωπαίους ηγέτες. Εκείνες οι εθνικές πρωτοπορίες οδήγησαν τελικά, και χάρη στις δικές σας προσπάθειες, σε κοινοτικές επιτυχίες. Και έτσι σήμερα ένα «άβατο» του παρελθόντος μετατρέπεται σε βήμα του παρόντος και του μέλλοντος.

Είναι αλήθεια πως η Ελλάδα ανήκει στις ωφελημένες χώρες από την κατανομή των κονδυλίων, καθώς δικαιούται περίπου 31 δισεκατομμύρια σε επιδοτήσεις και σε δάνεια. Αναγνώρισε όμως και τη δική της ευθύνη, καταθέτοντας από τις πρώτες ένα ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο 175 κρίσιμων επενδύσεων, έργων και μεταρρυθμίσεων.

Μαζί με τα κονδύλια του ΕΣΠΑ αλλά μαζί και με τις ιδιωτικές επενδύσεις εκτιμούμε ότι τα συνολικά κεφάλαια τα οποία μπορούν να κινητοποιηθούν θα αγγίξουν τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ. Ώστε, σε ορίζοντα 7ετίας, να δημιουργήσουμε επιπλέον 200.000 θέσεις εργασίας και πρόσθετη εθνική ανάπτυξη που θα αγγίζει το 7%.

Δεν είναι τυχαίο που -εξ όσων γνωρίζουμε- το εθνικό μας σχέδιο συνάντησε κολακευτικά σχόλια στις Βρυξέλλες. Γιατί θεμελιώνεται πάνω στο πνεύμα των ευρωπαϊκών επιταγών αλλά και πάνω σε τέσσερις καθοριστικούς πυλώνες: Την πράσινη μετάβαση, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή, και τις ιδιωτικές επενδύσεις με την αναβάθμιση του παραγωγικού μοντέλου της χώρας μας. Μάλιστα, στην πράσινη και στην ψηφιακή οικονομία κατευθύνονται και οι περισσότεροι πόροι.

Το δηλώνει άλλωστε και η επιλογή τα σχεδόν 8 δισ. που θα εκταμιευθούν εντός του 2021 να χρηματοδοτήσουν, κυρίως, προγράμματα ηλεκτρικής διασύνδεσης νησιών αλλά και ενεργειακής θωράκισης επιχειρήσεων και κατοικιών.

Προτάσσεται, δηλαδή, ένα σχέδιο το οποίο συμπεριλαμβάνει έργα με έντονο κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Σε συνέχεια πολιτικών που ήδη εξελίσσονται, όπως η απολιγνιτοποίηση, η ηλεκτροκίνηση και η δυναμική στήριξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Φίλες και φίλοι, αγαπητή Ursula,

Το Σχέδιο «Ελλάδα 2.0» σύντομα θα παρουσιαστεί αναλυτικά σε κάθε Περιφέρεια της χώρας. Γι’ αυτό και εδώ σήμερα θα αρκεστώ στην αναφορά μερικών μόνο πλευρών που δείχνουν, ωστόσο, τις κατευθύνσεις του.

Όπως η πλήρης ψηφιοποίηση των δημοσίων υπηρεσιών και των επιχειρήσεων. Ο τόσο απαραίτητος -όπως απέδειξε και ο Covid- εκσυγχρονισμός των δημόσιων νοσοκομείων μας. Η καλλιέργεια νέων δεξιοτήτων για περισσότερη και καλύτερη απασχόληση. Και, βέβαια, τα μεγάλα οδικά έργα αλλά και οι επενδύσεις για την ενέργεια και τις ανανεώσιμες πηγές.

Θα τονίσω, επίσης, ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα δικαιώνει κάθε λέξη του τίτλου του, γιατί είναι πραγματικά «Εθνικό». Καθώς εκτείνεται μέχρι την τελευταία γωνιά της πατρίδας μας, αγγίζοντας όλους τους Έλληνες, όλες τις Ελληνίδες.

Ταυτόχρονα, συγκροτεί και ένα πλήρες «Σχέδιο». Αφού οι πρωτοβουλίες του είναι καλά μελετημένες και εδράζονται σε πραγματικά δεδομένα. Αλλά ανταποκρίνεται και στον συμβολισμό «Ελλάδα 2.0». Γιατί είναι, πράγματι, η επόμενη εκδοχή της χώρας, είναι η εικόνα της νέας Ελλάδας.

Κλείνω με μία αναφορά στην Αρχαία Αγορά, στην οποία βρισκόμαστε. Στην «καρδιά» του παρελθόντος μας. Αλλά και στην παντοτινή έδρα της Δημοκρατίας, που σήμερα υποδέχεται ένα σύγχρονο επίτευγμά της: Τον Οδικό Χάρτη για τα κοινά μας βήματα προς την ανάπτυξη. Από όλους και για όλους. Σε λίγο, μάλιστα, σε αυτόν εδώ το χώρο, θα μπορέσουμε να έχουμε μία συζήτηση με πολίτες για το θέμα αυτό.

Απ’ την κλασική εποχή τούτο το πολυσήμαντο τοπόσημο αντιπροσωπεύει την αυγή αλλά και την ακμή του πολιτεύματός μας. Και, ταυτόχρονα, την οικονομική πρόοδο της Αθήνας και την άνθιση του ελληνικού πνεύματος.

Γιατί εδώ, αγαπητή Ursula, ήταν η έδρα της Βουλής των Πεντακοσίων. Εδώ ήταν η περιοχή των εμπορικών συναλλαγών αλλά και των δικαστηρίων. Αλλά ήταν και το σημείο στο οποίο έλαβαν χώρα φιλοσοφικοί διάλογοι που διαμόρφωσαν τον ελληνικό πολιτισμό και φυσικά επηρέασαν την Ευρώπη και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Εδώ ήταν η πλατεία της «Κοινότητας». Γι’ αυτό και ήταν ιερή.

Εικοσιπέντε αιώνες μετά, η Αρχαία Αγορά υποδέχεται τη σύγχρονη Ευρώπη με την ίδια ισχυρή αντίστιξη. Γιατί, όπως και τότε, δικαιότερη ευημερία σημαίνει βαθύτερη Δημοκρατία.

Και η ανάπτυξη δεν νοείται χωρίς αλληλεγγύη και στοχασμό. Αυτές οι αξίες γεννήθηκαν εδώ για να εμπνέουν και να ανήκουν σε όλο τον κόσμο. Ας τις κρατήσουμε, λοιπόν, για οδηγούς και στην καινούργια πορεία που τώρα ξεκινάμε.

Ursula, για μία ακόμα φορά καλώς όρισες στην Αθήνα, καλώς όρισες σε αυτόν τον πολύ ξεχωριστό χώρο.



Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον έγκλημα στα Γλυκά Νερά - Στην ΓΑΔΑ ο σύζυγος

 


Οι αστυνομικοί προσέγγισαν νωρίτερα τον πιλότο στο νεκροταφείο της Αλοννήσου, που είχε παρευρεθεί για το μνημόσυνο και τον ενημέρωσαν μετά τα νέα στοιχεία για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, όπου του ζήτησαν να τους ακολουθήσει.

Ο σύζυγος έφτασε πριν από λίγο με ελικόπτερο από την Αλόννησο, όπου τον παρέλαβαν αστυνομικοί και τον οδήγησαν στην ΓΑΔΑ.

Κατά την διάρκεια των ερευνών, δεν βρήκαν το παραμικρό στοιχείο που θα τους οδηγούσε στους τρεις δολοφόνους που εισέβαλαν, όπως κατέθεσε ο 32χρονος, τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου στο σπίτι των Γλυκών Νερών. Οι έρευνες από τα εγκληματολογικά εργαστήρια δεν έδειξαν αποτυπώματα και DNA που θα οδηγούσαν στην ταυτοποίηση δραστών, ούτε ΄χει ταυτοποιηθεί αμάξι κατά την διαφυγή των δραστών.

Ένα στοιχείο όμως που προέκυψε τις τελευταίες μέρες άλλαξε την κατεύθυνση των ερευνών. Οι κάρτες μνήμης από τις κάμερες στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών είχαν αφαιρεθεί αρκετή ώρα πριν από την ώρα του εγκλήματος. Επίσης, από την εξέταση που έγινε στο κινητό του πιλότου, εντοπίστηκε «δραστηριότητα» την ώρα, όμως, που ο 32χρονος, πάντα κατά την κατάθεσή του, ήταν δεμένος και ακινητοποιημένος από τους δράστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ. η Κάρολαϊν φορούσε ένα smartwatch, το οποίο κατέγραφε τους παλμούς της και τα δεδομένα που ανακτήθηκαν δεν συνάδουν με τις ώρες από τις καταθέσεις του συζύγου της. 

Η επίσκεψη αυτή του συζύγου στην ΓΑ.ΔΑ. θα ξεκινήσει και την αντίστροφη μέτρηση για την εξυγνίαση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά.




Απάντηση στα βασικά fake news για το εργασιακό

 


Μύθος πρώτος, εμβληματικός: «Καταργείται το 8ωρο». Όποιος το λέει καταργεί την ελληνική γλώσσα, γιατί η προστασία του 8ωρου αναφέρεται ρητά στο άρθρο 55 του νομοσχεδίου. Όποιος το λέει, όμως, καταργεί και την πολιτική λογική. Γιατί το 8ωρο προβλέπεται ρητά στον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη.

Μύθος δεύτερος. «Οι υπερωρίες θα πληρώνονται με ρεπό». Όποιος το φωνάζει αυτό έχει πάρει ρεπό από την αλήθεια. Οι υπερωρίες θα πληρώνονται με την προσαυξημένη αμοιβή, όπως και τώρα. Πάντοτε με την σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου.

Μύθος τρίτος. Έρχεται το ευέλικτο ωράριο. Καλώς το δέχτηκαν όσοι το λένε. Μόνο που άργησαν 31 χρόνια διότι τόσο ισχύει. Και οι τροποποιήσεις του, μάλιστα, έχουν από κάτω και με τις υπογραφές της κυρίας Ξενογιαννακοπούλου και του κ. Ραγκούση… Και βέβαια, κ. Τσίπρα, φαντάζομαι ότι θυμάστε ότι το ευέλικτο ωράριο εφαρμόστηκε πλήρως επί ΣΥΡΙΖΑ, όπως εφαρμόζεται και τώρα στον τουρισμό και σε δεκάδες επιχειρήσεις με βάση τις συμβάσεις που έχουν σήμερα με τους εργαζόμενους. Ρεκόρ, λοιπόν, ευελιξίας στις κυβιστήσεις έχει μόνο η αντιπολίτευση.

Και ο επίλογος της πολιτικής μυθολογίας. Καθιερώνονται οι ατομικές συμβάσεις. Λίγο δύσκολο να καθιερωθεί κάτι το οποίο είναι ήδη καθιερωμένο, γιατί ατομικές συμβάσεις υπάρχουν, όπως υπάρχουν και συλλογικές συμβάσεις και ο νέος νόμος επεκτείνει απλά Ευρωπαϊκή Οδηγία που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ με Υπουργό τότε την κυρία Αχτσιόγλου.




Αβάσιμοι και ψευδείς οι ισχυρισμοί αντιπολίτευσης και συνδικαλιστών

 



Το εργασιακό νομοσχέδιο ψηφίστηκε παρά της αναίτιες αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης και των συνδικαλιστών εδράζονται σε ισχυρισμούς αβάσιμους και ψευδείς, ενώ αποσιωπούνται  προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, που ικανοποιούν πάγια αιτήματα και σύγχρονες ανάγκες του κόσμου της εργασίας. 

Μείζονος σημασίας είναι οι ρυθμίσεις που αποβλέπουν στη στήριξη της οικογένειας, την εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, την ισότητα των φύλων στην εργασία. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται μεταξύ άλλων: 

Άδεια πατρότητας 14 ημερών. 

Γονική άδεια 2 μηνών και για τους 2 γονείς πληρωμένη από τον ΟΑΕΔ.

Άδεια φροντιστή 5 ημερών για συγγενή με ανάγκη φροντίδας.

Ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας για γονείς παιδιών έως 12 ετών.

Απαγόρευση απόλυσης πατέρα για 6 μήνες από τη γέννηση του κάθε παιδιού του.

Επέκταση της ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας 6 μηνών με επιδότηση από τον ΟΑΕΔ και στην υιοθεσία τέκνου.

Επέκταση του μειωμένου ωραρίου (άδεια φροντίδας τέκνου) και στην μητέρα που απέκτησε τέκνο με τη διαδικασία της παρένθετης μητέρας. 

Επέκταση της άδειας λοχείας 9 εβδομάδων μετά τη γέννα και στην υιοθεσία τέκνου.

Άδεια υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στον ιδιωτικό τομέα.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι και οι διατάξεις που αφορούν στην αντιμετώπιση της βίας και της σεξουαλικής παρενόχλησης στη εργασία. Προβλέπεται για το σκοπό αυτό υποχρέωση του εργοδότη να προλαμβάνει, να σταματά και να αντιμετωπίζει περιστατικά βίας ή παρενόχλησης, να ενημερώνει τους εργαζομένους σχετικά με τους κινδύνους, τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους, αλλά και να συντρέχει τις δημόσιες Αρχές κατά την εξέταση συναφών καταγγελιών.

Μείζονος σημασίας είναι και οι μεταρρυθμίσεις που στόχο έχουν την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων της αγοράς εργασίας, όπως τα φαινόμενα υποδηλωμένης ή αδήλωτης εργασίας  και απλήρωτων υπερωριών. 

Προβλέπεται για το σκοπό αυτό -και άρχισε ήδη να προετοιμάζεται- η δημιουργία και εφαρμογή  ψηφιακής κάρτας εργασίας. 

Παράλληλα: Αναβαθμίζεται η Επιθεώρηση Εργασίας  σε Ανεξάρτητη Αρχή. Και θεσπιζεται το δικαίωμα  της αποσύνδεσης στην περίπτωση τηλεργασίας.

Στο νομοσχέδιο, περιλαμβάνονται, επίσης, ρυθμίσεις  που βάζουν τέλος σε άδικες διακρίσεις για τους εργαζόμενους, ανάμεσα στις οποίες:

Η αύξηση της αποζημίωσης απόλυσης για τους εργατοτεχνίτες και εξίσωσή της με εκείνη των υπαλλήλων.

Τα μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία για τους απασχολούμενους σε delivery και courier.

Η απαγόρευση απόλυσης για άσκηση οποιουδήποτε νόμιμου δικαιώματος.

Στο  νομοσχέδιο υπάρχουν επίσης ρυθμίσεις για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από παράνομες συμπεριφορές συνδικαλιστών που  περιφρονούν τη Δικαιοσύνη και πλήττουν τους  πολίτες. 

Θεσπίζεται ελάχιστη εγγυημένη υπηρεσία (33%) σε κλάδους κοινής ωφέλειας κατά την διάρκεια της απεργίας.  

Μπαίνει τέλος στις απεργίες και τις στάσεις εργασίας,  οι οποίες ενώ κηρύσσονται παράνομες από τη Δικαιοσύνη  επαναπροκηρύσσονται από δευτεροβάθμιο ή τριτοβάθμιο σωματείο. 

Αποδίδεται αστική ευθύνη στους συνδικαλιστές που πραγματοποιούν καταλήψεις, αποκλεισμούς, ή ασκούν βία, εμποδίζοντας τους εργαζόμενους που δεν συμμετέχουν στην απεργία να εργαστούν.  




Αντιπυρική Προστασία: Εξοπλιστικό πρόγραμμα 1,76 δισ. ευρώ


 

Τον σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας για την αντιπυρική περίοδο, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, μαζί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Το πρόγραμμα που φέρει την ονομασία «ΑΙΓΙΣ», μεταξύ άλλων, προβλέπει:


Την απόκτηση οκτώ νέων σύγχρονων αεροσκαφών καναντέρ CL- 515, το οποία θα αντικαταστήσουν τα παλιά cl-215, ενώ θα αναβαθμιστούν τα CL-415 σε CL-515.

Την αγορά συνολικά 36 νέων αμφίβιων αεροσκαφών Air-Tractor, όπως τα έξι που μίσθωσε για εφέτος η χώρα για την ενίσχυση του στόλου, τα οποία αν εγκριθεί το πρόγραμμα θα αγοραστούν μέχρι το 2030.

Την αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, που προβλέπει και την πρόσληψη 3.000 νέων μόνιμων πυροσβεστών, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα του υψηλού μέσου όρου ηλικίας του προσωπικού και να ενισχυθεί το Σώμα σε σταθερή βάση, όλο το χρόνο, για την επίτευξη του στόχου του.

Υπολογίζεται ότι σε εννέα χρόνια θα έχει γίνει απόσβεση των αγορών που προβλέπονται από το πρόγραμμα, καθώς η χώρα θα απαλλαγεί από το κόστος της ενοικίασης των αεροσκαφών και ελικοπτέρων κάθε χρόνο.


Σε ό,τι αφορά στην εφετινή αντιπυρική περίοδο, στην καρδιά του σχεδιασμού βρίσκονται ο γρήγορος εντοπισμός της πυρκαγιάς και η άμεση ανταπόκριση. Στο πλαίσιο αυτό:


Κομβικό ρόλο παίζουν τα εναέρια μέσα. Για το λόγο αυτό ενισχύθηκε εφέτος ο στόλος σε σχέση με πέρσι, αριθμώντας συνολικά 69 ελικόπτερα και αεροσκάφη. Τα εναέρια μέσα κατανέμονται σε 25 βάσεις που καλύπτουν το σύνολο της επικράτειας.

Για την άμεση αντιμετώπιση πυρκαγιάς, και τον εφοδιασμό των ελικοπτέρων, δημιουργήθηκε και ένα δίκτυο υδατοδεξαμενών χωρητικότητας 40.000 λίτρων που τοποθετούνται σε 13 θέσεις στην επικράτεια για υδροληψία σε περιοχές μακριά από θάλασσα ή λίμνες. 

Οι επίγειες δυνάμεις φέτος αριθμούν 820 δασικά περίπολα (έναντι 764 πέρσι) ενώ ενισχύονται και με τα 80 πυροσβεστικά κλιμάκια εποχικής λειτουργίας σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας (πέρσι λειτούργησαν 70).

Για τον καθαρισμό περιοχών με μεγάλη επικινδυνότητα για πρόκληση πυρκαγιών, οι οποίες κηρύχτηκαν προκαταβολικά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ακριβώς για αυτό το σκοπό, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η επιχείρησης “Δρυάδες”.

Την Παρασκευή φτάνει στην Ελλάδα και το ρωσικό Berriev, αμφίβιο αεροσκάφος, το οποίο έχει την δυνατότητα μεταφοράς 12 τόνων νερού ή επιβραδυντικού υγρού και θα χρησιμοποιηθεί σε πολύ δύσκολες καταστάσεις για να ανακόπτει την πορεία της πυρκαγιάς, καθώς έχει την δυνατότητα σταδιακής ρίψης και σε απόσταση τουλάχιστον χιλιομέτρων στο μέτωπο.




Τι Τσίπρας, τι Πολάκης το ίδιο πράγμα - Η κατάντια της αξιωματικής αντιπολίτευσης

 


Δέν είναι η πρώτη φορά που ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπίζεται τον ψεκασμένο και επικίνδυνο βουλευτή του Παύλο Πολάκη και αυτό δείχνει ότι το ακροαριστερό μυαλό του είναι το ίδιο.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Αλέξης Τσίπρας έχει απολογηθεί για την κατάντια του ακροαριστερού τραμπούκου συντρόφου του. 

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε κληθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποκηρύξει τις «σαχλαμάρες» για το εμβόλιο της AstraZeneca που είχε εκστομίσει ο Παύλος Πολάκης. 

Στριμωγμένος ο Αλέξης Τσίπρας, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που τον ξεφτίλισε ακόμα μία φορά και ανέδειξε και πάλι τα ψέματα του, ο Αλέξης Τσίπρας  δεν ήθελε να τροφοδοτήσει κόντρα με τον τραμπούκο και ψεκασμένο σύντροφο Παύλο Πολάκη και τον έβγαλε λάδι αντί να καταδικάσει όσα έγραψε, ώστε να δείξει στην κοινωνία ότι έχει κάποια σοβαρότητα.

Ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο δεν πήρε αποστάσεις, έστω έμμεσες από αναφορές του Παύλου Πολάκη που εντείνουν την καχυποψία και την ανησυχία για τα εμβόλια εναντίον του Covid, αλλά αντιθέτως, στην απόπειρα του να αντιπαρέλθει την πρόσκληση του πρωθυπουργού να τον αποδοκιμάσει, του παρέσχε πλήρη κάλυψη, εξοργίζοντας την κοινωνία για την κατάντια της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με λίγα λόγια αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, Τσίπρας  - Πολάκης δυστυχώς!!!



Δεν θα αναλάμβανα διαχειριστής πολυκατοικίας που έχετε χτίσει εσείς ως πολιτικός μηχανικός

 


Ο K. Μητσοτάκης στην χθεσινή του ομιλία στην βουλή, στρίμωξε τον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι αναφέρει ψεύτικα παραδείγματα στο εργασιακό και τον κάλεσε να καταθέσει στα πρακτικά της Βουλής από πού προκύπτουν όσα λέει.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε στον Αλέξη Τσίπρα για να μην έχει αυταπάτες ότι δεν είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου. «Βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την ιστορική σας αποστροφή και τι θα γίνει στις επόμενες εκλογές. Να σας πω ένα μυστικό; Δεν είστε Ανδρέας Παπανδρέου», είπε ο πρωθυπουργός.

Κλείνοντας, απάντησε και στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως ο κ. Μητσοτάκης δεν κάνει ούτε για διαχειριστής πολυκατοικίας. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε απρέπεια τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και απάντησε πως «δεν θα αναλάμβανα διαχειριστής σε πολυκατοικία που έχετε χτίσει εσείς ως πολιτικός μηχανικός».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον Παύλο Πολάκη, ο οποίος αμφισβήτησε τη διαδικασία εμβολιασμού. «Ο μεγάλος επιστήμων και γνώστης των εμβολίων κ. Πολάκης λέει πώς βρήκαμε τόσο γρήγορα εμβόλια. Το στηρίζετε αυτό, κ. Τσίπρα; Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνετε είναι να έρθετε και να αποδοκιμάσετε δημόσια τις σαχλαμάρες του πρωτοκλασάτου στελέχους σας».

«Μας είπατε ότι νομοθετούμε για την ελίτ. Αλήθεια; Ο εργαζόμενος πατέρας που θα παίρνει γονική άδεια είναι ελίτ; Ο νέος πατέρας που προστατεύεται από απόλυση είναι ελίτ; Οι εργαζόμενοι στα κούριερ είναι ελίτ; Πώς αναπαράγετε τέτοια στερεότυπα; Η κριτική σας στο νομοσχέδιο πέρασε από διάφορα στάδια. Στην αρχή ήσασταν κατά της διευθέτησης, συνολικά. Σας θύμισε ο κ. Χατζηδάκης ότι το 2017 κατά την επίσκεψή σας στην ''Παπαστράτος'' εξήρατε το εργασιακό καθεστώς που είχε τότε διευθέτηση εργασίας.

»Μετά είπατε ότι είναι καλή η διευθέτηση με συλλογικές συμβάσεις και κακή στις ατομικές. Δεν μας είπατε όμως γιατί η κυρία Αχτσιόγλου, ως υπουργός Εργασίας της δικής σας κυβέρνησης, υπέγραψε την ευρωπαϊκή οδηγία που προβλέπει μορφές ευέλικτης εργασίας με ατομικές συμβάσεις.

»Εμείς λοιπόν επεκτείνουμε τη δική σας ρύθμιση και στους εργαζόμενους που μπορεί να μην έχουν παιδιά. Σε νέους εργαζόμενους που μπορεί να θέλουν να φύγουν ένα Σαββατοκύριακο με φίλη ή φίλο τους.

»Τα παραδείγματά σας, κ. Τσίπρα, είναι ψεύτικα. Συγχέετε τις υπερωρίες με τη διευθέτηση χρόνου εργασίας. Οποιοσδήποτε εργαζόμενος δουλέψει παραπάνω υπερωρίες θα πάρει περισσότερα λεφτά. Τελεία και παύλα. Και είναι ντροπή να παρουσιάζετε ψεύτικα επιχειρήματα. Ισχύει ο απαράβατος κανόνας ''περισσότερη δουλειά, περισσότερα λεφτά''.

»Εξηγήστε μας λοιπόν με απλά λόγια από πού προκύπτουν τα παραδείγματα που δώσατε στη Βουλή. Σταματήστε να έρχεστε εδώ και να αραδιάζετε ψεύτικα επιχειρήματα. Και να σταματήστε να λέτε ότι εμείς αγοράζουμε ΜΜΕ και διαδίκτυο για να διαμορφώνουμε καταστάσεις. Την επόμενη φορά θα καταθέσω στα πρακτικά δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ που εκθειάζουν την πολιτική της κυβέρνησης. Φαντάζομαι ότι θα μας πείτε ότι αυτά θα τα εντάξετε στη λίστα Πέτσα ιντερνάσιοναλ.

«Ο κόσμος αλλάζει με μεγάλους ρυθμούς. Βλέποντας την κυρία Γεννηματά να υπερασπίζεται μεταρρύθμιση του 1982, δεν αντιλαμβάνομαι πώς είναι δυνατόν να μιλάμε με τους ίδιους όρους 40 χρόνια μετά», είπε επίσης ο πρωθυπουργός.

«Μπορούμε να έρθουμε να ρυθμίσουμε την πραγματικότητα των επιχειρήσεων που επιλέγουν να έχουν εργαζόμενους αυτοαπασχολούμενους και όχι με εξαρτημένη σχέση εργασίας. Για όλα αυτά δεν είπατε κουβέντα. Σας ρώτησα αν συμφωνείτε με σειρά ρυθμίσεων και δεν είπατε κουβέντα. Θα τοποθετηθείτε προφανώς διά της ψήφου σας και θα δούμε τελικά αν είναι αυτό το νομοσχέδιο η μητέρα όλων των μαχών. Ξέρουμε καλά ότι κάθε μεγάλη αλλαγή μπορεί να προκαλέσει δυσφορία και αναταράξεις και διαδηλώσεις. Είμαστε πεπεισμένοι ότι κάνουμε το σωστό, πρωτίστως για τη νέα γενιά που αναζητά καλύτερο αύριο. Μου έκανε εντύπωση αυτό που είπατε ότι είχαμε ήδη μπει σε ύφεση από το 2019. Πληροφορήθηκα ότι είπατε σε συνέντευξή σας ότι ήρθε η πανδημία την ώρα που ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε άλμα προς τα εμπρός. Τι από τα δύο ισχύει;

»Εδώ θα είμαστε και σε 6 και 12 μήνες. Μιας και αναφερθήκατε σε κλεψύδρες. Η κλεψύδρα κάθε κυβέρνησης γυρνά ανάποδα από την ημέρα εκλογής της. Έχουν περάσει 2 χρόνια και απομένουν άλλα 2, γιατί θα γίνουν εκλογές στο τέλος της τετραετίας και τότε θα γίνει αποτίμηση όχι μόνο πώς αντιμετωπίσαμε πανδημία αλλά και πώς η χώρα οδηγείται στον δρόμο της ανάπτυξης. Να δούμε τότε τι θα πείτε. Οι δικές μας προβλέψεις είναι ότι η ανάπτυξη θα είναι ρωμαλέα και δίκαια» είπε ο Πρωθυπουργός.

«Για πρώτη φορά υπάρχει ορατό ρεύμα νέων ανθρώπων που σκέφτεται σοβαρά να επιστρέψει στην Ελλάδα, όχι μόνο γιατί πιστεύει ότι υπάρχουν -και θα υπάρχουν- καλές θέσεις εργασίας αλλά γιατί πιστεύει ότι μετά από μια 10ετία η χώρα άφησε πίσω την κρίση και ανοίγει ευοίωνος δρόμος. Αύριο θα είναι εδώ η κυρία Φον ντερ Λάιεν και θα εγκριθεί και τυπικά το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για το Ταμείο Ανάκαμψης», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Τα άστρα για καλή πορεία οικονομίας είναι ευθυγραμμισμένα και όσο και αν εσείς επιμένετε, κ. Τσίπρα, να παρουσιάζετε μια εικόνα χώρας που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, τόσο θα διαψεύδεστε. Έχετε όμως ακόμα ένα πρόβλημα. Η Δεξιά που δήθεν αντιμάχεστε πολύ απλά δεν υπάρχει. Η ΝΔ που εσείς παρουσιάζετε είναι καρικατούρα που δεν ανταποκρίνεται στην ιστορία της παράταξης. Υπάρχει μόνο στη φαντασία σας, γιατί μόνο με αυτή την καρικατούρα μπορείτε να υπάρξετε. Αδυνατείτε να προσαρμοστείτε σε έναν κόσμο που αλλάζει πολύ γρήγορα».

«Να απαντήσω σε μια μεγάλη απρέπεια που είπατε στην τηλεοπτική σας συνέντευξη. Κάνετε και χιουμοράκι λέγοντας ότι δεν κάνω ούτε για διαχειριστής πολυκατοικίας. Σίγουρα δεν θα αναλάμβανα διαχειριστής πολυκατοικίας που έχετε χτίσει εσείς ως πολιτικός μηχανικός. Οι Έλληνες μού ανέθεσαν τη διακυβέρνησης μιας χώρας που εσείς προσπαθούσατε να κατεδαφίσετε επί 5 χρόνια και αυτό είναι δύσκολο έργο», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Χαρακτήρισε «μύθο» την άποψη ότι καταργείται το 8ωρο, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση με το εργασιακό νομοσχέδιο σπάει παραμάγαζα που είχαν στηθεί στην επιθεώρηση εργασίας. «Τομή πρώτη η ψηφιακή κάρτα εργασίας που θα χτυπά ο εργαζόμενος, και παράλληλα θα χτυπά την αδήλωτη εργασία και την εισφοροδιαφυγή. Πρόκειται για πάγιο αίτημα της ΓΣΕΕ και όντως εφαρμόστηκε πιλοτικά από το ΠΑΣΟΚ, αλλά τώρα θα εφαρμοστεί καθολικά», επισήμανε ο πρωθυπουργός και συνέχισε αναφερόμενος στο ΣΕΠΕ: «Γιατί άραγε είναι κακό η Επιθεώρηση Εργασίας να παύει να υπάγεται στον κάθε υπουργό και να γίνεται Ανεξάρτητη Αρχή; Μήπως σπάμε κάποια μαγαζάκια, γι' αυτό ενοχλείστε;».

Σημασία έχει τι πιστεύουν οι πολίτες και αυτό θα σας το δείξουν στις επόμενες εκλογές είπε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

Θα καταθέσω στα πρακτικά 4 σελίδες άρθρων που μιλούν με πολύ καλά λόγια για την πατρίδα μας, ότι δανειζόμαστε πολύ φθηνά, για το Σχέδιο Ανάκαμψης και για το εμβολιαστικό σχέδιο.

Αφήνουμε πίσω μας δύσκολες και σκοτεινές εποχές, είναι καλό για τη χώρα. Ενοχληθήκατε για το σχόλιο με αφορμή τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ.

Η διαδρομή μας δεν διαγράφεται και δεν ξεχνιέται. Εγώ λογοδοτώ ως πρωθυπουργός και εσείς ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στο τέλος και οι δύο θα λογοδοτήσουμε στις εκλογές.

Το τι γράφει ο ξένος Τύπος μικρή σημασία έχει. Σημασία έχει τι πιστεύουν οι πολίτες και αυτό θα σας το δείξουν στις επόμενες εκλογές.





Γελάει ο κόσμος με τον ΣΥΡΙΖΑ - Ψήφισε 54 άρθρα του εργασιακού που το κατέκρινε

 


Με τις 158 ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας ψηφίστηκε, επί της αρχής, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε τρικυμία υπερψήφισε σχεδόν τα μισά άρθρα, και από ηλιθιότητα; Από πανικό; Καταψήφισε εκείνο που κατοχυρώνει το 8ωρο!!!

Η ονομαστική ψηφοφορία, που ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφερε ένα πανικό στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την ανάγκασε να αποκαλυφθεί σε ποια άρθρα συμφωνεί.

Αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τα μισά άρθρα του νομοσχεδίου, για το οποίο κατέβαζε κόσμο στους δρόμους και πήγαινε για να διαμαρτυρηθεί μαζί του στις πορείες.

Ο πανικός του ΣΥΡΙΖΑ με δόσεις ηλιθιότητας που τους διακρίνει, τους έκανε να καταψηφίσουν το σημαντικότερο άρθρο, αυτό του κατοχυρώνει το 8ωρο. καταψηφίσου, καταψήφισε το άρθρο για το 8ωρο, και ψήφισε παρών στις ρυθμίσεις για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και των αυτοαπασχολούμενων στα delivery και ψήφισε παρών και στην Οδηγία, την οποία ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προσυπογράψει. Δηλαδή, την Κοινοτική Οδηγία 1158, σε σχέση με τις ευέλικτες ρυθμίσεις του ωραρίου για συμφιλίωση προσωπικής με την επαγγελματική ζωή.



Μητσοτάκης και Φον ντερ Λάιεν παρουσιάζουν το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης στην Αρχαία Αγορά


Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο της περιοδείας στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες λίγο πριν οι Βρυξέλλες ανάψουν το πράσινο φως για τα εθνικά σχέδια που θα χρηματοδοτήσει το Ευρωπαϊκό Ταμείο ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει στις 10.00 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, πρόγευμα εργασίας με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen.

Στις 10.50, ο Πρωθυπουργός και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα μεταβούν στο χώρο της Αρχαίας Αγοράς και στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε δηλώσεις.

Στον ίδιο χώρο, θα παρουσιαστούν μέσω συνδέσεων με διάφορα μέρη της Ελλάδας, οι δράσεις του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και θα ακολουθήσει συζήτηση του Πρωθυπουργού και της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με πολίτες.

Θα παρουσιαστούν:

-Η δράση των Υποθαλάσσιων διασυνδέσεων από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου.

-Η δράση των Αναδασώσεων από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά.

-Η δράση του Ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

-Η δράση του Ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

-Η δράση της Αναβάθμισης των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού από τον Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη.

-Η δράση της Αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος από τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος της Κομισιόν είχε ανακοινώσει την Τρίτη ότι «έπειτα από πολύ εντατικό διάλογο με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις», η Επιτροπή ολοκλήρωσε την αξιολόγηση των πρώτων εθνικών σχεδίων ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, μεταξύ των οποίων και αυτό της Ελλάδας, με τίτλο «Ελλάδα 2.0», στο πλαίσιο του οποίου αναμένονται τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα πόροι ύψους 32 δισ. ευρώ.