Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Εισαγγελείς: Η νέα διάταξη για τις λίστες φοροφυγάδων αποτελεί παρέμβαση στη Δικαιοσύνη




Η Ένωση Εισαγγελέων προειδοποιεί για κίνδυνο χρησιμοποίησης της Δικαιοσύνης για πολιτικούς λόγους

«Παρέμβαση»  η οποία «εξυπηρετεί τη διεκπεραίωση εκκρεμούς ποινικής υπόθεσης» (για τις λίστες) αποτελεί η νέα διάταξη που περιελήφθη στο νόμο για την επέκταση του σύμφωνου ελεύθερης συμβίωσης και επιτρέπει τη χρήση παρανόμως αποκτηθέντων αποδεικτικών μέσων που έχουν συλλεγεί με μη νόμιμο τρόπο σε υποθέσεις που υπάγονται στην αρμοδιότητα του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος ή του Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς (σκάνδαλα διαφθοράς).

Αυτό υπογραμμίζει, μεταξύ των άλλων, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος  σε ανακοίνωση της και τονίζει ότι με τον τρόπο αυτό δημιουργείται  η  εντύπωση «εργαλειακής χρησιμοποίησης της Δικαιοσύνης για την επίτευξη ορισμένης πολιτικής ή στόχου», ενώ εκφράζει φόβους ως προς την συνταγματικότητά της.

Στον ψηφισθέντα στις 22.12.2015 νόμο 4356/2015 για την επέκταση του σύμφωνου ελεύθερης συμβίωσης και  στα ομόφυλα ζευγάρια, συμπεριλήφθηκε η διάταξη, «κατά  παρέκκλιση από την εφαρμογή του άρθρου 177 του  Κώδικά Ποινικής Δικονομίας (Κ.Π.Δ.) έτσι, ώστε για ορισμένες κατηγορίες κακουργημάτων (αρμοδιότητας του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος ή του Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς) να επιτρέπεται η αποδεικτική αξιοποίηση στοιχείων που έχουν συλλεγεί με μη νόμιμο τρόπο».

Με άλλα λόγια επιτρέπει η νέα ρύθμιση την ελεύθερη κυκλοφορία άγνωστης προελεύσεως λιστών με ονόματα, κατά κανόνα φερομένων ως φοροφυγάδων, οι οποίες θα αξιοποιούνται αδιακρίτως  για την απόδειξη οικονομικών εγκλημάτων.  

Οι εισαγγελείς εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για την επίμαχη νέα νομοθετική ρύθμιση, ως προς την σκοπιμότητα, την συνταγματικότητά της, κ.λ.π.
  
Συγκεκριμένα εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους, καθώς:

1) Εξυπηρετεί τη διεκπεραίωση εκκρεμούς ποινικής υπόθεσης (σ.σ.: που αφορά τις λίστες) και, επομένως, υπόκειται ευλόγως σε κριτική ως νομοθετική παρέμβαση ad rem. Συνακόλουθα, δεν αποφεύγει να δημιουργήσει την εντύπωση εργαλειακής χρησιμοποίησης της Δικαιοσύνης για την επίτευξη ορισμένης πολιτικής ή στόχου, που δεν είναι συμβατή με τους κανόνες καλής νομοθέτησης και σεβασμού των διακριτών ρόλων των πολιτειακών λειτουργιών.

2) Δεν είναι εμφανές εάν και πώς συνάδει με τη συνταγματική επιταγή του άρθρου 19 §3, σύμφωνα με την οποία «απαγορεύεται η χρήση αποδεικτικών μέσων που έχουν αποκτηθεί κατά παράβαση του άρθρου αυτού (απόρρητο των επιστολών και της ελεύθερης ανταπόκρισης ή επικοινωνίας) και των άρθρων 9 (άσυλο κατοικίας) και 9 Α (προστασία προσωπικών δεδομένων)».

3) Εισάγει, με τρόπο νομικά μη αποδεκτό, ειδική δικονομική αντιμετώπιση ορισμένων κατηγοριών εγκλημάτων και κατηγορουμένων, ώστε  η μεταχείρισή τους, στο πεδίο της επί ίσοις όροις άσκησης των υπερασπιστικών τους δικαιωμάτων να εγγράφεται ως ελεγχόμενη, όσον αφορά στη συμβατότητά της με βασικές δικαιοκρατικές παραμέτρους, όπως αυτές έχουν παγιωθεί από την εσωτερική νομολογία, αλλά και από εκείνη του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

4) Αφορά βασική διάταξη του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, παρά το γεγονός ότι εκκρεμεί το έργο της ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής αναθεώρησης του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και παρά το αίτημα που η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος - και άλλοι επιστημονικοί φορείς - έχουν πλειστάκις υποβάλλει, να μην τροποποιούνται τα κείμενα των Κωδίκων με άσχετα νομοθετήματα, χωρίς την απαιτούμενη συστηματική και δογματική επεξεργασία, καθώς οι εφαρμοστές του δικαίου αδυνατούν να παρακολουθήσουν τις συχνές και ευκαιριακές τροποποιήσεις του νόμου, με συνέπεια να γεννάται σύγχυση και ανασφάλεια δικαίου.


Πηγή : protothema.gr


Πεθαίνοντας για ένα κρεβάτι εντατικής! Στα 52 άτομα η λίστα αναμονής μόνο στην Αθήνα






Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Τραγικές είναι οι συνθήκες στα δημόσια νοσοκομεία και με τη νέα χρονιά καθώς δεκάδες ασθενείς καθημερινά περιμένουν για το αυτονόητο: ένα κρεβάτι εντατικής για να μπορέσουν να σώσουν τη ζωή τους.

Η μαύρη λίστα της αναμονής για μία κλίνη σε Μονάδα Εντατικής θεραπείας όχι μόνο δε μειώνεται χρόνο με το χρόνο αλλά αντίθετα μεγαλώνει.

Ενδεικτικό είναι ότι με το που μπήκε ο νέος χρόνος στις 3 Ιανουαρίου, 52 συνάνθρωποι μας και μάλιστα αρκετοί από αυτούς σε νεαρή ηλικία, περίμεναν για ένα κρεβάτι εντατικής.
Μάταια όμως καθώς άδειο κρεβάτι δεν υπάρχει ούτε για δείγμα τουλάχιστον χθες. Σήμερα πάντως φαίνεται τα πράγματα να αποκτούν κάποια ροή καθώς η λίστα μειώθηκε στα 39 άτομα, με βάση την τελευταία καταγραφή από το ΕΚΕΠΥ.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι πολλές σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις αναβάλλονται επειδή ακριβώς δεν υπάρχει κρεβάτι σε εντατική για να νοσηλευτούν στη συνέχεια οι χειρουργημένοι ασθενείς.

Όλα αυτά βέβαια την ώρα που 200 κρεβάτια πλήρως εξοπλισμένα παραμένουν χωρίς προσωπικό ενώ η ηγεσία του υπουργείου Υγείας παρά τις σχετικές εξαγγελίες δεν προωθεί ακόμη τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για την αξιοποίηση των κρεβατιών σε εντατικές με τη συμβολή του ΕΟΠΥΥ.

Ο Εκπρόσωπους των γιατρών στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς Παναγιώτης Παπανικολάου επιβεβαιώνει στο HealthReport.gr:

«Η κατάσταση έχει φτάσει πάλι στο απροχώρητο. Χθες 3.1.2016 μόνο στην Αθήνα στη λίστα του ΕΚΑΒ υπήρχαν 52 ασθενείς οι οποίοι περίμεναν να βρεθεί κρεβάτι στην εντατική. Πρόκειται για βαρέως πάσχοντες, οι οποίοι είναι διασωληνωμένοι και βρίσκονται σε κοινούς θαλάμους.

Εκτός από αυτούς υπάρχουν πολλοί ασθενείς των οποίων σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις αναβάλλονται γιατί δεν υπάρχουν κρεβάτια σε ΜΕΘ.

Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία γι αυτή την κυβέρνηση όπως δεν υπήρχε και για τις προηγούμενες. Ξέρουμε ότι για να ανοίξουν τουλάχιστον τα 200 εξοπλισμένα κρεβάτια που παραμένουν ακόμα κλειστά χρειάζονται συνολικά 500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού οι οποίες δε γίνονται για να μη μας κάνει νταντά το κουαρτέτο των δανειστών για μονομερή ενέργεια.

Δυστυχώς η υγειονομική γενοκτονία συνεχίζεται και από την άλλη μας λένε ότι πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι επειδή «μείναμε Ευρώπη».

Να σημειωθεί ότι εδώ και μήνες είναι έτοιμη η σύμβαση που είχε ετοιμάσει ο τέως πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός για συνεργασία με μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία, προκειμένου να μπορούν να νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής τους ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Ωστόσο η σύμβαση βρίσκεται ακόμη στα συρτάρια της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας η οποία την …μελετά.



Πηγή: healthreport.gr


«Βόμβα» από το ΣτΕ: «Έκπτωτος» ο Ρακιντζής από το 2009 - Άκυρες 1100 πράξεις




Απόφαση-βόμβα από το Συμβούλιο της Επικρατείας για τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή. Σύμφωνα με αποκλειστικές πλήροφορίες του newpost, το Γ' Τμήμα του ΣτΕ έκρινε ότι ο κ. Ρακιντζής είναι «έκπτωτος» από το 2009 με απόφαση που έλαβε στις 31-12-2015, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. 

Αυτό σημαίνει ότι 1.100 διοικητικές πράξεις, με υπογραφή Ρακιντζή, μπορούν να καταστούν άκυρες εφόσον οι θιγόμενοι προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και δικαιωθούν.

Πληροφορίες από αρμόδια κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι γίνεται προσπάθεια να έρθει η σχετική υπόθεση στην Ολομέλεια του ΣτΕ, για να «γλιτώσουν» κάποιες από τις πράξεις αυτές, οι οποίες παύουν να έχουν ισχύ. 

Σε επικοινωνία που είχε το newpost με τον κ.  Ρακιντζή, δήλωσε άγνοια για την απόφαση. «Πρώτη φορά το ακούω αυτό. Δεν ξέρω τίποτα απολύτως. Μόλις καθαρογραφεί η απόφαση θα την δω» δήλωσε σε ερώτηση για το εάν έχει γνώση της σχετικής απόφασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πιθανή η αντικατάσταση του κ. Ρακιντζή μέσα στην εβδομάδα.


Πηγή : newpost.gr


Σχέδιο Κατρούγκαλου για συντάξεις: Σοκ και δέος για τους νέους συνταξιούχους



Σε ένα ταμείο όλοι οι Έλληνες - Προβλέπεται μείωση κατά 15% στις συντάξεις άνω των 750 ευρώ για τους νέους συνταξιούχους - Στο 60% το ποσοστό αναπλήρωσης για 40 χρόνια ασφάλισης - Μείωση 30% στις συντάξεις πάνω από 2.000 ευρώ - Υπολογισμός με βάση τις εισφορές ολόκληρου του ασφαλιστικού βίου

Μείωση κατά 15% στις συντάξεις άνω των 750 ευρώ για τους νέους συνταξιούχους προβλέπει το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου το οποίο δόθηκε στους πολιτικούς αρχηγούς νωρίτερα σήμερα.

Το ποσοστό αναπλήρωσης είναι κλιμακωτό και προβλέπει:

-Από 0 έως 15 χρόνια συντελεστή 0,80% για κάθε έτος

-Από 15 έως 18 χρόνια συντελεστή 0,92% για κάθε έτος

-Από 18 έως 21 χρόνια συντελεστή 1,04% για κάθε έτος

-Από 21 έως 24 συντελεστή 1,16% για κάθε έτος

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, για 40 χρόνια ασφάλισης, το ποσοστό αναπλήρωσης ορίζεται στο 60% του συντάξιμου μισθού.

Βάσει του σχεδίου νόμου που καταλαμβάνει έκταση 170 σελίδων καταργείται το μεικτό σύστημα υπολογισμού της σύνταξης ( παλαιό καθεστώς έως το 2010, νέο από το 2011 και μετά) που ίσχυε με τον νόμο Λοβέρδου/ Κουτρουμάνη 3863/2010.

Ο νέος τρόπος υπολογισμού θα βασίζεται στις εισφορές ολόκληρου του ασφαλιστικού βίου, ενώ θα ισχύουν χαμηλότεροι συντελεστές υπολογισμού.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Γιώργο Κουτρουμάνη, αυτό σημαίνει, ότι στις υψηλές συντάξεις πάνω από 2.000 ευρώ η μείωση θα αγγίζει το 30%.

Δηλαδή, ένας εργαζόμενος που έπαιρνε πριν από το 2011 μισθό 2.500 και τώρα παίρνει 1.000 ευρώ θα πάρει τη μισή σύνταξη από αυτή που προσδοκούσε!

Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης επανυπολογισμό των καταβαλλόμενων συντάξεων.

Η διαφορά που θα προκύψει θα παραμείνει ως προσωπική διαφορά για τον συνταξιούχο, ο οποίος δεν θα υποστεί άμεσα μειώσεις, σε αντίθεση με το νέο συνταξιούχο. Για παράδειγμα, ένας ασφαλισμένος με 40 χρόνια με καθεστώς βαρέων και ανθυγιεινών, παίρνει σύνταξη σήμερα 1.100, με τον επανυπολογισμό, δικαιούται 900. Τα 200 ευρώ παραμένουν ως προσωπική διαφορά.

Αντίθετα, ο νέος συνταξιούχος με βαρέα και ανθυγιεινά, θα εισπράξει 900 ευρώ. Συνεπώς θα έχουμε και πάλι συνταξιούχους δυο ταχυτήτων, με το βάρος να πέφτει στη νέα γενιά.

Σε βάθος δεκαετίας θα θεσπιστούν ενιαίοι κανόνες για όλους. Σύμφωνα με τα παραδείγματα που έδωσε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, με μισθό 1.000 ευρώ η σύνταξη ορίζεται στα 784 ευρώ, ενώ  με μισθό 2.000 στα 800 ευρώ. Όπως σχολίασε ο πρώην υπουργός Γιάννης Βρούτσης, οι μικρές διαφορές, αποτελούν αντικίνητρο για ασφάλιση.  





Το σχέδιο του υπ. Εργασίας που δόθηκε στους πολιτικούς αρχηγούς 















Σημειώνεται πως ο υπ. Εργασίας έχει από το πρωί διαδοχικές επαφές, αρχικά με τους πολιτικούς αρχηγούς και στη συνέχεια με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να τους παρουσιάσει το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό. 

Το σχέδιο για το Ασφαλιστικό θα σταλεί στου Θεσμούς με e-mail αργά το απόγευμα μετά το ραντεβού το κ. Κατρούγκαλου με τον Πρόεδρό της Δημοκρατίας. 

Στο πλαίσιο της διεθνοποίησης του Ασφαλιστικού, ο υπουργός θα έχει επαφές με ομολόγους του στο Βερολίνο 8-10 Ιανουαρίου και στο Παρίσι 14-16 του ίδιου μήνα. 

Σε τρεις άξονες θα κινηθεί η στρατηγική διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης κατά τη σκληρή αναμέτρηση με τους θεσμούς για το Ασφαλιστικό, που ξεκινά επισήμως μετά το Eurogroup της 14ης Ιανουαρίου. Ως μοναδική κόκκινη γραμμή θα τεθεί η προστασία των κύριων συντάξεων, ενώ οι αντιπροτάσεις για εναλλακτικές πηγές εσόδων θα πέφτουν στο τραπέζι ανάλογα με την πορεία της διαπραγμάτευσης. Παράλληλα θα αναζητηθούν συμβιβαστικές λύσεις σε ορισμένα θέματα αιχμής όπως η μείωση των επικουρικών συντάξεων.


Πηγή : protothema.gr



Ιστοσελίδα συγκεντρώνει υπογραφές για να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στα ελληνικά νησιά





Συγκέντρωση υπογραφών για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στα ελληνικά νησιά που δέχονται μεγάλες εισροές μεταναστών και προσφύγων ξεκίνησε μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας AVAAZ.
«Οι κάτοικοι των ελληνικών νησιών του Αιγαίου (καθώς και πολλές ξένες, παγκόσμιες ΜΚΟ και η ελληνική διασπορά) έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν τους Σύριους πρόσφυγες και να τους κάνουν να αισθανθούν ασφαλείς, παρόλο που δεν έχουν να προσφέρουν πολλά και είναι αντιμέτωποι με σοβαρή οικονομική κρίση για πολλά χρόνια», γράφει ο δημιουργός της σελίδας συγκέντρωσης υπογραφών, προσθέτοντας ότι η «φιλότιμη συμπεριφορά των Ελλήνων» έχει συμβάλει στην προσπάθεια εγκαθίδρυσης της παγκόσμιας ειρήνης.
Η σελίδα συγκέντρωσης υπογραφών, η οποία προτρέπει την απόδοση του Νόμπελ Ειρήνης στη Λέσβο, την Χίο και την Κω, έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερες από 5.000 υπογραφές, ενώ στόχο έχει τις 20.000. Εμπνευστής της κίνησης είναι ο χρήστης Stephen K., ο οποίος έχει έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
Κατά καιρούς, οι ιστορίες των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου που με αυτοθυσία διασώζουν μετανάστες ή τους προσφέρουν φαγητό, ρούχα και στέγη. Τον Σεπτέμβριο ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ είχε κάνει την εξής δήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο: «Ευρώπη είναι ο φούρναρης στην Κω που δίνει ψωμί στους πεινασμένους πρόσφυγες».

Πηγή : huffingtonpost.gr


Μητρόπουλος: Συζητήσαμε με Βαρουφάκη και Ζωή για νέο κόμμα





Ξεκαθάρισε ότι δεν είναι υπέρ της δραχμής και τόνισε ότι για αυτό άλλωστε και δεν συνεργάστηκε με το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη

«Θα πάρουμε πρωτοβουλίες και τις επόμενες ημέρες θα συνυπάρξουμε με άλλες πρωτοβουλίες για να κάνουμε ένα αντιμνημονιακό πατριωτικό μέτωπο», δήλωσε ο Αλέξης Μητρόπουλος στο Star και στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου, απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα προχωρήσει στη δημιουργία κόμματος.

Ο κ. Μητρόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν είναι υπέρ της δραχμής και τόνισε ότι για αυτό άλλωστε και δεν συνεργάστηκε με το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη το ΛΑΕ, ενώ παράλληλα συμπλήρωσε: «και εγώ όταν έφυγα από το ΠΑΣΟΚ για να μην εφαρμόσω μνημόνια, δεν περίμενα ότι τελικά θα εφαρμόσω τριπλό μνημόνιο».

Την ίδια στιγμή ο κ. Μητρόπουλος, επισήμανε ότι με αφορμή την δημιουργία του πολιτικού σχηματισμού συζητά με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη και την πρώην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, διευκρινίζοντας ότι βρίσκονται σε δημιουργικές συζητήσεις.    


Πηγή : protothema.gr


Ραγδαίες εξελίξεις στα Σκόπια: Παραιτείται ο Νίκολα Γκρουέφσκι




Σημαντικές πολιτικές εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες στην ΠΓΔΜ, στη βάση της συμφωνίας των αρχηγών των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων από τις 15 Ιουλίου 2015, με στόχο την άρση του πολιτικού αδιεξόδου στη χώρα.

Στις 15 Ιανουαρίου, βάσει της συμφωνίας, θα οριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, στα τέλη Απριλίου. Μερικές ημέρες νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι θα παραιτηθεί, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τον σχηματισμό της υπηρεσιακής κυβέρνησης, ο επικεφαλής της οποίας θα προέρχεται από τις τάξεις του κόμματος VMRO-DPMNE, του οποίου ηγείται ο Νίκολα Γκρούεφσκι. Το όνομα του υπηρεσιακού πρωθυπουργού δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμη,ενώ ο Ν. Γκρούεφσκι, ερωτώμενος σχετικά, δήλωσε ότι την απόφαση για το ποιος θα ηγηθεί της υπηρεσιακής κυβέρνησης θα λάβουν τις επόμενες ημέρες τα όργανα του κόμματος.

Τις εξελίξεις σχετικά με την παραίτησή του και τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης επιβεβαίωσε χθες ο Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος επανέλαβε ότι θα τηρηθεί πλήρως το χρονοδιάγραμμα για διεξαγωγή των εκλογών στις 24 Απριλίου.

Ωστόσο, η αντιπολίτευση αναφέρει ότι η συμμετοχή της στις εκλογές εξαρτάται από την εκπλήρωση των προϋποθέσεων εκείνων που θα διασφαλίζουν αδιάβλητες και δημοκρατικές εκλογές και κατηγορεί τον Νίκολα Γκρούεφσκι ότι φέρει προσκόμματα στην υλοποίηση των προβλεπόμενων της συμφωνίας για την επίλυση της πολιτικής κρίσης στη χώρα.

Μάλιστα, κάποια στελέχη της αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι πρέπει να αναβληθούν για μερικούς ή περισσότερους μήνες οι εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τα τέλη Απριλίου, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για μία "τίμια" εκλογική αναμέτρηση.

Από την πλευρά του, ο Ν. Γκρούεφσκι απορρίπτει τους ισχυρισμούς αυτούς της αντιπολίτευσης και την κατηγορεί ότι αναζητά δικαιολογίες για να αναβληθούν οι εκλογές του Απριλίου, φοβούμενη ότι θα υποστεί συντριπτική ήττα.


Ο Ν. Γκρούεφσκι, οποίος βρίσκεται στην εξουσία της χώρας από το 2006, τάσσεται κατηγορηματικά κατά του ενδεχομένου αναβολής των εκλογών του Απριλίου, καθώς είναι απολύτως βέβαιος ότι θα επικρατήσει σε αυτές και επιθυμεί η όλη κατάσταση να ξεκαθαρίσει και να επιστρέψει στον πρωθυπουργικό θώκο το συντομότερο δυνατόν.

Κατά του ενδεχομένου αναβολής των εκλογών του Απριλίου τάσσεται και το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα στην ΠΓΔΜ, το DUI του Αλί Αχμέτι, το οποίο συμμετέχει στην κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται και πάλι σοβαρές διαφωνίες στις συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι και της αντιπολίτευσης του Ζόραν Ζάεβ σχετικά με την εφαρμογή μίας σειράς μέτρων που προβλέπονται από τη συμφωνία της 15ης Ιουλίου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα "ρευστό" σκηνικό.

Η όλη κατάσταση ίσως ξεκαθαρίσει κάπως κατά την επίσκεψη στα Σκόπια, το επόμενο διάστημα, τού Επιτρόπου για τη Διεύρυνση της Ε.Ε. Γιοχάνες Χαν, με τη μεσολάβηση του οποίου επετεύχθη η συμφωνία του Ιουλίου για την επίλυση της πολιτικής κρίσης στην ΠΓΔΜ.

Ο κ. Χαν,σε επιστολή που απέστειλε το προηγούμενο διάστημα στους αρχηγούς των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων της ΠΓΔΜ εξέφρασε την ανησυχία του για τα προβλήματα σχετικά με την εφαρμογή της συμφωνίας αυτής.

Οι Βρυξέλλες φέρονται να προβληματίζονται για τις συνεχείς διαφωνίες μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης της ΠΓΔΜ, οι οποίες "πολώνουν" το κλίμα και απειλούν τη διαδικασία επίλυσης της πολιτικής κρίσης στη χώρα.



Πηγή:  iefimerida.gr 


Β. Μεϊμαράκης: Δεν αποτελεί μεταρρύθμιση η απόλυση καθαριστριών και σχολικών φυλάκων





Αιχμές ότι δεν αποτελεί μεταρρύθμιση η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας ή η απόλυση των καθαριστριών και των σχολικών φυλάκων, που έγιναν επί υπουργείας Κυριάκου Μητσοτάκη στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, άφησε ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Σε συνέντευξή του στην Real news ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι η ΝΔ δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε οικουμενική κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας ούτε σκοπεύει να με καλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου, ούτε σκοπεύω να πάω...Θεωρώ ότι η σημερινή κατάσταση αναστρέφεται αν υπάρξει άμεσα αλλαγή κυβερνητικής πολιτικής».

Για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών

Αναφερόμενος στο διακύβευμα του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών ο κ. Μεϊμαράκης δηλώνει ότι «στις 10 Ιανουαρίου οι πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες για να εκλέξουν εκείνον που θεωρούν ότι μπορεί να κάνει τη ΝΔ και πάλι πρώτη πολιτική δύναμη, εκείνον που μπορεί να εγγυηθεί την μετεξέλιξη σε ένα σύγχρονο ζωντανό και συλλογικό κόμμα που θα εμπνεύσει ξανά το σύνολο των πολιτών, εκείνον που μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα του κόμματος και την εκ βάθρων ανανέωση της παράταξης σε ιδέες και πρόσωπα».

Για τις απολύσεις καθαριστριών επί υπουργείας Κυρ. Μητσοτάκη

Σε ερώτηση σχετικά με τις απολύσεις των καθαριστριών επί υπουργείας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κυβέρνηση Σαμαρά, ο κ. Μεϊμαράκης λέει: «Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι μόνο οι απολύσεις είναι μεταρρύθμιση;».

Υποστηρίζει ότι για να βγούμε από την κρίση είναι αναγκαίο να προχωρήσουν οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς προσθέτει όμως «...οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις πρέπει να έχουν ένα εθνικό και κοινωνικό πρόσημο, να υπηρετούν το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας. Κατά την άποψή μου δεν είναι μεταρρύθμιση η υλοποίηση πολιτικών που αφενός αποδεικνύονται στην πράξη αναποτελεσματικές και αφετέρου δεν εντάσσονται σε έναν σχεδιασμό για την ανασυγκρότηση του κράτους αλλά απλώς επιβάλλονται για να εκπληρωθούν κάποιοι αριθμητικοί στόχοι. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί αποτελεί μεταρρύθμιση η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, η οποία συνέβαλε σημαντικά στην ενίσχυση των εσόδων της Αυτοδιοίκησης και την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων. Ή γιατί αποτελεί αυτοτελή μεταρρύθμιση η απόλυση των καθαριστριών και των σχολικών φυλάκων».

Για την ανασυγκρότηση του κόμματος

Για την αξιοποίηση των ανθυποψηφίων του για την ανασυγκρότηση του κόμματος και για τον χαρακτήρα της ΝΔ ο κ. Μεϊμαράκης λέει ότι «δεν πιστεύω στις θέσεις αντιπροέδρων...Δεν σκοπεύω να αγνοήσω κανέναν, στόχος μου είναι η διεύρυνση της ΝΔ και όχι η συρρίκνωση...Όλοι είμαστε στρατιώτες της παράταξης...Η ΝΔ είναι ένα κόμμα που έχει στο DNA της τις αρχές και τις αξίες του ιδρυτή της όπως περιγράφονται στην ιδρυτική διακήρυξη, πάνω στις αρχές και τις αξίες αυτές θα στηρίξουμε την οργανωτική και ιδεολογική ανασυγκρότηση».

Σε ερώτηση για τον κίνδυνο διάσπασης ο κ. Μεϊμαράκης απαντά ότι «άλλο πράγμα η διάσπαση, άλλο η αποχώρηση κάποιου ή κάποιων προσώπων. Ιστορικά όσοι προσπάθησαν να διασπάσουν την παράταξη αργά ή γρήγορα επέστρεψαν σε αυτή».

Τέλος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις λέει ότι «Η στήριξη του Κώστα Καραμανλή αποτελεί τιμή για κάθε υποψήφιο...Δεν γνωρίζω αν θα στηρίξει ο κ. Σαμαράς τον κ. Μητσοτάκη».



Πηγή


Νεκροί μέσα στο αυτοκίνητό τους βρέθηκαν οι δυο άντρες στο Μεσολόγγι .



«Πάει ο γιος μου» ήταν τα λόγια που ψέλλισε η μάνα του ενός, στο άκουσμα της τραγικής είδησης - «Δυστυχώς τα παιδιά είναι νεκρά», επιβεβαιώνει και ο φίλος τους - Το όχημα εντοπίστηκε σε αρδευτικό κανάλι του Αχελώου, βάθους δύο μέτρων - Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση ανάσυρσης

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των δύο αντρών που εξαφανίστηκαν τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς στην Αιτωλοακαρνανία.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια της γιγαντιαίας επιχείρησης εντοπισμού τους, βρέθηκε τελικά το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν την νύχτα της Παρασκευής. Το όχημα εντοπίστηκε σε βάθους δύο μέτρων αρδευτικό κανάλι του Αχελώου, δίπλα στο δρόμο, λίγο έξω από το χωριό Κατοχή. Μέσα στο αυτοκίνητο εντοπίστηκαν και τα δύο πτώματα των αντρών, ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση ανάσυρσής τους.

«Πάει ο γιος μου ο ακριβός, το παιδί μου χάθηκε, δεν έχω πια ζωή»,ήταν τα συγκλονιστικά λόγια της τραγικής μάνας του ενός εκ των δύο άτυχων αντρών, στο protothema.gr.

«Δε μπορούσε να υπάρχει χειρότερη εξέλιξη δυστυχώς οι φόβοι μας επαληθεύθηκαν... Κρίμα, έχασα τους φίλους μου. Εδώ στο χωριό επικρατεί θλίψη. Ηταν υπέροχα παιδιά, δεν είχαν ποτέ δημιουργήσει πρόβλημα, κοιτούσαν μόνο τη δουλειά τους, είχαν όνειρα να φτιάξουν τη ζωή τους, να κάνουν οικογένεια... Τίποτα όμως δε θα συμβεί αφού χάθηκαν από τη ζωή. Η μάνα του Βασίλη είναι σε κατάσταση σοκ, έχασε τις αισθήσεις της όταν της είπαν τα δυσάρεστα νέα ήλπιζε σε ένα θαύμα μέχρι πριν λίγο αλλά δυστυχώς τα παιδιά είναι νεκρά», λέει ο στενός τους φίλος Αποστολης στο protothema.gr.

Ο Γιάννης Κορδώσης και ο Βασίλης Γρατσάνης, 40 και 35 ετών, φίλοι από παλιά, είχαν βγει για να διασκεδάσουν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο χωριό Πεντάλοφο της Αιτωλοακαρνανίας, όμως δεν επέστρεψαν ποτέ στα σπίτια τους. Τελευταία φορά που καταγράφηκε η παρουσία τους, ήταν τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, όταν κάμερες ασφαλείας στον επαρχιακό δρόμο προς το χωριό Λεσίνι κατέγραψαν το αυτοκίνητό τους, ένα μαύρο Toyota Corolla, με αριθμό κυκλοφορίας ΑΙΚ 7885. Έκτοτε κανένα ίχνος τους δεν είχαν κατορθώσει να εντοπίσουν οι αστυνομικοί, πέρα από τις καταγραφές δύο καμερών ασφαλείας στο δρόμο προς Λεσίνι, αλλά και το σήμα από τα κινητά τους τηλέφωνα, το οποίο μάλιστα διακόπηκε με λίγα λεπτά διαφορά, εγείροντας ερωτήματα για την τύχη τους.

Ήδη από το Σάββατο οι αρχές είχαν διεξοδικά ερευνήσει τον ποταμό Αχελώο, με δύτες και βάρκες, ενώ τελικά το αυτοκίνητο των αντρών εντοπίστηκε λίγα μέτρα μόλις έξω από την Κατοχή, πολύ κοντά στα σπίτια. Απορίας άξιο το πώς οι κάτοικοι της περιοχής εδώ και τρεις ημέρες δεν είχαν παρατηρήσει τίποτα, ενώ ένα αυτοκίνητο βρισκόταν πεσμένο στο αρδευτικό κανάλι τόσο κοντά στο δρόμο.



Πηγή  : protothema.gr, omadazita.gr




Στο Τέξας επετράπη να κυκλοφορούν με τα όπλα και βγήκαν με τα καλάζνικοφ στην πλάτη!



Η φανερή οπλοφορία θα βοηθήσει στην αποτροπή εγκλημάτων, λένε οι υποστηρικτές του μέτρου 

Από την Πρωτοχρονιά ισχύει ο νόμος που επιτρέπει στους πολίτες του Τέξας στις ΗΠΑ να κυκλοφορούν με τα όπλα τους σε φανερό σημείο - αντίθετα δηλαδή με ό,τι ίσχυε από το 1871 έως τώρα που τους επέτρεπε μεν να οπλοφορούν δημοσίως, εφόσον είχαν σχετική άδεια, αλλά με τα όπλα τους να μην φαίνονται. 

Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν είναι πραγματικά σοκαριστικές, καθώς οι Τεξανοί δεν δίστασαν να πάρουν ακόμα και το καλάζνικοφ στην πλάτη και να βγουν στους δρόμους να πάρουν τον καφέ τους και να κάνουν την πρωτοχρονιάτικη βόλτα τους! 


Μάλιστα, ένεκα του γεγονότος, οργανώθηκε και «εορταστική» συγκέντρωση, όπου περισσότεροι από 100 Τεξανοί πήραν το όπλο τους και βγήκαν... 

Ο 34χρονος Έπι Καμάκο, οδηγός από το Ντάλας, ήταν τόσο ανυπόμονος, που βγήκε την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς με το πιστόλι του, ένα Glock 23, στο Καπιτώλιο της πόλης από τις 22:30 και περίμενε να αλλάξει χρονιά για να το αποκαλύψει: «Ήταν καιρός, επιτέλους», λέει στους New York Times. 

Περισσότερες από 40 πολιτείες επιτρέπουν σήμερα την οπλοκατοχή, ενώ ειδικά στο Τέξας θεωρείται πολύ «δημοφιλής» πρακτική. Η φανερή οπλοφορία, λένε οι υποστηρικτές του μέτρου, θα βοηθήσει στην αποτροπή εγκλημάτων... 



Πηγή : protothema.gr


Όπου φύγει - φύγει από το δημόσιο λόγω μνημονίου...




Κύμα αποχωρήσεων, προφανώς λόγω μνημονίου και επικείμενων αλλαγών στο ασφαλιστικό, καταγράφεται τον τελευταίο χρόνο -και συγκεκριμένα από τον Νοέμβριο του 2014 μέχρι τον Νοέμβριο του 2015- στον δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του μητρώου του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπως αυτά δημοσιεύονται στο apografi.gr, στο επίμαχο χρονικό διάστημα σημειώνεται μείωση κατά περίπου 12.000 υπαλλήλους (11.967 για την ακρίβεια), με τη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων να αφορά αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδοτήσεων.

Σημειώνεται μείωση κατά περίπου 12.000 υπαλλήλους, με τη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων να αφορά αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδοτήσεωνΕιδικότερα, οι δημόσιοι υπάλληλοι (τακτικό προσωπικό) ανέρχονταν τον Νοέμβριο του 2014 στους 579.164 έναντι 567.197 υπαλλήλων τον Νοέμβριο του 2015. Μόνο το διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου του 2015 αποχώρησαν συνολικά 737 άτομα από το στενό Δημόσιο, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν εργαζόμενοι στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (151), στους ΟΤΑ (136), στο Υπουργείο Υγείας (119) και στο Υπουργείο Παιδείας (113).

Το μοναδικό υπουργείο όπου σημειώθηκε αύξηση των εργαζομένων είναι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (86.341 υπάλληλοι τον Οκτώβριο, 86.694 τον Νοέμβριο), γεγονός που ωστόσο αποδίδεται στην αύξηση των προσλήψεων λόγω της εισαγωγής σπουδαστών στις στρατιωτικές σχολές και στις σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Αναλυτικά οι εργαζόμενοι ανά υπουργείο τον Νοέμβριο του 2015 καταγράφονται ως εξής:

• κυβερνητικοί/πολιτειακοί φορείς: 117
• Βουλή: 1.183
• ανεξάρτητες αρχές: 1.689
• Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας: 414
• Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: 2.086
• Υπουργείο Δικαιοσύνης: 15.813
• Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: 86.694
• Υπουργείο Εξωτερικών: 1.898
• Υπουργείο Εργασίας: 16.519
• Υπουργείο Εσωτερικών: 64.968
• Υπουργείο Ναυτιλίας: 8.064
• Υπουργείο Οικονομίας: 2.400
• Υπουργείο Οικονομικών: 15.205
• Υπουργείο Περιβάλλοντος: 792
• Υπουργείο Παιδείας: 170.508
• Υπουργείο Πολιτισμού: 7.166
• Υπουργείο Υγείας: 77.832
• Υπουργείο Υποδομών: 4.505
• αποκεντρωμένες διοικήσεις: 6.780
• ΟΤΑ: 82.564.

Αντίθετα, αύξηση σημειώνεται στο έκτακτο προσωπικό (ορισμένου χρόνου, συμβάσεις έργου, ωρομίσθιοι) που απασχολείται στο Δημόσιο (εκτός ΝΠΙΔ), καθώς από 56.169, που ήταν τον περασμένο Οκτώβριο, τον Νοέμβριο αυξήθηκαν κατά περίπου 5.000, φτάνοντας τους 61.387.

Αύξηση παρατηρείται το ίδιο διάστημα και στους μετακλητούς (1.578 έναντι 1.814 τον Νοέμβριο), ενώ ως προς το τακτικό προσωπικό των ΝΠΙΔ παρατηρείται επίσης αύξηση, κυρίως λόγω της απογραφής του προσωπικού της ΕΡΤ. Αυτός είναι και ο λόγος που τα ΝΠΙΔ της Γ.Γ. Ενημέρωσης, Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης εμφανίζεται να έχουν 691 εργαζόμενους τον Οκτώβριο του 2015, ενώ τον Νοέμβριο του ίδιου έτους εμφανίζονται να απασχολούν 2.487 υπαλλήλους. 

Το ίδιο διάστημα, τα ΝΠΙΔ των λοιπών υπουργείων εμφανίζονται να έχουν ελάχιστες αυξομειώσεις στο προσωπικό τους. Αντίθετα, το έκτακτο προσωπικό των ΝΠΙΔ εμφανίζει συνολικά μείωση, καθώς τον Οκτώβριο του 2015 ανερχόταν σε 11.134, ενώ έναν μήνα μετά μειώθηκε σε 10.927 υπαλλήλους. Τέλος, ως προς τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα (λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων), έχουν μειωθεί σε 96 έναντι 126 τον Οκτώβριο του 2015, οι δε υπάλληλοι που βρίσκονται σε αργία έχουν αυξηθεί οριακά, από 439 τον περασμένο Οκτώβριο σε 448.



Πηγή : zougla.gr 


Μυστήριο με 15 εκατ. ευρώ στο χρηματοκιβώτιο του ΠΑΣΟΚ




Ύποπτα για τέλεση αξιόποινων πράξεων ηγετικά στελέχη της περιόδου 2004 – 2012, όπως αποκάλυψε η Realnews. Η εισαγγελική έρευνα για τη «μαύρη» τρύπα στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ που φαίνεται να διογκώθηκε επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου, σχεδόν δύο χρόνια αφότου ξεκίνησε με παραγγελία της τότε προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Παναγιώτας Φάκου, καταλήγει στην κλήση, ως υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων, του επί σειρά ετών υπευθύνου των οικονομικών του κινήματος Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, μετά τις καταθέσεις των ελεγκτών που ερεύνησαν τα οικονομικά του κόμματος την περίοδο 2004-2012 προκειμένου να διαπιστώσουν πώς δημιουργήθηκε το χρέος των περίπου 140 εκατ. ευρώ, τα ερωτήματα που προκύπτουν εστιάζουν κυρίως σε δύο σημεία για τα οποία καλείται ο Σπυρόπουλος να δώσει διευκρινίσεις.

Το πρώτο είναι ότι κατά τον έλεγχο προέκυψε ότι στο χρηματοκιβώτιο του κόμματος υπήρχαν υπήρχαν 15 εκατ. ευρώ σε μετρητά. Έτσι, ο Ρ. Σπυρόπουλος καλείτο να δώσει εξηγήσεις, γιατί κρατείτο ένα τόσο μεγάλο ποσό στο χρηματοκιβώτιο του κόμματος και δεν είχε κατατεθεί σε κάποια τράπεζα ώστε να ωφελείται το ΠΑΣΟΚ και από τους τόκους, και το δεύτερο, γιατί για μεγάλο μέρος των δαπανών της επίμαχης περιόδου δεν υπάρχουν παραστατικά.


Πηγή : real.gr


Σκηνές από ταινία στη Γλυφάδα: Έφοδος για ναρκωτικά σε μεζονέτα γνωστού γυναικολόγου



Πώς έφτασαν οι ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού την παραμονή των Χριστουγέννων στο σπίτι των νοτίων προαστίων - Ο 28χρονος γιος του συνελήφθη με μισό κιλό κοκκαΐνη και 1,5 κιλό χασίς

Σκηνές από αστυνομική ταινία δράσης εκτυλίχθηκαν παραμονές Χριστουγέννων στο σπίτι γνωστού γιατρού μετά από “καρφωτή” ότι στη μεζονέτα κρύβονται μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών που καταγγέλθηκε ότι διακινούσε ο 28χρονος γιος του. Μάλιστα, οι “ράμπο” των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού χρειάστηκε να σπάσουν την πόρτα για να εισβάλουν στο σπίτι αφού ο γιατρός και η σύζυγος του φώναζαν και αρνούνταν να ανοίξουν. Ο γιος που απουσίαζε από το σπίτι συνελήφθη ανήμερα των Χριστουγέννων σε τυχαίο έλεγχο των ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στον Άλιμο και αφού οδηγήθηκε στον εισαγγελέα προφυλακίστηκε στον Κορυδαλλό. Οι γονείς του και η αδελφή του αφέθησαν ελεύθεροι. 

Ο 28χρονος, ο οποίος στα 18 του είχε καταδικαστεί για δολοφονία και στη συνέχεια για τρεις ληστείες, είναι ο πρώτος κρατούμενος στην Ελλάδα που κατάφερε μέσα από το κελί του να σπουδάσει λογιστική. Παρόλα αυτά, όπως φαίνεται, δεν κατάφερε να μπει στο σωστό δρόμο, βγαίνοντας τον περασμένο Μάιο από τη φυλακή. 

Το protothema.gr. παρουσιάζει τη δικογραφία της υπόθεσης μέσα από την οποία περιγράφεται λεπτό προς λεπτό η κινηματογραφική υπόθεση. Συγκεκριμένα όπως περιγράφει στην κατάθεση της η λιμενοφύλακας που υπηρετεί στην Ασφάλεια του Λιμενικού στον Πειραιά “Πριν περίπου μια εβδομάδα, έλαβα ανώνυμη τηλεφωνική κλήση από άγνωστο ημεδαπό άνδρα ο οποίος μου είπε ότι κάποιος (σ.σ αναφέρει το όνομα και το επώνυμο του 28χρονου συλληφθέντα) κατέχει και διακινεί μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κοκαίνης. Τις εν λόγω ναρκωτικές ουσίες τις φυλάει στην οικία που διαμένει επι της οδού (σ.σ αναφέρει το όνομα του δρόμου) στη Γλυφάδα. Ύστερα από αξιοποίηση αυτής της πληροφορίας και μετά από έρευνα που διεξήγαγε η υπηρεσία μας διαπιστώθηκε ότι όντως πρόκειται για υπαρκτό πρόσωπο, έχει δε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για σωρεία έκνομων ενεργειών όπως ανθρωποκτονία από πρόθεση , πράξη για την οποία καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη, παράβαση του νόμου περί όπλων το 2011 στη Ζάκυνθο αλλά και άλλες υποθέσεις με ναρκωτικά”. 

Έτσι, ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης... Τελικά, αποφασίστηκε παραμονές Χριστουγέννων να γίνει έφοδος στη μεζονέτα της Γλυφάδας. Όπως περιγράφει στην κατάθεση του ο επικεφαλής των ερευνών “Γύρω στις 14:00, κατόπιν ενημέρωσης που έγινε στην υπηρεσία μου, μεταβήκαμε στην περιοχή της Γλυφάδας στην οικία της οδού (σ.σ αναφέρεται η οδός), όπου κατοικεί ο 28χρονος και σύμφωνα με καταγγελία φέρονταν να κατέχει και να διακινεί μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης. Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο άτομο έχει απασχολήσει πολλές φορές τις διωκτικές αρχές όπως για ανθρωποκτονία και παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Λόγω όλων αυτών αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί είσοδος στην οικία από κλιμάκιο ειδικών αποστολών Λ.Σ. Πράγματι, στις 15:50 πραγματοποιήθηκε είσοδος στην οικία με τη συνδρομή του κλιμακίου των ειδικών αποστολών, παρουσία δικαστικού λειτουργού. Φθάνοντας στην εξώπορτα του σπιτιού, η οποία ήταν ξύλινη με τζάμι στη μέση, διαπιστώθηκε η ύπαρξη ενός άνδρα μεγάλης ηλικίας στον οποίο ανακοινώθηκε πολλές φορές τόσο η ιδιότητα μας όσο και ο σκοπός της παρουσίας μας στο χώρο, αυτός αρνείτο επίμονα να ανοίξει την πόρτα. Λόγω της επικινδυνότητας, αφενός της έκθεσης εμού και των συναδέλφων μου σε κοινόχρηστο χώρο που είχε και άλλες πόρτες που δεν είχαν ελεγχθεί, αφετέρου της μεγάλης πιθανότητας να αδειάσει τα ναρκωτικά στη λεκάνη της τουαλέτας ή να βρει χρόνο ο 28χρονος να προσεγγίσει κάποιο όπλο που μπορεί να είχε εντός της οικίας του, αποφασίστηκε το σπάσιμο της κλειδαριάς της πόρτας από το κλιμάκιο χρησιμοποιώντας ειδικό εργαλείο. Εισήλθε το κλιμάκιο στον εσωτερικό χώρο της οικίας προκειμένου να τον ελέγξει και να τον ασφαλίσει για να πραγματοποιηθεί η έρευνα ενώ ταυτόχρονα τόσο ο πατέρας του προαναφερομένου όσο και η μητέρα του φωνασκούσαν και απειλούσαν παρεμποδίζοντας την έρευνα. Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοκαΐνη τούβλο μεικτού βάρους 328 γραμμάρια, κοκαΐνη κονιορτοποιημένη 28 γραμμάρια, κοκαίνη βραχάκι 84 γραμμάρια και άλλη συσκευασία με κοκαίνη 10.2 γραμμαρίων. Συνολικά 450.2 γραμμάρια όπως επίσης συνολική ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης σε φούντα (σκανγκ) βάρους 1298 γραμμαρίων”.


Η νομική άποψη

Οι συνήγοροι των τεσσάρων κατηγορουμένων Σάκης Κεχαγιόγλου και Μανώλης Αναστασάκης μιλώντας στο protothema.gr για την υπόθεση τονίζουν πως “εκφράζουμε την ικανοποίηση μας διότι οι τρεις εκ των τεσσάρων εντολέων μας αφέθησαν ελεύθεροι πείθοντας όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος τους δικαστικούς λειτουργούς για την αθωότητα τους. 
Όσον δε αφορά στον τέταρτο κατηγορούμενο ο οποίος κατά δήλωση του είναι εξαρτημένο από ναρκωτικές ουσίες άτομο, εάν αυτή η εξάρτηση αποδειχθεί υπαρκτή και αληθής, τότε έχουμε την πεποίθηση ότι στην πορεία της ανάκρισης θα τύχει επιεικέστερης μεταχείρισης”.


Πηγή : protothema.gr


Κόκκινα δάνεια: Τελεσίγραφα – αγχόνη προς τους δανειολήπτες από τις Τράπεζες



«Βροχή» πέφτουν τα …ραβασάκια των Τραπεζών προς τους δανειολήπτες με κόκκινα δάνεια, με τα οποία τους καλούν να δηλώσουν περιουσιακά στοιχεία και να προσέλθουν για ρυθμίσεις, αλλιώς θα καταγγείλουν τις δανειακές συμβάσεις και θα αρχίσουν οι πλειστηριασμοί!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η νέα χρονιά αρχίζει για τους νέους δανειολήπτες με την λήψη επιστολής από τις Τράπεζες, ως τελευταία ευκαιρία συμβιβασμού. Οι επιστολές απευθύνονται σε όσους είχαν λάβει την αρχική προειδοποίηση και δεν ανταποκρίθηκαν. Τώρα κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν «μη συνεργάσιμοι» και να αρχίσει διαδικασία πλειστηριασμού του ακινήτου τους.

Με βάση το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, οι Τράπεζες εκτός από τις επιστολές της τελευταίας στιγμής, έχουν ξεκινήσει και επαφές μεταξύ τους ώστε να καταλήξουν σε ένα μοντέλο που θα επιτρέπει χωρίς φορολογικά και άλλα διαδικαστικά εμπόδια, τη μεταβίβαση ακινήτων από υπερχρεωμένους δανειολήπτες!

Όπως αναφέρεται, οι Τράπεζες «ζεσταίνουν» τις μηχανές και ετοιμάζονται ως τα μισά του Φεβρουαρίου να πιέσουν τους δανειολήπτες.

Οι επιστολές που απευθύνουν είναι σύμφωνες με τον Κώδικα Δεοντολογίας και τους καλούν να συμπληρώσουν από τα κλασικά στοιχεία ταυτότητας μέχρι το ύψος των καθαρών και μη αποδοχών, τα εισοδήματα και για τις δαπάνες τους.

Τα στοιχεία αυτά πρέπει να υποβληθούν στην Τράπεζα εντός 15 ημερών από τη λήψη της επιστολής, αλλιώς, ο δανειολήπτης χαρακτηρίζεται «μη συνεργάσιμος».

Ωστόσο, τελικά σε όσους ανταποκρίνονται θετικά δεν προσφέρεται τίποτε άλλο πέραν των λύσεων που ήδη είναι γνωστές:

Επιμήκυνση δανείου ώστε να μειωθεί το ύψος της δόσης ή πληρωμή μόνο των τόκων.
Λύσεις οριστικής διευθέτησης δεν προσφέρονται.


Πηγή : newsbomb.gr


Κόρινθος: Εξέγερση στο Κέντρο Φιλοξενίας Παράτυπων Μεταναστών




Εξέγερση σημειώθηκε από μικρή ομάδα παράτυπων μεταναστών που βρίσκονται στο Κέντρο Φιλοξενίας, στο παλαιό στρατόπεδο Πεζικού στην Κόρινθο.

Συγκεκριμένα, μια ομάδα τριάντα περίπου ατόμων λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα χθες, ξεσηκώθηκαν και άρχισαν να προκαλούν ζημιές, αντιδρώντας - σύμφωνα με πληροφορίες - στην κράτησή τους και το ενδεχόμενο να επαναπατριστούν στη χώρα τους.

Υπήρξαν επεισόδια με πέτρες που άρχισαν να πετούν στους άνδρες φύλαξης και προκαλούσαν ζημιές στο κτήριο, ενώ έβγαζαν στρώματα για να βάλουν φωτιά. Η επέμβαση των δυνάμεων φύλαξης του Κέντρου Φιλοξενίας κατέστειλε γρήγορα τα επεισόδια, από τα οποία προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές και δεν υπήρξε τραυματισμός.

Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία.




ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 64-67




Η ΑΕΚ προσπάθησε μέχρι τέλους, αλλά ο μέτριος Παναθηναϊκός ήταν όσο έπρεπε καλύτερος στο κοινό στο ΟΑΚΑ (64-67) και διατήρησε το απόλυτο στην Α1 (12/12).

Έχουμε και λέμε: 17 εναλλαγές στο προβάδισμα, 10 ισοπαλίες, μάχες σώμα με σώμα, αγωνία μέχρι τέλους και... τα πάντα όλα για το κατάλληλο ποδαρικό στο 2016. Η αναμέτρηση της 12ης αγωνιστικής της Α1 ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Παναθηναϊκό στο κοινό ΟΑΚΑ τα 'χε όλα, αλλά η νικήτρια ομάδα δε μπορούσε να 'ναι περισσότερες από μία.

Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο αποτελεσματικός στην επίθεση στα τελευταία λεπτά κι επικράτησε με 64-67 για το 12-0 στην Α1 σε αντίθεση με το 9-3 της ΑΕΚ, η οποία δεν τον έχει νικήσει ξανά μετά τις 6/4/08 (70-66).

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: O Παναθηναϊκός αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φάουλ σημαντικών παικτών του (Ραντούλιτσα: 3φ. στο 17', δεν αγωνίστηκε στην γ' περ. και 4φ. στο 34' - Καλάθης: 3φ. στο 20'), αλλά ακόμη και στη μέτρια ημέρα βρήκε εναλλακτικές (Παπαγιάννης: 8π. με 4/4δίπ.). Η ΑΕΚ έδειχνε να περιμένει μόνο την άνοδο του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος ναι μεν τα κατάφερε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν ήταν αρκετός κι οι όποιες υπέρ της διαφορές ανατρέπονταν εύκολα απ' τον Παναθηναϊκό. Παρά την προσπάθεια της ΑΕΚ σ' όλα τα επίπεδα η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων παραμένει τέτοια ώστε ελάχιστες στιγμές ν' αρκούν στον Παναθηναϊκό κι αποδείχθηκε στην πράξη στο τελευταίο μισό της τέταρτης περιόδου.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Νικ Καλάθης (12π. με 3/5δίπ., 2/4τρίπ., 3ρ., 9ασ., 1κλ., 1κοψ., 3λ. σε 34:29) ήταν ο παίκτης του Παναθηναϊκού με τις περισσότερες σωστές ή και λιγότερες λανθασμένες επιλογές.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Δημήτρης Κατσίβελης (0/3δίπ., 0/1τρίπ., 3ρ., 1ασ., 1λ. σε 9:39) προσέφερε ελάχιστα στην ΑΕΚ κι ο Μαρκ Κάρτερ (1/3δίπ., 0/3τρίπ., 2/2β., 4ρ., 2ασ., 2λ., 1κοψ. σε 21:29) δυσανάλογα του αναμενομένου και χρόνου συμμετοχής του.


ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο Παναθηναϊκός είχε 4/6 τρίποντα στο ημίχρονο και 0/5 μέχρι ο Νικ Καλάθης ισοφάρισει σε 54-54 στο 34' (από 54-49 στο 32'), αλλά εξακολουθούσε να 'χε πρόβλημα στο ριμπάουντ. Ο Τζέιμς Γκιστ μ' εντυπωσιακό φόλοου-κάρφωμα έδωσε μία λύση (58-59 στο 36') κι έκτοτε το προβάδισμα δεν (ξαν)άλλαξε χέρια. Δύο άμυνες του Δημήτρη Διαμαντίδη επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να ξεφύγει και με 58-63 στο 37' (κάρφωμα του Γιώργου Παπαγιάννη & layup του Νικ Καλάθη), ισάριθμα λάθη του ίδιου του Νικ Καλάθη ενδιάμεσα απ' το τρίποντο του Ντούσαν Σάκοτα (63-66 στα -1:38) κι απ' τις 2/2 ελεύθερες βολές του Τζέιμς Γκιστ (63-67 στα -1:01) επέτρεψαν στην ΑΕΚ να ελπίζει, αλλά σούταρε 0/4 τρίποντα μέχρι τις 1/2 ελεύθερες βολές του Ντούσαν Σάκοτα (64-67) στο -0,9". Ο DJ Κούπερ σούταρε άλλη μία φορά πίσω απ' τα 6,75μ. μετά το νέο χαμένο αμυντικό ριμπάουντ του Παναθηναϊκού ή νέο κερδισμένο επιθετικό της ΑΕΚ, αλλά δε θα μετρούσε, ασχέτως αν οι διαιτητές κι η στατιστική τού το χρέωσαν.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Η ΑΕΚ κρατά την προσπάθεια και την άψογη συμπεριφορά 10.000-11.000 φίλων της κι ο Παναθηναϊκός την... έκτακτη προσφορά του Γιώργου Παπαγιάννη (8π. με 4/4δίπ. σε 9:24) και τη νίκη.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Η ΑΕΚ ξεχνά το ποσοστό... αστοχίας της πίσω απ' τα 6,75μ. (6/27τρίπ.) και τους μόνο 2 πόντους απ' τα 11 λάθη του Παναθηναϊκού κι αυτός τα 16 χαμένα αμυντικά ριμπάουντ κι όλες όσες κατοχές της χάρισε απ' τα παιδαριώδη λάθη του.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 37-37, 50-49, 64-67

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Κούπερ 5 (1τρίπ., 8ρ.., 8ασ., 2κλ., 5λ.), Χέρστον 9 (1τρίπ., 3ρ., 2ασ., 2κλ.), Μιλόσεβιτς 5 (1τρίπ.), Μαυροκεφαλίδης 17 (5ρ., 2ασ., 2λ.), Κατσίβελης (3ρ.), Σάκοτα 6 (1τρίπ., 4ρ.), Κάρτερ 4 (4ρ., 2ασ., 2λ.), Σαρικόπουλος 2 (2ρ.), Καλαμπόκης 8 (2τρίπ., 2ασ.), Μαυροειδής 8 (6ρ., 4λ.)

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 4 (1τρίπ., 2κλ., 2λ.), Φελντέιν 15 (2τρίπ., 3ρ.), Γκιστ 7 (4ρ.), Καλάθης 12 (2τρίπ., 3ρ., 9ασ., 3λ.), Κούζμιτς (3ρ., 2κλ.), Γιάνκοβιτς (2ρ.), Φώτσης 4 (3ρ., 2λ.), Ραντούλιτσα 4 (3ρ., 2λ.), Παππάς 8 (1τρίπ., 2ρ.), Διαμαντίδης 4 (4ασ., 3κλ.), Παπαγιάννης 8



 Πηγή : gazzetta.gr



Εγκληματίες δολοφόνησαν 10 σκυλιά με φόλα στην Κρήτη



Νεκρά από φόλες βρέθηκαν 10 σκυλιά που φρόντιζαν εργαζόμενοι. Οι σοροί των τετράποδων βρέθηκαν στο λιμάνι της Σούδας, σύμφωνα με τον Φιλοζωικό σύλλογο Χανίων, «Η Προστασία των ζώων».

Νεκρά από φόλες βρέθηκαν 10 σκυλιά που φρόντιζαν εργαζόμενοι. Οι σοροί των τετράποδων βρέθηκαν στο λιμάνι της Σούδας, σύμφωνα με τον Φιλοζωικό σύλλογο Χανίων, «Η Προστασία των ζώων».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων: Με θάνατο υποδέχτηκαν οι κάτοικοι της Σούδας το νέο χρόνο. Την τελευταία εβδομάδα υπήρχαν καθημερινά κρούσματα δηλητηρίασης και σήμερα έχασαν τη ζωή τους 10 σκύλοι στο λιμάνι.

Έχουν μείνει πέντε σκυλάκια ζωντανά. Μπορεί να φιλοξενήσει κανείς κανένα; Κάποιος/οι έχουν αποφασίσει να μην υπάρχει κανένα τετράποδο στο λιμάνι. Παρακαλούμε βοηθήστε -έστω με προσωρινές φιλοξενίες!!!!!!Και φυσικά πάλι κανείς δεν ξέρει τίποτα….






Σε πολιτικούς αρχηγούς και Πρόεδρο της Δημοκρατίας το Ασφαλιστικό



Ενόψει των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος θα ενημερώσει τη Δευτέρα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση.

Ο κ. Κατρούγκαλος θα συναντηθεί στις 11 με τον πρόεδρο της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη στη Βουλή και θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς. Η επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο έχει προγραμματιστεί για τις 18.00.

Το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό αναμένεται να κατατεθεί εντός του Ιανουαρίου, όπως επιβεβαιώνει ο υπουργός Εργασίας στο «Έθνος της Κυριακής», καθώς αποτελεί προϋπόθεση για την πρώτη αξιολόγηση.

Σύμφωνα με ανακοίνσωη του υπουργείου Εργασίας

«Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο θα επισκεφθεί τη Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, στις 6μμ, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά με το σχέδιο της Κυβέρνησης  για την Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση.

Ο υπουργός Εργασίας την ίδια ημέρα θα ενημερώσει τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων του Κοινοβουλίου για το σχέδιο της Ασφαλιστικής Μεταρρύθμισης ενόψει και των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

Οι συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς θα λάβουν χώρα στη Βουλή και θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί».


Πηγή : tovima.gr