Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Και άργησε πολύ!! Ανοιξε η γραμμή στην Ειδομένη μετά την επέμβαση της αστυνομίας



Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Ειδομένη με στόχο τη διάνοιξη της σιδηροδρομικής γραμμής που είχαν αποκλείσει εδώ και αρκετές ημέρες οικονομικοί μετανάστες στους οποίους δεν επιτρεπόταν η διέλευση στην ΠΓΔΜ, με προορισμό την κεντρική Ευρώπη.

Η επιχείρηση, στην οποία συμμετείχε ισχυρή αστυνομική δύναμη από τη Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις, όπως επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης.

«Έχει αποσυμφορηθεί η περιοχή, όπως και η σιδηροδρομική γραμμή, και ήδη πέρασε η πρώτη εμπορική αμαξοστοιχία» ανέφερε ο κ. Γκουντενούδης, συμπληρώνοντας ότι η τοπική κοινωνία θα ηρεμήσει.

Μικρές αντιδράσεις υπήρξαν από μερίδα μεταναστών που δεν ήθελαν να επιβιβαστούν στα λεωφορεία και έγιναν προσαγωγές 10 ατόμων από την αστυνομία, τα οποία στη συνέχεια αφέθησαν ελεύθεροι, ενώ ένας Ιρανός τραυματίστηκε στη διάρκεια συμπλοκής με ομοεθνή του με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Χρυσή Ματσικούδη, ο τραυματίας φέρει τραύματα από μαχαίρι στο άνω και κάτω άκρο και η κατάστασή του, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, δεν είναι σοβαρή.

Κλιμάκιο του Δήμου Παιονίας καθαρίζει αυτή την ώρα την περιοχή, ενώ λεωφορεία με πρόσφυγες (σ.σ. από τις τρεις εθνικότητες στις οποίες επιτρέπεται η διέλευση -Σύροι, Ιρακινοί και Αφγανοί) βρίσκονται σε απόσταση 15 χλμ. από την Ειδομένη και αναμένουν σήμα από την αστυνομία προκειμένου να προσεγγίσουν την ουδέτερη ζώνη.

Μέχρι τη 1:30 το μεσημέρι περισσότεροι από 800 παράτυποι μετανάστες είχαν αναχωρήσει από την Ειδομένη με 16 λεωφορεία για την Αθήνα, ενώ η επιχείρηση της αστυνομίας για τον «καθαρισμό» της μεθορίου Ελλάδας-ΠΓΔΜ συνεχιζόταν χωρίς εντάσεις και προβλήματα, με τη συμμετοχή 400 αστυνομικών από όλη την κεντρική Μακεδονία.

Με αναμμένες τις μηχανές περιμένουν 6 αμαξοστοιχίες κενού φορτίου στα Σκόπια για να μπουν στο ελληνικό έδαφος, να κατευθυνθούν στον Πειραιά και να φορτώσουν εμπορεύματα, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δύο μηχανές κατευθύνονται στα Σκόπια μέσω Ειδομένης για να παραλάβουν εγκλωβισμένα εμπορικά βαγόνια.
Επίσης η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έστειλε συρμό για να παραλάβει οικονομικούς μετανάστες και να τους μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι το βράδυ αναμένεται να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να γίνεται απρόσκοπτα η διακίνηση των εμπορευμάτων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας τις τελευταίες ημέρες είχε προαναγγείλει την επιχείρηση με συνεντεύξεις του, λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν θέλει αιματοχυσία, αλλά η εκκαθάριση της Ειδομένης δεν πρόκειται να είναι «βόλτα στο δάσος για κολεγιόπαιδα».


Πηγή : ethnos.gr





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου