Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Σε απεργία πείνας τα αδέλφια Τσάκαλου




Μαζί τους και ο Γιώργος Πολύδωρος

Ζητούν τη μη προφυλάκιση των συγγενικών τους προσώπων - Ο Χρ. Τσάκαλος είπε πως η Αγγελική είναι η προσωπική του σχέση

Σε απεργία πείνας «μέχρι θανάτου» προχωρούν από σήμερα οι αδελφοί Τσάκαλου, οι οποίοι είναι φυλακισμένοι στον Κορυδαλλό, κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς και ο Γιώργος Πολύδωρος -ο οποίος βρίσκεται επίσης στη φυλακή για συμμετοχή στην οργάνωση- όπως αποκάλυψε, μιλώντας στο protothema.gr, ο συνήγορός τους Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση, μοναδικό τους αίτημα είναι η μη προφυλάκιση των συγγενικών και φιλικών τους προσώπων, καθώς όπως υποστηρίζουν δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση.

Τις τελευταίες ώρες, εκτός από την 22χρονη Αγγελική, συνελήφθησαν η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου, η σύζυγος του Γεράσιμου Τσάκαλου, ένας φίλος του αδερφού του Γιώργου Πολύδωρου και μια φίλη της μητέρας των φυλακισμένων αδερφών.

Ο κ. Ραγκούσης ανέφερε πως ο Χρήστος Τσάκαλος του μετέφερε ότι έχουν αναλάβει πλήρως την ευθύνη για το σχέδιο της απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού και πως έχουν κάνει την αυτοκριτική τους.

Επίσης, ο Χρήστος Τσάκαλος είπε στον Φραγκίσκο Ραγκούση πως η Αγγελική είναι η προσωπική του σχέση, για αυτό και βρέθηκε σπίτι σπίτι της μητέρας του. Σύμφωνα με τον συνήγορο των φυλακισμένων για συμμετοχή στην Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, ο ίδιος ο Τσάκαλος είχε πει στην Αγγελική να επισκεφτεί το σπίτι της μητέρας του, σε περίπτωση που δεν είχε κάπου αλλού να πάει.

Σημειώνεται πως η 60χρονη μητέρα των αδελφών Τσάκαλου συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας, έξω από το γραφείο του ανακριτή, όπου είχε μεταβεί ώστε να δηλώσει πως βρίσκεται στη διάθεση των αρχών. Τόσο η 60χρονη γυναίκα, όσο και η σύζυγος του Γεράσιμου Τσάκαλου, κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία.


Πηγή : protothema.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου