Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Ανοίγουν οι υποθέσεις μεγάλης διαφθοράς από το ΣΔΟΕ και ξεκινούν έλεγχοι στην αγορά.



Σύμφωνα με το Έθνος ανοίγουν οι υποθέσεις μεγάλης διαφθοράς από το ΣΔΟΕ και παράλληλα ξεκινάει μεγάλη επιδρομή με ελέγχους στην αγορά.

Το κενό του 1 δισεκ. στα κρατικά ταμεία έβαλε σε εγρήγορση τος ελεγκτικούς μηχανισμούς και  ξεκινά η διενέργεια ελέγχων «πόθεν έσχες» από το ΣΔΟΕ σε υποθέσεις φορολογουμένων με πολύ μεγάλα ποσά καταθέσεων τα οποία δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που έχουν συμπεριλάβει στις φορολογικές τους δηλώσεις

Το έκτακτο σχέδιο ενίσχυσης των φορολογικών εσόδων, με ενεργοποίηση όλων των φοροελεγκτικών και εισπρακτικών υπηρεσιών είναι η πρώτη φάση για να καλύψουν μέρος των εσόδων.

Το έθνος αναφέρει ότι ανοίγουν και πάλι μεγάλοι φάκελοι διαφθοράς, υποθέσεις μεγάλου πλούτου, μεγάλων φορολογικών υποθέσεων ενώ κινητοποιείται και το κέντρο ελέγχου φορολογούμενων μεγάλου πλούτου.

Η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη έχει ήδη ζητήσει από το ΣΔΟΕ τη διενέργεια ελέγχων «πόθεν έσχες» σε υποθέσεις φορολογουμένων με πολύ μεγάλα ποσά καταθέσεων τα οποία δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που έχουν συμπεριλάβει στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Παράλληλα έχει ξεκινήσει η προεργασία για τη δημιουργία λίστας φορολογούμενων με εμβάσματα στο εξωτερικό με στόχο να ελεγχθούν αυτοί που έβγαλαν το τελευταίο δίμηνο με εμβάσματα πάνω από 1 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό έκαστος. Σημειώνεται πως από τις 9 Δεκεμβρίου 2014 έως και τις 23 Ιανουαρίου 2015 οι εκροές καταθέσεων ιδιωτών αγγίζουν τα 15 δισ. ευρώ




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου