Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΕΚΠΑ: «Αδυνατούμε να εκπαιδεύσουμε τόσους φοιτητές»



Με τη στάση του για τους διοικητικούς, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών άνοιξε νέα διελκυστίνδα, αυτή τη φορά με το υπουργείο Παιδείας παρότι ο Ανδρέας Λοβέρδος τον στήριξε ευθέως στη διένεξή του με τους φοιτητές για το λοκάουτ στη Νομική τις παραμονές της επετείου του Πολυτεχνείου. Το Πανεπιστήμιο Αθηνών δήλωσε αδυναμία να πραγματοποιήσει τις μετεγγραφές αν δεν ικανοποιηθούν τέσσερις όροι, ανάμεσα στους οποίους η αύξηση της χρηματοδότησης και η επιστροφή όλων των διοικητικών υπαλλήλων στο ίδρυμα.
«Το Πανεπιστήμιο καλείται να δεχθεί και να εκπαιδεύσει έναν τεράστιο αριθμό φοιτητών, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις είναι υπερδιπλάσιος του αριθμού των ήδη εγγεγραμμένων μετά από επιτυχία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και από άλλες κατηγορίες, τις οποίες παγίως ορίζει ο νόμος. Το ΕΚΠΑ αντιμετωπίζει ήδη σοβαρότατα οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα. Ενόψει αυτών κατανοώντας το κοινωνικό πρόβλημα αλλά και σεβόμενο την ανάγκη διατήρησης και βελτίωσης της ποιότητας τών από αυτό παρεχόμενων σπουδών, το Πανεπιστήμιο Αθηνών επιθυμεί να καταστήσει σαφές ότι η υλοποίηση της σχετικής υπουργικής απόφασης είναι δυνατή μόνο εάν εξασφαλιστούν ορισμένες ελάχιστες προϋποθέσεις. Μόνο υπό αυτές το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της χώρας, θα αποφύγει τον κίνδυνο μιας αντικειμενικής αδυναμίας λειτουργίας», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Δεδομένου ωστόσο ότι μόλις προχθές η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δήλωσε ότι όποια πρόσθετα κονδύλια εξευρεθούν θα χορηγηθούν το 2015, πρότεινε να γίνονται επιπλέον μαθήματα ακόμα και Σαββατοκύριακα ενώ δεν διαφαίνεται πιθανότητα πρόσληψης νέων υπαλλήλων, είναι προφανές ότι το αδιέξοδο εντείνεται.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πηγή : tanea.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου