Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Γελάει ο κόσμος με τον απαξιωμένο Ερντογάν που δεν περίμενε να του απαντήσει ο Μητσοτάκης


 

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ, προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα και των εφημερίδων του ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν ξεκάθαρη θέση υπέρ του Ερντογάν κάνοντας αναφορά ακόμα και για επιθέσεις της Ελληνικής κυβέρνησης στην Τουρκία, η σοβαρότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη, η διπλωματία του και το κύρος του δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Ο εκνευρισμός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι έκδηλος μετά την αντιμετώπιση του στην Πάργα, και για το ότι έχει απέναντι του ένα σοβαρό Έλληνα πρωθυπουργό και όχι κάποιον σαν τον Αλέξη Τσίπρα. Όσα διημείφθησαν στην Πράγα με την κόντρα που είχε ο Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όπως προκύπτει από τις νέες δηλώσεις που έκανε σήμερα σε δημοσιογράφους μετά την μουσουλμανική προσευχή της Παρασκευής σε τέμενος στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, δείχνει το πόσο εκνευρισμένος και προβληματισμένος είναι.

Συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο και τον εκπρόσωπο του κόμματός του, Φουάτ Οκτάι και Ομέρ Τσελίκ o Ερντογάν σχολίασε, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sabah, την παρέμβαση του Έλληνα πρωθυπουργού μετά τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος στο δείπνο ότι η Ελλάδα είναι αυτή που ανεβάζει την ένταση και προκαλεί. «Δεν ξέρει από κανόνες πρωτοκόλλου [ο Μητσοτάκης]. Δεν ήταν μεταξύ των ομιλητών εκεί. Εγώ ήμουν ένας από τους κυρίους ομιλητές, κι όταν ολοκλήρωσα την ομιλία μου, εκείνος σηκώθηκε και επιχείρησε να μού απαντήσει. Νομίζοντας ότι αυτός είναι και κανένας άλλος, ο Τούρκος είπε "εγώ ως πρόεδροςτης Τουρκίας να πέσω σε αυτό το επίπεδο;" Κάθισα και άκουσα κάποια λόγια που είπε. Λίγοι τον χειροκρότησαν, κανένας δεν χειροκρότησε», υποστήριξε ο Ερντογάν λέγοντας ψέματα γιατί όλοι οι ηγέτες ήταν υπέρ της Ελλάδας και των Ελληνικών θέσεων.

Ο Τούρκος πρόεδρος μάλιστα διερωτήθηκε από ποιον πήρε άδεια για να του απαντήσει ο Κ. Μητσοτάκης, και ανέφερε: «Δεν ξέρω από ποιον πήρε την άδεια, ίσως από τον πρόεδρο. Κι εκεί μας απάντησε» δείχνοντας ότι έχει καταλάβει ότι δεν τον παίρνει να συνεχίσει να προκαλεί και να απειλεί την Ελλάδα.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου