Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Συνελήφθη και ο συνεργός του 33χρονου αντιεξουσιαστή για την ληστεία στην τράπεζα

 



Στο πλαίσιο αναζητήσεων και μετά από συντονισμένες ενέργειες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη μεσημβρινές ώρες, Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021, στην Αττική, 41χρονος ημεδαπός, για ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών.

Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία και της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς αναζητούνταν ως συνεργός του 33χρονου ημεδαπού, δραπέτη φυλακών, που είχε συλληφθεί μεσημβρινές ώρες της 27ης Σεπτεμβρίου 2021.

Σε αιφνιδιαστική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, εντοπίστηκε ο ανωτέρω καταζητούμενος, ο οποίος συνελήφθη ενώ στην κατοχή του βρέθηκε πιστόλι.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και με την ολοκλήρωση τους, ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.



Ιταλία: Χρυσές δουλειές για τη μαφία στην κρίση

 


Η οικονομική δυσπραγία που προκλήθηκε από την υγειονομική κρίση δεν έθιξε τις «δουλειές» της μαφίας, μάλλον το αντίθετο. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσιάζει η ιταλική οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore σχετικά με τις χρυσές δουλειές της μαφίας στο έδαφος της χώρας. 

Το 2020, στα ιταλικά λιμάνια κατασχέθηκαν δύο φορές περισσότερα ναρκωτικά (αύξηση 204%) σε σχέση με το 2019, και 2,2 φορές περισσότερα λαθραίως διακινούμενα απόβλητα (αύξηση 224%). Οι κατασχέσεις βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με τον όγκο των διακινούμενων λαθραίων εμπορευμάτων. «Περισσότερες κατασχέσεις δεν σημαίνουν μόνο καλύτερους ελέγχους, σημαίνουν και ότι τα λαθραία εμπορεύματα που διαφεύγουν είναι πολύ περισσότερα», αναφέρει η εφημερίδα. 

Σύμφωνα με τους αναλυτές του σώματος καταπολέμησης της μαφίας, για κάθε κιλό λαθραίων εμπορευμάτων που κατάσχεται, τουλάχιστον τρία έχουν περάσει χωρίς να ανιχνευθούν. Αλλιώς οι μαφίες δεν θα έμπαιναν στον «κίνδυνο» να χάσουν «πολύτιμα» εμπορεύματα περνώντας μέσα από λιμάνια, στα οποία γίνονται εξαιρετικά εντατικοί έλεγχοι, όπως είναι τα λιμάνια της Τζόια Τάουρο και του Σαλέρνο στη νότια Ιταλία και της Γένοβας και του Λιβόρνο στη βόρεια. «Οι μαφίες υπολογίζουν τα κατασχεμένα ως αναμενόμενες απώλειες», σημειώνει το άρθρο.

Ο υπερδιπλασιασμός της διακίνησης αποβλήτων εντυπωσίασε ιδιαίτερα τις Αρχές, δεδομένου ότι σημειώθηκε σε μια χρονιά κατά την οποία ο συνολικός όγκος των διακινούμενων εμπορευμάτων μειώθηκε λόγω κρίσης. Σε όγκο, την πρώτη θέση κατέχουν μακράν τα πλαστικά, τα οποία διακινούνται λαθραία ώστε να αποφευχθεί η υποχρέωση ανακύκλωσής τους. Εντονα αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν επίσης στη λαθραία διακίνηση ηλεκτρονικών αποβλήτων, ενώ ένα νέο «προϊόν» εισβάλλει δυναμικά στον κλάδο της λαθραίας διακίνησης. Πρόκειται για παλιά φωτοβολταϊκά πάνελ που τοποθετήθηκαν πριν τεθεί σε ισχύ η υποχρέωση ανακύκλωσή τους. Οταν πέσει η απόδοσή τους, τα πάνελ αυτά απορρίπτονται, εν συνεχεία η μαφία τα συγκεντρώνει, τα εξάγει λαθραία ως καινούργια ή ελαφρώς μεταχειρισμένα στην Αφρική, εισπράττοντας και τη διεθνή χρηματοδότηση που δίδεται με στόχο την ηλεκτροδότηση της Μαύρης Ηπείρου με καθαρές μορφές ενέργειας. 


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Γελάει η παγκόσμια ιστορία με τον Ερντογάν : Τουρκικό έμβλημα ο δικέφαλος αετός

 


Με μια Ελλάδα που δεν μπορεί να ανταγωνιστεί, ο Ερντογάν λέει ότι παλαβό θέλει και γελάει η παγκόσμια ιστορία μαζί του.

Ο εκνευρισμός της Άγκυρας για την ελληνογαλλική συμμαχία, είναι έκδηλος σε όλες τις δηλώσεις και τοποθετήσεις των Τούρκων.

Ο Τούρκος καθεστωτικός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ένα νέο κρεσέντο προκλητικότητας τόσο κατά της χώρας μας όσο και κατά της Κύπρου, έκανε λόγο για ύπαρξη δύο κρατών στην Κύπρο, την ώρα που τόσο ο ΟΗΕ όσο και η διεθνής κοινότητα γενικότερα απορρίπτει εμφατικά την θέση αυτή, μιλώντας για Ομοσπονδία.

Επιπρόσθετα είπε προκλητικά πως θα προχωρήσει σε βήματα παρόμοια με αυτά που έκανε στα Βαρώσια.

Για να προκαλέσει περισσότερο, στο κοινοβούλιο επικαλέστηκε το έμβλημα του Βυζαντίου, δηλαδή τον δικέφαλο αετό, τον οποίο χαρακτήρισε ως τουρκικό σύμβολο.

Όπως υποστήριξε, το έμβλημα, το οποίο χαρακτήρισε «τουρκική κληρονομιά», κοιτά τόσο στη Δύση όσο και στην Ανατολή, όπως κι η χώρα του.







Απατεώνας οδηγός ταξί απείλησε πελάτισσα για να της κλέψει 35 ευρώ

 


Απατεώνας και κακοποιός οδηγός ταξί επιβίβασε 64χρονη απο το αεροδρόμιο των Σπάτων με προορισμό χώρο στάθμεύσης κοντά στο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου είχε παρκάρει το όχημα της και επιχείρησε να την κλέψει απαιτώντας 35ευρώ για μια διαδρομή μόλις πέντε λεπτά από το αεροδρόμιο.

Το ταξίμετρο του απατεώνα ταξιτζή έγραψε μόλις 6 ευρώ και όταν η πελάτισσα του ζήτησε το λόγο γιατί θέλει 35 ευρώ, ο απατεώνας ταξιτζής, της επιτέθηκε απαιτώντας μάλιστα εκβιαστικά το ποσο των 35 ευρώ για να της δώσει τη βαλίτσα της.

Τελικά η γυναίκα με τον φόβο να μην της κάνει κακό ενέδωσε, του έδωσε τα χρήματα για να πάρει την αποσκευή της και στη συνέχεια πήγε στην Αστυνομία και κατήγγειλε το περιστατικό. Μάλιστα έδωσε και την πινακίδα του ταξί που συγκράτησε ο υπάλληλος του πάρκινγκ που είδε το «θερμό» επεισόδιο και ο απατεώνας οδηγός αναζητείται. 

Σύμφωνα με την πλήρη κατάθεση του θύματος στην ασφάλεια

Το απόγευμα της Τετάρτης, όπως κατέθεσε η γυναίκα λίγο μετά τις 18:30, πήρε ένα ταξί απο το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και ζήτησε απο τον οδηγό να τη μεταφέρει στο πάρκινγκ που είχε αφήσει το όχημα της το οποίο βρίσκεται 8 μόλις χιλιόμετρα από τον αερολιμένα.

Μόλις φθάνουν στο πάρκινγκ η γυναίκα βλέπει το ταξιμετρο που έγραφε 6 ευρώ και δίνει στον οδηγο 7, λέγοντας του οτι του αφήνει και 1 ευρω φιλοδώρημα. Τοτε ο ταξιτζής, πετάγεται έξω, την πλησιάζει την ώρα που πήγε να ανοίξει το πορτ μπαγκάζ για να πάρει τη βαλίτσα της και τη «μπλοκάρει» λέγοντας της να του δωσει 35 ευρώ. Η γυναίκα αρνείται και προσπαθεί και πάλι να πάρει την αποσκευή της.

Ο απατεώνας οδηγός αρχίζει να φωνάζει, να βρίζει και να απαιτεί 35 ευρώ για να της δώσει τη βαλίτσα. Μάλιστα οταν τα αίματα άναψαν μετά τη φραστικη επίθεση κινήθηκε απειλητικά στο μέρος της αναγκάζοντας την έντρομη γυναίκα να του δώσει τα χρήματα. Μόλις τσέπωσε άλλα 25 ευρώ, της πεταξε τη βαλίτσα και εξαφανίστηκε. 

Την ληστεία γιατί ληστεία ήταν αφού υπήρχε απειλεί, είδε ένας υπάλληλος του πάρκινγκ ο οποίος κατέγραψε και την πινακίδα του απατεώνα οδηγού και η 64χρονη πήγε το πρωί της Πέμπτης στο Τμήμα Ασφαλείας Αγιας Παρασκευης οπου διαμένει και κατήγγειλε το συμβάν.  Μάλιστα εκτός από πινακίδα,  το θύμα έδωσε περιγραφή του οδηγού ταξί. 

Πρόκειται για έναν άντρα ηλικίας περίπου 55 ετών μετρίου αναστήματος μελαχρινό ο οποίος φορούσε μάσκα για τον κορωνοϊό. 



Τις αλλαγές στην υγειονομική επιτροπή σχολιάζουν ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ και απαξιώνονται περισσότερο στους πολίτες

 


Μέχρι να αλλάξει ηγεσία το ΚΙΝΑΛ δεν θα δούμε σοβαρή αντιπολίτευση και αυτό το αποδεικνύει σε κάθε τοποθέτηση.

Τις αλλαγές που γίνονται μετά από ενάμιση χρόνο, επειδή πλέον το απαιτούν οι συνθήκες, σχολιάζουν το ΚΙΝΑΛ και το ΣΥΡΙΖΑ, δύο κόμματα που δεν μπορείς να τα πάρεις στα σοβαρά, λόγω των ηγεσιών τους.

Και επειδή το αφήγημα είναι ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει στην πανδημία, κάτι που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, βγάζουν ανακοινώσεις που τους ρίχνουν περισσότερο στις δημοσκοπήσεις.

Τις αλλαγές το ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν έχει την αντιπολιτευτική ικανότητα να τις δεί διαφορετικά τις αναφέρει, καρατομήσεις των υπευθύνων της διαχείρισης της πανδημίας.

«Ο κ. Μητσοτάκης που ανά δυο μήνες πανηγυρίζει για την "επιτυχή" διαχείριση της πανδημίας, μέσα σε ενάμισι μήνα καρατόμησε όλους όσους τη διαχειρίστηκαν με τα σημερινά καταστροφικά αποτελέσματα. Μετά τους υπουργούς Υγείας, τώρα σειρά πήρα και ο επικεφαλής των διπλών βιβλίων καταγραφών και του μπάχαλου του ΕΟΔΥ», σημειώνει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και η φαιδρή ανακοίνωση προσθέτει: «Το μόνο που αφήνουν πίσω τους είναι την πανδημία εκτός ελέγχου, με τη χώρα μας να είναι τρίτη σε θανάτους ανά 100.000 πολίτες στην ΕΕ εδώ και ένα μήνα, την απαξίωση των επιστημόνων που ετοιμάζονται να πάρουν σειρά και αυτοί ως αποδιοπομπαίοι τράγοι, την παταγώδη αποτυχία στο εμβολιαστικό πρόγραμμα και μια κοινωνία βαθιά διχασμένη, μήπως και κρυφτούν οι ευθύνες τους. Ο κ. Μητσοτάκης απέτυχε, όσους μπροστινούς του και να διώξει».

Και αντί να κάνει την διαφορά το ΚΙΝΑΛ, γίνεται ουρά του θιάσου ΣΥΡΙΖΑ που έχει απαξιωθεί από τους πολίτες και κάνει ζημιά και στο ίδιο.

Για μια ακόμη αποτυχία του «δήθεν επιτελικού κράτους» του κ. Μητσοτάκη κάνει λόγο το Κίνημα Αλλαγής σε σχόλιό του αναφορικά με την παραίτηση του Παναγιώτη Αρκουμανέα από το τιμόνι του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

«Μια ακόμη αποτυχία του δήθεν ''επιτελικού κράτους'' του κ Μητσοτάκη ομολογείται έμπρακτα με την απομάκρυνση του επικεφαλής του ΕΟΔΥ. Έχουν μεγάλη ευθύνη, γιατί ο εφιάλτης είναι και πάλι προ των πυλών», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΚΙΝΑΛ.




Αποκάλυψη για ΣΥΡΙΖΑ: Τα γκάλοπ πάγωσαν τον Τσίπρα

 



Μεγάλη απογοήτευση και αλλαγή σχεδίων έφεραν στην Κουμουνδούρου οι δημοσκοπήσεις του Σεπτεμβρίου.

Οι προβλέψεις του Αλέξη Τσίπρα και των ανθρώπων του για άμεση κατάρρευση της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητοτάκη και αναγκαστική προσφυγή στις κάλπες το φθινόπωρο διαψεύστηκαν και η Κουμουνδούρου ψάχνει νέο αφήγημα για να αντιμετωπίσει διαλυτικές τάσεις στο κομματικό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να καταφέρει να απευθυνθεί στο μεγάλο κομμάτι της κοινής γνώμης που έχει γυρίσει την πλάτη στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, τα δημοσκοπικά δεδομένα του Σεπτεμβρίου παρουσιάστηκαν στον κ. Τσίπρα και τους επιτελείς του τις προηγούμενες ημέρες, με βασικό συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση καταγράφει πολύ μικρότερη φθορά από όσοι περίμεναν οι ίδιοι, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλά αδυνατεί να την εισπράξει, αλλά δεν καταφέρνει ούτε καν να κινήσει το ενδιαφέρον  της κοινής γνώμης.

Στην παρουσίαση των δημοσκοπήσεων προς τον κ. Τσίπρα και το επιτελείο του μεταφέρθηκε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης  και η κυβέρνηση ξεπέρασαν με αμυχές ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι.  Μεταφέρθηκε ακόμα ότι βοηθούσης της πανδημίας που πάγωσε τον πολιτικό χρόνο, η κυβέρνηση παρουσιάζει υψηλά ποσοστά αποδοχής για τα δυόμισι χρόνια που κυβερνά και ότι η μεγάλη πλειοψηφία της κοινής γνώμης είναι στραμμένη προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος  διαθέτει πολλά όπλα για να καλύψει και να υπερκεράσει τη φθορά, η οποία δεν έχει αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά.

Ειπώθηκε χαρακτηριστικά ότι ενώ το ποσοστό των ανθρώπων που δηλώνουν ικανοποιημένοι από το έργο της κυβέρνησης έχει πέσει στο πιο χαμηλό σημείο αυτών των δυόμισι χρόνων, είναι ακόμα πολύ υψηλό και δεν συνοδεύεται από αύξηση -έστω και μικρή- όσων δηλώνουν ικανοποιημένοι από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ετερο δυσάρεστο που είδαν τα στελέχη της Κουμουνδούρου από την ανάλυση του κύματος των δημοσκοπήσεων του Σεπτεμβρίου, είναι ότι σε αντίθεση με αυτό που περίμεναν για την κυβέρνηση, μόνιμα χαρακτηριστικά έχει αποκτήσει η δημοσκοπική ακινησία του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν κανείς δεν εξέλαβε τις προτάσεις που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη ως εναλλακτική πρόταση, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία της κοινής γνώμης έδειξε αδιαφορία και αποστροφή. Κάποιος φέρεται να είπε ότι στη διαδικασία που αφορά την ανάλυση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των δημοσκοπήσεων, όταν παρουσίασαν προτάσεις που έκανε ο κ. Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ χωρίς να λένε ποιος τις έκανε, οι ερωτηθέντες εκφράζονταν θετικά για αυτές και μόλις μάθαιναν ότι αυτά τα πρότεινε ο κ. Τσίπρας περνούσαν σε αρνητική στάση και αντίδραση.

Και αν πέρυσι τον Σεπτέμβριο λόγω πανδημίας αυτό ήταν κάτι εξηγήσιμο, φέτος τον Σεπτέμβριο, που η κυβέρνηση έχει βγει από ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι, η ανοσία της στη φθορά έχει τελειώσει και οι πολίτες αναζητούν εναλλακτική, δεν είναι, παρά μόνον με έναν τρόπο.

Ο  πολιτικός λόγος του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε λάθος κατεύθυνση, όπως εξήγησαν οι αναλυτές στα στελέχη της Κουμουνδούρου. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κυβερνητικό παρελθόν και δεν μπορεί πλέον να σηκώνει το λάβαρο της αθωότητας. Θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να βρει ένα άλλο αφήγημα, το οποίο να είναι πειστικό. Δεν είμαι σίγουρος ότι η πόλωση εξυπηρετεί αυτόν τον σκοπό. Το αντίθετο» αναφέρει σχετικά (σ.σ.: και ενισχυτικά) ο διευθυντής Ερευνών της εταιρίας Palmos Analysis κ. Τεκμενίδης, σε συνέντευξή του στην Εποχή, που έχει κατηγορηθεί από τους προεδρικούς και στοχοποιηθεί από τον Παύλο Πολάκη ως όργανο των 53+.

Από τους αναλυτές των δημοσκοπήσεων τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ άκουσαν επίσης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πολύ μεγάλο προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα στη μεταξύ τους αναμέτρηση για το ποιος θα κυριαρχήσει στη μάχη του Κέντρου. Και ότι ο πρωθυπουργός έχει επιλέξει και υλοποιεί συνειδητά στρατηγική κυριαρχίας της Ν.Δ. στο Κέντρο, έχοντας μεγάλα εκλογικά οφέλη και πολύ μικρές απώλειες στα δεξιά της Ν.Δ.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ άκουσε ακόμα ότι η κοινή γνώμη στην Ελλάδα δεν θεωρεί την πανδημία  κυρίαρχο πρόβλημα και πως επιστρέφουν στην κορυφή του πίνακα των μεγάλων θεμάτων η ανεργία, η οικονομική ανάπτυξη, η εργασία, η ακρίβεια. Αυτό το τελευταίο το κράτησαν στην Κουμουνδούρου, καθώς η ακρίβεια -παρά το γεγονός ότι οφείλεται σε εξωγενείς και διεθνείς παράγοντες που βρίσκονται έξω από τις δυνατότητες ουσιαστικής κυβερνητικής παρέμβασης- είναι το πεδίο που θα επιχειρήσουν να χτυπήσουν την κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.

Σκοπός τους είναι να καταφέρουν να μετριάσουν την ενίσχυση που οι δημοσκόποι φέρονται να είπαν ότι αναμένουν ότι θα έχει η κυβέρνηση, λόγω των φοροελαφρύνσεων και όσων άλλων αναμένονται στο οικονομικό πεδίο, κυρίως για τη μεσαία τάξη.

Με αυτά τα δεδομένα, τώρα που κατέπεσε η πεποίθηση που όντως είχαν κάποιοι στην Κουμουνδούρου ότι… ’πέφτει ο Μητσοτάκης, το νέο αφήγημα της Κουμουνδούρου θα λέει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να μην αποκτήσει βαθιά και μόνιμα χαρακτηριστικά η φθορά που καταγράφει η κυβέρνηση, σκέπτεται πρόωρες εκλογές την άνοιξη.

ΣΥΡΙΖΑ: Περιμένει τον νέο αρχηγό στο ΚΙΝ.ΑΛ. και πάει το συνέδριο για Φεβρουάριο ή Μάρτιο

Ανάμεσα στα πολλά που άκουσε  το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ από τους δημοσκόπους και πολιτικούς αναλυτές είναι η σημασία που θα έχουν για τους συσχετισμούς στο πολιτικό σύστημα οι εκλογές για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής. Ειδικότερα η πρόβλεψη ότι αν η νέα ηγεσία που θα προκύψει στο Κίνημα Αλλαγής καταφέρει να αποσυνδεθεί από το παλιό κυβερνητικό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ και εκπέμψει νέα μηνύματα από νέα πρόσωπα, τότε στον χώρο από το Κέντρο προς τα αριστερά είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν νέα κινητικότητα και αλλαγές.

Αυτό το τελευταίο αφενός δεν αρέσει στον κ. Τσίπρα και τους επιτελείς του, αφετέρου εξηγεί γιατί η Κουμουνδούρου θέλει -και δεν το κρύβει- Φώφη Γεννηματά και Χάρη Καστανίδη και όχι Ανδρέα Λοβέρδο και Νίκο Ανδρουλάκη στο τιμόνι του Κινήματος Αλλαγής.

Εξηγεί ακόμα τη θεωρημένη ως ειλημμένη απόφαση του κ. Τσίπρα, παρά τις δεσμεύσεις του προς τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης για συνέδριο μέχρι το τέλος του χρόνου, ότι το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει στις αρχές του 2022, Φεβρουάριο ή Μάρτιο της νέας χρονιάς. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να γνωρίζει τον νέο αρχηγό του Κινήματος Αλλαγής, πριν κάνει συνέδριο.

Προς τα έξω, βεβαίως, ο λόγος της νέας παράτασης του συνεδρίου δεν θα είναι αυτός, αλλά η νέα εκτίμηση της Κουμουνδούρου ότι ο πρωθυπουργός σχεδιάζει πρόωρες εκλογές την άνοιξη και το συνέδριο πρέπει να γίνει όσο πιο κοντά στις εκλογές, να είναι ενωτικό κ.λπ. ώστε να μεταδώσει τα κεντρικά μηνύματα της εκλογικής μάχης.

Ως γνήσιος τακτικιστής, δηλαδή, μέσα από το νέο αφήγημα περί πρόωρων εκλογών την άνοιξη του 2022 και στην προσπάθειά του να ελέγξει την αμφισβήτηση στο πρόσωπό του που έχει ήδη αρχίσει και λαμβάνει διαστάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας παρατείνει την προεκλογική περίοδο και καθιστά οποιονδήποτε αμφισβητήσει τις επιλογές του ως υπονομευτή της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ προς τις εκλογές…

Σε αυτό το πλαίσιο, η Κουμουνδούρου άφησε επιλεκτικά να διαρρεύσει ότι πρόσφατα ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Ολγα Γεροβασίλη, Νίκος Βούτσης, Αλέκος Φλαμπουράρης, Νίκος Παππάς, Χρήστος Σπίρτζης, Πάνος Σκουρλέτης, Δημήτρης Βίτσας, Γιάννης Ραγκούσης και Πάνος Ρήγας. Στη συνάντηση αυτή εκτίμησε πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πλέον πραγματικές ρωγμές» ότι οι πρόωρες κάλπες μπορεί να στηθούν και την άνοιξη του 2022 και πως στόχος είναι  ένα ενωτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που θα δείξει τον δρόμο προς την εκλογική νίκη.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Ακροδεξιοί και ακροαριστεροί λυμαίνονται τα σχολεία και προσηλυτίζουν ανήλικα

 




Η ακροδεξιά έχει αποκτήσει θύλακες στη Δυτική Θεσσαλονίκη και έχει απλώσει τα πλοκάμια της στα σχολεία γενικότερα, το ίδιο γίνεται και από ακροαριστερές οργανώσεις που γράφουν αντιεξουσιαστικά συνθήματα έξω από σχολεία.





Η Χρυσή Αυγή είναι δικαίως χαρακτηρισμένη εγκληματική οργάνωση, αλλά όπως φαίνονται τα πράγματα ειδικά στην βόρεια Ελλάδα η δράση της συνεχίζεται. Από την άλλη η ακροαριστερά αλωνίζει περισσότερο γιατί κανένας δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με τις ακροαριστερές οργανώσεις, για να τις αντιμετωπίσει όπως την ακροδεξιά.



Υπάρχουν δίκτυα που συντονίζουν μέλη ακροδεξιών και ακροαριστερών οργανώσεων για να να προσηλυτίσουν και να χρησιμοποιούν ως «τσιράκια» τους οργισμένους εφήβους και ανήλικους. 

Τα σχολεία είναι εύκολοι στόχοι, και μέσα σε αυτά δημιουργούνται νέοι ακροδεξιοί και ακροαριστεροί πυρήνες που ενεργοποιούνται όποτε χρειαστούν.



Μαυροντυμένοι μαθητές από την ακροαριστερά και την ακροδεξιά, με κουκούλες, κράνη, κοντάρια και μολότοφ χρησιμοποιούνται όπου τους χρειαστούν και αυτό φαίνεται από τις προσαγωγές και τις συλλήψεις που πραγματοποιούνται από την ΕΛ.ΑΣ., η πλειοψηφία είναι ανήλικοι.



Η στρατολόγηση μαθητών, από την ακροδεξιά και την ακροαριστερά πρέπει να σταματήσει, και εδώ χρειάζεται να ασχοληθούν σοβαρά όλοι, εκπαιδευτικοί, γονείς και πολιτεία.



Όταν σε αντιφασιστική πορεία υπάρχουν ακροαριστεροί φασίστες μόνο αντιφασιστική δεν είναι

 


Το έχουμε ξαναγράψει και θα το γράφουμε συνέχεια, φασίστες δεν είναι μόνο οι ακροδεξιοί, φασίστες είναι και οι ακροαριστεροί, και πρέπει να ανοίξει σοβαρά η κουβέντα για να αντιμετωπιστεί η ακροαριστερά στην Ελλάδα, όπως αντιμετωπίζεται και η ακροδεξιά.

Υποτίθεται ότι ήταν αντιφασιστικό συλλαλητήριο, αλλά όταν μέσα σε τέτοιες πορείες υπάρχουν ακροαριστεροί φασίστες μόνο αντιφασιστικοί δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Επεισόδια ξέσπασαν στη διάρκεια πορείας αντιεξουσιαστών στην οδό Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη. 

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών και οι διαδηλωτές διαλύθηκαν στα γύρω στενά.

Καθώς η πορεία κατευθυνόταν προς την οδό Εγνατία άρχισε συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και αντιεξουσιαστών, που πέταγαν μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών.

Η Αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.

Υποτίθεται ότι ήταν αντιφασιστικό συλλαλητήριο, αλλά όταν μέσα σε τέτοιες πορείες υπάρχουν ακροαριστεροί φασίστες μόνο αντιφασιστικοί δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Η αστυνομία βρισκόταν από νωρίς σήμερα επί ποδός, καθώς πραγματοποιούσε όλη την ημέρα περιπολίες, στον απόηχο των σοβαρών επεισοδίων σε Σταυρούπολη και Εύοσμο.