Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Η Γαλλία τίμησε την Ελληνική Αστυνομία



Το μετάλλιο Εσωτερικής Ασφάλειας απένειμε το πρωί της Τετάρτης ο Γάλλος πρέσβης, Christophe Chantepy, στην αντιστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ., Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και στην Δρ Καλλιόπη Σαΐνη, Πύραρχο και Εθνική Εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Ε.Ε. για θέματα Πολιτικής Προστασίας, σε τελετή που διοργανώθηκε στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα.

Η τελετή απονομής έλαβε χώρα στην Πρεσβευτική κατοικία της Γαλλίας, παρουσία των υπουργών Εσωτερικών και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Πάνου Σκουρλέτη και Γιάννη Μουζάλα, του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, των αρχηγών Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Λιμενικού και πολλών άλλων επισήμων.

«Στρατηγέ Ζαχαρούλα Τσιριγώτη είστε η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα που προήχθη στο βαθμό του αντιστράτηγου της ΕΛ.ΑΣ. Από τις θέσεις στις οποίες έχετε υπηρετήσει συμβάλλατε στην ανάπτυξη στενών δεσμών με τις δυνάμεις Εσωτερικής Ασφάλειας της Γαλλίας. Μεταξύ άλλων, σας οφείλουμε τη διμερή συμφωνία αστυνομικής συνεργασίας που υπέγραψαν οι υπουργοί Εσωτερικών το 2008 στο Παρίσι. Σας βλέπουμε να είστε οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη συντονισμού στο προσφυγικό, λήψης αποφάσεων και παρουσίασης εξηγήσεων», ανέφερε ο Γάλλος πρέσβης για τη στρατηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Αποδεχόμενη το μετάλλιο, η κ. Τσιριγώτη δήλωσε: «αισθάνομαι συγκίνηση για την παρασημοφόρησή μου, την οποία αποδέχομαι ως αναγνώριση του έργου της ΕΛ.ΑΣ. στην τιτάνια προσπάθεια που καταβάλει για τη διαχείριση της μεγαλύτερης προσφυγικής κρίσης που αντιμετώπισε η Ευρώπη μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Ο Γάλλος πρέσβης τόνισε το γεγονός ότι η πύραρχος Καλλιόπη Σαΐνη, εθνική εκπρόσωπος στην Ε.Ε. επί θεμάτων Πολιτικής Προστασίας, ήταν η πρώτη γυναίκα που κατετάγη ως μάχιμη αξιωματικός του ελληνικού Πυροσβεστικού Σώματος.




ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ
Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου