Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Βενιζέλος: Μόνο η χούντα επιχείρησε συνταγματικές αλλαγές με δημοψήφισμα



Για «Συνταγματικό φάουλ» της Όλγας Γεροβασίλη στην προσπάθειά της να υποστηρίξει την αλλαγή της πολιτικής ατζέντας μέσω του εκλογικού νόμου και της συνταγματικής αναθεώρησης κάνει λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εξηγώντας ότι «το δημοψήφισμα δεν συνιστά παράλληλη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος».

Την Τρίτη η κυβερνητική εκπρόσωπος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για τις προωθούμενες αλλαγές σε Σύνταγμα και εκλογικό νόμο. 

Ωστόσο, όπως τονίζει με σχόλιό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας: «Συνταγματικές αλλαγές με "δημοψήφισμα" επιχείρησε μόνο η δικτατορία το 1968 και το 1973».

Εκτός αυτού ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι «τα παιχνίδια με τους θεσμούς όταν αγγίζουν τον ίδιο τον αυστηρό χαρακτήρα του Συντάγματος αποκτούν διαστάσεις δημοκρατικής πρόκλησης» και «οι παραβιάσεις του Συντάγματος οδηγούν "ανεπαισθήτως", όπως θα έλεγε ο Ποιητής, στην κατάλυση του Συντάγματος». 

Την ίδια ώρα, επιτίθεται στο Μέγαρο Μαξίμου υπογραμμίζοντας πως «το πρόβλημα με την παρούσα κυβέρνηση είναι η ανατριχιαστικά καθεστωτική λογική της».

«Υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας στον τόπο μας και νομίζουν ότι επειδή θέτουν το σενάριο της κατάλυσης του Συντάγματος «χαλαρά» και σε συνδυασμό με αόριστες υποσχέσεις περί εκλογικού συστήματος, το σενάριο αυτό θα ενταχθεί στη δημόσια συζήτηση σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Ε, όχι!», υπογραμμίζει.



Πηγή : Nooz.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου