Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Χωρίς κανένα έλεγχο οι ΜΚΟ στα κέντρα φιλοξενίας.Έτοιμα να εκραγούν τα κέντρα φιλοξενίας σε Πειραιά και Ειδομένη.



Επικίνδυνη και ανεξέλεγκτη η κατάσταση σε Πειραιά και Ειδομένη, καθώς ο εγκλωβισμός χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας, και δη σε κέντρα κλειστού τύπου, και η παρατεινόμενη τραγωδία στην Ειδομένη οξύνουν την ατμόσφαιρα, ενόψει και της έναρξης των επαναπροωθήσεων.

Την προσεχή Δευτέρα, στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας για το προσφυγικό, αναμένεται να αναχωρήσουν από την Ελλάδα με προορισμό την Τουρκία περίπου πεντακόσιοι μετανάστες για αρχή.

Μεγάλα προβλήματα υπάρχουν και στο κέντρο φιλοξενίας της Μόριας, στη Λέσβο. Πρόσφυγες διαμαρτυρήθηκαν με συνθήματα και πλακάτ, ζητώντας την ελευθερία τους και να ανοίξουν τα σύνορα.

Προβληματίζει και ο ρόλος των ΜΚΟ που δρουν σε όλες τις περιοχές που υπάρχουν πρόσφυγες για τις οποίες δεν υπάρχει κανένας έλεγχος ούτε για το ανθρώπινο δυναμικό που απασχολούν ούτε για την νομιμότητα στις οποίες κινείται η κάθε μία από αυτές. Ειδικά στις ξένων συμφερόντων ΜΚΟ που το προσωπικό τους δεν γνωρίζει κανένας ποιοι είναι από που έρχονται και ποιος είναι πραγματικά ο ρόλος τους.

Οι Ελληνικές και οι ξένες ΜΚΟ πρέπει να καταγραφούν και να δοθεί άδεια μόνο στις νόμιμες καταγράφοντας και το προσωπικό τους το οποίο οι αρχές θα πρέπει να ελέγξουν ένα ένα για την ασφάλεια των προσφύγων - μεταναστών αλλά και της χώρας.

Όπως επίσης θα πρέπει να γίνει έλεγχος για τα χρήματα που λαμβάνουν οι ΜΚΟ για τις ανάγκες των προσφύγων - μεταναστών ώστε να υπάρξει έλεγχος για το εάν πηγαίνουν τα χρήματα αυτά όλα για να καλυφθούν οι ανάγκες.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου