Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Ντάισελμπλουμ: Αν δεν πάρετε δύσκολες αποφάσεις είστε μόνοι






Η μόνη επιλογή της Ελλάδας για να εξασφαλίσει περαιτέρω χρηματοδότηση και να αποφύγει την χρεοκοπία είναι να πάρει δύσκολες αποφάσεις, αφού δεν υπάρχουν λύσεις και σίγουρα οι δανειστές δεν μπορούν να βοηθήσουν μια χώρα που δεν επιθυμεί να βοηθήσει τον εαυτό της, δηλώνει ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Αν η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχθεί το γεγονός ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και ότι πρέπει να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις, τότε είναι μόνη της. Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα, αν δεν θέλει να βοηθήσει τον εαυτό της», δηλώνει σε συνέντευξή του στην φινλανδική εφημερίδα «Helsingin Sanomat», ο Γ. Ντάισελμπλουμ.
Στη συνέντευξή του ο επικεφαλής του Eurogroup επισημαίνει ότι υπάρχει ακόμη η δυνατότητα για συμφωνία πριν το τέλος του μήνα ώστε να αποδεσμευτεί βοήθεια και πρόσθεσε ότι οι δανειστές είναι ακόμη πρόθυμοι να διαπραγματευθούν, αν οι προτάσεις της Αθήνας είναι λογικές από οικονομική άποψη.

«Η πολιτική απόφαση θα μπορούσε να ληφθεί ακόμη και αύριο, αρκεί να είναι αξιόπιστη και να εξασφαλίζει την χρηματοοικονομική ανεξαρτησία της Ελλάδας».



Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου