Σάββατο 4 Απριλίου 2015

"Ρουκέτες" Βαρουφάκη: "Το χρέος έγινε με νόμιμο τρόπο" - Σαφείς αποστάσεις για την Εξεταστική Επιτροπή: "Δεν θα ήθελα να συμβεί τώρα"


Σαφείς αποστάσεις από την απόφαση της Κυβέρνησης να συστήσει Εξεταστική Επιτροπή παίρνει ο Γιάνης Βουρουφάκης, σε δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στη Βουλή, στην παρθενική συνεδρίαση της Επιτροπής για τον Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους, τόνισε με νόημα πως «αυτό δεν θα ήθελα να συμβεί τώρα».

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός πως στην συγκεκριμένη συνεδρίαση παρίστατο σύσσωμη η πολιτειακή ηγεσία της χώρας, αφού στην αίθουσα παραβρέθηκαν τόσο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο Πρόεδρος της Δμοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Κατά την διάρκεια, ωστόσο, της ομιλίας του Γιάνη Βαρουφάκη, οι Αλέξης Τσίπρας και Προκόπης Παυλόπουλος είχαν αποχωρήσει από την αίθουσα.

Οι "βόμβες" του Βαρουφάκη

Ο υπουργός Οικονομικών, τόνισε από το βήμα της αίθουσας: "Ναι στη διαφάνεια. Φοβάμαι όμως, δυστυχώς, ότι υπάρχει μια τάση στην Ελλάδα η αποτυχία του πολιτικού συστήματος, η αποτυχία της δημοκρατίας και η αποτυχία της δικαιοσύνης, να υποκαθίσταται με εξεταστικές επιτροπές στη Βουλή. Δεν είμαι κοινοβουλευτικός πολύ καιρό, μόνο κάποιους μήνες, αλλά δεν θα ήθελα αυτό να συμβεί τώρα". 

Η αναφορά του αυτή, συσχετίστηκε από πολλούς με την κρίσιμη διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη με τους εταίρους.

«Σε μια ευνομούμενη δημοκρατία δεν θα έπρεπε να υπάρχει αυτή η Επιτροπή. Θα έπρεπε να έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη εδώ και 10ετιες» πρόσθεσε ο κ. Βαρουφάκης και εξέφρασε την ελπίδα να συνασπιστούν όλοι μαζί έτσι ώστε με την Επιτροπή του Λογιστικού Ελέγχου τους Χρέους να πέσει φως στο πως δημιουργήθηκε το χρέος στην Ελλάδα… «γιατί μόνο το φως μπορεί να διώξει το σκοτάδι εντός και εκτός λαών», όπως είπε. 

Ιδιαίτερο... ενδιαφέρον παρουσιάζει και η εκτίμησή του ότι το χρέος, όπως διαμορφώθηκε σε ευρωπαϊκό και όχι μόνο επίπεδο, έγινε με νόμιμο τρόπο.

"Ήταν νόμιμος ο τρόπος με τον οποίο μας παραπλάνησαν να δημιουργήσουμε αυτό το χρέος" τόνισε, χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην περίπτωση της Ελλάδας, με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να παρεμβαίνει αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του υπουργού Οικονομικών για να παρατηρήσει πως… θα πρέπει να δούμε το διαχωρισμό μεταξύ νόμιμου και ηθικού.



Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου