Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Κάμερα καταγράφει το αεροσκάφος να πέφτει σαν πύραυλος στο έδαφος

 


Το αεροπορικό δυστύχημα με το Boeing 737 της China Eastern Airlines συντάραξε την Κίνα με απώλεια 123 επιβατών και εννεαμελές πλήρωμα.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ δήλωσε «σοκαρισμένος» μετά το δυστύχημα, μετέδωσε η κρατική κινεζική τηλεόραση CCTV. Και σε μία ασυνήθιστη εν θερμώ αντίδραση, ο ισχυρός άνδρας του Πεκίνου ζήτησε την εξακρίβωση το συντομότερο δυνατόν των αιτίων της συντριβής.

Η πτήση MU5735 είχε απογειωθεί στις 13.00 τοπική ώρα από το Κουνμίνγκ με κατεύθυνση την Καντόνα, σε απόσταση 1.300 χιλιομέτρων. Το αεροσκάφος έγινε κομμάτια, αφού προσέκρουσε σε βουνοπλαγιά, δήλωσε κάτοικος της περιοχής.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightRadar24, το αεροσκάφος έχασε σε διάστημα 3 λεπτών ύψος 26.000 ποδών (7.925 μέτρα) πριν εξαφανισθεί από τα ραντάρ στις 14.22 τοπική ώρα.











Ρωσική οβίδα πέφτει δίπλα από κόσμο σε σούπερ μάρκετ


 

Ένα βίντεο που δείχνει το πόσο αδίστακτοι είναι οι δολοφόνοι του δικτάτορα Πούτιν, κάνει τον γύρο των social media. Το βίντεο δείχνει μια ρωσική οβίδα να πέφτει δίπλα από ανθρώπους που στέκονται στην ουρά σε ένα σούπερ μάρκετ, στην πόλη Χάρκοβο.


260 άμαχοι σκοτώθηκαν στις μάχες στο Χάρκοβο αφότου άρχισε η εισβολή της Ρωσίας, ανάμεσα στα θύματα είναι 14 παιδιά.





Μητσοτάκης: Έχουμε υποχρέωση να ενισχύσουμε έτι περαιτέρω το ΕΣΥ

 


O πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τον χαιρετισμό του, στα επίσημα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών, που έχει ιδρύσει στην Αθήνα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε τα παρακάτω :



«Είμαι ευτυχισμένος για τρεις λόγους: Γιατί είμαι πάλι πίσω στη δουλειά μετά την περιπέτειά μου με τον Covid, και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και είναι ασφαλή. Έχουμε υποχρέωση να ενισχύσουμε έτι περαιτέρω το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να το κάνουμε πιο ανθεκτικό αλλά και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα της φροντίδας. Η πανδημία ανέδειξε τα πλεονεκτήματα και τα μειονέκτημα του ΕΣΥ. Πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε με τον covid μακροπρόθεσμα. Θέλω να διασφαλίσω πως ανεξαρτήτως που ζει κάποιος στην Ελλάδα θα έχει ποιότητα στις ιατρικές υπηρεσίες. Τα παιδιά και οι έφηβοι είναι οι πλέον ευάλωτοι στην κοινωνία μας, η ψυχική τους υγεία είναι πολύ σημαντική, είναι σημαντικό να τους προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα σε ό,τι αφορά την ψυχική τους υγεία», σημείωσε ο πρωθυπουργός.



Έκρηξη σε εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών -2 τραυματίες, 3 αγνοούμενοι

 


Έκρηξη σε εργοστάσιο κατασκευής εκρηκτικών στα Γρεβενά, πληροφορίες για τρεις αγνοούμενους.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως 11 πυροσβέστες με 4 οχήματα της Πυροσβεστικής, καθώς και δυνάμεις από τη 2η και την 5η ΕΜΑΚ.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους, και γίνεται αναφορά για τρεις αγνοούμενους στο εργοστάσιο, που βρίσκονταν εκεί την ώρα της έκρηξης.

Το εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών, της εταιρείας ELTEK, βρίσκεται στο χωριό Αγαλαίοι στα Γρεβενά.

Η έκρηξη έχει σημειωθεί, κατά πληροφορίες, στο κτίριο που βρίσκεται η μονάδα παραγωγής και έχει προκαλέσει τεράστιες ζημιές. 

Τα αίτια της έκρηξης δεν είναι γνωστά και για τα αίτια θα ακολουθήσει έρευνα.




Ακροαριστεροί σύντροφοι έβαλαν και πάλι στόχο τα γραφεία του Άδωνι Γεωργιάδη


 

Επίθεση με γκαζάκια από ακροαριστερούς συντρόφους, σημειώθηκε σήμερα εχθές το πρωί στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου στεγάζεται το πολιτικό γραφείο του Υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, στην οδό Ακαδημίας 84, στο κέντρο της Αθήνας.

Από τα γκαζάκια προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στην είσοδο. Το γραφείο του υπουργού είναι στον 5ο όροφο.

Στο σημείο έσπευσαν, μεταξύ άλλων, και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, που εξετάζουν υπολείμματα του εμπρηστικού μηχανισμού.

Η ΕΛΑΣ διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με ανάρτησή του στα social media τοποθετήθηκε σχετικά με την επίθεση στο γραφείο του Άδωνι Γεωργιάδη. Αναφέρει ότι είχε επικοινωνία με τον συνάδελφό του Υπουργό στον οποίο εξέφρασε την αλληλεγγύη του.

«Ενημερώθηκα από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκη για την επίθεση στο γραφείο του Άδωνι Γεωργιάδη. Επικοινώνησα μαζί του, εκφράζοντας την αλληλεγγύη μου. Ο φόβος είναι προφανώς ριζωμένος στους αυτουργούς και όχι σε εκείνους που ανεπιτυχώς προσπαθούν να εκφοβίσουν!».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου από την πλευρά του τόνισε: «Καταδικάζουμε την επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και το ίδιο φυσικά περιμένουμε από όλα τα πολιτικά κόμματα. Οι τραμπούκοι που κρύβονται πίσω από αυτή αλλά και από όλες τις επιθέσεις σε βάρος στελεχών της Κυβέρνησης ματαιοπονούν, αν πιστεύουν ότι θα μας τρομοκρατήσουν και θα μας κάμψουν».



ΝΔ για συνέντευξη Τσίπρα :«Χρέωσε τους Έλληνες με 100 δισ. ευρώ»

 


Έντονη αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε η συνέντευξη του απαξιωμένου, ακατάλληλου και ανεπαρκή Αλέξη Τσίπρα στο Βήμα της Κυριακής. 

Την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τονίζοντας ότι έφερε την πατρίδα στο χείλος του γκρεμού.

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες βίωσαν με τραγικό τρόπο, στη ζωή και την τσέπη τους, τις συνέπειες των αφελών και ανεύθυνων πολιτικών του κ. Τσίπρα. Όταν κυβέρνησε, έφερε, με τους πολιτικούς του παραλογισμούς, την πατρίδα στο χείλος του γκρεμού και χρέωσε τους Έλληνες με 100 δισ. ευρώ. Αντίθετα, η κυβέρνησή μας χειρίζεται, επί τρία σχεδόν χρόνια, αλλεπάλληλες εξωγενείς και διεθνείς κρίσεις, στις οποίες απαντά με πράξεις και γνώμονα τόσο την ασφάλεια και τη σταθερότητα της κοινωνίας όσο και την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων. Στο τέλος της τετραετίας, με αυτά τα δεδομένα, οι πολίτες θα συγκρίνουν και θα αποφασίσουν», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και πρόσθεσε: «Κατά τα άλλα, στη συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής, ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνει ότι υπολείπεται των περιστάσεων και των διεθνών δεδομένων του 21ου αιώνα. Δικαιολογεί -έντεχνα και απερίσκεπτα για τα εθνικά μας συμφέροντα- τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία. Δεν κατανοεί ότι η Ελλάδα είναι η Δύση, είναι η καρδιά του δυτικού πολιτισμού, το ιστορικό όριο ανάμεσα στο δεσποτισμό και τη δημοκρατία. Φτάνει στο σημείο να αποκαλέσει «φιέστα» την ενίσχυση της Ελλάδας με το εξοπλιστικό πρόγραμμα, ως συνέχεια της θέσης του ΣΥΡΙΖΑ ότι η άμυνα της πατρίδας δεν είναι αυτοσκοπός. Μέσα στο πλέον επιβαρυμένο διεθνές περιβάλλον μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι προτάσεις του (χωρίς κοστολόγηση και πάλι) θα ξαναφέρουν την κοινωνία στην εποχή των μνημονίων, ώστε να ξαναβρεί το χαμένο του πολιτικό ρόλο. Το απόγειο της πολιτικής του παραφροσύνης είναι το αίτημα για εκλογές μέσα σε μια ιστορική συγκυρία που επιβάλλεται η σταθερότητα και η ασφάλεια».



Πρόξενος Μαριούπολης : Aδικαιολόγητες επιθέσεις των Ρώσων έχουν στοιχίσει ζωές αμάχων

 


Έφτασε το απόγευμα της Κυριακής στην Ελλάδα, με πτήση από το Βουκουρέστι, ο πρόξενος Μαριούπολης Μανώλης Ανδρουλάκης.

Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον περίμεναν η σύζυγός του με το μικρό τους παιδί και ο πατέρας του Έλληνα πρόξενου. Η σύζυγος του Μανώλη Ανδρουλάκη στις πρώτες της δηλώσεις ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για την επιχείρηση που έστησε προκειμένου ο σύζυγός της να διαφύγει από τη Μαριούπολη.

«Δεν είχα καταλάβει το μέγεθος που είχε λάβει το ζήτημα», είπε ο κ. Ανδρουλάκης στις πρώτες δηλώσεις του. «Η Μαριούπολη θα μπει σε μια λίστα πόλεων παγκοσμίως που καταστράφηκαν τελείως από τον πόλεμο, όπως η Γκερνίκα, το Λένινγκραντ, το Γκρόζνι», πρόσθεσε ο Έλληνας πρόξενος, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν να επιστρέψει σώος και ασφαλής στην Ελλάδα.

Ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας, όπως και τις δύο οικογένειες που τον φιλοξένησαν στη διάρκεια του ταξιδιού του.

«Μέσα σε 24 ώρες χάθηκαν όλες οι υποδομές στη Μαριούπολη», είπε επίσης ο κ. Ανδρουλάκης, κάνοντας έκκληση να υπάρξει κατάπαυση του πυρός και να απεγκλωβιστούν οι άμαχοι.

«Δεν δικαιολογούνται αυτά που συμβαίνουν. Είναι μια τραγωδία. Να γίνει ανακωχή και κατάπαυση του πυρός. Χτυπώνται ανεξέλεγκτα άμαχοι»

«Το σημείο όπου βρισκόμουν χτυπήθηκε δύο φορές», είπε επίσης,

αλλά πρόσθεσε πως «ήξερα ότι δεν είχε έρθει ακόμη η ώρα μου».

«Ήρωες είναι όσοι έχουν μείνει πίσω στη Μαριούπολη» 




Υπηρεσία Πληροφοριών Στρατού: Η ρωσική ελίτ σχεδιάζει ανατροπή του Πούτιν

 



Μέλη της επιχειρηματικής και πολιτικής ελίτ της Ρωσίας φέρονται να σχεδιάζουν την ανατροπή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών του Ουκρανικού Στρατού.

Ειδικότερα, η Υπηρεσία Πληροφοριών σε ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της στο Facebook αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει να σχηματίζεται μια ομάδα ανθρώπων με επιρροή, από την επιχειρηματική και πολιτική ελίτ της χώρας που έχει στόχο την απομάκρυνση του Πούτιν από την εξουσία το συντομότερο δυνατό και την αποκατάσταση των οικονομικών δεσμών με τη Δύση που καταστράφηκαν μετά τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Newsweek

Μέρος της ρωσικής πολιτικής ελίτ της Ρωσικής Ομοσπονδίας θεωρεί ως διάδοχο του Πούτιν τον διευθυντή της FSB Αλεξάντερ Μπόρτνικοφ, ο οποίος πρόσφατα φέρεται να έπεσε σε δυσμένεια. Η δυσμένεια του Πούτιν προς το πρόσωπο του επικεφαλής της FSB φέρεται να οφείλεται στους λανθασμένους υπολογισμού του όσον αφορά τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Σύμφωνα πάντα με την Υπηρεσία Πληροφοριών του Ουκρανικού Στρατού, ο Μπόρτνικοφ και το τμήμα του είχαν επωμιστεί την ευθύνη ανάλυσης των προθέσεων του πληθυσμού της Ουκρανίας αλλά και της ικανότητας του ουκρανικού στρατού.

Είναι γνωστό ότι ο Μπόρτνικοφ και ορισμένα άλλα μέλη της ρωσικής ελίτ με επιρροή εξετάζουν διάφορες επιλογές για την απομάκρυνση του Πούτιν από την εξουσία. Συγκεκριμένα, δεν αποκλείεται η δηλητηρίαση, η ξαφνική ασθένεια ή άλλο "ατύχημα", σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών του Ουκρανικού Στρατού.

Είναι πιθανό αυτές οι διεργασίες να συνδέονται με το πρόσφατο "φιάσκο” σχετικά με τις τοποθεσίες των μονάδων της Τσετσενίας στα βόρεια του Κιέβου.

Η Υπηρεσία Πληροφοριών του Ουκρανικού Στρατού αναφέρει ότι η πληροφορία προήλθε από τη ρωσική πλευρά. Πιθανώς, έτσι η ηγεσία της FSB προσπαθεί να αποδυναμώσει την επιρροή του Καντίροφ. Μπορεί επίσης να είναι μια προσπάθεια να δημιουργηθεί εκ των προτέρων συνεργασία με τις ουκρανικές αρχές, παρακάμπτοντας την τρέχουσα ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας.


capital.gr



Ρωσικό τελεσίγραφο από τον δικτάτορα Πούτιν για παράδοση της Μαριούπολης

 



Τελεσίγραφο στέλνει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας του καθεστώτος Πούτιν στην ουκρανική κυβέρνηση αναφορικά με την παράδοση της Μαριούπολης. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti το τελεσίγραφο είναι λίγων ωρών και λήγει νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Συγκεκριμένα οι Ρώσοι κάλεσαν τους «εθνικιστές μέσα στην πόλη» να παραδώσουν τα όπλα, σημειώνοντας ότι θα τους προσφέρουν ασφαλές πέρασμα τη Δευτέρα.

«Oι αρχές της Μαριούπολης έχουν τώρα την ευκαιρία να κάνουν μια επιλογή και να περάσουν στο πλευρό του λαού, αλλιώς το στρατιωτικό δικαστήριο που τους περιμένει θα είναι απλά πολύ λίγο σε σχέση με αυτό που τους αξίζει για τα τρομερά εγκλήματά τους, τα οποία η ρωσική πλευρά τεκμηριώνει πολύ προσεκτικά», δήλωσε ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου της Διοίκησης Άμυνας του Ρωσικού καθεστώτος, συνταγματάρχης Μιχαήλ Μιζίντσεφ.

«Περιμένουμε επίσημη γραπτή απάντηση από την ουκρανική πλευρά πριν από τις 5 π.μ. αύριο, δηλαδή στις 21 Μαρτίου, σε όλες τις προτάσεις της ρωσικής πλευράς για ανθρωπιστικούς διαδρόμους, προκειμένου να διασωθούν οι κάτοικοι της Μαριούπολης και οι υποδομές της πόλης», επεσήμανε ακόμη.

«Απευθύνουμε ιδιαίτερη έκκληση στους «συμμορίτες», οι οποίοι τώρα αυτοαποκαλούνται εκπρόσωποι των επίσημων τοπικών αρχών, αυτής της μοναδικής πόλης της Μαριούπολης . Γνωρίζουμε ότι στην παρούσα κατάσταση, λίγα εξαρτώνται από εσάς, δεδομένου ότι είστε υπό τον πλήρη έλεγχο των εθνικιστικών ταγμάτων, αλλά πραγματικά ελπίζουμε ότι εσείς, συμπεριλαμβανομένου του δημάρχου της πόλης, έχετε τουλάχιστον κάτι στοιχειώδες, ανθρώπινο, τουλάχιστον μια αίσθηση συμπόνιας για τους πολίτες που σας έχουν εμπιστευτεί», πρόσθεσε.

«Είστε εσείς που έχετε τώρα το δικαίωμα να κάνετε μια ιστορική επιλογή – είτε είστε με το λαό σας, είτε είστε με τους εγκληματίες. Διαφορετικά το στρατοδικείο που σας περιμένει είναι απλώς λίγο σε σχέση με αυτό που αξίζετε λόγω της άθλιας συμπεριφοράς απέναντι στους ίδιους τους πολίτες σας, αλλά και των τρομερών εγκλημάτων και προκλήσεων που έχετε ήδη οργανώσει», δήλωσε ο Μίζιντσεφ.

«Οι διασωθέντες κάτοικοι της Μαριούπολης, περίπου 60 χιλιάδες άνθρωποι, έχοντας βρεθεί σε πλήρη ασφάλεια στη Ρωσία , μιλούν τώρα ανοιχτά για τις μαζικές θηριωδίες και τα εγκλήματα που έχετε διαπράξει. Όλα αυτά τα καταγράφουμε πολύ προσεκτικά αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε ομολογώντας ότι έχουν απαγάγει στην κυριολεξία Ουκρανούς πολίτες πηγαίνοντας τους στην Ρωσία.

Αργά το βράδυ της Κυριακής ήρθε και η επίσημη απάντηση από την Ουκρανία στο τελεσίγραφο της Ρωσίας. 

Δεν τίθεται επ’ ουδενί ζήτημα οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να καταθέσουν τα όπλα και να παραδώσουν τη Μαριούπολη στον ρωσικό στρατό, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, η Ιρίνα Βέρεστσουκ.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση οποιασδήποτε παράδοσης, κατάθεσης όπλων», είπε η κυρία Βέρεστσουκ, σύμφωνα με την Ουκράινσκα Πράβντα. «Έχουμε ήδη ενημερώσει τη ρωσική πλευρά σχετικά», πρόσθεσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.