Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Δημόσια συγγνώμη από τον ιατροδικαστή ζητά η οικογένεια από την Συρία



Ο δικηγόρος της οικογένειας του 11 μηνών βρέφους προέτρεψε τον ιατροδικαστή Μπουζιάνη να ζητήσει συγγνώμη «αλλιώς θα τον αποτελειώσουμε».

«Να βγεί ο Μπουζιάνης και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Αν το κάνει, θα σταματήσουμε αλλιώς θα τον αποτελειώσουμε (…) με τα εφόδια που μας δίνει ο νόμος», τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας στον ΑΝΤ1.

Οι γονείς του βρέφους και οι φίλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι αφού εστάλη η επιστημονική έκθεση των ιατροδικαστών στον εισαγγελέα, στην οποία δεν έκαναν αναφορά σε σεξουαλική κακοποίηση παρά μόνο σε κακοποίηση.

Στην έκθεσή του ιατροδικαστή  δεν υπάρχει πουθενά η λέξη «σεξουαλική» και ενώ περιγράφει σημάδια κακοποίησης στο 11μηνο βρέφος, αποφεύγει να τα χαρακτηρίσει σεξουαλικά -παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ιατροδικαστής σε δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες μίλησε για «πρωτόγνωρη σεξουαλική κακοποίηση στα ελληνικά χρονικά».

Όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης «από τον νεκροτομικό έλεγχο προέκυψαν κακώσεις παρά φύσιν» ενώ ερωτηθείς για την εκδοχή που προέβαλε η μητέρα του βρέφους και σχετίζονται με τη θεραπεία που λάμβανε λόγω της ασθένειάς του, ο κ. Μπουζιάνης ξεκαθάρισε στον ΑΝΤ1 ότι «δεν γνωρίζω αυτές τις θεραπείες, αλλά εμείς είπαμε ότι ήταν κάποιο αμβλύ όργανο που προκάλεσε τις κακώσεις». Ο ιατροδικαστής αποκάλυψε, μάλιστα, ότι «σε τόσο μικρή ηλικία, πρώτη φορά είδα τέτοιες κακώσεις».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου