Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Προανακριτική για Novartis: Αυτό είναι το έγγραφο «βόμβα» του FBI που ενημέρωνε πως δεν υπάρχει εμπλοκή πολιτικών



Μια ακόμα βόμβα είχε χθες να εξαπολύσει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής κατά τη συνεχόμενη δεύτερη ημέρα κατάθεσής του στην Προανακριτική Επιτροπή για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τη  Novartis.

Προσκόμισε έγγραφο του FBI και το οποίο αναφέρει ότι δεν υπήρχε εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Το έγγραφο έχει ημερομηνία 1/8/2017 και δεν είχε συμπεριληφθεί στη δικογραφία που η Ελένη Τουλουπάκη είχε στείλει στη Βουλή μετά τις καταθέσεις των κουκουλοφόρων τον Φεβρουάριο του 2018.

Με δεδομένο ότι άλλα στοιχεία πέρα των πέρα των κουκουλοφόρων μαρτύρων δεν υπήρχαν η απουσία του εν λόγω εγγράφου έρχεται να αναδείξει τα περί σκευωρίας που έχει καταγγείλει η σημερινή κυβέρνηση αλλά και το ΚΙΝΑΛ.



Πηγές της Προανακριτικής ανέφεραν πως «ταυτοποίησε» εμμέσως πλην σαφώς, χθες, τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης με τον αναφερόμενο και ως «Ρασπούτιν» λέγοντας πως είναι το ίδιο πρόσωπο με εκείνον που έκανε παρεμβάσεις στο έργο της κυρίας Ράικου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γιάννης Αγγελής ρωτήθηκε για τις σχέσεις που είχε με τον κ. Παπαγγελόπουλο και ανέφερε πως αρχικά ήταν φιλικές έως και ουδέτερες… Φέρεται να υποστήριξε ότι για ευνόητους λόγους ο κ. Παπαγγελόπουλος θέλει να υποβαθμιστούν τα όσα έχει καταγγείλει… και απέδωσε τα καλά λόγια που είχε πει ο κ. Παπαγελόπουλος για αυτόν, ότι δηλαδή ήταν αδάμας δικαστής και αδέκαστος, στη λαική ρήση που ήθελε να ακολουθήσει ο κ. Παπαγγελόπουλος, πως όταν δεν μπορείς να βαρέσεις τον γάιδαρο βαράς το σαμάρι…

Φέρεται δε να υποστήριξε ότι δεν τηρήθηκαν οι αρχές της διαδικασίας συνδρομής από την κυρία Ελένη Τουλουπάκη. Ερωτηθείς για το τι του είπε η κυρία Τουλουπάκη για την «εμπλοκή» του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, φέρεται να είπε ότι αυτή στηρίχθηκε σε μια μαρτυρική κατάθεση ότι κάποιος μπήκε με μια βαλίτσα στο Μαξίμου και άρα πρέπει να τα πήρε… Οταν δε της επεσήμανε πως αυτό δεν είναι αρκετό ως στοιχείο για να σταθεί κατηγορητήριο, εκείνη του απάντησε πως για εκείνη είναι αρκετό!

Ο κ. Αγγελής μάλιστα είπε ότι με υποθέσεις… εάν… και εφόσον, δεν ασκείται δίωξη όπως ασκήθηκε κατά των 10 πολιτικών προσώπων… Αναφέρθηκε και στο φιάσκο με το υποτιθέμενο βίντεο για τον κ. Παναγιώτη Πικραμμένο. Τέλος, ερωτηθείς για τον τραπεζικό λογαριασμό πολιτικού προσώπου που δόθηκε στη Βιέννη από τους Αμερικανούς, φέρεται να κατέθεσε πως οι Αμερικάνοι του είπαν ότι αυτός ανήκει σε παιδί πολιτικού που σπουδάζει στη Βοστόνη, από εκεί πλήρωνε το ενοίκιό του, ύψους 30.000, αλλά ουδέποτε μας έδωσαν τον αριθμό του λογαριασμού…


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου