Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου κάνει ο Σ. Ξηρός ζητάει αποφυλάκιση


Και λέγαμε γιατί παρατάθηκε για ακόμα ένα χρόνο ο νόμος έγκλημα Παρασκευόπουλου από τον νέο υπουργό δικαιοσύνης.

Διαβάσαμε στον Ελεύθερο τύπο Αίτηση για υφ’ όρον απόλυση που κατέθεσε ο τρομοκράτης Σάββας Ξηρός, καταδικασθείς σε πέντε φορές ισόβια για συμμετοχή στην οργάνωση 17 Νοέμβρη.

Ο τρομοκράτης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας , και ζητά την αποφυλάκισή του επικαλούμενος το άρθρο 110Α ΠΚ από τον περίφημο νόμο έγκλημα υπέρ των κακοποιών Παρασκευόπουλου. 

Η δικηγόρος του τρομοκράτη Άννυ Παπαρούσου υποστηρίζει πως σύμφωνα με το νόμο Παρασκευόπουλου, «ο Σάββας μετράει μέρες για την αποφυλάκιση».

Ο τρομοκράτης Ξηρός έχει σύμφωνα με χαρτί από τα ΚΕΠΑ, 98% αναπηρία, και «ισχύει εφ’ όρου ζωής».

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, το 2015 είχε ταχθεί υπέρ της αποφυλάκισης του τρομοκράτη Σάββα Ξηρού και είχε γνωστοποιήσει το ποσοστό αναπηρίας του λέγοντας: «Αυτό σημαίνει έναν άνθρωπο που σχεδόν πλέον δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Επιπλέον υπάρχει απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου κρίνει ότι οι όροι κράτησης μέσα σε σωφρονιστικό κατάστημα δεν είναι κατάλληλοι ειδικά για την πάθηση που έχει στα μάτια». Όπως είχε αναφέρει στη συνεδρίαση της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, «από την ρύθμιση ωφελούνταν τρεις κρατούμενοι, ο Σ. Ξηρός και άλλοι δύο καρκινοπαθείς σε προχωρημένο στάδιο εκ των οποίων ο ένας ήδη απεβίωσε».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου