Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Η απαξίωση των αρχηγών της αντιπολίτευσης από τους πολίτες για την καταλληλότητα πρωθυπουργού προβληματίζει ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ για τις ηγεσίες τους


 



Η δημοσκόπηση της Prodata εκτός απο την υπεροχή της Νέα δημοκρατίας και την διαφορά 14,5% απο τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει το σημαντικό ότι δεν υπάρχει σήμερα πολιτικός αρχηγός εκτός απο τον Κυριάκο Μητσοτάκη που να μπορεί να εμπιστευτούν οι Έλληνες για πρωθυπουργό της χώρας.



Στο ερώτημα για τον ποιο πολιτικό εμπιστεύονται περισσότερο για πρωθυπουργό, ο Κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει με διαφορά το μεγαλύτερο ποσοστό (33.5%) έναντι των αντιπάλων του, με τους Στ. Κασσελάκη και Κ. Βελόπουλο να ακολουθούν με μόλις 6%, και τον «ΚΑΝΕΝΑ», να είναι πρώτος με 40%.

Η κατάντια του Στέφανου Κασσελάκη να βρίσκεται στην ίδια θέση με τον επιστολογράφο του Ιησού Κυριάκο Βελόπουλο, δείχνει το έλλειμα ηγεσίας που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ με ένα ακατάλληλο influencer στο τιμόνι, και τους πολίτες να τον απαξιώνουν στην καταλληλότητα.

Ακόμα χειρότερη είναι η εικόνα του Νίκου Ανδρουλάκη που στην προτίμηση έχει μόλις 5%. Ο Ανδρουλάκης που είχε την ευκαιρία του να γίνει δεύτερο κόμμα, και την έχασε δείχνοντας την ακαταλληλότητα του για αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, και είναι σίγουρο ότι μετά τις ευρωεκλογές θα μπεί θέμα ηγεσίας.



Για την άποψη που έχουν για τον κάθε πολιτικό ξεχωριστά, ο Κ. Μητσοτάκης έχει με διαφορά τη θετικότερη εικόνα, αφού το 33% λέει πως έχει θετική άποψη, με τον Δ. Κουτσούμπα να ακολουθεί με 27% και τη Ζ. Κωνσταντοπούλου με 18%, μία μονάδα μπροστά από τον Κ. Βελόπουλο 17%, τον Ν. Ανδρουλάκη με 16%, τον Σ. Κασσελάκη με 14% κτλπ.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου