Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

DW: Οι Έλληνες εμπιστεύτηκαν τον «πραγματιστή Μητσοτάκη» και ψήφισαν την «ομάδα που κερδίζει»

 



Σε συνέντευξή του στη DW o Γιούργκεν Χαρντ, έμπειρος βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών με πολλά χρόνια πολιτικής σταδιοδρομίας στις κυβερνήσεις Μέρκελ και σήμερα εκπρόσωπος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής της Κ.Ο. των Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) σχολιάζει και αναλύει το αποτέλεσμα της κάλπης και συγκεκριμένα τη «θεαματική επικράτηση» κατά τη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

«Όταν συζητούσαμε για τις επικείμενες τότε εκλογές στην Ελλάδα στην πολιτική ομάδα του ΕΛΚ,, όπου ανήκει και η ΝΔ, κάποιοι από μας περιμέναμε το καλό αποτέλεσμα, γιατί το ρεκόρ αυτής της κυβέρνησης είναι εντυπωσιακό, αν δει κανείς τα στοιχεία της ανεργίας ή της ανάπτυξης» αναφέρει ο Γιούργκεν Χαρντ και προσθέτει: «Ως Γερμανός και ξένος πολιτικός, νομίζω ότι ήταν επίσης εντυπωσιακό ότι είδαμε πώς αυτή η κυβέρνηση επένδυσε στη διαδικασία εκτόνωσης της διαμάχης με την Τουρκία. Αν και δεν έχει ακόμη επιλυθεί, είμαστε σε μια πολύ πιο θετική οδό σε σχέση με μερικά χρόνια πριν. Ίσως λοιπόν οι Έλληνες αποφάσισαν να μην αλλάξουν μια ομάδα που κερδίζει. Και νομίζω ότι και ο επόμενος γύρος θα δείξει καθαρή πλειοψηφία για τον Μητσοτάκη».

Ποια είναι όμως τα ιδιαίτερα εκείνα χαρακτηριστικά που συνέβαλαν στη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη; Ο Γιούργκεν Χαρντ απαντά: «Πιστεύω ότι επέλεξε μια πραγματιστική προσέγγιση σε διάφορες προκλήσεις, διάφορα προβλήματα που εντόπισε στη χώρα. Και χάρη στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία του, στην ισχυρή στήριξη από το κοινοβούλιο και ίσως από τον κόσμο, κατάφερε να κάνει ορισμένες σημαντικές αλλαγές. Και τώρα δρέπει τους καρπούς. Πριν από δέκα χρόνια, όταν ήμουν νέος στη γερμανική βουλή και συζητήσουμε για την κατάσταση της ελληνικής οικονομία και την ευρωκρίση, υπήρχαν πολλοί που έλεγαν ότι η Ελλάδα θα αποτύγχανε. Ότι το να κρατάμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη ‘είναι αποτυχία και δεν θα δουλέψει’. Τελικά μάθαμε πολλά από την ελληνική πολιτική, όχι μόνο από τη Νέα Δημοκρατία αλλά και από άλλα κόμματα. Υπήρξε μια ισχυρή διάθεση για υπέρβαση της κρίσης και αυτό ήταν καλό».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη βραδιά της νίκης του στις εκλογές της 21ης Μαίου είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ότι βάσει του εκλογικού αποτελέσματος «η ΝΔ είναι το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη». Ρωτήσαμε τον Γερμανό βουλευτή αν αυτό μπορεί να σημαίνει «λευκή επιταγή» ή λιγότερη κριτική στο μέλλον από την ΕΕ και τη Γερμανία. Ο Γιούργκεν Χαρντ απαντά: «Βλέπουμε μια ανάκαμψη των κεντροδεξιών κομμάτων στη Γερμανία (σσ: σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις). Είδαμε μια αντίστοιχη εξέλιξη στη Βουλγαρία με την πρώην επίτροπο Γκαμπριέλ, επίσης από το ΕΛΚ, όπως και σε κάποιες άλλες χώρες. Αλλά θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις».

Και συνεχίζει απαντώντας στην DW: «Θέλουμε ένα ισχυρό κεντροδεξιό κόμμα, προσηλωμένο σθεναρά στις ευρωπαϊκές αξίες, στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, στην αλληλεγγύη με όσους βρίσκονται υπό πίεση, πχ. στην Ουκρανία, με καθαρή δέσμευση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου, τα ανεξάρτητα ΜΜΕ. Είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα θα αποτελέσει θετικό παράδειγμα σε αυτή τη μεγάλη οικογένεια. Και ελπίζω ότι και τα γερμανικά αδελφά κόμματα CDU/CSU θα αποδείξουν στις επόμενες γερμανικές εκλογές ότι είναι το ισχυρότερο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Ευρώπης. Αλλά ως τότε είναι η Νέα Δημοκρατία».

Αναφορικά, τέλος, με την εικόνα που έχουν οι Χριστιανοδημοκράτες, το κόμμα δηλαδή της Άνγκελα Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για τη σημερινή Ελλάδα σε σχέση με την εικόνα της προηγούμενης δεκαετίας, ο Γιούργκεν Χαρντ παρατηρεί: «Δέκα χρόνια πριν, σχεδόν κανείς δεν είχε προβλέψει ότι θα τα πράγματα θα δούλευαν τόσο καλά όσο τώρα».

Μάλιστα προχωρά και μια προσωπική αποτίμηση της συμβολής της πρώην Γερμανίδας καγκελαρίου για τη διάσωση της Ελλάδας και την διατήρηση της αρραγούς ενότητας στην ευρωζώνη. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά: «Ορισμένοι ήταν πολύ επικριτικοί, ειδικά στη Γερμανία για την συνολική πολιτική της Άγκελα Μέρκελ να σώσει το ευρώ και να κρατήσει την Ελλάδα στην ομάδα της ευρωζώνης. Η Ελλάδα ήταν τότε ίσως η πιο αδύναμη χώρα στην ευρωζώνη. Αλλά σημασία έχει ότι αποφάσισε να την κρατήσει στο ευρώ. Ζήτησε πολλές σκληρές ενέργειες στην Ελλάδα. Κατηγορήθηκε γι αυτό στην Ελλάδα. Αλλά πιστεύω ότι κάποια μέρα οι Έλληνες μπορεί να ονομάσουν έναν δρόμο στην Αθήνα ''οδό Μέρκελ''. Γιατί μακροπρόθεσμα θα καταλάβουν ότι αυτός ήταν ο σωστός δρόμος να βαδίσει η Ελλάδα σε αυτή την κρίση και όχι άλλες προτάσεις».


Πηγή DW



Ψεύτης ο Νίκος Παππάς έλεγε ότι η Microsoft φεύγει, ενώ επενδύει 1δις ευρώ στην Ελλάδα

 


Παθολογικά ψεύτης ο καταδικασμένος απο το ειδικό δικαστήριο Νίκος Παππάς, όπως ακριβώς και ο Αλέξης Τσίπρας κατασκευάζουν fake news για να εξαπατήσουν τον κόσμο.

Η επιμονή του Νίκου Παππά στο ψέμα και την απάτη, σε δύο μάλιστα εκπομπές, για να εξαπατήσει τον κόσμο ότι η Microsoft έφυγε από τη χώρα μας και δεν θα προχωρήσει στην επένδυση της, διαψεύστηκε απο την επένδυση της Microsoft, αλλά ποιος Συριζαίος ντρέπεται μετά το ψέμα και την απάτη που έστησε

Η επένδυση έχει ήδη πάρει το πράσινο φως από το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) για τη στρατηγική επένδυση δημιουργίας τριών Data Centers (Κέντρων Δεδομένων) στην Ελλάδα, ύψους 1 δισ. ευρώ.

Σε δύο εκπομπές ξεφτιλίστηκε χωρίς ίχνος ντροπής ο Νίκος Παππάς, με παρόντες τους Νίκο Παπαθανάση στην μία, και τον Άδωνι Γεωργιάδη στην άλλη, που προσπαθούσαν να τον προστατέψουν για να μην ξεφτιλιστεί εντελώς.

Στο ψέμα ότι η Microsoft, ο Νίκος Παππάς πήρε την απάντηση «Πρέπει να το ξαναψάξετε, σας το λέω γιατί χειρίζομαι την υπόθεση», αντέτεινε ο Νίκος Παπαθανάσης 

Δείτε τα ψέματα που έλεγε ο Νίκος Παππάς για την επένδυση της Μicrosoft :



Novartis: Απαλλαγή για Φρουζή, Μανιαδάκη και άλλους 3 για δωροδοκία των 10 πολιτικών προσώπων


Οριστικά, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, με βούλευμα του, έβαλε τέλος στη δικαστική έρευνα για την υπόθεση της Novartis όσον αφορά τα  10 πολιτικά πρόσωπα και τις καταγγελίες για δωροδοκίες.

Συγκεκριμένα, το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε την απαλλαγή πέντε προσώπων, του άλλοτε αντιπροέδρου της Novartis, Κωνσταντίνου Φρουζή, τριών στελεχών της φαρμακοβιομηχανίας, αλλά και του Νίκου Μανιαδάκη, από την κατηγορία της δωροδοκίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση για να ενέργειες και παραλείψεις που αντίκειται στα καθήκοντα υπαλλήλων στραφείσα κατά του Δημοσίου με όφελος άνω των 150.000 ευρώ από υπαίτιο που εξακολουθούσε επί μακρό χρόνο την τέλεση του εγκλήματος.

Οι δικαστές στο βούλευμα τους, ζητούν «να μη γίνει κατηγορία για την πράξη της δωροδοκίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και της άμεσης συνέργειας στη δωροδοκία σε ότι αφορά στα δέκα πολιτικά πρόσωπα που διερευνήθηκαν για την υπ’ αυτών τέλεση πράξεων παθητικής δωροδοκίας είτε ως ύποπτοι είτε ως κατηγορούμενοι, ήτοι στους: Αντώνιο Σαμάρα, Παναγιώτη Πικραμμένο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Μάριο Σαλμά, Ιωάννη Στουρνάρα, Ευάγγελο Βενιζέλο, Γεώργιο Κουτρουμάνη, Αδωνι - Σπυριδωνα Γεωργιάδη, Δημήτριο Αβραμόπουλο και Ανδρέα Λοβέρδο».

Την ίδια στιγμή, το δικαστικό συμβούλιο με το ίδιο βούλευμα του απάλλαξε τους πέντε κατηγορούμενους για το αδίκημα της δωροδοκίας  από κοινού και κατ´ εξακολούθηση, για μη πολιτικά πρόσωπα λόγω παραγραφής.

Κι αυτό καθώς μετά τις αλλαγές στο Ποινικό Κώδικα τον Ιούλιο του 2019  το αδίκημα της δωροδοκίας υπαλλήλου μετατράπηκε  σε πλημμέλημα.

Παράλληλα, ο οικονομικός εισαγγελέας, Χρήστος Μπαρδάκης, με παραγγελία του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών, ζητάει την  άσκηση ποινικής δίωξης για παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος  και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βάρος 15 γιατρών που από τα στοιχεία της προκαταρκτικής φαίνεται να  εισέπραξαν χρήματα για συνταγογραφήσεις σκευασμάτων της Novartis, ενώ συνεχίζεται η έρευνα  και για άλλους γιατρούς.


parapolitika.gr



Ο Αρβανίτης απαξιώνει Τσίπρα : Οι συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όχι αυτές που πήγε ο Τσίπρας, ήταν μαζικές και δυναμικές

 


Άρχισε η αποκαθήλωση του Αλέξη Τσίπρα, με μια τοποθέτηση που προκάλεσε αίσθηση και την έκανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης που διασύρει σε κάθε ευκαρία την χώρα μας στο εξωτερικό και κάνει διασπορά fake news με μίσος, όπως για την δήθεν " νεκρή" Μαρία του Έβρου.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Αρβανίτης μιλώντας στο ACTION 24 που δεν μπορείς να δέσεις και ότι λέει, οι συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, «όχι αυτές που πήγε ο Τσίπρας» ήταν μαζικές και δυναμικές.

Κατά τον ίδιο η μαζικότητα και η δυναμικότητα στις συγκεντρώσεις ήταν μεγαλύτερη σε αυτές στις οποίες βρέθηκαν τα «μικρότερα στελέχη» του ΣΥΡΙΖΑ, αν και η αλήθεια είναι ότι καμία δεν ήταν μεγαλύτερη, αντίθετα οι παρευρισκόμενοι στην καλύτερη περίπτωση γέμιζαν ένα ταξί.

«Εμείς είχαμε μια εικόνα που είχαμε και μια που δεν είχαμε. Οι συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μαζικές δυναμικές, όχι αυτές που πήγε ο Τσίπρας, αλλά αυτές που πήγαμε εμείς τα μικρότερα στελέχη» είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Αρβανίτης.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:



Influencer πέθανε αφού ήπιε σε livestreaming επτά μπουκάλια με αλκοόλ σε διαδικτυακό challenge

 



Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 34χρονος influencer στην Κίνα αφού κατανάλωσε τουλάχιστον επτά μπουκάλια με αλκοόλ σε διαδικτυακό challenge.

Ο Sanqiange, όπως ήταν το παρατσούκλι του βρέθηκε νεκρός 12 ώρες μετά το livestreaming που έκανε στις 16 Μαΐου.

Όπως αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης ο 34χρονος ήπιε τουλάχιστον επτά μπουκάλια με Μπαϊτζού, ένα κινέζικο ποτό με περιεκτικότητα σε αλκοόλ από 30% έως 60%.



Ο Sanqiange φέρεται να συμμετείχε στη διαδικτυακή πρόκληση με τίτλο ΡΚ με αντίπαλο έναν από τους δημιουργούς της. Στο συγκεκριμένο «παιχνίδι» οι νικητές κερδίζουν για δώρα ή αμοιβές ενώ οι ηττημένοι έχουν συνέπειες με τον 34χρονο να τιμωρείται πίνοντας αλκοόλ.

«Όταν τον βρήκε η οικογένειά του ήταν ήδη νεκρός, δεν πρόλαβε να καλέσει σε βοήθεια» δήλωσε στην εφημερίδα Shangyou News, φίλος του 34χρονου.



Φρένο στα τηλεφωνήματα από τις εισπρακτικές εταιρείες

 



Φρένο στα τηλεφωνήματα από εισπρακτικές εταιρείες βάζουν οι προβλέψεις του νέου Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών.

– Καλύτερη οριοθέτηση επικοινωνίας δικηγορικών γραφείων (που λειτουργούν ως εισπρακτικές) με τους οφειλέτες

– Επικοινωνία μόνο 1 φορά ανά δύο ημέρες, κατά τις εργάσιμες ημέρες (9:00 – 20:00)

– Τηλεφωνήματα στο χώρο εργασίας απαγορεύονται

Ο ρόλος των εισπρακτικών εταιρειών

– Να ενημερώνουν τους οφειλέτες για τα χρέη

– Να διαπραγματεύονται μαζί τους για τους όρους αποπληρωμής (κατ΄εντολή των πιστωτικών ιδρυμάτων)

Ποιες είναι οι κυρώσεις σε περίπτωση παράβαση των υποχρεώσεων τους

– Πρόστιμο από 5.000€ έως 500.000€ (*διπλασιασμός σε περίπτωση υποτροπής)

– Ο οφειλέτης μπορεί να στραφεί κατά της εισπρακτικής σε περίπτωση απειλής ή εκβίασης ή εξύβρισης

Απαγορευμένες πρακτικές των εισπρακτικών

– Η άσκηση σωματικής βίας, ψυχολογικής πίεσης ότι τάχα διακινδυνεύουν τα περιουσιακά στοιχεία ή η ζωή του οφειλέτη ή των οικείων του

– Δεν επιτρέπονται πράξεις, οι οποίες ασκούνται μόνο από δικηγόρους (π.χ έγγραφα πλειστηριασμού)



Πετάνε ξανά τα ελικόπτερα του Λιμενικού

 


Η στρατηγική κίνηση για συνεργασία του Λιμενικού Σώματος με το ΝΑΤΟ το 2020 έφερε την επιστροφή του ελικοπτέρου (ΗC-31) ξανά στην έδρα της Μοίρας Ελικοπτέρων του Λιμενικού Σώματος στο Ναυτικό Οχυρό Κοτρωνίου Μαραθώνα, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά τις δυνάμεις του Σώματος στην παρακολούθηση και τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων, καθώς πλέον είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα δύο ελικόπτερα. 

Παράλληλα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι επισκευές και η συντήρηση ακόμα τριών από τα συνολικά έξι ελικόπτερα που διαθέτει το Λιμενικό Σώμα.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να παραδοθεί στο Λιμενικό και το τρίτο ελικόπτερο, το οποίο επισκευάζεται στο Κορωπί, ενώ στο τέλος του 2023 θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες συντήρησης για το τέταρτο ελικόπτερο, που επισκευάζεται στην Ιταλία. 

Στο επίσημο χρονοδιάγραμμα αναφέρεται ότι το πέμπτο ελικόπτερο θα παραδοθεί στο Σώμα στα μέσα του 2024.

Πίσω από την επιστροφή του ελικοπτέρου βρίσκεται μία κλασική ελληνική ιστορία γραφειοκρατίας, τεράστιων δαπανών και κυρίως αναποτελεσματικών ενεργειών, αφήνοντας το Λιμενικό Σώμα χωρίς εναέρια μέσα, αφού οι ανάγκες για συντήρηση και επισκευή κρατούσαν 5 ελικόπτερα στο έδαφος και μόλις ένα στον αέρα.

Στο συγκεκριμένο ελικόπτερο, που ήταν καθηλωμένο από τον Ιούνιο του 2022, εκτελέστηκαν ευρείας κλίμακας εργασίες και επιθεωρήσεις, σε εφαρμογή της σύμβασης-πλαίσιο που υπεγράφη ανάμεσα στην NSPA (ΝΑΤΟ Support & Procurement Agency – Υπηρεσία Υποστήριξης και Προμηθειών του ΝΑΤΟ) και την Airbus France, για τη συντήρηση των πέντε ελικοπτέρων του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τα επόμενα 3+2 χρόνια. «Η επανενεργοποίηση των ελικοπτέρων του Λιμενικού Σώματος, στο πλαίσιο της ανωτέρω σύμβασης, ενισχύει σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες της ΜΕΛΣ και εν γένει του Σώματος», αναφέρει το Σώμα στην ανακοίνωσή του.

Απευθυνόμενος στον διοικητή της Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων (ΜΕΛΣ), αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Μάριο Στουπάκη, και στα στελέχη της Μοίρας, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, τόνισε ότι ο επαγγελματισμός του ιπτάμενου και τεχνικού προσωπικού σε συνδυασμό με τη μακρόχρονη εμπειρία του, αλλά και η εξειδίκευσή του στον τομέα των αεροπορικών επιχειρήσεων ενισχύει καταλυτικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Σώματος. Επίσης, συνεχάρη το προσωπικό της Μοίρας για την ουσιαστική συμβολή του στην επαναφορά των ελικοπτέρων του Λ.Σ. σε επιχειρησιακή ετοιμότητα και τους ευχήθηκε ασφαλείς πτήσεις. Παράλληλα με την επαύξηση της διαθεσιμότητας των πτητικών μέσων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η εκπαίδευση πέντε νέων χειριστών ελικοπτέρων.


Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ


Το 2003 το Λιμενικό Σώμα προμηθεύτηκε έξι γαλλικά δικινητήρια ελικόπτερα AS 365 Ν3 Dauphin III, έναντι 50.000.000 ευρώ, για να καλύψει πλήθος αποστολών όπως έρευνα και διάσωση, αστυνόμευση του ελληνικού θαλάσσιου χώρου και των παράκτιων περιοχών, επισήμανση περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης και τον έλεγχο τήρησης των κανονισμών ασφάλειας ναυσιπλοΐας. Η δράση τους αποδείχτηκε κομβικής σημασίας σε αναρίθμητες επιχειρήσεις του Σώματος, από το 2010 που τέθηκαν σε λειτουργία, ωστόσο χρησιμοποιήθηκαν ελάχιστα λόγω προβλημάτων στη συντήρησή τους.


Από το 2003 μέχρι το 2010, αυτή η επταετής καθυστέρηση οφειλόταν κυρίως στον τρόπο εκπαίδευσης των νέων χειριστών, αλλά και κυρίως στο ποιος θα κάνει τη συντήρηση στα ελικόπτερα. Το 2006 τα ελικόπτερα μεταφέρθηκαν στη Βάση Ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού στο Κοτρώνι του Μαραθώνα, ενώ το ίδιο έτος έληξε η σύμβαση τεχνικής υποστήριξης και τα ελικόπτερα παρέμειναν αναξιοποίητα για τρία χρόνια, μέχρι το 2009, οπότε και ανατέθηκε στην ΕΑΒ η τεχνική υποστήριξή τους. Το 2010, μετά από παλινωδίες σχεδόν 7 ετών, τα ελικόπτερα άρχισαν να πετούν και να αναλαμβάνουν αποστολές με πληρώματα του Λιμενικού Σώματος. Ακολούθησε μερική ανάταξη της καταστάσεως μέχρι το 2014, λόγω εμπλοκής και του Πολεμικού Ναυτικού στην επιχειρησιακή υποστήριξή τους, αλλά έκτοτε τα ελικόπτερα επιχείρησαν πολύ λίγο. Μετά το 2014, άρχισαν να δημιουργούνται σταδιακά προβλήματα διαθεσιμότητας λόγω ανεπαρκούς τεχνικής υποστήριξης. Μεταξύ της ΕΑΒ και του Λιμενικού φαίνεται πως υπήρξαν πολλά προβλήματα στις συμβάσεις που είχαν υπογραφεί, έτσι, τον Απρίλιο του 2020, με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, αλλάζει το σκηνικό για την αποκατάσταση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των επτά αεροσκαφών και των έξι ελικοπτέρων του Λιμενικού, καθώς υπογράφεται σύμβαση με τον νατοϊκό Οργανισμό NSPA (NATO Support and Procurement Agency).



Επίθεση συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ στον σταθμό του ΗΣΑΠ

 


Επίθεση από ακροαριστερούς - αντιεξουσιαστές συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ, στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο, σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (28/5).

Ακροαριστεροί κακοποιοί με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους έσπασαν ακυρωτικά μηχανήματα και πέταξαν μπογιές στον σταθμό, ζημιές που θα πληρώσει ο Ελληνικός λαός.

Δείτε φωτογραφίες







Ο Αντώναρος "απείλησε" του Συριζαίους λέγοντας «Ποιος είπε ότι αποχωρώ;»


 

Δεν πάω πουθενά, πουθενά, πουθενά, εδώ θα μείνω.

Και που να πάει ο Αντώναρος; Δεν τον θέλει κανένας, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τον μάζεψε ο Τσίπρας και θεωρεί ο Αντώναρος ότι θα μείνει για πάντα σε ένα κόμμα που δεν θέλουν ούτε να τον ακούν και να τον βλέπουν.

Από τις διακοπές του στην Πάρο ο Αντώναρος, εμφανίστηκε και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κάτω από την ανάρτηση του, ο Αντώναρος  ξεκάθαρα έβαλε κάποιον να κάνει ένα θετικό σχόλιο, γιατί Συριζαίος να το έγραψε αυτό αποκλείεται γράφοντας : «Μην αποχωρείτε! Σας χρειαζόμαστε..», με τον Ευάγγελο Αντώναρο να βρίσκει δήθεν ευκαιρία για να απαντήσει : Μα  ποιος είπε οτι αποχωρώ;;;

Έκανε λοιπόν νέα ανάρτηση για να πει στους Συριζαίους που έμπλεξαν μαζί του :«Εύχομαι καλή επιτυχία στην Εκλογική Επιτροπή του Συριζα ΠΣ και κάποιοι το βρίσκουν περίεργο. Περίεργο θα ήταν να μην τους ευχηθώ. Τη στιγμή που όλοι θα δώσουμε, ο καθένας με τις δυνάμεις του, τον αγώνα που επιβάλλεται για ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 25ης ΙΟΥΝΙΟΥ. Με επικεφαλής τον Αλέξη».



Η εκλογή Ερντογάν ένας ακόμα λόγος να έχει η Ελλάδα σοβαρή και ισχυρή κυβέρνηση


 

Το καθεστώς Ερντογάν είναι εδώ, απειλητικός και επικίνδυνος για όλη την υφήλιο και κυρίως για την Ελλάδα.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Ερντογάν έλεγε ευθέως ότι προτιμά τον Τσίπρα από τον Μητσοτάκη για κυβέρνηση στην Ελλάδα, γιατί απλά ο Αλέξης Τσίπρας είναι εύκολος και μπορεί να ξεπουλήσει εύκολα, δεν ξέρει από διπλωματία, τον είχε και τον έχει ο Ερντογάν.

Όπως έχουν δείξει άλλωστε και με δηλώσεις τους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εύκολα μπορούν να ξεπουλήσουν στην Τουρκία με σχέδιο τις Πρέσπες κάποια νησιά μας για να τα έχουν καλά με τον Ερντογάν.

Ο Μητσοτάκης αντίθετα είναι ένας δύσκολος αντίπαλος, που ο Ερντογάν δεν μπορεί να τον κάνει καλά, έχει οχυρώσει την άμυνα και τα σύνορα της Ελλάδας. Η αναμφισβήτητη ικανότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του, είναι η διπλωματία και οι σχέσεις πλέον της Ελλάδας με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ και αυτό έχει εκθέσει πολλές φορές την Τουρκία που δεν μπορεί να αντιδράσει στην Ελλάδα.

Είναι ξεκάθαρο ότι η Τουρκία δεν επιδιώκει πλέον την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έχει αυτή τη γραμμή, την χρειάζεται όμως η Δύση ως στρατηγική οντότητα και το ΝΑΤΟ, κάτι που γνωρίζει 21 ο Ερντογάν επικαλούμενος τη γεωγραφική της θέση.

Το πρόβλημα της ιδιορρυθμίας και του εξαιρετισμού της Τουρκίας απασχολεί πολύ την Αμερική, την Ευρώπη, τη Δύση εδώ και δεκαετίες, όμως με αυτά και με εκείνα υπάρχει η Τουρκία μέσα στο ΝΑΤΟ, με όλες τις ιδιαιτερότητες της.

Η Ελλάδα με σοβαρή κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μία εξαιρετική διπλωματική στρατηγική και την αμερικανική κυβέρνηση μαζί της, τον Πρόεδρο, το Κογκρέσο, έχει μαζί την Ευρωπαϊκή Ένωση, και τη διεθνή κοινότητα, οπότε δεν έχει κάτι να φοβηθεί από τον Ερντογάν.