Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023

Άλλη μία ξεφτίλα fake αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ με την πρώην δήμαρχο Γαύδου


 

Δεν έχουν τέλος τα στημένα και το ψέμα από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του, που προσπαθούν με κάθε τρόπο να δείξουν το πόσο ανθέλληνες είναι.

Σε μία fake καταγγελία προχώρησε η Συριζαία πρώην δήμαρχος της Γαύδου Γκέλη Καλλίνικου, και για να σας θυμίσουμε ποια είναι, είναι αυτή που την ενοχλούσαν τα ελληνικά F16 που πετάνε πάνω από την Γαύδο προστατεύοντας την πατρίδα μας. 



Η πρώην Δήμαρχος Γαύδου, Γκέλη Καλλίνικου, ισχυρίστηκε μέσω ανάρτησής της ότι δέχθηκε «σύσταση» από αστυνομικό όργανο να παραμείνει στο σπίτι της μέχρι να ολοκληρωθεί η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο νησί για τον εορτασμό των Θεοφανίων και ότι η ίδια αρνήθηκε να υπακούσει στις «συστάσεις»



Την fake καταγγελία της υιοθέτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος σε ανακοίνωσή του, έκανε λόγο για «αυταρχική, παράνομη και απαράδεκτη ενέργεια», για να προσθέσει: «Τι φοβάται άραγε το καθεστώς Μητσοτάκη [...]; Ότι θα αποκαλυφθεί η αλήθεια των τραγικών συνεπειών από τις ασκούμενες κυβερνητικές πολιτικές και θα χαλάσει η βιτρίνα της φιέστας;»

Εκτός του ακροαριστερού Σκουρλέτη, η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ Documento υιοθέτησε το fake news και το αναπαρήγαγε, όπως και ο Κώστας Ζαχαριάδης.



Για ψέματα, συκοφαντίες και επιχείρηση τεχνητού διχασμού, με αφορμή την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Γαύδο εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Τονίζει δε πως «η αξιωματική αντιπολίτευση υπονομεύει την ενότητα των Ελλήνων».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρει πως «ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με την παρουσία του στη Γαύδο για τον εορτασμό των Θεοφανείων έστειλε διεθνώς ένα στιβαρό εθνικό μήνυμα προς την Τουρκία. Και, ταυτόχρονα, ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας όλων των Ελλήνων».

«Η Αξιωματική Αντιπολίτευση, δυστυχώς, επιχειρεί να το υπονομεύσει. Με ψέματα και συκοφαντίες για τη στάση της Αστυνομίας. Συνεχίζει απομονωμένη τη γνώριμη τακτική του τεχνητού διχασμού.

Και γι’ αυτό κρίνεται πολύ αυστηρά από τους πολίτες» υπογραμμίζει ο κ. Θεοδωρικάκος.

Σε ανακοίνωση προχώρησε και η ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδοντας τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ και της πρώην δημάρχου.





Γελάει ο κόσμος με την πρώτη προκλητική τοποθέτηση Τσαπανίδου - ΣΥΡΙΖΑ για τα γλυπτά

 


Δεν έχει τέλος η ανθελληνική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που αντί να έχει κοινή γραμμή σε εθνικά θέματα, κάνει ξεφτίλα αντιπολίτευση εξοργίζοντας τους Έλληνες πολίτες.

Στην πρώτη της δήλωση, ως εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, η Πόπη Τσαπανίδου ταυτίζεται με την ανθελληνική στάση του ΣΥΡΙΖΑ και απάντα στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη για το θέμα των Γλυπτών. 

Φυσικά και ο φόβος του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα είναι να μην γράψει ακόμα μία επιτυχία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και ειδικά τους Συριζαίους δεν τους ενδιαφέρουν καθόλου τα μάρμαρα, εάν θα έρθουν και που βρίσκονται.

Όπως τονίζει χωρίς να έχει αλήθεια αυτό που λέει για τον ΣΥΡΙΖΑ, «η  επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα, είναι μια υπόθεση που ενώνει όλους τους Έλληνες, πάνω από κομματικές ταμπέλες. Ο αγώνας για την επίτευξη αυτού του στόχου, είναι εθνικός και διαρκεί δεκαετίες». Εξηγεί για να προσφέρει γέλιο στον κόσμο και οργή παράλληλα, ότι δήθεν οι ανησυχίες του ανθέλληνα Αλέξη Τσίπρα είναι εύλογες, μετά από σειρά δημοσιευμάτων στον Βρετανικό Τύπο που μιλούν για δανεισμό και ανταλλαγή γλυπτών αλλά και ελληνικών που κάνουν λόγο για υβριδική λύση.

Ολόκληρη η ανθελληνική ανακοίνωση της Πόπης Τσαπανίδου που προσπαθεί να δείξει τον Τσίπρα ότι ενδιαφέρεται αλλά αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να μην γράψει ακόμα μία επιτυχία ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ενεργητικό του:

Η επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα, είναι μια υπόθεση που ενώνει όλους τους Έλληνες, πάνω από κομματικές ταμπέλες. Ο αγώνας για την επίτευξη αυτού του στόχου, είναι εθνικός και διαρκεί δεκαετίες.

Οι ανησυχίες του αρχηγού της αντιπολίτευσης, είναι εύλογες, καθώς προκύπτουν μετά από σειρά δημοσιευμάτων στον βρετανικό Τύπο που μιλάνε για δανεισμό και ανταλλαγή των γλυπτών, αλλά και δημοσιευμάτων στον ελληνικό Τύπο που κάνουν λόγο για υβριδική λύση.

Η κυβέρνηση, λοιπόν, οφείλει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τι σημαίνει και τι συνιστά υβριδική λύση και να ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Η υπουργός Πολιτισμού, κ. Μενδώνη, η οποία επιχειρεί με αιχμές να μετατρέψει ένα τόσο κρίσιμο θέμα, σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης, ας μην ξεχνά ότι το 2018 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε ο δρόμος για τη μετέπειτα θετική απόφαση της UNESCO, με την υιοθέτηση σύστασης που αναγνώριζε ρητά την ηθική, πολιτιστική και νομική διάσταση της επανένωσης των γλυπτών.

Τα γλυπτά του Παρθενώνα, είναι εθνικής αλλά και οικουμενικής σημασίας υπόθεση. Μέχρι σήμερα καμιά κυβέρνηση δεν την εργαλειοποίησε, δεν προσπάθησε να αποκομίσει πρόσκαιρα μικροπολιτικά οφέλη μιας προεκλογικής επικοινωνίας, Ας μην υποπέσει σ’ αυτό το ατόπημα η κυβέρνηση Μητσοτάκη.




Πελάτης εστιατορίου στο Χιούστον έβγαλε όπλο κι εκτέλεσε ληστή


 

Ένας πελάτης μεξικάνικου εστιατορίου στο Χιούστον πυροβόλησε και σκότωσε έναν θρασύτατο ληστή εντός του καταστήματος αργά το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Μάρτυρες δήλωσαν στην αστυνομία ότι ένας άνδρας που φορούσε μάσκα μπήκε στο εστιατόριο και σημάδεψε με πιστόλι τους πελάτες, παίρνοντας τους τα χρήματα και τα κινητά.

Καθώς άρπαζε τα χρήματα από τραπέζι σε τραπέζι, ένας από τους πελάτες έβγαλε το δικό του όπλο και πυροβόλησε τον ληστή, σκοτώνοντάς τον.

Στη συνέχεια, ο πελάτης πήρε όλα τα χρήματα και τα κινητά που είχε αποσπάσει ο ληστής και τα επέστρεψε στους άλλους πελάτες πριν φύγει από τον χώρο.

Όταν έφτασαν οι πρώτες βοήθειες, διαπίστωσαν ότι ο ληστής ήταν νεκρός. Η αστυνομία δήλωσε ότι επρόκειτο για έναν ληστή γύρω στα 20, αλλά η ταυτότητά του εκκρεμεί προς εξακρίβωση. Την ίδια στιγμή, δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον του πελάτη, ο οποίος αναζητείται τυπικά για να δόση κατάθεση.





Διαρρήκτες κλέβουν αυτοκίνητο από αυλή στο ΊΛΙΟΝ

 


Θύμα κλοπής έπεσε ο ιδιοκτήτης ενός ΙΧ αυτοκινήτου στο Ίλιον με τους δράστες να ανοίγουν το αμάξι, το οποίο ήταν σταθμευμένο κάτω από το σπίτι του, και να εξαφανίζονται.

Η κλοπή συνέβη πριν από την Πρωτοχρονιά, στην περιοχή Λίμνη, και στο βίντεο-ντοκουμέντο που παρουσιάζει το protothema.gr φαίνεται ο τρόπος με τον οποίο έδρασαν οι θρασύτατοι διαρρήκτες.

Λίγο πριν από τη 1 τη νύχτα, οι δύο «ποντικοί» διακρίνονται να παραμονεύουν στο δρόμο μπροστά από το σπίτι. Ο ένας κινείται προς το αυτοκίνητο, το οποίο είναι σταθμευμένο στην αυλή, και ανοίγει το καπό. Αφού «πειράζει» τα καλώδια της μπαταρίας τρέχει προς την πόρτα του οδηγού ενώ τον ακολουθεί και ο συνεργός του.

Οι δύο διαρρήκτες ανοίγουν με ένα κατσαβίδι την πόρτα και μπαίνουν στο αυτοκίνητο. Με γρήγορες κινήσεις προσπαθούν να απενεργοποιήσουν το συναγερμό και να βάλουν μπροστά τη μηχανή. Αν και αποτυγχάνουν να απομονώσουν το αντικλεπτικό σύστημα, βάζουν όπισθεν, στη συνέχεια επιταχύνουν και εξαφανίζονται προς τον κεντρικό δρόμο.














·
Ακολουθήστε
-0:23
HD
Πατήστε για να το παρακολουθήσετε στο Facebook


Αθήνα σε Ερντογάν: Καταδικάζουμε κάθε μορφή επεκτατισμού


 

Απάντηση στις απειλές των προκλητικών Τούρκων αξιωματούχων, δίνει η Αθήνα.

Διπλωματικές πηγές, σχολιάζουν ότι, η Ελλάδα προωθεί την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή , ασκώντας εξωτερική πολιτική βασισμένη σε κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, με πλήρη σεβασμό στις Αρχες του Καταστατικού Χάρτη του Οργανισμού των Ηνωμενων Εθνών.

Και, τονίζουν πως, η χώρα μας ουδέποτε επιχείρησε, ούτε επιχειρεί να επιβάλει τετελεσμένα. Αντιθέτως , καταδικάζει κάθε μορφή επεκτατισμού και αναθεωρητισμού και στο πλαίσιο των σχεσεων καλής γειτονιάς επιλύει τις εκκρεμότητες με τους γείτονες της,όπως με την Ιταλία και την Αίγυπτο ,μέσω τις αταλάντευτης εφαρμογής των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θαλασσας. Συνεχιζουμε να προστατεύουμε την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Ο προκλητικός Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια ομιλίας του, δεν μπόρεσε να μην εξαπολύσει νέες απειλές κατά της Ελλάδας. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα ενόψει των επικείμενων προεδρικών εκλογών στην Τουρκία.

Σχολιάζοντας τις δήθεν επενδύσεις της κυβέρνησής του και τις αιχμές που εξαπολύει κατά καιρούς εναντίον του η αντιπολίτευση του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο Ερντογάν είπε: «Φροντίζουμε να λύνουμε κάθε πρόβλημα που εμφανίζεται στην Τουρκία. Βλέπετε όλα όσα συμβαίνουν στην αμυντική μας βιομηχανία. Έχουμε τα μη επανδρωμένα SIHA, Akinci και Kızılelma. Όλοι μας ζηλεύουν γι' αυτά τώρα. Πού βρίσκεστε τώρα κύριε Κεμάλ (σσ εννοώντας τον αρχηγό του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου); Πού περιφέρονται τα ΄κουταβάκια' σας;».

Και συνέχισε: «Εκτοξεύσαμε τον Ταϊφούν, η εμβέλειά του είναι στα 561 χιλιόμετρα. Οι Έλληνες χτύπησαν συναγερμό, οι εφημερίδες τους έγραψαν σε τίτλους πως θα χτυπήσουμε την Αθήνα. Να ξέρουν πως αν δεν μπλέξουν με εμάς στο Αιγαίο, τότε δεν θα μπλέξουμε κι εμείς μαζί τους. Όσο δεν ασχολούνται μαζί μας στο Αιγαίο, δεν θα ασχολούμαστε κι εμείς μαζί τους».

Έστειλε και το μήνυμά του για τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, λέγοντας πως «δεν θα γίνουν σε περισσότερο από πέντε μήνες».




Ο Τσίπρας δεν έκανε τίποτα 4,5 χρόνια για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα

 



Η Λίνα Μενδώνη μίλησε για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και τις δηλώσεις που έκανε ο φαιδρός Αλέξης Τσίπρας στο θέμα της προσπάθειας για την επιστροφή τους στην Ελλάδα και έστειλε σκληρή απάντηση στον ανθέλληνα αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκανε απολύτως τίποτα στα 4,5 χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Επίσης ανέφερε ότι σε ένα τόσο μεγάλο και εθνικό ζήτημα ανέμενε τη συστράτευση όλων, αλλά κάποιοι προτιμούν τους μικροκομματικούς τους υπολογισμούς.

Ο ανθέλληνας Αλέξης Τσίπρας σχολίασε σήμερα την προσπάθεια που γίνεται για να βρεθεί μια φόρμουλα για την επιστροφή των μαρμάρων στην Ελλάδα και είπε ότι: «Δεν μπορεί να δανείσεις ή να ανταλλάξεις κάτι που δεν σου ανήκει».

Η απάντηση της Λίνας Μενδώνη

«Ο κ. Τσίπρας, που επί τεσσεράμισι χρόνια ως πρωθυπουργός, δεν έκανε απολύτως τίποτα για την προώθηση του εθνικού μας αιτήματος, της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα, σήμερα εμφανίζεται να ανησυχεί. Οφείλει να γνωρίζει ότι η κυβέρνηση αυτή, όπως έχει πολλές φορές αποδείξει, ξέρει να διαπραγματεύεται και να κατακτά τους στόχους της. Αυτό κάνει και στην περίπτωση της οριστικής επιστροφής των Γλυπτών στην Αθήνα, με βάση την πάγια θέση της χώρας μας, ότι δηλαδή δεν αναγνωρίζει στο Βρετανικό Μουσείο νομή, κατοχή και κυριότητα των Γλυπτών. Σε ένα τόσο μεγάλο και εθνικό ζήτημα θα αναμέναμε τη συστράτευση όλων. Κάποιοι επιλέγουν και στο θέμα αυτό, να πορεύονται με βάση το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά, τους μικροκομματικούς τους υπολογισμούς»

Η Λίνα Μενδώνη αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που έχει κάνει η Κυβέρνηση από την αρχή της θητείας της για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

«Η Κυβέρνηση, από την αρχή της θητείας της κινήθηκε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα, προκειμένου να υλοποιηθεί ο εθνικός στόχος της οριστικής επιστροφής και της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα, στο Μουσείο της Ακρόπολης. Οι ενέργειές της είχαν ως αποτέλεσμα την απόφαση της ΟΥΝΕΣΚΟ, τον Σεπτέμβριο 2021 που αναγνωρίζει το θέμα ως διακρατικό, την οριστική επανένωση του θραύσματος Fagan, την ενίσχυση του διεθνούς κλίματος και την πλήρη μεταστροφή της κοινής γνώμης στη Βρετανία υπέρ του ελληνικού αιτήματος», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού.



Πυροβολισμοί με 10 τραυματίες στα γυρίσματα βιντεοκλίπ ενός ράπερ στις ΗΠΑ

 



Δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυρά κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ενός βιντεοκλίπ του Αμερικανομαροκινού ράπερ Φρεντς Μοντάνα στο Μαϊάμι της Φλόριντας, ανέφεραν ο τοπικός Τύπος και οι αρχές.

Αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο γύρω στις 19.48 της Πέμπτης (ξημερώματα Παρασκευής, ώρα Ελλάδας), αφού ενημερώθηκαν ότι υπήρχαν πολλά θύματα από σφαίρες. Σύμφωνα με την εφημερίδα Miami Herald, είχε προηγηθεί καυγάς μεταξύ δύο ομάδων ατόμων έξω από ένα εστιατόριο.



«Έπεσαν τουλάχιστον 13, 14, 15 πυροβολισμοί. Έγινε πολύ γρήγορα, ίσως από αυτόματο τουφέκι», είπε ο - επίσης ράπερ - Σιντ Μόγκουλ, που συμμετείχε στα γυρίσματα του βιντεοκλίπ, μαζί με άλλον ένα τραγουδιστή του ίδιου είδους, τον Rob49.

Η αστυνομία δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τον αριθμό και την ταυτότητα των θυμάτων.  Λίγες ώρες αργότερα, η αστυνομία ανέφερε πως ο καυγάς ξεκίνησε σε διαφορετική τοποθεσία και τελικά κατέληξε στο εστιατόριο, όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί.



ΗΠΑ-Βουλή των Αντιπροσώπων: Μακάρθι Πρόεδρος


 

Ο Ρεπουμπλικανός Κέβιν Μακάρθι εξελέγη τελικά πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, βάζοντας τέλος σε μια διαδικασία που έδειξε ότι υπάρχει πρόβλημα στις τάξεις των Ρεπουμπλικανών.

Ο Ρεπουμπλικανός Κέβιν Μακάρθι  έκανε εκτεταμένες παραχωρήσεις σε μια ομάδα σκληροπυρηνικών δεξιών που ήγειραν ερωτήματα σχετικά με την ικανότητα του κόμματος να κυβερνήσει.

Ο  βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων Ματ Γκατζ αποφάσισε να τηρήσει αποχή κατά τη 14η ψηφοφορία, προκαλώντας μια συμπλοκή στην οποία ο συνάδελφός του Ρεπουμπλικανός Μάικ Ρότζερς χρειάστηκε να απομακρυνθεί με χρήση σωματικής δυνάμης.

Ο Μακάρθι θα αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες ως επικεφαλής μιας ισχνής και βαθιά πολωμένης πλειοψηφίας.

Κέρδισε τελικά με ψήφους 216-212. Κατάφερε να εκλεγεί με λιγότερες από τις μισές ψήφους των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων επειδή έξι βουλευτές του ίδιου του κόμματός του δεν ψήφισαν, δεν υποστήριξαν τον Μακάρθι αλλά και δεν ψήφισαν υπέρ ενός άλλου υποψηφίου.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συνεχάρη τον Κέβιν Μακάρθι καλώντας τον να “κυβερνήσει υπεύθυνα και προς το συμφέρον των Αμερικανών”.

“Είμαι έτοιμος να εργαστώ με τους Ρεπουμπλικανούς όταν αυτό είναι δυνατό και οι ψηφοφόροι δήλωσαν ξεκάθαρα πως περιμένουν από τους Ρεπουμπλικανούς να είναι εξίσου έτοιμοι να εργαστούν με μένα”, ανέφερε ο Αμερικανός προέδρος σε μια ανακοίνωση.