Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Η Ελλάδα σήμερα είναι μία καλύτερη χώρα απ’ αυτήν που ήταν το 2019

 


Από τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη σε πολίτες των Περιφερειακών Ενοτήτων Ρεθύμνης και Χανίων:

  • Δεν θέλω σε καμία περίπτωση αυτές τις τέσσερις εβδομάδες που έμειναν μέχρι τις εκλογές να αναλωθούμε πάλι σε μια τοξική συζήτηση αντιπαράθεσης με πολιτικούς μας αντιπάλους, τους οποίους ήδη ο ελληνικός λαός τους καταδίκασε.
  • Δεν έχουμε καμία αμφιβολία, το αποτέλεσμα της κάλπης ήταν εκκωφαντικό. Για πρώτη φορά κόμμα σε εξουσία αύξησε τα ποσοστά του και τον απόλυτο αριθμό ψήφων. Άρα η εικόνα αυτή, μιας μαύρης Ελλάδος, όπως την παρουσίαζε ο ΣΥΡΙΖΑ -ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΠΑΣΟΚ σε μεγάλο βαθμό- πολύ απλά δεν υπάρχει. Δεν είπαμε ότι η Ελλάδα μετατράπηκε σε παράδεισο, αλλά σίγουρα η Ελλάδα σήμερα είναι μία πολύ καλύτερη χώρα απ’ αυτήν που ήταν το 2019.
    • Το μεγάλο ζητούμενο αυτής της κάλπης είναι πώς θα συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία και πώς θα έχουμε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια μία σταθερή κυβέρνηση, η οποία θα μπορεί να υλοποιήσει όλα αυτά για τα οποία σας μίλησα.
    • Γι’ αυτό και η κάλπη αυτή είναι τόσο σημαντική. Διότι ξέρετε κι εσείς ότι μπορεί η αριθμητική του εκλογικού νόμου αυτή την φορά να αυξήσει τον πήχη της αυτοδυναμίας. Τι εννοώ; Ότι όσο περισσότερα κόμματα μπαίνουν στην Βουλή, τόσο πιο δύσκολη γίνεται η επίτευξη της αυτοδυναμίας.Εγώ, όμως, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όχι απλά θα πιάσουμε το ποσοστό μας, αλλά θα το ξεπεράσουμε…
    • Οπότε να σας ζητήσω, φίλες και φίλοι, να μην υπάρχει καμία επανάπαυση σε αυτές τις εκλογές. Τίποτα δεν έχει κριθεί. Η κάλπη είναι άδεια πάλι. Δεν είναι πρώτος και δεύτερος γύρος εδώ. Δεν είναι ποδοσφαιρικό ματς, «κερδίσαμε 4 - 0 και κρατάμε το σκορ αυτό στο δεύτερο ματς». Εδώ ξεκινάμε από την αρχή.
  • Σήμερα αν ένα πράγμα είναι σαφές, είναι ότι υπάρχει ουσιαστικά μία μόνο πρόταση διακυβέρνησης της χώρας.Μόνο η Νέα Δημοκρατία μιλάει ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό για την ανάγκη της αυτοδυναμίας, για την ανάγκη μιας σταθερής κυβέρνησης με ορίζοντα τετραετίας.
    • Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι απόλυτα κοστολογημένο και κατατεθειμένο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχουμε εξηγήσει με απόλυτη σαφήνεια τι θέλουμε να κάνουμε και από που θα βρούμε τα λεφτά.
    • ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κάθε μέρα λένε και κάτι διαφορετικό. Έχουν χάσει «τα αυγά και τα πασχάλια». Την μια μέρα μας λένε ότι θα ξανά αυξήσουν την φορολόγηση στις εισφορές. Τώρα έρχεται και το ΠΑΣΟΚ και μας λέει ότι θα αυξήσει τον ΕΝΦΙΑ, θα αυξήσει την φορολόγηση στα μερίσματα. Κάθε μέρα μας λένε κάτι διαφορετικό. Ίσως έχουν την πολυτέλεια να το κάνουν επειδή οι ίδιοι έχουν αποποιηθεί της ευθύνης να κυβερνήσουν τη χώρα. Τι μας λένε; «Ενδιαφερόμαστε για το ποιος θα είναι πρώτος στην Αντιπολίτευση». Δεν ενδιαφέρει αυτό τους πολίτες. Οι πολίτες ψηφίζουν για Κυβέρνηση, όχι για Αντιπολίτευση.

 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου