Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Συνελήφθησαν έξι κουκουλοφόροι στην ΑΣΟΕΕ, την ώρα που προσπαθούσαν να γκρεμίσουν τοίχο

 


Συνελήφθησαν έξι κουκουλοφόροι μέσα στην ΑΣΟΕΕ, καθώς προσπαθούσαν να «στήσουν» στέκι εντός του χώρου του πανεπιστημίου.

Οι έξι κουκουλοφόροι οδηγήθηκαν στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας, καθώς πιάστηκαν στα «πράσα», να γκρεμίζουν έναν τοίχο και έτσι, αφού ενημερώθηκε άμεσα η Αστυνομία, έγινε επέμβαση και συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μάλιστα για να πετύχουν την «παρέμβασή» τους χρησιμοποίσαν ηλεκτρικά εργαλεία και σφυριά.

Δείτε το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία:


Ακροαριστεροί και αριστεροί φοιτητές, αντέδρασαν στην θέα των αστυνομικών, και δεν αντέδρασαν στο ότι κουκουλοφόροι γκρέμιζαν τοίχο στο πανεπιστήμιο. Καιρός είναι να γίνει συνήθειο σε κάθε ακροαριστερό, αντιεξουσιαστή και κακοποιό, ότι η αστυνομία θα είναι παρούσα καθημερινά.

Δείτε το video :





Επιπλέον 105 έργα στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

 



Επιπλέον 105 έργα συνολικού ύψους 340.323.000 ευρώ εντάσσονται για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών. Ανάμεσα στα έργα που εντάσσονται περιλαμβάνονται:

Δεκαοκτώ έργα στον άξονα προτεραιότητας «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών» συνολικού προϋπολογισμού 104,1 εκατ. ευρώ, όπως το έργο για την αναζωογόνηση προσφυγικών κατοικιών του Δήμου Πατρέων.

Επτά  έργα στον άξονα προτεραιότητας «Περιβάλλον», συνολικού προϋπολογισμού 58,4 εκατ. ευρώ, που αφορούν ολοκληρωμένα προγράμματα για την επεξεργασία των απορριμμάτων σε μεγάλα αστικά κέντρα και Δήμους ανά την χώρα.

Δεκαεπτά  έργα που αφορούν την αγροτική οδοποιία, συνολικού προϋπολογισμού 47,6 εκατ. ευρώ, που αφορούν στη βελτίωση και αναβάθμιση του δικτύου αγροτικής οδοποιίας σε περιοχές όπως των Δήμων Φλώρινας, Μετσόβου και  Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου.

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ελλάδα 1821-Ελλάδα 2021» εντάχθηκαν επτά έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,05 εκατ. ευρώ.

Στον άξονα προτεραιότητας «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός», έντεκα  έργα που αφορούν στην «αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος των Δήμων», συνολικού προϋπολογισμού 38,7 εκατ. ευρώ.

Επισημαίνεται ότι εντάχθηκαν για πρώτη φορά έργα, συνολικού ύψους χρηματοδότησης 46,7 εκατ. ευρώ, για δεκατρείς  δικαιούχους Δήμους οι οποίοι δεν είχαν έως τώρα εντάξεις στο Πρόγραμμα, όπως το έργο αστικής αναζωογόνησης που αφορά σε δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης αστικών περιοχών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στον Δήμο Νέστου και στον Δήμο Παγγαίου. Κατόπιν αυτού, απομένουν μόνον τρεις δικαιούχοι Δήμοι οι οποίοι δεν έχουν ακόμα εντάξεις στο Πρόγραμμα.



Αποζημίωση για φυτικά μέσα παραγωγής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού

 


Η Κυβέρνηση, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των αγροτικών εκμεταλλεύσεων που έχουν πληγεί  από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, προχωρά σε ενεργοποίηση της ειδικής διαδικασίας που έχει θεσπιστεί ως προς  την  επιχορήγηση αγροτικών εκμεταλλεύσεων για ζημιές σε φυτικά μέσα παραγωγής -όπως δενδρώδεις καλλιέργειες και αμπέλια- που δεν καλύπτονται από τον Κανονισμό ασφάλισης του ΕΛΓΑ.


Παράλληλα, ειδικά για περιπτώσεις θεομηνιών με σημαντικές ζημιές, προβλέπεται η δυνατότητα προκαταβολής έναντι της  επιχορήγησης, με βάση τις αρχικές εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ. 

Η τιμή για την αρχική εκτίμηση της ζημιάς ανέρχεται στα 144 ευρώ ανά ελαιόδεντρο και στα 2/3 της τιμής αυτής για τις άλλες πολυετείς καλλιέργειες.

Υπενθυμίζεται ότι ειδικά για τις πυρκαγιές του Καλοκαιριού το ποσοστό επιχορήγησης ανέρχεται στο 70% της εκτιμώμενης ζημιάς. Κατά συνέπεια, οι πληγέντες θα λάβουν άμεσα  με τη διαδικασία της προκαταβολής 50,4 ευρώ ανά ελαιόδεντρο και 33,6 ευρώ ανά δέντρο για λοιπές πολυετείς καλλιέργειες.




Τέταρτη δόση εμβολίου σε ανοσοκατασταλμένους


 

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έλαβε απόφαση για τη χορήγηση 4ης δόσης εμβολίου κατά της covid-19 στην ειδική ομάδα των ανοσοκατασταλμένων. Η 4η δόση θα χορηγείται 3 μήνες μετά την αναμνηστική δόση (3η δόση) και στοχεύει στη «θωράκιση» αυτών των ατόμων με τη δημιουργία υψηλότερου επιπέδου αντισωμάτων.

Η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα για  αυτούς για τους οποίους άνοιξε η τρίτη δόση τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για περίπου 500.000 συμπολίτες μας που θα κάνουν mRNA εμβόλια, δηλαδή είτε το σκεύασμα της Pfizer, είτε της Moderna. 

Η τέταρτη δόση δεν αφορά τον γενικό πληθυσμό, καθώς χρειάζονται μελέτες, ώστε να υπάρχει μια καλύτερη εικόνα σε σχέση με την ανοσία που προσφέρουν τα  εμβόλια έναντι της «Ο». Αποδεικνύεται πάντως ότι η τρίτη δόση είναι εξαιρετικής σημασίας καθώς μειώνει το ενδεχόμενο  βαριάς νόσησης και τις νοσηλείες.




Mega εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά 5-11 ετών στο Παίδων Πεντέλης


 

Μπαίνει άμεσα σε λειτουργία  mega εμβολιαστικό κέντρο στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης  με περισσότερες από 10 εμβολιαστικές γραμμές για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας  5-11 ετών.

Είναι η πρώτη φορά από την αρχή του εμβολιασμού, που ένα mega εμβολιαστικό κέντρο εγκαθίσταται σε νοσηλευτική δομή και λειτουργεί παράλληλα με αυτή.

Το νοσοκομείο θα εξακολουθήσει να λειτουργεί πλήρως, να δέχεται τακτικά περιστατικά, χειρουργεία και τακτικά ιατρεία. Η φροντίδα των μικρών ασθενών θα συνεχιστεί απρόσκοπτα σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου.

Για ένα χρονικό διάστημα που υπολογίζεται στις 3-4 εβδομάδες, δεν θα λειτουργήσουν οι εφημερίες. Θα εξυπηρετούνται όμως όλα τα επείγοντα περιστατικά που θα φτάνουν στο Νοσοκομείο.




Η επαναλειτουργία των σχολείων συμβάλλει στον εντοπισμό ανυποψίαστων φορέων του ιού

 




Η επαναλειτουργία των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων οδήγησε στην ταυτόχρονη διενέργεια αυτοδιαγνωστικών ελέγχων από ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού και συγκεκριμένα από 1,6 εκατομμύρια μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Μέσα από τους ελέγχους αυτούς υπήρξε την πρώτη μέρα ανίχνευση 15.547 εν δυνάμει κρουσμάτων και τη δεύτερη άλλων  9.688. Σε δύο μέρες δηλαδή, εντοπίστηκαν πάνω από 25.000 κρούσματα, γεγονός που οδήγησε  στην απομόνωσή τους και την αποφυγή περαιτέρω διασποράς του ιού, όχι μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία. Και βέβαια, θα ακολουθήσει 3ο τεστ την Πέμπτη για προσέλευση στο σχολείο την Παρασκευή.

Αποδεικνύεται έτσι ότι τα πρωτόκολλα για τη λειτουργία των σχολείων προστατεύουν την εκπαιδευτική κοινότητα και ταυτόχρονα συμβάλλουν στον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στην κοινότητα.



Καμία απολύτως παράταση για τον εμβολιασμό των άνω των 60 ετών


 

Δεν θα δοθεί καμία απολύτως παράταση για τον εμβολιασμό των άνω των 60 ετών συμπολιτών μας. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Υπάρχουν ακόμη πέντε μέρες για να κλείσει ο κόσμος τα ραντεβού του και να εμβολιαστεί. Από τις 16 Ιανουαρίου και μετά, θα ακολουθηθεί κανονικά η διαδικασία που έχει ανακοινωθεί και νομοθετηθεί εδώ και μήνες.

Θα επιβάλλονται τα πρόστιμα σε όσους συμπολίτες μας επιμένουν να είναι ανεμβολίαστοι, κάθε μήνα για όσο καιρό παραμένουν ανεμβολίαστοι. 

Διευκρινίζεται ότι στο τέλος Ιανουαρίου οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας άνω των 60 δεν θα δουν τη σύνταξη του Φεβρουαρίου μειωμένη. Θα δουν στην ΑΑΔΕ πιστοποιημένο πρόστιμο. Θα βεβαιώνεται στην Εφορία αμέσως.

Δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα χωρίς συνέπεια. Όποτε λέμε για υποχρεωτικότητα, πρέπει να ξέρουμε ότι η υποχρεωτικότητα πάει μαζί και με την κύρωση.  Διαφορετικά δεν είναι υποχρεωτικότητα.

Το μέτρο της υποχρεωτικότητας πέτυχε με την έννοια ότι περίπου 200.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί  -κι έχουμε ακόμη ραντεβού, υπάρχει ακόμη δυνατότητα, να  αξιοποιήσουν το όπλο που έχουμε, το εμβόλιο- και να είναι θωρακισμένοι απέναντι στη νόσηση.

Το ηλικιακό κριτήριο σε ό,τι αφορά την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού έχει αποδειχθεί ότι είναι το πιο ουσιαστικό, γιατί σε προφυλάσσει από τις βαριές νοσήσεις και την περαιτέρω επιβάρυνση των Μ.Ε.Θ.. Η πραγματικότητα και τα στοιχεία που έρχονται ακόμη και σήμερα από τις Μ.Ε.Θ. είναι ότι το 85-87% των ανθρώπων που νοσηλεύονται εκεί είναι ανεμβολίαστοι. Αυτό είναι το κρίσιμο μέγεθος και το κρίσιμο μήνυμα από όλη την πορεία της πανδημίας. Αν είχαμε μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμών, θα είχαμε πολύ-πολύ μικρότερη πίεση στις Μ.Ε.Θ..



Ένας χρόνος "Επιχείρηση Ελευθερία"

 


Η ημερομηνία έναρξης της "Επιχείρησης Ελευθερία", της εκστρατείας εμβολιασμού για το γενικό πληθυσμό της χώρας, με την πλατφόρμα να ανοίγει αρχικά για τους συμπολίτες μας άνω των 85 ετών, ήταν η βραδιά της 11ης Ιανουαρίου 2021. Αυτή τη στιγμή έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 17.900.000 ραντεβού για εμβολιασμό. Πάνω από το 80% του ενήλικου πληθυσμού είναι πλέον καλυμμένο έστω και μερικώς, ενώ παράλληλα σχεδόν 4 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν ήδη κάνει την αναμνηστική τους δόση.

Σήμερα, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε πως η Ελλάδα κατάφερε να οικοδομήσει ένα ψηφιακό σύστημα διαχείρισης του εμβολίου, όταν άλλες μεγάλες χώρες απέτυχαν. Αυτό που όμως πραγματικά κρατάμε από αυτή τη μεγάλη επιχείρηση είναι τα διδάγματα της προσπάθειας και της προσήλωσης σε ένα στόχο: να σχεδιάζουμε συστήματα με επίκεντρο τον πολίτη και τις ανάγκες του, να αναγνωρίζουμε και να διορθώνουμε γρήγορα τις αστοχίες, να δημιουργούμε διεπιστημονικές ομάδες και να δουλεύουμε συνεργατικά, να επαναξιολογούμε συνεχώς τις μεθόδους μας.

Αν το εμβόλιο κατά της COVID-19 είναι το υγειονομικό μας διαβατήριο για το μέλλον, το emvolio.gov.gr είναι η ψηφιακή μας πυξίδα, το ψηφιακό υπόδειγμα των υπηρεσιών που θέλουμε να χτίσουμε.

Η «Επιχείρηση Ελευθερία» ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση των τελευταίων δεκαετιών σε επίπεδο εφοδιαστικής αλυσίδας και εξυπηρέτησης πολιτών.

Στο εξής, το κράτος θα επιλέγει να πηγαίνει εκείνο στον πολίτη (αντί για το αντίθετο). Όλες οι υπηρεσίες θα είναι πλέον σχεδιασμένες με επίκεντρο τη δική του εξυπηρέτηση.




Το εάν είναι υπόδικος ο καθηγητής ενδιαφέρει την ΑΣΟΕΕ - Ότι αλωνίζουν κακοποιοί ενδιαφέρει όλους μας

 



Αδιάφορο για τους φοιτητές, τους γονείς, και την κοινωνία, η διαφορά που είχε το θύμα καθηγητής και οι καθηγητές που τον κατηγορούν στην ΑΣΟΕΕ.

Το σοβαρό είναι ότι μέσα στο αμφιθέατρο της ΑΣΟΕΕ, κουκουλοφόροι κακοποιοί, μπουκάρουν όποτε θέλουν και κάνουν ότι θέλουν, ίσως με εντολές κάποιων. Εάν υπήρχε η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν θα γινόταν αυτό, δεν θα κινδύνευαν ποτέ φοιτητές, απο οποιοδήποτε κουκουλοφόρο κακοποιό.

Το τι συμβαίνει με τον καθηγητή, για ποιες κατηγορίες είναι υπόδικος, ποιοι συνάδελφοι του, τον κατηγορούν ενδιαφέρει, την πρυτανεία, το συμβούλιο της ΑΣΟΕΕ, την δικαιοσύνη και κανένα άλλο. Εάν χρησιμοποιούν οι καθηγητές κακοποιούς για τους βρώμικους σκοπούς τους, αυτό μας αφορά όλους μας.

Όλοι πρέπει να εστιάσουμε στους κακοποιούς, που λυμαίνονται τα πανεπιστήμια, που κάνουν ότι θέλουν, όποτε θέλουν και η πολιτεία δεν κάνει τίποτα για να προστατέψει τα ιδρύματα και τους φοιτητές.

Όπως και να έχει αφού έρχονται στο φως αποκαλύψεις για καθηγητές και κατηγορίες, πρέπει όλοι αυτοί οι καθηγητές, να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη και να τιμωρηθεί όποιος ευθύνεται!

Ακόμα χειρότερα, εάν αποδειχθεί ότι καθηγητές χρησιμοποιούν ακροαριστερούς κακοποιούς που ζουν στα υπόγεια γιάφκες στο πανεπιστήμιο της ΑΣΟΕΕ, για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους.



Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαβάζει την ΑΥΓΗ - Το παράπονο του διευθυντή της εφημερίδας


 

Τους λόγους για τους οποίους όπως λέει, δεν είναι βιώσιμο το καθημερινό φύλλο της Αυγής εξηγεί σε ανάρτηση του στο Facebook, ο παραιτηθείς διευθυντής της εφημερίδας, Άγγελος Τσέκερης.

«Για να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά της η εφημερίδα βασισμένη στο ηλεκτρονικό χρειαζόταν 5.000 συνδρομητές. Θεωρούσα ότι σε μια δεξαμενή 60.000 μελών του κόμματος θα καταφέρναμε να συγκεντρώσουμε αυτόν τον κόσμο. Δεν καταφέραμε ούτε να το πλησιάσουμε», αναφέρει με παράπονο ο Άγγελος Τσέκερης και προσθέτει: «Σήμερα η κατάσταση έχει ως εξής: Ελλείψει συνδρομητών, οι πόροι για να χρηματοδοτηθεί η καθημερινή έκδοση, απλά δεν υπάρχουν. Τελεία».

Η ανάρτηση παραίτηση του Άγγελου Τσέκερη: 

Λίγο κάτι σαν απολογισμός για την υπόθεση της Αυγής.

Στην Αυγή ανέλαβα ως διευθυντής στα τέλη Απριλίου του 2018.

Πίστευα ότι ανεξάρτητα από την γενικότερη κρίση του τύπου, η κυκλοφορία της εφημερίδας ήταν δραματικά υποτιμημένη. Επομένως αν δείχναμε ενδιαφέρον και φροντίδα για την εικόνα και το περιεχόμενο της, ο κόσμος θα ανταποκρινόταν. Και ο χώρος θα αποκτούσε μια βιώσιμη, παρεμβατική και σοβαρή εφημεριδα όπως του αξίζει.

Τα καταφέραμε;

Όχι.

Η αλήθεια είναι ότι στην πορεία από τότε ως εδώ, η εφημερίδα απέκτησε νέους αναγνώστες. Αλλά οι νέοι αναγνώστες δεν πάνε στο περίπτερο. Θέλουν το pdf. Και για να εξασφαλίσει την βιωσιμότητα της η εφημερίδα βασισμένη στο ηλεκτρονικό χρειάζονταν 5000 συνδρομητές.

Θεωρούσα ότι σε μια δεξαμενή 60.000 μελών του κόμματος θα καταφέρναμε να συγκεντρώσουμε αυτόν τον κόσμο.

Δεν καταφέραμε ούτε να το πλησιάσουμε.

Και η διεύθυνση αξιολογείται πάνω σε αυτό. Τους αναγνώστες τους κερδίζεις, δεν μπορείς να απαιτείς να σου τους φέρουν με το ζορι. Και δεν τους κερδίσαμε.

Σήμερα η κατάσταση έχει ως εξης: Ελλείψει συνδρομητών, οι πόροι για να χρηματοδοτηθεί η καθημερινή έκδοση, απλά δεν υπάρχουν. Τελεία.

Αλλα και να υπήρχαν, είναι πολύ δύσκολο για μια συντακτική ομάδα να συνεδριάζει, να σχεδιάζει, να τσακώνεται, να δίνει τον καλύτερο εαυτό της, για ένα καθημερινό φύλλο που κυκλοφοριακά είναι τόσο προβληματικό. Είναι θέμα κύρους και αξιοπρέπειας.

Αυτή είναι η πραγματικοτητα. Η διεύθυνση αξιολογείται εξ του αποτελέσματος. Και το αποτέλεσμα σας το περιέγραψα.

Σας ευχαριστώ για όλα. Και ειδικά στους ανθρωπους με τους οποιους δουλέψαμε μαζί τοσον καιρό, αλλά κυριως σε όσους και όσες αγαπούν πραγματικά την «Αυγή», και το αποδεικνύουν καθημερινά εδώ, εκφράζω την ειλικρινή μου λύπη που δεν ως διευθυντης δεν κατάφερα κάτι καλύτερο.

Angelos Tsekeris
12 ώρες πριν

Λίγο κάτι σαν απολογισμός για την υπόθεση της Αυγής.
Στην Αυγή ανέλαβα ως διευθυντής στα τέλη Απριλίου του 2018.
Πίστευα ότι ανεξάρτητα από την γενικότερη κρίση του τύπου, η κυκλοφορία της εφημερίδας ήταν δραματικά υποτιμημένη. Επομένως αν δείχναμε ενδιαφέρον και φροντίδα για την εικόνα και το περιεχόμενο της, ο κόσμος θα ανταποκρινόταν. Και ο χώρος θα αποκτούσε μια βιώσιμη, παρεμβατική και σοβαρή εφημεριδα όπως του αξίζει.
Τα καταφέραμε;
Όχι. ...

See more
283
38
44


Ληστές «κόλλησαν» μαχαίρι στα πλευρά ανήλικου μέσα σε αστικό λεωφορείο


 

Ληστές κόλλησαν μαχαίρι στα πλευρά μαθητή μέσα σε αστικό λεωφορείο, τον απείλησαν οτι θα τον σκοτώσουν και του άρπαξαν το κινητό και 5 ευρώ! Το αδιανόητο περιστατικό με ληστές του δρόμου που πλεόν χτυπούν ακόμα και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, προκάλεσε την κινητοποίηση της Αστυνομίας, όμως παρά τις έρευνες το δίδυμο των ληστών δεν έχει συλληφθεί.

Όπως είπε ο 17χρονος μαθητής, οι μαχαιροβγάλτες ήταν μελαμψοί, ηλικίας 17-20 ετών, ο ένας λεπτός και ο άλλος εύσωμος, πιθανότατα Ρομά. Το συμβάν σημειώθηκε στις 4:25 το απόγευμα της Δευτέρας. Ο μαθητής βρισκόταν στο λεωφορείο 809 που εκτελεί το δρομολόγιο Σχιστό- Νίκαια- Κορυδαλλός. Ξαφνικά και ενώ το λεωφορείο βρισκόταν στο ύψος της στάσης «Αττάλεια», τον πλησιάζουν οι δυο ληστές. Ο ένας του κολλάει το μαχαίρι στα πλευρά και του λέει να μη μιλήσει την ώρα που δεύτερος, του αρπάζει το κινητό του μάρκας iphone 11 και 5 ευρώ που είχε στην τσέπη. Οι ληστές, αφου άρπαξαν ο,τι είχε και δεν είχε ο 17χρονος, κατέβηκαν στην επόμενη στάση «Τρικούπη» και χάθηκαν τρέχοντας στα στενά της περιοχής.


protothema



Times του Λονδίνου: Τα γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν στην Ελλάδα και πρέπει να της επιστραφούν

 


Ιστορική μεταστροφή Times του Λονδίνου: Τα γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν στην Ελλάδα και πρέπει να της επιστραφούν.

Στο άρθρο με τίτλο «Η άποψη των Times για τα Γλυπτά του Παρθενώνα (ελγίνεια μάρμαρα): Ενώνοντας την Ελληνική Κληρονομιά» η βρετανική εφημερίδα, αν και αναφέρει τα Γλυπτά ως ελγίνεια μάρμαρα, τονίζει ότι επί 50 χρόνια στήριζε την κυβέρνηση και το βρετανικό μουσείο στη θέση εναντίον της επιστροφής τους στην Ελλάδα, ωστόσο σήμερα ανακοινώνει ότι αλλάζει γνώμη.



Η μεγάλη βρετανική εφημερίδα στήριζε παραδοσιακά το βρετανικό Μουσείο και την κυβέρνηση, όσον αφορά το ζήτημα. Σ’ ένα «ιστορικό», κατά μια έννοια, άρθρο τους που δημοσιεύθηκε σήμερα, οι Times δηλώνουν ξεκάθαρα πως η επίσημη θέση τους για το ζήτημα αλλάζει:

«Η θέση των Times για τα γλυπτά του Παρθενώνα: Ενώνοντας την ελληνική κληρονομιά», λέει ο τίτλος του άρθρου, το οποίο αναφέρει ότι τα γλυπτά ανήκουν στην Αθήνα και ήρθε επιτέλους η ώρα να επιστραφούν εκεί.

Το άρθρο γράφτηκε με την αφορμή του δανεισμού του γλυπτού της θεάς Αρτέμιδος από την Ιταλία στην Ελλάδα, ενός γλυπτού που επίσης είχε κλαπεί, όπως τα «Ελγίνεια» μάρμαρα. Οι Times κάνουν λόγο και για άλλες χώρες, όπως η Γαλλία, που σαν την Ελλάδα διεκδικούν τον επαναπατρισμό των έργων τέχνης τους που βρίσκονται σε άλλα μέρη. 

«Το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα ξεχωρίζει ως ιδιάζουσα περίπτωση, αφού μέχρι τώρα αποτελεί “αγκάθι” στη δημιουργία και διατήρηση μιας φιλικής σχέσης με την Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο των Times. «Καθώς η Βρετανία χρειάζεται να αναθερμάνει τις ευρωπαϊκές της φιλίες, η επιστροφή των γλυπτών αυτών στην Ελλάδα θα ήταν μια γενναιόδωρη και απαραίτητη χειρονομία», καταλήγει το άρθρο της εφημερίδας και δρομολογεί εξελίξεις.




Οικονόμου για ΑΣΟΕΕ: Καταδικάζουμε την επίθεση των τραμπούκων, οι ένοχοι θα βρεθούν


 

Σε δήλωση για την επίθεση εναντίον του καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ προέβη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Η κυβέρνηση καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την επίθεση τραμπούκων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, οι οποίοι βιαιοπράγησαν την ώρα διεξαγωγής του μαθήματος, σε βάρος και φοιτητών. Βία σε πανεπιστημιακά αμφιθέατρα, σε χώρους έρευνας και διδασκαλίας, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή για κανένα απολύτως λόγο. Οι ένοχοι θα ανευρεθούν και θα παραδοθούν στην ελληνική δικαιοσύνη. Η κυβέρνηση παραμένει αταλάντευτη στην υπεράσπιση της ελευθερίας και της ασφάλειας της ακαδημαϊκής κοινότητας. Το έχουμε αποδείξει με πράξεις και θα συνεχίσουμε χωρίς εκπτώσεις στην κατεύθυνση αυτή», καταλήγει στη δήλωσή του.



Επί 20 λεπτά 15 άτομα ξυλοκοπούσαν τον 14χρονο στην Κηφισιά

 


Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες από τον ξυλοδαρμό του 14χρονου στην Κηφισιά ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου έπεσε θύμα ληστείας μαζί με τους φίλους του από μια συμμορία ανηλίκων.

Το νεαρό μαθητή ξυλοκοπούσαν επί 20 λεπτά περισσότερα από 15 άτομα στην πλατεία Πλατάνου, ένα από τα πλέον κεντρικά σημεία της Κηφισιάς, χωρίς κανείς από τους περαστικούς να αντιδράσει.

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή των όσων βίωσαν τα δύο παιδιά από τη μητέρα του ενός θύματος.

"Χθες το βράδυ, στις 22:00, η παρέα του γιού μου, 4 αγόρια και 2 κορίτσια , όλα 14χρονα, δέχθηκαν επίθεση από μια μεγάλη ομάδα παιδιών, 15-16 χρονών απο σχολεία της Κηφισιάς και Νέας Ερυθραίας.

Ήταν στο πάρκο, πάνω από το πάρκινγκ του Πλατάνου αρχικά, και μετά τους κυνήγησαν και έξω από την Εθνική Τράπεζα. Χτύπησαν και κλώτσησαν έναν από τους φίλους του γιού μου και στο τέλος τον χτύπησαν στο κεφάλι με ένα μπουκάλι! Όλα αυτά στο κέντρο της Κηφισιάς και κανείς δεν έτρεξε να τα βοηθήσει!", αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook η μητέρα του φίλου του 14χρονου.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ του Σαββάτου. Περίπου 10 νεαροί, ηλικίας 15-17 ετών, μαζεύτηκαν στο πάρκο της Κηφισιάς. Όσο περνούσε η ώρα η παρέα μεγάλωνε καθώς στην πλατεία έφταναν και άτομα με μηχανάκια.

Την ίδια ώρα, ο 14χρονος μαζί με 3 φίλους και 2 φίλες του βρίσκονταν στην πλατεία πάνω από το υπόγειο πάρκινγκ επί της οδού Αδριανού. Οι νεαροί, που κατέβαιναν προς το σταθμό του ΗΣΑΠ της Κηφισιάς, κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος τους.

Εκεί άρχισαν να απειλούν την παρέα του 14χρονου και ζήτησαν να τους δώσουν τα κινητά τους τηλέφωνα. Ο 14χρονος και ένας από τους φίλους του αρνήθηκαν με αποτέλεσμα οι νεαροί να τους χτυπήσουν την ώρα που τα υπόλοιπα παιδιά κατάφεραν να ξεφύγουν.

Τότε, περισσότερα από 15 μέλη της συμμορίας, η ηλικία των οποίων δεν ξεπερνά τα 16 χρόνια, πέταξαν κάτω τα δύο παιδιά και άρχισαν να τα χτυπούν με κλωτσιές και μπουνιές. Αν και κατάφεραν να τους κλέψουν τα κινητά δεν σταμάτησαν εκεί...

Ήταν τέτοια η μανία των δραστών που κλωτσούσαν τον 14χρονο σε όλο του το σώμα ενώ αυτός προσπαθούσε να διαφύγει προς την λεωφόρο Κηφισίας. Σε εκείνο το σημείο, κατάφεραν να τον πιάσουν και ένας από τη συμμορία τον χτύπησε στο κεφάλι με ενα γυάλινο μπουκάλι.

Και όλα αυτά μπροστά στα μάτια εκατοντάδων περαστικών που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο πλέον πολυσύχναστο σημείο της Κηφισιάς.

Ο άτυχος μαθητής σώθηκε χάρη στην έγκαιρη επέμβαση του φίλου του ο οποίος κάλεσε την αστυνομία αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον 14χρονο στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο 14χρονοι φαίνεται πως έχουν αναγνωρίσει κάποιους από τους δράστες της ληστείας. Η αστυνομία εξετάζει υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής προκειμένου να ταυτοποιήσει τους νεαρούς που συμμετείχαν στην επίθεση.

Σε ένα από αυτά τα βίντεο, διακρίνεται η συμμορία την ώρα που συγκεντρώνονται στην πλατεία Πλατάνου μισή ώρα πριν από την επίθεση.


protothema



Συνεχίζει το twitter να ξεφτιλίζει τους #ραδιο_ξεφτιλα

 


Και η χθεσινή εμφάνιση των #ραδιο_ξεφτιλα, έδειξε τελικά το πόσο καραγκιόζηδες είναι.

Στο ίδιο μοτίβο και η χθεσινή εκπομπή, κρύβουμε τις βρωμιές του προσνοστάθη κάτω απο το χαλί, αποποιούμαστε των ευθυνών μας, κάνουμε ότι δεν ξέραμε τίποτα, και κάνουμε επίθεση στην κυβέρνηση.

Τελικά και ποιος χέστηκε, στην τελική στην κυβέρνηση, που τρεις κακομοίρηδες, βρίζουν και γελάνε για να καλύψουν τις βρωμιές τους, το πρόβλημα είναι του ΑΝΤ1 που τους ανέχεται ακόμα. 

Δεύτερη εκπομπή και δεν έχουν καταλάβει οι #ραδιο_ξεφτιλα, ότι με αυτή την τακτική του καραγκιόζη με αλτσχάιμερ τους απαξιώνει το κοινό, και πρέπει να καταλάβουν ότι αυτό έχει πάθει και ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα, απαξιώθηκαν γιατί παίζουν ακόμα και σήμερα το νούμερο, αποποίηση ευθυνών, ψέμα, παραπληροφόρηση και λάσπη στην κυβέρνηση. 

Αυτά τα συριζαίκα σενάρια ότι δέχονται πόλεμο από την κυβέρνηση, εξαγρίωσαν το τηλεοπτικό -και όχι μόνο- κοινό.

Διαβάστε παρακάτω πώς τους αντιμετώπισαν και την δεύτερη ημέρα :





Στο τραπέζι μείωση του ΦΠΑ σε σειρά προϊόντων


 

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ σε σειρά προϊόντων για την αναχαίτιση της ακρίβειας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Mιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στο Mega, o κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ σε συγκεκριμένα προϊόντα προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα μέτρο που βρίσκεται υπό διερεύνηση προκειμένου να υπάρξει παρέμβαση δια της φοροελάφρυνσης σε ορισμένα είδη προϊόντων και να αναχαιτιστεί το πληθωριστικό κύμα που βιώνει η χώρα.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Έχουμε βάλει μια άσκηση στο καλάθι της νοικοκυράς για να δούμε που πρόκειται να κυμανθεί τους επόμενους μήνες. Δουλεύουμε για να δούμε που πρόκειται να έχουμε το επόμενο διάστημα λογικά τις μεγαλύτερες αυξήσεις για να δούμε και αυτό το θέμα, αν γίνεται δια της φορολογίας να παρέμβουμε σε ορισμένα είδη έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανακουφίσουμε αυτό το αναπόφευκτο πληθωριστικό κύμα. Είναι ανοικτό το ενδεχόμενο για αυτό το μέτρο, αν δούμε ότι οι αυξήσεις είναι υπερβολικές, να πάρουμε επιπλέον μέτρα για να ελέγξουμε το κύμα της ακρίβειας. Σας διαβεβαιώ ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά είναι πάνω από αυτό το θέμα, όπως σε όλα. Δεν έχουμε αφήσει κανέναν μόνο του και κανέναν στην τύχη του… Κάνουμε την άσκηση για το καλάθι της νοικοκυράς για να εξετάσουμε τα μέτρα τα οποία μπορούμε να πάρουμε, για να το κάνουμε αυτό λιγότερο οδυνηρό. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι οι επόμενοι 2 με 3 μήνες θα είναι δύσκολοι στον τομέα της ακρίβειας.»

Χθες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων είχε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων σε βασικά προϊόντα ενώ θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη και με τους μεγάλους προμηθευτές, δηλαδή τις μεγάλες βιομηχανίες τροφίμων, ενόψει και των ανακοινώσεων της ΕΛΣΤΑΤ.

Στις 13 Ιανουαρίου, αναμένονται οι ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθωρισμό Δεκεμβρίου 2021 και εκεί θα υπάρχει ένα σαφές στίγμα για την πορεία των τιμών. Στο μεταξύ όμως, όπως είπε και ο υπουργός, οι καταναλωτές βρίσκονται ήδη ενώπιον ενός νέου κύκλου ανατιμήσεων, το οποίο προσπαθεί να διαχειριστεί η κυβέρνηση.

Με βάση πάντως όσα αναφέρθηκαν στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη και μετέφερε και ο ίδιος ο υπουργός στο MEGA, οι αλυσίδες λιανικής και οι προμηθευτές το προηγούμενο διάστημα προσπάθησαν να απορροφήσουν, όσο μπορούσαν. τις αυξήσεις, που κυρίως προέρχονται από την εκτόξευση των πρώτων υλών και την ενέργεια, ενώ τα περιθώρια να απορροφήσουν περαιτέρω αυξήσεις έχουν εξαντληθεί, ειδικά λόγω του ενεργειακού κόστους, που σε επίπεδο λειτουργικών εξόδων για τα σούπερ μάρκετ φτάνει το 20% του συνολικού κοστολογίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της αγοράς, ανέφεραν χθες στην τηλεδιάσκεψη, ότι πλέον έχει τριπλασιαστεί το κόστος ενέργειας και γι αυτό ζήτησαν να παραταθεί το μέτρο της κρατικής επιδότησης της ενέργειας και τους επόμενους μήνες του έτους ενώ παράλληλα έθεσαν το θέμα των πρώτων υλών π.χ. την αύξηση στο αλουμίνιο κατά 45% που επιβαρύνει το κόστος των συσκευασιών, την αύξηση του πετρελαίου κατά 45% που εκτινάσσει το κόστος των μεταφορικών, αλλά και την απογείωση των τιμών φυσικού αερίου.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Νέα έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στο ΑΠΘ για εκκένωση κατάληψης - 15 προσαγωγές

 



Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εκκένωσης νέας κατάληψη σε χώρο του ΑΠΘ που στεγαζόταν σε χώρο στο εργαστήριο τμήματος της Φαρμακευτικής Σχολής.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε συνολικά 15 προσαγωγές ακροαριστερών αντιεξουσιαστών (εννέα άνδρες και έξι γυναίκες). 

Όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα voria.gr, εντός του χώρου όταν έγινε η επέμβαση της αστυνομίας υπήρχαν άτομα τα οποία προσπάθησαν να αντιδράσουν απέναντι στις αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποιώντας αυτοσχέδια όπλα και πυροσβεστήρες. 

Η νέα κατάληψη είχε πραγματοποιηθεί ως απάντηση από ομάδες του αναρχικού χώρου στην εκκένωση της κατάληψης του Βιολογικού, η οποία κρατούσε για 34 χρόνια.







Μετά την σιωπή για το κηδειόχαρτο το ΚΙΝΑΛ ξύπνησε και φωνάζει στην κυβέρνηση για μέτρα

 


Χωρίς να βρει μία κουβέντα για να καταδικάσει τις απειλές των ακροαριστερών συντρόφων κατά του πρύτανη του ΑΠΘ, κολλώντας κηδειόχαρτο, το ΚΙΝΑΛ μετά την ενέργεια των ακροαριστερών τραμπούκων είπε να κάνει ότι υπάρχει.

Το ΚΙΝΑΛ κάνει λόγο για «απαράδεκτα περιστατικά βίας εναντίον του πανεπιστημιακού προσωπικού», που «καταδεικνύουν το αδιέξοδο της σημερινής κατάστασης στα ΑΕΙ».

Συγκεκριμένα, για την επίθεση σε καθηγητή της ΑΣΟΕΕ η τομεάρχης παιδείας και θρησκευμάτων του ΚΙΝΑΛ, κ. Χαρά Κεφαλίδου σημειώνει  τα εξής: «Τα απαράδεκτα περιστατικά βίας εναντίον του πανεπιστημιακού προσωπικού καταδεικνύουν το αδιέξοδο της σημερινής κατάστασης στα ΑΕΙ, καθώς επιβεβαιώνουν την αδυναμία εφαρμογής των μέτρων που ψηφίστηκαν με τυμπανοκρουσίες και καθημερινά αποδεικνύονται ατελή και αναποτελεσματικά.

Το Κίνημα Αλλαγής επαναφέρει την πρόταση νόμου που καταθέσαμε για την ασφάλεια των ΑΕΙ, τη μόνη εφικτή και ρεαλιστική επιλογή».




Ο ΣΥΡΙΖΑ "καταδικάζει" την ενέργεια των τραμπούκων συντρόφων - Σιωπή για το κηδειόχαρτο

 


Ο ΣΥΡΙΖΑ "καταδίκασε" την ενέργεια των τραμπούκων, αλλά όχι για την πράξη, γιατί αυτή η ενέργεια των τραμπούκων, θα κάνει την κυβέρνηση να πάρει σκληρότερα μέτρα εναντίον των συντρόφων που αλωνίζουν στα πανεπιστήμια.

Φυσικά και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, περιορίστηκε σε αυτό και μόνο το περιστατικό, και δεν έγινε καμία αναφορά για το κηδειόχαρτο με απειλές που κόλλησαν οι ακροαριστεροί σύντροφοι αντιεξουσιαστές κατά του πρύτανη του ΑΠΘ, και εδώ φαίνεται για ακόμα μία φορά η υποκρισία τους.

«Η επίθεση κουκουλοφόρων τραμπούκων στην ΑΣΟΕΕ εναντίον καθηγητή και φοιτητών καταδικάζεται αυτονόητα από κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη. Η ντροπιαστική αυτή ενέργεια έχει ως στόχο τον ίδιο τον χώρο του πανεπιστημίου και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών που αυτονόητα θα πρέπει να γίνεται σεβαστή από όλους» σημειώνει η Κουμουνδούρου, για να δικαιολογήσει και τις καταλήψεις των ακροαριστερών συντρόφων. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζει με την ανακοίνωση αυτή την αγωνία του γιατί, οι σύντροφοι κουκουλοφόροι τραμπούκοι δυσφημούν για ακόμη μία φορά το φοιτητικό κίνημα, με το οποίο όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση, αλλά και βρίσκονται σε ευθεία ιδεολογική, πολιτική και ηθική αντιπαράθεση.

«Ακόμα η επίθεση στην ΑΣΟΕΕ στρώνει το έδαφος στην κυβέρνηση για περαιτέρω αντιδραστικές αποφάσεις που αφορούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση» τονίζεται και αυτή είναι η ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ, ότι σε λίγο δεν θα μπορούν να αλωνίζουν οι ακροαριστεροί σύντροφοι στα πανεπιστήμια.

«Καλούμε κάθε δημοκρατική πολιτική δύναμη στην απερίφραστη καταδίκη του περιστατικού» καταλήγει η ανακοίνωση.