Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

Ανήθικος και φαιδρός ο Τσίπρας ξέχασε τις 102 ψυχές και κατηγορεί για τις φωτιές στην Αχαϊα

 



Περιμένουν και χαίρονται σε κάθε πυρκαγιά και καταστροφή, παρακαλώντας και για θύματα μήπως πληγεί η κυβέρνηση.

Σκληρή απάντηση δίνουν από την κυβέρνηση στην φαιδρή ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα για τη φωτιά στην Αχαϊα. 



Όπως τονίζουν, «η  κοινωνία απεχθάνεται την κομματική αντιπαράθεση, τη στιγμή που συμβαίνει μια φυσική καταστροφή. Και δεν είχαμε κανένα σκοπό να απαντήσουμε στον κ. Τσίπρα αν δεν προκαλούσε με αυτό τον απολύτως ευτελή τρόπο».

«Επειδή μας προκαλεί λοιπόν να θυμηθούμε το Μάτι, του θυμίζουμε ότι δεν εγκαλείται μόνο για την απαράδεκτη διαχείριση με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα. Αλλά και για την προσπάθεια συγκάλυψης και την ασέβεια προς τη μνήμη των νεκρών και το θέατρο που έπαιζε και το ίδιο βράδυ και τις επόμενες μέρες μαζί με τους υπουργούς του, για να καλύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους»,  υπογραμμίζουν.

Καταλήγουν στην κυβέρνηση τονίζοντας πως, «μιλώντας δε για φωτογραφία του Πρωθυπουργού σε δημόσια παραλία με πολίτες, αυθόρμητα το μυαλό όλων πηγαίνει στις διακοπές του ύστερα από την τραγωδία, σε ιδιωτική θαλαμηγό. Αν έχει λοιπόν να πει κατι για να ασκήσει κριτική στον τρόπο διαχείρισης, ας το κάνει. Ας σταματήσει όμως τη φθηνή αντιπαράθεση, εκμεταλλευόμενος τις καταστροφές που προκάλεσε μια πυρκαγιά.

ΥΓ. Για τον ΣΥΡΙΖΑ που επενδύει στην καταστροφή, οι πραγματικοί αριθμοί έχουν μικρή σημασία. Έτσι λοιπόν τα 5.000 στρέμματα που κάηκαν για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το μισό της Αχαϊας των 3.272.000 στρεμμάτων».




Η μαφία του... λουκουμά: Πυροβολισμοί, ξυλοδαρμοί και απειλές για τα πόστα των πλανόδιων πωλητών

 



Πυροβολισμοί, ξυλοδαρμοί και απειλές βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη στις παραλίες της Χαλκιδικής, κι ‘ όλα αυτά για τον έλεγχο των λουκουμάδων. Συμμορίες βάζουν αλλοδαπούς πωλητές , οι οποίοι δίνουν στους λουόμενους από 500 με 600 λουκουμάδες την ημέρα προς 2 ευρώ τον καθένα. Προμηθεύονται τον λουκουμά έναντι πενήντα λεπτών ενώ μισό ευρώ δίνουν στους αλλοδαπούς συνεργάτες τους, για κάθε πώληση. Αυτό σημαίνει ότι η σπείρα βγάζει 500 με 600 ευρώ τη μέρα καθαρό κέρδος. Οι συμμορίες μοιράζουν τις παραλίες , ωστόσο έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να μπαίνει ο ένας "στα χωράφια" του άλλου με αποτέλεσμα να προκαλούνται συγκρούσεις μεταξύ τους.

Ο ξυλαδαρμός

Πριν από μερικά 24ωρα σε ερημικό δρόμο της Νικήτης, τέσσερις άγνωστοι ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο ενός 44χρονου Γεωργιανού, βάζοντας το όχημά τους, ένα μαύρο VW Touareg με καλυμμένες τις πινακίδες, κάθετα στο οδόστρωμα.

Από το Ι.Χ κατέβηκαν τέσσερα άτομα, οι οποίοι μαζί με άλλους δυο, πλεύρισαν το αυτοκίνητο του πωλητή λουκουμάδων και άρχισαν να τον χτυπάνε με μπουνιές , ενώ ένας εξ αυτών τον κλότσησε από το παράθυρο. Παράλληλοι κάποιοι εκ των δραστών πέταξαν πέτρες εναντίον του θύματος, προκαλώντας φθορές στα παράθυρα του οχήματος. Ενώ το θύμα δεχόταν απανωτά χτυπήματα, είδε κάποιο από τα άτομα να προτείνει προς το μέρος του ένα όπλο και να πυροβολεί. Η σφαίρα δεν τον έπληξε και αμέσως μετά τον πυροβολισμό άκουσε κάποιον από τους δράστες να λέει «μαζέψτε τον κάλυκα να φύγουμε».

Οι δράστες αναζήτησαν τον κάλυκα στο εσωτερικό του οχήματος, που όμως δεν τον βρήκαν και εν τέλει εγκατέλειψαν την προσπάθεια τους , καθώς είχε ήδη βγει κόσμος στα μπαλκόνια και στις αυλές λόγω της φασαρίας. Στη συνέχεια το Touareg μαζί με κάποιους από τους δράστες της επίθεσης διέφυγε προς τη μεριά της παραλίας .

O 44χρονος, σχετικά με τα κίνητρα της επίθεσης εις βάρος του, ανέφερε στους αστυνομικούς ότι το παρελθόν, κατά τους θερινούς μήνες, εργαζόταν ως πωλητής λουκουμάδων σε παραλίες μεταξύ Νικήτης- Μαρμαρά, και ότι υπήρχαν προστριβές μεταξύ πωλητών διαφορετικών ομάδων για τα πόστα στις παραλίες. Ο ίδιος φέτος απουσίαζε στο εξωτερικό και επέστρεψε μόλις μερικές μέρες πριν. Είχε μάθει ότι την προηγούμενη μέρα,25/07/2021, έλαβε χώρα επεισόδιο μεταξύ πωλητών λουκουμάδων σε παραλία μεταξύ Νικήτης- Μαρμαρά και πιθανολόγησε ότι, λόγω της επιστροφής του ίδιου, η ομάδα πωλητών που υπάγεται στον Κ. θεώρησε ότι θα δραστηριοποιηθεί και πάλι ως ανταγωνιστής. «Συνεπώς ως κίνητρο της επίθεσης φαίνεται η εκβιαστική προσπάθεια επιβολής της μιας ομάδας, έναντι της άλλης σε συγκεκριμένα πόστα και αντίστοιχα της αποβολής της άλλης ομάδας» αναφέρεται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας.

Στο πλαίσιο αναζητήσεων του οχήματος και των δραστών, εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος Κ. ο οποίος φέρεται να είναι ο αρχηγός της σπείρας. Το Touareg που οδηγούσε έφερε ίχνη σύγκρουσης στο εμπρόσθιο δεξί φτερό, γεγονός που επιβεβαίωνε τις περιγραφές του παθόντα, σχετικά με την εμπλοκή του εν λόγω οχήματος στην επίθεση εις βάρος του. Μέσα στο Ι.Χ βρέθηκε μαχαίρι με λάμα με λάμα, 6,5 εκατοστών. Προφορικά εξεταζόμενος ο Κ. παραδέχτηκε την συμμετοχή του στην επίθεση κατά του 44χρονου, χτυπώντας τον δυο φορές στο πρόσωπο, πλην όμως αρνήθηκε τον πυροβολισμό και την εμπλοκή άλλων ατόμων. Ως αιτία του επεισοδίου επικαλέστηκε προηγηθείσα τυχαία μικροσύγκρουση των οχημάτων του ίδιου και του θύματος, τον οποίο δήλωσε ότι δεν γνωρίζει, καταφέρνοντας να πείσει ανακριτή και εισαγγελέα, να τον αφήσουν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους μέχρι να δικαστεί. Σημειώνεται ότι ο φερόμενος ως αρχηγός της σπείρας και δράστης της επίθεσης κατά του πωλητή λουκουμάδων, είναι παλιός γνώριμος των Αρχών καθώς στο παρελθόν έχουν σχηματιστεί εναντίον του δικογραφίες για σωρεία σοβαρών αδικημάτων, όπως , ληστείες, εκβιάσεις, αρπαγή, διακεκριμένες κλοπές, ζωοκλοπές, παραβάσεις περί όπλων αλλά και για σωματικές βλάβες και απειλές.

Η συνήγορος του, Ανθούλα Ανάσογλου, μιλώντας στο protothema.gr, ανέφερε ότι, “Σχηματίστηκε μια δικογραφία εις βάρος του εντολέα μου με στοιχεία έωλά και ανυπόστατα. Είναι πραγματικά λυπηρό να στοχοποιείται ένα άτομο, λόγω της σωματοδομής του και φυσικά και του ευέξαπτου του χαρακτήρα του. Όμως είναι απαράδεκτο να σχηματίζονται δικογραφίες με ανυπόστατες κατηγορίες επειδή κάποιος άνθρωπος δεν έχει συμπαθητική φυσιογνωμία . Χαιρετίζουμε ως υπεράσπιση την απόφαση της δικαιοσύνης, να τον αφήσει ελεύθερο το δικαστήριο έστω και με την καταβολή εγγύησης . Ο ίδιος δεσμεύτηκε να παρακολουθήσει συνεδρίες με ψυχολόγο ώστε να απαλύνει το οξύθυμο του χαρακτήρα του».


Φρίξος Δρακοντίδης

Πηγή : protothema.gr



Γερμανία – Στο εδώλιο 100χρονος πρώην φρουρός σε στρατόπεδο των ναζί

 



Ένας 100χρονος πρώην φρουρός στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Ζαξενχάουζεν των ναζί κοντά στο Βερολίνο θα βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης το φθινόπωρο, 76 χρόνια μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Welt am Sonntag.

Το δικαστήριο του Νόιρουπιν αποδέχθηκε τις κατηγορίες για συνέργεια σε ανθρωποκτονία για 3.500 υποθέσεις και η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο.

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να είναι σε θέση να βρίσκεται στο δικαστήριο για 2 έως 2,5 ώρες την ημέρα, δήλωσε εκπρόσωπος του δικαστηρίου στην εφημερίδα.

Ο κατηγορούμενος, που βάσει της γερμανικής νομοθεσίας δεν κατονομάστηκε, φέρεται να ήταν φρουρός από το 1942 έως το 1945 στο στρατόπεδο στο Ζάξενχάουζεν, όπου περίπου 200.000 άνθρωποι φυλακίστηκαν και 20.000 δολοφονήθηκαν.

Αν και ο αριθμός των υπόπτων για εγκλήματα των ναζί μειώνεται, οι εισαγγελικές αρχές ακόμα προσπαθούν να οδηγήσουν κατηγορούμενους ενώπιον της δικαιοσύνης.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

in.gr



Πόσες γυναικοκτονίες έγιναν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - 49 γυναικοκτονίες σε 4,5 χρόνια

 



Η φαιδρότητα της Κουμουνδούρου και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα είναι γνωστή όχι μόνο στο πανελλήνιο αλλά και διεθνώς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ίχνος ηθικής και σοβαρότητας “επενδύει” παντού για να κάνει αντιπολίτευση ακόμα και στο έγκλημα αδιακρίτως, αποσιωπώντας μάλιστα την αλήθεια γύρω από αυτό, και η ΕΛ.ΑΣ. θυμίζει το φαιδρό κόμμα και στα στελέχη του την πραγματικότητα.

«Είναι εξαιρετικά θλιβερή η εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ να “επενδύει” στο έγκλημα αδιακρίτως, αποσιωπώντας μάλιστα την αλήθεια γύρω από αυτό» απαντά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς της ΕΛΑΣ στη γυναικοκτονία της Δάφνης.

To υπουργείο προστασίας του πολίτη υπενθυμίζει στον ΣΥΡΙΖΑ ότι:

Το 2015 23 γυναίκες σκοτώθηκαν από άνδρες, οι 8 από αυτές στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο.

Το 2016 21 γυναίκες σκοτώθηκαν από άνδρες, οι 11 από αυτές στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο.

Το 2017 16 γυναίκες σκοτώθηκαν από άνδρες, οι 8 από αυτές στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο.

Το 2018 21 γυναίκες σκοτώθηκαν από άνδρες, οι 10 από αυτές στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο.

Το 2019 17 γυναίκες σκοτώθηκαν από άνδρες, οι 12 από αυτές στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο.

Το 2020 14 γυναίκες σκοτώθηκαν από άνδρες, οι 8 από αυτές στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο

Και όμως, προσθέτει το υπουργείο, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πως δεν τις βλέπει ή δεν τις θυμάται και μιλά μόνο για τις 6 γυναικοκτονίες των τελευταίων 7 μηνών.

«Έπρεπε να περάσουν 4,5 χρόνια και να σκοτωθούν 49 γυναίκες από άνδρες στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο, για να φέρει το κόμμα αυτό ένα ΦΕΚ στα τέλη Απριλίου 2019, μόλις λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές, για την ‘ίδρυση’ επιτελικών και όχι επιχειρησιακών υπηρεσιών ενδοοικογενειακής βίας» τονίζει το ΥΠΡΟΠΟ.

«Η σημερινή κυβέρνηση προχώρησε ήδη στη δημιουργία και τη στελέχωση υπηρεσίας αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας, που εκ των πραγμάτων ήταν κάτι παραπάνω από αναγκαία. Ωστόσο, για την εξάλειψη του θλιβερού φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας απαιτείται η συστράτευση όλων. Το μόνο που δεν χρειάζεται, και αυτό οφείλει να το αντιληφθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η κοντόφθαλμη άσκηση μικροπολιτικής και η υποκρισία» καταλήγει η ανακοίνωση.



Κάθε μέρα τα κάνει χειρότερα ο Τσίπρας, για τον ίδιο, και τον ΣΥΡΙΖΑ

 



Ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας στην ιστορία της χώρας Αλέξης Τσίπρας, είχε πει όταν έχασε τις εκλογές, ότι θα μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε προοδευτική δύναμη της σοσιαλδημοκρατίας και υπεύθυνη αντιπολίτευση.

Όπως έχει καταλάβει όλη η Ελλάδα δεν μπόρεσε να το καταφέρει, γιατί δεν είναι στον τύπο του, δεν έχει την ικανότητα να σοβαρευτεί, δεν έχει βάλει μυαλό, και δεν του έχει γίνει τίποτα μάθημα, συνεχίζει στην πολιτική του λαϊκισμού και της απάτης που τον έφερε στην εξουσία το 2015 και τον έχει καταδικάσει ο Έλληνας πολίτης.

Έχεις τον Κυριάκο Μητσοτάκη από την μία να δουλεύει σοβαρά και μεθοδικά, και από την άλλη έχεις ένα πολιτικό νούμερο, χωρίς ίχνος ηθικής και μυαλού, να κάνει ακραίες επιθέσεις στον πρωθυπουργό που δεν βγάζουν πουθενά και βουλιάζουν στην απαξίωση και τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι τελευταίες άθλιες υποσχέσεις φούσκες για να εξαπατήσει και να παραπλανήσει παιδιά, δείχνουν ότι ο Τσίπρας είναι ένας φαιδρός άνθρωπος που δεν διστάζει πουθενά.

Στην ίδια τακτική απάτης, όπως το 2015, με τα περί σκισίματος των Μνημονίων με ένα νόμο, ένα άρθρο, τα περί σεισάχθειας, κάθαρσης, τα θα και θα, συνεχίζει και σήμερα.

Η φαιδρότητα του Τσίπρα με την υπόσχεση ότι, αν επανέλθει στην εξουσία, θα δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά που κόπηκαν φέτος να καταθέσουν μηχανογραφικά με τους φετινούς βαθμούς για να περάσουν στις σχολές που επιθυμούν, δείχνει ότι ο τύπος είναι σοβαρά επικίνδυνος.

Με την αργία της Δευτέρας για να τον καύσωνα το τερμάτισε και γελοιοποιήθηκε στην κοινή γνώμη για ακόμα μία φορά.

Εμείς πιστεύουμε ότι μέρος της γελοιοποίησης Τσίπρα έχει και ο Ηλιόπουλος γιατί η ξεφτίλα ξεκινάει από την Κουμουνδούρου που συμβουλεύει το πρώτο νούμερο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τον πόλεμο λάσπης εναντίον του πρωθυπουργού για το πόθεν έσχες τον έτρεξαν οι Τσίπρας, και σύμβουλοι Τσίπρα, Πολάκης, Ηλιόπουλος, Καρτερός, Ελεφάντη, οι ανώνυμοι λογαριασμοί του ΣΥΡΙΖΑ 0,60€ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και φυσικά ο εκδότης του Documento κ. Βαξεβάνης.

Την ακραία εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, του Τσίπρα, και των φαιδρών που τον ακολουθούν αποδοκιμάζει η πλειοψηφία της κοινής γνώμης καθημερινά και το δείχνει και στις δημοσκοπήσεις.

Το παρακμιακό και φαιδρό σύστημα της Κουμουνδούρου, που ελέγχει τον Αλέξη Τσίπρα, χειροτερεύει καθημερινά την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ απαξιώνοντας όλα τα στελέχη στην κοινή γνώμη που δεν θέλει ούτε να τους παρακολουθεί.

Τελικά ο Τσίπρας έχει αποφασίσει να τελειώνει πολιτικά και σαν αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ;  Αυτό θα είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει για την Ελλάδα, για να μην ξανασχοληθεί μαζί του. 

Το ότι προχωρά με το μόνο σχέδιο που τον εκφράζει και μπορεί να το υλοποιήσει, αυτό της λάσπης, της απάτης και του λαικισμού, δείχνει ότι είναι εκτός πραγματικότητας και νομίζει ότι με αυτό τον τρόπο θα έχει και πάλι αποτέλεσμα, θα τον πιστέψουν όπως το 2015, κάνοντας το έγκλημα, γιατί έγκλημα είναι να πέφτεις στην απάτη ενός απατεώνα, να τον ψηφίσουν. 




Η Τουρκία καίγεται και ο δικτάτορας Ερντογάν μοιράζει τσάι

 



Με την Τουρκία να έχει μόλις δύο αεροσκάφη κατάσβεσης, και τον δικτάτορα Ερντογάν να έχει στην κατοχή του 16 αεροπλάνα προσωπικής του μεταφοράς, οι πολίτες έχουν αγανακτήσει.

Στις περιοχές με τις μεγάλες φωτιές, βρέθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και εκτός του ότι έκανε σημαία το αφήγημα των δολιοφθορών, ζήτησε την βοήθεια ξένων χωρών για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και ξεκίνησε να μοιράζει τσάι στους πυρόπληκτους, κάτι που εξόργισε τον κόσμο.


Ο Μουχαρέμ Ιντζέ, επικεφαλής του κόμματος «Πατρίδα», δήλωσε: «Πετάξατε τσάι στα κεφάλια των ανθρώπων που η καρδιά τους «καίγεται». Η κατάστασή σας δεν είναι θέμα πολιτικής, είναι μια κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι της ιατρικής. Παραπέμπω αυτόν τον πρόεδρο, ο οποίος ρίχνει τσάι σε ανθρώπους των οποίων η πατρίδα καίγεται και των οποίων η καρδιά καίγεται, στους τούρκους γιατρούς».



Μαχαίρωσε την γυναίκα του στον λαιμό επειδή του ζήτησε να χωρίσουν

 



Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται έρευνα των αστυνομικών του Α.Τ. Ιαλυσού στην Ρόδο κατόπιν αναφοράς περιοίκων και του ΕΚΑΒ για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στην περιοχή Βουνάρα της Ιαλυσού με θύμα μία 36χρονη υπήκοο Αλβανίας και δράστη τον 47χρονο ημεδαπό σύζυγό της.

Ο τελευταίος, που έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές για όμοια αδικήματα, κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες περί τις 23.30 του Σαββάτου μαχαίρωσε τη σύζυγό του και μητέρα των ανηλίκων παιδιών του στα πόδια, στα χέρια και στον λαιμό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αφορμή στάθηκε η απόφαση της γυναίκας να χωρίσουν. Το θύμα μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.


Πηγή: dimokratiki.gr



Όταν λέμε ισόβια, δεν το εννοούμε για τον Κουφοντίνα;

 



Ήμουν 17 ετών όταν άκουσα τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να λέει «όταν λέμε ισόβια, εννοούμε ισόβια». Δεν είχα καμιά αμφιβολία πως οι χουντικοί πραξικοπηματίες θα έμεναν στη φυλακή ως το τέλος της ζωής τους. Δεν έγινε έτσι. Όσο γερνούσαν τόσο έβγαιναν στη μέση οι αιτήσεις αποφυλάκισης λόγω ανηκέστου. Νομίζω πως μόνο ο Δημήτρης Ιωαννίδης, ο πρώτος αίτιος για την τραγωδία της Κύπρου, δεν θέλησε να κάνει αίτηση και πέθανε στη φυλακή.

Δεν είναι δικαιοσύνη αυτό, ούτε όμως κερδίζεις και τίποτα με το  να κρατάς έγκλειστους σε σωφρονιστικά καταστήματα γερόντια τα οποία, αν και είχαν διαπράξει το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας δεν μπορούσαν πλέον να βλάψουν άλλο τη Δημοκρατία. Εντάξει, ήταν δίκαιο να πληρώσουν για τα εγκλήματά τους κατά της πατρίδας και κατά των αγωνιστών που σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στα τανκς τους. Δεν δικαιολογείται και δεν συγχωρείται λοιπόν ο βίος τους, και γνωρίζουμε όλοι πως έμειναν αμετανόητοι, πλην, είχαν περάσει κάποια χρόνια και οι εν λόγω είχαν σχεδόν ξεχασθεί από την κοινή γνώμη. Την ίδια κοινή γνώμη, θυμίζω, που τέτοιες μέρες το 1974 φώναζε το σύνθημα: «Δώστε τη χούντα στο λαό».

Πέρασαν και άλλα χρόνια, άλλαξαν οι ποινικοί, οι σωφρονιστικοί και δεν ξέρω τι άλλο κώδικες και πλέον όταν λέμε ισόβια εννοούμε από τέσσερα μέχρι 20 χρόνια. Να με συγχωρήσουν οι νομικοί, αλλά αυτό δεν είναι πρόοδος, είναι λύση για να μη γεμίζουν οι φυλακές και μόνο. Λύση, που στρέφεται κατά της κοινωνίας. Ακόμα μία γυναίκα δολοφονήθηκε σήμερα από τον σύζυγό της, ο οποίος ξέρει πως σε λίγα χρονάκια θα είναι έξω, να ξαναζήσει τη ζωή του.

Σήμερα, επίσης, σήμερα, μάθαμε ότι αποφυλακίστηκε ο δολοφόνος του Παύλου Μπακογιάννη, ο Ηρακλής Κωστάρης της 17 Νοέμβρη. Και σαν να μην έφτανε αυτό, μάθαμε επίσης από το MEGA πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας κατέθεσε, επίσης, αίτημα για αποφυλάκιση.

Τζάμπα, λοιπόν, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε στη φετινή δεξίωση για την 24η Ιουλίου τον Γιώργο Μομφεράτο και τη Σταυρούλα Αξαρλιάν, γιο και μητέρα αντίστοιχα θυμάτων της 17Ν. Η πολιτεία προσποιείται πως αναγνωρίζει το δράμα που έζησαν, και με το οποίο συνεχίζουν να ζουν, ενώ δεν έχει λάβει μέτρα για κανένα δολοφόνο και δη τόσο στυγνό, ώστε να μην αναπνεύσει ποτέ ξανά τον αέρα της ελευθερίας. Οι Κώδικες και οι διατάξεις που όλοι μαζί ψήφισαν στη Βουλή (πότε η μια κυβέρνηση πότε η άλλη, με χειρότερη πάντων την αναθεώρηση του ΣΥΡΙΖΑ) δεν προβλέπουν αληθινή ισόβια κάθειρξη, ούτε για τα χειρότερα εγκλήματα.

Έτσι, άτομα που σκόρπισαν τον θάνατο, δεν προβλέπεται να παραμείνουν πίσω από τα κάγκελα εφ’ όρου ζωής. Θα αιτηθούν αποφυλάκιση και κατά πάσα πιθανότητα θα βγουν. Και η 17Ν. Και οι γυναικοκτόνοι. Και οι έμποροι ναρκωτικών. Και οι βιαστές. Και οι βιαστές ανηλίκων. Και τόσοι άλλοι.

Ο κίνδυνος δεν αφορά μονάχα τη Δημοκρατία, αφορά και την κοινωνία. Η νομοθεσία μας πάσχει. Τραγικά. Θα το διαπιστώνουμε σε κάθε νέο έγκλημα, σε κάθε αποφυλάκιση εγκληματία. Νοιάζεται κανείς αρμόδιος; Κανένας υπουργός δικαιοσύνης, ας πούμε;


Αγγελική Κώττη 

Πηγή : liberal.gr



Τούρκικη προπαγάνδα για Τούρκο νεκρό στα σύνορα απο Ελληνικά πυρά - Τούρκοι λαθροδιακινητές σκοτώθηκαν μεταξύ τους

 



Δημοσιεύματα των τελευταίων ωρών από τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ένας 43χρονος Τούρκος έχασε τη ζωή του από πυροβολισμό που δέχτηκε από την ελληνική πλευρά των συνόρων στον Έβρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεκρός Τούρκος προέρχεται απο σύγκρουση λαθροδιακινητών που τα χάλασαν στην μοιρασιά και καμία εμπλοκή δεν υπάρχει απο την Ελληνική πλευρά.

Τα τουρκικά δημοσιεύματα, κάνουν αναφορά για περιστατικό που συνέβη το Σάββατο στην όχθη του ποταμού Έβρου, που αποτελεί φυσικό σύνορο με την Ελλάδα, κοντά στο χωριό Αντασαρχανλί της Αδριανούπολης. Το Αντασαρχανλί βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το ελληνικό χωριό Λαγυνά, βόρεια του Τυχερού.

Το συμβάν έγινε στην τουρκική περιοχή του Εβρου, σε σημείο με πολύ πυκνή βλάστηση. Επρόκειτο για διακινητές λαθρομεταναστών  και ο ένας από τους δύο Τούρκους που ενεπλάκησαν ήταν μάλλον μεθυσμένος. Η ελληνική πλευρά έχει ξενινήσει έρευνα τόσο στην πλευρά του στρατού όσο και της αστυνομίας, από την οποία δεν προκύπτει πως έπεσαν πυροβολισμοί από την ελληνική πλευρά. 

Σύμφωνα με την Τουρκική προπαγάνδα, το  φερόμενο θύμα Μεχμέτ Ντουργκούν καθόταν με τον συγχωριανό του Σουλεϊμάν Σενέρ, 60 ετών, στην όχθη του ποταμού, όταν δέχτηκε πυροβολισμό στο πρόσωπο. Σύμφωνα με τον Σενέρ, που έσπευσε στο κοντινό χωριό όπου ενημέρωσε για το περιστατικό, ο Ντουγκούν πέθανε ακαριαία.

Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο που μετέφερε τη σωρό του θύματος στο νεκροτομείο του νοσοκομείου της Αδριανούπολης.

Οι Τούρκοι με τα γνωστά τους καραγκιοζιλίκια προτίθενται να κάνουν διάβημα προς την ελληνική πλευρά, οπότε και η Αθήνα θα τοποθετηθεί επισήμως επισημαίνοντας ότι τέτοιου είδους περιστατικά δεν θα συνέβαιναν εάν η τουρκική πλευρά έκανε αυτό που οφείλει καταπολεμώντας την παράνομη μετανάστευση.



Νέο αίτημα της Ελλάδας για την επιστροφή 1908 παράνομων οικονομικών μεταναστών στην Τουρκία

 


Νέο αίτημα προς τη Frontex και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την άμεση επιστροφή 1908 παράνομων οικονομικών μεταναστών που διαμένουν στα ΚΥΤ των νησιών του Αιγαίου στην Τουρκία, κατέθεσε χθες η Κυβέρνηση.

Η επιστροφή στην Τουρκία όσων εισήλθαν στην Ελλάδα από τη γειτονική χώρα και δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας μπορεί να πραγματοποιηθεί βάσει της πρώτης παραγράφου της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας, η οποία αναφέρει με σαφήνεια πως όσοι μετανάστες έχουν μπει από την Τουρκία στην Ελλάδα μετά τις 20 Μαρτίου 2016 και δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας, θα επιστρέφουν στην Τουρκία.

Η διαδικασία των επιστροφών έχει σταματήσει από τις 15 Μαρτίου 2020, οπότε η Τουρκία επικαλέστηκε τις δυσκολίες που επέφερε το ξέσπασμα της πανδημίας του Covid-19. Περίπου 17 μήνες, η Τουρκία επιμένει να αρνείται να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, χωρίς επιχειρήματα. Ωστόσο, οι ταχείες διαδικασίες ελέγχων για Covid-19 στην Ελλάδα και η σημαντική επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου, έχουν δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για την επανέναρξη της διαδικασίας επιστροφών με ασφάλεια, όσων αλλοδαπών δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας και εισήλθαν στην Ελλάδα από την Τουρκία.

Πρόκειται για απαραίτητο βήμα της αυστηρής, αλλά δίκαιης πολιτικής που ασκεί η Ελλάδα στο μεταναστευτικό, με σεβασμό στις ευρωπαϊκές αξίες και τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.



Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Ιορδανίας: Ενισχύονται οι στρατηγικές συμμαχίες μας χώρας μας

 


Στρατηγική επιλογή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η ενίσχυση των στρατηγικών συμμαχιών της Ελλάδας με χώρες της ευρύτερης γειτονιάς μας. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε, χθες  στην Αθήνα, η τρίτη κατά σειρά  Σύνοδος Κορυφής Ελλάδος - Κύπρου - Ιορδανίας.


Η Ελλάδα -όπως τόνισε  ο Πρωθυπουργός- είναι αποφασισμένη  να διευρύνει την εταιρική αυτή σχέση, να ενισχύσει την συνεργασία και να προωθήσει περαιτέρω τον συντονισμό σε πολιτικά και οικονομικά ζητήματα, αλλά και στον τομέα της ασφάλειας.

Στην ατζέντα της Συνόδου βρέθηκαν περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως το Κυπριακό,  η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη, τη Συρία, τη Μέση Ανατολή, οι σχέσεις ΕΕ - Ιορδανίας και ο τρόπος με τον οποίο Ελλάδα και Κύπρος μπορούν να συμβάλλουν στην περαιτέρω ενίσχυσή τους. Όπως αναφέρεται στην κοινή δήλωση, ανάμεσα στα άλλα, οι τρεις ηγέτες:

Συμφώνησαν στη βελτίωση της συνεργασίας στον πολιτισμό και την εκπαίδευση, το εμπόριο, την επισιτιστική ασφάλεια, τον τουρισμό, την ενέργεια, τη γεωργία, το νερό, το περιβάλλον, την υγειονομική περίθαλψη, τις επενδύσεις και την τεχνολογία πληροφοριών και επικοινωνιών.

Τόνισαν τη στήριξη σε μια δίκαιη, συνολική και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και το διεθνές δίκαιο.

Τόνισαν ότι όλα τα μονομερή μέτρα ή ενέργειες που δεν συνάδουν με σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και το διεθνές δίκαιο ή υπονομεύουν τις προσπάθειες για ειρηνική λύση μέσω διαπραγματεύσεων πρέπει να σταματήσουν.

Κάλεσαν όλες τις χώρες της περιοχής να σεβαστούν την κυριαρχία, τα κυριαρχικά δικαιώματα και τη δικαιοδοσία που έχει κάθε κράτος επί των θαλάσσιων ζωνών του σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, ιδίως το Δίκαιο της Θάλασσας.

Τόνισαν τη σημασία της δέσμευσης σε έναν εποικοδομητικό διάλογο και διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.



Κ. Μητσοτάκης: Υπερπολύτιμο κεφάλαιο για τη χώρα ο Ελληνισμός του εξωτερικού

 


Σημεία από τον χαιρετισμό του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της 13ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού:

Με μεγάλη ικανοποίηση παρακολουθώ τη συμβολή της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης:

Στην τόνωση των δεσμών της Διασποράς με τη μητέρα-πατρίδα.

Στην αναβάθμιση της θέσης της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή. Όπως και στην παγκόσμια προβολή της Ιστορίας και του Πολιτισμού μας.

Κυρίως, όμως στην ουσιαστική προώθηση των εθνικών μας δικαίων, πάντα σε σταθερή συνεργασία με την Πολιτεία και τη Βουλή. Ιδιαίτερα στις μέρες μας, που η τουρκική επιθετικότητα εναντίον της Κύπρου, αλλά και κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος συνεχίζεται.

Δεν έκρυψα ποτέ ότι θεωρώ τον Ελληνισμό του εξωτερικού ένα υπερπολύτιμο κεφάλαιο για τη χώρα. Γι’ αυτό, άλλωστε, μία απ’ τις πρώτες πρωτοβουλίες της Κυβέρνησής μας ήταν ο νόμος για τη διευκόλυνση της ψήφου απ’ τον τόπο διαμονής των εκτός συνόρων συμπολιτών μας. Και μακάρι στην επόμενη Βουλή να βρεθεί άλλη Κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία θα μπορέσει να απομακρύνει και αυτά τα τελευταία εμπόδια, έτσι ώστε ο κάθε Έλληνας, ο οποίος θα μπορούσε να έρθει στην Ελλάδα και να ψηφίσει στην πατρίδα του, να μπορεί να το κάνει από το μόνιμο τόπο διαμονής του.

Ένας απ’ τους βασικούς μας στόχους -είμαι σίγουρος ότι τον συμμερίζεστε και εσείς- είναι η διατήρηση της μητρικής μας γλώσσας. Και στο πλαίσιο αυτό:

Συνεχίζουμε να στηρίζουμε ενεργά πανεπιστημιακές έδρες ελληνικών σπουδών στο εξωτερικό. Υποτροφίες σε φοιτήσεις στην ελληνική γλώσσα.

Στηρίζουμε όμως ενεργά και τη δημιουργία νέων ψηφιακών εφαρμογών, ώστε οι ομογενείς δεύτερης, τρίτης, τέταρτης, πέμπτης γενιάς, να μπορούν εύκολα και με τη χρήση της τεχνολογίας να μάθουν τη γλώσσα μας. Αναθερμαίνοντας, έτσι, τους δεσμούς με την πατρίδα.

Ανάμεσά τους, θα ήθελα να κάνω μια ξεχωριστή αναφορά στην πλατφόρμα «Staellinika», μια πλατφόρμα η οποία δημιουργήθηκε σε συνεργασία της Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Πανεπιστημίου Simon Fraser του Καναδά.

Είναι ένα πρόγραμμα, το οποίο σήμερα που μιλάμε, αριθμεί ήδη 30.000 συμμετέχοντες από 118 κράτη και λειτουργεί μάλιστα συμπληρωματικά σε όλα τα ελληνικά σχολεία της Βόρειας Αμερικής.

Σύντομα, μάλιστα, θα είναι και στα σχολεία του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αυστραλίας και της Λατινικής Αμερικής.

Σημαντικά βήματα, ωστόσο, γίνονται και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ομογενών μας από τις Προξενικές Αρχές. Για παράδειγμα, οι υπηρεσίες «myConsulLive» και «Virtual Assistant» επιδιώκουν να απλοποιήσουν διαδικασίες και να υπερβούν γραφειοκρατίες, ώστε η επαφή με το Ελληνικό Δημόσιο να γίνεται -όπου αυτό είναι εφικτό- χωρίς την ανάγκη φυσικής παρουσίας.

Η Ελλάδα, λοιπόν, κινείται σ’ όλα τα επίπεδα, προκειμένου να συνδεθεί ακόμη περισσότερο με τα παιδιά της. Τα παιδιά που ζουν πέρα από τα σύνορά της. Δεν θα αρνηθώ τις δυσκολίες και τις καθυστερήσεις που ακόμη παρουσιάζονται, καθώς, δυστυχώς έχουν μεσολαβήσει πολλά χρόνια αδράνειας. Αλλά με βεβαιότητα θα ισχυριστώ ότι “ναι”, τώρα πλέον, η χώρα κινείται βάσει συγκροτημένου σχεδίου για να εντάξει λειτουργικά στον εθνικό κορμό όλους τους Έλληνες, όπου και αν αυτοί κατοικούν.



Φτάσαμε τα 5 εκ πλήρως εμβολιασμένων

 



Οι πλήρως εμβολιασμένοι έφτασαν τα 5 εκατομμύρια. Με αυτήν την ευκαιρία, ο Πρωθυπουργός απηύθυνε «ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συμμετέχουν στην εκστρατεία εμβολιασμού, τους υγειονομικούς, τις Ένοπλες Δυνάμεις, σε κάθε μία και κάθε έναν που συμβάλλει σε αυτή την μεγάλη εθνική προσπάθεια».

Σημειώνεται ότι όλοι οι ηλικίας 18 και άνω μπορούν αυτή τη στιγμή να κλείσουν - και μάλιστα άμεσα- ραντεβού εμβολιασμού με όποιο εμβόλιο θέλουν.

Για τα παιδιά ηλικίας 15 έως 17 ετών μπορούν να κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού οι γονείς τους.

Για τα παιδιά ηλικίας 12 έως 14 ετών η πλατφόρμα εμβολιασμού θα ανοίξει την ερχόμενη Παρασκευή.




Με μοριακό ή rapid τεστ οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί στις αίθουσες

 



Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, από Σεπτέμβριο οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να επιστρέψουν στις αίθουσες των σχολείων προσκομίζοντας βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης Covid- 19, διαφορετικά θα πρέπει να υποβάλλονται σε αρνητικό διαγνωστικό μοριακό ή rapid τεστ.

Το μέτρο αφορά και τους δασκάλους και τους καθηγητές, μόνιμους, αναπληρωτές και ωρομίσθιους, αφού περιλαμβάνει τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της χώρας από τη νέα σχολική χρονιά.

Σε περίπτωση που οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν κάποιο από τα παραπάνω έγγραφα, θα τους απαγορεύεται η είσοδος στα σχολεία και θα τους επιβάλλεται αναστολή καθηκόντων, χρόνος ο οποίος δεν θα υπολογίζεται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας και δεν θα τους καταβάλλονται αποδοχές για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Κατά συνέπεια, μόλις οι δάσκαλοι ή οι καθηγητές προσκομίσουν κάποιο από τα εν λόγω έγγραφα, βγαίνουν αυτομάτως από την αναστολή.