Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Συνεχίζουν να πυροβολούν ανεξέλεγκτα οι αστυνομικοί στις ΗΠΑ! Οργή για τον πισώπλατο πυροβολισμό

 


Ακόμα ένα περιστατικό ωμής αστυνομικής βίας απέναντι σε Αφροαμερικανό στις ΗΠΑ, έχει ξεσηκώσει τον κόσμο και έχει δημιουργήσει αναταραχές.

Οι αστυνομικοί φαίνεται σε video ότι τον τράβηξαν από την μπλούζα την ώρα που έμπαινε στο αμάξι του και τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ ενώ ήταν άοπλος και στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου κάθονταν τα παιδιά του

Το περιστατικό συμειώθηκε στο Ουισκόνσιν, όταν ο Τζέικομπ Μπλέικ δέχτηκε τα πυρά επικίνδυνου δολοφόνου αστυνομικού στην πλάτη, σχεδόν εξ επαφής.

Το περιστατικό σημειώθηκε περί τις 17:00 το απόγευμα της Κυριακής, στην πόλη Κενόουσα και το θύμα ο Τζέικομπ Μπλέικ πυροβολήθηκε μπροστά στα τρία ανήλικα παιδιά του, τα οποία κάθονταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του. 

Ο Τζέικομπ Μπλέικ  ήταν άοπλος και στην προσπάθειά του να μπει στο αυτοκίνητο για να δει τι κάνουν τα παιδιά του, οι αστυνομικοί τον ακολουθούν, τον τραβάνε από την μπλούζα και τον πυροβολούν στην πλάτη.

Ο 29χρονος Τζέικομπ νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση έχοντας υποβληθεί σε εγχείριση, ενώ το περιστατικό των πυροβολισμών ακολούθησαν διαδηλώσεις στο δικαστήριο της πόλης Κενόουσα. 

Ο επικίνδυνος αστυνομικός και οι συνάδελφοι του που ήταν στο περιστατικό, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου