Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Γνήσιος ακροαριστερός ο Βίτσας : «Εγώ τις ποινικές ευθύνες ξέρετε που τις γράφω…»



Πάγια τακτική του ΣΥΡΙΖΑ επικροτούμε την ανομία ζήτω η παρανομία, υπόθαλψη σε κάθε τρομοκράτη και αντιεξουσιαστή κακοποιό σύντροφο.

Γνήσιος εκφραστής της ακροαριστεράς και ο Βίτσας προκάλεσε στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την συνέχιση του καθεστώτος των απ’ ευθείας αναθέσεων, δείχνοντας έτσι την ακροαριστερή λογική ΣΥΡΙΖΑ : «Αν είναι αυτούς τους ανθρώπους που έφυγαν από τα νησιά ή αυτούς που ήρθαν από τα νησιά, να μπορέσουμε να καταπιαστούμε με τις υποθέσεις τους, εγώ τις ποινικές ευθύνες ξέρετε πού τις γράφω», είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης, για να προσθέσει λίγο αργότερα ότι αν υπάρχει οποιαδήποτε άλλου τύπου υπόνοια, κάθε έλεγχος είναι πλήρως αποδεκτός!


Ο Φλαμπουράρης προκαλεί : Και εμένα μου έκαψαν το σπίτι αλλά δεν το έκανα θέμα



«Δυόμιση φορές μου έχουν κάψει το σπίτι ή αντίστοιχοι ή ίδιοι. Γνωρίζετε ότι εγώ δεν το έκανα θέμα όπως κάνατε εσείς το θέμα του ΣΚΑΙ» είπε στη Βουλή χωρίς να ντρέπεται ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Δηλαδή με λίγα λόγια όταν εννοεί οι αντίστοιχοι ίδιοι εννοεί τα δικά τους παιδιά οι τρομοκράτες και όπως τους ανέχεται και αυτός, έτσι πρέπει να τους ανέχεται και η κοινωνία για κάθε τους τρομοκρατική ενέργεια γιατί απλά είναι τα δικά τους ακροαριστερά αναρχικά κατάπτυστα στοιχεία κακοποιών που υποθάλπονται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για την τρομοκρατική επίθεση στον ΣΚΑΙ ο Φλαμπουράρης ανέφερε χωρίς ίχνος ντροπής: «Καταδικάζω αυτή την αποτρόπαια, εγκληματική πράξη εναντίον των εργαζόμενων στον ΣΚΑΙ. Είμαι παθών. Δυόμιση φορές μου έχουν κάψει το σπίτι ή αντίστοιχοι ή ίδιοι. Γνωρίζετε ότι εγώ δεν το έκανα θέμα όπως κάνατε εσείς το θέμα του ΣΚΑΙ. Είμαστε δύο ξεχωριστοί κόσμοι. Από την μια ο πολιτικός πολιτισμός και από την άλλη ο κόσμος της πολιτικής εκμετάλλευσης».


Το ξεπούλημα της Μακεδονίας το παρουσιάζουν επιτυχία και προτείνουν Ζάεφ - Τσίπρα για νόμπελ ειρήνης



Να το δώσουν στον Ζάεφ που πέτυχε το ακατόρθωτο να καταφέρει να κλέψει την Μακεδονία από την Ελλάδα εκμεταλλευόμενος ένα ακροαριστερό ανθέλληνα τον Αλέξη Τσίπρα, να πεις οκ,  αλλά να προτείνεις τον Αλέξη Τσίπρα για νόμπελ ειρήνης που ξεπούλησε κομμάτι της πατρίδας μας είναι πρόκληση.

Η κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης 2015, Τυνήσια Wided Bouchamaoui,  θα παρουσιάσει αύριο, σε εκδήλωση σε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο των Σκοπίων, την πρωτοβουλία να είναι οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ, υποψήφιοι για το επόμενο Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Την πρωτοβουλία υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου και ο πρύτανης του ιδιωτικού Πανεπιστημίου των Σκοπίων, FON, Νάνο Ρούζιν, οι οποίοι θα παραστούν στην αυριανή εκδήλωση και κανείς άλλος στον κόσμο

Μετά την αυριανή παρουσίαση της πρωτοβουλίας στα Σκόπια, η Τυνήσια κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης 2015, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου FON, θα μεταβούν στην Αθήνα, όπου στις 19 Δεκεμβρίου θα συναντηθούν με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να του ανακοινώσουν την πρωτοβουλία και εκεί γελάει ο κόσμος όλος και εξοργίζονται οι Έλληνες πολίτες περισσότερο.


Εξάρθρωση δύο επικίνδυνων εγκληματικών οργανώσεων



Η δραστηριότητα της πρώτης οργάνωσης ξεκίνησε τουλάχιστον από τα μέσα του έτους 2016, και πρόκειται για δομημένη ομάδα, με ιεραρχική διάρθρωση και διακριτούς ρόλους, η οποία είχε διαρκή δράση. Καθοδηγητική και κατευθυντήρια συμβολή στη δημιουργία της οργάνωσης και στη σχεδίαση και εκδήλωση των επιμέρους εγκληματικών δραστηριοτήτων είχαν τέσσερα μέλη, με απώτερο σκοπό τη μεγιστοποίηση του παράνομου κέρδους της μέσω της τέλεσης περισσότερων αξιοποίνων πράξεων σχετικά με την κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση τέλεση πλαστογραφίας, από την οποία το οικονομικό όφελος υπερβαίνει τα (120.000) ευρώ.

Παράλληλα, για την υποβοήθηση του έργου της οργάνωσης, ηγετικό μέλος αυτής «στρατολόγησε» τρεις τελωνειακούς υπάλληλους και εξασφάλισε τη συνδρομή τους, έτσι ώστε να παραλείπουν τη διενέργεια ελέγχου σε συγκεκριμένα εμπορεύματα που περιείχαν μεγάλες ποσότητες ειδών ένδυσης, υπόδησης κ.α., στα οποία είχαν τεθεί πλαστά σήματα επώνυμων εμπορικών οίκων και ήταν συσκευασμένα σε δέματα ή σάκους.

Οι υπάλληλοι αυτοί ενημέρωναν επίσης το συγκεκριμένο αρχηγικό μέλος ως προς το χρόνο που εργάζονταν ώστε να προγραμματίζεται ο χρόνος διέλευσης από το Τελωνείο των φορτηγών που μετέφεραν τα παράνομα εμπορεύματα, με σκοπό την αποφυγή ελέγχων και την παρεπόμενη βεβαίωση σχετικών διοικητικών πρόστιμων, ενέργεια από την οποία προκαλείτο ζημία στα έσοδα του δημοσίου.

Σημειώνεται ότι, ποσότητες απομιμητικών προϊόντων, καθ’ υπόδειξη των αρχηγικών μελών, μεταφέρονταν με φορτηγά διεθνών μεταφορών από την Τουρκία στη χώρα μας, μέσω Βουλγαρίας, τα οποία μετέφεραν, συγκαλυμμένα, παράλληλα με μη επώνυμα είδη.

Τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δρούσαν υπό την καθοδήγηση των αρχηγικών μελών και συνεισέφεραν στο σκοπό της εγκληματικής ομάδας, αναλαμβάνοντας, κυρίως την παραλαβή, αποθήκευση, διακίνηση και παράδοση των εισαγόμενων εμπορευμάτων (είδη ένδυσης, υπόδησης, δερμάτινες τσάντες, κ.α), που αποτελούσαν προϊόντα απομίμησης ή μη επώνυμα είδη και σε ορισμένες περιπτώσεις εισέπρατταν χρηματικά ποσά που αναλογούσαν στη διακίνηση των εμπορευμάτων.

Στην ίδια οργάνωση συμμετείχαν και οι τελικοί αποδέκτες των εν λόγω εμπορευμάτων. Τα προαναφερόμενα μέλη της οργάνωσης, είτε διατηρούσαν επιχειρήσεις χονδρικού και λιανικού εμπορίου (καταστήματα ένδυσης, υπόδησης κ.α.) είτε δραστηριοποιούνταν στο υπαίθριο εμπόριο, σε διαφορές περιοχές της χώρας. Επίσης σε ορισμένες περιπτώσεις διαχειρίζονταν παράνομα «ηλεκτρονικά καταστήματα», μέσω των οποίων διατίθονταν προς πώληση τα εμπορεύματα που διακινούσαν τα λοιπά μέλη της οργάνωσης, επιχειρώντας όσον αφορά τα προϊόντα απομίμησης να παραπλανήσουν το καταναλωτικό κοινό ως προς την αληθινή προέλευση και ποιότητα αυτών, ως δήθεν παραχθέντων και τεθέντων στην αγορά με την έγκριση των νόμιμων εταιριών.

Ειδικότερα, τα αρχηγικά μελή της οργάνωσης, διεύθυναν δυο -2- διακριτά εγκληματικά δίκτυα τα οποία αναλάμβαναν τη διακίνηση των εμπορευμάτων, με διαφορετικό ωστόσο πελατολόγιο για κάθε δίκτυο. Η εν λόγω οργάνωση αναλάμβανε τη συγκέντρωση ποσοτήτων απομιμητικών προϊόντων σε μεταφορική εταιρεία στην Τουρκία, και με φορτηγά διεθνών μεταφορών πραγματοποιούσε την εισαγωγή τους στη χώρα μας και την περαιτέρω διάθεσή τους στα λοιπά μέλη της οργάνωσης.

Η εγκληματική οργάνωση διατηρούσε κεντρική αποθήκη στη Θεσσαλονίκη στην οποία αποθηκεύονταν προσωρινά τα εμπορεύματα, καθώς και αποθήκες σε Αθήνα, Κομοτηνή και Ξάνθη.

Ακολούθως, από την κεντρική αποθήκη της Θεσσαλονίκης τα προϊόντα διατίθονταν στα λοιπά μέλη (καταστήματα) χρησιμοποιώντας συγκεκριμένους κωδικούς. Τα βασικά μέλη της οργάνωσης ενημέρωναν σχετικά τους αποδεκτές αυτών, οργανώνοντας τις διαδικασίες για την παράδοση τους, εκδίδοντας παραστατικά για τη διακίνηση τους, τα οποία μετά την ολοκλήρωση της μεταφοράς συστήνονταν στους οδηγούς των μεταφορικών μέσων η καταστροφή τους.

Σημειώνεται ότι, τα χρηματικά ποσά που αντιστοιχούσαν στην αξία των εμπορευμάτων από την Τουρκία, μεταφέρονταν παρακάμπτοντας τη μεσολάβηση τραπεζών ή ιδρυμάτων πληρωμών (προφανώς για να μην ανιχνεύονται οι συναλλαγές αυτές), για την εξόφληση των προμηθευτών, δίχως να δηλώνονται στο Τελωνείο.

Περαιτέρω, τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης σε συνεννόηση με τα βασικά μέλη αυτής, κατόπιν συμφωνιών για κάθε μεταφορά των παράνομων εμπορευμάτων, εισέπρατταν τέσσερα έως έξι ευρώ περίπου ανά κιλό εμπορεύματος, ανάλογα με το είδος και την κατηγορία των προϊόντων απομίμησης.

Τα μέλη της οργάνωσης, για την αποφυγή των ελέγχων και αποκάλυψης της δράσης τους, πραγματοποιούσαν τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ τους μέσω διαδικτυακών εφαρμογών και συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας με συνδρομητές τρίτα πρόσωπα, συνομιλώντας με συγκαλυμμένες λέξεις (κώδικας επικοινωνίας). Επίσης, διέθεταν προπομπούς στα φορτηγά που μετέφεραν τα εμπορεύματα, μετά την είσοδο τους στη χώρα μας, προς τους χώρους προσωρινής αποθήκευσης.

Τα παράνομα έσοδα που προέκυψαν από την περιγραφείσα εγκληματική δραστηριότητα, τόσο στο πλαίσιο της ανωτέρω εγκληματικής οργάνωσης, όσο και στο φάσμα λειτουργίας των «εικονικών» επιχειρήσεων που δηλώνονταν ως εισαγωγείς μη επώνυμων προϊόντων, εκτιμάται ότι υπερβαίνουν το ποσό των (3.637.015) ευρώ.

Επίσης, τα μέλη της οργάνωσης με σκοπό τη νομιμοποίηση των εσόδων από την δραστηριότητά τους, επιδίωκαν μεταξύ άλλων :

επανεπένδυση - πραγματοποίηση αγορών (εισαγωγές εμπορευμάτων) από εταιρείες που διαχειρίζονταν αρχηγικό μέλος της οργάνωσης, οι οποίες δεν διέθεταν ρευστό σε καταθετικούς λογαριασμούς ή σημαντικό αρχικό κεφάλαιο,
πραγματοποίηση, πολλαπλών επικαλυπτόμενων συναλλαγών, με σκοπό την απόκρυψη της αρχικής πηγής προέλευσής των παράνομων εσόδων και
αγορά λεωφορείων.

Από την επεξεργασία των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε ότι όμοια μέθοδο δράσης ανέπτυξε και η ανωτέρω εγκληματική οργάνωση με την περιγραφείσα στην πρώτη περίπτωση.

Ως εκ τούτου, με συχνότητα μια φορά ανά εβδομάδα περίπου, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εισήγαγαν συστηματικά με τις προαναφερόμενες διαδικασίες, μεγάλες ποσότητες φορτίων, είτε αποκλειστικά με είδη απομίμησης ή παραποίησης, είτε παράλληλα με αυτά, μεταφέρονταν ποσότητες μη επώνυμων ειδών.

Κατά συνέπεια, τα μέλη της ανωτέρω εγκληματικής οργάνωσης, προέβαιναν: α) στην προμήθεια - αγορά εμπορευμάτων, στα οποία είχαν ενσωματώσει - επικολλήσει - συρράψει πλαστές ετικέτες, σήματα και εν γένει διακριτικά γνωρίσματα, έτσι ώστε από αυτά να προσδιορίζεται η προέλευση τους δήθεν από ορισμένη νόμιμη επιχείρηση,

β) στη μεταφορά από την Τουρκία, εισαγωγή στη χώρα μας χωρίς να δηλώνονται (περιπτώσεις μεταφοράς με λεωφορείο) ή συγκεκαλυμμένα ως προς το πραγματικό χαρακτήρα τους, παραλαβή και αποθήκευση των προϊόντων σε κτιριακές εγκαταστάσεις στην Θεσσαλονίκη και στην Αττική και

γ) στη διανομή - παράδοση και πώλησή τους στο καταναλωτικό κοινό.

Συγκεκριμένα από την έρευνα προέκυψε ότι τα χρηματικά ποσά που μεταφέρθηκαν στην Τουρκία, χωρίς αυτό να δηλωθεί στο αρμόδιο Τελωνείο κατά την έξοδο από την Χώρα, έχουν ως ακολούθως: το 2016 χρηματικό ποσό (124.710) ευρώ, το 2017 χρηματικό ποσό (605.508) ευρώ και το 2018 χρηματικό ποσό (821.008) ευρώ, δηλαδή συνολικό χρηματικό ποσό (1.551.226) ευρώ.

Επιπλέον, προέκυψε ότι το ποσό που εισπράχθηκε από τα μέλη της οργάνωσης, στο χρονικό διάστημα από 13/03/2018 έως 02/12/2018 ως αντίτιμο για τις μεταφορές στη χώρα μας προϊόντων απομίμησης και μη επωνύμων ειδών, παραχθέντων στην Τουρκία, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (1.340.901) ευρώ ενώ η ποσότητα των εμπορευμάτων που διακινήθηκαν κατά το ανωτέρω διάστημα διαπιστώθηκε ότι υπερβαίνει τα (8374) δέματα, μη συνυπολογιζόμενων των χρηματικών ποσών και ποσοτήτων που διακινήθηκαν στην Θεσσαλονίκη.

Στην υπόθεση εμπλέκονται και δυο αστυνομικοί, ο ένας από τους οποίους έχει συλληφθεί διότι υποβοηθούσε το έργο της εγκληματικής οργάνωσης με παροχή πληροφοριών, ενώ ο μη συλληφθείς, λόγω παρέλευσης αυτοφώρου, κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος.

Από τις σωματικές έρευνες καθώς και τις έρευνες σε οικίες, αποθηκευτικούς χώρους, εταιρείες, οχήματα κ.λπ. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:






(6.051) τεμάχια διαφόρων απομιμητικών προϊόντων (ρούχα, εσώρουχα, τσάντες, πορτοφόλια, αξεσουάρ, παπούτσια κ.α.),
( 96 ) χρυσές λίρες,
(35) λογότυπα οίκου μόδας,
(2) φορητοί υπολογιστές ( laptop ) και Tablet ,
(5) συσκευές αποθήκευσης δεδομένων USB,
καταγραφικό με 2 κασέτες,
(3) όπλα και (40) φυσίγγια,
(34) κινητά τηλέφωνα, (6) κάρτες SIM και πακέτο σύνδεσης,
(696.015) ευρώ, (3.740) δολάρια, (1.095) τούρκικες λίρες και (1.380) λέβα Βουλγαρίας,
ρολόι, αναπτήρας και φύλλο χρυσού με σχετικό πιστοποιητικό προέλευσης και αυθεντικότητας στην αγγλική γλώσσα,
παραστατικά, έγγραφα, χειρόγραφες σημειώσεις, ατζέντες, βιβλιάρια τραπέζης και (14) τυχερά δελτία και
(1) φορτηγό αυτοκίνητο

Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.»


Προσχωρεί στην ΝΔ ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης



Μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ είναι πλέον ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Θεοχάρης, που πέρασε την πόρτα του γραφείου του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να επισφραγίσουν την μέχρι τώρα συνεργασία τους.

Ο βουλευτής, θα καταψηφίσει απόψε τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενώ η μεταγραφή του στη ΝΔ θα επηρεάσει την στάση του απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών και αυτό σημαίνει ότι χάνει άλλη μία ψήφο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Ο κ. Θεοχάρης είχε εκλεγεί το Σεπτέμβριο του 2015 στη Βουλή με το Ποτάμι και αποχώρησε από το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη τον Απρίλιο του 2016.


Ντόρα: Κότα τρίλειρη και μακροπουπουλάτη ο Καμμένος



Ποιος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είδε την Ντόρα και δεν την φοβήθηκε σήμερα το πρωί σε συνέντευξη της στον ΣΚΑΙ, στην οποία άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για την τρομοκρατία

Η Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι σε αυτή τη χώρα είχαμε ένα κεκτημένο όσον αφορά την πάταξη της τρομοκρατίας που ακυρώθηκε από αυτή την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. 

Εκτός από τον αντιτρομοκρατικό νόμο που είχαμε ψηφίσει υπήρχε σύμπνοια των πολιτικών δυνάμεων, τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξη της στον ΣΚΑΙ «Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθούν να ευτελίσουν τους θεσμούς»

Όταν έφερε τον νόμο έγκλημα ο τότε υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, η Ντόρα Μπακογιάννη τον πήρε τηλέφωνο και του είπε : «Τι είναι αυτό που κάνετε; Εγκληματείτε».

Τα ρέστα της έδωσε για τον Πάνο Καμμένο αναφερόμενη στην αγωγή που κατέθεσε εις βάρος του και το γεγονός ότι ο Π. Καμμένος κρύβεται μονίμως χάρη και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τη βουλευτική ασυλία : «Ο Καμμένος είναι κότα, τρίλειρη και μακροπουπουλάτη» είπε χαρακτηριστικά η κα Μπακογιάννη, για να συμπληρώσει: «Αλλά ο κ. Καμμένος πάντα έτσι ήταν. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιέμαι τι θα κάνουν, που λένε κάθε μέρα ότι είναι κατά ασυλίας. Ο κ. Καμμένος θα έπρεπε αντί να κρύβεται για άλλη μία φορά πίσω από την υπουργική ασυλία να έρθει στο δικαστήριο κ να αντιμετωπίσει αυτόν που έχει θίξει. Αλλά ο κ. Καμμένος πάντα έτσι ήταν. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιέμαι τι θα κάνουν, που λένε κάθε μέρα ότι είναι κατά ασυλίας»


Ντόρα: Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ανίκανη να πετύχει υψηλή, διατηρήσιμη και βιώσιμη ανάπτυξη



Δήλωση για τις προβλέψεις της Φθινοπωρινής Έκθεσης της Κομισιόν

Oι εκτιμήσεις όλων των οικονομικών οργανισμών, εντός και εκτός Ελλάδας, για την οικονομική μεγέθυνση της χώρας, επιβεβαιώνουν ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ανίκανη να πετύχει υψηλή, διατηρήσιμη και βιώσιμη ανάπτυξη.

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή Κυβέρνηση επέστρεψε την οικονομία στην ύφεση το 2015 και το 2016. Και στη συνέχεια απέτυχε παταγωδώς, αποκλίνοντας περίπου κατά 50%, στους αναπτυξιακούς στόχους για το 2017. Αναθεώρησε προς τα κάτω την εκτίμηση για το 2018, όπως και για το 2019, κάτι που έπραξε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην Φθινοπωρινή Έκθεσή της. Και προβλέπει συρρικνωμένους ρυθμούς μεγέθυνσης μέχρι το 2022.

Όλα αυτά διότι η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είναι ανίκανη να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο βέβαια και δεν διαθέτει.

Η επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα εφαρμόσει διαφορετικό μίγμα δημοσιονομικής πολιτικής δίνοντας έμφαση στη μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, την πραγματοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών και την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία,  με στόχο την επίτευξη υψηλής και διατηρήσιμης ανάπτυξης, τη δημιουργία καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής


Επίθεση της Φιλοζωικής Ομοσπονδίας στο Αττικό Πάρκο για την θανάτωση των τζάγκουαρ



Η Ομοσπονδία έχει θίξει πολλές φορές το ζήτημα της ασφάλειας στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και τους κινδύνους που υπάρχουν για το κοινό που το επισκέπτεται, κάνοντας λόγο ωστόσο για «φωνή βοώντος εν τη ερήμω». 

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας

«Τα τζάγκουαρ δεν είναι γατούλες, είπε ο επιχειρηματίας του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου.

Γι αυτό, προσθέτουμε εμείς, την επόμενη φορά που θα συμβεί κάτι παρόμοιο κάποιο παιδί ή παιδιά ή ενήλικας μπορεί να μην είναι τόσο τυχερά .

Η Ομοσπονδία μας έχει θέσει πολλές φορές στις αρμόδιες αρχές το θέμα της ασφάλειας του κόσμου στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και τους κινδύνους που ελλοχεύουν για το κοινό που το επισκέπτεται , αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Εξάλλου πολύ συχνά στην παγκόσμια ειδησεογραφία βλέπουμε τέτοια περιστατικά, που άγρια ζώα εκφεύγουν της προσοχής των διαχειριστών- βασανιστών τους και σκοτώνουν είτε τους ίδιους είτε άλλους ανύποπτους επισκέπτες .

Το καμπανάκι όμως αυτή τη φορά κτύπησε και στη Ελλάδα και από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα .Οι διαχειριστές των άγριων ζώων στο Αττικό απέδειξαν, ότι δεν μπορούν να διαχειρίζονται με ασφάλεια τα έγκλειστα και σε μόνιμα στρεσσογόνο κατάσταση άγρια ζώα.

Ας το σκεφτούν καλά οι γονείς και κυρίως οι εκπαιδευτικοί που παρά την οδηγία του Υπουργείου Παιδείας κατά χιλιάδες οδηγούν τους μικρούς μαθητές στο Δελφινάριο και στον Ζωολογικό κατ ευφημισμόν Κήπο του Αττικού , επίσης κατ ευφημισμόν Πάρκου.

Ας σκεφτούν καλά επίσης τα αρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος , Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και Παιδείας τα όσα θλιβερά λαμβάνουν χώρα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο που κατ επανάληψη η Ομοσπονδία μας έχει θέσει. Οκτώ ζώα έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής στο Αττικό Πάρκο ή οκτώ είδαν το φως της δημοσιότητας και έτσι το πληροφορηθήκαμε.

Ημερομηνία ανάρτησης της είδησης της θανάτωσης των δύο τζάγκουαρ στο site του Αττικού Πάρκου δεν υπάρχει .Το θέμα έγινε γνωστό πριν δύο ημέρες μετά την διαρροή της είδησης απο ακτιβιστές φιλόζωους Έλληνες και ξένους.Τυχαίο; Το ίδιο είχε συμβεί και με τους θανάτους των 6 δελφινιών.

Σύμπτωση;

Για τη τήρηση του προβλεπόμενου πρωτοκόλλου θανάτωσης των ζώων μίλησε ο Γάλλος επιχειρηματίας αλλά δεν μας είπε ποιο είναι αυτό το πρωτόκολλο πολύ περισσότερο, όταν στις δικές του δηλώσεις στα ΜΜΕ ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος για το κόσμο.

Γιατί θανάτωσε τότε τα δύο και μάλιστα επαπειλούμενου είδους ζώα αντί να ακολουθήσει την μέθοδο της ακαριαίας αναισθητοποίησης αφού δεν υπήρξε κίνδυνος;

Mε επιστολές της η Π.Φ.Π.Ο στα συναρμόδια υπουργεία θα ζητήσει να πάρουν θέση για όσα έγιναν ή γίνονται στα Αττικό Πάρκο.

Όσον αφορά την πλευρά του κατά πόσο είναι ηθικό να αιχμαλωτίζεις , φυλακίζεις , βασανίζεις περήφανα άγρια ζώα που το φυσικό τους περιβάλλον είναι τα τροπικά δάση και οι ωκεανοί προκειμένου να γεμίζουν οι τσέπες των επιχειρηματιών υπό το πρόσχημα της ενημέρωσης του κοινού για την άγρια ζωή η Ομοσπονδία μας έχει αναφερθεί πολλές φορές .Αποδεικνύεται για ακόμη φορά η αθλιότητα που κρύβεται πίσω από τις βιτρίνες των επιχειρήσεων ζωολογικών κήπων. Ζώα φυλακισμένα, ως εγκληματίες, προς έκθεση στο κοινό με μοναδικό σκοπό το κέρδος της επιχείρησης

Οι ζωολογικοί κήποι είναι οι μόνες φυλακές όπου ΟΛΟΙ οι έγκλειστοι είναι ΑΘΩΟΙ! 

Πραγματικά λυπούμαστε για τον τόσο άδικο και τραγικό χαμό των δύο αυτών ζωών. Η δική μας θλίψη μας είναι πραγματική και όχι γιατί χάθηκαν εκθέματά και άρα έσοδα από την επιχείρηση

Αντίο Jenny και Spotty.

Σας απογοητεύσαμε… όμως θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ελευθερία των αδελφών σας.


Ξένος τύπος : Ένοπλες οργανώσεις της ακροαριστεράς και του αναρχικού χώρου πραγματοποιούν επιθέσεις στα ελληνικά ΜΜΕ



Ο Ξένος τύπος αναφέρει ανοικτά για την χώρα μας τον κίνδυνο που υπάρχει από τρομοκρατικές οργανώσεις ακροαριστερών και αναρχικών που κάνουν συχνές επιθέσεις.

«Ένας εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη κοντά στο κτίριο του σταθμού στην ελληνική πρωτεύουσα, τα ξημερώματα της Δευτέρας, σπάζοντας τζάμια σε έξι ορόφους και προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στο εσωτερικό, αλλά ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς» αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Και επισημαίνει: «Οι μικρές κλίμακας επιθέσεις σε επιχειρήσεις, κρατικά κτίρια, αστυνομικούς σταθμούς και πολιτικά γραφεία δεν είναι κάτι σπάνιο στην Ελλάδα, η οποία έχει ένα μακρύ παρελθόν πολιτικής βίας».

Στο εκτενές άρθρο του για την επίθεση στον ΣΚΑΪ, το  Associated Press επισημαίνει ότι, αν και δεν έχει γίνει ακόμα ανάληψη ευθύνης, «ένοπλες οργανώσεις της ακροαριστεράς και του αναρχικού χώρου έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις στα ελληνικά ΜΜΕ στο παρελθόν».





Τον έχουν πάρει χαμπάρι! Τσίπρας για Καμμένο : “Και πού να πάει ο Καμμένος; Μην ανησυχείτε”



Ο Πάνος Καμμένος σε ομιλία του,  στην έναρξη των εργασιών του 3ου τακτικού Συνεδρίου της Νεολαίας ΑΝΕΛ, κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, να πάρει θέση για το Μακεδονικό.

Τόνισε ότι αν φτάσει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, εφόσον ψηφιστεί από την Βουλή της πΓΔΜ, «ήρθε η ώρα να πάρει θέση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας», δηλαδή, όπως εξήγησε, αν η Συμφωνία υποκρύπτει αλυτρωτισμό, τότε «να μπλοκαριστεί από το Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Για την νέα απειλή αποχώρησης από την κυβέρνηση νούμερο 230 του Πάνου Καμμένου ο Αλέξης Τσίπρας είπε “Και πού να πάει ο Καμμένος; Μην ανησυχείτε”, ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού.